Kertausharjoitukset

  • 246 271
  • 674

Larvanto82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara, Porin Ässät,TamU, IFK Mariehamn
Meikäläinen oli Riksun Viestirykmentissä vuoden 2002. Kahdeksan kuukauden kuluttua kotiutumisesta syksyllä 2003 takana oli kahdet kertaukset yhteiskestoltaan 24vrk. Nyt on onneksi pari vuotta ollu hiljaista.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mazza kirjoitti:
Homma ei muutenkaan eronnut juuri mitenkään palvelusajasta, missään nuotioilla ei todellakaan ehditty istuskella. Toivottavasti ei tarvitse mennä enää takaisin.

Meillä It-joukoissa meno kertauksissa on kyllä ollut suht rauhallista. Aamukuudesta viiteen iltapäivällä ammunnat ja sen jälkeen saa tehdä mitä lystää. Nukkuakin on saanut aika riittävästi. Näin siis Lohtaja Beachilla.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
12 vuotta armeijasta eikä kertauslappuja oo tullu. Mitähän olen tehnyt väärin/oikein? Olis kai se mukava päästä ampumaan kaikennäköisillä pyssyillä pitkästä aikaa. Muttei kuitenkaan niin mukavaa että vapaaehtoisesti sinne itseäni tyrkyttäisin.
 

J-Ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oma saapumiserä oli II/00 ja 9kk palvelin laivastossa. Meidän porukasta kukaan ei laivaston reserviin päässyt, eli kun pilliin vihelletään niin istun saaressa ja paskannan samaan kekoon muiden kanssa.
Kertausharjoituskutsua ei ole kuulunut. Kotiutumisesta alkaa olemaan se viitisen vuotta, luulisi että kohta pyytäisivät. Mielelläni lähtisin varsinkin kesällä.
 

dohf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Raksilan Pleksi kirjoitti:
12 vuotta armeijasta eikä kertauslappuja oo tullu. Mitähän olen tehnyt väärin/oikein? Olis kai se mukava päästä ampumaan kaikennäköisillä pyssyillä pitkästä aikaa. Muttei kuitenkaan niin mukavaa että vapaaehtoisesti sinne itseäni tyrkyttäisin.
Minullakin on kulunut jo 8 vuotta reserviä ilman lisäkoulutusta. Toisaalta ei kyllä kiinnosta pätkääkään, haulikollakin saa käydä ampumassa silloin kun huvittaa. Armeijasta ei muutenkaan tarttunut ystäviä/kavereita, joten ei tuonne siltäkään kannalta tarvetta ole lähteä että niitä näkisi.

Oikeasti en tiedä edes sijoituspaikkaani sodan aikana, eikä paljon kiinnostakaan. Olisihan se selvinnyt koulutuksen loppuvaiheessa lääkintäupseerilta kysymällä, eipä tullut kysyttyä. Jos nyt joskus kertauskutsu tulee, eiköhän sekin musta aukko tiedoissani sitten aikanaan selviä.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
dohf kirjoitti:
Armeijasta ei muutenkaan tarttunut ystäviä/kavereita, joten ei tuonne siltäkään kannalta tarvetta ole lähteä että niitä näkisi.

Oikeasti en tiedä edes sijoituspaikkaani sodan aikana, eikä paljon kiinnostakaan.

Minulla on täsmälleen sama tilanne, paitsi yhdeksän vuotta reserviä.
 

Kuvernööri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kerrankin Puolustusvoimat tekee minut iloiseksi! Viitisen vuotta sitten lupailtiin/uhkailtiin, että ensin tulee pari vapaaehtoiskutsua ja sen jälkeen 5 vuotta kotiutumisesta pakollinen. No ei tullut pakollista vaan kolmas vapaaehtoinen.

Luojan kiitos kaikille taloudellisille leikkauksille!
 

majuho

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kotiuduin Niinisalosta lokakuussa 1988. Kertausharjoituksissa olen ollut kerran, vuonna 1990. Nyt on ollut hiljaiseloa sellainen 16 vuotta, mutta eipä sinne mikään hinku ole muutenkaan..
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minä kotiuduin kesällä 1994 Kainuun prikaatin tuliasemapatterista. Kun kertauslappu tuli kotiin v. 1999, niin eipä tehnyt pätkääkään mieli lähteä taas Rovajärvelle keskellä talvea. Hain lykkäystä töiden takia. En saanut. Eikä vieläkään tehnyt mieli mennä.

Niinpä ilmoitin, että en voi vakaumuksellisten syiden takia enää lähteä kertaamaan. Kukaan ei koskaan kysynyt perusteluja, vaikka ainoa vakaumuksellinen syy oli totaalinen motivaation puute hukata enää päivääkään elämästä kyseisen laitoksen palveluksessa.

Vuosi siitä eteenpäin tuli kutsu täydennyspalveluskoulutukseen, joka on sitten jonkinmoista "reservin sivarien" hommaa. Kai sen olemassaolon ainoana tarkoituksena on olla jonkinlainen rangaistus kertausharjoituksista kieltäytyjille. Lain mukaan täydennyspalvelus voi kestää jopa 40 päivää. Meillä kesti viisi ja ilmoitettiin, että uutta kutsua ei tule. Viikko meni korttia pelatessa Lapinjärven siviilipalveluskeskuksessa. Välillä piti maalata jotain latoa, mutta kun ne maalit tulivat vasta sinä päivänä, kun päästiin pois, niin sekin jäi sitten tekemättä.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
dohf kirjoitti:
Minullakin on kulunut jo 8 vuotta reserviä ilman lisäkoulutusta.
- - -
Armeijasta ei muutenkaan tarttunut ystäviä/kavereita, joten ei tuonne siltäkään kannalta tarvetta ole lähteä että niitä näkisi.
- - -
Oikeasti en tiedä edes sijoituspaikkaani sodan aikana, eikä paljon kiinnostakaan.
Sanasta sanaan sama!

08.12.1998 Dragsvikin portit sulkeutuivat viimeisen kerran takanani eikä takaisin ole tarvinnut mennä. Yksi lappu vapaaehtoisiin kertauksiin on tullut joskus 2001-02 (?). Sekin tuli sitten alunperin väärällä osoitteella...

Yksi hyvä kaveri intistä jäi, mutta harvemmin tulee nähtyä, kun olemme molemmat tällaisia matkailuorientoituneita. Viimeksi taidettiin nähdä vuonna 2004 Helsingin Matkailumessuilla ja sitä ennen 2002 (2001?) Tukholmassa Sweden Hockey Gamesissa. Missä seuraavaksi? Vuonna 2010 Rovajärvellä...

Sijoituspaikasta ei kanssa ole harmainta hajuakaan. Epäilys on siitä, että pitäisi mennä johonkin Lumparlandin pusikkoon kykkimään (itkemään) ja varmistamaan Ahvenanmaan demilitarisoinnin kunnioittamista myös sodan aikana. Missään nimessä mihinkään eturintaman jermuiluun ei ole tarkoitus osallistua...

Millä tavalla noita kertauskutsuja muuten pystyy välttelemään parhaiten lapun tipahtaessa postilaatikkoon? Työesteet menevät ilmeisesti aika harvalla (lähinnä yrittäjät) läpi. Vakaumuksen muuttohan tuossa edellisessä viestissä tulikin jo esille, mutta onkohan se edelleen yhtä helppoa?

Omalla kohdallani ajattelin joskus heikentynyttä kielitaitoa (papereiden mukaan olen täysin suomenkielinen), mutta kuinka tarkasti esim. tuollaiset taustat tarkistetaan. Nykyinen työpaikka on yhteispohjoismaalainen ja työkielenä on ruotsi. Toinen asia johon ajattelin mahdollisesti lappujen tullessa vedota on huonossa kunnossa oleva selkä (leikattu talvella 2003). Jos johonkin pusikkoon joudun jälleen kykkimään, niin missään nimessä en ainakaan ala kantamaan yhtään ylimääräistä.

Kuinka kauan muuten on kestänyt pisimmillään reserviinpääsystä siihen, että vielä valtio on muistanut? Jossain vaiheessa kuulin huhuja, että jos viiden ensimmäisen reserviläisvuoden aikana ei lappuja tule, niin sitten ei enää ikinä. Voinko siis omalta kohdaltani jo pikkuhiljaa huokaista helpotuksesta? Poikkeuksethan tietysti vahvistavat säännön, mutta onko jollain kokemuksia "myöhään" tulleista kertauslapuista?
 

wade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp ,Maple Leafs ,Blackburn Rovers
Itse kotiuduin 1995 huhtikuussa ja kertaamaan jouduin syyskuussa 2001. Eli näiltä osin tuo 5 vuotta ei ainakaan pitänyt paikkaansa. Oli niin turhaa homma, että mikäli uusi kutsu tulee niin täytyy jotenkin hankkiutua kipeäksi tai pyytää pomolta lappu.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
wade kirjoitti:
Itse kotiuduin 1995 huhtikuussa ja kertaamaan jouduin syyskuussa 2001. Eli näiltä osin tuo 5 vuotta ei ainakaan pitänyt paikkaansa.
07.05.2004 Sumu kirjoitti:
II/94 olin intissä ja kertaamassa viikon Rovalla syyskesällä 2002
07.05.2004 b2reds kirjoitti:
Intistä pois 92. Ekat kertaukset 99.
Eli tuo viisi vuotta taitaa olla todellinen urbaanilegenda/tornihuhu.
 

kiljander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo. Susijengi. LAL. UTA. SoJy.
sininen kirjoitti:
Minä kotiuduin kesällä 1994 Kainuun prikaatin tuliasemapatterista. Kun kertauslappu tuli kotiin v. 1999, niin eipä tehnyt pätkääkään mieli lähteä taas Rovajärvelle keskellä talvea. .

2 x 2 viikkoa TALVELLA Rovajärvellä aikoinaan olleena (tykistön tiedustetelutulenjohto) ymmärrän mielipiteesi täysin. Itsekään en enää kolmatta kertaa mene kuin kilon paloina. On nimittäin aika kylmää siellä pahimmillaan...

Kerran olen käynyt viikonlopun kertaamassa -> luutnantin natsat taitavat jäädä haaveeksi.
 

Karzan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uisge beatha
Kesäkuussa -92 päässyt intistä pois, eikä kertaakaan ole kutsua kertaaman tullut. Sen siitä saa, kun meinaa antaa komppanin vääpelille turpaan niin että tukka lähtee.


Ei sen puoleen, ei ole ikävä takaisin.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Huhtikuussa -93 pois jos oikein muistan, eikä ole kutsuja kuulunut. Jos meni niin mahdottoman hyvin, tai sitten lääkintämiehillä ei ole mitään käyttöä. Ei surra.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Keväällä 1987 pois Niinisalosta, elokuussa 1987 ensimmäiset kertaukset. Sen jälkeen tasaisesti viisitoista vuotta, viime aikoina hiljaisempaa. Toista sataa kertauspäivää takana, arvona yliluutnantti. Rovajärvellä on hieno hiihdellä talvella.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Arnold kirjoitti:
Mää kävin Säkylän korohoron II/01 ja meille sanottiin ettei välttämättä koskaan tarvitse tulla kertaamaan. Niin, välttämättä. Ans kattoo ny..
Mä menin seuraavassa setissä, eli I/02 ja meille sanottiin, että muutaman vuoden päästä on kertaukset. No, neljä vuotta on kulunut, mutta mitään ei ole kuulunut. Eikä tarvitse mun puolesta kuuluakaan.

Runtuluoma oli muuten leppoisa äijä.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Kesällä 02 pääsin pois Kontiorannasta, ja 04 kesällä kävin kertaamassa 6 päivää. Kertausreissu oli todella mukava, makkaranpaisto leiri. Käytiin välillä leikkimässä sotaa, mutta pääasiallisesti makoiltiin teltalla, ja käytiin sodeautolla kahvilla.
Kertausten loppupuheessa meille sanottiin, että noin 3 vuoden päästä olisi tarkoitus ottaa osasto uudestaan kertaamaan.
Toivon mukaan ei tarvitse lähteä kuitenkaan kertaamaan ihan heti uudestaan. Vielä kun ei ole mikään kiire perhettä pakoon kertauksiin.
 

Knower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit+Petteri Nummelin
Itseltäni vuosi -99 meni ns. ohi palvellessani maatani Porin Prikaatissa Säkylässä. Panssaritorjuntamiehiä. Vielä ei ole kutsua kertaukseen tullut, eikä tarvitse kyllä tullakaan. Minulla meni tuo vuoden loppu vähän huonosti, jalka käyttökieltoon ja joka toinen päivä keskimäärin päivystäjänä. En saanut järin hyviä armeijapisteitä, joten ehkä huonouteni on syynä kutsumattomuuteeni?

Jos kutsu tulee, yritän luistaa ehdottomasti. Voi jopa onnistua, sillä työskentelen pienessä "firmassa", jossa jokaista 3-4 työntekijää tarvitaan ihan koko ajan ja sijaisia ei tähän hommaan löydy. Peukut pystyyn!
 

Lemmu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport, Detroit Redwings, Arsenal
Itse kotiuduin 2002 kesällä ja heti 2005 syksyllä joutu kertaamaan. Silloin oli ekat pakkasyöt vieläpä ja oli ihan hemmetin kylmä. Ikinä en ole joutunu niin kovaa sykkimään intissä kuin silloin. Makkaraa en ehtiny kuin vähän käden lämpöiseksi saada. Nukkuakkin sai peräti 3h koko 4 vuorokauden aikana. En siis menee enää koskaan kertaamaan. Yks kerta riitti tosiaankin sitä paskaa!
 

kiekki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-67, Marit Björgen, Kimi Räikkönen
Pääsin itse intistä tammikuun alussa 2005. Kertauskutsu tuli jo tammikuun puolivälissä 2005. Kertauksissa olin sitten maaliskuun puolivälissä päivän ja huhtikuun alusta toukokuun alkuun, elikkä siinä tuli 26 päivää niin että tärähti.
Palvelin Pansion laivastoasemalla Turussa.
 

entti7

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Team Harrier
Mr.Fox kirjoitti:
Eli tuo viisi vuotta taitaa olla todellinen urbaanilegenda/tornihuhu.

No jaa....

Meikäläinen pääsi alikersanttina pois kuninkaallisista jääkärijoukoista kesäkuussa 96 -> 2000 napsahti ensimmäinen kertaus -> 2005 seuraava... Eli ei tuo viisi vuotta nyt niiin kaukaa haettu kertausväli ole - ainakaan meitillä.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sistis kirjoitti:
Voi vittu. Nyt rupesi oikeasti pelottamaan. II/99 -erää, kotiuduin kersanttina kesällä 2000. Eikä kutsua ole kuulunut. Mutta tuo viittaisi siihen, että nyt napsahtaa. Ei vielä maalata piruja seinille, mutta viestissä pitäisi olla vähän tiuhempi tahti kertauksissa, kuin mitä meikäläisellä on ollut...

Joo, näinhän se on. Mutta sanoi ne meillekin viimeksi, että pian joudutte Rovalle, vaikka It-miehiä olettekin ja heti sen jälkeen kutsuu taas Lohtaja. Mutta 4 vuotta on mennyt eikä mitään ole kuulunut. Ei noista ikinä tiedä. Oman joukkueen yksi lataaja joutui ekan kerran kertauksiin 43-vuotiaana :) . Eka ylennys napsahti itselleni pari vuotta sitten, joten elän toivossa että se oli ns.jäähyväislahja. Näin 36-vuotiaana antaisin jo mieluusti nuorempien hoitaa sotahommat :D
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Blackie kirjoitti:
Runtuluoma oli muuten leppoisa äijä.

Toden totta, jos sille päälle joskus harvoin osui. Persoona kyllä!

Luutnantti Anttila oli huikea. Allekirjoittaneen lähin skappari, ei tarvinnut edes aina teititellä. Legendaarinen metsävalitus mulla kolmen aikaan yöllä linjanvedon jälkeen: "ei v*** p*** s***". Johon Anttila: "No mitä se Arnold täällä kiroaa, kun on muuten niin hiljainen ja rauhallinen mies."

No niin no, se oli sitä aikaa se..
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Noista kertausharjoitusten aikaväleistä yms. muutama sana, kun erilaisia tornihuhuja tuntuu liikkuvan. Korostan, en ole asiantuntija sinällään, mutta on tullut seurattua tuota touhua kuitenkin.

Nythän on niin, että puolustusvoimien säästökuuri koskettaa myös kertausharjoitusvuorokausia. Tämä ja ensi vuosi mennään hyvinkin supistetulla liekillä. Muistaakseni kertautettavien määrä on vain noin 5 000 per vuosi, mikä tietenkin pitkällä aikavälillä on aivan liian vähän tarpeeseen nähden. (tarve = sa-yksiköiden taitojen ylläpitäminen, kenenkään henkilökohtaisista mieltymyksistä en kirjoita).

Eli vaikka tavoite on, että tärkeimpiä reserviläisyksiköitä (= sodan ajan jääkäriprikaatit) kertautetaan säännöllisin väliajoin, ei se tule ainakaan ihan lähivuosina toteutumaan. Näin ollen varusmiespalveluksen päättymisen ja ensimmäisen kertausharjoituksen välillä ei ole mitään pitävää laskentakaavaa. Lisäksi kertausharjoituksia on erilaisia - tehtäväkohtaisia ja joukkokohtaisia, myös erilaisia vapaaehtoisia. Tarkoittaa sitä, että yksilöiden kohdalla kh-vuorokausien määrä on kovinkin erilainen riippuen sa-tehtävästä. Sijoitetut upseerit, aliupseerit ja erikoiskoulutettu miehistö saa hyvin todennäköisesti enemmän kertauskäskyjä kuin tavallinen miehistö, vaikka viimeksimainittu olisi myöskin sijoitettu sa-yksiköihin.

Lisätietoahan reserviläisyyteen liittyen löytyy paljonkin osoitteesta www.mil.fi
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös