Aina olisi hyvä joka lajissa, jos kaikki kohtaisi kaikki alkusarjassa. Ensi viikonloppuna huipentuvissa kriketin MM-kisoissa on kymmenen joukkuetta, kaikki kohtasivat, ja neljä parasta välieriin.
Hyviä pointteja oli (taas) vastausviestissäsi, kiitoksia siitä. Oletkin kesän(-kin) aikana ansiokkaasti vastaillut allekirjoittaneen viesteihin, mikä on ollut hienoa ja ilahduttavaa. On tullut usein asiapitoinen vastaus viestiini. Kaikkiin sinun viesteihisi en ole sitten taas vastannut takaisin, mutta olen ne kyllä lukenut ja rekisteröinyt mieleeni. Myös sen pankkikortin sulkemisen niin ettei sillä voi niitä pelikoneita pelata.
Näin kesällä tämä kirjoittamiseni tänne Jatkoajan keskustelupalstalle on muutenkin hieman hiljentynyt. Totaalikesätaukoa en ole pitänyt, mutta kirjoittamistahtini on kuitenkin tosiaan reippaasti hiljentynyt viime viikkoina. Palstaa olen kuitenkin lukenut päivittäin.
Mitä tulee tuohon petanqueturnaukseen, niin me mennään kai nyt sitten lopulta sillä turnaussysteemillä että ensin on alkulohko, johon kuuluu kaikki turnauksen pelaajat. Ja tämän jälkeen tulee pudotuspelit johon pääsee alkulohkon kahdeksan parasta. Pudotuspelit käydään sitten varmaan paras kolmesta-systeemillä.
Tai voi olla että yksikin peli esimerkiksi yhdessä puolivälieräsarjassa riittäisi koska petanque on erilainen peli sitten taas kuin biljardi siinä mielessä että tuurilla ei voi olla niin isoa roolia petanquessa. Siinä missä yksittäisen biljardipelin voi ratkaista huono tuurikin ja on armollisempaa että pudotuspelisarjassa on ainakin se kaksi-kolme peliä niin petanquessa tuurilla ei ihan niin isoa roolia voi tosiaan olla?
Tämä isompikin turnausmuoto onnistuu järjestettäväksi nyt kuitenkin kun on iso pelikenttä käytössä ja on ainakin kolme petanquepeliä käytettävissä. Sekä on minun lisäkseni löytynyt myös toinen tuomari ja pisteidenlaskija peleille. Voi pelata siis rinnakkaisia pelejä, pelata samaan aikaan sekä kenttäpuoliskolla yksi että kenttäpuoliskolla kaksi.
Amatööreillä pelisessioissa käy joskus niin, että ei jaksa enää pelata ja miettii taasko nyt on joku peli, juurihan pelasin.
Tämä voi olla ihan totta. Tämä pointti kannattaakin pitää mielessä kun laatii otteluohjelmaa turnaukseen. Eli pelit kannattaa sijoitella niin että yhdellä pelaajalla on korkeintaan kaksi peliä alkulohkovaiheessa peräkkäin.
Ja kun alkulohkoa pelataan sekä perjantaina että lauantaina niin olisi alkulohkopelejä mieluiten toisena päivänä neljä ja toisena viisi ettei liian raskaaksi käy pelitaakka ja otteluohjelmasta kannattaa laatia sellainen suht tarkka, jokaisella pelillä on oma erillinen alkamisaikansa mutta varautua siihenkin silti mielessään että siihen aikatauluun voi tulla muutoksia. Mutta kuitenkin otteluohjelmasta kannattaa laatia mahdollisimman tarkka, silloin pelaajien ei tarvitse välttämättä olla koko aikaa pelikentällä vaan riittää että on silloin siellä kun oma peli on.
Ja ehkä sitä tosiaan kannattaa miettiä että ainakin puolivälierissä jatkoon menijän ratkaisee vain yksi peli. Muuten finalisteilla voi sunnuntaina olla yhteensä peräti yhdeksän peliä ja sekin voi olla liikaa.