Mainos

Ketju jonne kaikkien on pakko kirjoittaa, oli asia sitten mikä tahansa

  • 5 605 717
  • 68 370

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Toki, mutta ei kai sitä muuten jaksa kuin joulukinkun jämistä. Todella hyväähän se on, kunhan muistaa runsaan sipulin.
Ihan jauhelihan kanssa minä tein, hyvää oli. Noiden lisäksi mm. Tom Kha ja Tom Yum suosittelen kokeilemaan. Toisessa se kookosmaito ja toisen lime ja kalakastike saa aikaiseksi mahtavia makuelämyksiä. Että ei tästä maailmasta keitot kesken lopu.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Pidetäänköhän keittoja jotenkin köyhien henkiinjäämisruokana. Vaikka oikeasti ne on todella hyviä. Ja, no, aika usein halvalla saa tässä kohtaa hyvää.
Aiheellista pohdintaa tuollainen. Keittojen ongelmana lienee se miten helposti ne skaalautuu isommillekkin porukoille ja täten vähän kouluruoka yms. syövät sitä hekumaa niistä. Veikkaan että jos eläisimme jossain muussa maassa missä kouluruoka on lähinnä hampurilaisia tai omia eväitä niin keittoja ei pidettäisi, ehkä, niin arkisina ja "köyhien" ruokana. Kyllähän lämmin mausteinen keitto varsinkin kylmänä talvipäivänä on oikein herkullista. Kesäisin taas ei ainakaan allekirjoittaneelle maistu yhtään niin hyvin lämmin soppa lämpimässä säässä.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Keittiomiehiä tälläkin palstalla riittää. Söin äsken lihakeittoa, maistui erinomaiselta. Huomenna ajattelin ihan itte tehä siskonmakkarakeittoa.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Pidetäänköhän keittoja jotenkin köyhien henkiinjäämisruokana. Vaikka oikeasti ne on todella hyviä. Ja, no, aika usein halvalla saa tässä kohtaa hyvää.

Itse oon aina jostain syystä karsastanut keittoja. Mutta kyllähän lihaisa hernari runsaalla sipulilla menee. Mutta jotkut nakkisopat, lihakeitot, kanakeitot yms. on aika epäilyttäviä. Pidetään syätävät ja juatavat eri astioissa. Sitten jotkut pinaattikeitot ja kasviskeitot ovat kyllä sellaista oksennusta että pidän lähinnä mauttomana vitsinä jos joku tulee mulle tarjoamaan.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Itse oon aina jostain syystä karsastanut keittoja. Mutta kyllähän lihaisa hernari runsaalla sipulilla menee. Mutta jotkut nakkisopat, lihakeitot, kanakeitot yms. on aika epäilyttäviä. Pidetään syätävät ja juatavat eri astioissa. Sitten jotkut pinaattikeitot ja kasviskeitot ovat kyllä sellaista oksennusta että pidän lähinnä mauttomana vitsinä jos joku tulee mulle tarjoamaan.
Sä et ole sitten kunnon soppaa syänykkään jos tota mieltä olet. Kyllähän hyvä keitto on vaan aivan sairaan hyvää, on se sitten kasvissosekeittoa tai borssia.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Sitten jotkut pinaattikeitot ja kasviskeitot ovat kyllä sellaista oksennusta että pidän lähinnä mauttomana vitsinä jos joku tulee mulle tarjoamaan.

Menneen ajan kouluruokailu ansaitsisi oman ketjunsa. Traumoja ei ole kaiketi jäänyt, mutta ei sitä unohtaakaan voi, kun 80-luvun Espoossa opettajat valvoi, että kaikki syö.

Porkkanajuustokeitto. Vai oliko juustoporkkana. Tuoreena popsin noita vaikka miten paljon samalta lautaseltakin, mutta eihän niistä nyt keittoa voinut tehdä.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Setämiehet
Menneen ajan kouluruokailu ansaitsisi oman ketjunsa. Traumoja ei ole kaiketi jäänyt, mutta ei sitä unohtaakaan voi, kun 80-luvun Espoossa opettajat valvoi, että kaikki syö.

Porkkanajuustokeitto. Vai oliko juustoporkkana. Tuoreena popsin noita vaikka miten paljon samalta lautaseltakin, mutta eihän niistä nyt keittoa voinut tehdä.
Juu, sama se oli meillä. Lautaselle piti ottaa se mitä keittotäti laittoi ja tassi piti pupeltaa tyhjäksi, vaikka mikä oli. Kerran kävikin sitten niin että yksi meidän luokan jannu ei suostunut perkeleelläkään syömään, oliko nyt jotain helvetin rehusosetta, kesäkeittoa vai pinaattikeittoa, mutta opettaja pakotti. No kaveri näytti sissinluonnettaan ja lusikoi em. kuran kitusiinsa. Hetken hiljaisuus jonka jälkeen komean hevikarjahduksen saattelemana lähetti ilmoille varmaan parimetrisen "märän piiskan." Siinä sai vastapuolella keitostelevat kanssalapsukaiset tupla-annoksen lautaselleen ja päälleen. En muista aiheuttiko ks. tapaus jonkinasteisen ketjureaktion pöydässä. Mutta sen muistelisin että loppui se pakkosyöttö siihen päivään.
 

Iisoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, FC Lahti, Lahden Ahkera, LHS
Toki, mutta ei kai sitä muuten jaksa kuin joulukinkun jämistä. Todella hyväähän se on, kunhan muistaa runsaan sipulin.
Kyllä minä yleensä keitän savupotkan kanssa hernekeiton (jos vaan on sellainen saatavilla). Ensimmäinen reilu tunti potka kiehumassa herneiden kanssa. Sitten siitä voi yrittää irrotella lihoja (mikä on aika turhaa kun ei siitä paljon irtoa). Lisälihana olen käyttänyt niin suikaloitua lapaa, jauhelihaa kuin kinkunjämiäkin, joskus jopa palvikinkkua. Sipulia tai sinappia en käytä, hyvä hernari kun ei tarvitse mitään lisää.

Yksi lempikeitoistani on hyvin haudutettu "gulassi". Muistelen etten pitänyt gulassista koulussa. Mutta itse tehtynä se on hurjan hyvää. Perunaa, porkkanaa, paprikaa ja naudanlihaa sopivassa suhteessa savupaprikalla ja chilillä maustetussa tomaattisessa liemessä... En sano että soppani on mitään oikeaoppista unkarilaista gulassia mutta hyvin se on maistunut niillekin jotka on Unkarissa käyneet gulassia maistelemassa.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
En sano että soppani on mitään oikeaoppista unkarilaista gulassia mutta hyvin se on maistunut niillekin jotka on Unkarissa käyneet gulassia maistelemassa.

Sinusta tulee vielä kunnollinen isoäiti. Parhaat sopat syntyy ilman reseptejä ja tunteella vain.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Kerry Adams töllössä ja uskaltauduin kuuntelemaan Achtung Babya. Sitä vaan, että levittikö Penelope Cruz latinolimppunsa Bonolle. Semmosta joskus uumoiltiin. Tais olla vaan kateellisten horinaa. Tää One on muuten mitätön biisi, kaks ekaa skulaa. Love is Blindness on muistaakseni hyvä.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Pidetäänköhän keittoja jotenkin köyhien henkiinjäämisruokana. Vaikka oikeasti ne on todella hyviä. Ja, no, aika usein halvalla saa tässä kohtaa hyvää.

Puolassa ovat maailman parhaat keitot poislukien kunnon tuhti suomalainen hernekeitto. Żurek-keitto on ainakin jumalten ateria, varsinkin ontoksi kaiverrettuun leipään oikeaoppisesti annosteltuna.

Pitäisi jostain hommata hyvä ja kaltaiselleni keskinkertaiselle kokille sopiva resepti, jotta voisin kokeilla tuota itsekin sen sijaan, että matkaisin aina Puolaan herkuttelemaan kerran pari vuodessa. Varsinkin hapanruiskoostumus on kokkitaidoilleni arvoitus. Et sattuisi tietämään sopivaa reseptiä, mielellään ns. ihmisen mittayksiköillä eikä millään unsseilla ja paunoilla varustettuna?

Hapankaalipohjaista bigosia olen kokeillut tehdä itse, ihan syötävää siitä on tullut varsinkin kun hauduttaa sitä padassa riittävän monta tuntia. Viimeksi iski extreme-vaihde päälle ja haudutin sitä minimilämmöllä yön yli, kun normaalisti 3-6h riittää.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Et sattuisi tietämään sopivaa reseptiä, mielellään ns. ihmisen mittayksiköillä eikä millään unsseilla ja paunoilla varustettuna?

Laitoin kyselyä ja kaikkien isoäidit ovat jo edesmenneitä. Jotain linkkejä tuossa oli ja tietenkin vähemmän yllättäen YouTubesta löytyy opetusvideo miten se tehdään.

