Lisätään nyt sellainen juttu vielä että suomalaisessa ruokakulttuurissa on yksi iso vika ja se on harhaluulo mausteiden haitallisuudesta. Joo se suola ei ole terveellistä, mutta hei se timjami, rosmariini, pippuri yms. ne on ihan kasveista, ne ei nosta verenpainetta, ne ei ole epäterveellisiä, päin vastoin. Tunkekaa sitä helvetin basilikaa vaikka joka ruokaan niin että ette muuta maista, te ette siihen kuole! Todennäköisesti elätte vain pidempään.
Minun jakeluni ei vain ymmärrä että miksi mauste = suola pitää edelleen pintansa. Maailma on täysi aivan loistavia ja samalla terveellisiä mausteita. Kukaan ei ole vielä kuollut kun on syönyt liikaa valkosipulia tai karhunlaukkaa. Jos reseptissä lukee teelusikallinen niin laittakaa ainakin kaksi, kaikkea muuta paitsi suolaa ja sokeria. Ei tarvitse lähteä ulkomaille ihmettelemään kulinaristisia nautintoja kun itse pistää siitä omassa kaapissa olevasta purkista vähän enemmän sinne keitokseen. Ne on kasviksia, ne on terveellisiä vaikka ne maistuu jollekkin. Käyttäkää niitä!
ugh... avauduin.