Ke 5.12.2012 Ilves-Tappara

  • 17 554
  • 67

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Hakametsässä nähdään välillä paikallisnahinaa, kun joukkueet iskevät yhteen itsenäisyyspäivän alla. Lähtökohdat peliin ovat kovin erilaiset. Siinä missä Ilves on tuskaillut pelinsä kanssa koko kauden, on Tappara saanut hiljalleen asiat rullaamaan oikeaan suuntaan ja tavoittelee tiukasti paikkaa kuuden joukossa.

Tällä kaudella joukkueet ovat kohdanneet kahdesti ja molemmilla kerroilla Tappara on vienyt voiton. Tässä ottelussa suosikista ei ole mitään epäselvyyttä, siksi eri sfääreissä joukkueiden pelaaminen on. Ilveksen oikeastaan ainoa toivo lepää Anders Lindbäckin huippupelissä ja NHL-miesten mahdollisissa yksilösuorituksissa. Pelitavallisesti joukkue on edelleen kuin 80-luvulta eikä suurta muutosta näy näköpiirissä.

Tappara on valmentajansa Jukka Rautakorven johdolla pistänyt peliään pala kerrallaan uomiinsa ja joukkue pystyykin tällä hetkellä voittamaan kenet tahansa SM-Liigassa. Tappara on ottanut kovia päänahkoja ja ollut harmittavan lähellä kaataa JYPin ja Jokerit, asia joka varmasti kalvaa jatkossakin.

Periaatteessa Ilvekselle ei suuria saumoja pysty laskemaan, jos ei nyt sitä perinteistä asennevammaa tule. Jo pelkästään pelitavat ja niiden toteutus tekee sen, että Ilves joutuu tekemään kaksinkertaisen määrän jalkatyötä verrattuna Tapparaan ja jossain vaiheessa pitäisi pystyä katkomaan syöttölinjoja Barkovin ja Koskirannan ketjuilta sekä painia Tapparan duunariketjujen kanssa.

Max Talbot ja Daniel Paille toki nostavat iskukyvyn ihan eri tasolle kuin se muuten olisi, mutta ongelmia he eivät poista. Voidaankin karrikoidusti sanoa, että edes Sidney Crosby ei pystyisi venettä yksistään kääntämään. Esimerkiksi ykköspakiksi hankitun Ville Koistisen peliesitykset vetävät lähinnä sanattomaksi ja voi vain kuvitella mikä vaikutus sillä on joukkueeseen, vaikkei asiasta varmaan ääneen huudellakaan.

Seuraa heitä:

Ilves:

Jyrki Jokipakka: Joukkueen paras pelaaja, piste. Ottaisin Tapparaan vaikka heti, sääli, että joutuu tarpomaan moisessa komediassa uralleen tärkeiden vuosien aikana.

Daniel Paille: Vastuuta on tulossa ja paljon. Kova paikka tulla SM-Liigaan jumbojoukkueeseen ja saada vastaan heti fyysisesti kova Tappara.

Tappara:

Chris Connolly: Lentää luistimilla tällä hetkellä. Todella kova asenne ja joukkuepelaajan luonne yhdistettynä ilmeisen kestävään fysiikkaan alkaa tuottaa tulosta.

Jannik Hansen: Näkymätöntä työtä Barkovin ja Niemisen varjossa. Hansen osaa tehdä maaleja ja näkee kentän hyvin, mutta on sen lisäksi hyvä myös puolustussuuntaan. Kyllähän hyviä pelimiehiä aina mielellään katselee.

Tulosveikkaus:

