Ke 28.3.2007 1. Semifinaali Jokerit-HPK

  • 35 521
  • 229

Master Chief

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Denny Crane
yki kirjoitti:
Jokerit pelasi siis ylivoimalla (tilanteesta, josta jäähy tuli, niin jotkut tuomarit olisivat jättäneet viheltämättä, jotkut ei) ja oltiin HPK:n päädyssä. Aloituksessa taisi olla Moravec vs Stapleton. Ensimmäisen aloituksen Moravec väänsi itselleen, mutta jostain kumman syystä Rönn vihelsi ja otettiin uusi aloitus. Mielestäni tämä oli Rönniltä väärä tuomio... Ei tainnut Moravec tehdä siinä mitään väärää... Toinen aloitus sitten otettiin, joka meni suhteellisen tasan, mutta Jokerit korjasi irtokiekon ja alkoi siinä sitten pyörittämään... Maali siitä sitten tuli.

Eikös linjatuomarit määrää niistä aloituksista?
 

Begbie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
Rönn oli jostain syystä päättänyt viedä pelin jatkoajalle ja onnistuihan se sitten loppujen lopuksi. Mistäköhän se viimeinenkin jäähy tuli? Aika huikeaa kotijoukkueen eduksi viheltelyä.
 

Dominator131

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
yki kirjoitti:
Ensimmäisen aloituksen Moravec väänsi itselleen, mutta jostain kumman syystä Rönn vihelsi ja otettiin uusi aloitus.

Moravec potkaisi kiekon aloituksesta omille, siksi peli katkaistiin ja aloitus uusittiin. Juurikin yksi näistä vilpillä voitetuista aloituksista..
 
Näinhän se menee SM-liigassa. Alkuun pidetään jonkinmoista linjaa, sitten pilli taskuun - etenkin jatkoajalla (annetaan poikien pelata, vaikka sääntöjenvastaisesti). Paitsi kun toinen oli tehny yv-maalin, niin toisenkin tarttee saada semmonen. Ja päivänselvä kamppi oli tasoitukseen johtaneessa aloituksessa.

Pääasia kuitenkin lienee, että Kerho pystyy pelaamaan Jokerit aseettomaksi. Rinkulilta voitot, ja seuraava peli limpparissakin on Kerhon heiniä. Edelleen, 1-3.

Ja eiköhän Rönni pääse finaaleja vihelteleen.
 

Ceze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Noita pikkukamppeja, jollaisen Tim teki ennen tasoitusmaaliaan, tapahtui pelissä useita ja yhdestäkään ei jäähyä vihelletty.

Hieno voitto, hieno kotiylei... Jaa no eipä siellä yleisöä juurikaan ollut. Missä kaikki oli? Mikä Jokeri-ihmisen sytyttää, jos ei oman jengin välierät. Ei voi hyväksyä. Eteläpääty piti ajoittain mukavaa menoa, mutta kyllä taas luvattoman moni piti suunsa ummessa ja tyytyi vain ihmettelemään kiekon läpsyttelyä kaukalossa. Ihan jees kuitenkin.

Perjantaina Hämylinna haltuun.

Edit: ilmeisen sokeat silmät minulla
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Dominator131 kirjoitti:
Moravec potkaisi kiekon aloituksesta omille, siksi peli katkaistiin ja aloitus uusittiin. Juurikin yksi näistä vilpillä voitetuista aloituksista..

Joo, no itse olin sen verran kaukana, että en sitä hyvin nähnyt....
 

Lipton

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kyllä sylettää ja huolella tämä tappio. Ensimmäisessä pelissä näytti olevan yllätyksen mahdollisuus, mutta sitä ei nyt käytetty, vaan käytiin häviämässä pitkän kaavan mukaan.

Stapleton teki miehen työn tasoitusmaaliinsa. Eihän tuomari näitä vihellä, kun äijät paikallaan olivat ja viimeinen minuutti alkamassa, vaikka täysin selvä kamppihan se oli. Tuli heti mieleen vähän vastaava tilanne mistä lie maajoukkueturnauksesta, kun kanukkisentteri (olisiko ollut Yzerman) vetää Kurrilta jalat alta keskialueella ja käy napauttamassa kiekon Suomen maaliin. Nyt tuli Pihlström karvan verran Stapletonin perässä, mutta tuskinpa Pillu muutenkaan olisi siinä tilanteessa omalla maalilla ollut, joten aika näennäinen etu Jokereille siitä kaadosta nähdäkseni tuli. Aloitusten uusiminen on sitä korkeampaa matematiikkaa, joten en osaa siihen ottaa kantaa. Harmittaa pirusti ja jossiteltavaakin jäi, mutta se on ihan turhaa, koska se vie energiaa. Onneksi Jokereiden voittomaali oli kunnon pleijjarimaali. Ja kukas muu tekijänä, kuin Wilm. Nämä miehet näitä pelejä ratkoo.

Kertsi pysyi hienosti pelissä mukana, joten kai se uskoa tulevaan antaa. Toisaalta mahdollista on kai sekin, ettei Jokerit ollut tänään terävimmillään. Jokereille tämä peli oli kuitenkin varmasti vaikeampi kuin Kerholle, kun eka kotipeli oli lyhyessä sarjassa pakko voittaa. Jatkossa Jokerit voi olla kotonaan parempi.

Paha paikka perjantaina, kun siinä on jo lähes pakkovoiton makua. Ettei vaan kävis samalla tavalla kuin vikassa pelissä HIFKiä vastaan, jossa puristettiin mailaa ihan liiaksi.

Viime vuodesta on varmaan opittu se, ettei peli ole vielä menetetty, sillä silloinkin tyrittiin kolmannessa matsissa täysin hallussa ollut vieraspeli Helsingissä ja silti vaan voitettiin se viimeinen. Takaa on helppo tulla ja usko Kertsiin on tietysti vähintään yhtä kova kuin ennen tämän päivän peliä, vaikka tänään käsittämättömän katkera tappio tulikin, sillä niin hyvään peliin Kerho areenalla pystyi.

Perjantaina jatkoaikavoitto ja sarja tasan. Taitaa olla Rinkula täynnä, sitähän nämä pelit vaatii.
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Bosco kirjoitti:
Kerhon 5-3 yv:ssä ei ollut mitään kyseenalaista. Kankaanperän tökkäsi ei ollut mikään pieni ja ennen kaikkea se tuli paljon sen jälkeen kun Chiodo oli sulkenut kiekon alleen. Selvääkin selvempi jäähyn paikka.

Paitsi että playoff-pelin henkeen ei sovi tuomita edellisen kyseenalaisen tuomion perään heti jäähyä joka johtaa 5-3 ylivoimaan - ellei kyseessä ole todellakin sikamainen temppu. Toki jos possuttaminen siitä huolimatta jatkuu, niin sitten pilli saa huutaa.

Oli kyllä tiukka vääntö kaikin puolin ja vähämaalinen lukema oikeutettu. Chiodo vakuutti Kerhon maalilla ja muutenkin tuntui siltä että Jalonen oli lukenut erittäin tarkasti Sheddenin hyökkäyspelin. Niin hyvin olivat Kerhon miehet jatkuvasti kentällä sijoittuneet. Myös Kerhon liike oli Jokereita edellä suurimman osan peliä. Välillä näytti siltä, että ainoastaan Rita oli riittävän vahva ja päättäväinen kampeamaan Kerhomiesten ohi suoraan maalille. Jokerit teki myös koko matsissa selvästi Kerhoa enemmän virheitä, joita mm. Lepistölle sattui tänään useampia. Eipä siis vääryys olisi ollut jos Kerho matsin olisi vienyt. Onneksi Riksman pelasti pahimmat källit.

Perjantaille on saatava rutkasti potkua lisää jos meinataan haastaa Kerho kotitantereellaan.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No oli kyllä aikamoista sontaa viimeiseen minuuttiin asti. Sen jälkeen saikin pitkästä aikaa jännittää kunnolla.

Jokereilla oli hirveitä vaikeuksia päästä laukomaan maalintekosektorilta. HPK on yleensä ollut kärkijengeistä se joka ei ole lähtenyt sumputtamaan, vaan avoimesti haastamaan hyökkäyspelillä, ja turpaan on tullut. Tänään he pelasivat fiksusti hyvin samanlaista peliä, jolla Kärpät on hakenut Areenalta monta 1-0 ja 2-1 voittoa. Se toimikin hyvin 59 minuuttia ja sai näyttämään Jokerit aika epätoivoiselta. Viimeistä jäähyä en nähnyt, mutta muuten Rönn oli kyllä molemmille tasaisen paska. Harmi jos oli väärin vihelletty jäähy.

Mikähän Kankaanperän idea oli kun alivoimalla ajoi Chiodon syliin ja löi hirveän kirvesiskun syndeihin? Eihän tossa voi muuta kuin antaa jäähyn ja se viiskolmonen kostautui. Meinasi Kangen hölmöily ratkaista koko pelin, mutta onneksi mies sitten itse järjesti hyvällä nousulla voittomaalin.

Huh huh, melko huono matsi mutta saipahan jännittää koko rahalla. Rinkulalla varmasti parempaa peliä. Mitä tämän illan yleisömäärään tulee, niin tossa vaan valitettavasti on jääkiekon tila Helsingissä. Jokerifanit pitivät hyvää meininkiä läpi matsin, mutta muihin katsomoihin ei porukkaa riitä.
 

Kyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicansin ja Bruinsin tv-mainokset.
Kiinnittikö kukaan muuten huomiota siihen miten monta kertaa Rönn kumosi linjojen päätöksen aloituspaikasta ja määräsi itse aloituksen toiseen paikkaan, yleensä HPK päätyyn. Omassa pelin katseluseurassa näitä välistävetoja ihmeteltiin useasti, eikä niihin löytynyt mitään logiikkaa. Linjatkin tuntuivat olevan välillä ihmeissään ja loppuvaiheessa peliä eivät näyttäneet mitään katsomatta ensin Rönnin naamaa. Outoahkoa?
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tomppa#74 kirjoitti:
Perjantaille on saatava rutkasti potkua lisää jos meinataan haastaa Kerho kotitantereellaan.

Ja laitetaan se Snappi vaikka 7. puolustajaksi... Tänään minun silmissäni aivan karmea peli... Avaukset olivat paskoja, liike ei riittänyt, kiekosta ammuttiin ohi.. Pulssi nousi aina, kun kyseinen herra saapui kentälle. Mutta kyllä se välillä siellä jotain hyödyllistäkin teki...
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Huh, olipahan huima ottelu. Melkoista playoff-taistelua.

Näkisin, että ensimmäisten 60min aikana peli oli äärimmäisen tasainen. Selkeimmin HPK hallitsi ensimmäistä jatkoerää. Jokerit näytti olevan melko puhki ja HPK tuli parilla syötöllä alueelle. Riksman otti kuitenkin kaiken ja nousi ottelun yhdeksi hahmoista.
Ei mielestäni Juuso tänään Chiodolle hävinnyt yhtään. HPK:n maali ei todellakaan mennyt Riksmanin piikkiin. Todella tarkka ja tulinen kuti viivalta ja maski edessä. Chiodo oli taas niin liekeissä, että hänet piti käytännössä pelata pois, kunnes kiekko saatiin maaliin asti.

Kieltämättä Jokerimaalia edelsi todella kyseenalainen tapahtumasarja, enkä ihmettele Kerho-fanien tuohtumusta. Silti, HPK:lla oli ihan tarpeeksi paikkoja ratkaista ottelu ennen Staplen IHANAA maalia, mutta eipä kelvannut. Sinänsä tuo Pihlströmin kaatamisen viheltämättä jättäminen oli Rönniltä ihan linjan mukainen tuomio, koska kuten edellä on todettu, niin ei noita tänään vihelletty aikaisemminkaan. Toki se sylettää naapuria, koska jälkitilanteesta syntyi maali, mutta näin tällä kertaa.

Enpä ole aikoihin kokenut Areenalla moista fiilistä, kuin varsinkin Staplen maalin jälkeen. Eteläpääty sekosi täysin ja tuntui, että myös muissa katsomoissa jonkin sortin laukeamisreaktioita tapahtui. Muutenkin muut katsomot tuntuivat olevan tänään epätavallisen hyvin messissä mukana. Nyt sen huomaa, että siellä on oikeasti vain sellaisia ihmisiä, joita se peli oikeasti kiinnostaa. Toki, yleisömäärä oli välieräpeliksi surkea, mutta ei se fiilistä heikennä!

Paljon on silti Jokereilla varaa parantaa perjantaiksi, jos Rinkulalta mielitään voitto ottaa. HPK tulee varmasti vihaisesti päälle alusta lähtien.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tomppa#74 kirjoitti:
Paitsi että playoff-pelin henkeen ei sovi tuomita edellisen kyseenalaisen tuomion perään heti jäähyä joka johtaa 5-3 ylivoimaan - ellei kyseessä ole todellakin sikamainen temppu. Toki jos possuttaminen siitä huolimatta jatkuu, niin sitten pilli saa huutaa.

Playoff-pelin henkeen? Rönn ei edes tiedä mitä se tarkoittaa. Tuo oli sentään jäähyn paikka kun taas Kerhon kahdessa viimeisessä jäähyssä ei ollut yhtään mitään.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Vuokralainen kirjoitti:
Jalonen sanoi suoraan MTV kolmosen haastattelussa, että pelistä jäi paska maku. Sama maku kuin mikä Rönnin housuissa on haju.
Kohtahan tämäkin jo itkemiseksi tulkittaneen.
Itkemisestä en tiedä mutta selkeästi oli Jalosen mielentila järkkynyt. Pronssikerhon kannalta ensisijaisen tärkeää olisi nyt ettei tuo henkinen epätasapainotila pääse leviämään pelaajiin. Joilla on itselläänkin jo nyt lähestulkoon mahdoton tehtävä kasata taistelutahtonsa tämän illan romahduksen jälkeen. Veikkaan että Jokerit murjoo ylivoimaisen psyykkisen voimansa avulla itsensä selkeästi perjantaina voittoon ja sitämyöten finaaliin.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.
Gags kirjoitti:
Chiodo oli aavistuksen verran Riksmania parempi.
Minusta tuo voittomaali meni kylla Chiodon piikkiin kun meni venyttämään patjansa Kangen suupaisuun, joka tuskin olisi ylittänyt edes maaliviivan jatkettakaan. Hyvä näin.
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Ikijokeri kirjoitti:
Selkeimmin HPK hallitsi ensimmäistä jatkoerää. Jokerit näytti olevan melko puhki ja HPK tuli parilla syötöllä alueelle.

Tässä on juuri yksi pointti mikä edelliseen viestiin jäi vielä raapustamatta. Uskomattoman paljon näki Jokerimiehiä puuskuttamassa kentällä. Tuntui että jätkät ovat ihan finaalissa (vaikka sinne on vielä kohtuullisen pitkä matka) ja potku ei riittänyt sille tasolle joissa näissä peleissä pitäisi olla. Kerholla ei vastaavaa efektiä näkynyt.
 

SatanicBunny

Jäsen
Suosikkijoukkue
Narrin paluu
Jaahas, että tämmöstä kiekkoa tänään...

Kaikenkaikkiaan aika vaatimaton ottelu ollakseen semifinaalikiekkoa. Jokereilta puuttui yritys ensimmäisten kahden ja puolen erän aikana kun taas HPK tarrautui rystyset valkoisena yhden maalin johtoasemaansa eikä muutamia yksittäisiä paikkoja lukuunottamatta juuri maalintekoa enää varsinaisella peliajalla yrittänyt.

Surkuhupaisaa tässä on mielestäni se, että tietyt kerhon kannattajat tuntuivat olevan hallilla sitä mieltä, että HPK:n tappio oli täysin tuomarilinjan syytä (repesin erittäin makeasti mm. "Oikeusmurha!!" huudoille käytävillä), myönnettäköön, että tuomarointi oli ajoittain puolueellista, mutta molemmat joukkueet saivat siitä osansa. HPK:n avausmaaliin johtaneen 5-3 YV:n ensimmäinen jäähy (liikaa pelaajia kentällä) oli näkemäni mukaan aivan oikein tuomittu, mutta se jälkimmäinen (huitominenko se nyt oli?) oli sitten jo hieman kyseenalainen tapaus.
Rönnin linjaan jatkoerissä en ota sen kummemmin kantaa - sillä asialla on kaksi puolta - jatkoerissä sai käyttää mailaa erittäin rajusti, mútta toisaalta on vain hyvä ettei tuomari lähtenyt enempää sekaantumaan peliin antamalla jäähyjä pienemmistäkin rikkeistä, mitään isompia rangaistuksen paikkoja jatkoajalla ei nähtykkään.

Pelaajista mieleenpainuvimpina mainittakoot molempien joukkueiden erinomaisesti pelanneet maalivahdit, sekä Stapleton ja tietysti Wilm.

Tämä oli kaiken sähläyksen ja löysäilyn jälkeenkin hyvä aloitus Jokereilta, mutta peliä pitää perjantaiksi parantaa jos meinataan vielä Hämeenlinnasta voitto hakea. Tästä voi tulla pitkä sarja.
 

hull16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, ManUtd.

d2uce

Jäsen
Täällähän provoillaan taas ihan iloisesti. Radiosta kuuntelin peliä ja sieltä välittyi sellainen tunnelma, että Kerho hallitsi kolmatta erää ja jatkoeriä. Myös Rönn taisi olla aika huono. Tosin tähän minulla on esittää yhtä paljon faktaa kuin teillä Lintumäen kabinettijunailuista.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Konsta Kepuli kirjoitti:
Itkemisestä en tiedä mutta selkeästi oli Jalosen mielentila järkkynyt. Pronssikerhon kannalta ensisijaisen tärkeää olisi nyt ettei tuo henkinen epätasapainotila pääse leviämään pelaajiin. Joilla on itselläänkin jo nyt lähestulkoon mahdoton tehtävä kasata taistelutahtonsa tämän illan romahduksen jälkeen. Veikkaan että Jokerit murjoo ylivoimaisen psyykkisen voimansa avulla itsensä selkeästi perjantaina voittoon ja sitämyöten finaaliin.

Minkä romahduksen jälkeen? Kerho pelasi loistavan pelin ja ensimmäinen jatkoerä oli selvästi Kerhon. Ja jatkoeriinkin Jokerit pääsi vain tuomarin ansiosta. Onhan se psyykkinen voima pakostikin Jokeri-pelaajilla katossa kun tietää, että tuomarilta tulee se tarvittava apu tarvittaessa.
 

Tomppa#74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Bosco kirjoitti:
Playoff-pelin henkeen? Rönn ei edes tiedä mitä se tarkoittaa. Tuo oli sentään jäähyn paikka kun taas Kerhon kahdessa viimeisessä jäähyssä ei ollut yhtään mitään.

Tästä aukeaa helpostikin turha väittely jota ei selvästikään kumpikaan voi "voittaa". Mun mielestä case meni noin, sun mielestä toisin. Lopputulos on kuitenkin se, että molemmat olemme varmaankin yhtä mieltä tästä: pillipiipari epäonnistui tänään alkaen ekasta koukkujäähystä ensisekunneilla. Siinäkin hyvä ratkaisu olisi ollut ilmoittaa jätkille että: "koukkimiset sitten alkuunsa pois, seuraavasta sitten lähtee heti". Ja ko. piipari melkein ratkaisi matsin. Mutta ei sitten kuitenkaan, koska kumpikaan ei juuri selvästi maalipaikkojen osalta ihmesuorituksiin taipunut ja maaleilla edellenkin pelit onneksi ratkaistaan.

Niin tai näin, ensimmäinen ottelupallo meille HPK:n todella vahvasta esityksestä huolimatta. Jonain toisena päivänä tämäkin matsi olisi voinut päättyä toisin, mutta roikuttiin mukana ja hallittiin sitten täysin ratkaisuun johtanutta viimeistä jatkoerää. Siinähän Pete oli jo lähellä tehdä byyrin ennen ratkaisuakin.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Bosco kirjoitti:
Ja jatkoeriinkin Jokerit pääsi vain tuomarin ansiosta.

Katkeraa... Tässä voitaisiin myös sanoa, että HPK pääsi 1-0 johtoon tuomarin ansiosta.
 

Analyytikko_

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, QPR, ManU, Hertha BSC
Vuokralainen kirjoitti:
Jos tosiaan näin oli niin aika kummallista, että ne pari tuli sitten juuri viimeisellä minuutilla.

Aika selvästi tuossa tasoitusmaalia edeltäneessä aloituksessa vedetään myös Pihlströmiltä jalat alta.

Turha noihin tilanteisiin on kuitenkin liikaa paneutua. Kerho olisi voittanut pelin tekemällä kaksi maalia.

Jalonen sanoi suoraan MTV kolmosen haastattelussa, että pelistä jäi paska maku. Sama maku kuin mikä Rönnin housuissa on haju.
Kohtahan tämäkin jo itkemiseksi tulkittaneen.

Selvä kamppihan se oli, kahdesta eri tv-lähetyksestä nähtynä. Jaloselta äijämäinen, suorastaan brändimäinen kommentti tulosruudun haastattelussa. Toivotaan ettei tästä lausunnosta lähetetä sakkolappuja, vaikka aika kovasti Jukka ottikin kantaa Rönnin onnistumiseen ja tuomarointiin.

Toisaalta kieltämättä mukavaa näin kesälomalla herkutella ajatuksella, että mitä olisi tapahtunut ja millaiset sanktiot olisivat olleet, jos lausunnon olisi antanut esim. Jere Karalahti tai Pentti Matikainen?

Tiettyä sairasta mielihyvää tuottaa myös se, että Pihlström sai maistaa vaihteeksi vähän omaa lääkettään. Neljännessä puolivälierässä jäi Favorinilta näkemättä pari aivan selkeää Pihlströmin koiruutta/huitaisua HIFK:n pelaajaan.

Taitaa tulla aika kuuma peli perjantaina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös