Ke 31.3.2010 Tappara - KalPa (2. puolivälierä)

  • 14 688
  • 89

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Keskiviikkohokia Tampereella, kun kirvesrintainen kotijoukkue pyrkii tasaamaan puntteja KalPaa vastaan. Ennakkosuosikin paineista ei maanantaina ollut tietoakaan, vaan KalPa pystyi muutamista Tapparan momentumeista huolimatta ja välittämättä pelaamaan ensimmäisen otteluvoiton itselleen hieman helpohkosti. No, eka peli oli ja meni, tänään saattaa olla Hakametsässä aivan toinen ääni kellossa. Tapparan kotiyleisö sekä lapsille mitoitettu kaukalo kuulostavat siltä, että tällä kertaa tuskin tamperelaisleirissä käsiä nostetaan pystyyn luovuttamisen merkiksi ennen kolmannen erän puoliväliä.

Maalivahtien taisto, ylivoimapelin tehokkuus, Tapparan ykköskenttä, KalPan liike - olikos tuossa jo ne kaikki? Runkosarjassa Hakametsä oli KalPalle mukava paikka pelata, 4 ottelua, joista 4 voittoa varsinaisella peliajalla, 17 tehtyä ja 9 päästettyä maalia. Saa nähdä, kuinka tänään käy. Ottelua voi seurata kätevimmin paikan päältä ja teksti-tv:ltä, myös Oikea Asema selostaa.

Ennakointia: Tappara, KalPa, jatkoaika.com

Eniten tässä jännätään reiskan spekulointia ottelusarjan etenemisen eri skenaarioista, ainakin siihen asti että kokoonpanot tulevat julki.
 
Viimeksi muokattu:

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ottelua voi seurata kätevimmin paikan päältä ja teksti-tv:ltä, myös Oikea Asema selostaa.
Ei sovi unohtaa Urhon Puskuroi-palvelua, josta 7 euron nimelliskorvauksella voi katsella kuvaa pelistä. Tai näkee sieltä hyvällä tuurilla enemmänkin kuin yhden kuvan.


Maanatain playoff-avaus jäi välistä, mutta tänään mennään paikan päälle. Suurin mielenkiinto (toki ottelun lopputuloksen jälkeen) kohdistuu vastakkainasetteluun Lehterä vs Miettinen/Laakso. Ilmeisesti ensimmäisessä kohtaamisessa Miettinen ja Laakso pimensivät Lehterän lähes täysin. Toki ykkösketjussa Enlund ja Luceniuskin ovat hyviä pelaajia, mutta Lehterän varassahan tuo ketju ja koko joukkue taitaa olla. Jos tänäänkin varjostus tuottaa tulosta niin kestääkö Lehterällä pää? Ilman onnistumisia ja pari kovaa taklausta Lehterään niin Kultakypärä vajoaa varjojen maille ja pelihuumori katoaa täysin. Sitten sieltä pitäisi jonkun Strömbergin, Pekkalan tai Junnilan nousta ratkomaan pelejä - ei vakuuta. Tänään on varmasti ottelusarjan kovin ottelu tiedossa. Tänään voitto KalPalle ja sarja on käytännössä ohi.

Palaako Iso Kasi kehiin tänään?


Illan viralliset paskaämpärit tänään: Rantala ja Rönn.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
Jos tänäänkin varjostus tuottaa tulosta niin kestääkö Lehterällä pää? Ilman onnistumisia ja pari kovaa taklausta Lehterään niin Kultakypärä vajoaa varjojen maille ja pelihuumori katoaa täysin.

Aikalailla vääränlainen käsitys Lehterän otteista. Tai siis kyllä Lehterää pystyy vartioimaan, jos yhden miehen uhraa jatkuvasti iholle, mutta ei Jorkan huumori taklauksista kärsi. Saati että Jori hermostuisi. Totuus piilee siinä, että kuinka Jori itse haluaa pelata. Viimeinen säälärimatsi Jokereita vastaan oli hyvä esimerkki siitä, että Jori halutessaan dominoi myös fyysisesti. Ottaa ja antaa taklauksia. Enlund on ehkä ketjusta se, joka on eniten muiden varassa, mutta esim. Lucenius pystyy helposti ratkomaan yksin pelejä Jorin ollessa pimennossa.

Jotenkin on sellainen tunne, että Tappara ei ollut maanantaina vielä millään tasolla valmis tähän sarjaan. Toki Kalpa veti kovaa, mutta kyllä Tapparan suoritustaso oli vaan ihan ok, ei kuitenkaan parasta. Tapparan suurin haaste on pitää yllä jatkuvaa koko kentän painetta, mutta kuitenkin niin, että viisikko pysyy tiiviinä. On kuitenkin selviö, että sekuntikin ylimääräistä aikaa Kapaselle, Killerille ja kumppaneille tietää vähintäänkin maalintekopaikaa, monasti jopa maalia.

Tappara tarvitsee tänään voittaakseen joka kentältä selvää tasonnostoa ja pakistoon mielellään sekä Halmeen että Pentikäisen. Korhonen-Turkulainen parilla ei hyvä heilu.
 

axe

Jäsen
Tapparan ongelmahan ekassa pelissä oli sen saama pelituntuma Jokereita vastaan - eli se mitä ajateltiin sen yllätysmahdollisuudeksi kun KalPalla oli ollut pelitaukoa. Jokereita vastaan kun mentiin vähän kärjistäen sanottuna tuollaista veteraanikiekkovauhtia, ja sitten tulikin ihan pikkusen enemmän ja kovemmalla tempolla luistinta ja kiekkoa liikuttava joukkue, niin olihan siihen vaikea vastata.

Tuskin Tappara pystyy parhaimmillaankaan haastamaan pelkässä vauhdissa KalPaa jos ihan 1-vs-1 katsotaan, mutta kyllä se parempaan pelitempoon pystyy kuin Kuopiossa. Ja jos samalla saadaan rikottua KalPan menoa (ei tarkoita kahvaamista vaan että päästään syöttölinjoille ja katkopaikkoihin, pakotetaan pelaamaan taaksepäin ja oman maalin taakse), niin se voi riittääkin voittoon.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Aikalailla vääränlainen käsitys Lehterän otteista. Tai siis kyllä Lehterää pystyy vartioimaan, jos yhden miehen uhraa jatkuvasti iholle, mutta ei Jorkan huumori taklauksista kärsi. Saati että Jori hermostuisi. Totuus piilee siinä, että kuinka Jori itse haluaa pelata. Viimeinen säälärimatsi Jokereita vastaan oli hyvä esimerkki siitä, että Jori halutessaan dominoi myös fyysisesti. Ottaa ja antaa taklauksia. Enlund on ehkä ketjusta se, joka on eniten muiden varassa, mutta esim. Lucenius pystyy helposti ratkomaan yksin pelejä Jorin ollessa pimennossa.
Kieltämättä olet varmasti oikeassa siinä, ettei Lehterä ole mikään pehmeä tsekki joka on parilla taklauksella pehmitettävissä. Itselläni vain jäi mieleen runkosarjan loppupuolella Tampereella pelattu peli, jossa Lehterällä tuntui pelihuumori katoavan ihan täysin kun miestä pari kertaa aika kovasti vedettiin. Sen jälkeen Jori keskittyi lähinnä pohkeille naputteluun ja muuhun tökkimiseen. Tuon ottelun havaintoihin perustan näkemykseni siitä, että Lehterä mahdollisesti turhautuu kun onnistumisia ei tule. Toki yksittäisen ottelun perusteella tehdyt päätelmät eivät välttämättä osu oikeaan.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Joo, kyllä Joria on todella turha taklata. Useimmiten kaatuu taklaaja, ainakaan kiekko ei katoa mihinkään eikä peli kärsi. Varjostus toimii paljon paremmin. Edellä kuvattu pohkeille naputtelu yms ei sovi lainkaan Joriin, olisko kyseessä ollut joku aivan muu?

Itse pelistä/sarjasta ei taida kyllä olla paljoa Tapparalaisittain kerrottavaa. Jotenkin tuntuu ettei ole mitään palaa. Vauhdissa ollaan pykälä pari perässä. Ainoa mahdollisuus on ottelutemmon muutos tyyliin Jokeri-peli, se viimeinen. Siihen tyylin kun kaikki heittäytyy pelin vietäväksi, voisi odottaa jopa voittoa. Aika pessimistisesti täytyy kyllä suhtautua, Kalpan pelinopeus vaan on kertaluokkaa nopeampi. Mutta todennäköisesti nähdään taklaamista paljon, se on aina mukavaa.
Janne jos/kun raahataan kentälle, toivoisin että käyttäisi laukaustaan.
 

Rafael

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Bristol City
En oikein jaksa uskoa, että Kalpaa taklaamalla kaadetaan. Jotain Hifk:ta pystyy tuolla tavalla provosoimaan, koska esim. siellä peliin suhtaudutaan ihan eri tavalla. Kalpa on kuitenkin niin kurinalainen, kliininen ja Risto Dufvamaisen vittumainen joukkue, että kun Kapasta taklaa, niin se väistää ja kun taklaaja on ajanut itsensä pihalle, niin joukkue käyttää välittömästi tilanteen hyväkseen ja tekee maalin. Ei siellä tule mieleenkään hermostua.

Uskoisin että pahinta hermomyrkkyä kuopiolaisille on se, että syötöt katkotaan ja että hyökkäyspäädyssä kuopiolaisten "mailat" pelataan jatkuvasti pois.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Tosiaan tuohon Lehterään liittyen sanoisin, että eniten hänen peliinsä vaikuttaa jos mies ei saa kiekkoa lapaan. Silloin ymmärrän pohkeille naputtelun tai muun vastaavan kiukuttelun ja jossain siitä lukikin, että Tapparan on osattava olla kärsivällinen KalPaa vastaan. Kuten täälläkin on jo todettu, on Lehterä fyysisesti vahva ja taklauspelissä mainio, joten ensimmäisenä en lähtisi sitä kokeilemaan. Mutta jos siihen löytyy kunnon takiainen joka on varaa uhrata pelkästään Lehterän vartiointiin niin silloin pelin voi sekoittaa.

Itse veikkaan, että tänään pelataan sarjan tiukin ja tasaisin kohtaaminen ja Tapparan voittosaumat ovat parhaat. Pelinopeutta on todella nostettava ja joukkueen on pystyttävä prässäämään enemmän KalPan päädyssä. Samalla tavalla kuin ainoa maali Kuopiossa tuli. Siinäkin pelissä Tappara oli ajoittain mainio hyökkäysalueella.

Kiekkokontrolli on siis avainasia tänäänkin Tapparan voittotaistelussa. Puolustus ja varsinkin pelin avaaminen vaan arveluttaa. Joskus aiemminkin oli playoff-sarja jossa pakkeja meni kylmäksi enemmän kuin olisi tarvinnut ja nyt alkaa näyttää yhtä pahalta.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Kieltämättä olet varmasti oikeassa siinä, ettei Lehterä ole mikään pehmeä tsekki joka on parilla taklauksella pehmitettävissä. Itselläni vain jäi mieleen runkosarjan loppupuolella Tampereella pelattu peli, jossa Lehterällä tuntui pelihuumori katoavan ihan täysin kun miestä pari kertaa aika kovasti vedettiin. Sen jälkeen Jori keskittyi lähinnä pohkeille naputteluun ja muuhun tökkimiseen.

Ei Jori parista "mintusta" turhaannu. Mikäli olet nähnyt Jorin joskus turhautuvan, on se johtunut ennemminkin siitä ettei "Enska" pistä passeista sisään. ;)

Hakametsässä tänään... pienempi kaukalo kuin Niiralan lentokenttä ja se pitää olla Tapparan etu jos meinataan tässä sarjassa ne pari voittoa ottaa. (pessimisti ei pety)

Mielenkiintoista nähdä tänään Janne kehissä, ellei aamujäillä ole tapahtunut mitää epäeroottista. Aloitusvoittoja ja yv:n rauhoittamista voidaan ainakin veteraanilta odottaa. Toivottavasti Halme on myös pelikunnossa.
 

axe

Jäsen
Ojanen ja Halme ovat kehissä, Kuopiossa loukkaantunut Pentikäinen sen sijaan ei. Ojaselle tilaa teki Joonas Koskinen.

26 Jonas Enlund - 21 Jori Lehterä - 73 Niclas Lucenius
30 Ville Nieminen - 71 Antti Kangasniemi - 27 Tomi Pekkala
20 Jyri Junnila - 8 Janne Ojanen - 22 Kim Strömberg
14 Nestori Lähde - 28 Jarkko Pyymäki - 81 Jukka Peltola

18 Tuukka Mäntylä - 77 Harri Ilvonen
6 Pekka Saravo - 9 Juha Leimu
15 Jussi Halme - 16 Jesse Turkulainen

29 Harri Säteri
(34 Mika Lehto)
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
En oikein jaksa uskoa, että Kalpaa taklaamalla kaadetaan. Jotain Hifk:ta pystyy tuolla tavalla provosoimaan, koska esim. siellä peliin suhtaudutaan ihan eri tavalla. Kalpa on kuitenkin niin kurinalainen, kliininen ja Risto Dufvamaisen vittumainen joukkue, että kun Kapasta taklaa, niin se väistää ja kun taklaaja on ajanut itsensä pihalle, niin joukkue käyttää välittömästi tilanteen hyväkseen ja tekee maalin. Ei siellä tule mieleenkään hermostua.

Uskoisin että pahinta hermomyrkkyä kuopiolaisille on se, että syötöt katkotaan ja että hyökkäyspäädyssä kuopiolaisten "mailat" pelataan jatkuvasti pois.

Paikkaansa pitävää tekstiä, mutta nauratti tuo "Risto Dufvamaisen vittumainen joukkue". Ei kai me nyt sentään niiiin pahoja olla?

Maanantain pelissä oli ilhaduttavaa, että joukkue tarjosi Virran lupaamaan yleisöön menevää kiekkoa. Ekassa erässä nähtiin useita kovia ja puhtaita taklauksia. KalPa oli selvästi panostanut siihen, enkä usko, että tänään Hakametsässä laidat ryskyisivät samalla tavalla. Tappara varmasti aloittaa kovaa, joten KalPan täytyy välttää jäähyjä ja napata sitten peliote itselleen. Helppoa kun sen osaa...

Todellisuudessa tässä on Tapparalla loistava sauma. Tappiosta sisuuntunut, kotiyleisöstä lisäpotkua saava Tappara including Lehterän kenttä, ei kuulosta hyvältä KalPan kannalta. Toki KalPa osaa pelata vieraissakin ja tällä kaudella onkin nähty pari taktisesti älykästä vieraspeliä. Sellaista toivon tänään ja voittoa Kuopioon.

Pitää kai yrittää Urholta seurata diashowta, kun ei millään ehdi Hämeeseen matkaamaan. No, perjantaina sitten. Kehottaisin KalPa-faneja peittoamaan virkaveljensä oransseissa, mutta taitaa olla turhaa: voitto sillä osastolla pitäisi tulla kevyesti.

Ja KalPa tänään:

Kapanen-Miettinen-Kerman
Timonen-Andersson

Jokinen-Sahlstedt-Kiiskinen
Jalasvaara-Strömberg

Hartikainen-Riekkinen-Pakarinen
Varakas-Hirvonen

Salo-Laakso-Dahlman

Ahonen
(Järvinen)

Nam, kolmonen ja nelonen aikamoisia ketjuja. Kiinnitin jo maanantaina huomiota Dallaan, pelasi todella pirteästi. Mulle riittää että mies ei istu boksissa ja +/- näyttää plussaa. Pakarinen siis remmiin mukaan, näin arvelinkin kun Virta vihjaili kokoonpanon muuttuvan. Seppäsen tiputtaminen sen sijaan vähän yllättävää. Pelasiko se nyt niin huonosti, itselle ei jäänyt mitään suurempaa mieleen. Killeri palaa keskelle ja Kiiskinen sai maalin myötä ylennyksen. Kakkonen ehkä vähän kevyt ketju, toivotaan että Killeri nostaa tasoaan aavistuksen verran.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
KalPa
Seppänen tippui siis pois kokoonpanosta. Ei ole ollut suosikkeja tällä kaudella mutta ei kyllä Hirvonenkaan. Hyvin Seppänen palkittiin kahden edellisen pelin maalintekemisestä, vilttiin. Taisivat olla vielä kauden kaksi ekaa maalia. Ei silti, aika hasardi ollut Seppänen, tosin maanantaina pelasi ihan hyvän pelin. No jospa tällä ajetaan pakkeja muitakin play-offeihin, laajuutta keväällä vielä tarvitaan ja silloin on hankalampi nostaa popcorn-penkiltä uusia kavereita.

Muutenhan nuo kentät näyttävät oikein mainioilta. Pakarinen huikea kaveri. Toinen suosikkini Rissanen sitten kärsii. Rissanen sai ed. pelin jälkeen sapiskaa Virralta Tapparan ainoasta maalista, olisin kyllä toki Ströbaa ojentanut tuosta tilanteesta yhtä paljon, jos enemmänkin. Mut ehket se Riekkinen on kokeneempi sitten sentteriksi.
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Seppänen tippui siis pois kokoonpanosta. Ei ole ollut suosikkeja tällä kaudella mutta ei kyllä Hirvonenkaan. Hyvin Seppänen palkittiin kahden edellisen pelin maalintekemisestä, vilttiin. Taisivat olla vielä kauden kaksi ekaa maalia. Ei silti, aika hasardi ollut Seppänen, tosin maanantaina pelasi ihan hyvän pelin. No jospa tällä ajetaan pakkeja muitakin play-offeihin, laajuutta keväällä vielä tarvitaan ja silloin on hankalampi nostaa popcorn-penkiltä uusia kavereita.

Muutenhan nuo kentät näyttävät oikein mainioilta. Pakarinen huikea kaveri. Toinen suosikkini Rissanen sitten kärsii. Rissanen sai ed. pelin jälkeen sapiskaa Virralta Tapparan ainoasta maalista, olisin kyllä toki Ströbaa ojentanut tuosta tilanteesta yhtä paljon, jos enemmänkin. Mut ehket se Riekkinen on kokeneempi sitten sentteriksi.

Kyllä Seppänen minunkin mielestä pelasi hyvin etenkin jos peilataan suoritusta keskimääräiseen runkosarjapeliin tällä kaudella. Eiköhän tässä tosiaan ole kysymys vai siitä, ettei Hirvosellekaan pääse liian pitkää ottelutaukoa tulemaan jos puolustuspäähän loukkantumisia myöhemmin tulee.

Yhdyn myös tuohon mielipiteeseen Rissasen saamasta kepistä Virralta. Kyllä se nukkuja oli Ströbä siinä tilanteessa antaen hitaan ja huonon syötön Rissaselle siinä tilanteessa, taisi Ströbälle tulla kiire siinä syötön annossa sillä vaihtoehtoisia ratkaisujakin olisi ollut. Mutta kuten totesit, Riekkinen on kokeneempi sentteri tuossa ja Pakarinen päässyt jälleen pelikuntoon, joten Rissaselle jäi, ainakin tähän otteluun, tyhjä arpa käteen. Näemme varmasti Rissasta vielä 3.kentässä tänä keväänä, sen verran lupaavia otteita nuorukainen esitti ajoittain myös ensimmäisessä puolivälierässä. Normaalia rotaatiota sanoisi Pekka Virta.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Radiosta tulee jännitettyä tämäkin peli, sekä tietty tulee seurattua kierroksen muitakin pelejä. Kevät on kiekkojännärin hienointa aikaa! Etenkin nyt, kun oma rakas joukkue pelaa toista vuotta peräkkäin pleijareita.

KalPa oli onneksi todella hyvä avausottelussa, ja henkinen niskalenkki kiristyy Tapparasta. On ilo seurata Pekka Virran KalPaa. Joukkue on lähes aina kurinalainen, taisteleva ja pelaa hienoa lätkää. Kuka kannattaja ei olisi ylpeä tuollaisesta joukkueesta? Tästä kurinalaisuudesta varmasti kertoo eniten se, että KalPa oli koko liigan tasaisin joukkue, pahoja notkahduksia ei tapahtunut missään vaiheessa.

Tapparalla on kyllä hyvät mahdollisuudet tasoittaa voitot tänään, totta kai. Mutta jos Laakso ja Miettinen ottavat tänäänkin voiton Lehterästä, KalPa on lähellä voittoa. Joukkueiden välille syntyy taistelupareja, kun pelataan samaa vastustajaa vastaan.

En usko, että Janne Ojasesta on Tapparan pelastajaksi, kuitenkaan. Varsinkin, kun vastustajana on KalPa, joka pitää paljon kiekkoa, ja jonka pelinopeus on kovaa vauhtia.

Adam Andersson aloitti reilun kuukauden tauon jälkeen pelit varsin hyvin, ja toivottavasti tänään jo häkki heilahtaa ylivoimalla. Tehopisteitä odotan Sami Kapaselta, erinomaisessa vireessä olevalta Härski Hartikaiselta ja Tuomas Kiiskiseltä. Nelosketju on myös erinomainen, ja on todella ilahduttavaa, että Dahlman on syttynyt pudotuspeleihin, ja taistelee tosissaan. Nyt hän vahvistaa joukkuetta, eikä päinvastoin.

Tulosveikkausta: 2-5 KalPalle.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Rissanen sai ed. pelin jälkeen sapiskaa Virralta Tapparan ainoasta maalista, olisin kyllä toki Ströbaa ojentanut tuosta tilanteesta yhtä paljon, jos enemmänkin. Mut ehket se Riekkinen on kokeneempi sitten sentteriksi.

Ehkä siinä Rissasen olisi pitänyt olla terävämpänä, mutta kyllähän se maali menee täysin Strömbergin piikkiin. Vaikka kuinka omassa päässä kiekotellaan, niin pitää sitä nyt edes vähän kattoa minne syöttää. Muita vaihtoehtoja oli heittää minne vaan, mutta syöttää maalin eteen. Mistä päästään siihen, että ei ollut kaukana, että olisi Tappara jäänyt nollille. Noh, tämä on mennyttä.

Kyllähän Tappara on tänään lähes pakkovoiton edessä. Tämä toinen ottelu on Tapparan paikka iskeä, jos meinaa edes haaveilla sarjan voitosta. Luulen kuitenkin, että KalPa voittaa tänään ja laittaa sarjan 4-0 poikki, vaikka veikkasin ennen sarjan alkua sen päättyvän 4-1. Sen verran on oma lehmä ojassa, että 4-0 tuloksella säästyy viidennen ottelun omat rahat. Tänään lienee perustulos 2-4 hyvin lähellä.
 

Focker

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Medveščak Zagreb, Alaska Aces
Kyllähän Tappara saa täyden päivätyön tehdä jotta tänään voitto irtoaa sarjan parhaasta vierasjoukkueesta. Joukkueessa tuntuu olevan hyvä statsi ja itseluottamus.
 
Semmoinen peli sitten. Ihan hyvät kähinät saatiin aikaan vaikka tappio nyt vituttaakin. Ekan erän 10 minuuttia meni ohi UrhonTVn ansiosta, mutta aika tasaväkinen peli, jossa kummallakin omat etsikko aikansa. Noita 3 erän kahta jäähyä en kyllä sitten millään voi sulattaa, josta Tappara sai 5vs3 YV:n ja kaksi häkkiä aikaiseksi. Ensiksi Mäntylä sitoo Tapparan maalin takana Kermania kaksin käsin, siitä ei jäähyä. Jälkitilanteesta Lehterä kiekon kanssa vastahyökkäykseen, ukko nurin -> Varakas jäähylle. Sama kaveri vielä kampittaa Hirvosen ja siitä maali pois paikaltaan -> Hirvonen boksiin ja peli on 3-2.

Ei ollut Pekkalasta tanssiin lähtijäksi, vaikka kävikin Varakkaan polvisuojia koputtelemassa. Perjantaina hamekangasta mukaan Tomille.

Vai ei muka tämä ottelusarja herätä tunteita? Hehee.
 
Viimeksi muokattu:

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Hyvä, että Tappara teki vielä tuon 4-2 maalin. Olisi vituttanu paljon enemmän jos matsi olisi ratkennut niiden kahden kyseenalaisen jäähyn aikana tehtyihin häkkeihin.

Minulta meni ohi, miksi kotiyleisö vislaili Kapaselle. Ei tehnyt mielestäni mitään sen sorttista, että vislauskonsertin olisi ansainnut, tai noh, jos maali sellaiseksi lasketaan.
 

Patu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Varakkaan jäähyhän oli ihan selvä hidastuksen perusteella. Samassa rytäkässä piti antaa Kapaselle jalkakampista kakkonen. No, onneksi dumarit kuittasivat hetken päästä. On se Varakas aika pelle.
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sellainen peli tällä kertaa, tähdet voidaan jakaa tuomaristolle. Kaksi tuomarivirhettä ja siinäpä se. Erityisesti tuo toinen vihellys on jotain käsittämätöntä. Lehterän maila jaloissa ja Hirvonen nurin maalia päin. Vaikka tuomari ei olisi nähnyt tuota Lehterän mailaan, niin ei kai tuommoista kaatuilusta ole ennenkään jäähyjä vihelletty.

Harmillinen työtapaturma tietysti KalPan kannalta, mutta en kyllä muuten huolissani tän matsin perusteella ole. Hienoa nimittäin katsella KalPan peliä, taitoa löytyy pyörittää peliä mutta toisaalta pystyttiin pelaamaan kypsästi (ja ilman jäähyjä) vaikka Tappara hallitsi hieman avauserää. Eka yv:stä sitten maali ja johdossa erätauolle. Näin sen pitää mennäkin.

Toisen erän alkuun Tappara iskee heti, mutta mitä tekee KalPa? No parantaa peliään huimasti ja vie erää melko suvereenisti. Toisen erän lopussa erityisesti saadaan niitä pitkiä myllytyksiä aikaan ja niiden päätteeksi aukeaa vielä hyviä paikkojakin. Jälkikäteen ajateltuna tietysti tähän toisen erän loppuun olisi pitänyt se kolmas maali tehdä, paikkoja nimittäin kyllä oli.

Kolmannesta erästä ei voikaan sitten sanoa oikein mitään kun melko erän alkuun tulee nuo jäähyt. Loppuun vielä kehut Ahoselle taas kerran, vähän torjuntoja mutta erityisesti eka erässä hienoa ja varmaa pelaamista. Mielenkiintoista nähdä miten maalivahtipeluutus menee jatkossa, koska Järvinen varmaankin pelaa toisen näistä peräkkäisinä päivinä pelattavista peleistä?
 

NorthenAxe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, DFB, LFc, TML, FC Bayern, RoPs
Hyvä, että Tappara teki vielä tuon 4-2 maalin. Olisi vituttanu paljon enemmän jos matsi olisi ratkennut niiden kahden kyseenalaisen jäähyn aikana tehtyihin häkkeihin.

Minulta meni ohi, miksi kotiyleisö vislaili Kapaselle. Ei tehnyt mielestäni mitään sen sorttista, että vislauskonsertin olisi ansainnut, tai noh, jos maali sellaiseksi lasketaan.

Oiskohan vastaus ihan yksinkertaisesti: vittuillessaan? :-) Sama kait se on mitä metakkaa siellä katsomossa pidetään. Ei sen luulisi ammattipelureita kovin kauheasti itkettävän, niin kuin näköjään katsojia.

NA
 
Varakkaan jäähyhän oli ihan selvä hidastuksen perusteella. Samassa rytäkässä piti antaa Kapaselle jalkakampista kakkonen. No, onneksi dumarit kuittasivat hetken päästä. On se Varakas aika pelle.

Selvä jäähyhän se oli, yhtä selvä hidastuksen perusteella olisi ollut edellisestä tilanteesta 2min Mäntylälle kiinnipitämisestä. Jalkakampin tekijä oli Kerman.
Pekkalahan se kävi Varakasta tuuppaamassa jäähyltä päästyään ja veti sitten kilpparit kun oisikin halukas tanssipari löytynyt.
 

VP78

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Eihän Tappara ollut tänään KalPaa parempi muuten kuin maalien määrässä. JA vittu ne maalit! Pelillisesti KalPa oli selvästi edellä, mutta tuomarit halusivat tasoittaa ottelusarjan niin minkäs teet. Molemmat KalPan jäähyistä, joilla Tappara ottelun kuittasi, olivat selviä tuomarivirheitä. Urhon kommentaatorikin nauroi tuomareille ko. tilanteissa ja oli myös sitä mieltä, että oikeusmurha tapahtui. On kovin ikävää että playoffeissa tapahtuu näin. Eikä KalPan tilannetta Jalasvaaran oma maalikaan paljoa auttanut. Vaikkakin täysi vahinko olikin. Vituttaa tappio, ei siinä mitään. Jospa kaikki vääryydet kuitattaisiin perjantaina ja tarjottaisiin Tapparalle kovanluokan perseraiskaus.
 

TML

Jäsen
Hieno peli Tapparalta ja muutenkin viihdyttävä matsi. Tapparalla pysyi hyvin paketti kasassa uusien miehienkin kanssa.

Ville Nieminen oli jälleen kentän kunkku. Joka vaihdossa hampaat irvessä ja kovia pommeja koko ajan. Meni Kalpan pelaajien ihon alle verbaalisesti ja teki vielä hienon maalinkin. Huomaa että pleijarit menossa kun Nimon meininki on tuollaista. Kruununa loistava pommi joka laittoi Kapasen kuuta kiertävälle.

Sami Kapanen on SM-Liigassa ollessaan ollut fyysisesti monia parempi, mutta tänään Kapanen näytti siltä tutulta NHL-Samilta ketä heiteltiin kuin märkää rättiä. Tänään Kapanen löytyi jään pinnasta useita kertoja kovien pommien jäljiltä.

Kalpa koitti kovasti Lehterää ja kumppaneitakin hiillostaa, mutta Jorit keskittyivät pelaamiseen ja taulullahan se näkyi. Ihan kuin olisi aiemminki nähnyt taululla kombinaation "Enlund (Lehterä-Lucenius)".

Pekkalalta erittäin hyvää toimintaa lopussa kun antoi Kalpan ressukan räksyttää ja huitoa kun tuomarit olivat välissä.

Säteri pelasi maalilla hyvin ja Lehterä hoiti loput. Nimolta hyvä peli, samoin Tapparan hieman siipirikkoiselta puolustukselta. Janne kairasi monta aloitusta ottelun aikana eli häneltäkin hyvä peli pitkän tauon jälkeen.

Sarja alkaa alusta.
 

tiuke

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllähän siinä Tappara sai maaleihinsä avustusta tuomareilta. Erikoista, että voittaakseen Tappara tarvitsee kaikenmoisia sattumuksia. Milloin tuomarit auttaa ja milloin KalPan maalivahdit tekee mokia, mitä eivät ole koko kaudella tehneet. Ja olihan se voittomaali aivan karmea mälli. No ollutta ja mennyttä, perjantaina uusiksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös