Tulevina vuosina nuo hankinnat voivat aiheuttaa FFP:n osalta ongelmia, mutta arvelisin tuon Chelsean "ostetaan kaikki maailman nuoret pelaajat" -strategian pohjautuvan juuri tuohon. Todennäköisesti noista Chelsean parin vuoden aikana ostamista junnuista vain joku 1-2 murtautuu merkittäväksi pelaajaksi Chelseaan, mutta ne muut voidaan hyvien lainapestien jälkeen myydä selvästi ostohintaa kalliimmalla eteenpäin ja tehdä siten älyttömästi FFP-tilaa. Jos Boehly onnistuu tuossa suunnitelmassaan, niin FFP ei tule käytännössä missään vaiheessa rajoittamaan Chelsean hankintoja.
Tätä "ostetaan kaikki junnut" strategiaa Chelsea on toteuttanut jo pitkään, ja onnistunut sillä pitämään omaa nettokulutustaan maltillisena.
Nyt Boehlyn aikakaudella tähän on kuitenkin tullut selkeä muutos. Aikaisemmin Chelsea hankki lupauksia huomattavasti halvemmalla, ja useamman askeleen päässä siitä läpimurrosta. Nyt kuitenkin hinnoissa on me ty äärimmäisyyksiin ja pelkästä potentiaalista on maksettu useita kymmeniä miljooniaa ja pelaajia on tullut sisään toista kymmentä. Eli pelkästä potentiaalista on maksettu laskutavasta riippuen joka tapauksessa satoja miljoonia.
Samalla kun hankintahinnat ovat kasvaneet, hankintahinnat ovat maailmanlaajuisesti laske laskeneet vaikka Englannissa ovatkin nousseet. Eli tällainen Hazard, Costa tai Oscar myynnin todennäköisyys on laskenut.
Pelkästään tämän kesän hankintoja on tehty noin £350m jos Caicedo ja Lavia tulee sisään. Sisään on tullut Nkunku, Disasi, Jackson, Ugochukwu, Sanchez, Angelo ja mahdolliset Caicedo ja Lavia. Tähän päälle viime kauden puoli miljardia.
Kyllä Chelsea näitä hankinnoista jotain takaisin varmasti saa. Jos ajatellaan, että rahallisesti puolet näistä breikkaa, jäisi myytävää silti vielä noin £400m jotta omille pääsisi. Toki se breakeven ei ole välttämättömyys FFPn kannalta, mutta kyllä tuossa kädet on täynnä työtä, jotta tästä treidaus strategiasta saisi oikeita hyötyjä irti. Toki sieltä viime kaudelta on realisoitu tappioita jo muutama kymppi.