Välillä taas ruokajuttuja, ettei pääse vahingossa laihtumaan.
Vaikka pääsiäinen on jo ohi, niin älä unohda lammasta. Sitä paitsi nyt pakastettu lammas on aika edullistakin. Lampaasta saat nääs kesällä sitten mukavia vartaita, vähän niin kuin kreikkalaiseen tyyliin. Lauantai-illan grillijuhliin aivan verraton juttu.
Eli otamme lampaan sulamaan jo perjantaiaamuna. Perjantai-illalla sitten lammas paloitellaan sopiviksi varraspaloiksi ja sille tehdään marinaadi. Lampaanpalat pannaan isoon kulhoon. Palojen päälle mustapippuria, suolaa ja valkosipulia (maun mukaan, mutta mitä enemmän, sen parempaa) sekä sitten III-olutta niin paljon että palat peittyvät. Itse pidän vähän vahvemmasta oluesta, esim. Karhu, mutta jos ladyt eivät pidä oluesta, käy mikä tahansa Hartwall-litkukin. Sitten kansi päälle ja jääkaappiin muhimaan.
Lauantai-iltana sitten otetaan vaan lampaset esiin, tökitään tikkuihin ja paistetaan suht tummiksi varmistaen ettei jää raa´aksi. Samalla grillaten tuoreet sipulit ja tomaatit, ja eikun oluen, salaatin ja patongin kanssa naamariin. Kaasugrilli on melkein välttämätön tässä, hiilien kanssa voi mennä pelleilyksi.
Toinen juttu, joka sopii italialaisten ruokien kanssa, ovat puolikuivatut tomaatit. Tavallisetkin tomaatit käy, mutta itse käytän kirsikkatomaatteja. Tavalliset lohkotaan neljään osaan, kirsikkatomaatit halkaistaan. Päälle ripotellaan yrttisuolaa, mustapippuria, ( tavallisiin vähän sokeria) ja maun mukaan puristetaan valkosipulia. Voit kokeilla lisäksi esim. oliiveja tai purjoa päälle. Sitten uuniin 170 astetta ja puoli tuntia. Annat jäähtyä ja sitten kylmänä huuleen.