Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Kontinental Hockey League - Official Website
7.9.2011 aloitetaan KHL:n kauden 2011-12 pelit ja on aika avata uusi ketju Euroopan parhaalle jääkiekkosarjalle pelin tason ja palkkojen osalta. Kauden 11-12 avauspelissä 7.9 kohtaa viime kauden mestari Salavat Julajev Atlant Mytischin.

KHL liigassa pelaa kaudella 11-12 taas 24 joukkuetta, kun slovakialainen Lev Poprad sai asiansa kuntoon ja pelaa sarjassa. Liiga siirtyy samalla kohti Keski-Eurooppaa. Asia, joka varmasti saa läntisen Euroopan kiekkojohtajat miettimaan tulevia kuvioitaan. Kausi 11-12 mennään kuitenkin aika tavalla vanhoilla sapluunoilla liigojen suhteen ja hyvä niin. Huomenna on jo uusi kausi käynnissä KHL-liigassa, jossa suomalaisten mielenkiintoa lisäävät lukuisat suomalaiset huippupelaajat ja entistä suurempi määrä suomalaisia valmentajia, joiden pelaamista ja valmentamista seurataan tietysti tarkasti myös Suomessa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Yksi siirtouutinen. Puolustaja Daniel Fernholm on tehnyt sopimuksen Atlant Mytischin kanssa. Fernholm vahvistaa Atlantin alakertaa merkittävästi, ja on yhdessä Andrei Zubarevin ja Janne Niskalan kanssa seuran puolustuksen tukipylväs ensi kaudella. Joukkueen muita puolustajia ovat Ivan Vishnevski, Maksim Semenov, Denis Bajev ja Andrei Plehanov.
 
Ja varjele noita Suomen herroja, etteivät toista kertaa löisi päätään Karjalan mäntyyn - Väinö Linna.
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
KHL-kauden suosikit löytyvät vanhojen tuttujen ja vauraiden suurseurojen joukosta: Ufa, Pietari, Kazan, Omsk, Magnitogorsk, Jaroslavl ja Atlant. Ihmeitä pitää tapahtua, jos joku muu joukkue voittaa kannun tai edes selviää Gagarin Cupin finaaleihin.

Esittelen tässä ainakin nämä seitsemän huippujoukkuetta, ja jos aikaa ja energiaa jää, niin miksei enemmänkin.
 
Ja varjele noita Suomen herroja, etteivät toista kertaa löisi päätään Karjalan mäntyyn - Väinö Linna.
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Aloitetaan viime kauden mestarista Ufasta.

Ennen kauden alkua oli puhetta siitä, että Ufa olisi taloudellisissa vaikeuksissa ja joutuisi luopumaan suurimmasta osasta kallispalkkaisista tähtipelaajistaan. No, aivan näin ei käynyt, vaikka Ufa onkin puolustuksen osalta heikentynyt verrattuna viime kauden ylivoimaisesti Gagarin Cupin voittaneeseen tähtisikermään.

Ufan maalissa jatkaa ruotsalainen Erik Ersberg ja kakkosena toimii Vitali Kolesnik. Ersbergin tasoa ei viime vuonna edes kunnolla mitattu johtuen Ufan ylivoimasta.

Ufan puolustus menetti parhaan pelaajansa Kirill Koltsovin. Magnitogorskista tullut Vitali Atjushov yrittää korvata Koltsovin, mutta kyvyt eivät siihen tule riittämään. Ufan puolustuksen muut uudet pelaajat Richard Stehlik ja Sergei Gimajev eivät ole varsinaisia sateentekijöitä. Puolustuksesta löytyy kuitenkin edelleen Miroslav Blatak, Andrei Kuteikin, Vitali Proshkin, Maksim Kondratjev ja Oleg Tverdovski, joiden varaan voi rakentaa Gagarin Cupista taistelevan joukkueen puolustuksen.

Euroopan paras jääkiekkoilija Aleksandr Radulov voittaa terveenä pysyessään KHL:n pistepörssin myös tällä kaudella. Vierellä pelaavat harjoituspeleissä hyvän vireen löytänyt Sergei Zinovjev ja Igor Grigorenko. Hyökkäyksessä Ufa menetti viime kauden joukkueestaan Patrik Thoresenin ja Vladimir Antipovin, joista molemmat ovat vaikeita korvattavia. Toisaalta uudet tulokkaat Igor Mirnov, Maksim Sushinski ja Juri Trubatshev ovat kaikki päteviä hyökkääjiä. Ufan hyökkäys on tälläkin kaudella sarjan laajin ja ehkä paras, mutta puolustus ei ole yhtä leveä ja terävä kuin viime kaudella. Myös Kazanin ja Omskin vahvistuminen vaikuttaa voimasuhteisiin itäisessä konfferenssissa.

Ufan kokoonpano voisi näyttää tältä:

Igor Grigorenko - Sergei Zinovjev - Aleksandr Radulov
Robert Nilsson - Petr Schastlivy - Maksim Sushinski
Viktor Kozlov - Aleksandr Svitov - Jakub Klepis
Juri Trubatshev - Igor Mirnov - Oleg Saprykin
(Konstantin Koltsov, Andrei Taratuhin, Igor Radulov varamiehinä)

Miroslav Blatak - Andrei Kuteikin
Vitali Atjushov - Maksim Kondratjev
Vitali Proshkin - Oleg Tverdovski
Richard Stehlik - Sergei Gimajev

Erik Ersberg
Vitali Kolesnik
 
Ja varjele noita Suomen herroja, etteivät toista kertaa löisi päätään Karjalan mäntyyn - Väinö Linna.
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Seuraavaksi toinen viime kauden Gagarin Cup -finalisti Atlant Mytischi.

Atlant on noussut Moskovan seudun ykkösseuraksi, vaikka pelaakin "vain" Moskovan esikaupungissa Mytischissä. Seura selvitti viime kaudella vähän yllättäen tiensä finaaleihin asti. Tällä kaudella materiaali on viime vuotta kovempi, mutta paljon riippuu ruotsalaisen Bengt-Åke Gustafssonista, saako hän paljon uusia pelaajia ja muutamia kysymysmerkkejä sisältävän materiaalin pelaamaan samalla tahalla yhteen, kuten Miroslav Riha teki viime kaudella.

Atlantin maalivahtikaksikko on Konstantin Barulin-Dimitri Koschnew. Barulin on sarjan paras venäläinen maalivahti ja kenties paras maalivahti myös ulkomaalaiset mukaanlukien. Koschnew on välttävä kakkonen, mutta kuten viima kausi Jaroslavlissa todisti, ei hänestä ole voittavan seuran ykkösmaalivahdiksi.

Atlantin puolustus on melkein kokonaan uudistunut. Poissa ovat Dimitri Bykov, Jaroslav Obsut, Vadim Homitski, Jevgeni Nurislamov, Ilja Gorohov ja Andrei Zjuzin. Tilalle ovat tulleet Janne Niskala, Andrei Zubarev, Daniel Fernholm, Ivan Vishnevski, Andrei Plehanov ja Dimitri Kosmatshev. Vain Maksim Semenov on jäljellä viime kauden joukkueen puolustajista. Nopeasti on vaikea arvioida tällaisen muutoksen vaikutusta joukkueen pelaamiseen, mutta Niskala, Zubarev ja Fernholm ovat kaikki kovia ammattimiehiä ja taitavia pelaajia. Niskala ja Fernholm ovat maajoukkueidensa vakiopelaajia ja Zubarev Venäjän parhaita nuoria puolustajia. Myös Ivan Vishnevski on kehityskelpoinen pelaaja. Paperilla puolustuksen tulokkaat näyttävät paremmalta kuin pois lähteneet.

Hyökkäyksen suurin kysymys on se, että miten Sergei Mozjakin voidaan korvata? Mozjakin on Aleksandr Radulovin jälkeen KHL:n paras puhdas hyökkääjäpelaaja. Edes uusista tähtilaitureista Aleksei Kovalevista ja Nikolai Zherdevistä ei ole Mozjakinin korvaajiksi. Legendaarisen 37-vuotiaan Kovalevin paluu Venäjälle on iso asia ja varmasti lisää myös Atlantin kiinnostavuutta Venäjällä. Harjoituspeleissä Kovalev on ollut vaisu, mutta uskon että kauden edetessä hän tulee parantamaan tasoaan.

Zherdev tekee paluun Venäjälle vuoden NHL:ssä yrittämisen jälkeen. Zherdev pelasi NHL:ssä ihan kohtalaisesti, mutta hyvä rahallinen tarjous Venäjältä veti miehen takaisin KHL:ään. Zherdev pelasi toissakaudella Atlantissa kohtalaisen hyvin, mutta oli silti kaukana aivan sarjan parhaiden hyökkääjien tasosta. Jotakin samanlaista voi odottaa tälläkin kertaa. Zherdeviä tuskin nähdään pistepörssin kymmenen parhaan joukossa. Taitoa Zherdevillä kyllä riittää.

Slovakki Branko Radivojevic siirtyi Atlantiin Spartakista, missä hän pelasi kolme hyvää kautta. Radivojevic on taitava tahtopelaaja, joten hän sopii Atlantin viime kauden peli-ilmeeseen hyvin.

Gustafssonin mukanaan vetämät ruotsalaiset Jonas Andersson ja Patrik Zackrisson ovat Atlantille tärkeitä tukipelaajia Kovalevin, Radivojevicin ja Zherdevin takana. Molemmilla on MM-kisakokemusta Ruotsin paidasta viime vuosilta. Erityisesti Zackrissonilta odotan paljon. Mozjakinin ohella Atlant menetti hyvät puolustavat sentterit Fedor Fedorovin ja Ivan Neprjajevin Pietariin. Heidän panostaan on vaikea korvata. Seuran kannalta onneksi sarjan yksi parhaista raastajista Aleksei Gluhov jatkaa edelleen. Gluhov ja joukkueen kapteeni Dimitri Upper ovat joukkueen henkisiä johtopelaajia. Yksi uusi mies on myös Jaroslavlista tullut taitava veivaaja Konstantin Rudenko.

Nuorta osastoa edustavat viime kauden pudotuspeleissä väläytellyt Igor Musatov, Ilja Kablukov, Pavel Tshernov, Oleg Jashin ja Anton Lazarev. Heille kaikille ei tule peliaikaa riittämään.

Joukkueen kokoonpano voisi olla seuraava:

Jonas Andersson - Branko Radivojevic - Nikolai Zherdev
Patrik Zackrisson - Aleksei Gluhov - Aleksei Kovalev
Konstantin Rudenko - Ilja Kablukov - Aleksandr Rybakov
Igor Musatov - Dimitri Upper - Anton Lazarev
(varalla Pavel Tshernov, Eduard Lewandowski, Viktor Bobrov, Oleg Jashin)

Daniel Fernholm - Janne Niskala
Maksim Semenov - Andrei Zubarev
Denis Bajev - Ivan Vishnevski
Andrei Plehanov

Konstantin Barulin
Dimitri Koschnew
 
Ja varjele noita Suomen herroja, etteivät toista kertaa löisi päätään Karjalan mäntyyn - Väinö Linna.

Theone

Jäsen
Barulin on sarjan paras venäläinen maalivahti ja kenties paras maalivahti myös ulkomaalaiset mukaanlukien.
Barulin on aivan varmasti (ylivoimaisesti) paras venäläinen maalivahti KHL:ssä, johtuen venäläisten maalivahtien heikosta tasosta noin yleisesti mutta väitätkö vakavasti, että mies on lähelläkään KHL:n kärkeä? Pystytkö mitenkään perustelemaan tuota väitettä? Teknisesti mies on erittäin kaukana ns. tähtiluokasta, vertaa miestä esim. Vehaseen. Miehen liikkuminen on välillä, noh, kömpeloä ja mailankäsittelylläkään mies ei joukosta erotu. Itse en keksi yhtään perustetta sille, että mies olisi edes tosissaan tappelemassa parhaan maalivahdin tittelistä. Hyvällä valmennuksella ehkä tulevaisuudessa mutta ei lähelläkään viime ja tuskin tälläkään kaudella.

Harjoituspeleissä Kovalev on ollut vaisu, mutta uskon että kauden edetessä hän tulee parantamaan tasoaan.
Itse toivon kovasti, että Kovalev pelaisi hyvän kauden mutta pelkään, että tulee tekemään Miettiset sillä erotuksella, että Kovalev ei varmasti potkuja saa. Valitettavasti pelkillä pehmeillä käsillä ei pärjää enää missään, pitäisi olla hieman liikettäkin ja tämä korostuu valtavan kokoisessa kaukalossa entisestään.

Zherdev tekee paluun Venäjälle vuoden NHL:ssä yrittämisen jälkeen. Zherdev pelasi NHL:ssä ihan kohtalaisesti, mutta hyvä rahallinen tarjous Venäjältä veti miehen takaisin KHL:ään.
Zherdev pelasi erittäin vaihtelevan kauden ja käytännössä miehelle ei varmasti tarjottu NHL:stä yhtään kunnollista sopimusta. Kyllä tuo kausi taisi olla enemmänkin heikko kuin kohtalainen. Mies väläytteli välillä mutta sitten vaipui taas massaan. Oli haluton, laiska ja välillä suu kävi nopeammin kuin kädet. Ehkä kotimaassa taas natsaa.

Slovakki Branko Radivojevic siirtyi Atlantiin Spartakista, missä hän pelasi kolme hyvää kautta. Radivojevic on taitava tahtopelaaja, joten hän sopii Atlantin viime kauden peli-ilmeeseen hyvin.
Loistava hankinta, ei voi muuta todeta.
 
"kirjoitukseni ovat useasti pitkiä ja seikkaperäisiä, ja kirjoitustyylini on lennokas ja mukaansatempaava. Tiedän olevani hyvä kirjoittaja, eikä tämä ole mitään itsekehua."

-Nimimerkki The Original Jags kuvailee kirjoitustyyliään

Mapkob

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, Jokerit
Ensin pelaajat, sitten valmentajat, nyt tuomaritkin...

Jyri Rönn on tehnyt sopimuksen KHL:n kanssa, joka sisältää KHL matsien lisäksi tuomitsemista myös joissain MHL ja VHL -liigojen otteluissa.

Lähteenä KHL.ru
 
jolkipalki
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Seuraavaksi Ak Bars Kazan. Ak Bars voitti Gagarin Cupin kaksi kertaa peräkkäin, mutta viime vuonna se putosi konfferenssin puolivälierässä kovemmalle Ufalle, eikä Ak Barsilla ollut sarjassa edes mitään jakoa. Tämä oli Tatarstanin kiekkoylpeydelle kova kolaus ja tänä vuonna Ak Bars hakee revanssia ja kolmatta Gagarin Cupin voittoa neljän vuoden sisällä.

Ak Barsin maalin suulla jatkaa Petri Vehanen ja kakkosena toimii myös edelleen Stanislav Galimov. Vehanen on sarjan parhaita maalivahteja, mutta ei kuitenkaan eittämättä paras, kuten suomalaismedia usein antaa ymmärtää. Viime vuoden Gagarin Cupissa Vehanen ei ollut aivan parhaimmillaan, eikä pystynyt pitämään Ak Barsia pystyssä pelillisesti vahvempaa Ufaa vastaan. Ak Bars kuitenkin luottaa yhä Vehaseen ja ihan syystä. Euroopasta on vaikea löytää häntä parempaa korvaajaa.

Ak Barsin puolustus menetti ison palasen kun Aleksei Jemelin siirtyi Montrealiin ensi kaudeksi. Jemeliniä ei voi korvata, joten puolustus on nyt hieman edellisvuotta heikompi. Tämä siitä huolimatta, että Denis Kuljash siirtyi seuraan Omskista. Jemelin on eri kaliiberin pelaaja kuin Kuljash varsinkin omassa päässä. Toinen uusi tulos puolustukseen on Mytischistä siirtynyt Vadim Homitski, joka ottanee paikkansa pakkikuusikossa.

Puolustuksen johtaja on taas kerran Ilja Nikulin, jolla olisi kaikki eväät menestyä myös NHL:ssä, mutta joka on päättänyt pelata Venäjällä ilmeisesti koko uransa. Nikulin on Ak Barsille niin tärkeä mies, että seurajohto on valmis tekemään mitä tahansa Nikulinin pitämiseksi Kazanissa. Nikulin on varmasti koko sarjan kolmen parhaan puolustajan joukossa tälläkin kaudella, jos pysyy edes terveenä. Nikulinin ohella myös Konstantin Kornejev kuuluu Venäjän maajoukkueen vakiokalustoon. Molemmat kaksinkertaisia maailmanmestareita. Jevgeni Medvedev ja Grigori Panin ovat olleet jo pitkään Ak Barsin puolustuksen vakiopelaaja, ja heihin luotetaan myös tällä kaudella. Nuoremmista puolustajista peliajasta kamppailevat 22-vuotias Vasili Tokranov ja iso Stepan Zahartshuk.

Hyökkäyksen terävin osa on tälläkin kaudella ketju Danis Zaripov - Niko Kapanen - Aleksei Morozov. Ketju on pelannut yhdessä kaksi kautta ja aloittaa nyt kolmannen kautensa. Kahdella viime kaudella on vaikuttanut siltä, että Zaripovin ura on ollut alamäessä, mutta tämän kauden harjoituspeleissä Zaripov on pelannut sillä tasolla, että olisiko nyt edessä paluu liigan terävimpään kärkeen? Sen sijaan Aleksei Morozovin kohdalla täytyy sanoa, että ne ajat jolloin Morozov paukuttaa 70-80 pistettä kaudessa ovat takanapäin. Hän on edelleen hyvä pelaaja, mutta ei enää sarjan paras hyökkääjä tai edes lähellä sitä. Kapasen rooli tässä ketjussa on puolustava ja varmistava.

Kakkosketjussa aloittavat suomalaiset Antti Miettinen ja Jarkko Immonen, jotka saavat rinnalleen joko Lauris Darzinsin tai Kirill Petrovin. Miettinen on ollut harjoituspeleissä pettymys ja näkemissäni peleissä otteet ovat olleet löysiä ja flegmaattisia. Parantaa pitää. Immonen on ehkä Kazanin tärkein keskushyökkääjä ja hänen panoksestaan on pitkälti kiinni se, pystyykö Kazan haastamaan tänä vuonna Ufan ja vahvistuneen Omskin. Immonen on nyt pelannut Kazanissa kaksi kautta, jotka molemmat ovat tuottaneet 38 pistettä runkosarjassa. Eväitä on parempaankin. Tällä kaudella Immosen tulisi nostaa tasoaan pykälän korkeammalle ja nousta kamppailemaan sarjan parhaan keskushyökkääjän tittelistä. Toki urakkaa vaikeuttaa se, että Immonen ei pelaa Kazanin ykkösketjussa, mikä syö paljon ylivoimatehoja.

Darzins pelasi Riikassa unelmakauden unelmaketjussa (Trotter-Redlihs-Darzins), mutta jotenkin on selkäpiissä sellainen tunne että Kazanissa hän ei tule onnistumaan. Harjoituspelissä tapahtunut loukkaantuminen oli pahin mahdollinen alku uralle Kazanissa, ja hän on muutenkin sellainen pelaaja, joka vaatii isoa roolia ja isoa jääaikaa ollekseen joukkueelle hyödyksi. Riikassa hän oli fanien palvoma ykköstykki, mutta Kazanissa hän on vain rivimies.

Kirill Petrov pelasi Jugrassa hyvän kauden minkä palkintona tämä tataari pääsi taas kotikaupunkiinsa yrittämään uran luomista Ak Barsissa. Joko nyt olisi Petrovin aika? Hän on sarjan nopeimpia pelaajia kiekon kanssa, ja myös kokoa ja voimaa on varressa ihan tarpeeksi. Onnistuessaan parivaljakko Petrov-Immonen voi saada paljonkin hyvää aikaan.

Kazanilla riittää leveyttä myös muihin ketjuihin. Aleksei Tereshenko, Jevgeni Bodrov, Nikita Aleksejev, Nikolai Lemtjugov, Jevgeni Skatshkov, Dimitri Kazionov, Kirill Knjazev ja Dimitri Obuhov. Kuten näkyy, riittää Kazanilla hyviä hyökkääjiä viiteen ketjuun asti. Tämä on vahingollista koko liigan kannalta, mutta Kazanille se antaa mahdollisuuden kestää loukkaantumisia ilman pelitason suurta notkahdusta.

Kokoonpano voisi näyttää vaikka tältä:

Danis Zaripov - Niko Kapanen - Aleksei Morozov
Antti Miettinen - Jarkko Immonen - Kirill Petrov
Dimitri Kazionov - Aleksei Tereshenko - Lauris Darzins
Nikolai Lemtjugov - Nikita Aleksejev - Jevgeni Bodrov
(varalla Kirill Knjazev, Dimitri Obuhov ja Jevgeni Skatshkov)

Vadim Homitski - Ilja Nikulin
Konstantin Kornejev - Denis Kuljash
Grigori Panin - Jevgeni Medvedev
Vasili Tokranov - Stepan Zahartshuk

Petri Vehanen
Stanislav Galimov
 
Ja varjele noita Suomen herroja, etteivät toista kertaa löisi päätään Karjalan mäntyyn - Väinö Linna.

M@rko77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LFC, FC Lahti ja Pelicans
”Venäläinen optimisti opettelee englannin kieltä, pessimisti kiinaa. Realisti opettelee kokoamaan Kalashnikovin...”

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hienoa, että Jaroslavl osallistuu liigaan kuitenkin, näin hurjista tapahtumista huolimatta. Se on kuitenkin signaali, että elämä jatkuu ja jääkiekko myös. Totta kai tämä tragedia leimaa joukkuetta ja kautta, kenties koko liigaakin, mutta silti hommien on vaan jatkuttava. Tehtävä parhaansa ja kunnioittaa poismenneitä lajin parissa joka oli heille kaikille tärkeä. Mielestäni se on parasta mitä voi tehdä. Surua ei tule väheksyä, mutta jos sen annetaan lamauttaa kaiken, niin siitä irti pääseminen on vaikeampaa.

Toivon hyvää ja onnistunutta kautta Lokomotiville ja toivon mukaan saavat mahdollisimman iskukykyisen joukkueen kasaan.
 
Bileet oli hyvät, tunnelma oli rento ja aurinkokin oli pilvessä.

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Hienoa, että Jaroslavl osallistuu liigaan kuitenkin, näin hurjista tapahtumista huolimatta. Se on kuitenkin signaali, että elämä jatkuu ja jääkiekko myös. Totta kai tämä tragedia leimaa joukkuetta ja kautta, kenties koko liigaakin, mutta silti hommien on vaan jatkuttava. Tehtävä parhaansa ja kunnioittaa poismenneitä lajin parissa joka oli heille kaikille tärkeä. Mielestäni se on parasta mitä voi tehdä. Surua ei tule väheksyä, mutta jos sen annetaan lamauttaa kaiken, niin siitä irti pääseminen on vaikeampaa.
Minäkin olen sitä mieltä, että eteenpäin katsominen on parasta ja varmasti - tai ainakin olettaisin - pelaajat jotka eilen menehtyivät pitäisivät parhaimpana ratkaisuna kiekon ja fanien ja miksei omaistenkin kannalta sitä, että onnettomuus muistetaan mutta samalla luodaan katse vakaasti tulevaisuuteen.

Eihän onnettomuus hetkessä jaroslavlilaisten mielistä haihdu vaikka uusi joukkue saadaankin kasaan, mutta osoittaa kuitenkin sen, että elämä jatkuu kaikesta huolimatta. Toisaalta mielenkiintoista nähdä kuinka fanit ottavat uuden joukkueen vastaan, toki jos tulevilla pelaajilla on junnujen ohjeen tunneside kaupunkiin joukkue tunnetaan varmasti paljon aikaisemmin omaksi verrattuna siihen, jos joukkue olisi koottu "muukalaisista".

vlad.
 

Ferris

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Washington Capitals
Eihän onnettomuus hetkessä jaroslavlilaisten mielistä haihdu vaikka uusi joukkue saadaankin kasaan, mutta osoittaa kuitenkin sen, että elämä jatkuu kaikesta huolimatta. Toisaalta mielenkiintoista nähdä kuinka fanit ottavat uuden joukkueen vastaan, toki jos tulevilla pelaajilla on junnujen ohjeen tunneside kaupunkiin joukkue tunnetaan varmasti paljon aikaisemmin omaksi verrattuna siihen, jos joukkue olisi koottu "muukalaisista".

vlad.
Pari seuran entistä kasvattia ovat jo ilmoittaneet halukkuutensa pelata Lokon paidassa. Kyseessä ovat maalivahti Sergei Gaiduschenko (CSKA Moskva) ja maajoukkuepuolustaja Denis Grebeshkov (SKA St. Petersburg). Sinällään mielenkiintoista nähdä päästääkö esim. SKA noin nimekkään pelaajan toiseen joukkueeseen.
 
.

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Nyt on hommat sovittu siis niin, että jokainen KHL seura tarjoaa jokusen pelaajan Lokon käyttöön tulevaksi kaudeksi ja sen päälle maksavat vielä näiden palkat! Täytyy myöntää, että jos tuo systeemi toteutuu niin isot propsit menee velivenäläisten suuntaan eikä itsekkyydestä voi kyllä syyttää.
Mikäli toteutuu - kuten toivoa saattaa - kyseessä on todella hieno kädenojennus KHL:n kiekkoperheeltä avuntarvitsijalle.

vlad.
 

Theone

Jäsen
Nyt on hommat sovittu siis niin, että jokainen KHL seura tarjoaa jokusen pelaajan Lokon käyttöön tulevaksi kaudeksi ja sen päälle maksavat vielä näiden palkat! Täytyy myöntää, että jos tuo systeemi toteutuu niin isot propsit menee velivenäläisten suuntaan eikä itsekkyydestä voi kyllä syyttää.
Hieno ele kyllä. Toivottavasti mahdollisimman monella tulijalla on jonkinlainen side Jaroslaviin ja, että kaikki KHL:n sisältä tulijat olisivat entisen Neuvostoliiton alueelta. Tuo toisi varmasti faneillekin jotain ennen kokematonta yhteisöllisyyttä ja joukkue olisi heti "oma", eikä vain kolkko ja kylmä muukalaislegiona joka on tuonne väkisin raahattu.

Toivon todella, että nuo tulevat pelaajat eivät olisi pelkästään ylijäämämiehiä, joille alkuperäiset seurat saisivat näin "ilmaiseksi" kovia pelejä tulevaisuutta varten. Tuo vesittäisi koko hienon eleen.

Toki kenenkään ei ole järkeä lähteä tähtiään tuonne antamaan mutta esim. Kazan tai Ufa voisivat helposti luopua 1-2 kakkoskentän pelurista käytännössä heikentymättä. Tuohon vielä ulkkarit päälle, niin siinä olisi jo olosuhteisiin nähden kilpailukykyinen joukkue kasassa.
 
"kirjoitukseni ovat useasti pitkiä ja seikkaperäisiä, ja kirjoitustyylini on lennokas ja mukaansatempaava. Tiedän olevani hyvä kirjoittaja, eikä tämä ole mitään itsekehua."

-Nimimerkki The Original Jags kuvailee kirjoitustyyliään

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Todella, siis todella upeaa toimintaa muilta seuroilta ja kertoo miten kanssajoukkueita arvostetaan rakkaina ja tärkeinä kilpakumppaneina. Eritoten näin vaikean asian keskellä. Autetaan porukalla.

Aivan esimerkillistä jos toteutuu.
 
Bileet oli hyvät, tunnelma oli rento ja aurinkokin oli pilvessä.

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Jos tuonne saadaan ihan kelvollisia pelureita jotka ovat vieläpä suurimmaksi osaksi Jaroslavlin "omia poikia" niin voi helposti kuvitella että melkoinen tunnelataus saadaan sekä joukkueeseen että faneihin, ja tuollainen lataus saattaa kantaa jopa aika pitkälle sarjassa vaikka joukkue ei ihan kärkipäätä taidollisesti olisikaan. Onhan se tietysti mahdollista että tuollainen lataus menee ylikin, ja toisaalta kukaan ei varmaan ihan parhaista pelaajistaan luovu joten välttämättä mitään huippuluokan ryhmää ei tällaisessa tilanteessa saada kasaan joten voi käydä ihan toisinkin päin. Toivottavasti kuitenkin saavat ihan kilpailukykyisen ryhmän kasaan ja elämä voi jatkua.
 
"-OO- on autuas, oikeamielinen ja vanhurskas.
Mitään pahuuteen viittavaa ei löytynyt." Pirunpaljastin

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
KHLBlog - Yahoo! Sports- KHL' bold plans to keep Lokomotiv running

Nyt on hommat sovittu siis niin, että jokainen KHL seura tarjoaa jokusen pelaajan Lokon käyttöön tulevaksi kaudeksi ja sen päälle maksavat vielä näiden palkat! Täytyy myöntää, että jos tuo systeemi toteutuu niin isot propsit menee velivenäläisten suuntaan eikä itsekkyydestä voi kyllä syyttää.
Kunnioitettavaa toimintaa. Tottakai liigalla on jonkinasteinen intressikin pitää toiminta yllä, mutta upea yhteisöllinen kädenojennus joka tapauksessa.
 
That's what she said.
Suosikkijoukkue
Chisu! (Kesätyttö 2012 -skabassa PMMP:n Mira)
Kirjattakoon myös tänne, että Lokomotiv Jaroslavl ei osallistu KHL-kauteen 2011-12, kertoo mm. Jatkoajan uutinen. (Linkki ohjaa jatkoajan uutiseen.) Kuten toiseen ketjuun kirjoittelin, mielestäni vuoden suruaika on täysin oikea ratkaisu tällaisen käsittämättömän tragedian jälkeen, ja näin organisaatio kunnioittaa omalta osaltaan turmassa menehtyneiden muistoa.

On myös hyvä muistaa, että kilpailukykyisen joukkueen kokoaminen alkaa Jaroslavlissa aikanaan täysin alusta ja uuden pelaajiston yhteisen sävelen löytyminen vie väistämättä aikaa. Kauden 11-12 pelaamatta jättäminen on tässäkin mielessä ehdottoman järkevä ja perusteltu ratkaisu Lokomotivilta.
 
Kuuma kuin metalli, täysi kuin sydän /
Minä olen matkalla takaisin valoon
(CMX: Valoa nopeammat koneet)

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYI, Junnut ja Tilastot
IS uutisoi, että Lokomotiv ei suinkaan ole koko kautta pelaamatta vaan joulukuussa joukkue palaa askiin VHL-liigassa (Venäjän 2. korkein sarjataso). Tuloksista riippumatta joukkueen paikka sarjan pudotuspeleissä on taattu.
Ensi kaudeksi Yaroslav palailee sitten KHL-kartalle ja tuolloinkin joukkueen pudotuspelipaikka on taattu. Joukkue saa myös viiden ulkomaalaisen sijasta käyttää kokoonpanossaan kuutta ulkomaalaista.

Linkki Ilta-Sanomien uutiseen aiheesta: KHL: Lokomotiv jatkaa joulukuussa - Ilta-Sanomat
 
Reijo Mäki kertoi, että aikanaan Turun Palloseurassa pelannut Mal Davis harrasti seksiä naisen kanssa kun muut juhlijat olivat lyöneet ympärillä tahtia. Aktin jälkeen Davis oli siirtynyt suoraan katsomaan videolta omia maalejaan.

@Kahvaajapakki - "Ei Per niin huono ollut kuin tilastot näyttävät. Oli ihan vitusti huonompi. #88"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy