No en kyllä ymmärrä mitä hyötyä siitä on keväällä. Parin viikon päästä on muutenkin valoisaa jatkuvasti. Syksylläkään siitä ei ole mitään hyötyä, kun pimeän tulo vain siirretään aikaisemmaksi.Onneksi muualla Euroopassa ollaan järkeviä ja puolustetaan Pohjoismaita, eikä lähdetty hakemaan yhteispäätösmenettelyä tässä Bernerin hölmöilyssä. Pohjoismaissa kellojen siirtämisestä on hyötyä sekä keväällä että syksyllä, Keski- ja Etelä-Euroopassa merkitys olisi olematon. Tämä on paljon parempi kompromissi kuin jumittuminen johonkin aikavyöhykkeeseen koko vuodeksi.
No en kyllä ymmärrä mitä hyötyä siitä on keväällä. Parin viikon päästä on muutenkin valoisaa jatkuvasti. Syksylläkään siitä ei ole mitään hyötyä, kun pimeän tulo vain siirretään aikaisemmaksi.
No siis melkein viikon päästä olisi jo muutenkin auringonlasku ollut suunnilleen 20.00 maissa eli ei se nyt kovin iso apu ole. Kai tämä nykyinenkin olisi riittänyt, sillä pimeä ei kumminkaan tule heti Auringon laskettua, mutta nämä ovat näitä makuasioita. Itseäni ei paljon aamun valaisuus tai pimeyskään haittaa, sillä käytän pimennysverhoja ympäri vuoden. Syksyllä sama, että pari viikkoa pysyy auringonnousut ennen kasia, kun kelloa siirretään taaksepäin. Kuinka paljon se sitten oikeasti auttaa, kun tuohon aikaan vuodesta on yleensä aina pilvistä ja synkkää, niin melkein sama onko Aurinko noussut vai ei.Erityisesti iltapainotteiseen liikkumiseen todella paljon hyötyä, kun kevään tulo nopeutuu siltä osin tunnilla, ja aamulla on jo valoisaa herätessä muutoinkin. Syksyllä taas aamuherätyksiin, jotka ovat vireystilalle tutkitusti merkittäviä, tulee useamman viikon apu. Tietenkin jos n. koko eläminen ja liikunta tapahtuvat monelle nykymallisesti keinovalossa, silloin merkitys on hyvin pieni.
Eli mieluummin talviaika eli herätään kun aurinko alkaa paistamaan, kuin se, että illat menee pitkäksi kun aurinko paistaa.
Sikäli mielenkiintoista, että ihan mututuntumalla nimenomaan suomalaiaisille kellojen siirtely on ongelma, eikä esim. Ruotsissa ja Saksassa asiasta valiteta niin paljoa. Tiedä sitten onko nyreä kansallismentaliteetti taustalla.Kaikilla kun on oma mielipide asiasta, niin sitten minullakin. Ei tästä kellojen siirrosta mitään vaivaa ole, niin aivan sama vaikka jatkettaisiin näin. Huomenna ei enää edes muista koko asiaa.
Pysyvä kesäaika tarkoittaisi Suomen siirtymistä Länsi-Venäjän aikavyöhykkeeseen. Pikemminkin meidän tulisi ottaa askel länteen.Oikea järjestys:
1. Pysyvä kesäaika
2. Kellojen siirtely
3. Pysyvä talviaika
Talviaika ainoastaan tuhlaa mahdollisuuksia liikkua ulkona töiden jälkeen valoisan aikaan.
Minusta tuo on erittäin huono perustelu. Työasioissa noidatetaan enemmän tai vähemmän joka tapauksessa keskieurooppalaisten aikatauluja. Miksei samantien oteta käyttöön New Yorkin aikavyöhykettä tai Kalifornian, oltaisiin niin läntisiä että.Pysyvä kesäaika tarkoittaisi Suomen siirtymistä Länsi-Venäjän aikavyöhykkeeseen. Pikemminkin meidän tulisi ottaa askel länteen.
Pohjoismaissa kellojen siirtämisestä on hyötyä sekä keväällä että syksyllä, Keski- ja Etelä-Euroopassa merkitys olisi olematon. Tämä on paljon parempi kompromissi kuin jumittuminen johonkin aikavyöhykkeeseen koko vuodeksi.
Ainakin itse koen olevani samaa porukkaa ruotsalaisten, en venäläisten kanssa. Yhden tunnin ero ei toki käytännössä ole iso, mutta se sitoo valtaosan läntistä Eurooppaa yhteen, siinä missä me olemme outo tapaus.Minusta tuo on erittäin huono perustelu. Työasioissa noidatetaan enemmän tai vähemmän joka tapauksessa keskieurooppalaisten aikatauluja. Miksei samantien oteta käyttöön New Yorkin aikavyöhykettä tai Kalifornian, oltaisiin niin läntisiä että.
Jos kellonaika määrittelee kohdallasi yhteenkuuluvuuden tunteen muihin kansoihin, niin olkoon niin. Minulla sen tekee ihan muut asiat kuin se, meneekö tukholmalainen samaan aikaan toimistolle kuin itse menen.Ainakin itse koen olevani samaa porukkaa ruotsalaisten, en venäläisten kanssa. Yhden tunnin ero ei toki käytännössä ole iso, mutta se sitoo valtaosan läntistä Eurooppaa yhteen, siinä missä me olemme outo tapaus.
Itsekään en ymmärrä täysin valitusta kellojen siirtämisestä, mutta omasta mielestäni talviajalla kulutetaan Suomen vähäiset valoisat tunnit hukkaan työpaikalla.Kertooko se jostain, jos Ruotsissa ja Virossa kellojen siirtelyä ei nähdä samanlaisena ongelmana? Mistä juuri suomalaisiin on tullut kiukku "kaikesta"?
Jotenkin tuntuu hullulta, että yksi hikinen tunti olisi niin merkittävä asia. Ehkä kun itsellä ei ole kovin säännöllisiä rytmejä, niin ei pysty ymmärtämään tuota näkökulmaa.No ei ole, sillä kellojen siirtäminen on terveysriski ja tutkitusti talviaika on terveydelle hyödyllisempää.
Kellojen siirto lisää luunmurtumaonnettomuuksien riskiä, sekä sydän- ja aivoinfarktiriski kasvaa aina seuraavalla viikolla.