Siitä vain arpomaan, Masterchefia ei voi voittaa seuraamalla tarkkaan reseptiä, kun vastustaja kuitenkin kehittelee jotain omiaan.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Keittiomiehiä tälläkin palstalla riittää. Söin äsken lihakeittoa, maistui erinomaiselta. Huomenna ajattelin ihan itte tehä siskonmakkarakeittoa.
Siskonmakkarasoppa on varmaan yleisin suomiruoka mitä tulee kokkailtua enkä ole kyllästynyt. Keitoksi myös tuhtia evästä ainakin omalla reseptillä. Kohta muuten olisi pinaattikeiton ystäville taas tarjolla pienellä metsästäjä-keräilijän toiminnalla terveysruokaa kun pääsee keittelemään kevään ensimmäisistä nokkosista soppaa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Mutta pitävätkö keitot teidän nälkänne loitolla pitkäänkin? Minun nälkääni eivät pidä. Se kismittää. Paras keitto on... Odottakaa, saatte salaisimman reseptini juuri nyt. Kohdelkaa sitä sen mukaisesti ja laittakaas jo tänään syöden, jotta napa ruskaa! Tässä tulee bravuurini, veli Abianoksen kilinkolinkeiton resepti:
-Laita porisemaan kaikkea mahdollista mitä jääkaapista löydät ja mistä pidät. Se Stefun sukka jäi sinne jääkaapin perälle varmaan kun kännipäissään sekoili ja seikkaili muissa maailmossa, niin laita se kuitenkin pyykkiin äläkä keittoon, vaikka väriensä puolesta sinne kastrulliin sopisikin.
-Lisää mausteet
-Syö
Menee hölmöksi ja en karppaa tai ole karppaaja, toki mietin mitä suuhuni pistän, mutta jos tämän jälkeen on vielä nälkä tai tulee heti uudestaan, niin vika ei ole ruoassa. On muuten aivan loistava resepti muutoinkin. https://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=300 (linkki karppaus.info nimisen sivuston reseptiin loistavasta lihapadasta) Tätä olen tarjonnut melkoiselle köörille "äijiä" ja sen perään on kyselty useampaankin kertaan.

Suosittelen myös sitä että savustelee vaikka jonkun isomman kaslerin tai varsinkin possun lapa on sellaista kun saa luullisena että savustettuna ja siitä lihasoppa, niin ai että on herkkua! Ja se luu todellakin sinne soppaan ja otetaan pois ennen tarjoilua.
 
Viimeksi muokattu:

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Lisätään nyt sellainen juttu vielä että suomalaisessa ruokakulttuurissa on yksi iso vika ja se on harhaluulo mausteiden haitallisuudesta. Joo se suola ei ole terveellistä, mutta hei se timjami, rosmariini, pippuri yms. ne on ihan kasveista, ne ei nosta verenpainetta, ne ei ole epäterveellisiä, päin vastoin. Tunkekaa sitä helvetin basilikaa vaikka joka ruokaan niin että ette muuta maista, te ette siihen kuole! Todennäköisesti elätte vain pidempään.

Minun jakeluni ei vain ymmärrä että miksi mauste = suola pitää edelleen pintansa. Maailma on täysi aivan loistavia ja samalla terveellisiä mausteita. Kukaan ei ole vielä kuollut kun on syönyt liikaa valkosipulia tai karhunlaukkaa. Jos reseptissä lukee teelusikallinen niin laittakaa ainakin kaksi, kaikkea muuta paitsi suolaa ja sokeria. Ei tarvitse lähteä ulkomaille ihmettelemään kulinaristisia nautintoja kun itse pistää siitä omassa kaapissa olevasta purkista vähän enemmän sinne keitokseen. Ne on kasviksia, ne on terveellisiä vaikka ne maistuu jollekkin. Käyttäkää niitä!

ugh... avauduin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Ne on kasviksia, ne on terveellisiä vaikka ne maistuu jollekkin. Käyttäkää niitä!

Pakko olla suolaa ja pippuria, kun ei nuo hippeilyt maistu millekään. Koitapa joskus laittaa oreganoa pitsan päälle. Ei muuta makua millään lailla, mutta onpahan tehty, koska sääntökirja niin määrää.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Pakko olla suolaa ja pippuria, kun ei nuo hippeilyt maistu millekään. Koitapa joskus laittaa oreganoa pitsan päälle. Ei muuta makua millään lailla, mutta onpahan tehty, koska sääntökirja niin määrää.

Suolaa on monesti lisätty jo niin paljon valmiiksi moneen tuotteeseen, että sitä ei tarvitse lisätä lainkaan tai korkeintaan vähän. Pippuria sen sijaan on syytä lisätä. Jos pitäisi yksi mauste valita niin ottaisin mustapippurin.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Suolaa on monesti lisätty jo niin paljon valmiiksi moneen tuotteeseen, että sitä ei tarvitse lisätä lainkaan tai korkeintaan vähän. Pippuria sen sijaan on syytä lisätä. Jos pitäisi yksi mauste valita niin ottaisin mustapippurin.
Mustapippuri on mausteiden aatelin ylintä luokkaa. Sitten kun tekee avokadovoileivän niin avokadon päälle on hyvä ripotella mustapippuria mutta vähän myös suolaa. Maku on erittäin miellyttävä.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Olen huomannut minussa olevan sellaista vikaa, että kun innostun jostakin asiasta niin tämä näkyy helposti. Esimerkiksi Facebookissa ja ehkä jopa myös täällä Jatkoajan keskustelupalstalla.

Olen nyt viime aikoina tai oikeastaan noin edellisen vuoden aikana ollut kiinnostunut ja selkeästi innostunut ainakin joululeipomisista, olympialaisista ja nyt biljardista. Ja jokaisella kerralla tämä on näkynyt esimerkiksi Facebookissa sillä, että olen viestitellyt runsaasti kyseisistä innostusten aiheista. Ja nyt tietenkin poden hiukan huonoa omaatuntoa. Innostuminen kyseistä aiheista on varmaan ihan jees mutta ei niistä tarvitsisi niin paljoa kirjoitella. Mahtaa muita ihmisiä kyllästyttää lukea kymmeniä (ok, hieman liioiteltu määrä) viestejä päivässä esimerkiksi biljardista tai olympialaisista juttua. Ja kuinka ärsyttäväksi Face-kaveriksi minut onkaan jo ehditty leimaamaan. Aina sillä on ne samat jutut?

Mistä tämä sitten johtuu? Ehkä siitä että olen kaiken muun lisäksi myös innokas kirjoittaja ja siitä on tietenkin helpohko kirjoittaa mikä kiinnostaa.

Tällainen avautuminen tähän väliin. Jonnekin teki mieli avautua kyseisestä aiheesta.

Etenkin tuota biljardi-innostusta kyllä silti tervehdin ilolla. Ja tuskin on kyseessä mikään lyhyt innostus sillä vuodenhan minä olen lajia jo pelannut ja laji tuntuu kiinnostavan vielä vain lisää alkuinnostuksen jälkeen. Täytyy kuitenkin muistaa myös että liika on varmaan liikaa, joka asiassa. Ettei tule kuitenkaan pakkomiellettä biljardin peluusta. En tiedä sitten kuinka helpolla tuollainen pakkomielle tai riippuvaisuussuhde jostain liikuntalajista kehittyy.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
@vilperi

Ei tässä paskamaassa saa innostua. Mutta innostu, se on hyvä asia, helvettiäkö se muille kuuluu jos innostut. Ottavat sitten sinut pois FB:n uutisvirrasta jos koville ottaa. Innostuminenhan on vittu soikoon elämäniloa ja mäntit, jotka juuri ja juuri osaavat käydä paskalla, ihmettelevät kun joku laajentaa osaamisensa sfääriä. Siinähän ihmettelevät, heitä voit katsella taustapeilistä ennen kuin katoavat horisonttiin, ja pian katoavatkin, mikä on pelkästään hyvä asia sekin.

PS: Tällä omalla "alallani" on hämmästyttävää kyllä samanlainen näkemys, että innostuminen on kamalaa, aivan vitun kamalaa. Nämä nilkit! Ja tekevät sitten niitä tylsiä töitään ja nappaavat fyrkat ja palstatilat. Haistakaa vittu.
 

NDT665

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Yllätti sekin maullaan kun viimeiset koitokset 15v sitten armeijassa koettuna joka torstaisena tuskana.
Vastaavia kokemuksia. Tuskaa, itkua ja aiheetonta halveksuntaa on aamupuuro. En ole koskenut puuron sitten sen armeijan jälkeen. Puuro oli paakkuista (Lue: golfpallon kokoisia) ja täysin mautonta - terveellistäkin kentis? Mutta kun ei ole pakko.
Jos pitäisi valita, että puuro vai hengiltä nääntyminen, niin enpäs oikein tiedä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Vastaavia kokemuksia. Tuskaa, itkua ja aiheetonta halveksuntaa on aamupuuro. En ole koskenut puuron sitten sen armeijan jälkeen. Puuro oli paakkuista (Lue: golfpallon kokoisia) ja täysin mautonta - terveellistäkin kentis? Mutta kun ei ole pakko.
Jos pitäisi valita, että puuro vai hengiltä nääntyminen, niin enpäs oikein tiedä.
Kiitos tästä puistattavasta muistutuksesta. Pitääkin varmaan keitellä puuroa, josko se(kin) maistuisi paremmalle kuin muistoissa. Tosin puuro on kyllä sellainen tuote että vaikea kuvitella miten sen saa maistuvaksi. Terveellisyyskin vähän katoaa jos alkaa jotain voisilmää tai jouluisin sokeria ja kanelia tunkemaan puuron täydeltä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös