Kerhon otteet kaukalossa kaudella 2014–2015

  • 200 647
  • 1 171

Ralph

Jäsen
Saku Salminen ja Juhani Jasu kentällä, kun joukkue hakee kavennusta ilman maalivahtia! Jasu... ja SALMINEN!? Samaan aikaan Zach Hamill istuu penkillä. Peluutus kunnossa ja niin edelleen, Hamill taitaa olla Pasi Arvosen suosikkipoikia tai jotain. Mitä Hamill on tehnyt, kun ansaitsee tämän? Ainakin eniten maaleja joukkueesta, mutta sen pitäisi olla vain hyvä asia.
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
Tänään oli kyllä huonoa pelaamista Sarosta myöten, mutta surkeinta oli kyllä Arvosen peluutus. Jos ei Hamillilla ollut jotain vammaa, niin en tajua miksi hän istui lopussa penkillä ja kentällä oli varsinaisia maalilinkoja.
 

Rontti

Jäsen
Suosikkijoukkue
paska kiekko
Pelasiko se Hamill sen toisen (?) erän taklauksen jälkeen, jossa oli katollaan? Eiköhän tuohon pelaamattomuuteen joku ihan järkevä syy ole. Tai sitten ei ole, mistä näistä tietää. Jotain uutta pitää tauon aikana keksiä taas siihen ylivoimaan, kun nuin se ei enää toimi,
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Pelasiko se Hamill sen toisen (?) erän taklauksen jälkeen, jossa oli katollaan?
Pelasi kyllä kolmanessa erässä.

Jotain uutta pitää tauon aikana keksiä taas siihen ylivoimaan, kun nuin se ei enää toimi,
Miten olisi uudet pelaajat kokeilemaan suurimmalle vastuulle? Ja ykkösylivoimalle aikaa pelata tuota ylivoimaa, eikä niin että ekan purun jälkeen tulee vaihto ja kakkosketju kentälle.

Yksi isoa asia on, että Zach Hamill pitää saada ykkösylivoimaan. Miten olisi Jyri Niemi jotenkin tuohon mukaan? Maalinedustalle jopa? Eero Somervuori sinne kuuluu, mutta pienempään kiekolliseen rooliin...
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
Oli kyllä huvittavaa kun veskari pois ja 6 pelaaja on JASU.
Tiesi jo siinä vaiheessa että ohi on.
 

PalloJofa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Tulee kyllä hyvään paikkaan tosiaan tauko. Oikeastaan osasin odottaakin edellisen majotauon jälkeen pientä notkahdusta. Niin siinä vain usein käy, että vire hukataan usein tauon aikana ja toisaalta toisinpäin se löytyy tauon aikana uudestaan. Edellisen tauon jälkeen on kyllä ollut ajoittain melkoista tuskaa Kerhon pelaaminen. Kohtalaisen kuivin jaloin ollaan kuitenkin selvitty ja voittojakin raavittu, mutta ehdottomasti odotan, että se alkusyksyn vire löytyisi taas sieltä joulun aikana.

Tuo peluutus on kyllä tosiaan aika surkuhupaisaa välillä. Oliko siinä 6-5:ssa kun tosiaan Salminen ratkaisemassa peliä, hieroo hieroo hakee kuningassyöttöä poikittain ja vastustaja on lukenut sen jo hyvän aikaa ennen kuin mies itsekään sitä tietää yrittää.

Olin 96% varma, ettei Paajanen tee läpiajosta maalia, mutta yllätti positiivisesti. Jospa se siitä, paikkoja on Otolle ilmaantunut viime peleissä. Muuta positiivista ei eilisestä tarttunutkaan, osittain sen takia kun seurasin sivusilmällä ilman suurempaa ajatusta.
 

Jakub

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Tauko tulee tosiaan hyvään paikkaan, mutta nyt se sitten vasta pelottaakin mitä tauolta paluu on, kun Saros on poissa joukoista. Pessimisti minussa pelkää, että kerho voittaa 1-2 peliä max kun Myllykoski on maalissa ja Saroksen palatessa ruotuun kerho on romahtanut taulukossa niille sijoille, jonne se kausiennakoissa sijoitettiin. Jos näin käy, en voi antaa seurajohdolle kovin hyvää palautetta siitä ettei mitat täyttävää korvaajaa hankittu ajoissa tilalle, koska Myllykoski on tuonut hyvin vahvasti esille oman tasonsa tässä syksyn aikana ja se on jo todettu riittämättömäksi.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Oli kyllä huvittavaa kun veskari pois ja 6 pelaaja on JASU.
Tiesi jo siinä vaiheessa että ohi on.

Kai sinne nyt paras aloittaja laitetaan sentään tärkeimpään aloitukseen. Muutenkin hyvä rouhimaan kulmassa, joten ihan ansaitusti siellä Jasu oli. Ei herraa sinne pelintekijäksi pistetty. Se miksi Hamill ei siellä ollut, on se kysymys. Somervuori hautoo liikaa, kiekko liikkeelle ja vetoja sitä kautta. Nyt odotellaan, että tapahtuu itsestään jotain.
 

Ralph

Jäsen
Tosiaan se oli Saku Salminen, joka tuli kuudentena pelaaja jäälle lopussa. HPK heitti kentälle ykkösylivoimansa sekä kuudenneksi Salmisen. Juhani Jasu on Espoon pelistä lähtien pelannut ykkösylivoimassa, joten hän ei ollut se ylimääräinen pelaaja.

Millä näytöillä Salminen siellä sitten luutii, sitä en tiedä. Onko Jokereiden suunnalta pakotettu peluuttamaan Salmista vai mikä lie. Kun Juha Koivisto palaa ehjien kirjoihin, eli on kaikki hyökkääjät terveenä, Salmisen pudottaisin kokoonpanosta pois. Santeri Vuoti on osoittanut parissa viime pelissä, että on Salmista parempi pelaaja jopa nelosketjun pelaajaksi. Vuoti on pelannut hyvin samanlaisesti kuin Jesse Saarinen, eli pörrännyt tehottomasti alueella. Se on enemmän kuin mitä Salminen on saanut aikaiseksi.

Lauantaina Rauman Lukko ja sitten odotetulle tauolle, jonka aikana saisi tapahtua muutakin kuin kinkunsyömistä. HPK pelaa Juuse Saroksen MM-turnauksen aikana kuusi ottelua Liigassa. Tai siis pelaa viisi, mutta kuudes tulee liian nopeasti jos Suomi pelaa pitkän turnauksen, jolloin Sarokselle annetaan varmasti huilia.

La 27.12. Blues - HPK
Ti 30.12. HPK - SaiPa
Pe 2.1. HPK - Pelicans
La 3.1. Ilves - HPK
Ma 5.1. KalPa - HPK (MM-turnaus päättyy)
Ke 7.1. HPK - HIFK
Pe 9.1. HPK - Kärpät (Saros mukaan?)

On se perkele, että kauden tiivin ottelutahti pitää olla juuri tuolloin. Eihän tuo kestä kuin reippaat kaksi viikkoa, mutta juuri silloin pitää olla kauhea määrä pelejä.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Oliskos Salminen siellä Viedenskyn lisäksi ainoa isompi pelaaja maalinedustalle..Mene ja tiedä, mutta väärälle miehelle siinä kiekko sinne laitaan jäi, se on selvä.
 

Ralph

Jäsen
Eipä ole Lukko-pelistä mitään keskustelua irronnut. Onko koko väki ollut 85-vuotisjuhlissa ja jatkot venyneet?

- Torjuntamäärät eivät kerro ottelusta oikein mitään, sillä Lukko vain laukoi enemmän, eikä todellakaan hallinnut selvästi. Juuse Saros oli loistava, eli oli juusesaros
- HPK:n viimeistelypeli oli kamalaa
- Ykkösketju veteli taas kiikareilla, eikä Jesse Saarinen ole enää "pörssikärki"
- Kakkosketju teki molemmat joukkueen maalit, mutta ei kuitekaan kaikenkaikkiaan erottunut mitenkään
- Joonas Vihkolle kauden kuudes maali ja väkisin tulee iskemään taas sen kymmenen maalia kaudessa
- Zach Hamill oli terävällä päällä, mutta ei vaihteeksi saaut mitään tukea ketjukavereilta
- Puolustuksesta kukaan ei erottunut oikein mitenkään, mihinkään suuntaan
- Ylivoimapeli on paskaa, vaikka kakkosylivoima yhden tekikin
 

nakke-81

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK (ipk, keupa, fps)
No ei häikäsevää peliä ollut mutta ei myöskään surkeaa.
Hamilin hermot saatava kestämään muuten voi vaikeuksia keväällä tietää.
Juhlapelistä voitto mikä hienoa tahtoo olla yleensä tappiollisia juhlia.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Mun silmään eilinen matsi oli suorastaan loistava. Lukkokin oli varsin hyvä, mutta Kerholla liikkui jalka ihan eri tyyliin kun useissa aiemmissa matseissa eikä nyt perseilty omassakaan päässä. Juuri tuolla hirveellä sykkeellä näitä matseja voidaan voittaa, kun oikeasti taitoa ei niin ihan hirveästi ole pl. muutamat yksilöt. Puolustus toimi melkosen jämäkästi eikä päästänyt raumamboigii sektorille juuri lainkaan, ja jos päästi niin Saros oli mies paikallaan. Takakarvauskin toimi hyvin, kun jaksettiin/viitsittiin häiritä sitä kiekollista eikä vaan surffailtu kiekkoa seuraten. Hyökkäyspäässä nyt oltiin vähän mielikuvituksettomia ja vähän vittumaisesti pari parasta paikkaa sattui mm. Jasulle ja Salmiselle. Hamillilta olisin odottanut ilmaveiviä siinä yhdessä paikassa, mutta yritti jotain muuta kynää.

Loppua kohden sitten ehkä vähän joko väsähti porukka tai sitten taas alettiin varmistelemaan, kuten asiaan kuuluu. Jos funtsitaan lähtökohtia niin olihan peli-ilme ja tuloskin suorastaan erinomainen! Kaiken kaikkiaan hyvä+ syyskausi, mutta parantamisen varaakin jäi vielä sopivasti - ja ihan realistista sellaista ilman mitään ihmetekoja. Jos tuohon rosteriin saisi vielä vahvistusta niin olisihan tässä saumat mihin vain, mutta muutenkin varovaisesti suoraa playoff-paikkaa toiveissa ja niillä pienillä parannuksilla jopa ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon olisi saumaa. Niin tasainen on sarja että kaikki on auki!
 

#76Sally

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Samaa mieltä disco-stu:n kanssa pelistä. Vauhdikas peli jossa oli myös todella kovaa kamppailupelaamista. Kumpikaan joukkue ei antanut periksi vaan taistelivat loppuun asti. Hienoa oli nähdä, että pärjätään hyvin myös tuollaisella tyylillä. Molemmilla joukkueilla oli hyviä ja jopa loistavia paikkoja tehdä maaleja mutta Saros ja Zapolski hoitivat hommat, kuten vahtien kuuluukin. Hieman puolustuspeli välillä repeili ja paikkoja aukesi liian helposti mutta niin kävi myös vastapuolella. Kaksi pistettä oli hyvä tulos pelistä, kun otetaan vastustajan taso huomioon.

Kenttäpelaajista Järveläinen oli hyvä ja maalin lisäksi järjesteli myös paikkoja muille. Hieman liikaa pitää vielä kiekkoa hallussa tilanteissa, joissa voisi jo syöttääkin ja tällaisesta kiekon menetyksestä joutui ottamaan jäähynkin. Silti vahvasti plussan puolella esitys ja tuollaisilla otteilla pitäisi kokoonpanossa jatkossakin pysyä. Onneksi ei tainnut pahemmin sattua, kun lensi kovalla vauhdilla selkä edellä päin laitaa. Ketjukaverit Vänttinen ja Vihko täydensivät ketjun hyvän pelin. Ykkönen yrittää hyvin mutta ei oikein päässyt paikoilla, toki oli siellä mm. Viedenskyn veto hyvältä paikalta. Neloselta myös vahvaa suorittamista varsinkin hyökkäyspäässä. Kolmonenkin veti hyvin, varsinkin Hamill. Jasullakin tuntui virtaa riittävän kasvattiseuraansa vastaan. Schira jakeli painavia taklauksia ja esitti hyviä nousuja ja oli lähellä tehdä maalinkin.

Kokolailla vahvaa pelaamista ja jos ei vastustajan kassari olisi ollut vireessä niin maaleja olisi tehty vähintään tuplasti. Hyvillä mielin voi joukkue jäädä tauolle lataamaan akkujaan ja palata sitten toivottavasti virkeänä ja lennokkaana, kun pelit taas jatkuvat. Jos vielä tammikuun kovan otteluruuhkan jälkeen ollaan kuuden joukossa niin asiat ovat silloin enemmän kuin mallillaan. Vielä, kun pukki toisi yhden tai jopa kaksi vahvistusta joukkueeseen niin näyttäisi oikeinkin hyvältä.

Urkurille vielä iso plussa! Tätä ehdottomasti lisää jos vain mahdollista. Yleisökin lähti tuttuihin kipaleisiin hyvin mukaan.
 

Harriensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Pitäiskö valmentajan koittaa Hamillia Paajasen kanssa kun kaikki muut vaihtoehdot on käyty läpi. Paajanen antoi lukkopelissä mielestäni erinomaisia passeja joista joku maalintekijä olisi vaikka onnistunut. Koivisto on kova raataja, mutta ei välttämättä maalintekijä ja Salminen ei ole liigatasoa. Tammikuussa on järkyttävä määrä pelejä ja onnistumisia tarvitaan usealla eri sektorilla, joten harjoituksissa pitää olla monta variaatiota jotta pistepussi karttuisi pudotuspeleihin vaadittavan määrän verran.
 

Ralph

Jäsen
Hei, tänään pelataan taas Liigakiekkoa. Kerho vierailee taas Bluesin luona. Alkukauden kaksi kohtaamista ovat tuottaneet Kerholle yhteensä yhden pisteen. Joni Myllykoski pelasi noissa molemmissa edellisissä ja pelaa taas. Ykkösketjulta odotetaan taas parempaa pienen tauon jälkeen.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Veikkaan, että samaa peliä on katseltu. Toinen maali täysin myllymäen piikkiin, liike ja tekniikka täysin hakusessa. Toisessa päässä sen sijaan oli tänään voittava maalivahti, mitä myllymies ei ole eikä tule olemaan.

Toki yhdellä tehdyllä maalillakaan ei voiteta pelejä, mutta tänään kaaduttiin etupäässä veskariin.
Siirsin oikeeseen ketjuun.

Et helvetti vie ole tosissasi? Ekassa neliön läpi YV:llä syöttö ja veskari poikkiliikkeeseen ja toisessa sössitään naapurille 2-1 hyökkäys ja taas kerran syötön annetaan mennä suoraan lapaan siihen poikkiliikkeeseen ja sä syytät veskaria. Ei jumalauta! Montas 2-1 hyökkäystä se Saros on tälle kaudelle imenyt? Ei taida yhden käden sormet riittää, eikä kukaan hauku paskaksi. Nyt vähän järkee tähän touhuun. Myllykokselta todella vakuutavaa ja rauhallista tekemistä ja ihan muiden sössimisistä kaksi sellasta maalipaikkaa, joista uppoo karmeella prosentilla. Myllykosken syyksi jos tän laittaa niin voi vittu oikeesti. Ite tehdään yksi ja se oli maalivahdin imasu maali, muuten ei saaneet jätkät hevon vatulaa aikaiseksi ja Myllykosken vika. Huikeeta settiä!
 
Viimeksi muokattu:

Ralph

Jäsen
Joni Myllykoski oli tänään joukkueen paras mielestäni. Ei ollut mikään loistava, muttei surkeakaan mitä moni muusta joukkueesta oli.

Ykkösketjun heräämistä tässä odotellaan yhä ja jälleen. Jesse Saarisen tehopisteet uhkaavat jäädä sinne lokakuulle, Eero Somervuoren pelistä kadonnut terävyys ja Marek Viedenskyn kahdensuunnan pelaaminen on muuttunut yhdensuunnan peliksi, hyökkäystaidot ovat kadonneet. Edelleen odotan ykkösketjun sekoittamista ja sillä herättelyn hakemista.

"Saarisella huonompi vaihe menossa", mutta tuo Saarisen huono vaihe on kestänyt yli kolmasosan jo pelatuista peleistä. Saarisella viimeiseen 12 otteluun tehot 2+1, kun esim. Juha Koivistolla 0+3, Ville Järveläisellä 1+5 ja Tuomas Vänttisellä sama 1+5. Somervuorella noihin peleihin 4+3 ja Zach Hamillilla 5+2.

Maaleja saisi joukkue tehdä enemmän kuin yhtä per peli. Kolmessa peräkkäisessä ottelussa nyt yksi maali per varsinainen peliaika.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Täältä saa nopeasti lukemalla sellaisen käsityksen että tuo Blyysmatsi olisi ollut jotenkin huono. Olihan se sitä ehkä noin jääkiekon kannalta, mutta kyllä se taas omaan silmään näytti hyvinkin tasaiselta ja sellaiselta, mitä nyt voi kahden viikon tauon jälkeen odottaakin. Vastakkain vielä kaksi aika samantyylistä joukkuetta, eikä se nyt mikään vääryys olisi ollut jos numerot oliskin olleet 1-3. Tasapaksu olisi ehkä paras sana kuvaamaan ottelua.

Myllymiehen piikkiin ei tappiota voi laittaa, mutta kyllähän noita maaleja kelatessa on pakko yhtyä siihen että joku paremman tekniikan ja itseluottamuksen omaava veskari olisi varmaankin onnistunut kiekon tiellä olemaan. Hyvin J.Petke kuvaili torjuntatyyliä "lysähtämiseksi", mikä näyttää aina todella hirveeltä varsinkin kun vertaa esim. Saroksen pakettiin. Vastapainoksi toki Myllärilläkin oli monta hyvää venymistä, mikä nyt Liigaveskarin repertuaariin pitääkin kuulua.

Nythän se jengi tosiaan punnitaan, kun ykkösveskaria ei ole ja pisteitä pitäisi raapia tasaisesti. Kliseisesti voisi todeta että kuherruskuukausi on ohi ja Pantsen poikien ja Pantsen suhteen eteen on aika tehdä vähän duuniakin. Positiivista nyt kuitenkin että omissa soi kuitenkin vain kahdesti ja paikkojakin luotiin ihan riittävästi. SaiPa nurin himassa ja taas on helpompi hengittää - itseluottamuksenkin kannalta olisi tärkeää saada niitä onnistumisia varsinkin hyökkäyspäässä.
 

Ralph

Jäsen
Huomenna pelataan taas, tosiaan SaiPaa vastaan. Kaikki kolme ekaa kohtaamista päättynyt 3-3 ja kyllä kelpaisi taas nähdä kolme maalia Kerhon tekemänä. Mielummin ei tule päästettyjä kolmea, eli kolmen pisteen voitto olisi kiva. Joku 5-0-voitto voisi olla kiva, kun tulee onnistumisia ja Joni Myllykoski saisi pelattua hyvän pelin. Mutta ei realistinen odotus tuo 5-0.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Jos ne kinkut olisi jo sulatettuna sieltä vatsanpohjasta ja tänään vaikka saatais jalkoja liikkeelle... Jotain muuta kiitos kuin se 3-3.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Tuntuu kyllä ikuisuudelta kun on viimeksi nähnyt Kerhon pelaavan, joten erittäin mukava taas päästä rytmiin kiinni. Kokoonpano tuskin kamalasti muuttuu Blues ottelusta, kun ei vielä taida olla loukkaantuneista pelimanneista kokoonpanoon. Toiveissa olisi ykköseltä ja etenkin Saariselta tehoja, ei tuolla voi nollilla painaa.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Ei tarvitse kohta enää ihmetellä yleisömääriä, (toki muutama jaksaa haukkua Hämeenlinnalaiset kuitenkin) saati sitten odotella niitä vahvistuksia, koska tällästä paskaa ei kyllä porukka jaksa ravata katsomassa. Pelissä ei mitään tolkkua, ei järkeä, eikä edes kunnon yritystä.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Pelissä ei ole taaskaan mitään punaista lankaa, syötöt eivät löydä vastaanottajiaan ja vedot tulevat maalintekosektorin ulkopuolelta. Lisäksi kassari imee 2-3 helppoa ja loput puolustus sekoilee.

Surullista, mutta ehkä tämä on se joukkueen todellinen taso.
 

Ralph

Jäsen
On kyllä paskinta jääkiekkoa HPK:lta pitkään aikaan. Se yksi maali syntyy joka ottelussa, mutta ei sen enempää. Neljäs ottelu putkeen, jossa varsinainen peliaika tuottaa yhden osuman. Kerran tuossa ajassa Juuse Saros on vienyt joukkueen jatkoajalle, silloin syntyi sitten kaksi osumaa.

Mutta paskaa tuo on juuri nyt. Surkeaa, huonoa ja luokatonta. En jaksa muuta sanoa. Tai totean vielä yhden asian. En muistanut Kerhon rosterin olevan noin surkea, että 5-3-ylivoimalle pitää jäälle heittää Aleksi Laakso, Antti Bruun ja Heikki Liedes. Eikö tuossa rosterissa ole oikeasti ketään muuta pelaajaa kahden miehen ylivoimalle? Joonas Vihko? Petteri Nikkilä? Eetu-Ville Arkiomaa? Jopa Juhani Jasu olisi parempi ratkaisu.

Nikkilän "voittoputki" katkesi, eli aina kun Nikkilä tehnyt maalin Liigassa, Kerho voittanut. Ei enää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös