Ketkä kiinnostavat?

  • 65 992
  • 279

Fordél

Jäsen
Liigasta Ilves on tottakai se numero yksi nyt, aina ja iankaikkisesti. Sen lisäksi seuraan kauttaaltaan kaikkien liigaseurojen otteluita ja tekemisiä, mutta kaksi seuraa on Ilveksen lisäksi ylitse muiden: Blues ja HIFK.

Bluesia sympatiseeraan sen tekemän lähes täydellisen toimintatapojen käännöksen myötä. Pidän siitä, että siellä uskotaan omiin nuoriin pelaajiin ja annetaan heille oikeasti mahdollisuudet näyttää osaamisensa. Seuralle on nykyisin luotu selkeä identiteetti oma tapa toimia, joita tarvitsen, jotta voin syttyä jollekin joukkueelle. Kunnioitan myös suuresti Bluesin valmennusryhmää, jossa on monipuolista osaamista. Lisäksi halli on hyvä ja suht inhimillisen matkan päässä, joten mieluusti vierailen sielläkin silloin tällöin.

HIFKta taas kunnioitan suuresti sen perinteen ja selkeän identiteetin takia. HIFK herättää heti selkeitä mielikuvia ja tunteita, toisinkuin vaikka HPK tai JYP, joista ei oikein saa kiinni. Parhaimmillaan homma on silloin kun identiteetti, tunne ja mielikuvat heijastuvat myös ihan kaukaloon asti. Viime vuosina on välillä ollut tämän kanssa vaikeuksia, mutta silti HIFK erottuu muista. Heillä on myös hyvä junnutuotanta, josta kaikki tekeminen lähtee. Myös Jatkoaikaan kirjoittavilta faneilta löytyy paljon asiantuntemusta ja näkemystä, joten heidän tekstejään on mukava lukea.
 

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei kiinnosta oikeasti kuin Ässät, koska se on liigan ainoa luomutuote - muut ovat muovipaketissa ja täynnä lisäaineita.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Ei suuria kiinnostuksen kohteita löydy SM-Liigasta, mutta joitain sentään. Kärpät kiinnostaa yhtä paljon tällä hetkellä kuin istua kusiaismättäässä sokeritoppaa perseeseen survottuna, joten mielenkiinnon kohteet pitää kaivaa muualta.

Ässien hienot otteet syyskaudella ovat kyllä vähintäänkin ansainneet minun kiinnostukseni.
SaiPasta tuli Aarnion ja Paalasen lisäyksen avulla mielenkiintoinen.
Lukon vuoristorata on myöskin kiinnostanut oikeastaan aina.
Ilves on tehnyt todella hyvää jälkeä tuolla materiaalilla, joten luonnollisesti tuosta ei voi olla kiinnostumatta.

Ynnämuut osastolla ovat ne, jotka eivät kiinnosta suuresti, mutta eivät myöskään ole mielenkiinnottomia. HIFK, Jokerit, TPS ja KalPa kuuluvat tähän listaukseen kaikki.

Ketkä? -listalla ovatkin sitten Pelicans, HPK, JYP, Tappara ja Blues. Näistä yksikään joukkue ei herätä minkäänlaista kiinnostusta.
 

Kazka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
1. HIFK - Se toinen punainen sytyttää aina.
2. Lukko - Ketut ovat sympaattisia olentoja, vaikka ovatkin suippokorvaisia.
3. Jokerit - Aivan naurettava narrilauma, mutta jaksaa naurattaa vuodesta toiseen.

Tähän väliin kuuluu tylsiä ja todella tylsiä muka-jääkiekkojoukkueita, joiden jälkeen päästään pahinpiin tapauksiin:

Kärpät - Sympaattinen pikkuseura jota kannattaa se huonompi puoli Suomea.
PYH - PYH ei kiinnosta edes mr. PYHiä mr. Pihlmania. PYH-ihmisten "puhekin" on melko jäätävää kuunneltavaa. Ja sitten vielä joku hurrikaani? Onneksi PYHin pelitapa on kuitenkin viihdyttävä, kun traktorit pörisee jäällä ja vaihtoaitiossa sarkastiseksi ohjelmoitu robotti RD hauskuttaa lähinnä uimalakillaan. Silti, ketään ei kiinnosta.
 

Susilogo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Philadelphia Flyers, sympatiat Kärpille.
1. Kärpät
- Sympatiaseura, jota tuli silloin seurattua kun KalPa ei taistellut Sm-Liigassa.
Joka kausi mielenkiintoinen rosteri.

2. Ilves
- Nuori joukkue taistelee nykyään täydellä sydämellä logonsa puolesta. Todella ihailtavaa.

3. Blues

- Sytyttää nykyään pelityylinsä, Ville Varakkaan ja Jere Karalahden takia.
Taklaava joukkue jota vastaan on nykyään nähty paljon draamaa KalPan peleissä.

.......
4-10 |Harmaata massaa, ei sytytä, ei vituta.|
.......

11. Ässät
- Todella vittumainen ja kaatuileva joukkue. Nämä kaksi asiaa tulevat ensimmäisenä mieleen kun puhutaan Ässistä. Skippaan suosiolla kaikki matsit Ässiä vastaan ja katson mielummin...noh...katson mitä katson. (-:

12. Tappara

- Porkkanapöksyt eivät ole koskaan iskeneet minuun. Todella ärsyttävät fanit ja mikki hiiri valmentaja.

13. Jokerit
- Suuren Helsingin joukkue, jota en arvosta nimeksikään. Rahajoukkue jossa pelaajat pelaavat vain palkkansa takia, eivät logon. Fanit mitä ärsyttävimmät ja koko yleisimago. Luojan kiitos viime vuosina nähty floppaava narrit, toivottavasti jatkossakin!

14. JYP
- Tämä uimalakkien seura saa kyllä ihan oman paikkansa pohjalta.
Robottikiekko, Suomen vittumaisin valmentaja, huono halli, ylimieliset fanit. Tätä listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle.
Vaikkakin PYH on paikallisvastustaja, ei se sytytä minua ollenkaan.
Tiedossa on suoraan että pelataan uimalakkikiekkoa, eli tylsää tulee olemaan ja fudiksessakin tapahtuisi enemmän. Jääkiekon idean pilaava joukkue, valitettavasti vielä seuraavat kaksi vuottakin kun pääpiru on puikoissa. :(
 

Immo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Argentiina, Buffalo ja Everton
Sehän on jyp selvästi puhutuin ja ilmeisesti arvostetuin joukkue tämän ketjun mukaan. Aika hyvin sympaattiselta pikkuseuralta. No joo. Top 3:
1. Ifk: Fyysisiä vääntöjä jo pitkältä ajalta ja aika monia kuumentumisia muistuupi mieleen. Viimeksi tosin voittivat meidät robottikiekolla, kuvottavaa.
2. KalPa: uhoava pikkuseura, jonka fanit provosoivat ja -soituvat. Kirsikkana kakun päällä tallustelee valmentaja Virta.
3. Ässät: Tarviiko edes perustella?
 

chubster

Jäsen
1. HIFK - Se toinen punainen sytyttää aina.
2. Lukko - Ketut ovat sympaattisia olentoja, vaikka ovatkin suippokorvaisia.
3. Jokerit - Aivan naurettava narrilauma, mutta jaksaa naurattaa vuodesta toiseen.

Tähän väliin kuuluu tylsiä ja todella tylsiä muka-jääkiekkojoukkueita, joiden jälkeen päästään pahinpiin tapauksiin:

Kärpät - Sympaattinen pikkuseura jota kannattaa se huonompi puoli Suomea.
PYH - PYH ei kiinnosta edes mr. PYHiä mr. Pihlmania. PYH-ihmisten "puhekin" on melko jäätävää kuunneltavaa. Ja sitten vielä joku hurrikaani? Onneksi PYHin pelitapa on kuitenkin viihdyttävä, kun traktorit pörisee jäällä ja vaihtoaitiossa sarkastiseksi ohjelmoitu robotti RD hauskuttaa lähinnä uimalakillaan. Silti, ketään ei kiinnosta.

Huvittavaa miten joukkue joka ei kiinnosta tuntuu silti jatkoajan palstalla keräävän eniten palstametrejä. Noh se siitä, pisti vain silmään hauskasti.

Itselleni ainoa "kiinnostava" joukkue tällä hetkellä sm-liigasta on Kalpa. Sekin johtuu oikeastaan ainoastaan "paikalliskamppailusta". Itselleni tuo paikalliskamppailu syntyy siitä, että liuta kavereitani on Kuopiolaisia ja Kalpan kannattajia, joten heidän kanssaan on aina mukava pistää joukkueiden peleistä henkiset kamppailut pystyyn! :)

Edit:
Lisättäköön Kalpan kohdalle vielä se, että Pekka Virta on kiinnostava. Joka pelin jälkeen minua ihan oikeasti kiinnostaa mitä se sanoo lehdistötilaisuudessa. Tarjonta on aika huikea. Jos joukkue häviää niin syy on tuomareiden tai muutaman pelaajan jotka on ottanut silmätikuksi. Koskaan ei ota vastuuta itselleen mistään. Pelitapa on myös ihan kiva. Välillä kivannäköistä, välillä taas murhaavan tylsää omissa syöttelyä ja vastustajan kulmissa pyörimistä ilman maalipaikkoja.
Ennen yksi kiinnostavia joukkueita oli Hifk, mutta samaa mujua se on tällä hetkellä kuin muutkin. Iso ja paha se ei ainakaan enää ole.

Vaikka sanon, että ainoa kiinnostava joukkue on Kalpa, niin tarkoitan sitä, että se on ainoa jolla on jotain erityistä minulle.

Kuulun niihin ihmisiin joille oma joukkue on kaikkein kiinnostavin ja sitä tulee seurauttua ja peleihin mentyä aina kuin mahdollista, oli vastassa sitten vaikka Vaajakosken Pelikaanit. Se mikä joukkue on vastassa ei minussa suurempia tunteita herätä ja saa minua miettimään peliin menemistä!

Tykkään jääkiekosta.
 
Viimeksi muokattu:

tallaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sehän on jyp selvästi puhutuin ja ilmeisesti arvostetuin joukkue tämän ketjun mukaan. Aika hyvin sympaattiselta pikkuseuralta. No joo.

Juu, siltähän se näyttäisi... jätetään se arvostetuin kuitenkin pois ja lisätään tilalle arvostelluin ;) On kyllä HMV- porukka, kun ketään ei kiinnosta JYPin tekemiset, pelaajakaupat tai niiden puutteet, valmentajaakaan ei kukaan tunne, ja joukkueessa ei ole yhtä ainutta persoonallista tai kiinnostavaa pelaajaa. Nää listaukset on aina hauskoja, kun ihmisille tulee tarve osoittaa mieltään "ettei kyllä yhtään nyt kiinnosta ei... ja pahoja ihmisiäkin ovat!".

Omat kiinnostuksen kohteet:

Kiinnostaa: HIFK, Jokerit, Kalpa, Ässät (tällä kaudella), TPS

Ei ihan niin paljoa kiinnosta: loput seurat. Sijoitan teidät sijalle 13. kaikki! Siitäs saitte! :)

PS. Allekirjoitan itse ajatuksen HIFK-Jokerit-akselin kiinnostavuudesta maanlaajuisesti. Yksi syy on toki media, joka luonnollisesti kiinnittää näihin enemmän huomiota.

E: Susilogolle sen verran, että tykkäät sitten Bluesin pelityylistä, mutta JYPin pelityylin manaat alimpaan helvettiin? Erikoista.
 
Viimeksi muokattu:

Eetska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllähän ykkösenä komeilee Ifk. Perinteikäs seura, joka saa aina jotain hässäkkää aikaiseksi (en tarkoita Melartia). Myös Ifk:n playoff-menestyminen lisää mielenkiintoa, nyt jo odotan sitä kun ifk pelaa poffeja ja Lundell on maalissa! Hieno seura kaikinpuolin.


Vähiten sytyttää hitsari Ässät. Ehkä suurin syy on porilaiset, jotka osaa olla kaikkea muuta kuin asiallisia ja mukavia. Muutenkin HMV seura. Noo ehkä niistä oppii tykkää sitku ne vaihtaa kaupunkia.

Toinen seura joka on mauton,hajuton,tylsä on HPK. ´Kaipa sen takia kun ne ei oo mediassa juuri ollenkaa, silti ne on poffeissa joka keväänä.Siitä hatun nosto kerholle.

Nii joo Saipa on kanssa yks niistä jotka kiinnostaa vähiten. En osaa siihen perusteluita laittaa sry vaan.
 

Linjatuomari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suoraviivaisuus ja energisyys eivät omasta näkökulmastani ole asioita, jotka ihan heti liittäisin JYP:iin. Taklaavuus ja fyysinen pelitapa? Hmmm...?!

Tulehan joskus Jyväääskylääään katsomaan jYp-HT-no-smoking-teamin peliä niin katsotaan sen jälkeen, osaatko liittää nuo JYPiin. Nimenomaan nuo neljä asiaa kun ovat niitä joilla traktorijengin etenkin kotipelaamista voi parhaiten kuvailla. Lisätään sekaan vielä aktiivinen karvaaminen niin ollaan täysin uimalakin pelikirjan ytimessä.
 

chubster

Jäsen
Tulehan joskus Jyväääskylääään katsomaan jYp-HT-no-smoking-teamin peliä niin katsotaan sen jälkeen, osaatko liittää nuo JYPiin. Nimenomaan nuo neljä asiaa kun ovat niitä joilla traktorijengin etenkin kotipelaamista voi parhaiten kuvailla. Lisätään sekaan vielä aktiivinen karvaaminen niin ollaan täysin uimalakin pelikirjan ytimessä.

Tämä on totuus. Vierassa useimmiten se pelaaminen onkin sitten sitä puolustamista ja parin pakollisen maalin mättämistä, että pisteet irtoaa!
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kieltämättä joiltain tuntuu menneen idea hieman ohi. Esimerkiksi nimim. Susilogon lista näyttäisi ennemmin joltain arvostuslistalta kuin kiinnostus-listalta. Jokerien osalta fanit ärsyttävät ja luojalle lähti kiitos floppaamisesta, mutta löytyy silti listalta toiseksi viimeiseltä sijalta. Vituttaminenkin on sytyttämistä, mikä on hyvä pitää mielessä.

Kiitos silti kaikille vastauksista!

Jos tuntuu vaikealta erottaa arvostaminen ja kiinnostaminen, niin asiaa voi lähestyä myös näin:
Vastassa ______, menen takuulla katsomaan ottelua!
Vastassa ______, voisihan sitä ehkä raahautua paikalle.
Vastassa ______, jää seuraavaan kertaan.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Vähiten kiinnostaa muuten lukea tässä ketjussa vinkumisia Jypin viivelähdöistä.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Kiinnostuslista:

1. Assat (tottakai..ikuinen kiistakumppani)
2. TPS (90-luvulla ne kuppasi meilta kaikki nuoret, nyt niita muistetaan siita)
3. HIFK (yleensa ollut hyvia peleja, sytyttavia matseja joissa tapahtuu. Valierasarja muutaman vuoden takaa on klassikko)

Vahiten kiinnostavat:

Pelicans (ei niihin osaa suhtautua vakavasti, vaikka pitkaan ovat jo kasanneet ihan hyvia, liigakelpoisia jengeja ja tahtiakin on nakynyt)
JYP (kiinnosti enemman silloin kun siella oli Kurkisia, Lindrooseja ja Lauriloita. No smoking team, you know. On nyt muutaman kauden keikkunut karkikahinoissa, odotan laskua. Ja tavallaan toivonkin.)
Tappara (ei vaan sytyta, eika nayta joukkuettakaan sytyttavan. On kuitenkin kiistatta suomalaisen kiekkoilun yksi suurista joukkueista, ei toki enaa)
 

Takkuturkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalervo Kummola
En katso tätä kiinnostavuus-kysymystä tämän kauden tai viime kauden perusteella, vaan paljon pidemmällä ajalla. Jokerit ja HIFK kiinnostaa oman joukkueen lisäksi eniten. Siihen on varmaan useampia syitä, ja yksi niistä on, että kaikki isot mediat toimivat Helsingissä ja sitä kautta Jokerit ja HIFK myös ovat eniten julkisuudessa.

Juurihan tässä on vasta tottunut siihen, että Jokerit ja Kärpät ei ole divariseuroja, ja nyt muka pitäisi totutella ajatukseen, että JYP ja KalPa eivät enää ole mitään pikkuseuroja? Just joo.

Tappara kiinnostaa väkisinkin paikallisvastustaja-statuksensa takia, mutta eipä juuri muuten, varsinkaan nykyään. Juti takas joukkueeseen!

TPS: mieleen tulee ensimmäisenä 90-luku. Mikko Mäkelä ja Raimo Summanen siirtyivät tänne epäilyttävästi ja "petturia" tuli huudeltua kummallekin kun Esa Keskinen syötti ja nämä herrat maalasivat Ilveksen kumoon. Ketäs siellä nykyään pelaa? Nuorempi Koivu?

Pelicans ei tätä kautta ennen kiinnostanut lähes lainkaan, Kiekko-Reipas, Hockey-Reipas, Reipas Lahti ja Lahden Reipas toki viihdyttivät omalla tavallaan. Antti Tyrväinen on kuitenkin nostanut seuran kiinnostavuustasoa merkittävästi. Toivottavasti Tyrväinen ei kohta kelaa olevansa liian hyvä pelaaja ennenaikaiseen suihkuun tai tämäkin seura vaipuu taas HMV-osastolle.

Sitten on Lukko ja Ässät, joista jälkimmäinen kiinnostaa Jari Korpisalon ja Arto Javanaisen takia. Kovia pelimiehiä! Ai niin, mutta nehän vissiin jo lopetti? Se Joel Armia vissiin teki tänä syksynä jonkun hienon maalin.

Jääkiekko sinänsä kyllä kiinnostaa aina ja joka tavalla, mutta en nyt muista mitäs muita seuroja liigassa edes pelaa. Niin joo TuTolla oli kova joukkue muutama vuosi sitten kun siellä oli Jukka Tammi ja Risto Siltanen ja muita kovia yli 30-vuotiaita.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Vähiten kiinnostaa muuten lukea tässä ketjussa vinkumisia Jypin viivelähdöistä.

JYP ja viivelähdöt samassa lauseessa? Minua kiinnostaisi kuulla päin vastoin enemmän, koska en ole koskaan aiemmin kuullutkaan tästä. Vai oliko tämä provo. Aaah, en enää tiedä.

Noh. Joka tapauksessa. Vaikuttaisi nyt kieltämättä vähän siltä, että täällä ollaan tosiaan sekoitettu pari asiaa keskenään, jotka minusta olivat ainakin varsin selviä: arvostaminen ja kiinnostaminen. Itse listasin omassa aihiossani esim. HIFKin kiinnostavaksi, vaikka se on itselleni yleensä ollut aikalailla suuri inhokki-joukkue, juuri nimenomaisen "fyysisen" (snägäritappelut jäällä) brändinsä takia. Silti se kiinnostaa. Jokerien kohdalla sama juttu, muuttujat muuttaen.

JYPin kannattajat ovat joutuneet nyt aika kovalle puolustuskannalle, koska täällä liikkuu niin aiheellista kritiikkiä kuin ainakin omasta mielestäni täysin aiheetontakin kritiikkiä, lisäksi myös kirjoittajien omia mielipiteitä, joille tuskin kovinkaan rationaalisia perusteluja löytyy. Näin on varmaan ollut aiemminkin ja varmasti Kärppiä ja Tapparaa on kritisoitu yhtälailla.

Varmasti moni inhoaa JYPiä pelitapansa vuoksi, mutta yhtä varmasti osa inhoaa JYPiä myös siksi, että se vieläpä pärjää sillä. Ainakin tähän mennessä kahden ja 1/3-kauden ajan. Silti se tuntuu kiinnostavan. Luonnollisesti osaa ei kiinnosta siksi, että JYP pelaa tällä hetkellä varsin järkevästi ja kurinalaisesti - termi robottikiekko ei ole täysin hatusta temmattu. Totta puhuen olisin itse laittanut JYPin tällä listalla aika viimeisten joukkoon viisi vuotta sitten, nyt vain tuntuu siltä, että JYPiä halutaan vetää lokaan niin paljon kuin mahdollista, koska omat joukkueet tuntuvat häviävän JYPille melkein kategorisesti.

Ja vielä millä pelityylillä, voi vittu!

(Ja onko ylimielistä fanittelua sanoa, että oma joukkue pelaa hyvin? Ja onko perussuomalaista huonoa itsetuntoa puolustaa omaa joukkuetta, kun tuntee kritiikin olevan joskus huonosti artikuloitua/argumentoitua ja osittain jopa aiheetonta?)
 

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näyttää olevan melko usealla JYP joko melko kiinnostava joukkue tai sitten ihan viimeisenä. Tästä luon päätelmän, että joitakin kiinnostaa, miten oma joukkue pärjää tasaisesti suorittavaa JYPiä vastaan ja sen vuoksi JYP on kiinnostava, ja ne muut sitten vihaavat JYPiä pelitavan ja menestyksen takia. Pääasia on, että JYP HERÄTTÄÄ TUNTEITA! Mielestäni tällöin ollaan kaukana siitä hmv:stä, mistä täälläkin usein puhutaan.

Omalle listalleni menee kärkipäähän ainakin HIFK ja KalPa. Näitä joukkueita vastaan on JYPillä usein ne kovimmat pelit. Pelillisesti HIFKIÄ vastaan ja henkisesti paikallisvastustajaa vastaan. Lisäksi minua kiinnostaa Jokereiden otteet, koska se jostain syystä aiheuttaa inhoreaktiota. En edes tarkkaan tiedä, mistä tämä johtuu, mutta narrien konttaamista on aina mukava seurata. Lisäksi kun asun täällä pk-seudulla, niin kiinnostus Helsingin seuroja kohtaan on sitäkin kautta isompi.

Vähemmän kiinnostaviin joukkueisiin menee HPK, Ilves ja Pelicans.

Lähtisin listaamaan kategorioittain jotenkin tähän tapaan:

Erittäin kiinnostavat ja tunteita herättävät: HIFK, KalPa ja Jokerit.
Kiinnostavat: Kärpät, Lukko, Ässät, Blues.
Menettelee: SaiPa, Tappara, TPS
Ei niin sytytä: HPK, Ilves, Pelicans
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ässät kiinnostaa eniten, se nyt on sanomattakin selvää kun kyse on kuitenkin Lukon ikuisesta kiistakumppanista ja Satakunnan toisesta liigaseurasta.

TPS lienee se toiseksi kiinnostavin joukkue Ässien jälkeen, johtuen siitä että Tepsissä pelaa paljon Lukko-taustaisia pelaajia.

Muut eivät sitten niin kovin paljon kiinnosta, paitsi tietysti kulloinkin se joukkue joka Lukkoa vastaan pelaa, esim. tänään kiinnostaa Kärpät ja lauantaina KalPa, mutta se kiinnostus lopahtaa aika nopeasti kulloisenkin pelin jälkeen.

Mitään suosikki- ja inhokkijoukkueitahan tässä ei kysyttykään.
 

Ralph

Jäsen
1. Ässät
- Hieno seura, hienot fanit. Ilman Kerhoa, olisi suosikkini.

2. KalPa
- Mukavia hetkiä viimekausien pudotuspeleistä, ja seura kiinnostaa edelleen. Laakkonen antaa plussaa myös.

3. Blues
- Joukkueesta tulee mieleen viimekautinen Kerho. Ja vielä Sailiokin!

4. SaiPa
- Aina sympatiaa herättävä "pikkuseura" kiinnostaa. Hyviä matseja ollut usein Kerhon ja Idän ihmeen ottelut.

5. Ilves
- Nuori joukkue kiinnostaa ja innostaa. Kotona Nokialla on mukava haukkua Tapparaa Ilves-fanien seurassa.

6. TPS
- Perinteisen Seuran räpellys kiinnostaa. No ei, ei se pelkästään mutta ihan hieno seura.
-----------------------
7. Pelicans
- Suomen Chicagon linnut on seura, joka ei niin kiinnosta muttei myöskään yökötä.

8. Lukko
- Sama juttu, ihan jees porukka.

9. HIFK
- Helsingin kingit(?) ovat jotenkin ärsyttäviä. Niin fanit, kuin koko jengikin, mutta sitten ne tulee vastaan ja voitetaan.

10. Jokerit
- Rahaa menee, rahaa tulee. Tulosta ei tule, rahaa ei niiden peleihin mene.
-----------------------
11. Kärpät
- Toinen rahaseura. "Ostettiin uusi tshekki!" Jes? Ei kiinnosta, enään.

12. JYP
- Ei kiinnosta. Pärjäätte? Mitä sitten?

13. Tappara
- Vittujee Tappara. Minun naapurikaupungin ärsyttävä porukka. Niiden fanitkin outoja. Ei kiinnosta tälläiset rumat seurat.

Älkää ottako itteenne!
 

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Näistä kyllä aina väännetään. Kyllä naureskella saa näitä juttuja, vaikkei nämä listat nyt toisaalta pahemmin kiinnostakaan.

Kyllä topicin avaaja yleisesti ottaen on kuitenkin siinä oikeassa, että Helsingin joukkueet kiinnostavat eniten omien ohella - onhan pääkaupungin seurat aina mukava voittaa. Tai no, ainakin ne kiinnostivat joskus muinoin. Nykyään seurat ja liiga tuntuvat olevan valitettavan harmaata massaa.

Nämähän saa kolmeen kategoriaan helposti:

1) Matsit nähtävä: HIFK, Jokerit ja Kärpät.
2) Jos ei parempakaan tekemistä ole: JYP, HPK, KalPa, Lukko
3) Pitää keksiä hyvä tekosyy että voi jättää matsin väliin: Ilves, Tappara, Pelicans, SaiPa, TPS ja Ässät

Tämähän oli melko hyvä kategorisointi:

Itsellä menee näin.

1) Matsit nähtävä: Jokerit (siis kotona, Helsinkiin harvemmin jaksaa lähteä kiekon takia)
2) Menen matsiin, jos vain ehtii: HIFK ja Ilves
3) Jos ei parempakaan tekemistä ole: Muut.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
En gång HIFK, alltid HIFK. Real Madrid
Perinteiset seurat kiinnostaa. Minusta todellakaan esim Tappara tai Ässät eivät ole mitään HMV:tä vaan perinteisiä seuroja jolla on uskolliset faninsa. Ilves on vähän jo siinä ja siinä onko tippunut Päällystakin "tylsien" listalle SaiPan, Pelsun ja HPK:n seuraksi. Muissa jengeissä kaikissa on jotain erikoista, esim Rauman pieni kaupunki suurilla resursseilla, Ässät perinteikkään työläiskaupungin joukkueena jne.

Tiettyjä perinteisiä jengejä vastaan saa hyviä vääntöjä, vaikka sarjataulukko ei tätä tukisikaan. Esim Tapparaa vastaan on aina kovaa taistelua, vaikka heilläkään ei nykyään kauhean hyvin mene jos vertaa menneisiin aikoihin. Sitten on taas joukkueita, kuten JYP jotka olisivat muuten ihan HMV, mutta kun menestyvät tällä hetkellä niin heitäkin seuraa.

Menipäs sekavaksi. No tarkoitin vaan, että tietyt jengit kiinnostaa tavallaan aina sarjasijoituksesta tai pelaajalistoista huolimatta. Sitten tietyt jengit ovat ihan HMV, mutta menestyksen hetkellä heitäkin seuraa.
 

sladdi#17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sininen Suosikkijuoma: Ilmanen
Mitenköhän näitä listais. Kokeillaan jotenkin näin.

1 Kärpät

Liigan selkeästi kiinnostavin joukkue näin Espoolaisnäkökulmasta.

Runkosarjassakin saa hirvittäviä kiksejä aina Kärppien pieksemisestä, vaikka peli olisi kuinka marraskuisena tiistaina ja harvoin mikään herättää niin paljon tunteita kuin Kyrpien jatkuvat sukeltelut ja isojen jäähyjen filmaamiset Baronalla.

Kärpät on vittumaisin joukkue mikä tietenkin johtuu suoraan siitä, että ne aina pieksee meidät pleijareissa. Toki pelit ovat usein olleet sinänsä ihan hyvä tasoisiakin sillä ainakin vierailijalla on yleensä ollut rosterikin ihan kunnossa ja runkosarjassa Bleg usein onnistuukin tsemppaamisessaan juuri Kärppiä vastaan.

Kärppien erityisasema ei tule häviämään ennen kuin Bleg joskus tiputtaa Kärpät finaalista/voittaa joukkueen finaaleissa. Olen tietyllä tavalla tyytyväinen että viime vuoden säälit menivät totutusti. Jotenkin voitto sääleistä olisi ollut niin halpa.

2 HIFK

Kyllähän IFK peleissä on aina se paikallispeli tunnelma omalta kannalta. Aiempina vuosina muistan kyllä monta hienoa hetkeä jolloin IFK.ta kyykytettiin milloin mitenkin päin, jos ei muuta keksitty niin Karalahden kaulan kautta, kotona aina siihen upeaan puolivälierä sarjaan asti. Vikat pari kautta vitutti hieman se että miten Bleg aina hävisi niin paskalle IFK:lle, mutta tällä kaudella IFK on myös oikeasti hyvä ja kiinnostava joukkue.

3 SaiPa

Sukulaisuussuhteista johtuen Lappeenrantalaiset kiinnostaa aina. Kiva on mennä pelejä katsomaan, vaikka taso on usein mitä on. SaiPa peleissä on itselleni sellainen erityinen asema ja aina ihan fiilis kuin ketään muita vastaan. Lisäksi Espoon voittaessa aina hieman säälittää naapurin puolesta ja jos tulee pataan niin se ei oikeastaan edes harmita. Mieli lepää kahvikuppi kädessä tyhjässä hiljaisessa hallissa näitä pelejä katsoessa. Oma juttunsa.

4 JYP

Sanotaan JYP:stä mitä sanotaan, mutta mielestäni maailman eniten HMV joukkue on tehnyt niin hienon muutoksen viime kausilla ettei vastaavaa tule mieleen. JYP pelit ovat usein vähämaalisia, mutta omaan silmiin helvetin korkeatasoisia lätkämatseja joissa puolustus on.. niin no.. jos ei muuta niin paras puolustus.

Lukko, Jokerit, Pelicans,

Lukollakin on aikamoista HMV leimaa ollut, mutta jotenkin pelit on vaan ollut hyviä viime vuosina. Symppaan tuntemattomasta syystä (paidan väri tai joku muu kieroutunut assosisaatio) jotenkin Lukkoa ja hemmetin mielenkiintoinen joukkue mielestäni taas koossa.

Jokerit on kyllä menettänyt asemiaan pahasti. Ei oikeastaan tarjoa sen enempää mitään paikallissäväreitä. Pelit vain ovat tupanneet olemaan aika kiihkeitä ja mielenkiintoisia mm legendaarisine tuomarisekoiluineen ja muineen.

Pelsuja vastaan kruununa voidaan pitää plejarisarjan vikojen pelien pieksäjäisten lisäksi sitä huikeaa harjoituspeliä jossa kaikki kentällä olijat tappelivat. Jotenkin aina kun käsillehakkaajista piestään paksat pihalle niin tulostaululla kuin ilman hanskoja tulee sellainen olo että nyt ollaan oikealla asialla.

Tappara, HPK

Kaksi vanhaa inhokkia historian takia, jotka ovat menettäneet asemansa. Silti voitto aina lämmittää. Tappara sai aikapaljon anteeksi silloin Heikkilä-Urama kauden nöyrtymisellään housut kintuissa paremmalleen. Kerhossa kiinnostaa tällä kaudella erityisesti omista suosikkipelaajistani koottu "Espoolainen" ykköskenttä. Lisäksi vihaan ihan vitusti :) kaikkia perunanpoimijoita.

TPS, Ilves, KalPa, Ässät

Tässä on sitten nämä jengit jotka ei kiinnosta paskan vertaa. Peli on aina ihan kauheaa kuraa ja usein jää hallille menemättä nykyään kun ei vaan jaksa matkustaa ja kausikorttilaisen velvoitetta ei löydy. Paskoja jengejä, joita vastaan Bleg pelaa paskasti.

KalPalle erityismainonta siitä kiinnostavuudesta mikä sillä oli silloin kuin oma suosikkini Kapanen pelasi. Silloin mentiin hallille kattomaan Blegiä ja Kapasta. Ei Blegiä ja KalPaa. Toinen jännityksen aihe on sen huutajafanin äänen kestävyys. Toisaalta kun tämän shown on kerran nähnyt niin sekään ei pahemmin tarjoa mitään uutta.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Nämähän saa kolmeen kategoriaan helposti:

1) Matsit nähtävä: HIFK, Jokerit ja Kärpät.
2) Jos ei parempakaan tekemistä ole: JYP, HPK, KalPa, Lukko
3) Pitää keksiä hyvä tekosyy että voi jättää matsin väliin: Ilves, Tappara, Pelicans, SaiPa, TPS ja Ässät
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Itselläni hallille meno on enemmän kiinni siitä että on tilaisuus. Houkutteleva vastustajakkan ei sitä tilaisuutta tee mutta kun se juhlahetki silloin tällöin koittaa niin ihan sama ketä sillä pelailee. Viime vuodet kun olen asunut poissa synnyinkaupungistani olen kaunistellut ennen muuta JYPin vieraspelien katsojamääriä.

Mihin lähtisin mieluiten JYPin pelejä katsomaan nyt?

Lahteen. Kävellen hallille.
Espooseen. Suomen paras halli ja puolityhjät katsomot tekee tuotteesta takuuvarmasti mukavan.
Nordikselle. Etelä-Suomen paras tunnelma.
Ilmalaan. Junalla näppärästi. Ottelutapahtumissa jotenkin muoviastian makua.
Tampereelle. Tykkään Hakametsän meinigistä, hallista ja sen tunnelmasta.
Hippokselle. Hankala matka tiputtaa näinkin alas. Silti kävin katsomassa Kazania.
Hämeenlinnaan. Helppo, joskin pimeä matka.

Muihin voisin lähteä hyvällä seurueella jos ei olisi seuraavana aamuna herätystä. Paitsi ehkä en sittenkään Ouluun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös