Ketju TPS:n huhuille, mutuille sekä htt-spekulaatioille

  • 4 637 134
  • 20 712

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Jos yhtään on realisti niin se Korpikosken 300k lappu on liian kallis siihen että voitais panostaa tohon keskikaistaan vielä enemmän. Ihan sama vaikka olisi Korpparin lappu halvempi nyt viimeisinä vuosina, silti se rasittaa liikaa budjettia. Siinä on ilmaa 150k helposti. Sen irrottamalla riittäisi jo rahaa parempaan sentteriin. Toivotaan nyt että tuo 1. sentteri MR. X on sitä ykköshepan laatua eikä mitään Ilomäki vol.2
Joo, en ota siihen suoraan kantaa, mikä on realistista budjetin kanssa vielä tällä kaudella. Itse haluaisin ajatella, että laituriosastolta voisi säästää, ehkä jostain leveyshankinnoista (tässä vaiheessa) ja pistää ns. "All in" tuohon keskikaistalle. Vähän kuin "ylikompensoida" sen huonoa koostumusta viime vuosilta.

Ensi kaudella Korpparin sopparin loppumisen johdosta tämä on mahdollista ilman konkreettisia säästöjä yhtään mistään, nyt se varmasti tarkottaisi suurempaa järjestelyä, tai sitten 100-200k lisäystä budjettiin. Näitä kaikkia silti miettisin, koska minusta Tepsillä on aina hyvä mahdollisuus pärjätä liigassa, jos vaan budjetti on edes lähellä kärkipäätä. Jos ensi kaudella kärki painaa lähellä 5 miljoonaa lopullisessa ja meillä ei edes 2,5 pauku niin luonnollisesti kentällä näkyy kaksinkertainen hintaero. Ei ihan kaksinkertaisesti, koska hyvä junnutyö esimerkiksi, mutta kuitenkin.
 

O.K!

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, COL, sympatiat Coyotes-faneille
Oon aika varma edelleen siitä Palvesta, jos ei osu niin joku sitten vedättää. Tai sitten siellä on joku ulkomaanpykälä mitä odotellaan.
Palve-Intonen-Talvitie-Jasu kuulostaa loistavalta sentterinelikolta. Siihen vielä ainakin Munkki lisäksi. Ylivoimaisesti paras sentteristö muutamaan vuoteen!
 

Tarasenko

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, St. Louis Blues, Manchester United
Pärssinen-Ishakov-Wirtanen-Jasu (Kuru)
Pärssinen-Hults-Intonen-Jasu (Hakkarainen)
X-Intonen-Talvitie-Jasu (Munkki)

Ovatko nuo kaksi ensimmäistä olleet kauteen lähdettäessä paperilla yhtään sen kovemmat kuin viimeinenkään? Toki vaatii sen että tuo X on se varma 45 pisteen johtava sentteri eikä Ilomäki.
 

O.K!

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, COL, sympatiat Coyotes-faneille
Pärssinen-Ishakov-Wirtanen-Jasu (Kuru)
Pärssinen-Hults-Intonen-Jasu (Hakkarainen)
X-Intonen-Talvitie-Jasu (Munkki)

Ovatko nuo kaksi ensimmäistä olleet kauteen lähdettäessä paperilla yhtään sen kovemmat kuin viimeinenkään? Toki vaatii sen että tuo X on se varma 45 pisteen johtava sentteri eikä Ilomäki.
Jos X olisi esim. Palve, niin tämä kausi ylivoimaisesti menisi parhaaksi viime kausien ajalta. Ainakin kauden alussa miettien. Ja pleijjareissakin kahden viime kauden sentteristöt olivat vajaavaiset. Pärä-Isha-kaksikko oli oikein pätevä sentterikaksikko kahteen kärkiketjuun 20-21 kaudella.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En taas ihan täysin ymmärrä tätä kovaa intoa polkea näitä omia breikkaamassa olevia "junnuja".

Pulli oli aivan paska, Väisäsellä ei tee mitään ja Intonen se vasta huono onkin.

Ihan törkeän kovat vaatimukset näille, kun taas samalla joukkueessa saa vähällä kritiikillä surffata Steenbergeneitä, Ikosia ja Martin Johanssoneja.

Jotain Scott Kosmatsukkeja ja Dalla Valleja kaipaillaan jatkosopimuksiin, jotka painelleet viime kaudella lähes samalla pistekeskiarvolla kuin meidän oma Intonen. Ykkössentteri Ilomäki teki huikeat 6 pistettä enemmän.

Kai se Intonen sitten vaan oli ihan vitun huono ja potentiaaliakaan ei ole yhtään enää? Viime kaudella koko joukkue alisuoritti, enkä nyt Intosta suurimpana mätisäkkinä osaa tuossa fiaskossa pitää.

En tiedä, mutta pidän TPS:ää järkevänä jos LÄHTÖKOHTAISESTI ajattelee, että Intonen on kasvutarina ja ensi kaudella kantaa isompaa vastuuta kuin viime kaudella. Heillä myös paras näkemys pelaajasta ja siitä, että onko potentiaalia isompaan vastuuseen.

Mä toivon, että Talvitie ja Intonen joutuvat kisailemaan kakkossentterin tontista tosissaan ja kirittävät kilpailullaan toistensa kehitystä. Intosella myös se kuuluisa toinen kausi (usein se vaikein) nyt takana ja kokemusta Liigasta jo vino pino. Ikää 21, joten olisiko ensi kausi jo SE kausi? Toivon totisesti.


Intonen 23p ja 25p kaudet alla, eiköhän se ihan kakkossentteriksi riitä. Viimekaudella kyllä kärsi laitureiden tasosta.
3.kunnon kausi vasta edessä.
Viime kausi oli toinen kokonainen liigassa sentterinä, joka on jääkiekon vaiken pelipaikka. Mies täyttää kesällä 22v ja tehnyt 132 runkosarjapeliin 55 pistettä eli 0.42ppg ja poffeihin 29 peliin 12 pistettä. Kyllä siinä mies kehittyy varsinkin nyt, kun ei ole armeijaa kesällä, mikä vaikeutti viime kautta.

Juuri näin. Nuori mies ja oletettavasti käyrä on ylös- eikä alaspäin. Nyt kasvuun tarvitaan vastuuta, eikä jämäminuutteja kolmosen laidalla.

Viime kauden alussa oli myös kolme sentteriä. Onneksi sitten Munkista tehtiin yksi lisää. Tästä huolimatta keskikaista oli vitun paska ja koko kausi jahdattiin vahvistuksia, ei löytynyt. Johansson ja Dal Colle löytyi laidalle, mutta ei paikannut keskeltä vuotavaa laivaa.

Täytemiehiä saa aina, varsinkin laidalle. Keskikaistan kun jättää vajaaksi, ei tarvitse puhua mistään menestyksestä.

Tämän näkemyksen kyllä ostan ja olen samaa mieltä. Leveyttä senttereissä saisi olla enemmän kuin tasan neljä.

Toisaalta se neljä puhdasta sentteriä on jo paljon enemmän kuin Tepsissä monena kautena, hymiö.

Mutta ehkä itse lähtisin hakemaan kilpailua tuolta alakentistä eli juurikin joku monenpaikan osaaja lisäyksenä rosteriin. Kuuluisa sentterilaituri, mutta mielellään sellainen joka osaa edes vähän alusta pelata sentterinä.

Semmoiset Jerry Ahtolat on lopulta aika arvokkaita pelaajia joukkueelleen.

Kunnon ykkössena, sen jälkeen kakkoseksi kauden aikana kasvaa Intonen/Talvitie, kolmoseen heittää toinen noista, Jasu solidi nelonen. Munkki stunttaa pienet loukit ja uusi Ahtola hoitaa tarvittaessa isommat loukit. Kyllä mun mielestä tuolla voisi jo kauteen lähteä. Reagoinnit sitten kauden aikana tarvittaessa.
 

Tarasenko

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, St. Louis Blues, Manchester United
Pärä-Isha-kaksikko oli oikein pätevä sentterikaksikko kahteen kärkiketjuun 20-21 kaudella.
Tämä toki nähtiin kauden aikana mutta korostin tuossa lähinnä odotuksia kauteen lähdettäessä. Pärssinen oli osoittanut aiemmalla kaudella lupaavia otteita mutta ei mikään vielä viitannut siihen että nakuttaisi yli 40 pistettä ja olisi yksi sarjan parhaista senttereistä. Ishakov tuli suoraan yliopistosta melkein vastaavilla statseilla millä Talvitie on operoinut samassa sarjassa.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Niin Tapparan sentteristö vikassa finaalissa:
Lehterä, Rauhala, Davidsson ja Juuso Ikonen.
Pelicansin vastaava:
Vilen, Jasek, Hämäläinen ja Joni Ikonen.

Ei kyllä X - Intonen/Talvitie - Munkki - Jasu kalpene tolle, jos ykkössentteri kovaa tasoa.

Loput resurssit toki nyt sentteristöön ja maalivahteihin. Laitureita vielä sitten päälle. Marjalalle varmaan kaavaillaan kärkilaiturin paikkaa ansaitusti.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä toki nähtiin kauden aikana mutta korostin tuossa lähinnä odotuksia kauteen lähdettäessä. Pärssinen oli osoittanut aiemmalla kaudella lupaavia otteita mutta ei mikään vielä viitannut siihen että nakuttaisi yli 40 pistettä ja olisi yksi sarjan parhaista senttereistä. Ishakov tuli suoraan yliopistosta melkein vastaavilla statseilla millä Talvitie on operoinut samassa sarjassa.

Ja juuri siinä nähdään se, että näille kasvutarinoille on annettava myös tilaa ja vastuuta. Ei se Pärssinen olisi kasvanut kolmosketjun laidassa vastaavaksi tarinaksi.

Toki pitää luonnollisesti myös ansaita peliotteillaan se annettu paikka. Eli loputtomiin ei voi roikottaa ykkösenä, jos pelaajan peli alkaa sakkaamaan ja joukkue kärsii.

Liiga on kuitenkin kasvattisarja nykyään. Mitään neljän sentterin tähtiloistoa on enää aniharvoin yhdelläkään joukkueella. Toki jälkikäteen voi siltä näyttää, jos kaikki kauden alussa epävarmoilta näyttävät kortit natsaavat.

--

Mä annan kyllä tähän astisista sainauksista ja huhutuista puhtaat paperit Tepsille. Kovempaa suorittamista kuin moneen kauteen! Toki lopullisen tuomion voi antaa vasta kun joukkue on valmis (ja julkistettu). Nyt vaan pitäs tietää, että kuka tällä hetkellä on meidän pelaajahankinnoista vastuussa, hymiö.

Suurin kysymysmerkki itsellä on valmennus/toimisto. Ja sekin lähinnä siltä kantilta, että onhan viime kauden möröt nyt selätetty? Onhan, pliis? Se on käytännössä ihan sama ketä hankitaan, jos sama ristiveto jatkuu.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Ollut myös 4. ja 3. eniten tehopisteitä tehnyt hyökkääjä täällä. Viime kaudella eniten maaleja koko joukkueesta. Vituttaa että jotkut ei arvosta omia kun pelaavat tällä.
On ihan mahdollista, että Intonen meidän ykkössena kauden loppupuolella huolimatta siitä ketä tänne rahdataan, miten ne onnistuu.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä mielestäni X-Intonen-Talvite-Jasu on oiva sentterinelikko.
Intonen ja Talvitie hyviä sekä vielä nuoria ja lahjakkaita senttereitä ja Jasu Liigan parhaimpia puolustavia senttereitä mutta ei tolla keskikaistalla taistella millään tavalla mestaruudesta vaikka siihen joku selkeä kovempikin sentteri vielä hankittaisiin tai sitten laiturien pitää olla huomattavasti kovemman kaliiberin maalintekijöitä kuin mitä nämä Jere Jokinen, Lindsten ja co ovat ja vähintään kahden kentällisen verran.
Yksi Markus Nurmi kun ei riitä siihen että oltaisiin mestaruus junassa mukana.
Viime kaudella Kallio luotti siihen että mieliala pelaaja Ilomäki johdattaa Tepsin juhlavuotena mestaruuten mutta miten kävikään.
Tarvitaan selkeästi kovemman tason pelaaja kuin mitä Ilomäki oli ja ehkäpä toisen tulosketjun sentteri voisi jo olla Ilomäen tyyppinenkin mutta mielellään toki sekin astetta kovempi mikäli mielii taistella mestaruudesta.

Moni varmaankin miettii että miksi Tepsin kohdalla puhutaan mestaruudesta.
Me vanhemman polven kannattajat emme vaan tyydy siihen että toimiston herrojen lupaukset ovat katteettomia ja että tuote ei vastaa sitä mitä vaadittaisiin jotta TPS menestyisi niinkuin sen kaltaisen seuran kuuluisi menestyä joka vuosi tai ainakin taistella niistä kärkisijoista vuosittain.
 
Viimeksi muokattu:
Me vanhemman polven kannattajat emme vaan tyydy siihen että toimiston herrojen lupaukset ovat katteettomia ja että tuote ei vastaa sitä mitä vaadittaisiin jotta TPS menestyisi niinkuin sen kaltaisen seuran kuuluisi menestyä joka vuosi tai ainakin taistella niistä kärkisijoista vuosittain.

Viimeiseen kolmeen kauteen kaksi finaalipaikkaa. Ei riitä vanhemman polven kannattajille?
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Muut löytävät ja Kallio toteaa, että ei voi löytää
Kuka muu löysi? CHL mestarin on aika helppo myös etsiä.. Kunkku naapurista ainakin jäi ilman.
 

Leipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Posipetterit
Viimeiseen kolmeen kauteen kaksi finaalipaikkaa. Ei riitä vanhemman polven kannattajille?
Ja ei mikään ihme että ollaan pettyneitä hankintoihin kun odotetaan 2.5 milj budjetilla samantasoisia hankintoja kuin 4 milj joukkueilla. Olen minäkin aika monta Tepsin mestaruutta nähnyt, mutta kyllä realiteetit pitää ymmärtää. Mestaruus vaatii sen että kaikki menee täysin nappiin, vasta jos/ kun budjetti on siellä Tapparakärpätilves jne. tasolla voidaan pitää oletuksena sitä että joka vuosi realistisesti pelataan mestaruudesta.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ollut myös 4. ja 3. eniten tehopisteitä tehnyt hyökkääjä täällä. Viime kaudella eniten maaleja koko joukkueesta. Vituttaa että jotkut ei arvosta omia kun pelaavat tällä.

Kyse oli keskushyökkääjänä pelaamisesta, jolloin kaverilla pitäisi olla:

1.) Laitureita kovempi puolustusvelvoite - nope, täysin kusessa omassa päässä ja tehopörssin huonoin.

2.) Kykyä pelinrakentamiseen - nope, yksilötaidoilla maalipaikoille ja ylivoimalla p-pisteen kehältä suoraan syötöstä laukomalla maalit.

3.) Kykyä voittaa aloituksia - nope, joukkueen huonoin aloittaja, jopa Munkkia huonompi.

Intonen olisi ihan helvetin hyvä ykkösketjun snaipperi ja Pajuniemen korvaaja ylivoimassa, kun suurin osa maaleista syntyi ylivoimalla laukomalla suoraan syötöstä tai jollain yksilösuorituksella.

Potentiaalia varmaan sitten on keskushyökkääjäksi, mutta mitään sellaiseen viittaavaa ei nähty viime kaudella. Noh, ehkä ensi kaudella sitten näkyy…
 
R

Rightin Maila

Huutelen vieraisiin sen verran, että Oula Palve on omien tietojeni mukaan teidän mies ensi kaudella. Tämän lähteen osumaprosentti ihan kiitettävä, niin ajattelin nyt tänne infota.

Todella hienoa, jos näin on. Vaikka Palveella on omat heikkoutensa, niin myös taidot ovat sellaiset, että onnistuessaan taistelee pistepörssin kärkisijoista.

Palve - Intonen - Talvitie - Jasu - Munkki -keskustalla kehtaa lähteä oikein hyvin kauteen. Toivottavasti huhu toteutuu.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Pari finaalipaikkaa kyllä mutta itse mestaruus oli kuitenkin todella kaukana sillä materiaalilla.
Tosiasia kun on että Tepsin kokoisen organisaation ei kuuluisi pelata mistään muista sijoista kuin mestaruudesta.

Tepsin kokoinen? Puhutaanko liikevaihdosta? Pelaajabudjetista? Taloudellisesta vakaudesta? Talousalueen koosta? Nimittäin ainoastaan talousalueella Tepsi kuuluu yhteen suurimmista joukkueista. Siellä on muutenkin ollut vain yksi seura mestaruustasoa viimeiset pari vuotta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös