KHL – pelin ulkopuolisista asioista

  • 1 110 599
  • 4 071

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toinen KHL-uskovainen. Nyt on vuorossa uhriutuminen.

Jatkossa mulle on vitun sama mitä Jokerien Venäjä-uskovaiset kirjoittavat. Pelistä ne eivät ymmärrä muutenkaan, mutta että eivät näe edes osoitettuna KHL:n kehitystrendejä, se yllätti. Molemmat kirjoittajat ovat ignoressa jatkossa lähinnä siksi että tällaista paskväittelyä ei joudu käymään ja sivulliset lukemaan.

Eiköhän tämä kerro sinun asennoitumisesta olennaisen. Käyt taustalla jotain kylmän sodan aikaista sotaa venäläistä yhteiskuntaa vastaan ja se sitten näkyy kyvyttömyytenä suhtautua edes KHL:ään pragmaattisesti. Neutraali keskustelu ei onnistu, kun on niin kovat antipatiat venäläisiä kohtaan ja Putinin haamu leijuu jatkuvasti kaiken kirjoittelun päällä. Tuo asennoitumisesi johti todella paskaan argumentointiin osaltasi, joten keskustelun päättyminen ei ole mikään vahinko.
 

faro

Jäsen
Pidin synonyymina sanaa kovemmin KHL:n treenaamisen paremmuudesta. Väitit moneen kertaan kuinka KHL:ssä kaikki treeni on kovempaa ja kun sulta penättiin todisteita, et niitä löytänyt.
Minähän jo siellä totesin, että pohjaan väitteeni mielipiteeseen, joka on muodostunut todella monien KHL-pelaajien ja -valmentajien antamista lausunnoista.

Tämä tästä.
Ennen kuin karkaat paikalta, niin kerroppas nyt vielä, että miksi valehtelit minun ummistavan silmät KHL:n ongelmilta, vaikka asia ei näin ole? Missä olen sanonut, että tiedän kaiken KHL-joukkueiden treenaamisesta? Niinpä.

Heh. Hauska muuten tuo viimeisin purkautumisesi (jonka juuri hädissäsi poistit, miksiköhän?). Ensin käyt valehtelemassa, ja sitten kun jäät kiinni, niin karkaat paikalta ja pistät vastapuolen ignoreen. No, omapahan on häpeäsi.

Joskus pidin sinua jopa vielä ihan asiallisena kirjoittajana.
 
Viimeksi muokattu:

Valle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit. SJK.
Cobolilta vähän erikoinen tuo pelaajalista. Väitätkö todella että noiden pelaajien lähteminen NHL:ään on vaikuttanut pelin tasoon KHL:ssä? Wright, Palushaj, Brent, Tihonov, Petrov ja slepishev eivät todellakaan ole mitään "isoja" nimiä tähän sarjaan. Muut ehkä ovat. Vielä järjettömämpi väite on että Kozun ei nouse minkään muun joukkuuen kärkiketjuihin. Kozunilla on kaikki ominaisuudet kunnossa millä pärjää tässä sarjassa. Liike, pelikäsitys ja laukaus huippuluokkaa. Se nyt on ihan sama kuka häntä valmentaa. SKA on mielestäni ainoa näistä kärkijengeistä joka on heikentynyt. Tilannetta ei paranna sekopää Nazarov eikä Iljan loukkantuminen. Uskon kuitenkin että Ska vahvistuu kauden mittaan ja loppupeleissä on kova. Minusta KHL:n pelillinen taso on sama mitä aiemminkin. Laatukiekkoa ottelusta toiseen. Oli isoja seuroja tai sitten näitä paskajengejä.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Cobolilta vähän erikoinen tuo pelaajalista. Väitätkö todella että noiden pelaajien lähteminen NHL:ään on vaikuttanut pelin tasoon KHL:ssä? .

Toki, mutta ota nyt hyvä ihminen huomioon 2-3 vuotta josta kirjoitin, Listasin vain 1 vuoden siirrot. KHL on heikentynyt huipun osalta viime kausina niin pelaajissa kuin valmentajissa. Totesin vielä, että se luultavasti kesti ne aiemmat mutta viime kauden jälkeiset lähdöt yhdessä niiden aiempien kanssa eivät enää voi olla näkymättä. Sanotaan näin että jos TOP-10 valmentajista 30-40 prosenttia on pois ja aivan huippupelaajista merkittävä määrä (ehkä 30-50 prosenttia) lähti NHL:ään, tuntuu. Mieti vaikkapa Tarasenkoa jne jotka ei listalla ole.

Katsokaa pelejä. Peli näyttää kyllä kiistatta pelaamisen tason kun vaan osaa katsoa. CHL:ssa parhaat ruotsalaisjoukkueet pelaavat mun telkkarissa tasolla, jolla ne löisivät paras viidestä sarjassa KHL:n joukkueista yli puolet. Tästä oli viitteitä jo viime kaudella, mutta nyt ero on entisestään supistunut. KHL:n superkärki on silti NHL:n ulkopuolisen alueen kovin ja selvästi. Siihen kuuluvat - tässä ja nyt - TsSKA, Jokerit, Magni ja isoin, isoin varauksin SKA. Omsk ja Dynamo M ovat isosti tyrkyllä kun puhutaan TOP-4 joukkueista. UFA oli mulla ennen kauden alkua ainakin TOP-8, mutta katsotaan nyt onko edes sitä.

Liigan seuroista (Kärpät nyt ainakin, HIFK varauksin koska pystykiekko) kärki voittaisi todennäköisesti myös paras viidestä ottelusarjassa KHL:n pohjan ja pitkälti siksi, että Liigan joukkueiden pelitapa on niin paljon paremmin organisoitu puolustus- ja hyökkäyssuuntaan. KHL:n pohja pelaa pitkälti yksilöiden varassa, ei viisikkopeliä joukkueena. Sen ohjeistamiseen, kehittämiseen ja treenauttamiseen ei monien valmentajien osaaaminen riitä.

Väite: KHL:n keskimääräinen pelillinen taso suhteessa CHL:n, SHL:n ja Liigan parhaisiin joukkueisiin on viimeisten 2-3 kauden aikana heikentynyt. Jos joku tämän pystyy vääräksi esittämään, tarjoan vaikka korillisen.
 
Viimeksi muokattu:

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Erittäin monet SM-liigaa ja sen tasoa arvostelevat kirjoittajat perustelevat tason laskua juurikin joidenkin pelaajien tai valmentajien siirtymisellä muihin sarjoihin. Nyt taas vastaavasti kun KHL:n puolella ollaan ehkä pikkuhiljaa etenemässä samaan suuntaan, sitä ei pidetäkkään mitenkään merkittävänä asiana sarjan kokonaistason kannalta. Samoin haukutaan SM-liigan tuomaritoimintaa ja kerrotaan sen sotkevan joukkueiden peliä ja siten laskevan sarjan tasoa. Lueskelin tuossa joitain KHL-otteluketjuja sieltä täältä niin ei se tuomaritoiminta taida sielläkään ihan täydellistä olla.
Luen liigaosiota hyvin epäsäännöllisesti, mutta olen kyllä huomannut esittämäsi asian. Tällä kaudella KHL:stä lähti muutama tähtitason pelaaja (Panarin, Medvedev, Tihonov esimerkiksi), joita ei ainakaan paperilla ole saatu paikattua. Melkein kaikille muille Cobolin listassaan esiin nostamille nimille löytyisi suhteellisen helposti vastineet liigaan tulleista uusista pelaajista.

Liigasta sen sijaan menettää omat Paranininsa ja Tihonovinsa käytännössä joka kausi (yleensä juuri KHL:n) ja ainakaan tänä vuonna en ole hankinnoista hirveän nimekkäitä ukkoja löytänyt. No, Tallinder on kova. Näkemykseni on subjektiivinen, mutta sanoisin Liigalla olevan joka ikinen vuosi kovempi tekeminen kaikkien lähtijöiden paikkaamisessa. Omista nousee uusia tähtiä joo, mutta jokaikisessä sarjassa on tähtiä. Tähtien taso ratkaisee.

Tuomaritoiminnasta oletkin ihan hyvin kartalla. Virheettömiä otteluita ei KHL-tuomareiltakaan näe eikä yksittäisenä iltana löydy merkittävää eroa toiminnan tasossa liigaotteluihin. Se, mikä KHL:ssä kuitenkin hoidetaan paremmin on kahvaamisen kitkeminen ja ettei puhtaista taklauksista rangaista. Tämäkään ei varsinaisesti ole tuomariston paremmuutta, vaan ainoastaan parempi ylhäältä päin annettu linja tuomaroinnille.
Toivottavasti tästä kirjoituksesta ei taas joku löydä jotain olematonta provoa joka perustuisi lähinnä siihen, että kirjoittava nimimerkki sattui olemaan näitä melko huonoja...
Tämä oli ihan asiallinen viesti ja tiedossa on, että kykenet kyllä rakentavaankin keskusteluun. Se koko debatin aloittanut viesti otteluketjussa on ainakin minun lasieni takaa vähintään semiprovosoiva jo lähtökohdiltaan.

Cobolin jutut sitten menivätkin jo erikoisiksi. Siellä norsunluutornissa on varmaan kovin yksinäistä.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lueskelin tuossa joitain KHL-otteluketjuja sieltä täältä niin ei se tuomaritoiminta taida sielläkään ihan täydellistä olla.

Eihän se KHL:n parempi tuomarointi edes välttämättä tarkoita sitä, että tuomarit tekisivät vähemmän virheitä, vaan ainakin minulle se on yksinkertaisesti parempi tuomarilinja. KHL:ssa sallitaan huomattavasti vähemmän mailahäirintää ja muuta estämistä millä saadaan nopeammat ja taitavammat pelaajat kuriin. Tämä on osaltaan myös aiheuttamassa sitä, että sarjan sisällä tasoerot ovat suuret, koska pienemmät joukkueet eivät voi kaventaa eroja repimällä taitavammat joukkueet lähemmäs heidän tasoaan. Toisaalta tämän takia peli on huomattavasti nopeampaa ja viihdyttävämpää, kun taitavat pelaajat saavat oikeasti toteuttaa itseään.

Olen aika vakuuttunut, että tasoerot Liigassa olisivat samaa tasoa kun KHL:ssa, jos käyttöön otettaisiin tiukempi tuomarilinja. Jos pistät rinnakkain KooKoo:n tai Sportin rosterin HIFK:n vastaavan kanssa, niin liioittelematta Charles Bertrandin jälkeen noista kahdesta joukkueesta löytyy yhteensä maksimissaan 5 pelaajaa, jotka mahtuisivat teille mihinkään rooliin.
 

attendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvinkään Ahmat
Mitä tulee KHL:n tason laskuun, niin näin voi hyvin olla. Toisaalta eihän minkään sarjan taso lajista riippumatta ole staattinen. Pelaajia ja valmentajia tulee ja menee ja sen myötä taso vaihtelee. Ja mikäli KHL tai pitäisikö sanoa Venäjän jääkiekkoliitto (onkohan siellä semmoista?) haluaa tuotteensa kestävälle pohjalle, niin rahoitusasiat eli budjetit pitää saada järkevälle pohjalle ja se voi pienentyneiden pelaajapalkkioiden myötä laskea tasoa entisestään, kun huiput karkaa ison rahan perässä muualle. Toisaalta tason lasku lienee pienempi paha kuin koko sarjan kuihtuminen konkurssien myötä.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Toki, mutta ota nyt hyvä ihminen huomioon 2-3 vuotta josta kirjoitin, Listasin vain 1 vuoden siirrot. KHL on heikentynyt huipun osalta viime kausina niin pelaajissa kuin valmentajissa. Totesin vielä, että se luultavasti kesti ne aiemmat mutta viime kauden jälkeiset lähdöt yhdessä niiden aiempien kanssa eivät enää voi olla näkymättä. Sanotaan näin että jos TOP-10 valmentajista 30-40 prosenttia on pois ja aivan huippupelaajista merkittävä määrä (ehkä 30-50 prosenttia) lähti NHL:ään, tuntuu. Mieti vaikkapa Tarasenkoa jne jotka ei listalla ole.

Tämä on aivan järjetön näkemys. Huippupelaajista ei todellakaan ole lähtenyt 30-50 prosenttia pois millään ajanjaksolla. Oliko se nyt viime vuoden pistepörssin top-50:stä, josta viime kesän aikana oli lähtenyt yhteensä joku 5-6 pelaajaa. Ja jos mietitään esim. Jokereiden osalta vaihtaria Moses --> Kozun, niin me saatiin tuossa ainakin se kokonaisvaltaisempi pelaaja, tuskin kauheasti hävittiin.

Kohtahan niitä viime kauden NHL-pelaajia alkaa KHL:ään taas tupsahdella, kun UFA-pelaajille täytyy löytää pelipaikka.

Katsokaa pelejä. Peli näyttää kyllä kiistatta pelaamisen tason kun vaan osaa katsoa. CHL:ssa parhaat ruotsalaisjoukkueet pelaavat mun telkkarissa tasolla, jolla ne löisivät paras viidestä sarjassa KHL:n joukkueista yli puolet.

Lisää järjettömyyksiä. Viisikkopelaaminen voi olla hivenen parempaa, mutta KHL-joukkueiden materiaali ratkaisisi sarjat suurelta osin KHL-seurojen hyväksi. KHL-pelaajat myös kykenevät pelaamaan mielestäni kovemmalla tempolla tehokkaammin kuin SHL-pelaajat, mikä on näkynyt esim. Harjun ja Olimbin sopeutumisvaikeuksissa Jokereissa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Vastaan kun väittämät koskevat jääkiekkoa:

1. Huippuvalmentajista lähti/joutui pois KHL:stä 30-40 prosenttia eli kyse on - kuten selvästi mainitsinkin - TOP-10 valmentajista KHL:ssä. Bykov, Jalonen, Jalonen. Se jo riittää.

2. Pelaajien osalta on hyvin vaikea sanoa ketkä olivat vaikkapa viime kaudella KHL:n TOP-10 pelaajat. Oliko esimerkiksi Panarin ja/tai Moses, se riippuu painotuksista. Jos katsotaan maalintekijää, sentteripelaamista jne, vastaus voi olla hyvin erilainen. Jos - kuten myös kirjoitin - puhutaan aivan huippupelaajista, pidän täysin mahdollisena edelleen 30 prosenttia kun - kuten jälleen kirjoitin - tarkastelujakso on sama 2-3 kautta kuin valmentajillakin. Omalla listalla siinä ovat ainakin Tarasenko (lähti SKA:sta 2013) ja Panarin. Voi olla että luku on alempi kuten 10-20 prosenttia superhuippujenkin osalta, mutta tarkkaa lukua merkittävämpää on suhde: huippujen tie kulkee KHL:stä ulospäin ja Suomesta/Liigasta on kelvannut jo heikompaakin materiaalia (pelaajat ja valmentajat).
Lisäksi jos otetaan - kuten pitääkin ottaa - mukaan esimerkiksi Ruotsiin lähteneet KHL-pelaajat, KHL:n menetysten arvo kasvaa.

3. Väite siitä, että parempi materiaali löisi heikomman, vaikka sen heikomman pelaaminen on paremmin organisoitu riippuu toki siitä, kuinka suuri materiaaliero on. Esimerkiksi Venäjän NHL- ja KHL-pelaajista koottu maajoukkue ei aina lyö Suomen heikomman materiaalin omaa vastaavaa maajoukkuetta, jonka peli on paremmin organisoitu. Ja NHL-pelaajissa hyökkäyssuuntaan ero Venäjän ja Suomen pelaajiston välillä on luokkaa valovuosi. Silti Suomi on pystynyt pelaamaan tasaisesti ja jopa pudottamaan Venäjän arvokisoissa viime vuosina. Ruotsin huippujoukkueiden pelitapa ja viisikkopelaaminen on niin paljon KHL:n TOP-10 tai ainakin TOP-15 joukkueiden alapuolisia tiimejä edellä, että materiaaliero ei mun näkemykseni mukaan riitä.

3.1 Otan kuitenkin esimerkin: Admiralia povataan Jatkoajan ennakossa KHL:n keskikastin tienoille, kamppailemaan pudotuspelipaikasta. Sama ranking mullakin, suunnilleen. Näkemäni perusteella Admiral ei voittaisi paras viidestä sarjassa SHL:n huippuja ja kyllä Admiralille tekisi tiukkaa (mutta voittaisivat ehkä) parin sveitsiläisen ja saksalaisen joukkueen kanssa. KHL:n superjoukkueiden takana pelaamisen taso putoaa yllättävän paljon kun otetaan mukaan 5vs5 ihan perusasiat eli puolustuksen tiiviys, kenttätasapaino ja etäisyydet, keskialueen ylittämistavat ja avauspeli, pelaaminen kiekollisena ja kiekkottomana puolutus- ja hyökkäyssuuntaan, maalinedustapelaaminen, kulmapelin tavoitteet vai kulmapeliin joutuminen jne.

Edellä oleva on kuitenkin vain näkemys eikä sitä voida todistaa millään tavalla ainakaan ennen kuin joukkueet kohtaisivat esimerkiksi CHL:ssä.
 
Viimeksi muokattu:

Melko Huono

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minullekkin tullut tänne näköjään pari asiallista vastausta. E nyt jaksa lainailla, mutta laitan pari asiaa ihan yleisesti.

Minä en todellakaan osaa arvioida minkä tasoisia pelaajia sieltä KHL:stä muihin sarjoihin lähtee. Tai ainakaan sitä millä tasolla ne on KHL:ssä suorittaneet. Uskon kuitenkin aika pitkälle @Cobol in näkemystä että ne on ihan kärkiukkoja, tai ainakin lähellä. Osa on sitten kovia vahvistuksia SM-liigassa, SHL:ssä ja jopa NHL:ssä, mutta myös löytyy sitten niitä jotka ovat olleet koviakin pettymyksiä muualla.

Suomalaisia valmentajia sieltä on myös lähtenyt pois. Niistä uskoisin että lähes kaikki kuuluisivat KHL:n kärkeen, jos KHL ei olisi KHL. Siis tarkoitan sitä että siellä tuo floppaamisen mahdollisuus on mun mielestä huomattavasti suurempi kuin pääsääntöisesti muissa jääkiekon huippusarjoissa. Tämäkin todellakin pelkkä olettamus, mutta kuitenkin. Perustuu lähinnä siihen että kuvittelen että siellä ei todellakaan olla pitkäjänteisiä ja valmentaja voi vaikuttaa huomattavasti vähemmän joukkueeseen kuin yleensä. Taaskaan ei ole faktaa esittää, mutta kumotkaa mielikuvat jos on aihetta.

Mitä tulee noihin tuomarointeihin niin en epäile yhtään etteikö KHL:ssä olisi pitkälti kuitenkin parempi linja kuin Suomessa. Otantani on todella minimaalinen tässäkin kohdassa. Viime kaudella taisin sen yhden matsin kattoa, ei vakuuttanut. Nyt osa tuosta Jokereiden matsista, ei vakuuttanut. Hieman lueskelin otteluketjuja, ei hirveen vakuuttavaa kuvaa antanut. Toki otteluketjuissa avautumisia ja kritiikkiä tulee aika herkästi kun tunteella vedetään, mutta kuitenkin. En siis todellakaan kyseenalaista tuomarointia kokonaisuutena. Linja on varmasti lähellä sitä mitä KHL:n johto haluaa, mutta toki sekaan sattuu virheitäkin jokaisessa ottelussa. Muistelisin että vuosi sitten tuota KHL:n tuomarointiakin ylistettiin aivan maasta taivaisiin ja mitään vikaa siinä ei yksinkertaisesti voinut olla tai nousi hirveä paskamyrsky jos sitä joku kritisoi. Toki taitaa olla niin että jotkut niistä ylistäjistä eivät enään palstalle kirjoita.

Aika sekava teksti tuli taas kun en ollut mitenkään etukäteen tätä puhetta valmistellut.. mutta jospa sieltä ne pointit jotenkin hahmottus. Kohta tulee jo tää KHL-aihe korvista ulos, niin pakko pitää ainakin hetki taukoa. Katellaan sitten Joulun tienoilla uudestaan jos ei mitään uutta ja mullistavaa ennen sitä tapahdu.

edit.
Tähän on pakko vielä vastata:
Se koko debatin aloittanut viesti otteluketjussa on ainakin minun lasieni takaa vähintään semiprovosoiva jo lähtökohdiltaan.

Nyt kun luin sen viestin uudestaan niin kyllä siitä ihan hyvin on tuollaisen kuvan voinut saada. En sitä kirjoitushetkellä kyllä tiedostanut mitenkään. Mutta aika mietoa kuitenkin..
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Uskon kuitenkin aika pitkälle @Cobol in näkemystä että ne on ihan kärkiukkoja, tai ainakin lähellä. Osa on sitten kovia vahvistuksia SM-liigassa, SHL:ssä ja jopa NHL:ssä, mutta myös löytyy sitten niitä jotka ovat olleet koviakin pettymyksiä muualla.

En tiedä olenko melko huono kirjoittamaan, mutta olen mielestäni tarkoittanut & kirjoittanut hyvin rajattua määrää eli TOP-10 pelaajista ja valmentajista. Kun KHL:stä poistui mm. Ruotsiin, NHL:ään ja Suomeen jotain 25 ukkoa pelkästään viime kauden jälkeen, en tarkoita että ne olisivat pistepörssin tai mieluummin "paremmuuspörssin" TOP-25 tai TOP-50. Siellä on reippaasti sekalaistakin sakkia.

KHL:n parhaista pelaajista koostuvat (= "aivan huippupelaajat") lista on ottanut joka tapauksessa osumaa parin viime kauden jälkeen. Jatkossa on mahdollista, että venäläisille huipuille lyödään 33-50 miljoonaa euroa käteen ja pelipaikka on vuosia KHL. Tätähän yritettiin ainakin jenkkilähteiden mukaan muutamaan viime kauden jälkeen poistuvaan pelaajaan, joille tarjottiin 33 miljoonaa euroa pelaamisesta KHL:ssä myös jatkossa. Ei onnistunut. Radulov ja Kovalchuk saavat venäläislähteidenkin mukaan vajata 10 miljoonaa vuodessa, joten ehkä he saavat seuraa jatkossa.

Isossa kuvassa tilanne on kuitenkin se, että KHL ei vedä samalla tavalla edes venäläisiä huippupelaajia kuin aiemmin. Ja silloin heille ei tietääkseni tarjottu näitä jättisummia eli iso muutos tälläkin tasolla kyseessä.
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
3.1 Otan kuitenkin esimerkin: Admiralia povataan Jatkoajan ennakossa KHL:n keskikastin tienoille, kamppailemaan pudotuspelipaikasta. Sama ranking mullakin, suunnilleen. Näkemäni perusteella Admiral ei voittaisi paras viidestä sarjassa SHL:n huippuja ja kyllä Admiralille tekisi tiukkaa (mutta voittaisivat ehkä) parin sveitsiläisen ja saksalaisen joukkueen kanssa. KHL:n superjoukkueiden takana pelaamisen taso putoaa yllättävän paljon kun otetaan mukaan 5vs5 ihan perusasiat eli puolustuksen tiiviys, kenttätasapaino ja etäisyydet, keskialueen ylittämistavat ja avauspeli, pelaaminen kiekollisena ja kiekkottomana puolutus- ja hyökkäyssuuntaan, maalinedustapelaaminen, kulmapelin tavoitteet vai kulmapeliin joutuminen jne.

Teet aika vahvaa analyysia esim. Admiralista yhden syyskuun alussa 1-6 hävityn pelin jälkeen. Ja noin ihan yleismaailmallisestikin voidaan sanoa, että joka maassa lajista riippumatta se joukkuepelaamisen taso putoaa aika vahvasti kärjen takana. Se on myös aika vahva tekijä siihen, että nämä joukkueet ovat kärjen takana. Paska valmennus on melestäni vähän liian helppo selitys, yhtälailla se, että joukkueessa on kova koutsi, on liian helppo selitys sille että joku pärjää. Viime kädessä nää ei kuitenkaan ole ihan niin paljoa onneksi valmentajien pelejä, kun vaikka Sihvonen haluaisi tai itsekin hiukan yrität esittää. Erityisesti näissä alkusyksyn peleissä tuppaa käymään niin, että kun ne perusteet ovat varsinkin muutoksia kokeneissa jengeissä niin heikolla pohjalla, että pakka sekoilee tuon tuostakin hyvänäkin iltana, ja jos kaverilla vielä sattuu samaan aikaan kulkemaan, niin siitä ajatuksesta harvemmin enää saadaankaan kiinni, ja tuloksena on totaalinen floppi-ilta. Yhtälailla maalaat mielestäni kovin ruusuista kuvaa tämän hetken Jokereista tällä otoksella. Viime kausi aloitettiin myös helvetin vahvasti, mutta kyllä ne kaveritkin alkoivat syksyn edetessä pidemmälle saamaan rivejään järjestykseen ja joka ilta pelattiin yhden maalin pelejä. Imo Jokerit on vain hiukan paremmassa tilanteessa vrt. viime kauteen, ja se perustuu ensisijaisesti siihen, että peruspelaajat kuten Sallinen, Huhtala, Ohtamaa, Lajunen, Wirtanen, Korpikari ovat tällä hetkellä paljon parempia, ja ennen kaikkea tasaisempia suorittajia kuin vuosi sitten. Lisäksi tällä lyhyellä otoksella vaikuttaa, että kärkipelaajien paikkausten kanssa on onnistuttu. Realistina sanon, että kun kevääseen päästään, niin mitään pelitapaetua ei viime kevään tapaan enää ole, ja materiaalit ratkaisevat. Siinä pelissä Jokerit ei edelleenkään ole ehkä edes top 6 jengi. SKA on oikeastaan ainoa kärkijengeistä joka heikentynyt, mutta osa muista jengeistä on jopa kovempia kuin viime kaudella.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Teet aika vahvaa analyysia esim. Admiralista yhden syyskuun alussa 1-6 hävityn pelin jälkeen.

Ehdottomasti teen. Kirjoitinkin että online ja varasin mahdollisuuden muuttaa näkemystäni jos siihen tulee tarvetta. Admiralin peruspelaaminen 5vs5 oli heikosti koutsattua tai pelaajat noudattivat heikosti pelisuunnitelmaa. Mikä on sama asia kuin heikko koutsaaminen.

Ja noin ihan yleismaailmallisestikin voidaan sanoa, että joka maassa lajista riippumatta se joukkuepelaamisen taso putoaa aika vahvasti kärjen takana. Se on myös aika vahva tekijä siihen, että nämä joukkueet ovat kärjen takana. Paska valmennus on melestäni vähän liian helppo selitys, yhtälailla se, että joukkueessa on kova koutsi, on liian helppo selitys sille että joku pärjää.

Totta muuten paitsi mitä tulee koutsaamisen tasoon, kyllä pelisunnitelman näkee. Jos se on ns. pelaajat edellä. tahto esiin ja tehkää duunia - kuten se monilla KHL-joukkueilla on - niin eihän sillä pärjätä missään vaiheessa hyvin organisoitunutta joukkuetta vastaan. Jotka taas pärjäävät materiaaliaan paremmin juuri siksi että pelaaminen on organisoitua viisikkopelaamista, ei yrittämistä yksilöiden varassa. Ei tämä ole selitys vaan aivan puhdas fakta.

Yhtälailla maalaat mielestäni kovin ruusuista kuvaa tämän hetken Jokereista tällä otoksella. .

Ehdottomasti teen tämänkin koska online. Jos on tarvetta muutokselle, teen sen, mutta kyllä minä nautin kun Jokerit esittää juuri nyt ehkä parasta kiekkoa NHL:n ulkopuolella. Ja kun NHL ei pyöri, maailman parasta kiekkoa... Ehdin kyllä ruttaamaan Erkan valmentamisen, peluuttamisen, erikoistilannepelaamisen, puolustus- ja hyökkäyspelaamisen sekä aikalisien käytön. On muuten niissäkin petrannut (-> aikalisä oikeaan aikaan Novoa vastaan).

Jokerien menestys perustuu ensisijaisesti siihen, että joukkue pelaa viisikkona paremmin hyökkäys-, keski- ja puolustusalueen kuin vastustaja. Toissijaisesti se perustuu hyvään maalivahtipelaamiseen. En nostaisi kolmantenakaan Sallisia ja kumppaneita vaan sen, että Jokerien uusittu pelitapa ja sen noudattaminen tekee pelaamisen viime kautta helpommaksi ja antaa tukea kiekolliselle ja kiekottomalle pelaajalle. Jos katsotaan viime kauteen, PAPP:nen on varsin onnistunutta kuten päästetyt maalt kertovat. Samoin HAHP:ssa on nyt jopa koko viisikko paremmin mukana kiekollisena ja kiekottomana kuin viime kaudella. Kyse on siis siitä, että pelitapa antaa mahdollisuuksia ja tekee pelaajista yhdessä parempia kuin yksilöt. Tämä ero korostuu aivan härsklsti kun vastassa on huonosti organisoitu KHL-joukkue.

En usko että siitä kannattaa olla huolissaan ettei Jokerien pelitavan ruttaamisen aika vielä koita :)
 
Viimeksi muokattu:

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
1. Huippuvalmentajista lähti/joutui pois KHL:stä 30-40 prosenttia eli kyse on - kuten selvästi mainitsinkin - TOP-10 valmentajista KHL:ssä. Bykov, Jalonen, Jalonen. Se jo riittää..

Itse en näe mainittujen kolmen valmentajan poissaoloa KHL:stä sellaisena asiana, jonka voidaan sanoa laskevan 28 joukkueesta koostuvan sarjan tasoa. Paljon isompi ja ikävämpi asia oli Lev Prahan kaatuminen.

Jos - kuten myös kirjoitin - puhutaan aivan huippupelaajista, pidän täysin mahdollisena edelleen 30 prosenttia kun - kuten jälleen kirjoitin - tarkastelujakso on sama 2-3 kautta kuin valmentajillakin. Omalla listalla siinä ovat ainakin Tarasenko (lähti SKA:sta 2013) ja Panarin. Voi olla että luku on alempi kuten 10-20 prosenttia superhuippujenkin osalta, mutta tarkkaa lukua merkittävämpää on suhde: huippujen tie kulkee KHL:stä ulospäin ja Suomesta/Liigasta on kelvannut jo heikompaakin materiaalia (pelaajat ja valmentajat).

En millään näe, että KHL:stä olisi viime vuosina lähtenyt sellaista suppeaa superhyperultimatepelaajien ydinryhmää, joiden panoksen puuttuminen vaikuttaa koko sarjan tasolla pelintasoon. Minulla olisi suuria vaikeuksia edes nimetä kovin montaa superhyperultimate-pelaajaa, joiden tilalle KHL:ään ei ole tullut saman tasoista talenttia tilalle. Kuten moneen kertaan todettu, suurimmat menetykset ovat kohdistuneet yhteen seuraan, jossa ilmeisesti seurajohto on tullut järkiinsä palkkabudjetin suuruuden suhteen, ainakin mitä tulee NHL:ään kelpaamattomien pelaajien palkkapussien suuruuteen. Ja sattumoisin sama seura onkin sitten vähän kyntänyt kauden alussa.

Lisäksi jos otetaan - kuten pitääkin ottaa - mukaan esimerkiksi Ruotsiin lähteneet KHL-pelaajat, KHL:n menetysten arvo kasvaa.

Minusta on normaalia, että välillä pelaajia lähtee ja välillä tulee uusia tilalle.

3. Väite siitä, että parempi materiaali löisi heikomman, vaikka sen heikomman pelaaminen on paremmin organisoitu riippuu toki siitä, kuinka suuri materiaaliero on. Esimerkiksi Venäjän NHL- ja KHL-pelaajista koottu maajoukkue ei aina lyö Suomen heikomman materiaalin omaa vastaavaa maajoukkuetta, jonka peli on paremmin organisoitu. Ja NHL-pelaajissa hyökkäyssuuntaan ero Venäjän ja Suomen pelaajiston välillä on luokkaa valovuosi. Silti Suomi on pystynyt pelaamaan tasaisesti ja jopa pudottamaan Venäjän arvokisoissa viime vuosina.

Maajoukkueturnaukset ovat eri asia kuin seurajoukkueet, jotka pelaavat pitkää sarjaa. Turnauksiin valmistautuminen ja viisikkopelaamisen nopea omaksuminen korostuvat, mikä voi tasoittaa materiaalieroja. On hyvä myös huomata, että siinä tärkeimmällä paikalla, eli maalin edessä, Suomi on yleensä antanut materiaalissa kaikista vähiten tasoitusta.

Ruotsin huippujoukkueiden pelitapa ja viisikkopelaaminen on niin paljon KHL:n TOP-10 tai ainakin TOP-15 joukkueiden alapuolisia tiimejä edellä, että materiaaliero ei mun näkemykseni mukaan riitä.

En ole samaa mieltä. Katsoin Linköping-HIFK ottelut, enkä tällaista havaintoa ainakaan noissa matseissa tehnyt. Linköpingillä on ihan KHL-tason puolustajapari Junlandissa ja Rahimissa, mutta mikään muu ei sitten riitäkään. Ykkössentteri lienee 36-vuotias Niklas Persson ja paras laituri Broc Little? Maalivahtiparikin on David Rautio - Marcus Högberg, ei ihan tuoksahda KHL-tasolta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Itse en näe mainittujen kolmen valmentajan poissaoloa KHL:stä sellaisena asiana, jonka voidaan sanoa laskevan 28 joukkueesta koostuvan sarjan tasoa.

Olet tuonut sen ettet näe jo monta kertaa esille. Minä näen. Yksistään Bykovin korvaaminen Nazaroville laskee koko KHL:n pelillistä tasoa. Lisäksi Jalosten tasoisia valmentajia ei juuri KHL:ssä ole kuin 3-5 muuta. Pelillisesti pidän tai pidin KHL:n parhaina valmentajina Bykovia, J Jalosta ja Kvartalnovia. Mike Keenan kuuluu myös listalle, vaikka hänen pelitapansa vanhenee käsiin. Itse noudatan samaa kriteeristöä Liigan kuin KHL:n suhteen ja jos Liigasta lähtisi parhaista valmentajista merkittävä osa, en selittelisi Liigan kyllä sen kestävän koska joukkueita on kohta 16.

Kyse ei ole lähtevien tai jäävien valmentajien määrästä, vaan pelin ja valmennuksen laadusta. Pahimmillaan esimerkiksi Nazarov aiheuttaa vuosien haitan venäläiselle jääkiekkovalmennukselle ja pelaajien kehittymiselle saaden enemmän tuhoa aikaan kun 2-3 huippuvalmentajaa ehtii vuosien päästä korjaamaan.

Valmennus voidaan ryssiä aivan totaalisesti sillä, että valmentajat jotka osaavat rytmittää peliä ja joiden pelitapaan kuuluu sekä nopeat että hitaat hyökkkäykset oikeassa suhteessa ja jotka ymmärtävät pelinopeuden, ovat yhtäkkiä pois kuvioista. Tällä on ihan oikeasti iso merkitys koko KHL:n pelilliseen kehittymiseen. Paljon suurempi kuin jonkun yhden seuran poistuminen tai mukaan tuleminen.


En millään näe, että KHL:stä olisi viime vuosina lähtenyt sellaista suppeaa superhyperultimatepelaajien ydinryhmää, joiden panoksen puuttuminen vaikuttaa koko sarjan tasolla pelintasoon.

Olet tuonut sen ettet näe jo monta kertaa esille. Minä näen. Yksistään Tarasenkon ja Panarinin lähtö on iso pelillinen lovi KHL:ssä eikä heidän saappaitaan täytetä. Tässäkin noudatan samaa kriteeristöä Liigan kuin KHL:n suhteen ja jos Liigasta lähtisi vajaat 15 pelaajaa NHL:ään ja noin 10 KHL:ään ja Ruotsiin kuten KHL:stä pelkästään viime kauden jälkeen, se tuntuisi isosti. KHL:ssä toki vähemmän, mutta tuntuu - sen on alkukausi näyttänyt (yhdessä valmennuspuuteiden kanssa).

KHL:stä lähtee huippuja ennen kaikkea NHL:ään joka kausi eikä heitä ole minun näkemykseni mukaan korvattu, mutta samaan aikaan heikentyneestä Liigasta saapastelee KHL:ään sisään aiemmilla kriteereillä jopa tusinapelaajia. Määrä ei tässäkään korvaa laatua.

Maajoukkueturnaukset ovat eri asia kuin seurajoukkueet, jotka pelaavat pitkää sarjaa. Turnauksiin valmistautuminen ja viisikkopelaamisen nopea omaksuminen korostuvat, mikä voi tasoittaa materiaalieroja.

Totta kai ja siitähän oli kysekin. Paras viidestä, kuten kirjoitin. Kuvitteellisesti koska se ei muuten onnistu.

Katsoin Linköping-HIFK ottelut, enkä tällaista havaintoa ainakaan noissa matseissa tehnyt. Linköpingillä on ihan KHL-tason puolustajapari Junlandissa ja Rahimissa, mutta mikään muu ei sitten riitäkään. Ykkössentteri lienee 36-vuotias Niklas Persson ja paras laituri Broc Little? Maalivahtiparikin on David Rautio - Marcus Högberg, ei ihan tuoksahda KHL-tasolta.

Katsoin itsekin nuo pelit, mutta se jää auki miten ne asiaan liittyvät?

Ruotsin huippujoukkue on Skellefteå ja jos toinen sieltä nimetään, se ei ole Linköping. Pikemminkin Färjestad tai Luleå. Joku voisi sanoa että just nyt Växjö ja joku että Frölunda vanhoilla muistoilla ja tulevaisuudella, mutta en niitäkään tarkoittanut. Linköping ei ole pelannut SHL:n/Elitserienin finaaleissakaan vuosiin. En tiedä onko jossain vaiheessa mahdollista, mutta olisi mielenkiintoista nähdä tavalla tai toisella Skellefteå ja Suomesta Kärpät keskitason KHL-seuroja vastaan. Eihän ne pitkässä sarjassa (60 ottelua) tietenkään pärjäisi koska puutteet on niin isot alemmissa kentissä, mutta lyhyempi 2-3 ottelua olisikin toinen juttu.

Sulla oli kaksi uutta pointtia:

1. Määrä korvaa laadun
2. case Linköping

Molemmat käsittelin.

En näe että pystyt mitenkään näyttämään etteikö KHL:n ja venäläisen jääkiekon pelillinen taso ole laskussa (jo yksin Bykov -> Nazarov takia + mm. poistuneet pelaajat ja valmentajat + Venäjän täysin aseeton Kanadan käsittelyssä MM 2015). Aika näyttää onko kyseessä pysyvämpi ilmiö.

Olen monta kertaa todennut - ja vielä kerran - että KHL:n kärki on kaikesta huolimatta laadukas ja osa joukkueista on valmennustuhoista huolimatta vieläkin loistavasti valmennettuja.

En usko että minun kannattaa enää jatkossa tähän aikaani käyttää ja samojen asioiden jatkuva toistaminen ärsyttää varmasti muita ja tekee ketjusta lukukelvottoman. Jatkossa siis jotain muuta, mutta ei vähään aikaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Moskovan Dynamon tulevan kotiareenan rakennustyöt: http://maxidron.ru/photo/2015/09.11.15/vtbarena-1.jpg

Juuri valmistunut VTB-areena (kapasiteetti 12k) jossa Dynamo nyt pelaa toimii Dynamon kotiareenana vain väliaikaisesti. Rakenteilla oleva isompi areena (kapasiteetti muistaakseni 18k) valmistuu muutaman vuoden päästä. Urheilukompleksi sisältää sekä jalkapallostadionin että jäähallin saman katon alla.

Tässä vielä luonnos rakenteilla olevasta areenasta: http://i.imgur.com/lPtRlii.jpg?1

Toivottavasti Dynamon fanit innostuvat käymään isommalla joukoilla näissä peleissä uudessa areenassa. On aika kolkon näköistä, jos 18k areenassa kököttää 5000-7000 katsojaa.
 

faro

Jäsen
Moskovan Dynamon tulevan kotiareenan rakennustyöt: http://maxidron.ru/photo/2015/09.11.15/vtbarena-1.jpg

Juuri valmistunut VTB-areena (kapasiteetti 12k) jossa Dynamo nyt pelaa toimii Dynamon kotiareenana vain väliaikaisesti. Rakenteilla oleva isompi areena (kapasiteetti muistaakseni 18k) valmistuu muutaman vuoden päästä. Urheilukompleksi sisältää sekä jalkapallostadionin että jäähallin saman katon alla.

Tässä vielä luonnos rakenteilla olevasta areenasta: http://i.imgur.com/lPtRlii.jpg?1
No mitä helvettiä? Rakennetaan väliaikainen 12 000 ihmistä vetävä halli, missä voidaan pelata odotellessa 18 000 paikkaisen areenan valmistumista. Vain Venäjällä.

Totisesti puhuen, eikö tuo areena valmistu TsSKA:n käyttöön? Heillähän on myös jotain areenaprojektia vetämässä ja muistelisin, että silloinkin puhuttiin 18 000 ihmistä vetävästä pytingistä, jonka rakennustyöt oli määrä aloittaa pian. Tuskinpa sinne Moskovaan nyt kahta tuon mittaluokan areenaa rakennetaan VTB:n lisäksi?

Tuosta TsSKA:n hallihankkeesta luin pari kuukautta sitten jostain venäläisestä lehdestä.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
No mitä helvettiä? Rakennetaan väliaikainen 12 000 ihmistä vetävä halli, jossa voidaan pelata odotellessa 18 000 paikkaisen areenan valmistumista. Vain Venäjällä.
Siis ei tämä nykyinen 12k areena ole mikään väliaikainen areena joka puretaan heti uuden valmistuttua. Moskova on esikaupunkeinen 15 miljoonan asukkaan metropoli. Eiköhän sille jotain käyttöä löydy.

Totisesti puhuen, eikö tuo areena valmistu TsSKA:n käyttöön? Heillähän on myös jotain areenaprojektia vetämässä ja muistelisin, että silloinkin puhuttiin 18 000 ihmistä vetävästä pytingistä. Tuskinpa sinne Moskovaan nyt kahta tuon mittaluokan areenaa rakennetaan VTB:n lisäksi?

Tuosta TsSKA:n hallihankkeesta luin pari kuukautta sitten jostain venäläisestä lehdestä.
Ei, tämä on kokonaan eri projekti. Rakennuttaja on VTB-pankki, joka on Moskovan Dynamon pääsponsori. Tästä urheilukompleksista tulee Moskovan Dynamon jalkapallo- ja jääkiekkoseurojen areena.Tästä syystä jalkapallostadion ja jäähalli rakennetaan saman katon alle.

ZSKA:n suunniteltu areena tulee aivan eri paikkaan ja kauemmas Moskovan keskustasta.
 

faro

Jäsen
Kiitos TOJ asiallisesta oikaisusta!

Olisihan tuo huippujuttu koko KHL:lle, jos tosiaan kaksi 18 000 ihmistä vetävää areenaa saataisiin liigaan. Varmasti tulee olemaan aikamoinen buusti koko Moskovan kiekkoilulle. Vielä vaan kun nuo saataisiin täyteen ihmisistä...
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kiitos TOJ asiallisesta oikaisusta!

Olisihan tuo huippujuttu koko KHL:lle, jos tosiaan kaksi 18 000 ihmistä vetävää areenaa saataisiin liigaan. Varmasti tulee olemaan aikamoinen buusti koko Moskovan kiekkoilulle. Vielä vaan kun nuo saataisiin täyteen ihmisistä...
Tarkastin uuden hallin kapasiteetin ja se on 15k eli tuo 18k minkä muistin oli yläkanttiin.
 

vieko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit, Washington, Venäjä, Kalpa
Tarkastin uuden hallin kapasiteetin ja se on 15k eli tuo 18k minkä muistin oli yläkanttiin.
15000 on konserttikapasiteetti tai itse asiassa taita olla 14000. Jääkiekkopelissä ainoastaan 11500 ja koriksessa reilu 12000. Kompleksin pienempi areena tulee siis olemaan sekä koris- että jääkiekkojoukkueiden käytössä. Tämä areena tulee ilmeisesti olemaan Dinamo -seuran omistama, toisin kuin nykyinen (VTB Jääpalatsi), joka on vuokrattu.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ruotsalaisseura Södertälje saattaa liittyä KHL:ään kaudeksi 2016/2017. Tai näin ainakin Ruotsissa huhuillaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Ruotsalaisseura Södertälje saattaa liittyä KHL:ään kaudeksi 2016/2017. Tai näin ainakin Ruotsissa huhuillaan.

Jos KHL Ruotsiin yrittää mennä, niin Södertäljen valikoitumista ei voi pitää kovin yllättävänä. Kyseessä siis ennen Elitserienissäkin pelannut seura, joka on ollut syöksykierteessä viime vuodet ja pelaa tätä nykyä kolmanneksi ylimmällä sarjatasolla, tiputtuaan jopa Allsvenskanista viime kauden päätteeksi.

Ennen kaikkea Södertälje on viime vuosina ollut uutisissa taloustilanteensa takia, josta olen joskus aikoinaan kirjoitellut muihin ketjuihin. Sehän herätti Ruotsissa jonkin verran kansalaiskeskustelua, kun Södertäljen kunta päätti käytännössä pelastaa urheiluseuransa ostamalla sen taloudellisen riippakiven, eli lätkä- ja ymmärtääkseni myös futisareenan. Tuolloin puhuttiin siitä, että kuinka pitkälle julkisyhteisö voi mennä tuessaan urheilulle jne. Tuttu juttu tietysti tästä "avoimien sarjojen" paratiisista, jossa seuroja joudutaan pelastamaan veronmaksajien rahoilla käytännössä koko vuosi.

En ole vielä lukenut tästä viimeisimmästä KHL-käänteestä, mutta lienee aika selvää, ettei Södertäljellä ole mitään edellytyksiä saada rahoja kasaan omatoimisesti, eli toisin sanoen taas tarvitaan oligarkkien apua.

Varmasti seuran toiminnan pyörittäjille viime vuodet ovat olleet monessa mielessä todella raskaita, en ihmettele yhtään että naaman edessä heiluteltu ruplatukku saattaa kiinnostaa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Sports.ru mukaan KHL:n laajeneminen Kiinaan on käytännössä varma asia ja sovittu valtiojohdon tasolla. Ilmeisesti Peking tulee olemaan seuran kotikaupunki.

Mistä pelaajat? En tiedä onko maailmassa yhtään kiinalaista pelaajaa, joka olisi riittävän hyvä pelaamaan edes yhtä vaihtoa KHL:ssä. Luulen että esim. SM-liiga on yksi niitä sarjoja josta kiinalaiset tulevat katsastamaan pelaajia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös