Ke 24.2.2016 Ässät - Tappara

  • 12 062
  • 127
Suosikkijoukkue
Tappara
Peli itsessään oli todella hyvä ja sen takia onkin sääli, ettei se ratkennut mun mielestä ainakaan pelkästään Tapparan paremmuuteen, jos ihan rehellisiä ollaan. Eniten vituttaa kuitenkin jos pudotuspelit jäävät pisteen päähän, kun tällä joukkueella on kuitenkin ihan tekemisen meininkiä kaukalossa.
Avaas nyt vähän kun kerran aloitit. Mihin peli sitten ratkesi? Jos kummatkin sai lopussa 'vääryydellä' ylivoiman, mutta Tappara vain onnistui omassaan. Ekö se ole paremmuutta?
 

axe

Jäsen
Jos nämä nuo ns. neutraalit pelin seuraajat toteavat tilanteen olleen oikeusmurha, eiköhän se sitä ollut.

Semmää vaan sanon, että jos kaksi kyseenalaista jäähytilannetta liigapelissä on TUOMARIFARSSI!!!! niin ollaan jo aika syvällä klikkihuorauksen ytimessä. Ei jää oikein iskutermejä enää niihin tuleviin tapauksiin, kun vedetään ihan oikeasti kunnolla vihkoon. Jos jokainen väärin vihelletty jäähy + sen paikkaus on farssi, niin meillähän on liigassa.... ööö, en osaakaan laskea otteluiden kokonaismäärää mutta kaikki pelit farsseja.

Tokihan tässä nyt kielenkantoja kirvottaa eniten se Ässien tiukka tilanne playoff-rajan suhteen. Kuukausi sitten tällaiset tuomiot pelissä eivät olisi kiinnostaneet ketään.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Avaas nyt vähän kun kerran aloitit. Mihin peli sitten ratkesi? Jos kummatkin sai lopussa 'vääryydellä' ylivoiman, mutta Tappara vain onnistui omassaan. Ekö se ole paremmuutta?
On käytännössä ihan sama mitä sanon kun ei se enää hyödytä saati muokkaa kenenkään muun näkemyksiä tilanteesta.

Tappara sai oman ylivoimansa tasatilanteessa, heillä ei ollut myöskään mikään kuolemanpeli. Jos nyt mietit mikä ero psykologisestikin tuollaisilla jäähyillä on, niin eroaa se hiukan. Tappara sai melko paineettomasti lähteä ylivoimaansa, kun Ässät käytännössä saattoi hävitä kautensa tuohon ylivoimaan jossa oli käytännössä pakko onnistua jotta päästään taas pisteille kiinni. Varmasti Tappara-leirissä mielipiteet olisivat vastaavanlaiset, jos tilanteessa olisikin vaikka Sammalkangas ollut estäjän roolissa Lajusta kohtaan. Siinä vaiheessa tietää myöskin teidän huomanneen tuon Bonsan virheen, kun aletaan vetää aiempia tilanteita esiin. Se ei poista sitä faktaa, että mun mielestä peli ratkesti Laaksosen järjettömään vihellykseen. Asiasta oli samoilla linjoilla monta muidenkin jengien fania.

Eipä muakaan oikein kiinnosta enää tätä läpi käydä.
 

Fullhazard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oliko Porilaisten mielestä siis Tapparan yv:n aikana normaalia/keskiarvoa suurempi todennäköisyys tehdä maali kuin Ässien yv:llä sen jälkeen. Vai Ässien yv:llä merkittävästi pienempi todennäköisyys?
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara sai oman ylivoimansa tasatilanteessa, heillä ei ollut myöskään mikään kuolemanpeli. Jos nyt mietit mikä ero psykologisestikin tuollaisilla jäähyillä on, niin eroaa se hiukan. Tappara sai melko paineettomasti lähteä ylivoimaansa, kun Ässät käytännössä saattoi hävitä kautensa tuohon ylivoimaan jossa oli käytännössä pakko onnistua jotta päästään taas pisteille kiinni.
Tuomareiden pitäisi siis jäähyjä viheltäessään ottaa huomioon sekä peliaika että sarjataulukon kokonaistilanne playoffeja silmällä pitäen ja sen psykologiset vaikutukset kumpaankin joukkueeseen. Jep jep.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tuomareiden pitäisi siis jäähyjä viheltäessään ottaa huomioon sekä peliaika että sarjataulukon kokonaistilanne playoffeja silmällä pitäen ja sen psykologiset vaikutukset kumpaankin joukkueeseen. Jep jep.
Sanoinko niin? En. Kirvesleiristä vain sanottiin tuon olleen jonkinlainen hyvitys, ja tuohon otin kiinni. Hyvitys olisi ollut siinä, että Bonsa olisi mennyt boksiin ennen kuin Hansen ehti repiä hänen kypäränsä pois tai mitälie tekikään. Hyvitys olisi myöskin ollut maali Ässille Tapparan tasoituksen jälkeen. Paikkaaminen oikea sana, mutta paikkauskaan ei tuonut minkäänlaista hyvitystä.

Tämä jääköön viimeiseksi.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Sympaattisesti ketju alkaa muistuttaa näiden joukkueiden edellisestä pudotuspelikohtaamisesta. Milloin saadaan tilastofaktat pöytään? No eipä siinä, tunne pelissä ja katsomossa on ihan paikallaan. Ehkä nyt mitään ylidramaattista ei tapahtunut kuitenkaan.
 

star

Jäsen
Ässät olisi varmasti mielummin pelannut loppupelin tasakentällisin. Tapparalle taas luultavasti sopi molempien jäähyt hyvin. Tämä siis perustuen YV-tilaistoihin ja näissäkin back2back-peleissä nähtyyn eroon joukkueiden ylivoimassa.

Mutta olisi Ässät voinut hoitaa pelin ja kauden niinkin, että ne eivät olisi hyytyneet pariin paskaan vihellykseen.
 

Gurkha

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
off-topic, mutta onhan tuo is uutisointi naurettavaa. 1. virhe ja sen paikko=TUOMARIFARSSI. Vielä kerrotaan, että hyvin on mennyt muuten. Tuon perusteella on kyllä mautonta väittää, että tuomarit ratkaisi pelin! Luultavasti tuo kaksikko veti kauden parhaan pelinsä..
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Eihän tällä kaudella ole vihelletty estämisiä, koukkuja tai huitomisiakaan, jos ne ei ole olleet maalipaikoissa tai estää pääsyn läpiajoon. Miksi se olisi tähän peliin muuttunut? Sitä mä vaan pelkään, että mikä linja on playoffeissa kun tästä vielä menee pilli taskuun...

Tainnut jäädä kokonaan huomioimatta Tapolan aikalisä. Oli muuten hyvä veto siihen vaiheeseen. Ässillä oli aikamoinen draivi päällä ja tiukka ote pelistä ennen tuota. Aikalisän jälkeen taas Tapparalle pari hyvää vaihtoa. Tuossa oli yksi pelin kulminaatiopisteistä.
 

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ai ei tuomarit vaikuttaneet lopputulokseen? Onhan se nyt todella selvä, että ratkaisi. Väärä tuomio. Sehän olisi kuulunut mennä niin, että olisi tullut Ässille ylivoima! Tämän nimim. 37n mukaanhan Hansen oli niin ovela kaveri, ettei hän olisi tasoittanut puntteja. Tasakentällisinhän tuossa vaiheessa Ässät vei peliä, todenäköistä olisi ollut, että joko Ässät tekee yhden tai mentäisiin jatkoille.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Oli kyllä SÄÄLITTÄVÄ juttu tehty taas is toimesta. Kotisohvilla taas katottu hidastuksia eikä kukaan ota huomioon että Tom Laaksosen kuvakulma on pikkusen eri kuin näiden oikeiden farssien. Paasikin ollu olevinaan tuomari, eikä mitään käsitystä että Laaksonen viheltää sekunnissa tai ei vihellä, ja katsoo hieman muutakin kuin näyttöruutua. Joo ja muuten hyvä peli tuomareilta, mutta sitten me löydettiin tälläinen hidastuskuva eli farssi on valmis.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sehän olisi kuulunut mennä niin, että olisi tullut Ässille ylivoima!
Meinaat, että Hansen ei olisi repinyt päästä, mikäli tuomarin käsi olisi noussut? Tuskin Hansen näki tuomaria saati tämän kättä tuon tilanteen aikana, vaan päätti ihan omasta tahdostaan ottaa vastustajan päästä kiinni kontaktin osuessa eikä malttanut jättää asiaa siihen. Eikä tuo Bonsaksenin edessä seisominen ollut edes tuon pelin törkeimpiä estämisiä, kuten otteluseurantaketjusta sai lukea. Myöskään en näe miten Bonsaksen kampeaa Hansenin jäähän, lähinnä näyttää siltä, että Hansen keskittyy tasapainonsa sijaan vetämään vastustajalta päätä irti.

Entä saako puolustaja ottaa kontaktia pelaajaan, joka heittää kiekon pakin selän taakse ja pyrkii ohitse? Tuossa Bonsaksen vaihtaa kerran luistelulinjaansa ja pelaa vartalonsa hyökkääjän eteen. Kun sitten on näitä teemuaaltoja, jotka laittavat mailan poikittain ja pysäyttävät vastustajan vaikka tämä yrittäisi mitä niskaharhautuksia.

Eipä silti, mukavampaa katseltavaa tämä Liigakiekko olisi, mikäli estämiset vihellettäisiin. Nyt saa taas ihan suorastaan taklata kiekollista kohti luistelevaa karvaajaa. Vihelletään jos osuu päähän.
 

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
POSITIIVISTA: Pitkästä aikaa otteluketjussa on keskustelua!

NEGATIIVISTA: Eikö täällä osata sääntöjä? Bonsaksen ei tee mitään rikettä - ainakaan ennen USA-Norja -painimaaottelua (sitä ei klipistä näe kuin osittain). Hansen on kiekollinen pelaaja, ja Bonsaksen luistelee tämän eteen, mikä on täysin sallittua.

Bonsa on ensin takaperinluistelussa. Hansen heittää kiekon eteen päin, ja lähtee kiertämään norjalaista, joka vaihtaa luistelusuuntaansa ja liikkuu jenkin eteen. Bonsa ei ota kiinni (ainakaan ennen painin alkua) eikä muuta liikesuuntaansa Hansenin edessä. Jääkiekossa kiekollisen pelaajan eteen saa mennä, eikä tarvitse väistää. Jos katsotte klippiä huomaatte, että Hansen kietoo kätensä Bonsaksen ympärille välittömästi, kun tämä tulee eteen. Voi olla, että samaan aikaan myös Bonsa tarttuu Hansenia, mutta se on kuitenkin jälkimmäinen, joka vääntää toisen kaulasta jäähän irrottaen samalla kypärän.

Yhteenveto: Bonsaksen ei tehnyt mitään väärää (ainakaan ennen niskalenkin alkamista), vaan pelasi juuri kuten pitää silloin, kun hyökkääjä yrittää kiertää. Joku tuomari olisi jättänyt myös Hansenin rankaisematta, mutta arvelen että kypärän vääntäminen irti oli se hetki, joka ylitti rangaistavuuskynnyksen.

Ps. Sen sijaan Elorinteen rangaistus oli tuomarivirhe...
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
off-topic, mutta onhan tuo is uutisointi naurettavaa. 1. virhe ja sen paikko=TUOMARIFARSSI. Vielä kerrotaan, että hyvin on mennyt muuten. Tuon perusteella on kyllä mautonta väittää, että tuomarit ratkaisi pelin! Luultavasti tuo kaksikko veti kauden parhaan pelinsä..

Joskus yksi virhe nousee aikaansaamansa käänteen vuoksi esille paremmin kuin kourallinen virheitä, joilla ei vaikuta olevan merkitystä. Olen periaatteessa sitä mieltä, että jos tuomari tekee illan aikana vain yhden virheen, on hän onnistunut niin hyvin kuin tuomarin vain voi toivoa onnistuvan. Virheet ja niiden seuraukset vaan eivät koskaan ole täysin samanlaisia. Pelin ensimmäisellä minuutilla viheltämättä jäänyt selvä kampitus ei vain vaikuta saman tason virheeltä kuin täysin virheellisesti annettu jäähy pelin viimeisellä minuutilla, minkä aikana tehdään voittomaali 2 s. ennen pelin päättymistä. Tuskin tästäkään tilanteesta olisi noussut mitään haloota, jos se olisi tapahtunut ensimmäisessä erässä 0-0 tilanteessa. Maalin "hyväksyminen" jatkoajalla omiin silmiinsä luottaen vaikka kiekko ei tosiasiassa olisi käynyt maalissa, olisi myös vain yksi virhe, mutta paha sellainen.
 

ultras

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara Tampere
Bonsaksen-Hansen oli kyllä erikoinen tilanne. Itsehän laskisin Bonsaksenin tuossa kiekolliseksi, koska Ässä-pakin heittämä norsukiekko pomppii hänen lavan yli jota Bonsaksen yrittää pelata lyöden ohi ja samalla miehet ovat jo kiinni toisissaan kiekon mennessä toiseen suuntaan. Mielestäni Bonsaksen ei estä tässä tilanteessa millään tavoin, vaan Hansen on itse roikkumassa päässä ja ajautuvat painiin. Tyhmänä miehenä Hansen repii vielä kypärän päästä, joka idioottimaisen kypärä-säännön takia on selvä jäähy.

Aivan hyvin voidaan keskustella myös siitä, että Laaksosen housuun paskomisen aikana Ässät teki 3-3 maalin, kun Tapparan olisi pitänyt pelata yv:llä. Uskoisin ainakin suurella todennäköisyydellä ettei Ässät olisi maalia tehnyt tuolloin. Varsinkin kun Tappara olisi paineettoomana ja hyvällä fiiliksellä saanut operoida, eikä varsinkaan maila olisi puristanut, niin taululla olisi ollut 2-4. Jos porilaisia keittiöpsygolookeja on uskominen.

IS sen sijaan huutonaurua. Miettikää nyt. Sarjassa pelataan 60 ottelua kaikkiaan kauden aikana ja kaikkien tapahtumien jälkeen TÄMÄ Bonsaksen-Hansen voi vesittää Ässien playoffeihin pääsyn. Ettei nyt hiukan menisi överiksi. Jos illan tuomarifarssia etsii, niin IS:n officessa kannataa katsoa pätkiä Kouvolasta.

Ässille tsemppiä jokatapauksessa kisaan Lomarengas peleistä. Hyvin pelasivat molemmat pelit ja ikävästi jäi vain piste taskuun.
 
Viimeksi muokattu:

Kafrom

Jäsen
Näin paskana provona; miten on mahdollista, että Tampereen suunnalta kuuluu jatkuvasti valitusta tuomareista ja omien rikkeitä ei nähdä lainkaan. Ei voi olla sattumaa.
 

Apheu

Jäsen
Jaa tämäkö tuomarifarssi? Uskomatonta :D

Tuollaisia estämisiähän oli koko peli täynnä, jos kerran tuon verran saa linjan mukaan estää, niin ei sitä yhtäkkiä muutella. Hansen sitten ottaa otteen Bonsaksenista ja repii kypärän päästä, josta sitten tuo jäähy aiheutui. Kyllähän sitä kun tarpeeksi kelailee niin saa Bonsalle helposti rangaistuksen tuomittua, mutta ei tuolla pelitilanteessa näyttänyt varmaan sen erikoisemmalta kuin kaikki muutkin estämiset koko pelissä.

Ihan samalla lailla oli vielä jossain ihan helvetin tärkeässä playoffmatsissa viime kaudella, kun Tömmernesiltä ensin viedään kypärä päästä ja sen jälkeen kun mies lähtee kohti vaihtopenkkiä ja joku vastustaja sitten estää hänen pääsyään sinne, tuomitaan Tömmernesille kakkonen siitä, että pelasi ilman kypärää. Se oli ihan selvä tuomarifarssi, ei tuo tämän pelin kähmäysjäähy mitään farssin aineksia omasta mielestäni kuuluisi kerätä.

Enemmän itseäni oikeasti ärsyttää nämä paikkausjäähyt. Jos tulee joku tuomarivirhe, niin älkää nyt sitä virhettä "korjatko" virheellä. Ihan uskomaton ajatus muutenkin mielestäni Liigassa, että jäähyt pitäisi jotenkin mennä tasan. Että jos toinen on istunut jo viidesti boksissa niin sitten sille toiselle oikein etsimällä etsitään jotain jäähyä. Ei näin, vain tuomitaan jokainen tilanne erikseen, eikä sen perusteella, miten aikasemmin pelissä on jäähyjä jaeltu. Linja siis toki sama koko pelin, mutta eiköhän porukka ymmärrä mitä haen takaa.

Olihan tuossa nyt mielestäni Bonsaksenin ensimmäinen jäähy, josta tuli 4 vs 4 -peli, josta Ässät teki maalin niin mielestäni vähän outo, lisäksi tämä Tapparan viimeinen jäähy oli ihan selvä paikkausjäähy.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Itsehän laskisin Bonsaksenin tuossa kiekolliseksi, koska Ässä-pakin heittämä norsukiekko pomppii hänen lavan yli jota Bonsaksen yrittää pelata lyöden ohi ja samalla miehet ovat jo kiinni toisissaan kiekon mennessä toiseen suuntaan.
Purskahti kaffeet suupielistä xD
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Tuollaisia estämisiähän oli koko peli täynnä, jos kerran tuon verran saa linjan mukaan estää, niin ei sitä yhtäkkiä muutella.
Tosiaan vaikeaa on tuomareilla Tapparan systemaattista liaanikiekkoa vastaan. Poimi sieltä sitten ne räikeimmät, kun joka vaihdossa roikutaan enemmän tai vähemmän vastustajassa.
 

Apheu

Jäsen
Mielestäni on hienoa, että Tappara osaa tätä tuomarilinjaa käyttää hyvin edukseen ja pelaajisto on vahva tällaiseen playoffmaiseen kiekkoon. Kova vääntö ja mielestäni hyvä matsi kaikinpuolin ja tällaista tuomarointiahan on keväällä luvassa yhä lisää. En itse laittaisi vastaan, vaikka näitä estämisiä vihellettäisiinkin ns. änärityyliin. Karjalaiset, Järviset, Haapalat ja Kuuselat saisivat oikeasti toteuttaa itseään. En koe, että Tappara -leiriläisten pitäisi jotenkin tuntea jotain pahaa oloa siitä, että Tappara hallitsee tuomarilinjan hyväksikäyttämisen erinomaisesti (en ole muiden joukkueiden pelejä nähnyt, mutta ilmeisesti siellä ei sitten osata lukea sitä linjaa niin hyvin parista ylemmästä kommentista päätellen).

Täysinhän tässä ymmärrän sen, että tuo tuomarimoka harmittaa ässäleirissä. Mutta kyseessä ei omaan silmääni ole mikään farssi, vaan aika perustuomio, joka tietysti jossain toisessa pelissä ja tilanteessa olisi voitu tuomita toisinkin. Käytännössä tuollaista kahnausta, josta ei oikein ota selvää mitä siinä tapahtuu ja jollaista näki lähes jokaisessa vaihdossa. Sitten toinen repii toiselta kypärän. Kyllähän tuossa nyt voi jokainen ymmärtää, miksi tuomari teki tuon tuomion. Näitä sattuu, ja tuo Tömmernes-moka tuossa aiemmin oli mielestäni oikeasti todella räikeä moka ja vielä tiukassa playoffsarjassa.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Hyvä merkki - kahvakiekosta ei ole kuulunut pitkään aikaan juuri mitään. Ei Tappara pelkällä taitokiekolla pärjää, liaanivittumaisuus vie pidemmälle. Viidakon Karzanit! Siinä sopiva teema keväälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös