Maistoin pinaattikeittoa ensimmäistä kertaa sitten ala-asteen ruokailujen.
Hernekeitto, itse tietysti tehtynä. Yllätti sekin maullaan kun viimeiset koitokset 15v sitten armeijassa koettuna joka torstaisena tuskana.Kiitos muistutuksesta. Makkarasoppaa keittelin eilen ja mietin mitähän niitä olisi muitakin keittoja kuin tämä ja se kala.
Tein pinaattisoppaa kolme tai neljä vuotta sitten ja se onnistui loistavasti. Tässä onkin sitten tämän viikon ohjelma. Tai voisi jo kostoksi huomenna samaan aikaan, kun muut katsoo jotain turhaa finaalia.
Eineksenä kuulostaa kyllä aavistuksen pelottavalta, kun Lidlista saa tuorettakin pinaattia.
Hernekeitto, itse tietysti tehtynä. Yllätti sekin maullaan kun viimeiset koitokset 15v sitten armeijassa koettuna joka torstaisena tuskana.
Ihan jauhelihan kanssa minä tein, hyvää oli. Noiden lisäksi mm. Tom Kha ja Tom Yum suosittelen kokeilemaan. Toisessa se kookosmaito ja toisen lime ja kalakastike saa aikaiseksi mahtavia makuelämyksiä. Että ei tästä maailmasta keitot kesken lopu.Toki, mutta ei kai sitä muuten jaksa kuin joulukinkun jämistä. Todella hyväähän se on, kunhan muistaa runsaan sipulin.
Että ei tästä maailmasta keitot kesken lopu.
Aiheellista pohdintaa tuollainen. Keittojen ongelmana lienee se miten helposti ne skaalautuu isommillekkin porukoille ja täten vähän kouluruoka yms. syövät sitä hekumaa niistä. Veikkaan että jos eläisimme jossain muussa maassa missä kouluruoka on lähinnä hampurilaisia tai omia eväitä niin keittoja ei pidettäisi, ehkä, niin arkisina ja "köyhien" ruokana. Kyllähän lämmin mausteinen keitto varsinkin kylmänä talvipäivänä on oikein herkullista. Kesäisin taas ei ainakaan allekirjoittaneelle maistu yhtään niin hyvin lämmin soppa lämpimässä säässä.Pidetäänköhän keittoja jotenkin köyhien henkiinjäämisruokana. Vaikka oikeasti ne on todella hyviä. Ja, no, aika usein halvalla saa tässä kohtaa hyvää.
Pidetäänköhän keittoja jotenkin köyhien henkiinjäämisruokana. Vaikka oikeasti ne on todella hyviä. Ja, no, aika usein halvalla saa tässä kohtaa hyvää.
Sä et ole sitten kunnon soppaa syänykkään jos tota mieltä olet. Kyllähän hyvä keitto on vaan aivan sairaan hyvää, on se sitten kasvissosekeittoa tai borssia.Itse oon aina jostain syystä karsastanut keittoja. Mutta kyllähän lihaisa hernari runsaalla sipulilla menee. Mutta jotkut nakkisopat, lihakeitot, kanakeitot yms. on aika epäilyttäviä. Pidetään syätävät ja juatavat eri astioissa. Sitten jotkut pinaattikeitot ja kasviskeitot ovat kyllä sellaista oksennusta että pidän lähinnä mauttomana vitsinä jos joku tulee mulle tarjoamaan.
Sitten jotkut pinaattikeitot ja kasviskeitot ovat kyllä sellaista oksennusta että pidän lähinnä mauttomana vitsinä jos joku tulee mulle tarjoamaan.
Juu, sama se oli meillä. Lautaselle piti ottaa se mitä keittotäti laittoi ja tassi piti pupeltaa tyhjäksi, vaikka mikä oli. Kerran kävikin sitten niin että yksi meidän luokan jannu ei suostunut perkeleelläkään syömään, oliko nyt jotain helvetin rehusosetta, kesäkeittoa vai pinaattikeittoa, mutta opettaja pakotti. No kaveri näytti sissinluonnettaan ja lusikoi em. kuran kitusiinsa. Hetken hiljaisuus jonka jälkeen komean hevikarjahduksen saattelemana lähetti ilmoille varmaan parimetrisen "märän piiskan." Siinä sai vastapuolella keitostelevat kanssalapsukaiset tupla-annoksen lautaselleen ja päälleen. En muista aiheuttiko ks. tapaus jonkinasteisen ketjureaktion pöydässä. Mutta sen muistelisin että loppui se pakkosyöttö siihen päivään.Menneen ajan kouluruokailu ansaitsisi oman ketjunsa. Traumoja ei ole kaiketi jäänyt, mutta ei sitä unohtaakaan voi, kun 80-luvun Espoossa opettajat valvoi, että kaikki syö.
Porkkanajuustokeitto. Vai oliko juustoporkkana. Tuoreena popsin noita vaikka miten paljon samalta lautaseltakin, mutta eihän niistä nyt keittoa voinut tehdä.
Kyllä minä yleensä keitän savupotkan kanssa hernekeiton (jos vaan on sellainen saatavilla). Ensimmäinen reilu tunti potka kiehumassa herneiden kanssa. Sitten siitä voi yrittää irrotella lihoja (mikä on aika turhaa kun ei siitä paljon irtoa). Lisälihana olen käyttänyt niin suikaloitua lapaa, jauhelihaa kuin kinkunjämiäkin, joskus jopa palvikinkkua. Sipulia tai sinappia en käytä, hyvä hernari kun ei tarvitse mitään lisää.Toki, mutta ei kai sitä muuten jaksa kuin joulukinkun jämistä. Todella hyväähän se on, kunhan muistaa runsaan sipulin.
En sano että soppani on mitään oikeaoppista unkarilaista gulassia mutta hyvin se on maistunut niillekin jotka on Unkarissa käyneet gulassia maistelemassa.
Pidetäänköhän keittoja jotenkin köyhien henkiinjäämisruokana. Vaikka oikeasti ne on todella hyviä. Ja, no, aika usein halvalla saa tässä kohtaa hyvää.
Et sattuisi tietämään sopivaa reseptiä, mielellään ns. ihmisen mittayksiköillä eikä millään unsseilla ja paunoilla varustettuna?
Siskonmakkarasoppa on varmaan yleisin suomiruoka mitä tulee kokkailtua enkä ole kyllästynyt. Keitoksi myös tuhtia evästä ainakin omalla reseptillä. Kohta muuten olisi pinaattikeiton ystäville taas tarjolla pienellä metsästäjä-keräilijän toiminnalla terveysruokaa kun pääsee keittelemään kevään ensimmäisistä nokkosista soppaa.Keittiomiehiä tälläkin palstalla riittää. Söin äsken lihakeittoa, maistui erinomaiselta. Huomenna ajattelin ihan itte tehä siskonmakkarakeittoa.
Menee hölmöksi ja en karppaa tai ole karppaaja, toki mietin mitä suuhuni pistän, mutta jos tämän jälkeen on vielä nälkä tai tulee heti uudestaan, niin vika ei ole ruoassa. On muuten aivan loistava resepti muutoinkin. https://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=300 (linkki karppaus.info nimisen sivuston reseptiin loistavasta lihapadasta) Tätä olen tarjonnut melkoiselle köörille "äijiä" ja sen perään on kyselty useampaankin kertaan.Mutta pitävätkö keitot teidän nälkänne loitolla pitkäänkin? Minun nälkääni eivät pidä. Se kismittää. Paras keitto on... Odottakaa, saatte salaisimman reseptini juuri nyt. Kohdelkaa sitä sen mukaisesti ja laittakaas jo tänään syöden, jotta napa ruskaa! Tässä tulee bravuurini, veli Abianoksen kilinkolinkeiton resepti:
-Laita porisemaan kaikkea mahdollista mitä jääkaapista löydät ja mistä pidät. Se Stefun sukka jäi sinne jääkaapin perälle varmaan kun kännipäissään sekoili ja seikkaili muissa maailmossa, niin laita se kuitenkin pyykkiin äläkä keittoon, vaikka väriensä puolesta sinne kastrulliin sopisikin.
-Lisää mausteet
-Syö