KHL – pelin ulkopuolisista asioista

  • 1 133 929
  • 4 078

Theone

Jäsen
Jutussa sekä Immonen että Vehanen sanovat suoraan, että ovat viihtyneet hyvin. Aika lailla on tässä jutussa Immosen ja Vehasen lausunnot ristiriidassa sinun väitteidesi kanssa.

Lainaamasi boldatut kohdat nyt sattuvat olemaan toisen yllämainitun suusta...

Kuten aikaisemmin kirjoitin: Aika harva sopimuspelaaja lähtee teilaamaan palkanmaksajaa. Kyllä ne jutut kantautuvat myös itäänpäin ja näin vaikeuttaa sopimuksen saamista tulevaisuudessa. Harvoin nuo haukkumiset ovat pelaajan uraa siinä seurassa edistäneet.

Tiedän että Venäjällä asuu satoja tavallisia suomalaisia perheitä, jotka pärjäävät maassa ilman mitään vartijoita.
Varmasti asuu, mutta aika harvoin missään perusduunari palkkaa vartioita, miljonäärit sitten vähän useammin. Kysymys onkin miksi kiekkoilijat ovat palkanneet perheilleen Venäjällä vartioita, jostainhan tuo turvattomuuden tunne johtuu. Tuskin kukaan huvikseen noita palkkaa ja jos vartioita on palkattu paratiisissa nimeltä Kazan, niin varmasti on palkattu muuallakin.

Venäjä ei turvallisuutensa puolesta ole merkittävästi esimerkiksi Suomea huonompi liikennettä lukuunottamatta. Nykyinen Venäjä ei ole enää 1990-luvun tai 2000-luvun alun Venäjä.

Mutulla sanon, että tämä on täyttä paskaa. Ei tuo enää niin paha ole kuin 1980-luvulla tai 1990-luvulla mutta aika kaukana esim. Suomea/Ruotsia/Tanskaa yms. perässä kuitenkin. Miliisin toiminta on edelleen täysin mielivaltaista ja byrokratia pyörii rahalla huomattavasti suopeammin ja nopeammin.

Englanninkielentaitoisia venäläisistä on vain pieni osa.

Pieni osa on aika karkeasti liioiteltu. Kuinkahan moni yli 40-vuotias tuolla puhuu englantia?

Jos perheellä on lapsia, voi heille olla vaikea löytää kunnollista englanninkielistä koulua varsinkin pienemmissä kaupungeissa.

Suomalaisista tuonne ei kai kukaan ole kouluikäisiä tenavia vienyt? Tuskin viekään.

Melkein kaikista KHL-kaupungeista löytyy kyllä samat ja yhtä tasokkaat palvelut kuin suomalaisista kaupungeista, joten sillä puolella ei pitäisi olla ongelmaa viihtyvyyden kanssa. Kielitaito tietysti rajoittaa asiaa myös tässä.

Mistä palveluista puhut? Ja millainen taso noissa palveluissa on mielestäsi suomessa? Ja tuleeko tämä taas ihan mutulla vai oletko käynyt testaamassa noita palveluita rajan toisellapuolella edes jossakin?
 

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Aika monet KHL:ssä pelaavat (/pelanneet) slovakkipelaajat osaavat sagen hyvin venäjää. Tietenkin tämä helpottaa sopeutumista. Esimerkiksi puolustaja Tomas Starosta pelaa Venäjällä nyt 8. kauttaan. Starostasta tekee hieman harvinaisemman tapauksen se, että hän ei puhu käytännössä lainkaan englantia. Viime kaudella Glen Hanlonin toimiessa Slovakian päävalmentajana, toisen pelaajan oli tulkattava Starostalle annetut ohjeet. Ja on niitäkin slovakkeja, joille KHL on tuottanut pelkästään harmaita hiuksia, kuten hyökkääjä Juraj Kolnik.
 
Viimeksi muokattu:

Mapkob

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL, Jokerit
Kun näitä "negatiivisia" artikkeleita lukee, niin on pakko ihmetellä, miten Nizhniy-Novgorodissakin on mahdollista elää noin pää pussissa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kuten aikaisemmin kirjoitin: Aika harva sopimuspelaaja lähtee teilaamaan palkanmaksajaa.
Eli väite "kukaan suomalainen ei ole sanonut viihtyvänsä Venäjällä" vaihtui tässä väiteeksi "suomalaiset sanovat viihtyvänsä Venäjällä vain siksi, etteivät suututtaisi palkanmaksajaa". Mitä seuraavaksi?

Varmasti asuu, mutta aika harvoin missään perusduunari palkkaa vartioita, miljonäärit sitten vähän useammin.
Olisiko sinulla jotain linkkiä näihin vartijaväitteisiin vai ovatko nämä taas sinun omia tietojasi?

Kysymys onkin miksi kiekkoilijat ovat palkanneet perheilleen Venäjällä vartioita, jostainhan tuo turvattomuuden tunne johtuu. Tuskin kukaan huvikseen noita palkkaa ja jos vartioita on palkattu paratiisissa nimeltä Kazan, niin varmasti on palkattu muuallakin.
Ammattiurheilijoihin tai heidän perheenjäseniinsä kohdistuneet rikokset (kidnappaukset, lunnasvaatimukset) ovat Venäjällä harvinaisia. Viimeiset tiedossani olevat tällaiset tapaukset ovat yli kymmenen vuoden takaa.

Ehkä se turvattomuuden tunne (jos nyt asiaan on edes uskominen, sitä linkkiä?) johtuu enemmän ennakkoluuloista kuin todellisuudesta?

Mutulla sanon, että tämä on täyttä paskaa.
Mutu-tietoa se osaltasi vain olikin. Voisin kaivaa tähän esim. Rosstatin sivuilta dataa, joka kertoo rikollisuuden kehityksestä Venäjällä viimeisen 20 vuoden aikana.

1990-luvuilla jopa yleiset kaduilla tapahtuneet rikollisliigojen väliset "sodat" ovat todellisuutta enää Venäjän Kaukasuksen muslimialueilla. Muualta ne ovat hävinneet. Tämä on fakta. 1990-luvulla Mihail Hodorkovskin Jukos valloitti kilpailijoiden öljynporaustorneja oman yksityisarmeijansa avulla. Kukaan ei valvonut lakia ja kenet tahansa saattoi lahjoa.

Sanotaanko niin, että Venäjän yhteiskunta ja bisnes ovat astuneet muutaman askeleen eteenpäin noihin aikoihin verrattuna. Ei silloin voinut edes ajatella, että Euroopan parhaat kiekkoilijat menisivät Venäjälle pelaamaan.



Ei tuo enää niin paha ole kuin 1980-luvulla tai 1990-luvulla mutta aika kaukana esim. Suomea/Ruotsia/Tanskaa yms. perässä kuitenkin.
No tottakai on perässä (mitä tulee kansan elintasoeroihin), mutta niin ovat kaikki muutkin maat maailmassa. Miten helvetissä luulet, että Venäjä olisi 1990-luvun kaaoksen jäljiltä onnistunut yhdessä vuosikymmenessä luomaan pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan (joka tosi ainakin Suomen osalta on rapistumassa)? Ei sillä etteikö muutosta olisi tapahtunut tässäkin. Vuonna 1998 40% kansalaisista eli köyhyysrajan alapuolella. Vuonna 2010 köyhyysrajan alapuolella eli enää 15% kansasta. Aika monta miljoonaa ihmistä nousi tänä aikana köyhyydestä keskiluokkaan.


Hauskaa muuten tämä suorastaan pakonomainen tarve todistella, miten ulkomaiset pelaajat menevät Venäjälle vain rahan takia.
 
No ei nyt sentään. Esimerkiksi Kazanissa pelanneet suomalaiset eivät ole julkisuudessa muuta kuin kehuneet kaupunkia.

No ei nyt sentään. On Venäjästä varmasti kehujakin heitelty kuten sanoit.

Hauskaa muuten tämä suorastaan pakonomainen tarve todistella, miten ulkomaiset pelaajat menevät Venäjälle vain rahan takia.

Niinpä, mutta minkäs teet jos Rouva Tuokkola haluaa asiasta lehdessä avautua.
 

Theone

Jäsen
Eli väite "kukaan suomalainen ei ole sanonut viihtyvänsä Venäjällä" vaihtui tässä väiteeksi "suomalaiset sanovat viihtyvänsä Venäjällä vain siksi, etteivät suututtaisi palkanmaksajaa". Mitä seuraavaksi?

Tämähän on nyt ihan peruskauraa, ei kai kukaan ole niin tyhmä, että alkaa haukkumaan palkanmaksajaansa julkisesti lehdistössä omalla nimellään ja naamallaan jos aikomuksena on vielä muutama kausi kerätä rahaa. Tuossa tilanteessa "avautumisesta" ei ole mitään hyötyä, päinvastoin hankaloittaa tulevia neuvotteluita aika tavalla. Nykyään tuo tieto liikkuu vain pirun nopeasti sekä itään että länteen, että ei kannata ihan mitä tahansa laukoa lehtien palstoilla.

Poikkeuksena esim. Välivaara jolla vain on yksinkertaisesti mennyt tuohon touhuun aika pahasti hermot. Eikä Välivaarakaan tuolta ole kesken kauden pois tulossa, minkäköhän takia?

Olisiko sinulla jotain linkkiä näihin vartijaväitteisiin vai ovatko nämä taas sinun omia tietojasi?

Ihan kaveripiirissä yleisesti tiedossa oleva asia, en varmasti ole tämän palstan ainoa lukija/kirjoittaja kuka tämän asian tietää. Suomessa vain kiekkopiirit ovat aika pienet ja lähes jokainen tuntee toisensa tai ainakin kaveripiirit sekoittuvat ristiin. Sana leviää nopeasti josta on sekä hyötyä, että haittaa.

Ehkä se turvattomuuden tunne (jos nyt asiaan on edes uskominen, sitä linkkiä?) johtuu enemmän ennakkoluuloista kuin todellisuudesta?

Tuskin tuo ihan pelkästään ennakkoluuloista johtuu, esim. Kazanissa pelaajat jotka eivät asu bazassa saavat hankkia asunnon vain seuran hyväksymiltä alueilta Kazanista. Tähän perusteluna on turvallisuus. Sama homma oli aikanaan myös Wallinheimolla joka sai valita asuuko bazassa vai seuran hyväksymässä vuokra-asunnossa, asuntojen lähtövuokra oli 10 000$/kk ja Sinuhe jäi bazaan. Seuran perustelu käytännölle: turvallisuus.

Mutu-tietoa se osaltasi vain olikin.
Mutuni perustui vain omakohtaisiin kokemuksiin, mihin muuhunkaan voin mutu-tiedon perustaa? Väite, että "Venäjä ei turvallisuutensa puolesta ole merkittävästi esimerkiksi Suomea huonompi liikennettä lukuunottamatta" on vain kokemuksieni mukaan paskaa. Turvallisempaa tuolla on liikkua kuin neuvostoaikaan ja parannus on ollut huimaa mutta, että ei merkittävästi perässä...

Mielestäni turvallisuudessa Venäjä on vain todella paljon esim. Suomea, Ruotsia ja yleisesti läntistä eurooppaa perässä. Varmasti on ydinalueita esim. tietyt osat Pietaria ja Moskovaa joissa tuo on huipputasoa mutta silti tuo on pirun kova väite sinulta. Myös tuo miliisin mielivaltainen toiminta ei oikein luo turvallisuudentunnetta ja ainakaan vielä Putinin lupaamat parannukset eivät näy missään.

Kukaan ei valvonut lakia ja kenet tahansa saattoi lahjoa.

Tämä nyt on arkipäivää vieläkin vai oletko erimieltä? Joku saattaa sitä lakia valvoa mutta ainakin miliisi on vieläkin täysin lahjottavissa ja itseasiassa hyvin moni sitä itse ehdottaakin säästäen näin asiakkaaltaan vaivan.

Hauskaa muuten tämä suorastaan pakonomainen tarve todistella, miten ulkomaiset pelaajat menevät Venäjälle vain rahan takia.

Mielestäni kellään ei ole tässä ketjussa "pakonomaista tarvetta todistella" tuota, mielestäni se on aika itsestään selvä fakta. Ainakaan itse en ole keltään muuta syytä kuullut, oletko sinä? Itse en voi puhua kuin kotimaisten pelaajien puolesta.
 
Viimeksi muokattu:

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
1990-luvulla Mihail Hodorkovskin Jukos valloitti kilpailijoiden öljynporaustorneja oman yksityisarmeijansa avulla. Kukaan ei valvonut lakia ja kenet tahansa saattoi lahjoa.

Hodorkovski onkin pirun "hyvä" esimerkki, kun haluaa maalailla ruusuista kuvaa Venäjästä. Jostain syystä muut Venäjän alkutaipaleen "roistot" kulkevat edelleen vapaalla jalalla ja juuri mainittu herra laitettiin telkien taakse. Pistää miettimään...
 

Kouhia

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minkälaisella aikataululla KHL:n pudotuspelit menee? Ollaan menossa Riikaan 18.3.-21.3. eli olisiko mahdollisesti pelejä menossa tuolloin? Runkosarja taitaa ainakin loppua tämän kuun lopussa.

Katselin myös, että Riikaan on avattu joku KHL Sport Bar tammikuussa. Onko kukaan ehtinyt käymään paikassa?
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Minkälaisella aikataululla KHL:n pudotuspelit menee? Ollaan menossa Riikaan 18.3.-21.3. eli olisiko mahdollisesti pelejä menossa tuolloin? Runkosarja taitaa ainakin loppua tämän kuun lopussa.

Läntisen konferenssin 2. pudotuspelikierroksen pelipäivät:

13., 15., 17., 19., 21., 23. ja 25. maaliskuuta, eli on mahdollista, että Riiassa pelataan matkasi aikana.

Jos pudotuspelit alkaisivat nyt, niin Dinamo Riika kohtaisi 1. kierroksella Torpedon, joka on täysin voitettavissa.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tennisammattilainen Jelena Dementjeva vetää KHL-TV:ssä omaa haastatteluohjelmaa. Ohjelmassa Dementjeva haastattelee eri KHL-pelaajia. Ohjelman nimi on hauskasti "Keittiössä" (ilmeisesti viitaten Dementjevan sukupuoleen - "naisen paikka on keittiössä").

Tässä Dementjeva haastattelee omaa aviomiestään Maksim Afinogenovia: http://www.youtube.com/watch?v=297tQJRol7U&feature=related
 

Ferris

Jäsen
Tennisammattilainen Jelena Dementjeva vetää KHL-TV:ssä omaa haastatteluohjelmaa. Ohjelmassa Dementjeva haastattelee eri KHL-pelaajia. Ohjelman nimi on hauskasti "Keittiössä" (ilmeisesti viitaten Dementjevan sukupuoleen - "naisen paikka on keittiössä").

Tässä Dementjeva haastattelee omaa aviomiestään Maksim Afinogenovia: http://www.youtube.com/watch?v=297tQJRol7U&feature=related

Kun ei tuo venäjä oikein taitu, niin voitko kertoa mitä Afinogenov tuossa videolla kertoo?
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kun ei tuo venäjä oikein taitu, niin voitko kertoa mitä Afinogenov tuossa videolla kertoo?

Siitä miten tapasivat, eroista Venäjän ja Amerikan välillä jne. Itse jääkiekkoon liittyvää juttua tuossa ei tainnut olla.
 

ipaz

Jäsen
Ehkä se turvattomuuden tunne (jos nyt asiaan on edes uskominen, sitä linkkiä?) johtuu enemmän ennakkoluuloista kuin todellisuudesta?

Hauskaa muuten tämä suorastaan pakonomainen tarve todistella, miten ulkomaiset pelaajat menevät Venäjälle vain rahan takia.

Eräs tälläkin kaudella KHL:ssä pelannut suomalaiskiekkoilija sanoi minulle henkilökohtaisesti, että kyllä hänellä suurin syy Venäjälle lähdössä oli raha. Tai ilmaisi sen että tienaa sen verran että siellä kestää olla. Ja kun kysyin että oliko perhe mukana, niin vastaus oli "ei ny saatana". Vaimo oli käyny jonkun viikon verrran siellä kääntymässä, mutta lapset ilmeisesti ei lainkaan.

Varmasti viihtyvyyteen vaikuttaa paljon se että missä kaupungissa pelaa. Toiset vaan ovat turvallisempia ja viihtyisämpiä paikkoja kuin toiset. KHL:ssa on kuitenkin 23 joukkuetta parissakymmenessä kaupungissa. Ei P-Amerikassakaan ole järkevää liikkua miljoonakaupungin "väärissä" osissa. Jussi Rynnäkseltä kysyttiin Jääkiekkolehden haastattelussa, että onko hän ehtinyt jo käymään itäisen Toronton pahamaineisella alueella, johon Jussi vastasi että miksi ihmeessä olisi. Mutta varmasti yleisellä tasolla pelaajat ajattelevat että P-Amerikassa on turvallisempaa kuin Venäjällä. Kaikki voivat itse päätellä mistä asia johtuu. KHL-joukkueet kyllä pitävät pelaajistaan hyvää huolta, mm. tuolla bazassa asuttamisella ja järjestetyillä autokyydeillä. Tosiasia kuitenkin on se, että Venäjällä on paljon korruptiota ja jääkiekkoilijat ovat rikkaita. Aina joku haluaa "oman osansa" ja tätä varten pelaajia suojellaan. Yhtä totta on sekin, että paljon on alueita joilla voi kulkea täysin huoletta. Itselläni ei ole kokemusta Venäjältä, mutta Riiassa minua on öisellä kadulla uhkailtu ja vastaavasti Torontossa hönöpäissäni pörrätessä opastettu oikeaan hotelliin. Tampereella on toistaiseksi saanut aina olla rauhassa...
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Jälleen jotain halliprojekteista.

Moskovaan valmistuvan VTB-areenan (kapasiteetti 15,000) haluttaisiin olevan valmis jo vuoden 2015 aikana, jolloin se ehtisi toimia vuoden 2016 jääkiekon MM-kisojen areenana. VTB-areenan pitäisi joka tapauksessa olla valmis kesän 2016 jalkapallon MM-kisoihin mennessä. VTB-areena sisältää sekä jalkapallostadionin että jääkiekko/koripallo-areenan. Valmistumisen jälkeen areena toimii Moskovan Dynamon jääkiekko-, jalkapallo- ja koripallojoukkueiden kotiareenana. Luonnos areenasta: http://vtb-arena.com/gallery/photo/2/684.jpg


Tässä puolestaan Moskovan ZSKA:n tulevan kotihallin suunnitelmista: Íàáëþäàòåëüíûé ñîâåò ÏÕÊ ÖÑÊÀ îïðåäåëèë ïåðñïåêòèâíûå íàïðàâëåíèÿ äåÿòåëüíîñòè êëóáà | Íîâîñòè êëóáà | Íîâîñòè | Ïðîôåññèîíàëüíûé Õîêêåéíûé Êëóá ÖÑÊÀ

ZSKA sai öljy-yhtiö Rosneftista itselleen uuden sponsorin ja tämän pitäisi suunnitelmien mukaan mahdollistaa ZSKA:n nousu takaisin Venäjän suurseurojen joukkoon. Rosneftin pomo ehti jo luvata ZSKA:lle Venäjän (KHL:n) mestaruuden. Rahaa siis lienee luvassa paljon enemmän kuin tähän asti. Rosneftin on tarkoitus kustantaa ZSKA:lle uusi areena, josta tulisi ilmeisesti samantasoinen areena kuin VTB-areena, Megasport -areena tai Minskin areena.


Nizhni Novgorodissa on tehty päätös Torpedon uuden hallin sijainnista. Areenan kapasiteetti tulee olemaan 15,000 ja valmista pitäisi olla jo kolmen vuoden kuluttua (voipi jäädä toteutumatta tuo tavoite). Tässä enemmän asiasta: Íîâóþ õîêêåéíóþ àðåíó ïîñòðîÿò íà Êîìñîìîëüñêîé ïëîùàäè â Íèæíåì Íîâãîðîäå // KP.RU

Torpedon nykyinen areena on rakennettu vuonna 1946(!!) eli se taitaa olla koko sarjan vanhin areena. Nykyisen areenan kapasiteetti on 5,600.


Tjumenin uusi areena (kapasiteetti 13,600) odottaa vielä investoijaa, eli siellä uusi areena on vielä kovin epävarmalla pohjalla. Tjumenin oblasti on Hanti-Mansiiskin jälkeen Venäjän rikkain, joten rahaa siellä kyllä on. Mutta Tjumenilla ei ole omaa KHL-joukkuetta. Rubin Tjumen on kyllä yksi VHL:n parhaista seuroista, joten nousu KHL:ään voi olla todellisuutta muutaman vuoden sisällä. Tjumen on Venäjän keskisuurista kaupungeista (500,000 - 1,000,000 asukasta) rikkain. Tjumenin keskusta on täynnä vanhoja restauroituja tsaarinaikaisia rakennuksia ja uusia moderneja lasipalatseja. Hieno paikka. Mielestäni tämä kaupunki pitäisi saada mukaan KHL:ään, mutta sitä ennen suunnitellulle areenalle pitää saada investoija.


Myös Jekaterinburgissa on suunnitteilla uusi 15,000 katsojaa vetävä areena, mutta tämän areenan kohtalo on vielä epävarmemmalla pohjalla kuin Tjumenin. Rahoittajaa haetaan kovasti, mutta mitään varmaa ei ole tiedossa.


Venäjällä on meneillään hallibuumi. Uusia halleja on viime vuosina noussut vähän kuin sieniä sateella. Ei vain KHL-paikkakunnille, vaan myös VHL-paikkakunnille ja jopa kaupunkeihin, missä ei pelata jääkiekkoa ollenkaan. Vielä muutama vuosi sitten Venäjä tunnettiin vanhoista, kolkoista, ränsistyneistä neuvostoaikaisista areenoistaan. Nykyisellään Venäjällä lienee Euroopan (ellei maailman?) modernein hallikanta.

On totta että Venäjän hallimäärä on vielä kaukana Kanadan ja USA:n hallimääristä, ja tuskin Venäjällä koskaan tulee olemaan niin paljon areenoita kuin Kanadassa ja USA:ssa. Mutta, kuten aiemmin kirjoitin toisessa ketjussa, positiivisin yksittäinen venäläiskiekkoa sivuava asia viimeisen kymmenen vuoden ajalta on juuri hallikannan uudistuminen ja hallien määrän lisääntyminen. 1990-luvun pahimpina vuosina venäläisillä pääsarjatason joukkueilla ei ollut edes varaa kustantaa pelaajiensa varusteita. Nyt rakennetaan 15,000 katsojan halleja. Jonkun verran on menty eteenpäin.
 
Viimeksi muokattu:

Theone

Jäsen
Tjumenin keskusta on täynnä vanhoja restauroituja tsaarinaikaisia rakennuksia ja uusia moderneja lasipalatseja. Hieno paikka.

Ihan mielenkiinnosta kysyn, että onko netistä bongattu kuvia vai oletko lukenut juttua foorumeilta vai ihan käynyt itse ihmettelemässä?

1990-luvun pahimpina vuosina venäläisillä pääsarjatason joukkueilla ei ollut edes varaa kustantaa pelaajiensa varusteita. Nyt rakennetaan 15,000 katsojan halleja. Jonkun verran on menty eteenpäin.

Tuskin seuroilla on nyt yhtään enempää rahaa kuin 1990-luvulla, laskut kuittaavilla sponsoreilla toki on perkeleesti enemmän kuin silloin. Vähän kun käy seurojen arvioituja tuloja läpi (myydyt liput, oheismyynti yms.), niin eihän noilla tuloilla pyöritettäisi edes Mestis-joukkuetta.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että onko netistä bongattu kuvia vai oletko lukenut juttua foorumeilta vai ihan käynyt itse ihmettelemässä?
En ole käynyt paikan päällä, mutta kuvia olen nähnyt.

Edellisessä postissa linkitin artikkelin josta lainaus;

Buoyed by the seemingly infinite oil and gas wealth channeled through the city from the icy north of the Tyumen region, the capital dazzles with a beautiful mixture of exquisitely restored tsarist-era buildings and modern office buildings abuzz with business.

Jos katsot karttaa niin huomaat että Tjumenin oblast ja Hanti-Mansiiskin autonominen tasavalta ovat vierekkäin keski-Siperiassa. Juuri tällä alueella sijaitsevat Venäjän suurimmat öljy- ja kaasukentät ja tottakai asia vaikuttaa paljon näiden alueiden suuriin asutuskeskuksiin.

Hanti-Mansiiskin tasavallan bkt/asukas on korkeampi kuin Suomessa, joka on kuitenkin yksi maailman rikkaimmista valtioista, eikä Tjumenin oblast ole kaukana perässä. Tämän vaurauden on pakko näkyä myös infrassa ja kaupunkien yleisilmeessä.


Tuskin seuroilla on nyt yhtään enempää rahaa kuin 1990-luvulla, laskut kuittaavilla sponsoreilla toki on perkeleesti enemmän kuin silloin. Vähän kun käy seurojen arvioituja tuloja läpi (myydyt liput, oheismyynti yms.), niin eihän noilla tuloilla pyöritettäisi edes Mestis-joukkuetta.
Pääpiirteittäin olet oikeassa, mutta eiköhän esim. SKA:n tuloilla sentään yksi Mestis-joukkue pidettäisi hengissä.
 

SKA1946

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hyvä jääkiekko
Pääpiirteittäin olet oikeassa, mutta eiköhän esim. SKA:n tuloilla sentään yksi Mestis-joukkue pidettäisi hengissä.

Minulla ei ole tämän kauden todellisia katsojalukuja mutta SKA :n pelit ovat olleet suosittuja.

Otetaan arvio katsojaluvusta alakanttiin 9000.
Keskimääräinen lipunhinta 300 ruplaa.
Kotipelejä 27 kpl.
1 euro on ollut keskimäärin 40 ruplaa.

9000 x 300 x 27 / 40 = 1,82 miljoonaa euroa.

Kyllä tuosta jää kulujen jälkeen sen verran yli, että yksi mestisseura pyörisi.
 

Theone

Jäsen
En ole käynyt paikan päällä, mutta kuvia olen nähnyt.

Tämä olisi ihan hyvä mainita noissa kirjoituksissa. Varsinkin viime vuonna kirjoittamasi KHL-kaupunkien esittelyt olivat kohtuullisen hulvatonta luettavaa kun itse on käynyt tai sen jälkeen kävi ihmettelemässä paikkoja...

Tämän vaurauden on pakko näkyä myös infrassa ja kaupunkien yleisilmeessä.

Tämä on sinänsä aika kummallinen oletus, eihän se näin mene. Tämän huomaisit käymällä esim. Kazanissa jota tunnut pitävän jonkinlaisena paratiisina. Se että bkt on korkea ei tarkoita sitä, että perusduunari tienaisi yhtään enempää kuin muualla. Esim. Kazanissa on jonkin verran hienoja "lasitorneja" mutta ongelmaksi on tullut se, että ihmisillä ei ole varaa ostaa asuntoja niistä koska tuo varallisuus on keskittynyt käytännössä Tatneftin ydinporukalle. Ilmeisesti rakentaminen onkin alkanut jo tuolla hiipumaan tai ainakin on kovasti hidastunut kun vähän vanhemmatkin "lasitornit" seisovat osittain tyhjillään.

Tjumeninissa tai Hanti-Mansiiskin alueella en ole käynyt mutta veikkaisin, että siellä on sama käytäntö kuin muuallakin maassa, eli öljy- ja kaasujäteillä on alueillaan enemmän valtaa kuin muilla yhdessä. Tämän paikalliset ihmiset hyväksyvät edes jotenkin niin kauan kuin työtä on tarjolla, toki opposition kannattajathan tästä välillä murisevat. Valitettavasti se, että alueella on paljon rahaa ei näy välttämättä mitenkään tavallisen ihmisen elämässä, paitsi silloin kuin menee kaupungin keskustaan ihmettelemään näitä "lasitorneja".

Pääpiirteittäin olet oikeassa, mutta eiköhän esim. SKA:n tuloilla sentään yksi Mestis-joukkue pidettäisi hengissä.
Onhan tuolla monta joukkuetta jonka tuloilla pyöritettäisiin liigaporukkaakin, esim. Riika jolta ilmeisesti ainoana puuttuu se iso sponsori (?). Pointtina oli se, että yli puolelta toiminta loppuisi samalla sekuntilla kun sponsori vetäisi rahansa pois ja käytännössä Riikaa lukuunottamatta loput joutuisivat supistamaan toimintansa minimiin.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Tämä on sinänsä aika kummallinen oletus, eihän se näin mene. Tämän huomaisit käymällä esim. Kazanissa jota tunnut pitävän jonkinlaisena paratiisina.
No kuka sitä paratiisiksi on kutsunut? Ihan OK kaupunki se kuitenkin on kaikin puolin.

Suomalaiskiekkoilijat viihtyvät hyvin Kazanissa | Jääkiekko | YLE Urheilu | yle.fi

Myös minä olen viihtynyt ihan hyvin. Olin muutama vuosi sitten Venäjällä vähän eri paikassa, ja tämä on tasoltaan aivan eri luokkaa. Tämä on todella hieno paikka ja hyvä paikka elää, kesken kauden Lukosta Venäjälle siirtynyt maalivahti Petri Vehanen kertoo.


Se että bkt on korkea ei tarkoita sitä, että perusduunari tienaisi yhtään enempää kuin muualla.
No aivan varmasti tienaa enemmän kuin jossakin Ingushetiassa tai Tuvan tasavallassa, jotka ovat Venäjän köyhimmät alueet. Venäjällä melkein kaiken "likaisen työn" (rakennustyöt, siivoustyöt jne.) tekevät keskiaasialaiset ja kiinalaiset siirtotyöläiset ja heitä on paljon myös Hanti-Mansiiskissa ja Tjumenin oblastissa. He eivät tietenkään tienaa paljon mitään, mutta nsinöörien ja öljyfirmojen työntekijöiden palkat ovat tuolla Siperiassa korkeita.

Esim. Kazanissa on jonkin verran hienoja "lasitorneja" mutta ongelmaksi on tullut se, että ihmisillä ei ole varaa ostaa asuntoja niistä koska tuo varallisuus on keskittynyt käytännössä Tatneftin ydinporukalle.
Naurettava väite että koko Kazanin varallisuus olisi keskittynyt muutamalle ihmiselle ja loput eläisivät köyhyydessä.


Valitettavasti se, että alueella on paljon rahaa ei näy välttämättä mitenkään tavallisen ihmisen elämässä, paitsi silloin kuin menee kaupungin keskustaan ihmettelemään näitä "lasitorneja".
Aivan vakavalla naamallako sinä näitä heität? Hanti-Mansiisk ja Tjumen ovat nykyisin ihan eri paikkoja kuin 20 vuotta sitten, eikä tällä ole mitään vaikutusta tavallisen ihmisen elämään???

Miksiköhän nämä alueet ovat sitten selkeästi muuttovoittoisia? Miksi syntyvyys näillä alueilla on slaavilaisen Venäjän korkein? Tjumen ja Hanti-Mansiisk ovat ainoat alueet Venäjällä, minne moskovalaiset suostuvat muuttamaan. Muualta muutetaan Moskovaan, mutta Moskovasta muutetaan näille seuduille.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Hah hah. Fennofoobikko vetoaa jonkun randomtsuhnan lausuntoihin. No mitäpä muutakaan voi kun itse ei ole koskaan käynyt Venäjällä eikä kieltäkään ole vaivautunut opettelemaan.
 

Theone

Jäsen
Ihan OK kaupunki se kuitenkin on kaikin puolin.

Oletko muuten tuolla ihan itse käynyt vai ihan vain netistä lukenut?

mutta nsinöörien ja öljyfirmojen työntekijöiden palkat ovat tuolla Siperiassa korkeita.

Itse yritin jo aikaisemmin googletella näiden palkkoja mutta mistään en löytänyt. Sen tiedän, että öljypuolen palkat ovat tuolla matalampia kuin esim. Norjassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa tai Saudi-Arabiassa mutta varmasti paikalliseen palkkatasoon nähden korkeita.

Aika harvoin esim. Suomesta öljypuolella lähdetään Venäjälle töihin, ei vain taloudellisesti kannata. Mielummin mennään Yhdysvaltoihin, lähi-itään tai Norjaan.

Naurettava väite että koko Kazanin varallisuus olisi keskittynyt muutamalle ihmiselle ja loput eläisivät köyhyydessä.

Kukaan ei ole näin väittänyt vai onko? Kazanissa varallisuus on keskittynyt ko. firman ydinporukalle ja tärkeimmille sidosryhmille. Varallisuus ei tuolla näy perusduunarin palkassa. Jos sinulla on faktaa joka tuon kumoaa, niin laita tänne näytille. Itse en ole asiaa jaksanut sen enempää tutkia mutta näin minulle paikalliset ihmiset kertoivat.

Aivan vakavalla naamallako sinä näitä heität?

Kerro minulle miten varallisuus näkyy tavallisen ihmisen elämässä esim. Kazanissa jos jätetään pois hienon infran ihailu? Kongreettisia esimerkkejä kiitos...

Ainakin osa tavallisista Kazanilaisista ovat kanssasi erimieltä mutta mitäpä he mistään tietäisivät. Hienoja lasitorneja on noussut, toki vain rikkailla on varaa asua niissä. Terveydenhuolto ei ole kohentunut ja sosiaalihuolto on mitä on. Ainoa kongreettinen asia mitä Tatneft on alueelle tuonut on työ. Yrityksen voitot menevätkin sitten jonnekin muualle.

Miksiköhän nämä alueet ovat sitten selkeästi muuttovoittoisia?

En tiedä mutta veikkaan samaa kuin Kazanissa: työvoimapula. Alue ei pysty vain yksinkertaisesti tuottamaan tarpeeksi tietylle alalle pätevää työvoimaa jolloin se joudutaan hankkimaan muualta.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
SKA:n presidentin Gennadi Timtshenkon haastattelu: ÐовоÑти | Геннадий Тимченко: "Ð’ раздевалку СКРврыватьÑÑ Ð½Ðµ буду"

Timtshenko on Gunvor -nimisen öljy-yhtiön pääomistaja. Timtshenko kuuluu Venäjän rikkaimpiin miehiin (Forbesin listan mukaan hänen omaisuutensa arvo on $5,5 miljardia). Miehellä on muuten myös Suomen kansalaisuus.

Haastattelussa Timtshenko ottaa kantaa SKA:n hallihankkeeseen. SKA pelaa tällä hetkellä vuonna 2000 valmistuneessa 12,300 katsojaa vetävässä areenassa, mutta Timtshenkon mukaan seura tarvitsee oman areenan ja se tullaan myös rakentamaan.

Mielestäni areenasta voisi rakentaa sen verran ison, että se vetäisi jopa 20,000 katsojaa. Pietarin alueella on 6 miljoonaa ihmistä ja jääkiekko on kaupungissa suositumpaa kuin koskaan. SKA:n pelit ovat olleet tällä kaudella yleensä loppuunmyytyjä.

SKA on muutenkin organisaationa KHL:n paras. Eikä vain siksi, että sillä on takanaan Gazpromin rahaa. Ottelutapahtumana pelit Pietarissa ovat astetta tai paria edellä muita KHL-paikkakuntia. Pelin televisiointi (kameroiden määrä, kamerakulmat, toimittajien/selostajien/järjestysmiesten ammattitaito jne.) on toteutettu esimerkillisen hyvin. Kaikilla erätauoilla on oma show-tapahtumansa. Hallissa on aina hyvä tunnelma ja yleisö viihtyy peleissä. Milloin Moskovaan saadaan jotain tällaista?

Ei olisi ollenkaan hassumpi asia jos SKA vie Gagarin Cupin tällä kaudella. Ei tuo porukka ole pelkästään Gazpromin ostojoukkue, vaan kyseessä on hyvä ja ammattitaidolla johdettu jääkiekko-organisaatio. Jos jotain miinusta haetaan, niin tietysti omien kasvattien vähyys avauskokoonpanossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös