Ketju TPS:n huhuille, mutuille sekä htt-spekulaatioille

  • 4 626 281
  • 20 682

T. Blade

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pihalla pyörähti päästäinen ja sillä oli sellainen viesti, että Karri Rämö ei tämän viikon jälkeen pue TPS-paitaa päällensä. Tai ei ainakaan ensi kaudella. Päästäisen tietojen mukaan siellä on jo tovin ollut ulkopuolelta tuleva maalivahti kiinnitettynä. Toistaiseksi jäi vähän epäselväksi, että onko se ainoa sopimuksen alla oleva maalivahti. Tai onhan siellä toki Eetu Anttila sopimuksen alla, mutta tuskin on tulevan kauden osalta liiga oikea paikka hänelle.

Olikos tuon päästäisen viestistä mahdollista tulkita jotain tuosta ulkopuolelta tulevasta maalivahdista? Esim. ilmansuunta, josta tänne saapuu?
 

The Priest

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Turku
Sellaista on tullut "kaukalon tasolta" kuultua et Ortion kanssa olisi neuvotteluja käyty ja paluu Tepsin paitaan olisi ollut lähellä mikäli KHL:stä ei olisi tullut varteenotettavaa tarjousta.
Olis huikeeta. Ja menisi myös @Jalasvaara 'n kategoriaan "nuorempi kuin Rämö".
Sitten sieltä voisi tulla vielä joku Moisasen projektinuori aisapariksi.

edit. Anttilan liigaura Tepsissä taitaa jäädä näkemättä
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Olis huikeeta. Ja menisi myös @Jalasvaara 'n kategoriaan "nuorempi kuin Rämö".
Sitten sieltä voisi tulla vielä joku Moisasen projektinuori aisapariksi.

Ortio ei kuitenkaan siis ole tulossa, vaan _olisi tullut_, hänellä KHL soppari ensi kaudeksikin.
 

Tarasenko

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, St. Louis Blues, Manchester United
Kareev kirjoitteli Instassa "We are still a step away from the cup". Viittaako siihen, että seuraavan stepin tavoittelu jatkuu Turussa?
Muistaakseni intoili myös CHL-paikasta kun se varmistui. Luulen että kaverilla on sopimus mutta niin kun joku täällä jo mainitsikin kotimaastaan on myös kiinnostusta..
 

Jalasvaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja WSH Capitals
Nyt sitten Karejev kiittelee Suomea istuessaan paljussa. Näistä vähän vaikea vetää mitään johtopäätöksiä. Tepsillä ei ole ollut tapana pistää mitään tiedotteita siitä, että ketkä lähtevät seurasta, mutta tuollainen voisi olla kätevä, niin ei tarvitsisi pohtia näitä pelkkien instapäivitysten perusteella.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Karejev oli eliten huhuissa doubtful > Omsk
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
HPK-osiossa huhutaan Joel Janatuista Hämeenlinnaan ensi kaudeksi.

Janatuinen sai kauden aikana jopa enemmän vastuuta mitä olisi ansainnutkaan. Pääsi pelaamaamaan tulosketjuissakin mutta tehot jäivät melko vaatimattomiksi. Juurtui nelosketjun duunariksi ja jo ihan hänen itsensä kannalta olisi järkevää vaihtaa maisemaa ja katsoa auttaisiko se ottamaan uusia steppejä urallansa.
Janatuinen onnistui jonkun maalin tekemään läheltä maalia mutta häneltä puuttui tarvittava röyhkeys mm. ajaa vauhdilla laidasta maalille ja taitoa pistää siitä vielä kiekkoa maaliin. Liian usein laidasta tullessaan pysäytti vauhdin kääntyen ympäri ja syöttöjen toiseen aaltoon kun sen sijaan olisi tosiaan röyhkeämmin yrittänyt ajaa luukulle ja hankkia sitä kautta jäähyjäkin vastustajalle. Alivoima pelaajana hän hoiti ruutunsa erinomaisesti.

Hannu Kuru on alivoimapelaajana Janatuisen tavoin hyvä ja lisäksi antaa aina kentällä ollessaan kaikkensa. Silti näkisin että hänellekin maiseman vaihdos tekisi hyvää ja junnuista uskoisin mm. Eetu Liukkaan korvaavan hänet yhtä mallikkaasti.

Edelleen ihmetystä aiheuttaa se mitä Kallio näki Vainionpäässä jotta teki hänen kanssaan suoraan kahden vuoden diilin. Kaverin kiekolliset taidot kun ovat todella heikkoa tasoa ja ollen hidas luistimilla sekä luistelutaito yleensäkin kulmikasta ja kankean oloista. Junnuista on tulossa useampia lahjakasta nuorta jotka jo nyt ovat häntä selkeästi edellä eri mittareilla katsottuna. Ainoa rooli Pelsut, HIFK ja Lukko sarjoissa missä hän jotenkin yritti selviytyä oli hämmentäjänä toiminen mutta heikoksi sekin rooli jäi. Vainionpää kuului Ahokkaan nuorten maajoukkue ryhmään ja katsotaan saako Ahokas hänestä revittyä enemmän irti mutta itselläni tunne että Vainionpää ei ensikaudella pelaa kautta loppuun asti Tepsissä vaan tulee vaihtamaan maisemaa jossain kohtaa kun useampi junnu ajanut hänestä ohi kokoonpanossa.
Wirtasta on huhuttu että palaisi kerhoon mutta eipä yllättäisi vaikka Kallio olisi tehnyt hänen kanssaan vielä vuoden jatkopahvin.
Kestner, Pajuniemi ja Ibragimov ovat ne varmat lähtijät hyökkääjien suhteen.
Toivoa sopii että Kallio olisi onnistunut tekemään jatkopahvin Iskhakovin kanssa.
Puolustajista lähtijöitä ovat varmaankin ainakin Larsson ja Bibic. Heidän lisäkseen kysymysmerkkejä ovat V. Lajunen ja Ivarsson. Kummankin heistä toivoisi ehdottomasti jatkavan Tepsissä ensikaudellakin.
Maalivahtien tilanne on mielenkiintoinen. Rämö todennäköisesti ei jatka ja Kareeviakin on huhuiltu palaavan KHL:ään mutta myöskin että jatkaisi Tepsissä ensikaudellakin.
Tepsi on hienosti onnistunut jo joitakin vuosia pimittämään uusien pelaajien nimet eikä huhuja juurikaan ole ollut liikkeellä. Eniten huhua on ollut Erosen paluusta samoin kuin päivälehdet julkaisivat finaalien alla Tammelan siirtyvän Tepsiin ja samoin että Revon kanssa oltaisiin käyty neuvotteluja. Eronen tulisi olemaan loistava vahvistus alakertaan Larssonin tilalle ja Tammelassa on ainesta ylempiin tulosketjuihin vaikka Lukossa joutuikin pelaamaan nelosketjussa. Repo olisi myös loistava vahvistus ja toisi roppakaupalla fyysisyyttä, röyhkeyttä, nopeutta ja maalintekovoimaa lisää joukkueeseen.
Ohkaisia huhuja on pyörinyt myöskin J. Lajusen ja A. Oksasen kohdalla ja kumpikin heistä olisivat todella isoja vahvistuksia Tepsin hyökkäykseen ensikaudella mutta jotenkaan en usko heidän tuloonsa tai ainakaan että molemmat tulisivat vaan eiköhän Kallio taas muutaman ulkkarihyökkääjänkin jostain kairaa tänne.
Junnuista Liigarinkiin on nousemassa jo mukana olleiden Intosen, Pyyhtiän, Liukkaan ja Pullin lisäksi ainakin hyökkkäjistä Slafkovsky sekä Väisänen ja puolustajista Knazko.
Maalivahtien kohdalla kuulemani mukaan Ortion kanssa olisi käyty neuvotteluja mutta jatkaa ainakin vielä vuoden KHL:ssä.
Iso ongelma Tepsin rosterin suhteen on Korpikosken ylipitkä sekä kallis sopimus sillä hänen tasonsa ja tulokset kun eivät vastaa lähellekään saamansa vuosipalkkaa. Olisi kiva kuulla mitä Niittymäen päässä silloin liikkui tehdessään tuon sopimuksen Korpikosken kanssa. Sillä rahalla kun saisi kaksi huippuvahvistusta ja kolme kovan tason Liigapelaajaa Tepsin kokoonpanoon.
Mielenkiintoista tulee olemaan myöskin millaisella budjetilla Tepsi oikeasti lähtee ensikauteen jälleen kerran erittäinkin tappiollisen kauden jälkeen mutta tänä vuonna se toki johtui hyvinkin pitkälti vain koronasta.
No eiköhän sieltä lähipäivinä tai viikkoina ala tippumaan mahdollisia uusia nimiä ja myöskin ketkä kokoonpanosta vaihtavat maisemaa. Luulisi että julkistaisivat alustavan joukkueen hyvissä ajoin jo ihan kausikorttimyynninkin sekä myöskin yritys -ja sponsorimyynninkin vuoksi. Varmasti löytyy niitä jotka odottavat ennen kausarin ostoa että minkälaisen joukkueen Tepsi rakentaa tulevaksi kaudeksi. Odotukset ovat suuret ja TPS on kuitenkin perinteikäs, suuri ja menestynyt seura jolla pitäisi aina olla sellainen nippu kasassa jolla taisteltaisiin aina mestaruudesta mutta vähintään neljän joukkoon pääsemisestä.
 

Piku84

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Dallas Stars, Frölunda
Hyvää pohdintaa!

Kannattaa huomioida, että mikäli Wirtanen, Janatuinen ja Kuru vaihtaivat maisemaa, niin joukkueesta poistuu valtava määrä alivoimaosaamista ja pelaamista. Sen vuoksi itse toivoisin, että Kuru jatkaisi Turussa.
En itse ole tätä mieltä, mutta Ahokkaan tullessa itselle haiskahtaa, että Ahokas sovittelee hänelle tuttua Vainionpäätä nelossentterin rooliin. Tällöin en usko, että Jani Lajunen olisi tulossa, mikäli Ishakov jatkaa ja Pärssinen ei lähde Pohjois-Amerikkaan.
Ahti Oksanen olisi mieletön kaappaus, mutta voisi kuvitella, että onnistuneen kauden jälkeen ja ikääkin ollessa 28 vuotta, eiköhän tuo katsele ulkomaita.
Tammela ja mahdollinen Repo olisivat hyviä kiinnityksiä. Eli:

Tammela - Pärssinen - Repo
Nurmi - Ishakov - Oksanen
Pyyhtiä - Jasu - Korpikoski
Liukas - Vainionpää - Haapanen
+ Kuru, Intonen, Väisänen, Slafkovsky

Tässä sitten alakentissä on laajuutta taistella pelipaikoista eli nuo eivät ole kiveenhakattuja.

Puolustuksessa oletetaan, että Viro jatkaa ainakin ensi kauden täällä. Tällöin Viro, Rafkin ja Anttalainen ovat TOP6-porukkaa. Olisi mahtavaa, jos Erosen lisäksi saataisiin pidettyä myös Lajunen. Mikäli Ivarsson ei jatka, niin toivottavasti Bohm jatkaa. Bibicin korvaa joko Laitamäki tai Pulli. Larssonin paikkaa voisi sovitella Knazkolle. Eli:

Viro - Lajunen
Anttalainen - Eronen
Rafkin - Bohm
Knazko
+
Laitamäki, Pulli

Toivottavasti Kareev jatkaa ja siihen joku nuori prospekti kehittymään.

Kareev - X
Anttila

Tämä kokoonpano olisi lähtökohtaisesti mainio! Ika puhui tiistain pelissä Bohmin merkityksestä kopissa. Ollut hänen mukaansa koko kauden niitä kopin kantavia voimia ja paljon äänessä. Ikan uskoisin olevan asioista ainakin jokseenkin perillä ja täten uskonkin, että Bohm meillä ensi kaudella jatkaa.

Mun piti ottaa pieni breikki palstalta ja nautiskellä lämmöstä. Tätä kesti huimat kaksi päivää :D.
 

Sakoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä kokoonpano olisi lähtökohtaisesti mainio! Ika puhui tiistain pelissä Bohmin merkityksestä kopissa. Ollut hänen mukaansa koko kauden niitä kopin kantavia voimia ja paljon äänessä. Ikan uskoisin olevan asioista ainakin jokseenkin perillä ja täten uskonkin, että Bohm meillä ensi kaudella jatkaa.

Mun piti ottaa pieni breikki palstalta ja nautiskellä lämmöstä. Tätä kesti huimat kaksi päivää :D.
Mielestäni useammalla TPS instavideolla esittänyt jotain tanssiliikkeitä että voi hyvinkin pitää paikkaansa ainakin ilmapiirin ylläpitämisessä.
 
Mielestäni useammalla TPS instavideolla esittänyt jotain tanssiliikkeitä että voi hyvinkin pitää paikkaansa ainakin ilmapiirin ylläpitämisessä.

Onhan Kallio juurikin näiden ruotsalaisten "hienoutta ihmisenä" kehunut alusta alkaen. Tainnut yksi kriteeri olla, että täytyy olla pidetty joukkuekaveri.

Ehkä Kallio vuonna 2015, kun pelasi tusinan matseja Tero Koskirannan kanssa, päätti että nyt loppuu kyrpien haaliminen. Vähän huhua tuollaisesta laadusta kuului Koskirannan osalta silloin.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Siellä näyttäisi olevan Tussarissa Kallion haastattelu jossa kai jotain pelaajien menetyksestä puhutaan. Maksumuuri joten voiko joku vähän raottaa mitä siellä on?
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siellä näyttäisi olevan Tussarissa Kallion haastattelu jossa kai jotain pelaajien menetyksestä puhutaan. Maksumuuri joten voiko joku vähän raottaa mitä siellä on?
Lähtijöiksi vahvistetaan ainakin Paju (NHL), Kestner (KHL) ja Rämö. Muutama muukin saattaa vielä lähteä, mutta vaihtuvuuden ei pitäisi olla niin iso kuin viime kaudella. Tompan mukaan maalivahtiosasto ja puolustus on jo käytännössä valmiit, mutta hyökkäykseen haetaan vielä vahvistuksia. Mitään uusia nimiä ei vielä paljastettu. Muutenkaan sopimuspelaajia ei vielä julkaistu vaan puhuttiin yleisellä tasolla.
 

Vode

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Siellä näyttäisi olevan Tussarissa Kallion haastattelu jossa kai jotain pelaajien menetyksestä puhutaan. Maksumuuri joten voiko joku vähän raottaa mitä siellä on?

Kallio kertoilee, että lähtökohtiin nähden onnistuttiin enemmän kuin hyvin vaikka lähtökohtaisesti Tepsin pitäisikin joka vuosi finaaleissa. Eli joukkuettä päästiin rakentamaan monta kuukautta muiden perässä, mutta oli selvä kuva millainen joukkue halutaan ja millaisia pelaajia siihen tarvitaan.

Nyt joukkue muuttuu huomattavasti vähemmän kuin viime kaudeksi. Jonkun verran joukue tulee kuitenkin vaihtumaan. Lähteviksi pelaajiksi mainitaan Pajuniemi (NHL), Kestner (KHL) ja Rämö. Maalivahti ja puolustusosastot ovat käytännössä valmiit. Muutama uusi pelaaja saatu ja jokunen neuvottelu vielä kesken. Lähinnä tarvitaan siis hyökkäyspäähän enää pelaajia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös