Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

Viestiketju osiossa 'Yleinen jääkiekkokeskustelu' , aloittajana jussi_j, 09.05.2012 klo 23.47.

 1. Kari Runk Jäsen

  Osuuko Hakanpää edes ollenkaan kiekkoon? Nähdäkseni Hakanpään huitaisu osuu pelkästään Keräsen mailaan, joten tuomiohan menisi siinä tapauksessa täysin oikein.
   
 2. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Luitko tuota juttua edes? Siinähän todetaan, että Liigan sääntöjen mukaan tilanteesta ei kuuluisi rangaistuslaukausta, vaan kampitusrangaistus.
   
 3. Mikke73 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Ässät
  Lainaus:
  Vaikka tuosta katsoisi hidastuksen hidastettuna 0,25x nopeuteen, niin silti on ihan siinä ja siinä osuuko ensin kiekkoon. Yksikään tuomari ei pysty tuosta livetilanteessa huomaamaan että juuri ja juuri osuu kiekkoon ensin, joten tuomarivirhettä tuosta ei kyllä saa tekemälläkään.
   
 4. Pepper Jack Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Ai Pärnänen päätti julkaista Twitter-kysymyksen jatkoajassa. Tuomarivirhe ei ole edes mikään varmuus, sillä Hakanpää osuu jalkoihin melko samaan aikaan kuin kiekkoon/mailaan.
   
 5. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Joko Jatkoaika on julkaissut artikkelin tuosta tuomarivirheestä kun Otto Karvinen sai vain 2+10min tilanteesta josta olisi pitänyt tuomita pelirangaistus? Mielestäni heijastelee jotenkin väkivaltamyönteisiä arvoja Jatkoajan toimituksessa mikäli siihen ei puututa nopeasti.
   
  BigRedCat ja Pepper Jack tykkäävät tästä.
 6. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Tuosta olen kyllä samaa mieltä. Vaikea tehdä nopeassa tilanteessa ratkaisu sen väliltä osuiko ensin kiekkoon vai ei. Eli tuomarivirhe (tai siis väärä tuomio) mahdollisesti kyllä, mutta vaikea syyllistää tuomaria. Ja jos jokaisesta kyseenalaisesta tilanteesta julkaistaisiin etusivun uutinen, niin aika nopeasti täyttyisi koko Jatkoaika niistä.
   
 7. Erkka Lapanen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Liverpool. Tool
  Onkohan oululaiset, nyt kun siirtoikkuna on kiinni eikä rahaa voi törsätä uusiin pelaajiin, päätyneet ostamaan Jatkoajan kolumnit? Jos Jatkoaika haluaa joskus vakavasti otettavaksi jääkiekkosivustoksi, tulisi tämän päiväiset teini-kärppä kolumnit suodattaa pois. Kärpillä on kuitenkin ihan oma osio faneja varten.
   
 8. -40 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kalevan Kale, Wild ja Flyersin Ville.
  Hetki takaperin julisti jatkoajan kolumnisti että kun Kärpät kiristää ruuvia niin se on game over. Nyt toinen kolumnisti kertoo että IFK on tuleva mestari.

  Jos nämä kolumnistit edustavat jatkoajan näkemystä, mitä yleensä viralliset julkaisut edustavat, niin jotain ristiriitaa tuossa nyt on.
   
 9. mikko6000 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NUFC & K-Espoo/Blues 1984-2016, K-Espoo 2018-
  Lainaus:
  Eri toimittajilla on eri mielipiteitä. Stop The press!
   
  Huppu tykkää tästä.
 10. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Ja tämä toinen kolumnisti vielä kehuskelee miten hän osasi ennustaa, että HIFK voittaa pelsut.
  Kolumnin johtopäätös onkin "Stadilaisia odottaa kultainen kauden huipennus."

  Ja todisteena sille, että miten kova ennustaja on kyseessä löytyi täältä
  Riku Isokoski on Twitter

  "Kärpät-HIFK 4-2"

  Näillä ennusteilla ei oikein voi väärässä olla. Faneilta faneille.
   
  BigRedCat, -40 & mikko6000 tykkäävät tästä.
 11. Toimitus Jäsen

  Moi!

  On hyvä muistaa, että Jatkoaika on riippumaton journalistinen tiedotusväline, jolla ei ole mitään mielipiteellistä linjaa. Mielipidekirjoitukset ovat aina kirjoittajansa henkilökohtaisia näkemyksiä. Jatkoajassa julkaistaan usein myös artikkeleita, joissa toimittajat väittelevät kulloisistakin aiheista. Niissäkin pääosassa ovat luonnollisesti toimittajien omat näkemykset.

  Kiitos aktiivisuudesta!

  - Antti Pärnänen, päätoimittaja
   
 12. Sphinx Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Mikähän idea siinä on, että joidenkin "Verkkolehden uusimmat jutut" -osion alla olevien juttujen otsikot alkavat "Uutta:"

  Esimerkiksi tällä hetkellä sivun ylälaidassa näkyy kuusi otsikkoa tuossa osiossa:

  KooKoossa tehoillut Pitkänen palaa KalPaan - "Tuo vaihtoehtoja valmennukselle"
  Sportin alakertaan kokoa ja liigakokemusta - Geiger ja Tuohilampi kotkapaitaan
  Pettymys on aitoa − MM-kisojen 1. divisioona kutsuu Ruotsia
  Ruotsin MM-kisoista katastrofi - kohtalona historiallinen tippuminen 1. divisioonaan
  Uutta: Kärppien ylivoimapelaaminen ei ole ollut neljään ja puoleen vuoteen yhtä tehotonta kuin nyt
  Jokerit vahvistuu maajoukkuepuolustaja Mikko Lehtosella

  Eihän tuossa ole mitään järkeä, että tuo Kärppien ylivoimaa käsittelevä artikkeli on otsikoitu noin hölmöllä tavalla muista jutuista poikkeavasti.
   
  Ikävänkantaja tykkää tästä.
 13. nikozwan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Bruins, Pats
  Itse suhtaudun kyllä skeptisesti näitä stadin keväässä kuultavia kullanhimoisia julistuksia kohtaan. Myönnetään että HIFK:n ilme on ollut kyllä näin fanillekin positiivinen yllätys, ja näyttää siltä että saappaat jalassa mennään, mikä on hienoa, mutta mestaruuteen en usko. Veikkaan että juna tulee kaatumaan siihen, että Kärpät ei yksinkertaisesti anna punaisille sitä tarvittavaa vierasvoittoa. Jos tässä tilanteessa kotietu olisi stadissa, uskoisin finaaliin ja jopa mestaruuteen, mutta Kärpät on liian kova kotonaan. Mielelläni olen väärässä.

  Tämä siis viitaten etusivulla olevaan Isokosken kolumniin.
   
 14. Kyle Jäsen

  Itse kaipaan kunnon henkilöhaastatteluja pelaajista, ei mitään pelin jälkeisiä nopeita vartin haastatteluja vaan pitkiä yksityiskohtaisia tarinoita, joissa pelaaja saa kertoa "elämänkertansa". Itseasiassa jos palataan 15 vuotta ajassa taaksepäin niin juuri tälläisen artikkelit ja kolumnit olivat niitä mitkä nostivat Jatkoajan edelläkävijäksi verrattuna muihin urheiluun/jääkiekkoon uutisoitiin sivustoihin. Erityisesti Suutarin artikkelit lähinnä Pohjois-Amerikan alasarjojen tappelijoista on tehnyt lähtemättömän muiston allekirjoittaneeseen.

  Vaikka Suutari haastatteli monesti todella nimettömiä pelaajia, oli haastatteluissa monesti etsitty joku/(joitain) entinen joukkuekaveri josta myöhemmin oli mahdollisesti noussut supertähti ja näistä yritettiin kaivaa jotain mielenkiintoista pikkutarinoita haastattelun sisään. Jos mietitään että tällä kaudella liigassa on pelannut Jussi Jokisen lisäksi mm Kyle Quincey ja Nolan Yonkman joilta löytyisi varmasti uskomattoman mielenkiintoisia tarinoita uran varrelta juniorisarjoista NHL:ään ja sieltä Liigaan, niin näitä me lukijat haluamme lukea.
  Quincey, Jokinen ja Yonkman ovat ääripäät, uskoisin että esimerkiksi Mike Halmolta löytyisi mielenkiintoisia tarinoita kun on kuitenkin kiertänyt perus Liiga pelaajaa vaiherikkaamman urapolun.

  Jokatapauksessa ei klikkiotsikot ja mahdollisimman erottuvat mielipide kirjoitukset ole niitä asioita joilla Jatkoaika pystyisi kilpailemaan esimerkiksi IS tai HS joidenkin kirjoittajien kanssa mielenkiintoisimman jääkiekkosivuston tittelistä. Varsinkin kun nykyisillä jatkoajan kirjoittajilla/toimittajilla taitaa olla ykkösprioriteetti olla se että mielipiteiden pitää provosoida jotain osapuolta.
  Tiedän että toimituksessa toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön, mutta luulisi että juuri tälläiset yksittäiset isot pelaajahenkilökuvat olisi paljon palkitsevampia, kuin monta pientä omaan mielipiteeseen perustuvaa tekstiä. Kuvitellaampa esim tämä Tuuli Määtän taannoinen kirjoitus Jonne Virtasesta ja TPS:stä. Mitenkä se palveli Määtän mahdollista(oletus) journalisitin uraa mitenkään muutoin, kuin että ei varmasti saa järkevää haastattelua Virtaselta tai niiltä pelaajilta joiden sympatia on Virtasen puolella. Sitten kuvitellaan tilanne jossa edellinen kirjoitus olisi jätetty kirjoittamatta ja Määttä lähtisi rakentamaan uraansa siten että tiedustelisi, onko Virtanen halukas kertomaan oman tarinansa kaudesta Jatkoajan verkkolehteen.. Pikkuhiljaan kun nämä Määtät, Oinoset yms toimittajan urasta haaveilevat ymmärtäisivät, että jos he voittavat muutaman pelaajan sympatiat puolelleen niin se poikii aina moninkertaisen määrän uusia haastatteluihin halukkaita. Nyt Jatkoajassa keskitytään liikaa provoamaan ja hakemaan sensaatio otsikoita ja vaikea kuvitella että sillä voitettaisiin pelaajien/organisaatioiden luottamusta, joka olisi varmaan aika hyvä valtti matkalla ammattitoimittajaksi.

  ----

  Se on hieno asia että kirjoitetaan maajoukkueista, niin junioreiden, naisten kuin miestenkin osalta. Mutta eikö otsikkoon voi mainita jollain tapaa mistä turnauksesta on kyse. Nyt ei ole onneksi kuin naisten maaotteluita, mutta taannoin oli kahdet kisat/harjoitusottelut samaan aikaan niin otsikko "Suomi voitti Ruotsin" ei palvele lukijaa, jos ei tiedä että missä kisoissa.
   
  Kemppilukko, FutureHockey & Isäntä tykkäävät tästä.
 15. disco-stu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JK Mylly
  Lainaus:
  Tämä ehdottomasti korjaukseen! Eipä tässä kauaa ole, kun etusivulla patsasteli kaksi uutista, joissa toisessa Suomi voitti Ruotsin ja toisessa Suomi hävisi Ruotsille. En nyt muista oliko naiset ja junnut tms., mutta mun mielestä noihin ihan kaikkiin juttuihin voisi laittaa vaikka sen kyseessä olevan sarjan eteen. Tokihan se ei klikkiotsikkojen aikakaudella tule käymään päinsä, mutta täydellisessä maailmassa näin.
   
 16. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Älkää laittako pisteitä otsikoihin, kiitos.
   
  Hangon keksi ja Punamusta tykkäävät tästä.
 17. Kyljys Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Liljaniemeltä hyvä kirjoitus tuomaritoiminnasta. Asiahan on juuri näin ja laajemmin ajateltuna tuntuu ihmeelliseltä, että tämä on edelleen edes relevantti aihe.
   
  tinkezione ja Petr T. tykkäävät tästä.
 18. Isaskar Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KooKoo
  Ei siinä mitään, jos sellaiset 51-49 -tilanteet tai vähän selvemmätkin jätetään viheltämättä, kun virheellisen jäähyn mahdollisuus on suuri. Käytännössä linja tahtoo vaan muuttua liian radikaalisti. Ensin menee vähän pienempi rike läpi, sitten vähän suurempi ja lopulta ei uskalleta viheltää oikein mistään. Sitten tulee se yksi vihellys, joka on väistämättä kohtuuton kun niin monta selvää jäähyä on mennyt läpi. Onhan tuo aika taitelua ja johdonmukaisin ratkaisu olisi pitää sama linja koko ottelun ajan.
   
 19. Hangon keksi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
  Eikös nyt ole hieman ennenaikaista tehdä tällaisia juttuja:
  Näkemys: Vapise Yhdysvallat, Naisleijonien uroteot ovat vasta alussa

  Toistaiseksi Yhdysvaltojen ja Venäjän välieräpeli ei ole vielä edes alkanut. Tai sitten Jatkoajan juttuja kirjoitellaan Pietarin trollitehtaalla ja toivotaan kovasti Venäjän voittoa että huomenna saadaan kirjoittaa kunnon marttyyri-itkut siitä kuinka itänaapuria sorrettiin taas, ja Suomen hallitus on CIA:n hallussa.
   
 20. NakkiFakiiri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New York Rangers
  Tämä hieman huvitti: https://www.jatkoaika.com/Kolumni/N...-Kaapo-Kakolle-ruusuista-tulevaisuutta/210588

  On totta että aiempina vuosikymmeninä Rangers ei ole osannut varata kovinkaan kaksisesti, mutta noihin aikoihin keskittymisen sijaan kirjoittajan olisi ehkä kannattanut keskittyä nykyhetkeen ja pariin viime vuoteen, jolloin Jeff Gortonilla on ollut oikeasti näppinsä pelissä. Muutoksen tuulet puhaltavat. Parin viime vuoden ykköskierroksen pickit ovat olleet mallikkaita, ja esimerkiksi Lias Andersson sekä Filip Chytil ottivat tällä kaudella vakipaikat ylhäältä, ja samaa odotetaan ensi kaudeksi saapuvalta viime kesän ykkösvaraukselta eli Vitali Kravtsovilta. Systeemiin on tuotu nippu lahjakkaita ja potentiaalisia prospecteja ja David Quinn palkattiin päävalmentajaksi nimenomaan sen takia että hänellä on kokemusta ja osaamista nuorten pelaajien suhteen. Näinollen nyky-Rangers on Kakolle varmasti erittäin hyvä kasvuympäristö, jos ja kun hän Manhattanille saapuu. Vähän tuli sellainen fiilis että on keksitty kysymyksiä herättävä sekä hieman tummia pilviä maalaileva otsikko liittyen superkiinnostavaan nuoreen suomalaiseen, ja vasta sen jälkeen ryhdytty vääntämään tikusta tekstiä. Pystytte parempaan.
   
 21. Sir Markku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Junnon kirjekuoret, Markku-liitto
  Virheiden tunnustamisesta kirjoitettu kolumni oli pitkästö aikaa hyvä kirjoitus. Itseä on viime vuosina lämmittänyt se, että meillä on Kärpissä ollut valmentajia koodinimellä Lauri Marjamäki ja Mikko Manner. Ei ikinä selittelyjä tai syyttelyjä. Vika löydetään aina omasta toiminnasta.
   
 22. Vaughan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Minusta kolumnin ajoitus sisälsi lievästi - ilmeisen tahatonta - ironiaa:

  Koko Suomi presidentistä pienipalkkaisimpaan kesätoimittajaan on itkenyt naisten MM-finaalin hylättyä maalia. Rautakorven joukkueelta hylättiin kolme, joista kahdessa vieläpä tilanne oli samankaltainen kuin MM-kisoissa: maalivahdin ja kenttäpelaajan kontakti maalivahdin alueen ulkopuolella.

  Todennäköisesti kaikki tuomiot olivat vallitsevan linjauksen mukaan oikein, koska kaikissa niissä kiistatta tapahtui kontakti. Jos jossain on vikaa, niin systeemissä. Silti Rautakorven pettyneestä purkauksesta kirjoitetaan kolumni, vaikka yhtä hyvin kohteena olisi voinut olla koko suomalainen yleisö...

  Ehkä Liigassakin olisi sijaa tuomaritoiminnan kehittämiselle siinä missä MM-kisaorganisaatiossakin? Ehkä videotuomari ei ole ratkaisu kaikkiin ongelmiin? Vai pitäkö kaikki kritiikki vain keskittää suljettujen ovien taakse ja kesäisiiin kehittämisseminaareihin?

  Onnea kuitenkin vielä kerran Kerholle! Olitte parempia ja ansaitsitte loppuottelupaikan!
   
 23. Crank Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Flyers, nippelitieto
  Tämän päiväinen Oinosen kirjoittama Näkemys alkaa näin:
  Lainaus:
  Mikä hallitseva mestari Tampa siis on? Joko en tajua tai sitten on kirjoiteltu ihan mitä sattuu. Tai sitten tarkoitettu runkosarjan voittamista, mutta ollaanko siinä sitten runkosarjamestareita?

  https://www.jatkoaika.com/Kolumni/Näkemys-Sergei-Bobrovskin-huikea-tasonnosto-oli-suurin-syy-Blue-Jacketsin-sensaatiomaiseen-voittoon-runkosarjakuninkaasta/210729
   
  Giroux ja Hande75 tykkäävät tästä.
 24. pussukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Liigan finaalihistoria tarjoaa HPK:lle yllätysmahdollisuutta

  Hienosti on finaaleiden kotietua ja hurmosjoukkueiden voittomahdollisuuksia käsittelevässä kolumnissa tilastoista poimittu rusinat pullasta tukemaan kirjoittajan omia toiveita. 2000-luvun finaalipareista unohdettiin seuraavat hopealle jääneet hurmosjoukkueet: Ässät 2006, Blues 2011, Pelicans 2012 ja KalPa 2017.
   
 25. hemmo_1973 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  pussukka tykkää tästä.