Ihan järjellä ajateltuna Ilves 0,1-Tappara 4,5,6. Mutta kun kyseessä on paikallispeli niin Ilvekselle voisi jotain 2-1-voittoa myös hakea.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Näin yöllä mielenkiintoisen unen. Siinä täpötäysi Hakametsän jäähalli sai todistaa liigakauden ensimmäistä tappelua. Tai oikeastaan tappeluita. Tapparalta jäälle tulivat Nieminen-Barkov-Hansen-Aalto sekä Kankaanperä ja Ilvekseltä Kantola-Talbot-Paille-Koistinen ja Jokipakka. Sitten alkoi myllyttäminen. Tanssipareina olivat Nieminen ja Kantola, Hansen ja Paille, Kankaanperä ja Jokipakka sekä Barkov ja Talbot. Aalto ja Koistinen seurasivat sivusta ja keskustelivat kumman maila sopii paremmin kahvaamiseen ja starttasivatko herrojen autot helposti tänä aamuna. Nieminen ja Kankaanperä hoitivat omat urakkansa tyylillä ja Ipasta puolestaan Paille sekä Talbot ottivat erävoitot. Pelin jälkeen kukkahattutädit kauhistelivat ja kaikki tappelupukkarit saivat pelikieltoa sekä tuntuvat sakot. Lisäksi Talbotin tekoa paheksuttiin niin paljon, että hän sai syytteen alaikäisen pahoinpitelystä, vaikka Barkov tappelun aloittikin. Itse peli päättyi Tapparan 3-2 voittoon.

No, se oli vain uni. Jokainen pelejä katsomassa käynyt tietää, ettei paikallispeleissä ole enää tunnetta niin kuin wanhoina hyvinä vuosina. Taklauksia nähdään normi runkosarjamatsin verran ja tähän päälle pari tönäisyä kenties, kun hyökkääjä sörkkii kiekkoa maalivahdilta. Siihen se valitettavasti jää. Kiinnostus on lopahtanut ja nykyisin paikkallispelit eivät ainakaan minua enää hirveästi sytytä. Kyllähän Ilves on edelleen kiva voittaa, muttei tunne ole samanlainen kuin ennen. En yllättyisi, vaikka tänäänkin yleisömäärä jäisi alle 7000. Kauden aiemmat pelit ovat olleet Tapparan näytöstä, mutta tänään on varmasti hieman hankalampaa. Siihen on kolme syytä ja ne ovat Paille, Talbot sekä Lindbäck. Weakman ja Kolppanen eivät ole enää imuroimassa maalin suulla, joten ei voi olettaa joka toisen laukauksen menevän sisään. Hyökkäyspäässäkin Ilves on vaarallisempi, sillä NHL-miesten pelityylien perusteella voisi olettaa, että suunta on maalille kulmien sijasta.

Tappara on saanut pisteitä 12:sta ottelusta viimeisestä 13:sta, joten voiko todennäköisyydet enempää puhua tappion puolesta? Kun ottaa vielä huomioon, että Ilves on tehnyt viimeiseen neljään otteluun kaksi maali varsinaisella peliajalla, niin voisi olettaa tässä käyvän "perinteiset". Ilves vie 3-1.
 

Huapala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara tänään:

61 Chris Connolly - 40 Jarno Koskiranta - 74 Antti Erkinjuntti
17 Ville Nieminen - 16 Aleksander Barkov - 36 Jannik Hansen
21 Jerry Ahtola - 81 Jukka Peltola - 25 Henrik Haapala
27 Elmeri Kaksonen - 28 Jarkko Malinen - 38 Sami Venäläinen

12 Markus Kankaanperä - 83 Teemu Aalto
18 Tuukka Mäntylä - 71 Justin Braun
6 Pekka Saravo - 9 Juha Leimu

77 Juha Metsola
(58 Pekka Tuokkola)

Rupee käymään jo sääliksi Tuokkolaa. Mikä siinä on, että ei edes Ilvestä vastaan voi laittaa maaliin?
 

Urho666

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ilves lähtee illan kamppailuun seuraavanlaisella ryhmityksellä:

Paille - Kantola - Talbot
Korhonen - Kangasniemi - Sointu
Laakkonen - Keränen - Niinimäki
Rajamäki - Kokkala - Dries

Koistinen - Jokipakka
Näppilä - Järventie
Peltola - Tukio

Lindbäck
(Karjalainen)
 
Ilves lähtee illan kamppailuun seuraavanlaisella ryhmityksellä:

Paille - Kantola - Talbot
Korhonen - Kangasniemi - Sointu
Laakkonen - Keränen - Niinimäki
Rajamäki - Kokkala - Dries

Koistinen - Jokipakka
Näppilä - Järventie
Peltola - Tukio

Lindbäck
(Karjalainen)
Ihan oikeasti, eihän toi nippu nyt pöllömpi ole. Ykkönen on aika kova vauhti/rouhintaketju, kakkonen ihan ok liigaketju, kolmonen heittämällä taitotasolla ylintä kolmannesta ja nelonen nyt varmaan klaaraa ne jämäminuutit. Pakistokin ihan ok. Veskari kova.

Väistämättä katse kääntyy siihen miten vähän tuosta materiaalista otetaan irti. Tänään kuitenkin taas yllärisauma. Tapparan voittoa puoltaa kuitenkin se, että se on onnistunut kiekottelemaan itsensä varsin hyvin prässäävien joukkueiden karvauksen alta pois ja kääntäen täysipainoisen hyökkäyksen siitä. Toisaalta, Ipa tulee varmasti päälle kuin höyryjuna tänään ja Tapparan sapluuna ei tarvitse kuin sen yhden huonon syötön tai pompun, niin omissa on kusessa.

Toivottavasti olisi hyvä tunnelma tänään hallissa!
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Mielenkiintoinen kokoonpano Ilveksellä. Tosiaan hyviä pelaajia on jokaisessa kolmessa ensimmäisessä kentässä, mutta toisaalta sitten ei yhtään kunnollista sentteriä. Hyviä pelaajia, mutta ei kovin hyvässä tasapainossa rosteri.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Edellisten kanssa samoilla linjoilla, että ihan hyvältähän tuo Ilveksen materiaali näyttää. Sentteriosasto on köykäinen, puolustus melko ohut, mutta muuten kyllä materiaalin puolesta pitäisi tapella kymmenen joukkoon pääsystä. Sitten mahdollisesti Marjamäki vielä jossain vaiheessa sairastuvalta mukaan. Sitä tosin ihmettelen, että onko tuo kolmonen tuossa muodossa paras mahdollinen? Kolme pelaajaa, jotka rakastavat kiekkoa ja ainakin laiturit tykkäävät rytmittää peliä. Ei ole myöskään kaukana, että tuossa kentässä olisi kolme Ilveksen heikoiten puolustuspäässä pelaavaa hyökkääjää. Sitten puolestaan ykköseen on laitettu työjuhdat samaan kenttään. Vaikka onkin vähän vanhanaikaista ajatella, että ketjujen kuuluisi mennä maalintekijä-pelinrakentaja-voimahyökkääjä -tyyppisesti, niin kyllä tuo Ilveksen nippu mielestäni vaarallisemmalta näyttäisi esim. muodossa:

Paille - Keränen - Talbot
Sointu - Kantola - Niinimäki
Korhonen - Kangasniemi - Laakkonen
 

sikaniska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FC Saku, Tottenham
Mielenkiintoinen kokoonpano Ilveksellä. Tosiaan hyviä pelaajia on jokaisessa kolmessa ensimmäisessä kentässä, mutta toisaalta sitten ei yhtään kunnollista sentteriä. Hyviä pelaajia, mutta ei kovin hyvässä tasapainossa rosteri.

Ei nyt ihan näinkään. Kantola otti kesällä isoja askelia ja olikin Ilveksen johtava sentteri kunnes loukkaantui. Liigatasoonkin nähden (mihin tässäkin ketjussa viitataan) onnistui roolissaan varsin hyvin - hänen pelinsä oli jopa yllättävän valmista. Toki Kantolan pitää nyt kuntouduttuaan osoittaa, että alkukausi ei ollut vain hetkellinen suonenveto.

Mielenkiintoista nähdä, miten Talbot pärjää laidalla. Pitäisikö tätä ketjua peluuttaa Barkovin vai Koskirannan ketjua vastaan...
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Varmasti näin ja tiedät paremmin Kantolan tilanteen. Lähtökohtaisesti Ilveksen sentteri osasto näyttää kaiken heikoimmalta kun vertaa muihin kilpailijoihin.
 

Mortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
ILVES
Kaikki paitsi Tapparan selvä voitto olisi yllätys. Niin sekavaa on Ilveksen pelaaminen viime viikkoina ollut.

Sentteripelaaminen on koko Ilveksen akilleen kantapää.
 

Höylä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Rupee käymään jo sääliksi Tuokkolaa. Mikä siinä on, että ei edes Ilvestä vastaan voi laittaa maaliin?
Metsola on ansainnut paikkansa ja pelannutkin hyvin, Tuokkolalle annettiin alkukaudella reilu mahdollisuus, muttei käyttänyt sitä. Toki Tuokkolan puolustukseksi on sanottava, ettei joukkueen peli ollut parhaimmassa uomissaan alkukaudella, mutta "yllättäen" peli rupesi kulkemaan, kun Metsola laitettiin maaliin. Ja taisi Tapparakin siinä samalla keskittyä harjoituksissa muuhunkin kuin tiukkaan kuntotreeniin...

Mielestäni Metsola voi jatkaa maalissa, vaikka tappiin asti, jos tulosta tulee niin häneltä kuin joukkueeltakin. Käsittääkseni Rautakorven tyyliin kuuluu selkeän ykkösmolarin peluuttaminen.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Sitä tosin ihmettelen, että onko tuo kolmonen tuossa muodossa paras mahdollinen? Kolme pelaajaa, jotka rakastavat kiekkoa ja ainakin laiturit tykkäävät rytmittää peliä. Ei ole myöskään kaukana, että tuossa kentässä olisi kolme Ilveksen heikoiten puolustuspäässä pelaavaa hyökkääjää.

Kolmosesta täsmälleen samaa mieltä. Ihmetyttää, että miksi nämä kolme on samassa ketjussa. Keräselllä taitaa olla melkein liigan huonoin +/- -tilasto, Jessen liike ei riitä että ehtisi ensimmäisenä puolustamaan ja Laakkonen ei kai ikinä ole ollut kovin kiinnostunut puolustamisesta. Ja vieläpä Keräsen tehtäväksi jää maalinedusta. Eli kiirettä voi pitää pakeilla tämän ketjun kanssa. Ykkösen peliä sen sijaan odotan mielenkiinnolla, voi olla varsin ikävä ketju vastustajan kannalta.

Siitäkin huolimatta, joku muu kuin Tapparan voitto olisi tänään ihme. Ilveksen peli on hirveetä tällä hetkellä ja Rautakorven johdolla Tappara on jo lähtökohtaisesti vaikea vastustaja Ilvekselle. Parhaassa tapauksessa Ilves voi viedä pelin jatkoajalle, jos yksilöt onnistuvat.
 
Suosikkijoukkue
Bruins
Ihan vaan kiitokseksi Metsolasta voisi tappara antaa tänään Ipalle edes yhden pisteen. Kovin on vaikea uskoa Ipalla olevan mitään palaa tässä matsissa ilman Lindbäckin huippuiltaa ja vaikka Metsolan pientä haparointia.

Vedonlyönnit tänään porkkanoiden kautta
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Ite oon ihmetellyt sitä, ettei Max Talbot ole millään tavalla sytyttänyt Ilvestä tai edes kannattajia roihuun. Äijähän on ollut vähintäänkin väritön. Ei uskoisi Talbotiksi ellei tietäisi. Varooko nämä sepät vai eikö ne ole vielä pelikunnossa vai mikä on, todennäköisesti vähän kaikkea. Paille kylkeen kirittämään voi tietenkin olla jo se herätys, tätähän en toivo tänään tapahtuvaksi mutta noin yleisesti ihmettelen.
Hansenia on jotkut amatöörit alkupeleissä jopa kritisoineet mutta onhan äijä tehnyt jatkuvasti ja lähes pelkästään niitä oikeita asioita. Etenkin viime peleissä ottanut roolia ja ollut todella hyvä. Aina pelattavissa ja pitää kiekkoa ja luistelee. Toivottavasti värikäs kiekko-ilta tulossa. Sytyttäjä voisi olla yllätys yllätys, numerolla 17 pelaava Veemäinen Nieminen.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Onnea Ilvekselle kolmesta ansaitusta pisteestä. Tappara oli ensimmäisessä erässä vielä vähän pelissä mukana, mutta loppu pelin vei sitten Ilves. Ylivoimaa tarjottiin Tapparalle, mutta se ei tänään toiminut. Josko sitten perjantaina Tappara esiintyisi hieman mallikkaammin. Connollylle hatun nosto, kun ei jäänyt jäähän makoileen Koistisen niitin jälkeen vaan keräsi itsensä ja jatkoi peliä. Muille sitten lampaanperseitä.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Onnea joo Ilvekselle pisteistä. Tappara oli mielettömän huono ja Ilves taisteli kuin haavoitettu kissa. Lopun juomapullojupakkaa lukuunottamatta kuolettavan tylsä ottelu.
 

Huapala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jäädä ny perkele nollille liigajumboo vastaa. Ainoo positiivine asia tässä on, että en lähtenyt hallille! Enkä kyllä helvetissä mene hallille perjantainakaan. Turpaan tulee nousukuntoista Tepsiä vastaan.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Niin ne heittävät ennakko-asetelmat häränpyllyä. Tapparan piti dominoida ja viedä peliä mutta Ilves oli täysin ylivoimainen viimeiset 40 minuuttia ja ansaitsi voittonsa. Ammattilaisurheilussa ratkaisee kuitenkin se päivän taso eikä viime viikon esitykset. Tapparan suoritustaso oli häpeällisen heikko, kiekkoa kyllä näennäisesti pidettiin mutta kaksinkamppailuissa tuli turpaan koko illan ja hyökkäyspäässä lähinnä huonoja alibivetoja.

Lindbäck oli mainio mutta torjunnat mairittelevat Tapparaa, ei tuossa montaakaan hyvää paikkaa ollut. Ilveksenkään hyökkäyspeliä ei nähty, Sointu lirutti puikoista 1-0, Rajamäki murjoi ruuhkasta 2-0 mutta siinä se sitten melkein olikin. Joten hommia riittää Ipallakin.

Daniel Paille voi olla kyllä kova jannu, kun saa muutaman pelin vyölleen, sikäli kun Ilves pystyy jatkossakin ehjään 60 minuuttiseen.

Tänään ei paremmasta ollut epäselvyyttä, Ilvekselle shampanjaa ja mansikoita, Tapparalle peili eteen ja joku hakkaamaan luulot pois joukkueesta.
 

NorthenAxe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, DFB, LFc, TML, FC Bayern, RoPs
Hyvä puoli tässä on, että perjantaina saadaan taas kiekko-ottelu aikaiseksi. Toinen taisteli elämästään, mikä luonnollisesti vaikeutti kuntopuntarin ykkösen peliä.

Ipalle ehdottomat onnittelut. Veskari lienee liigan paras. Oletettavasti tulee pelaamaan Tapparassa tai Kärpissä (puhdas veikkaus), mikäli änäri ei ala. Ilmaiseksi ei enää montaa peliä ipassa pelaile.

NA
 
Viimeksi muokattu:

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Mikäs jupakka siellä on ollut?

Joku Ilveksen vaihtoaitiosta heitti juomapullon jäälle, kun Ilvekselle vihellettiin jäähy liiallisesta pelaajien määrästä kentällä. Ilmeisesti tuomarin oli joku pakko heittää pois pelistä, niin uhriksi valikoitui Viitakoski. Joku paikan päältä olleista voisi kertoa oliko se Viitakoski oikeasti vai joku pelaajista?
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Veskari lienee liigan paras. Oletettavasti tulee pelaamaan Tapparassa tai Kärpissä (puhdas veikkaus), mikäli änäri ei ala. Ilmaiseksi ei enää montaa peliä ipassa pelaile.

NA

Hahahaaaa, ei helvetti. Ai se on menossa naapuriin rahan perässä. Nyt on kaikki kuultu.

Kiitos Ilves! Hieno taistelu!
 

NorthenAxe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, DFB, LFc, TML, FC Bayern, RoPs
Miksi hemmetissä joku menisi Tapparaan, jos Ilveksessä saa pelata? Aikamoista luuririhommaa olisi se.

Voisiko perussyy olla tähän veikkaukseeni se, että kyseiset joukkueet liigassa tarvivat oikeasti varman maalivahdin. Ilves ei sitä tällä kaudella tarvitse. Mahdollisissa liiga karsinnoissa Weakman pärjännee ihan riittävästi.

NA
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös