Keskustelua venäläisvastaisuudesta NHL:ssä

  • 10 707
  • 65
Entä tuliko Rangersista kertaheitolla venäläisvastainen kun eivät tehneetkään sopimusta Semenovin kanssa? Sama juttu aiemmin Zherdevin kanssa. Anisimoviakin ihan turhaan pitivät farmissa viime kaudella, ja sama juttu tällä kaudella Gratchevin kanssa. Jagr sai lähteä, Straka sai lähteä. Jos vielä Dan Blackburn omaisi slaavilaistaustaa, niin voisin olla varma, että tässä on salaliiton aineksia!
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jos Michael Nylanderilla ei olisi no-trade clausea, olisi hänet jo laiva-on-lastattu KHL:een, eikä hän pääsisi perheensä kanssa tekemään Capitalsista niin Venäjänvastaista seuraa, niin kuin nyt pääsee.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onpas omituista keskustelua. Mielestäni tässä asian ilmaisussa ollaan nyt hieman hakoteillä, että homma olisi jotenkin puhtaasta kansallisuusvastaisuudesta kiinni. Enemmän tähän vaikuttaa sopimustekniset ja salary capin tuomat syyt.

Kun katsotaan varauksia, niin eikö viime vuosina ole ollut aivan selvää pohjois-amerikkalaisten suosimista drafteissa aivan yleisestikin... eurooppalaisia kohtaan ollaan aina ylettömän epäluuloisia ja mieluummin varataan ei pelkästään saman tasoisia, vaan täysiä keskinkertaisuuksia yli joidenkin hyvin lupaavien eurooppalaisten pelaajien.

Ekana asiana luulisin, että kaikilla joukkueilla ei välttämättä ole päteviä Euroopan scoutteja, joihin luottaa riittävästi drafti-tilanteessa. Toiset organisaatiot saattavat luottaa enemmän kanadalaisscouttiinsa kuin toiset. Esim. Detroitilla ei ollut vuoteen 2006 asti scouttia Suomessa, noh sitten hankittiin Ari Vuori ja hänen suosituksestaan hankittiin Leino. Eka näyttö oli annettu ja Vuoren sanoihin luotetaan varmasti myös jatkossa, jos talenttia on tarjolla.

Toisena merkittävänä asiana tässä vaikuttaa se, että kun oikeudet yliopistopelaajiin sekä Kanadan juniorisarjojen kavereihin pysyvät seuroilla pitempään, se aiheuttaa ihan luonnollisesti paremmat prosentit saada kehitettyä kaverista NHL-pelaaja pidemmällä aikavälillä. Se nuori Eurooppalainen kun ei välttämättä breikkaa heti, ellei ole ns. varma tapaus tyyliin Malkin/Ovechkin.

Juuri tätä muutosta sillä IIHF:n ja NHL:n välisellä transfer agreementin muutoksella haettiin, että Euroopan keskitasoiset kaverit pysyisivät omissa liigoissaan, eikä NHL hakisi kaikkia heitä farmiin tahkoamaan useiksi vuosiksi. Tämä sääntömuutos on ajamassa NHL:ää jälleen keskimääräistä pohjois-amerikkalaisempaan suuntaan.

Kyse on siis sääntömuutoksen tuomasta drafti-teknisestä asiasta. Eurooppalaisen pelaajan arvo ei ole sama pohjois-amerikkalaiseen verrattuna näistä sopimusoikeuspituussyistä johtuen.

Kolmantena asiana on sitten tuo KHL:n tuoma uhka, kun näille "Hudlereille" aletaan tarjota viittä miljoonaa. Miksi varata venäläispeluri, jonka maksimipotentiaali on 2-3 ketjuihin, kun sellainen kaveri lähes satavarmasti tullaan viemään kotimaansa liigaan multimiljoonapalkalla ja NHL:n salary capin takia hänelle irtoaisi NHL.ssä maksimissaan vain miljoonan siivu miinus verot?

Rohkenisin väittää, että tuolla valtavalla määrällä, mitä pohjois-amerikkalaisia pelaajia varataan, tulee heissä paljon suuremmalla prosentilla huonoja varauksia, kuin eurooppalaisissa.

Tässä olet aivan oikeassa. Tämä ei ole venäläisvastaisuutta, vaan järkevää pitkäjänteistä joukkueen rakentamista, jossa maksimoidaan prospektien pysyvyysarvo. Joukkuetta 5 vuoden päästä hyödyttävä pohjois-amerikkalainen late-bloomer on arvokkaampi kuin varauksesta 2-3 vuoden sisään isolla riskillä mahdollisesti muualle loikkaava eurooppalainen.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Eihän se mikään salaisuus ole, että yhdysvaltojen syvässä etelässä rasismi on hyvinkin yleistä ja varmasti se mitä katsojat haluavat nähdä vaikuttaa jossain määrin joukkueiden johtoonkin. En siis sano, että joukkueiden johdossa olisi välttämättä rasismia, mutta olosuhteet paikoissa on sellaisia että eivät ne myöskään kaikkia rotuja tai kansallisuuksia tasapuolisesti kohtele (eli vaikka nämä cap ja cba-syyt laskettaisiin pois).

Omat kokemukseni ovat lähinnä Dallasista, jossa toki on paljon Suomalaisia pelannut, mutta muuten slaaveja on ollut ehkä näppituntumalla hieman keskimääräistä vähemmän. Ensimmäistä kertaa asiaa ajattelin Dallasissa käydessäni kun noita juttuja kuuli että miten siellä nämä ihovammaisen rodun edustajat suhtauivat pigmenttiä paremmin sietäviin kansalaisiin. Eihän sitä huomaamatta voinut olla että Mavericksin pelissä kentällä oli enemmän valkoihoisia kuin tummia jannuja (Nash, Nowitzky ja joku tosi pitkä jätkä ainakin), mikä lienee aika paljon NBA:ssa. Myös faktaa on että Nokia oli vahvana ehdokkaana Dallasin jäähallin nimeksi, mutta kansallisuuskysymys painoi joidenkin tietojen mukaan vaa'an American Airlines Centerin puolelle. He eivät vain halunneet että ulkomaalainen firma saa tuollaista "kansallisesti merkittävää" statusta.

Tummaihoisia pelaajia NHL:ssä pelaa niin vähän että mitään tilastollisesti merkittävää tutkimusta siitä ei saa, mutta hassu yhteensattuma topikkiin liittyen on Dallas aikoinaan meni treidaamaan Iginlan pois. Jossitella tuota aina voi vaikka Niewendyuk laatupelaaja oli ja hänestä oli ratkaisevaa hyötyä Starsille.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Hyviä pointteja esitit... Chicago on ollut perinteisesti Yhdysvaltalainen joukkue, johon eurooppalaiset pelaajat ovat kuitenkin olleet tervetulleita, mutta 90-luvun lopussa joukkuetta pyrittiin eurooppalaistamaan, kuten kaikki tietävät. Selvä organisaation sisäinen poliittinen muutos tapahtui kuitenkin 2000-luvun alussa ja ilmeisesti sisäisten poliittisten kärhämöiden seurauksena joukkuetta alettiin amerikkalaistaa ja anti-eurooppalaistaa.

2000-luvun alussa Chicagon GM oli erittäin liberaali Mike Smith ja joukkueen päävalmentajaksi palkattiin Alpo Suhonen. Seuran on omistanut vuodesta 1955 Wirtzin perhe. "Venäläisvastaisen" joukkueen parhaiten palkattu pelaaja oli pitkään Nikolai Habibulin.

Mitä olen lukenut KHL-liigasta juttuja, niin sieltä taitaa löytyä useita venäläisvastaisempia joukkueita kuin yhtään NHL:stä. Lisäksi KHL-seurat kohtelevat NHL-liigaa kehnommin myös muiden maiden kansalaisia kuin omiaan. Oliko tämä ketju ihan tosissaan avattu....
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Noniin, pääsee taas vastaamaan, kun nettikin toimii. :D

2000-luvun alussa Chicagon GM oli erittäin liberaali Mike Smith ja joukkueen päävalmentajaksi palkattiin Alpo Suhonen. Seuran on omistanut vuodesta 1955 Wirtzin perhe. "Venäläisvastaisen" joukkueen parhaiten palkattu pelaaja oli pitkään Nikolai Habibulin.

Kyllä ja Suhosen ja Smithin lähdettyä tapahtui seuran johdossa poliittinen muutos, mihin liittyy jonkinlainen venäläis- ja eurooppalaisvastaisuus. Näitä juttuja on tullut pelaajien suista ja tainnut Suhonenkin kommentoida tähän suuntaan.
Omat havaintoni olen tehnyt ihan sillä, että joukkueesta ulostettiin kaikki eurooppalaiset pelaajat lyhyessä ajassa. Habibulin on mielestäni erikoistapaus, koska kyse oli huippumolarista. Näin myös Hossa sadan pisteen miehenä on riittävän kova nimi. Tuolla aiemmin kommentoin Kopeckyä... tarkoitukseni ei tietenkään ollut väittää Kopeckyä huippupelaajaksi, mutta onhan hän parhaita nelosen senttereitä liigassa.
Työsulun jälkeenkin tosin yksi venäläinen pelaaja on Chicagoon varattu, nimittäin Sergei Makarovin poika, Igor Makarov. Numero taisi olla 33. toisella kierroksella, eikä hän toistaiseksi mitään kovin ihmeellistä ole esittänyt. Nopea pelaaja ja hyvin taitava... pelaa energisesti.


Mitä olen lukenut KHL-liigasta juttuja, niin sieltä taitaa löytyä useita venäläisvastaisempia joukkueita kuin yhtään NHL:stä.

KHLssa on puutteita joukkueen rakentamisessa ihan yleisesti, eikä siellä monissa seuroissa arvosteta lainkaan nuoria pelaajia. Se on jo pitkään jatkunut trendi Venäjällä, että panostetaan kalliisiin veteraanipelaajiin nuorempien pelaajien ja kansallisen jääkiekon kehittämisen kustannuksella ja tämän vuoksi pidänkin hyvänä asiana, että nykyään KHL rostereihin mahtumattoma huippulupaukset siirtyvät Pohjois-Amerikkaan.


Chistovilla oli hetkensä mutta kokonaisuus oli kuitenkin puutteellinen. Nyt ei puhuta samanlaisesta sekopäästä kuin A.Smirnov mutta pääkopassa oli puutteita. Eli valot oli koko ajan päällä mutta aina ei ollut ketään kotona.

Smirnov taisi olla ihan puhtaasti tosi hengetön ja laiska pelaaja, joka varattiin kokobuumin aikaan, kun omasi vielä pehmeät kädetkin koon lisäksi. Chistov oli osittain venäläisen politiikan uhri. Hänhän oli NHLaa edeltävän kauden kokonaan pelaamatta joidenkin poliittisten sekoiluiden takia ja Omskin rosteriin mahtumattomuuden takia. Onhan se mielenkiintoista, että Chistov ei mahtunut Omskiin, vaikka pelaamattoman kauden jälkeen mahtuikin Anaheimiin. Luulen, että Chistov veti itsensä piippuun ekan kauden pleiareissa ja sittemin entisestään menoa ovat hidastaneet jotkin loukkaantumiset. Nykyään hän on taas ihan ok pelaaja. Tuskin kuitenkaan NHLaa enää näkee.


Entä tuliko Rangersista kertaheitolla venäläisvastainen kun eivät tehneetkään sopimusta Semenovin kanssa? Sama juttu aiemmin Zherdevin kanssa. Anisimoviakin ihan turhaan pitivät farmissa viime kaudella, ja sama juttu tällä kaudella Gratchevin kanssa. Jagr sai lähteä, Straka sai lähteä.

Rangersissa en näe kyllä mitään tähän ketjuun liittyvää toimintaa. Kun otetaan huomioon, että Zherdev oli Rangersin viime kauden paras pistemies ja 40 pisteen Callahanillekin on laitettu samansuuruinen sopimus, niin olisin luullut Zherdevin jatkavan, mutta eihän siinä muuten mitään ihmeellistä ole, koska en minäkään Zherdeviä välttämättä joukkueeseeni ottaisi.
KHLssa on näyttänyt olevan kuitenkin myös fyysisesti hyvä. Semenovin jutusta en tiedä mitään.


Niinpä. Ja samalla varmaan voisi miettiä tässä ketjussa NHL-vastaisia venäläisiä. Radulov nyt ainakin on. Samoin Morozovin ja Zaripovin voisi laskea NHL-vastaisiin, vaikka Morozov on useamman kauden NHL:ssä pelannutkin. Muita nyt voisi olla Mozyakin ja Kirill Koltsov. Nämä nyt ainakin voisivat kokeilla pärjäisivätkö NHL:ssä.

Radulovin ratkaisu oli erittäin törkeä seuraansa kohtaan ja olen tästä jo ihan riittävästi valittanut tuolla Superliiga-osiossa. Zaripovia ei ole koskaan varattu NHLaan ja Morozov ei työsulun jälkeen mahtunut Penguensin kokoonpanoon(tarjottiin 2-suuntaista sopimusta ja Morozovin pyytämä 2 miljoona oli liian paljon pyydetty). Kun Morozov ei muutenkaan ollut erityisen arvostettu pelaaja NHLssa, niin en pidä ihmeenä, että hän pelaa nykyään Venäjällä.
Mozjakin-keissiä on joskus käsitelty täällä Columbus-osiossa ja tuolla HFn puolella ollut myös juttua ja käsittääkseni tilanne on se, että Columbuksessa hänestä ei olla oltu kiinnostuneita(pieni, heikko ja hidas) ja mies saa muutenkin hyvää palkkaa Venäjällä.
Kirill Koltsovin tapauksesta en tiedä tarkemmin, mutta voi olla, että palkka ja farmikammo ovat syynä.
 
Viimeksi muokattu:

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Nyt ei ole 90-luku, vaan vuosi 2009. Sitten 90-luvun mestaruus on mennyt moneen osoitteeseen ja monen eri kansalaisuuden pelaajat ovat päässeet pyttyä nostamaan. Eurooppalaisten pelaajien syrjintä on myytti, johon todellisuudessa yhdelläkään GM:lla liigassa ei ole nykypäivänä varaa. Menestyksestä vastataan työpaikalla, eikä kukaan halua antaa tasoitusta muille niin paljoa, että harrastaisi joukkueen kasaamisessaan rasismia.

Monella joukkueella on kuitenkin kanadalainen pelitapa, mikä suosii kanadalaisia pelaajia. Tällöin on kannattavempaa ottaa joukkueeseen pelitapaan sopivampia kanadalaisia pelaajia. Eikö Suomessakin olla viime vuosina, tai vuosikymmeninä painotettu kanadalaista pelitapaa oikeanlaisena?


Kuinka pitkä ajanjakso tämä viime vuosina oikein on? Jossain vaiheessa totesit jo provosoituneesi Habs-ketjun keskustelusta, Kostitsynistä, listasit Montrealin ykkösluokkaan syrjinnässä, ja nyt muistelet esimerkkejä vuodelta 94?

Esimerkit vuodelta 94 esitin, kuten varmaan huomasitkin, verratakseni tilannetta nykyhetkeen ja siihen, kuin tilanteeseen suhtaudutaan.


Miten Columbuksesta saa venäläisvastaisen - Tjutin isossa roolissa, varasi Filatovin ja Majorovin aikana jolloin venäläisiä varotaan, ja ensinmainittu vielä lähellä vakiopaikkaa rosterissa...

Columbuksen pelitapa on sellainen, mihin venäläinen pelaaja, tai ainakaan hyökkääjäpelaaja ei millään sovi. Kyseessä on siis Hitchkock, jonka pelikirjaan venäläinen pelaaja ei mahdu, vaikka siis muutenhan organisaatio näyttäisi venäläisistä pitävän.


Jos Jashin luuli itsestään liikoja (sehän nähtiin kuinka hyvin hänen pelitasonsa vastasi sopimusta) tai Kaigorodov ei riittänyt hyökkäävään rooliin ja oli (ikävä sanoa tämä koska mies on suosikkipelaajiani) asennevammainen niin se ei liene Sensin syy.

Senatorsista on poistunut ehkäpä enemmän tyytymättömiä venäläisiä pelaajia, kuin mistään muusta seurasta. Viime vuosina sieltä on tainnut lähteä ainakin Schastlivy, Saprykin ja Nikulin.
Kaigorodovin tapaus on vielä asia erikseen. Kaigorodovia oli hyvin seurauskollisena pelaajana erittäin vaikea saada lähtemään Kanadaan. Senatorsista oltiin soiteltu miehen perään jo edellisenäkin kesänä, mutta hän ei ollut kiinnostunut lähtemään... sittemmin Kaigorodoville luvattiin iso roolia Senatorsissa ja hän kiinnostui lopulta siirtymään. Käytännössä Kaigorodov sijoitettiin kuuden pelin ajaksi joukkueen nelosketjuun, minkä jälkeen tuli farmikomennus. Ilmeisesti pieni pettymys ajoi hänet palaamaan Magnitkaan.

Jashinin jo legendaksi muodostuneessa tapauksessakin pitäisi ottaa huomioon joukkueen ongelmat, mitkä johtivat tähän Jashinin kuuluisaan "kiukutteluun". Jashin ei ollut Ottawassa kovin arvostettu pelaaja, kun taas Daiglea hehkutettiin loppuun asti. Sinänsä ironista, että ainoa onnistunut näistä kärkivarauksista ei saanut arvostusta.


Montrealilla pari valkovenäläistä ja tsekki hyökkäyksessä, slovakkiveskari, ykköspuolustaja Venäjältä ja käytännössä kakkonen ja kolmonen tsekkejä. Ja on tosiaan varannut noita venäläisiä ja valkovenäläisiä urakalla, se että osa heistä ei joko noussut NHL-tasolle, eivät tulleet edes yrittämään tai heillä oli asennevammoja ei liene Habsin syy.

Montrealilla trendi on alkanut vasta viime aikoina, liittyen juuri tähän näiden eurooppalaisteen paljouteen organisaatiossa ja ilmeiseen pettymykseen näitä kohtaan.
Uskon, että tulevaisuudessa pelaajisto tulee yhä enemmän amerikkalaistumaan. En tiedä sitten, että mihin epäonnistuneisiin varauksiin koitat nyt viitata. Alexander Buturlin on ainoa, joka tulee mieleeni... toinen kierros ja vuosi 99.


Phoenixilla on venäläinen ykkösveska, viisi (!) tsekkiä, pari suomalaista ja tanskalainen. Prosenttina näyttää älyttömältä kutsua eurovastaiseksi.

Enhän sitä sellaiseksi sanonutkaan.


Fanien raivo olisi varmasti valtava jos organisaatio varaisi vielä yhden venäläispelaaja aikaisin kaikkien niiden pettymyksen tuottaneiden tapausten jälkeen.

Kaikkien niiden pettymysten jälkeen? Nabokov 95, Levinski 99 ja Jakubov 00. Siinähän ne. Levinski oli aika hatusta vedetty toisen kierroksen varaus. Jakubov oli junnutähti, joka ei koskaan suoriutunut aikuisten peleissä ja Nabokov oli junnutähti, jonka kehitys pysähtyi murrosikäisenä.
 
Viimeksi muokattu:

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Kun Makarov lopetti uransa, tehtiin jääkiekkopäätös ja kaupattiin joku 37-vuotias Larionov snaipperi Ray Sheppardiin. Eli ilmaiseksi? Aika kaukana, Sheppard oli juuri tehnyt muistaakseni 30 maalia.

Juu, pieni puute faktoissa tosiaan... Sheppard oli toki hyvä pelaaja. Kauppahan oli oikeastaan San Joselle erinomainen, koska Makarov ja Larionov lakkasivat mahtumasta kokoonpanoon ks. joukkueessa.


Itse en muuten näe yhteyttä Perezhoginin lähdöllä triplapalkan perään Venäjälle kuuden maalin NHL-kauden jälkeen ja Montrealin väitetyllä "rasismilla". ($600k NHLssä viimeisellä kaudellaan vs. $1.7M Venäjällä puhtaana käteen)

Hyökkäävän tyylin pelaaja pelasi nelosketjussa. Se saattaa olla yhteys.
 
En kommentoi oikeastaan mihinkään muuhun mutta tahdon tuoda Chicagosta semmoisen pienen pointin esiin että millä tavalla Blackhawks on markkinoitu sekä mikä joukkueen pelityyli on ollut (noin peruspilariltaan,agressiivinen hyökkäävä ja kovaa taklaava joukkue, toki pelitavoissa aina pientä vaihtelua on ollut) on mielestäni täysin ymmärrettävää että venäläisiä ei olla nähty hirvittävän paljon joukkueessa.

Ei se ole venäläisvastaisuutta jos pelitapa on kanadalainen.
 
Columbuksen pelitapa on sellainen, mihin venäläinen pelaaja, tai ainakaan hyökkääjäpelaaja ei millään sovi. Kyseessä on siis Hitchkock, jonka pelikirjaan venäläinen pelaaja ei mahdu, vaikka siis muutenhan organisaatio näyttäisi venäläisistä pitävän.

Eihän organisaatio siinä tapauksessa ole venäläisvastainen. Se on totta, että Ken Hitchcockin alaisuudessa ei paljon venäläisiä ole pelannut, mutta ei se Columbuksesta venäläisvastaista mitenkään tee. Kyllä Fat-Kenille venäläinen kelpaa, jos taso riittää, esimerkkinä Zubov.


Senatorsista on poistunut ehkäpä enemmän tyytymättömiä venäläisiä pelaajia, kuin mistään muusta seurasta. Viime vuosina sieltä on tainnut lähteä ainakin Schastlivy, Saprykin ja Nikulin.

Voisikohan olla, että pelaajilla on ollut vähän ylisuuret odotukset mahdollisuuksistaan? Nikulin lähti, koska ei saanut kutsua ylös. Itse en pidä häntä NHL-tason pelaajana, joten kutsua olisi saanut odottaa pitkään. Tekee varmasti paremman uran KHL:ssä. Saprykin epäonnistui Ottawassa, joten ei yllätys ettei jatkoa tarjottu. Schastlivy ei ollut erikoinen pelaaja Ottawalle (tai Anaheimille). Totta puhuakseni en usko, että hän olisi tuon parempaan pystynyt muissakaan NHL-seuroissa. Näiden esimerkkien valossa en kyllä osaa yhdistää venäläisvastaisuutta Ottawan organisaatioon.


Montrealilla trendi on alkanut vasta viime aikoina, liittyen juuri tähän näiden eurooppalaisteen paljouteen organisaatiossa ja ilmeiseen pettymykseen näitä kohtaan.
Uskon, että tulevaisuudessa pelaajisto tulee yhä enemmän amerikkalaistumaan. En tiedä sitten, että mihin epäonnistuneisiin varauksiin koitat nyt viitata. Alexander Bumagin on ainoa, joka tulee mieleeni... toinen kierros ja vuosi 99.

Minulle tulee mieleen ainakin Jemelin ja Valentenko lähivuosilta. Jos mennään kauemmas taaksepäin, niin Montreal varasi kasapäin venäläisiä, joista ei koskaan tullut NHL-pelaajia (esimerkkeinä Kornejev, Tarasov, Kruchinin, Sidulov, Bashkirovinkin voi laskea samaan kategoriaan). Valentenko lähti kesken viime kauden isomman tilipussin perässä Venäjälle eli se siitä varauksesta. Jemeliniä ei olla saatu lähtemään Venäjältä eli tästä varauksesta hyöty Montrealille on nolla.


Kaikkien niiden pettymysten jälkeen? Nabokov 95, Levinski 99 ja Jakubov 00. Siinähän ne. Levinski oli aika hatusta vedetty toisen kierroksen varaus. Jakubov oli junnutähti, joka ei koskaan suoriutunut aikuisten peleissä ja Nabokov oli junnutähti, jonka kehitys pysähtyi murrosikäisenä.

Laskisin myös Vorobjevin epäonnistuneeksi. Ykköskierroksen varaukselta odotettiin enemmän. Igor Makarovia ei vielä uskalla tuomita, mutta parin vuoden päästä sekin on todellisuutta. Aleksander Kozhevnikoviin käytettiin 3. kierroksen varaus vuonna 2002, ai siis keneen? Vuonna 99 Stepan Mohkov varattiin 2. kierroksella, eli siis kuka? Eli onhan noita.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Ei se ole venäläisvastaisuutta jos pelitapa on kanadalainen.

No, tuo on vähän sama homma, kuin että "ei varattu pelaaja ole floppi, jos hän siirtyy Venäjälle, tai loukkaantuu".


Saprykin epäonnistui Ottawassa, joten ei yllätys ettei jatkoa tarjottu. Schastlivy ei ollut erikoinen pelaaja Ottawalle (tai Anaheimille). Totta puhuakseni en usko, että hän olisi tuon parempaan pystynyt muissakaan NHL-seuroissa. Näiden esimerkkien valossa en kyllä osaa yhdistää venäläisvastaisuutta Ottawan organisaatioon.

Nikulinin uskoin saavan pelipaikan ylhäältä jo viime kaudella, mutta hän alkoi itkeä siirtoa jo ennen, kuin kausi edes oli alkanut... Ehkä olis voinut odottaa vielä toisen kauden.
Saprykin ei oikeastaan mahtunut joukkueeseen. Ei hän mielestäni epäonnistunut, mutta sen, mitä hän sai pelata, niin se oli nelosketjussa ja valmentaja kommentoi aikoinaan Saprykinista kyseltäessä siihen tyyliin, että olis voinut jättää hankkimatta sen pelaajan, kun oli jo ketjut valmiina pudostuspeleihin...

Schastlivy olis varmaan pystynyt luomaan uran kolmossentterinä. Sellaiset pelaajat tosin aika helposti lähtevät isompien rahojen perään.


Laskisin myös Vorobjevin epäonnistuneeksi. Ykköskierroksen varaukselta odotettiin enemmän. Igor Makarovia ei vielä uskalla tuomita, mutta parin vuoden päästä sekin on todellisuutta. Aleksander Kozhevnikoviin käytettiin 3. kierroksen varaus vuonna 2002, ai siis keneen? Vuonna 99 Stepan Mohkov varattiin 2. kierroksella, eli siis kuka? Eli onhan noita.

Vorobjev ei minusta ollut floppivaraus, vaikkei ehkä odotuksia täyttänytkään. Vorobjevista olis tullut NHL-pelaaja kuitenkin... Nuo Kozhevnikov, Mokhov ja Levinski olivat kyllä jotain skouttauksen virheitä, koska sen nimisiä kavereita pelaa ehkä jossain Pervaja-liigassa.
Jakubov oli käsittääkseni sellainen projekti-pelaaja, mitä vaikkapa Anisimov... Jakubov laitettiin junnuihin sen sijaan, että oltaisiin ajettu sisään aikuisten sarjaan ja junnuista saatu polvivamma hidasti menoa entisestään.

Saa nähdä, mikä on Makarovin tilanne parin vuoden päästä, pitäisi saada hänet farmiin.
 
No, tuo on vähän sama homma, kuin että "ei varattu pelaaja ole floppi, jos hän siirtyy Venäjälle, tai loukkaantuu".

Ei ei se itseasiassa ole.

Pelityyli kun on kanadalainen on organisaatiolle helpompaa hakea jotain läheltä tutusta paikasta josta tietää löytävänsä sen mitä etsii, kun lähteä meren taakse hakemaan samaa joukosta jossa niitä haetun pelitavan ja tyylin kavereita on huomattavasti vähemmän.

Se mitä voisin käyttää vertailukuvana tähän:

Ei se ole venäläisvastaisuutta jos pelitapa on kanadalainen.

On tämä:

Sillä ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa, suomessa nyt vaan on tapana nakkikioskilla etuilusta antaa turpaan.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Ei ei se itseasiassa ole.

Pointti ei ollut rasismissa pelkästään. Joissain mainituista seuroista on kuitenkin myös rasistisia piirteitä.
On se toisaalta vähän niinkin, että pelaajilla pitäisi olla jotain roolitusta, ettei joka ukko pelaa samaa kaavaa. Aikoinaan kirosin, kun Darzins ei taidoistaan huolimatta mahtunut Ilvekseen, koska ei sopinut pelitapaan.
Siis valmentajan tehtävä on luoda joukkue niillä nappuloilla, mitä on annettu. Jos rosterissa on pari äijää, jotka ei taklaa kovaa, mutta muuten pelaa hyvin, niin eikö niiden olisi silloin syytä keskittyä siihen, mitä osaavat...

Vastaväitteet tähän ovat kiinnostavia.
 
Pointti ei ollut rasismissa pelkästään. Joissain mainituista seuroista on kuitenkin myös rasistisia piirteitä.
On se toisaalta vähän niinkin, että pelaajilla pitäisi olla jotain roolitusta, ettei joka ukko pelaa samaa kaavaa. Aikoinaan kirosin, kun Darzins ei taidoistaan huolimatta mahtunut Ilvekseen, koska ei sopinut pelitapaan.
Siis valmentajan tehtävä on luoda joukkue niillä nappuloilla, mitä on annettu. Jos rosterissa on pari äijää, jotka ei taklaa kovaa, mutta muuten pelaa hyvin, niin eikö niiden olisi silloin syytä keskittyä siihen, mitä osaavat...

Vastaväitteet tähän ovat kiinnostavia.

Minun pointtini ei ollut rasismissa ollenkaan vaan siinä että jotkut asiat vaan toimivat miten toimivat sen kummempaa syvempää analyysiä.

Lisäksi se että Miksi ihmeessä Hawks hakisi roolipelaajia Venäjältä jos "samat pelaajat" löytyvät 400 kilometrin sisältä ? Mukavampi ja helpompi niitä on seurata siinä lähellä ja tarvittaessa jopa opastaa kun se että meillä pörrää scoutti koko ajan venäjällä hoitamassa vaan jo varattuja prospekteja.
Tämä nyt ei tarkoita etteikö Chicagollakin olisi omat scouttinsa venäjällä vaan enemmän että organisaatiossa nyt on toimittu näin jo pitkään ja mitä ilmeisimmin koettu tämä tapa hyväksi. Jos Hawks joskus saa hyvän syyn katsoa venäjän (tai minkä tahansa muun maan) suuntaan suurennuslasilla me varmasti sen teemme , ja kuten historia on osoittanut, Hawks ei epäröi varata venäläisiä (Igor Makarov) tai minkä muun maanlaisia tahansa jos he löytävät yksilön joka heitä riittävästi miellyttää.

Valmentajan tehtävä on valmentaa, GM pitää huolen siitä että joukkueessa on riittävästi taito skaalaa.

Luuletko tosissasi että jotakin Stan Bowmania kiinnostaa pätkääkään missä maassa joku on syntynyt ? meillä on prospecteissa tällähetkellä nigerialainen kaveri keneltä odotetaan nousua kokoonpanoon ehkä jo ensi vuonna.

Ei jääkiekko ole kansalaisuudesta kiinni, kyllä jääkiekko on jääkiekosta kiinni.
 
Nikulinin uskoin saavan pelipaikan ylhäältä jo viime kaudella, mutta hän alkoi itkeä siirtoa jo ennen, kuin kausi edes oli alkanut... Ehkä olis voinut odottaa vielä toisen kauden.
Saprykin ei oikeastaan mahtunut joukkueeseen. Ei hän mielestäni epäonnistunut, mutta sen, mitä hän sai pelata, niin se oli nelosketjussa ja valmentaja kommentoi aikoinaan Saprykinista kyseltäessä siihen tyyliin, että olis voinut jättää hankkimatta sen pelaajan, kun oli jo ketjut valmiina pudostuspeleihin...

Schastlivy olis varmaan pystynyt luomaan uran kolmossentterinä. Sellaiset pelaajat tosin aika helposti lähtevät isompien rahojen perään.

Niin eli lopulta yksikään näistä mainituista tapauksista ei johtunut seuran väitetystä venäläisvastaisuudesta. Nikulinin kohdalla vika oli miehessä itsessään ja kenties liian suurissa odotuksissa. Saprykinin taso ei riittänyt eikä sen jälkeen mikään muukaan NHL-seura ole kiinnostunut. Schastlivyn kohdalla vähän sama juttu.

Miten siis Ottawan kohdalla tuo väittämäsi venäläisvastaisuus on perusteltavissa?
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
MTL
Markov, Malkin, Kovalchuk, Gonchar, Ovechkin...

Kaivakaa foliohattunne kaapista, sillä NHL sabotoi Venäjän Olympiaedustusta nyt niin kovalla kädellä. Datsyuk, Semin, Frolov, olette seuraavina listalla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös