Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
1. Seuran pitäisi ensiksi päättää haetaanko seuran strategiaan sopivaa valmennusta vai päinvastoin.
2. Valmennukselle täytyy antaa resurssit reunaehtoineen ja autonominen työrauha.
3. Seuran päättäjät tekevät taustatyöt ja palkkaavat valmennuksen jollain olettamalla. Valmennus käyttää kapasiteettinsa mielellään 100%. Muuttujat huomioon ottaen se johtaa johonkin. Tästä lopputuloksesta vastuun kantaa pelaajat, valmennus ja päättäjät (50/35/10%).
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Raipe ja Blackhawks
Todennäköisesti kaikki Tepsiin tulevat valmentajat tulevat olemaan floppeja. Kesällä kirjoitetut jutut ajan ja rauhan antamisesta valmentajalle haihtuu kuin kusi Saharaan, jos ei olla runkosarjan kärkisijoilla kaikenmaailman jasujen kanssa 7 pelatun runkosarjapelin jälkeen.

Täällä tuntuu olevan edelleen jokin ihme käsitys siitä, että kun Tepsi on lyönyt kätensä syvälle paskaan jo vuosikymmeniä, niin aina seuraavalla kaudella menestyksen pitäisi syntyä sormia napauttamalla, kunhan vaan saadaan oikea valmentaja ja sillä on oikea pelikirja kainalossa. Ei se nyt vaan mene sillälaillla missään joukkueessa.

Muissa joukkueissa tehdään töitä ja siellä on jatkuvuutta niin pelaajissa kuin valmentajissakin. Menestystystä sitten tulee, jos on tullakseen. Välillä ei tule, mutta periaatteista pidetään kiinni ja yritetään tehdä asiat seuraavalla kaudella vähän paremmin.

Tepsin suurin virhe oli olla jatkamatta Selinin sopimusta. Siinä oli tehty jo kausi töitä joukkueena, kasvettu yhdessä ja oltaisiin päästy seuraavaan kauteen parantamaan asioita. Valittiin sen sijaan Kaskinen, heitettiin kaikki vanha menemään ja lähdettiin tyhjästä rakentamaan jotain Kaskisen utopiaa. Vituiksi meni.

Jos ei nyt anneta Helmiselle aikaa, niin antakaa nyt edes Jaloselle todellinen mahdollisuus näyttää kykynsä. Jalonenkaan ei tule tekemään Tepsistä mestaria ensi kaudella, sitä seuraavalla siihen voi olla mahdollisuus, jos pelaajiin satsataan ensi vuonna ja runkopelaajat saadaan pysymään joukkueessa kaudelle 2022-2023.
 
Gatorade me bitch!

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Itsekin olen sitä, että rauhassa pitää katsoa. Ei ole kovin realistista odottaa tulosta heti. Muuten aika paljon samaa mieltä paitsi alla olevasta:

Tepsin suurin virhe oli olla jatkamatta Selinin sopimusta. Siinä oli tehty jo kausi töitä joukkueena, kasvettu yhdessä ja oltaisiin päästy seuraavaan kauteen parantamaan asioita. Valittiin sen sijaan Kaskinen, heitettiin kaikki vanha menemään ja lähdettiin tyhjästä rakentamaan jotain Kaskisen utopiaa. Vituiksi meni.
Selin on ihan ok valmentaja. Peli ei ole loistavaa, mutta ihan mukiin menevää, toki hieman tylsää. Eikä nyt varsinaisesti voittamisesta näyttöjä mistään koskaan. Uralla yksi pronssi liigan toiseksi suurimma budjetilla. Vaikka TPS ihan ok taisteli pudotuspeleissä Selinin aikaan, niin olihan se peluutus ihan hirveää. Ykköskenttä pelasi 27 min per matsi.
 
www.tps-kannattajat.net
(1)
  • Tykkää
Reactions: PJPT

Defensor

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja Lukko
Tässä on hyvää pohdintaa ja niin paljon kuin K.Jalosta valmentajana arvostankin niin samaa olen miettinyt että olisiko hän vielä taktiselta osaamiseltaan eliittitasoa Liigaan, vai onko aika ajanut ohi. Onhan siellä herralla pari kannua NLAsta ihan lähihistoriasta, toisaalta myös potkut ja NLAn pelityyli käsittääkseni eroaa paljonkin Liigasta.

En siis ole tyrmäämässä Nokan hankintaa missään tapauksessa vaan olisi paperilla todella kova kiinnitys JOS nyt noissa huhuissa jotain perää on (epäilen suuresti). Hieman kuitenkin hirvittää se skenaario että nyt fanfaarien saattelemana Jalonen palaa Turkuun 3v x 250-300k€ sopimuksella nostamaan Palloseuran takaisin huipulle ja homma ei lähdekään toivotuille urille, vaan päättyy sopimukseen irtisanomiseen kesken toisen kauden. Kalliiden valmentajakustannusten vuoksi tilalle palkataan taas joku Molomo ja se viimeinenkin toivo kannattajien mielissä on mennyt kun edes Nokka ei nostanut Tepsiä suosta.

Onhan se niinkin että vuodet ovat muuttaneet suhtautumista niin että riippumatta siitä "kuka turakainen siellä penkin takana heiluu", niin mielessä vilistävät vaan uhkaskenaariot.
Pikaisen faktan tarkistuksen perusteella Jalosella on 11 Suomen mestaruutta eri rooleissa, pelaajana ja valmennustehtävissä, 4 päävalmentajana Suomessa ja pari tuoretta NLA:ssa. Himmeämpiä muutamia myös. Maajoukkueet ja KHL:t käyty eli menestyksen aura on ja CV kunnossa. En tiedä, mutta uskoisin, että konkarilla on osaaminenkin päivittynyt vuosien varrella. Tulevaisuususkon lopullisesti romahduttava floppaamisvaara on tietysti olemassa, koska muita muuttujia päävalmentajan lisäksi on niin paljon. Floppaamista voisi yrittää minimoida esim. hommaamalla kaverille riittävät työkalut yrittää sitä menestystä.

Valmentajaneuvottelut taitavat olla kuumimmillaan näinä aikoina ja luulisi kohta jotain julkistuksiakin tulevan. Ellei koronatilanne sitten sotke niitäkin. Jos se Jalonen tänne jollain ilveellä saataisiin houkuteltua (mitä minäkin epäilen), meillä olisikin kohtalainen joukko Suomikiekon mahtimiehiä koolla saman Katoraden katon alla. Toivottavasti resursseja riittää sitten kaukalon puolellekin, ettei Kallion tarvitse Windlertin faksinumeroa alkaa jostain kaivelemaan. Ei haittaisi, vaikka joku nuorempi nouseva kyky olisi myös mukana valmennustiimissä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

Reverent

Jäsen
JOS Jalonen tänne olis tulossa, niin uskoisin hänellä olevan varaa neuvotella itselleen mieleisensä tiimi ja ainakin suurin osa pelaajista. KJ varmaan haluaa ja pitäiskin antaa luotetut ja hyväksi todetut tekijät tiimiinsä. Ei sekään hyvältä kuulosta, jos Jalosen kanssa tehdään nelivuotinen soppari ja taustoiksi määrätään Elomo, Leime ja Kiviharju. Tuskinpa Jalonenkaan perfektionistina tohon leikkiin lähtis. Jalosen vaatimustaso muutenkin on helvetin kova, joten mitenköhän KJ sopeutuis tähän täällä pitkään jo vallinneeseen ollaan tekevinään, mutta mitään ei kuitenkaan tapahdu-menoon?
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kyllä minä ainakin olen sitä mieltä, että K. Jalonen olisi paras valmentaja monessa mielessä vieläkin sekaisin olevaan TPS:ään. Kartsa on henkilönä sellainen, ettei ihan ”joka jokinen” pysty hänen nokalleen hyppimään vaikka kuinka yrittäisi. Hänellä kun tuota oman ammattinsa edellyttämää ammattitaitoa ja näyttöä menestyksestä on ihan riittämiin. Olisi mielenkiintoista nähdä, kuinka syvällisiin muutoksiin Kartsa TPS-valmennuksen laittaisi. On kuitenkin selvää, ettei Kartsakaan yhdessä eikä kahdessa vuodessa TPS:ää välttämättä mestaruuteen veisi, mutta kolmivuotisen sopimuksen viimeisellä kaudella siihen olisi jo mitä parhaimmat mahdollisuudet, jos malttia olisi odottaa tuloksia vähän pitempään. Eihän Kartsa HIFK:ssakaan kannattajia ja sidosryhmiä heti vakuuttanut, mutta niin vain vei joukkueen lopulta mestariksi. TPS:n nykytilanne ja lähtökohta menestykseen on kuitenkin huomattavasti huonompi kuin mitä Kartsa HIFK:ssa kohtasi. Siksi työtä pitäisi tehdä vielä huomattavasti enemmän ja riittääkö Kartsalla enää motivaatiota siihen, on mielenkiintoinen kysymys.

Jos Kartsaa ei tänne saada, niin kannattaisi harkita vaihtoehdoksi meritoitunutta ulkomaalaista valmentajaa. Tällaisella ei olisi mitään ”kuppikuntapaineita” rasitteenaan vaan voisi aloittaa puhtaalta pöydältä. Luonnollisesti niin, että valmentaja saisi itse valita oman tiiminsä ilman ”suolapatsasrasitteita”. Koska joukkueessa on paljon ulkomaalaispelaajia, niin meritoitunut ulkomaalaisvalmentaja voisi saada heistä ehkäpä enemmän irti, kun kommunikaatio sujuisi luonnollisemmin. Jos vielä apuvalmentajatkin olisivat ulkomaalaisia, niin ryhmädynamiikkakin toimisi paremmin. Suomalainen kiekko mielestäni tarvitsisi uusia avauksia, koska nyt tuntuu siltä, että suomalaisvalmentajat kiertävät joukkueesta toiseen eikä paria kolmea suomalais valmentajaa lukuunottamatta enää kehitystä ole tapahtunut. Liigan taso on taantunut ja mielestäni myös liigavalmentajien ammattitaito. Liian moni liigavalmentaja on omassa tehtävässään vähän kuin peura ajovaloissa.

Siksi sanonkin, että Suomen jääkiekko tarvitsisi meritoituneita ulkomaalaisvalmentajia tuomaan uusia tuulia tähän jätön-jätön jättö kiekkoiluun, mitä liigakiekkoilu nykyisin pahimmillaan on. Olisi hienoa, jos TPS voisi olla tämän uuden suuntauksen tien näyttäjä.
 
Viimeksi muokattu:

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Jalosestahan oli puhetta jo viime syksynä ja jotkut ovat tänä syksynä jo varmasta puhuneet.

Mutta toiset linnut visertävät jotta tässä aikoina menneinä olisi tehty valmentajakartoitusta.

Tosin voihan olla jotta Jaloselle tulisi kovat kaverit aitioon seuraksi.
 
#nuorijanälkäinen #jälleenrakennus

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Itsekkin syyllistynyt miettimään onko Jalosen aika ajanut jo ohitse mutta tarkemmin kun ajattelee niin olisi varmasti loistava valinta tähän kohtaan.
Erittäin vaativa joka ei hyväksy keneltäkään, ei pelaajilta, seuran johdolta, huoltajilta jne. pienintäkään löysäilyä vaan kaikkien tehtävä työnsä täysillä ja täydellä sydämellä joukkueensa ja seuransa puolesta. Vaativuuden lisäksi hänellä on roppakaupalla kokemusta siitä mitä vaaditaan jotta joukkue menestyisi ja pääsisi nostelemaan kannua.
Se on kuitenkin jo tullut selväksi että mikäli Tepsi haluaa nostaa tasoansa ja tehdä paluun Liiga huipulle niin valmennukseen on panostettava jatkossa huomattavasti enemmän kuin mitä nyt on viimeisen reilu kolmen vuoden aikana panostettu.
Tepsi ei saa olla seura jonka Liiga joukkueeseen tullaan harjoittelemaan päävalmentajana olemista vaan joukkueen päävastuu täytyy olla jollakin sen hetkisisillä Suomen kovimmilla koutseilla tai Aurajoen mainitsemalla ulkomaalaisella kokeneella valmentajalla.
Täällä on ollut keskustelua mm. Bogdanovista. Näkisin että siinä olisi valmentaja joka voisi jo olla valmis apuvalmentajaksi Liiga Tepsiin.
Itseäni ei myöskään yllättäisi että mikäli ja kun Tepsi toivon mukaan vaihtaa päävalmentajaa ensi - ja tuleviksi kausiksi niin Helminen toimisi tuolloin apuvalmentajana.
Jalosen lisäksi kun Pennanen ei ole saatavilla niin Ahokas olisi toinen nimi jonka uskoisin saavan Tepsin nostettua takaisin varteenotettavaksi joukkueeksi.
Toivottavasti Urama ja Kallio tekevät nopeita päätöksiä sillä nyt on viimeiset hetket tehdä ensikauden suhteen kärkipään pelaajien kanssa sopimuksia ja harvoin pelaajat tekevät sopimuksia ennenkuin tietävät ketä kyseistä joukkuetta valmentaa.
Toki koronan vuoksi nyt kovan tasoisia pelaajia ilman sopimusta täksikin kaudeksi mutta tosiaan kovimmat sopimukset tehdään normaalisti jo syys-marraskuun aikana.
 
Viimeksi muokattu:

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
K Jalonen olisi kyllä se kenties paras vaihtoehto ja sitten kun hän vielä saisi valita mieleisensä apuvalmentajat koska silläkin on isomerkitys. Annetaanhan nyt kuitenkin Raipen vielä valmentaa tämä kausi. Kausi on kuitenkin vielä alkutekijöissä. Sen verran minäkin olen muuttanut mielipidettä noista NHL lainoista . Nyt TPS:n kannattaisi yrittää saada joku NHL laina tuohon joukkueen vahvistamiseksi. Vaikka NHL vahvistukset lähtee rapakontaakse takaisin niin silti nämä vahvistukset antaa paremmat mahdollisuudet taistella Liiga pisteistä ja paremmasta runkosarja sijoituksesta. Pisteet ei kuitenkaan häviä minnekkään. Siitä vaan Koivu, Kakko,Rantanen ja Ristolainen pukemaan TPS nuttua niskaan. Tämä on "käsky" :D
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Itselle Jalonen on vaatimustasoltaan ykkösvaihtoehto. Kojo ei päästä ketään helpolla eikä sitä nyt kaivatakaan. Lähes tasoissa on vaihtoehto Oulusta.. Mannerille voi myös soitella, kelpais hyvin kun sopimus sielläkin loppuu tähän kauteen.
 
Jonne Virtanen

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Toivottavasti Urama ja Kallio tekevät nopeita päätöksiä sillä nyt on viimeiset hetket tehdä ensikauden suhteen kärkipään pelaajien kanssa sopimuksia ja harvoin pelaajat tekevät sopimuksia ennenkuin tietävät ketä kyseistä joukkuetta valmentaa.
Toki koronan vuoksi nyt kovan tasoisia pelaajia ilman sopimusta täksikin kaudeksi mutta tosiaan kovimmat sopimukset tehdään normaalisti jo syys-marraskuun aikana.
Äläs nyt. Onhan Tepsillä varavaihtoehto, jonka myös pelaajille voi tarjota liittyen ensi kauden valmennukseen. Raipelle vain uusi vuoden sopimus ja sitten julkistuksessa mainitaan, että tämä sopi hyvin molemmille osapuolille.
 
Petteri Nummelin sääntömuutoksista:"Omaan peliin ei vaikuta. Puolustaa ei osaa kuitenkaan, joten hyökätään minkä keritään."

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Äläs nyt. Onhan Tepsillä varavaihtoehto, jonka myös pelaajille voi tarjota liittyen ensi kauden valmennukseen. Raipelle vain uusi vuoden sopimus ja sitten julkistuksessa mainitaan, että tämä sopi hyvin molemmille osapuolille.
Ja varavaihtoehdon varavaihtoehto eli jos ei muita saa niin Kalle ja hyväarki auttaa aina.
 

Defensor

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS ja Lukko
Itselle Jalonen on vaatimustasoltaan ykkösvaihtoehto. Kojo ei päästä ketään helpolla eikä sitä nyt kaivatakaan. Lähes tasoissa on vaihtoehto Oulusta.. Mannerille voi myös soitella, kelpais hyvin kun sopimus sielläkin loppuu tähän kauteen.
Pekka Virralla on myös sopimus katkolla ja vaatimustaso kuulemma kohdallaan. Sieltä tulee sitten kyllä omaleimainen pelisysteemi samalla, haluttiin tai ei. Mihinköhän se varmana pidetty Kiven sopimus syksyllä kosahti?
 

Reverent

Jäsen
Mihinköhän se varmana pidetty Kiven sopimus syksyllä kosahti?
Tää muakin kiinnostais. Missä herra mahtaa tällä hetkellä vaikuttaa vai vaikuttaako missään? Ei yks epäonnistuminen Ilveksessä tee Karrista huonoa valmentajaa. KK vois olla hyvä vaihtoehto, jos on saatavilla. On ainakin näyttänyt, että osaa valmentaa mestarijengejä ennakolta vähän heikommistakin jengeistä. Sehän Palloseuralle sopis paremmin kuin hyvin, jos vaan saadaan muutkin tällä hetkellä vähän hakusessa olevat palaset kohdilleen.
 
Pekka Virralla on myös sopimus katkolla ja vaatimustaso kuulemma kohdallaan. Sieltä tulee sitten kyllä omaleimainen pelisysteemi samalla, haluttiin tai ei. Mihinköhän se varmana pidetty Kiven sopimus syksyllä kosahti?
Virtaa ollaan vahvasti viemässä Kouvolan suuntaan ja kaverilla itsellään on kuulema hinkua sinne suuntaan käynnistämään pidempää projektia. Samainen huhu tiesi kertoa että Urama olisi tuomassa omaa suosikkivalmentajaansa Jussi Ahokasta Turkuun. Ei välttämättä olisi ihan huono haku.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En ole saanut korvanappiini tietoa varteenotettavista ehdokkaista Tepsin seuraavaksi päävalmentajaksi ja apuvalmentajiksi. Minä näen mahdottomana sellaisen tilanteen, jossa meillä olisi joku kokematon päävalmentaja, joka on ensimmäistä kertaa päävalmentajan pääsarjatasolla. Jos päävalmentajana on esim. Kari Jalosen tasoinen kokenut, meritoitunut ja kaiken nähnyt orkesterin johtaja, niin siinä tapauksessa ainakin yksi apuvalmentajista voi ihan hyvin olla joku kokematon nouseva kyky, jolla ei vielä kokemusta ihan hirveästi ole. Jatkuvuuden kannalta voisi olla jopa toimiva ratkaisu se, että kokeneen ja meritoituneen päävalmentajan apurina on kokematon, mutta potentiaalinen tulevaisuuden päävalmentaja. Hän voi sitten periä päävalmentajan paikan, kun sen hetkinen päävalmentaja siirtyy syrjään. Mutta se ei tee apuvalmentajasta automaattisesti potentiaalista tulevaisuuden päävalmentajaa ja nousevaa kykyä, että hän on jonkun saunakaveri tai pelannut Tepsissä joskus ennen muinoin muutaman pelin.

Turku on päävalmentajalle itseasiassa todella vaikea paikka. Yleisö on vaativaa, perinteitä riittää ja menestystä on historian saatossa tullut. Viimeiset vajaat 20-vuotta ovat olleet vaikeita ja myrskyisiä. Näihin vuosiin on mahtunut kaikenlaista. Vaativan yleisön lisäksi kaupungista löytyy kaikenlaista tietäjää ja neuvonantajaa, jotka ovat jakamassa omia neuvoja varsinkin, jos pelit eivät kulje. Minusta suomalaiselle urheilukulttuurille on tyypillistä se, että kun menestytään ja pärjätään, niin selkään taputelijoita riittää, mutta kun menee huonommin, niin sitten isketään kilpaa puukkoa selkään. Kun tilanne on tämä, niin ei sinne päävalmentajan saappaisiin voi ihan ketä tahansa laittaa. Tepsin viime vuosikymmenet ovat ollee sellaista sirkusta ja sekamelskaa, että nyt tarvitaan päävalmentaja, jolla löytyy ansioluettelosta näyttöjä ja joka auktoriteetillaan, olemuksellaan sekä tekemisellään rauhoittaa Tepsin ympärillä vallitsevan pyörremyrskyn. Tämän tyyppinen valmentaja myös rauhoittaisi myös kummasti fanien mielentilaa. Iso virhe olisi tällä hetkellä palkata päävalmentajaksi joku noviisi. Heidän kohdallaan riski on vielä suurempi siihen, että ympärillä rupeaa pyörimään kaikenlaista neuvonantajaa, eikä työrauhaa ole. Noviisille voi helposti käydä niin, että sitä oikeaa taustatukea on lopulta kovin vähän.

Kyllä Kari Jalonen kelpaisi minulle oikein hyvin. Yksi asia minussa hivenen mietityttää hänen kohdallaan, nimittäin se, että millainen hän lopulta on nuorten pelaajien kehittäjänä ja miten hän on valmis antamaan heille näyttöpaikkoja. Täytyy nyt tunnustaa, ettei minulla oikein ole tästä puolesta mielikuvaa tai muistikuvaa. En tiedä miksi. Jalosella olisi tosiaan niitä näyttöjä ja auktoriteettia. Hän tuskin antaa kenenkään hyppiä silmille ja pitää sekä kuria että järjestystä. Mikä tärkeintä, niin hän ei varmasti anna kenenkään kävellä ylitseen ja oletan, että hän haluaa myös itse päättää apuvalmentajat. Minusta on olennaisen tärkeää, että päävalmentaja saa valita apuvalmentajansa. Valmennushommat ovat tiimityötä ja päävalmentaja on tiimin ja pelaajien johtaja. Ei siitä tule yhtään mitään, jos joku pukumies toimistolla päättää päävalmentajan puolesta apuvalmentajat. Jalosella on niin paljon meriittejä ja varmasti sen verran kova ammatillinen itsetunto, ettei hän suostu sellaiseen, että hänen puolestaan valitaan apuvalmentajat, joilla ei ole hänen hyväksyntäänsä. Jalonen olisi myös aika turvallinen valinta ja en usko, että hänen alaisuudessaan homma menisi täysin pieleen. Eri asia on, että onnistuuko hän luotsaamaan joukkueen mestariksi, mutta pidän tätä paljon todennäköisempänä kuin täydellistä floppia. Se, että voittaako Tepsi mestaruuden joskus, niin ei se ole pelkästään päävalmentajasta kiinni. Toki iso vaikutus hänellä asiaan on. Jos seuraava päävalmentaja on Kari Jalonen, niin hän uskoisin tuovan joukkueen tekemiseen rauhaa, määrätietoisuutta ja uskoa siihen omaan tekemiseen. Hän toisi myös ison annoksen uskottavuutta, joka on myös tärkeää.

Se on fakta, että jatkossa päävalmentajia ei voida vaihtaa näin usein. On ihan turha asettaa mitään pitkän aikavälin tavoitteita ja tehdä suuria suunnitelmia, jos päävalmentaja ja valmennus vaihtuu jatkuvasti. Joukkueen rakentaminen ja pelin kehittäminen on pitkäjänteistä työtä, eikä hommasta tule mitään, jos miehet vaihtopenkin takana vaihtuvat, kuin väki ruokakaupassa ruuhka-aikaan. Toivon myös, että me kannattajat jaksettaisiin olla kärsivällisiä. Ei se uusi valmentaja tuo menestystä sormia napsauttamalla heti ensimmäisellä kaudella. Kun on vuosikymmenet hoidettu asiat päin seiniä, niin ei se suunnanmuutos ja paluu menestyväksi joukkueeksi tapahdu heti. Ei voi ajatella niin, että ensi kaudella meillä on uusi valmentaja, jolla on uusi hieno pelikirja, jonka lisäksi meillä on uudet pelaajat, joten mestaruus on varma. Ei näin tapahdu missään joukkueessa. Näin tapahtuu korkeintaan satukirjoissa tai Hollywoodin elokuvissa. Menestyminen vaatii pitkäjänteistä vuosia kestävää hyvää ja laadukasta työtä. Menestys kyllä tulee palkintona hyvästä työstä, kun sen aika on. Täällä aiemmin viitattiin Selinin korvaamiseen Kaskisella ja tässä tehtyyn virheeseen. Tämä on täysin totta. Selinissä on toki puutteensa, mutta hänen johdollaan joukkue oli tehnyt vuoden verran ihan kelpo työtä ja tekemisessä oli jonkinlainen rauha ja määrätietoisuus. Mutta johdon valinnoista johtuen tämä kehitysprosessi haluttiin heittää hukkaan ja aloittaa työt alusta noviisi Kaskisen johdolla, koska haluttiin saunakaverille päävalmentajan pesti, vaikka hänellä ei ollut yhtään mitään näyttöjä. Eihän siinä hyvin käynyt.

Itseasiassa Raipen vaihtaminen yhden kauden jälkeen toiseen valmentajaan on myös ihan hölmöläisen hommaa. Yksi vuosi menee hukkaan ja taas aloitetaan alusta. Jos haluttaisiin olla pitkäjänteisiä ja jatkaa alkanutta prosessia, niin Raipen pitäisi jatkaa. Jotenkin minulla ei vain yhtään riitä usko Raipen kykyihin luotsata Tepsi karikkojen ja matalikkojen seasta väljemmille vesille kohti menestyksekästä tulevaisuutta. Näytöt eivät puhu tämän asian puolesta ja kyllä sekin nyt vähän jotain kertoo, ettei hänellä ole Ilveksen muutaman kuukauden pestiä enempää päävalmentajakokemusta ja hän on saanut apuvalmentajan tehtävistä pariin otteeseen potkut. Ei hän nyt kuitenkaan enää mikään nuori kisälli ole edes näissä valmennushommissa. Raipen persoona on myös vähän sellainen epäluottamusta herättävä. En tietenkään tiedä, millainen hän on joukkueen kanssa työskennellessä. Tämän syksyn liigapeleissä on nähty positiivisia asioita, mutta touhu jäällä on välillä ollut myös todella sekavaa.

Jussi Ahokas olisi kyllä erittäin potentiaalinen päävalmentaja. Valmennusvuosia hänellä ei tietenkään ole takana vielä niin paljon kuin jollain Kari Jalosella, mutta on lyhyellä valmentaja urallaan ehtinyt antaa hyvät näytöt. Hän on ainakin moderni valmentaja, joka varmasti osaa myös käsitellä nykynuoria. KooKoo pelaa hyvää jääkiekkoa keskitason materiaalilla. Tämä viittaisi siihen, että Ahokkaalla on kykyä tehdä joukkueesta parempi, kuin mitä materiaali antaa olettaa joukkueen olevan. Jos joku miettii, onko Jalonen pudonnut kehityksen kelkasta, niin Ahokas ei varmasti ole. En nyt näin äkkiseltään osaa sanoa, kumman mieluummin valitsisin päävalmentajaksi Jalosen vai Ahokkaan. Molemmat ehdottomasti käyvät ja kyllä minä Ahokaksen mielelläni myös näkisin Tepsin päävalmentajana.

Minä olen viime päivinä miettinyt sitä, että pitäisikö Tepsin rohkeasti palkata joku ulkomaalainen päävalmentaja? Minusta tämä voisi olla hyvä idea ja tätä pitäisi vakavasti harkita. Minä voisin lähteä jopa vakavasti toteuttamaan tätä vaihtoehtoa. Saataisiin näin suomalaiseen jääkiekkoiluun uusia tuulia. Jos päävalmentaja tulisi ulkomailta, niin hän tulisi kokonaan suomalaisten jääkiekkopiirien ulkopuolelta, mikä ei välttämättä olisi ollenkaan huono asia. Ei minulla mitään nimiä ole mielessä, mutta ei tämä olisi ollenkaan hullumpi ajatus toteutettavaksi. Näkisin tässä enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia. En nyt ehkä mitään Pohjois-Amerikkalaista AHL valmentajaa tänne toisi, mutta esim. Ruotsi voisi olla hyvä vaihtoehto.

Se piti vielä sanoa, että minusta päävalmentajan sopimus pitäisi tehdä kolmeksi vuodeksi, jos puhutaan kokonaan uudesta päävalmentajasta. Ensimmäinen vuosi on aina enemmän tai vähemmän joukkueen rakentamista ja pelitavan opettelua. Yhteisen sävelen löytymiseen menee oma aikansa ja aikaa menee siihen, että pelisysteemit saadaan toimimaan. Toisena kautena on jo paremmat mahdollisuudet menestyä, mutta silloinkin hommat ovat vielä jonkin verran keskeneräisiä. Kolmantena kautena sitten pitäisi olla viimeisen päälle valmista menestyksen kannalta. Ensimmäinen vuosi on aina vähän hakemista.
 
Viimeksi muokattu:

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Täällä on jo muutamia sitä mieltä, että päävalmentaja tulisi tuoda ulkomailta. Minkä takia ulkomaalainen päävalmentaja tänne täytyisi saada? Itsellä sellainen käsitys, että suomalaiset valmentajien taso ulkomaalaisiin vastaaviin on melko kova. Ulkomaalaisen päävalmentajan pärjääminen kotoisessa liigassa on mun mielestä epätodennäköisempää, kuin kotimaisen. Kuka ulkomaalainen päävalmentaja täällä on edes kunnolla pärjännyt viimeksi? Doug Shedden? Ennemmin itse menisin jo itsensä breikanneella kotimaisella päävalmentajalla.
 

turkucityboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
tps
Täällä on jo muutamia sitä mieltä, että päävalmentaja tulisi tuoda ulkomailta. Minkä takia ulkomaalainen päävalmentaja tänne täytyisi saada? Itsellä sellainen käsitys, että suomalaiset valmentajien taso ulkomaalaisiin vastaaviin on melko kova. Ulkomaalaisen päävalmentajan pärjääminen kotoisessa liigassa on mun mielestä epätodennäköisempää, kuin kotimaisen. Kuka ulkomaalainen päävalmentaja täällä on edes kunnolla pärjännyt viimeksi? Doug Shedden? Ennemmin itse menisin jo itsensä breikanneella kotimaisella päävalmentajalla.
Ulkomailta ja ulkomainen on kaksi eri asiaa. Mm. Kari "nokka" Jalonen koutsaa atm ulkomailla. Bogdanov taas, no en tiedä syntymäpaikkaa mutta käsittääkseni Suomen kansalainen vaikka vieraskielinen nimi. Ja valmentaa siis jossain tepsin junnuissa, olikos U18? Itse en ole huomannut yhdenkään toivovan ulkolaista koutsia täällä, tai oikeastaan yhtään missään muuallakaan.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Buffalo Sabres hankki kokeneeksi/laatu AHL-vahdikseen Dustin Tokarskin. Näin ollen jos U-P Luukkonen lähtee takaisin jenkkeihin, niin hänen pitää aika varmasti hakea peliaikaa ECHLstä. SM-Liiga on parempi sarja kuin ECHL ja kun edes kauden aloituksesta ei ole tuolla täyttä varmuutta, niin ei olisi suuri ihme jos Sabres haluaa jatkaa Luukkosen lainaa koko kaudeksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy