Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Kenen bandwagoniin hyppäät kaudella 2018–2019?

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Lätkä-Bongari Iso-E, 16.01.2019 klo 20.29.

 1. tombz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tps,Nhl,Tuto,Turkulainen juniorijääkiekko
  Toivottavasti saadaan unelmafinaali Kärpät-Tappara jonka kärpät vie! Liiga <3333
   
  Kynämestari, Ikävänkantaja, hoseeee ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 2. Torsti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  & @Nännimäinen , toihan kirpaisee vain kerran, Kärpät koko pitkän ja pimeän kauden
   
  Nännimäinen tykkää tästä.
 3. Bronco Jäsen

  Hyppään IFK:n wagoniin siitäkin huolimatta, että tämän kauden joukkue ei juurikaan miellytä
   
 4. lainelaser Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, NHL, Leijonat
  Kerhoa koko rahalla
   
  Ikävänkantaja tykkää tästä.
 5. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Lainaus:
  Rautakorpi on todennäköisesti lähellä polttaa sen talon tänä vuonna.
   
  Schwein, BOL, SOF1969 ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 6. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Nyt, kun Pelicans ja Lukko niistä sympaattisemmista jatkoivat matkaansa lomakohteisiin, niin järjestys on jotakuinkin alla oleva. Myös kärkijoukkueen suuntaan on tiettyä henkilökohtaistakin kannatusta:

  1. HPK
  ....
  2. Kärpät
  ....
  3. HIFK
  4. Tappara

  HPK:lle toivon mestaruutta samasta syystä kuin käppyröille toisella sijalla. Edelläkävijöitä, mutta HPK tekee sen pienemmillä resursseilla ja on altavastaajan-asemassa. HPK:n kanssa JYP on myös käynyt monet hyvät väännöt viime vuosina pleijareissa ja runkosarjassa - ja ne mittelöt ovat saaneet hiljaisen kunnioitukseni Hämeenlinnan suuntaan.

  Vaikka mestarin haluaisin vaihtuvan näistä kahdesta ennakkosuosikista, on silti käppyröiden tekemistä vain pakko kunnioittaa suuresti. Koko organisaatiossa tehdään hommat oikein ja sille on vain pakko antaa arvoa, vaikka sama menestyjä kyllästyttääkin, sekä faniosastolla jotkut eivät tunnu tilannetta tarpeeksi arvostavan, vaan heittäytyvät ylimielisiksi.

  Kolmantena olisi sentään uusi mestari, mutta siihen ne plussat jäävätkin. Vaikka HIFK-fanien kanssa palstakeskustelut menevätkin JYPin osalta hyvässä hengessä, jostain syystä muualla kukkii ajoittain melko vastenmielistä esiintymistä, erityisesti Santala-casen puolusteluissa. Myöskään organisaatio ei kehuja juuri ansaitse ja onhan tuossa negatiivisessa mielessä pientä pääkaupunki-lisääkin. Jos kuitenkin HIFK ja Tappara selviytyisivät finaaleihin, olisi HIFK valintani.

  Tappara taasen on vaikuttanut hieman mukavoituneelta menestykseen, enkä kummemin Tapparasta ole koskaan pitänyt edes henkilökohtaisten siteiden vuoksi, sekä Rautakorpi on saanut jonkinasteisen vastahakoisuuden vain kasvamaan. Taloudellisesti kunnioitettavaa tulosta, mutta muuten positiivinen sanottava on vähissä. Tapparakin tekee kyllä Kärppien tavoin organisaatiotasolla asioita oikein, mutta ehkä tunnepuolen asiat ajavat vain liikaa ohi. Onhan kahvara toki tuottanut meille viime vuosina muutaman kansallisylpeydenkin ja junnupuoli toimii, joten mistään Virmasjokereista ei voida puhua.
   
  Ikävänkantaja ja BitterX tykkäävät tästä.
 7. Tsepteri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  HIFK ja Micke-Max ehdottomasti!!
   
  Warrington, SOF1969 & Guetsi tykkäävät tästä.
 8. RäpyläRepe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  William "Bunk" Moreland
  Lainaus:
  Micke-Max. Tää pitäis raportoida trollina.
   
  HokiJone ja Ikävänkantaja tykkäävät tästä.
 9. I own your face Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelicans
  1. HIFK
  2. HPK
  3. Kärpät


  4. Tappara

  Kolme ylintä pelaavat erittäin aktiivista, paineistavaa ja viihdyttävää kiekkoa. Näistä toivon HIFK:lle ja Kerholle sitä kirkkainta, muttei Kärppienkään mestaruus haittaisi, niin hienoa työtä siellä tehdään.

  Tapparan passiivinen pelitapa ja vetäytyvä träppi on kyllä niin epämukavaa katseltavaa silmille etten heidän voittoa toivo missään olosuhteissa.
   
  Kynämestari, SOF1969, Ajan aina yli! ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 10. Borre Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Ei ole tänäkään vuonna ollut tarvetta miettiä otsikon kysymystä edes alustavasti. Joskus Tapparankin taival päättyy ennen aikojaan ja pääsee tähän osallistumaan ihan tosissaan.

  Mutta se mietityttää kuinka paljon tähän ketjuun kirjoittaneet seuraavat esim. muita playoff-sarjoja? Vedetäänkö vanhoilla tutuilla ja hyväksi havaitulla mielikuvilla eläkeläismummojen ja -pappojen tapaan? Tuli vaan mieleen tuosta edellisestä viestistä.
   
  Nännimäinen, Virveliä kainaloon & Hahmo tykkäävät tästä.
 11. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Raumalaisilta voi käydä kysymässä lisätietoja tuosta Tapparan vetäytyvästä träpistä.
   
  Ex, Borre, Virveliä kainaloon ja yksi muu tykkäävät tästä.
 12. karel de groot Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK, respektit suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Näin se on. Ja niin pitääkin. (y) (y) (y)

  Olen ehdottoman tyytyväinen siitä, että muutkin kuin oman joukkueeni kannattajat ovat sisäistäneet, ettei kenenkään, varsinkaan K*rppien tai T***aran kelkkaan kannata lähteä. Ei siitä mitään hyödy. Vähän kuin sormip**aria saisi.

  ISO PEUKKU!!!
   
 13. Kourujärven Ponnistus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pro Kari Heikkilä
  Tapparalle mestaruus. HPK on liian pieni seura, olisi häpeä, jos se voittaisi taas mestaruuden. Tunnen liian monta HIFK-kannattajaa, eli se on pois laskuista. Kärpät saa kaiken liian helposti, kun seuraa kannattavat kaikki Oulusta Petsamoon.
   
  Borre tykkää tästä.
 14. Virveliä kainaloon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jouel Awrmiia, GeneMatti
  Lainaus:
  Kyllä sieltäkin "sopivia" mielipiteitä löytyy. Joillain on nuo mielikuvat niin tiukassa, että tosielämällä ei ole mitään merkitystä.
   
  Borre tykkää tästä.
 15. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Lainaus:
  "Tykätty ja raportoitu".
   
 16. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  Euro71 tykkää tästä.
 17. Risa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SoJy vuodesta -61, Jokerit oli....
  Minullahan ei ehkä olisi tänne asiaa, mutta kun muut sarjat ei todellakaan nappaa niin tämä mullekin suotaneen...?1? Nyt kun sympaattiset Pelikaanit tippui hyppään Kerhon wagoniin, ainakin finaaleihin asti! Jos (ja kun) siellä on pohjoisen jättiläinen Jumalan käsineen niin kyllä se sitten on Oulun Kärpät!
   
  HokiJone tykkää tästä.
 18. Guetsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IFK
  Lainaus:
  Perus kaunista poikasten nöyryyttelyä. Ei muuta ku hyvvää kesälomaa
   
  Tsepteri tykkää tästä.
 19. Korkea maila Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Winnipeg
  Tää on helppo. HIFK ja Tappara. Jos kohtaavat finaalissa niin sitten HIFK. Muuten en missään nimessä kannattaisi Tapparaa, mutta toivon, että pyyhkäisevät naamanpitelijät suoraan neljässä ottelussa. Ja Kärppiä ei vaan jaksa katsella finaalissa enää, onneksi saivat pahimman mahdollisen vastustajan nyt välieriin.
   
 20. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Siellähän oli mun ajatukset. Tosin en ole täysin varma, että olenko enemmän IFK:n vai HPK:n puolella.
   
 21. khufu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS, Peliitat
  Tappara. Jo vuosia Tampereella asuneena on ollut jostain syystä vaikeuksia kaivaa esiin sympatioita seudun kiekkojoukkueita kohtaan, mutta tänä keväänä tilanne tuntuu muuttuneen. Ehkä Tapparan symppaaminen on nyt helpompaa, kun eivät enää ole se kiistaton ennakkosuosikki. Mainitut pelitapasyyt eivät oman kokemukseni mukaan myöskään pidä paikkaansa, vaan Tappara pelaa ihan yhtä viihdyttävää lätkää kuin kuka tahansa muu jäljellä olevasta nelikosta, toki omilla nyansseillaan.

  Myöskään HIFK:ta tai HPK:ta vastaan ei ole niin mitään. Hiukan kuitenkin epäilen molempien iskukykyä enää välierävaiheessa. Toki etenkin HIFK oli yllättävän vahva edellisellä kierroksella, joten helpolla eivät Kärpätkään pääse.

  Kärpät on sitten se tämän hetken goljat ja kaikkialla julistettu varma mestari, joten sori vaan oululaiset, näin urheiluromantikkona teitä on pakko "vihata".
   
 22. sekolust Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Lostedt, Ben-Amor, Todd
  Helppo. HIFK:lle on helppo toivoa menestystä, HPK:n mestaruus olisi urheiluromantikon näkökulmasta huikea suoritus ja sekä Kärpät että Tappara kuuluvat niihin joukkueisiin, joista en yksinkertaisesti pidä. HPK ja HIFK finaalissa, game seven ja jatkoaika, niin olen tyytyväinen, voittajasta riippumatta.

  Toki jos pitäisi veikata, niin eiköhän Kärpät vie finaalin voitoin 4-2 ja Tappara jää hopealle.
   
  Ikävänkantaja ja Punamusta tykkäävät tästä.
 23. Punamusta Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Leijonat, SM-liiga ja NHL
  Tekisi kieltämättä mieli toivoa Kärppien ja Tapparan yllättävää pronssikoitokseen putoamista, koska olisihan IFK:n ja Pallokerhon välinen taistelu mestaruudesta urheiluromantiikan kannalta kiintoisaa katseltavaa. Toisaalta Kärpät ja Tappara tekevät vuodesta toiseen niin hyvää työtä organisaatioissaan, että sellaisesta huipulle nousemisesta ansaitseekin palkinnoksi menestystä. Mutta toisaalta, mitalipelit tarvitsisivat uusia ottelupareja sekä harvemmin niissä pelaavia joukkueita, jotta aidosti suuri mielenkiinto liigaan säilyisi ihmisten mielissä, varsinkin niiden vähemmän aktiivisten seuraajien. Finaalisarja Kärppien ja Tapparan välillä ollaan nyt vuodesta 2014 lähtien pelattu kolmena vuotena viidestä. Oululaisille ja tamperelaisille tämä on taatusti hunajaista ja mukavan jännittävää kohdata jälleen kerran, mutta muille kannattajille voi tulla sellainen tunne, että "joko taas, sviddu kun ei jaksaisi katsella sitä samaa sarjaa yhä uudestaan". Ihmiset haluavat tapahtumia, jotka tulevat puskista tai muuten vain toteutuvat harvoin. HIFK toki pelaa kaudesta toiseen suurimmalla budjetilla ja siltä odotetaan kunniaa sekä kannua joka vuosi, mutta harvemmin sekään sakki sinne päätyyn asti loppujen lopuksi yltää. 2000-luvulla kerran voittanut mestaruuden ja kahdesti ollut loppupeleissä? Ei seuran maineeseen ja alituisiin ennakko-odotuksiin, jotka toki voivat paikoitellen olla turhankin paisutettuja, nähden erityisen vakuuttavaa lähihistoriaa. HPK ei ole enää pitkään aikaan kuulunut mestaruudesta mitteleviin kerhoihin, joten se luultavasti nostaisi väkisinkin edes vähän mielenkiintoa ihmisten ajatuksissa, jos se sakki etenisi finaalitaistoon.

  Hypätään nyt IFK:n ja Pallokerhon vaunuihin. Kärppien ja Tapparan välinen sarja on jo tarpeeksi nähty, joten sen rinnalle kaivattaisiin jotain muuta, uutta. HIFK ja Tappara vetivät kädenväännön kullasta muutama vuosi sitten, joten ei ihan mielellään sitäkään. Näin ollen jäljelle jää HIFK - HPK.
   
  sekolust tykkää tästä.
 24. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK
  Pelikaanit joutui turbiiniin joten tämä toivoo HPK:lle pitkää kevättä ja päätyyn asti menoa!
   
 25. Dragon's Den Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, KuPS
  Jäljelle jääneistä on jo pelkästään sympatiasyistä oltava HPK:n puolella, joka antaa materiaalissaan valtavasti tasoitusta kolmelle muulle.

  Hyvänä kakkosena papereissani tulee Kärpät, joka pelaa viihdyttävää ja tuloksellista jääkiekkoa. Toivon myös heille menestystä.

  HIFK on omaan makuuni vähän mitään sanomaton. Pelaavat Pikkaraisen alaisuudessa toki erittäin taistelevaa jääkiekkoa, mutta jokin viimeinen silaus siitä puuttuu. Jos HIFK pystyy tiputtamaan Kärpät, ansaitsevat he myös mestaruuden.

  Olen tämän ennenkin sanonut, mutta trap-Rautakorpi saa esikuntineen painua niin pitkälle kuin pippuri kasvaa. Mestaruuksia voitetaan puolustamalla, kuuluu vanha "viisaus". Toisaalta, jääkiekon kuuluu myös viihdyttää yleisöä. Valitettavasti Rautakorven joukkueet pelaavat koko ajan käsijarru päällä, mitä on erittäin unettavaa katsoa. Toivon, että HPK vie tämän parin suoraan 4-0.

  PS. Eikö tämän Rautakorven paikka olisi jo Tampereen jääkiekkomuseossa?
   
  A.P.Järvi ja Virveliä kainaloon tykkäävät tästä.