Kekäläisen kädenjälki - Jokerit kaudella 2011-2012

  • 1 035 056
  • 2 278

Swearengen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fortress Europe, turvattomat tilat
Hyökkäysrosteri on vähintäänkin riittävä, mutta puolustus huolestuttaa, Ei ole todellakaan varaa menettää Ossia, kun mitään muita johtohahmoja ei pakistossa tai maalivahdeissa ole.

Ei tässä voi kuin uskoa ja luottaa, että Kekäläinen tietää mitä tekee.
 

lapa78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lexaa
Huhujen perusteella nimenomaan. Ei oo paljon uutisia kantautunut näistä junnupuolen ryötöistä muuta kuin tämä Lindbohmin siirto. Miksei A:n jengiä voida jo julkaista jollain tavalla?

Ei ole minullakaan mitään varmaa tietoa, mutta kaverin poika on tällä hetkellä vanhempi B-juniori ja pelaa pks:lla ja sieltä on tullut "infoa", että Jokereihin on tällä hetkellä hirveä imu.

Kuulemma monet junnut odottavat tietoa "pääseekö" Jokereihin vai ei. Toivotaan, että jutut pitävät paikkansa.
 
William Wallén melkeinpä mielenkiintoisin nimi näistä tänään julkistetuista. Kaveri on takuulla hyökkäyksen potentiaalisin jätkä Pulkkisen jälkeen. Parin-kolmen kauden kuluttua voi olla kovakin tekijä melkeinpä missä sarjassa tahansa. Toivon todella, että saa sopimuksen Jokereihin. No tämä ei ole kiinni kuin miehestä itsestään. Tasosta oikeastaan kaiken tarvittavan kertoo jo sekin, että mahtuu Ruotsin nuorten maajoukkueeseen (kuten Klingberg'kin). En muista milloin viimeksi SM-liigaan olisi saatu tämän tason ulkomaalaisia nuoria lupauksia kuin nyt nämä kaksi ruotsalaista, vai onko koskaan? Ja puhun nimenomaan pelaajista, jotka tulevat varteenotettavista kiekkomaista.
 
Viimeksi muokattu:

Ari Gold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
William Wallén melkeinpä mielenkiintoisin nimi näistä tänään julkistetuista. Kaveri on takuulla hyökkäyksen potentiaalisin jätkä Pulkkisen jälkeen. Parin-kolmen kauden kuluttua voi olla kovakin tekijä melkeinpä missä sarjassa tahansa. Toivon todella, että saa sopimuksen Jokereihin.

Sopimushan on jo sorvattu, enää on kyse pistetäänkö nimet alle, sama juttu Kaluksen kanssa. Tai näin ymmärsin Kekäläisen haastattelusta.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Hyökkäysrosteri on vähintäänkin riittävä, mutta puolustus huolestuttaa, Ei ole todellakaan varaa menettää Ossia, kun mitään muita johtohahmoja ei pakistossa tai maalivahdeissa ole.

Tämän hetkisellä puolustuksella voi helposti lähteä kauteen. Pakiston ikärakenne ja kehityspotentiaali on valtavan hyvällä pohjalla. Dehner, Eronen, Kivistö ja Klingberg ovat hiomattomia timantteja ja tuskinpa Nordlundinkaan kehitys on vielä pysähtynyt tuossa iässä.

Tietysti Väänäsen menettäminen olisi katastrofi, mutta ainakaan itse en siihen millään jaksa uskoa. Ossilla on tarjolla Jokereissa niin iso rooli, että miksi lähteä tuolla iällä enää NHL:ään tahkoamaan kolmospakkipariin?

Kekäläisellä on tottakai, ammattimiehenä, antennit jatkuvasti pystyssä mahdollisten NHL/KHL-menetysten varalta. Tuntuu välillä edelleen, että jotkut täällä elävät Virmasen aikaa, kun huoli joukkueen kasaamisesta on kovin suuri. :)

EDIT: Niin, ne tämän päivän hankinnat? Erinomaista työtä Kekäläiseltä. Filppulan 4v pahvi oli huikea sainaus. Filari voi toki änäriin lähteä, jos saa hyvän tarjouksen, mutta KHL:ään lähtiessään Jokerit saisi melkoisen hyvän summan kahisevaa sieltä suunnasta. Allekirjoittaneella on vakaa usko Filppulan tänne jäämiseen. Tuskin kaveri sorvaa 4v pahvia, jos tähyilisi kovin aktiivisesti enää muualle. Tervetuloa!
Hahl puolestaan on huippuluokan sainaus liigaan. Erityisesti pudotuspeleissä Hahlin panos tulee nousemaan arvoon arvaamattomaan.

Try-out hankinnoista ei voi sanoa oikein mitään, kun ei mielikuvia ole. Mängimiehen teksti Wallénista lisäsi kummasti odotuksia herraa kohtaan puhumattakaan tuosta youtuben rankkari-clipistä.

Kaiken kaikkiaan erittäin mielenkiintoinen rosteri kasassa. Hakkaa talossa ja puutarhassa taannoiset viritelmät, jotka vilisivät Turusia, Vertaloita, Vostrakkeja ym. sukankuluttajia.
 
Viimeksi muokattu:
Sopimushan on jo sorvattu, enää on kyse pistetäänkö nimet alle, sama juttu Kaluksen kanssa. Tai näin ymmärsin Kekäläisen haastattelusta.

Näinhän se Keklu jutteli. Tarkoitinkin, että toivottavasti vakuuttaa Jokerien valmennusjohdon siinä määrin, että tuohon sopimukseen vedetään nimet alle. Ja uskon kyllä, että vakuuttaa.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Keklun käden jälki alkaa selviämään. Omat kasvatit potkitaan pois ja uusia lupauksia hankitaan sellaisista kuuluista lätkämaista kun Unkari ja Tanska. Täytyy ihmetellä miksi narri-junnuihin on tunkua kun ei ne kumminkaan pääse edustusjoukkueeseen pelaamaan. Toisin on naapurissa joka koostuu lähes täysin omista kasvateista.
 
Keklun käden jälki alkaa selviämään. Omat kasvatit potkitaan pois...

Näistä pois potkituista kuulisi mielellään muutaman esimerkin. Äläkä nyt edes leikilläsi ala ehdottomaan tässä kohtaa mitään J-M Juutilaista tai Jani-Petteri Heleniusta, joiden taso ei vain tässä kohtaa riitä liigaan. Kaikki potentiaaliset omat kasvatit Kekäläinen kuitenkin on saanut sainattua.

Ja nyt kun naapuriin viittasit, niin miksi hitossa se Wärnin Mallu potkittiin pois ja tilalle otetaan jotain tuomaisia böndeltä? Tai oikeastaan, älä vastaa tähän. En halua pilata hyvää keskustelua.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Keklun käden jälki alkaa selviämään. Omat kasvatit potkitaan pois ja uusia lupauksia hankitaan sellaisista kuuluista lätkämaista kun Unkari ja Tanska. Täytyy ihmetellä miksi narri-junnuihin on tunkua kun ei ne kumminkaan pääse edustusjoukkueeseen pelaamaan. Toisin on naapurissa joka koostuu lähes täysin omista kasvateista.

Kerros kellä nämä nyt tulleet miehet pitäisi Jokerikasvateista korvata? Antaa Juutilaiselle ja Saariselle vielä 378. tilaisuus näyttää taitonsa? Pakistossa viimevuonna viimeistään ajettiin Eronen ja Kivistö lopullisesti sisään ja Manelius kyttäilee 7./8. pakin paikalla. Maalivahtiosastolla Keklu nimenomaan sanoi, ettei Tuohimaata ole fiksua kehityksen kannalta istuttaa penkillä, vaan saanee pelejä mestiksen puolella. Pakko myöntää oma pienehkö tietämättömyys Jokereiden junnupuolesta, mutta käsittääkseni nuoresta viime vuoden A:n joukkueesta ei kovinkaan montaa pelaajaa pystyisi täksi kaudeksi liigaan nostamaan. Ruuttu tulllee saamaan ainakin näyttöpaikkaa liigassa.

edit. Niin, mistäs joukkueesta ne viime kauden kaksi parasta tulokasta(pisteiden valossa) taas tulivatkaan. Ja kyllä, tiedän, että eivät olleet Kekäläisen hankintoja, mutta Kekäläisen joukkueessa saivat vastuuta ja näyttöpaikkaa.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Keklun käden jälki alkaa selviämään. Omat kasvatit potkitaan pois ja uusia lupauksia hankitaan sellaisista kuuluista lätkämaista kun Unkari ja Tanska. Täytyy ihmetellä miksi narri-junnuihin on tunkua kun ei ne kumminkaan pääse edustusjoukkueeseen pelaamaan.

Viime kaudella tärkeissä rooleissa on ollut Pulkkinen, Eronen ja Kivistö. Taitaa meillä olla enemmän 90-luvulla syntyneitä tärkeissä rooleissa kuin esimerkiksi siellä Nordiksella. Nopeasti katsottuna vain Oulusta tuotu superpelaaja oli ainoa vakituisesti kokoonpanossa pyörinyt tuon vuosikymmenen kasvatti, muut olivat enemmän tai vähemmän statisteina.

Toki 80-luvun lopun ikäluokkia haaskattiin, mutta moni lähteneistä on saanut jo tovin verran näytönpaikkoja. Juutilaisella matseja on vähän reilu 100, Saarisella 225 ja monet muutkin nuoret kaverit ovat saaneet näyttää taitojaan liigaringin mukana ja liigapeleissä usean vuoden ajan. Kun pelajista ei ole ottamaan sitä ratkaisevaa askelta, on heistä parempi päästää irti. Oli sitten kyse syntymästä asti jokeripaitaa pitäneestä kasvatista tai naapurista tulleesta kundista. Omia kasvatteja pitää tukea mahdollisimman paljon, mutta junioriuran seura ei saa olla ainoa määräävä tekijä sopimuksia rustatessa. Vielä kun lasketaan toiseen liigaseuraan siirtyvien nuorten pelaajien määrä, niin luulisi fiksummankin tajuavan jotain: valtaosa pois siirtyväst ei ole ainakaan tällä hetkellä liigatasoa, ainakaan jos liigatasoksi määritellään kyky ottaa paikka pelaavasta kokoonpanosta omiin ominaisuuksiin sopivalla roolilla varustettuna.

Myös melko kumma tuoda mukaan Sulttaania ja Hardtia. Toinen on tryoutilla oleva veskari ja toinen on 22-vuotiaana Tanskan maajoukkueen varakapteeni arvokisoissa. Jos tryoutille olisi tullut kanukkiveskari ja Hardtin profiililla ja statseilla varustettu 29-vuotias ruotsalainen, olisi kohu reilusti kovempi. Nuo jannut kärsivät aivan liikaa maansa tason takia, pelillisesti Hardt tulee erittäin todennäköisesti olemaan arvokas osa kokonaisuutta ja Sulttaani on niin low risk - high reward kuin vain voi olla. Ihan sama maksetaanko sulttaanin palkka euroissa, forinteissa vai gulassikeittona, tryoutin kautta tuleva nonamer ei voi maksaa paljoa. Lähtökohtaisesti Hardt tulee suoraan pelaavaan kokoonpanoon sellaiselle paikalle, johon meillä ei ole tarjota sopivaa omaa kasvattia. Aivan samoin kuin teille on tullut vuosien saatossa pelaajia. Sulttaani taas on pyrkimässä selväksi kakkosveskariksi jo Kekäläisenkin lausuntojen mukaisesti, toisin sanoen sellaiselle paikalle, joka ei voi olla varattuna omalle lahjakkaalle junnulle. Koulutettu simpanssikin saa luukun auki ja reumatautinen mummo ei ehdi kiekon tieltä pois, mutta junnut kehittyvät vain pelaamalla.
 

Ari Gold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
mixu, eikös IFK ole esimerkiksi melko lyhyen ajan sisään hukannut kolme nuorta maalivahtia muihin seuroihin? Tuohimaa, Niemi ja Uhlberg, aika hyvä saldo, ehkä kertoo jotain mm. maalivahtituotantonne toiminnasta (tosin se osasto nyt on aina ollut vitsi). Lisäksi Jokereiden A:han taitaa olla siirtymässä aika liuta pelaajia sieltä päin.

Jokerit on tällä hetkellä tarpeeksi jokeritaustainen minulle. Ykköspakki Väänänen ja ykkössentteri Filppula molemmat Jokereista, kuten on myös Pulkkinen, Eronen, Kivistö, Niemi, Rita. Jos maalivahtina olisi Jokeri, niin olisi jo turhankin täydellistä.

e. lisätään vielä aivan eri aiheesta;

jokohan saataisiin ensi kaudella muutama rankkarivoittokin? Erkka tunnetusti vihaa koko kisaa, mutta kannattaisi kuitenkin hieman panostaa sille osastolle. Filppula on muistaakseni jonkin sortin spesialisti, ja mitä olen kuullut (ja nähnyt) Wallenista niin aivan huipputaitavasta jäbästä on kyse. Nyt on ainakin helvetisti valinnanvaraa, viime kaudellahan pääasiassa Hentunen ja Eaves kävi vuorotellen veivaamassa kiekon ohi maalin.
 
Viimeksi muokattu:

R.O.C.K.

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
12

Muistanko oikein, että HIFK:n Mestarijoukkueessa 2011 olisi ollut 12 Helsinkiläistä? HIFK:n juniorikoulun käynyttä? Korjatkaa, jos olen väärässä. Ville lasketaan kuulemma Vantaalaiseksi. Sorry, kun vieraisiin pöytiin kirjoittelen. Samassa kirkkoveneessä tässä ollaan. Kyseessä on jääkiekko. Se Jokerien mestaruus oli kiinni parista sentistä. Hentusen läpiajo. Se kun vaan tässäkin lajissa on niin, että se on pienestä kiinni. Lukkö ja Blues olisi ollut helppo nakki? Sitähän ei kylläkään koskaan nähty.
 

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kyllä mä olisin Pitkäsen ehkä pitänyt, mutta esim. Helenius taisi haluta ihan oikeasti Kouvolaan Ikan oppiin (ja suureen pelilliseen vastuuseen). Vauhkosen lähtö kismittää hieman, koska hän ei saanut edes kunnon näyttöpaikkaa viime kaudella. Pallassaloa ja Ölanderia ei tule ikävä, he eivät ansainneet millään mittarilla liigapaikkaa otteillaan. Saarisesta ja Juutilaiseta tässä puhuttiinkin.
 

fakiiri

Jäsen
Muistanko oikein, että HIFK:n Mestarijoukkueessa 2011 olisi ollut 12 Helsinkiläistä? HIFK:n juniorikoulun käynyttä? Korjatkaa, jos olen väärässä. Ville lasketaan kuulemma Vantaalaiseksi.

Ville syntyi Vantaalla, mutta asui käytännössä lapsuutensa ja nuoruutensa Klaukkalassa, noin vartin ajomatkan päässä Mannerheimintien päästä. Kurrassa alkoi kiekkoura, josta hän siirtyi ensin EVU:un ja sieltä IFK:hon. Klaukkalan yläasteen jälkeen Ville siirtyi Mäkelänrinteen lukioon, mutta asui lukioaikanaankin Klaukkalassa.
Ville muuten asui Klaukkalassa hyvin lähellä toista, toisen lajin IFK-legendaa eli Veikko Niemikorpea.

Mutta asiaan. Jokerit on vahvistunut selkeästi ensi kaudelle. Kekäläisen touhussa on punainen lanka, hankintoja leimaa järkevyys. Nokelaisen lähtö on menetys ja jos Lahti lähtee, hyökkäyspää voi vielä tarvita ratkaisuihin kykenevän pelaajan.

Jokerit on ensi kaudella IFK:n, JYPin ja Kärppien ohella suurin ennakkosuosikki, ilman muuta.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Mielenkiintoinen nippu Jokereilla. Voisi aika helposti väittää, että sekä HIFK:lla että Jokereilla on suhteellisen hyvät sentterikalustot kaudella 2011-2012.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Ah, kilpaveljiemme tuttu kuoro laulaa taas. Odottelinkin milloin ensimmäinen kiljaisee junnuista.

Jokereiden nuorisopuolen tilanne on tällä hetkellä se, ettei sieltä Ruuttua lukuunottamatta ole oikeastaan ketään jonka voisi kuvitella pelaavan ensi kaudella SM-liigaa. Tai ainakaan sellaisessa organisaatiossa, joka kaikista viesteistä päätellen hakee nyt tosissaan mestaruutta. Ruutustakin on vielä kerran sanottava, että mies ei pari kautta sitten mahtunut edes A-rinkiin, mutta tänä päivänä omaa liigasopimuksen sekä mm. KHL-varauksen. Huimaa kehitystä häneltä ja tulee pomminvarmasti saamaan mahdollisuuden ylhäällä. Turha kuitenkaan lyödä heti kaikkia kortteja tiskiin, vaan hakea viimekautinen tuntuma vaikka A:sta tai Vantaalta. Mikään vuosisadan talentti ei kuitenkaan ole kyseessä, joten mennään maltilla.

Tapaukset Saarinen, Juutilainen, Helenius, Pitkänen sekä Vauhkonen käsiteltiin kaikkinensa jollain tapaa jo. Konsensus: ei käyttöä. Mahdollisuuksia annettiin enempi vähempi, mutta valitettavasti yksikään kundeista ei tuonut paria suonenvetoa lukuunottamatta muuta hyvää joukkueeseen kuin kasvattistatuksen. Kertoohan sekin jo jotain, että joka jätkä pelaa ensi kaudella Mestistä. Taso ei SM-liigaan vielä riitä. Täysin oikea ratkaisu sekä Jokereilta että pelaajilta siirtyä kehittymään jonnekin muualle, isommalla vastulla.

A- ja B-junnuissa on roppakaupalla todella lahjakkaita kavereita, joiden varaan Jokerit ja Kekäläinen ovat varmasti laskeneet paljon. Henrik Koivisto (-90) on yksi pelaaja, jonka kuuluu saada jo ensi kaudella näytönpaikka ylhäällä, ja vuodesta 2012 alkaen sitten vakituisemmin. Teuvo Teräväinen (-94) on kesän 2012 NHL-varaustilaisuuden yksi mielenkiintoisin suomalaisnimi. Lisää ilmaantuu sitten kun juniorisarjat pyörähtävät käyntiin.

Ensi kausi on juniorituotannon näkökulmasta murroskohta, sillä vanhat mukana roikkuneet ex-talentit (Saarinen, Vauhkonen yms.) ovat nyt siirtyneet tieltä pois, ja nyt odotetaan uusien kykyjen nousemista. Junnupuolen sekoilu on aiheuttanut sen, että tälle kaudelle ei hyvissä mielinkään ole yhtään valmista pakettia edustukseen. Näin ollen Jokerit on mestaruushakoisena joukkueena käytännössä pakkoraossa täyttämään ne vähemmälle vastuulle kaavaillut pelipaikat muualta tuoduilla kundeilla, sillä omasta takaa sellaisia ei ole. Kausi 2012-2013 on sitten radikaalisti toisenlainen, ja silloin keskustellaan asiasta uudelleen.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tietysti Väänäsen menettäminen olisi katastrofi, mutta ainakaan itse en siihen millään jaksa uskoa. Ossilla on tarjolla Jokereissa niin iso rooli, että miksi lähteä tuolla iällä enää NHL:ään tahkoamaan kolmospakkipariin?
En tähän hätään muista lehteä, mutta eilen jostakin luin Väänäsen paremman puoliskon näkemyksiä ja siinä yhteydessä tuo totesi, että näillä näkymin kaksi seuraavaa vuotta vietetään Helsingissä. Juttu liittyi johonkin kiekkoilijoiden vaimojen rooliin tai vastaavaan ja erittäin pätevän oloinen parempi puolisko totesi Helsingin olevan siinä mielessä hyvä, että täällä ollessa ukkoakin näkee.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
A- ja B-junnuissa on roppakaupalla todella lahjakkaita kavereita, joiden varaan Jokerit ja Kekäläinen ovat varmasti laskeneet paljon. Henrik Koivisto (-90) on yksi pelaaja, jonka kuuluu saada jo ensi kaudella näytönpaikka ylhäällä, ja vuodesta 2012 alkaen sitten vakituisemmin. Teuvo Teräväinen (-94) on kesän 2012 NHL-varaustilaisuuden yksi mielenkiintoisin suomalaisnimi. Lisää ilmaantuu sitten kun juniorisarjat pyörähtävät käyntiin.

Milläköhän perusteella Koivisto on sitten jotenkin potentiaalinen, jos vaikka Pitkänen ja Vauhkonen eivät? Käytännössä samaa ikäluokkaa, mutta Koivisto ei ole edes saanut mitään mahista ylhäällä näyttää taitojaan. Eihän Koiviston nimeä ole edes tuossa eilen julkaistussa ensi kauden sopimuslistassa eli onko mies edes jatkamassa täällä? Junnuihin tuon ikäistä ei voida enää laskea eli tuskin herra A-junnujenkaan listalla komeilee.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Täällä joku kirjoitti, että olisiko Jarmo vasiten jättänyt kertomatta talvella NHL- ja KHL-pykälistä, jotta joukkueen kasaaminen olisi ns. helpompaa. Minä en siihen usko.

Uskon, että agentit ja pelaajat tietänevät minkä tason pelaajilla on minkätyyppiset pykälät sun muut. Uskon myös, että Filppula, Hahl ja kumppanit olisivat muutenkin tulleet, vaikka nyt Nokelaisen johdolla muutama pelaaja saisikin NHL- tai KHL-sopimuksen, nyt puhutaan lähinnä MM-tason miehistä.

Mihinkään suurmittaiseen pajatson tyhjentämiseen Jokereissa en enää usko. Syksyllä myös muutama pelaaja voi toki lähteä, mutta se vain lisää reservin vastuuta, joka on laaja, mutta kokematon kyllä.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä en ole ikinä ymmärtänyt tätä porua omista junnuista. Turha niitä on roikottaa mukana jos rahkeet eivät riitä liigaan ja ei minun mielestäni narreilla niitä enää olekaan, kun Kekäläinen tajusi potkia mukamas lahjakkaat saariset, vauhkoset ym. pitkäset pois jaloista kuleksimasta. Pulkkinen, Eronen ja Kivistö ovat hyviä esimerkkejä junioreista, jotka ovat omalla pelillisellä panoksellaan lyöttäytyneet pelaavaan kokoonpanoon. (Meillä on tosin muutama vähän parempi esimerkki Liivikin, Nyholmin ja Pöystin muodossa;))
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kekäläisen jälki näyttää oikeasti hyvältä. Nuoria, nälkäisiä ja lahjakkaita pelaajia hankitaan, hankitaan kokemusta ja taitoa sekä annetaan omille nuorille pari paikkaa kokoonpanosta. Kilpailu tulee olemaan erittäin kovaa!

Kun Jokerien joukkue on aikalailla valmis, niin joukkueen keski-ikä on 23.8. Todella mielenkiintoinen kausi tulossa.

EDIT: Seesamilta hyvää tekstiä, siinä ei ole mitään järkeä pitää Juutilaisia, Saarisia, Heleniuksia ja Pitkäsiä kokoonpanossa, jos eivät pysty raivaamaan tietään eteenpäin. Kuitenkin tulee joka vuosi uusia junioreita ja osalle täytyy antaa samanlainen mahdollisuus.

Ja kyllä taitaa Pulkkinen olla paras esimerkki ;)
 

hellcop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Minä en ole ikinä ymmärtänyt tätä porua omista junnuista. Turha niitä on roikottaa mukana jos rahkeet eivät riitä liigaan ja ei minun mielestäni narreilla niitä enää olekaan, kun Kekäläinen tajusi potkia mukamas lahjakkaat saariset, vauhkoset ym. pitkäset pois jaloista kuleksimasta. Pulkkinen, Eronen ja Kivistö ovat hyviä esimerkkejä junioreista, jotka ovat omalla pelillisellä panoksellaan lyöttäytyneet pelaavaan kokoonpanoon. (Meillä on tosin muutama vähän parempi esimerkki Liivikin, Nyholmin ja Pöystin muodossa;))

Erittäin fiksua tekstiä naapurista, jonka allekirjoitan täysin. Mun mielestä tuolle ~89 sukupolvelle annettiin mahdollisuuksia ihan tarpeeksi ja on molemmille osapuolille parempi päästää pojat etsimään nostetta uralleen muualta. Hyviäkin junnuja breikkaa liigamiehistöön, kuten edellä on listattu ja taas on pari uutta tulossa yrittämään miesten sarjaan.

Mahdollisuuksia annetaan junnuille, mutta päästetään lähtemään mikäli homma ei ala rullaamaan. Mun mielestä hyvä tekemisen meininki.
 

Delter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Harkimoista vapaa Jokerit
Milläköhän perusteella Koivisto on sitten jotenkin potentiaalinen, jos vaikka Pitkänen ja Vauhkonen eivät? Käytännössä samaa ikäluokkaa, mutta Koivisto ei ole edes saanut mitään mahista ylhäällä näyttää taitojaan. Eihän Koiviston nimeä ole edes tuossa eilen julkaistussa ensi kauden sopimuslistassa eli onko mies edes jatkamassa täällä? Junnuihin tuon ikäistä ei voida enää laskea eli tuskin herra A-junnujenkaan listalla komeilee.
Koivisto pelasi todella loistavan harjoituskauden viime vuonna, ja esiintyi enemmän kuin edukseen edustuksen harkkapeleissä alkusyksyllä. Vakuutti minut heti asenteellaan ja ennen kaikkea nopeudellaan. Pitkänen ja varsinkin Vauhkonen nojaavat pelaamisessaan enemmän voimaan ja varteensa, kun taas Koiviston suurin avu on jaloissa. Kun käsiin ja päähän saadaan hitunen enemmän järkeä, meillä on joukkueessa suomalainen Stapleton. Toisekseen, Pitkänen ja Vauhkonen saivat mahdollisuutensa ylhäällä, mutta eivät saaneet mitään mainittavaa aikaiseksi.

Koivisto pelasi A-junnuissa viime kaudella melkein 20 peliä vähemmän kuin muut ja sijoittui silti runkosarjan sisäisessä pistepörsissä neljänneksi, jääden voittajasta (Eetu Koski) vain kuusi pistettä. Pistekeskiarvoissa runkkarin ylivoimainen ykkönen (1,16/peli) ja pleijareissakin yhdeksään otteluun seitsemän pongoa (0,78).

Tämä menee nyt helposti flinttimäiseksi henkilöpalvonnaksi kun en sitten offseasonin yhtään peliä nähnyt, mutta sanonpa vaan että Koivistossa on potentiaalia. Kaudella 2012-2013 edustuksen vakiokamaa. Kunhan Hardt nyt lyö itsensä ensi kaudella läpi ja siirtyy passelisti edestä pois Amerikkaan :)

Tuohon sopimusasiaan en osaa ottaa kantaa, mutta yritän saada sen selville mahdollisimman pian. Olettaisin että Jokerit on selvillä Koiviston tilanteesta, ja jonkinlaista paikkaa seurasta ollaan tarjoamassa. Ainakin jos KiVa-yhteistyö lähtee pyörimään kaavaillun mukaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös