Ke 1.4.2009 Kärpät-Blues (4. välierä)

  • 22 079
  • 102

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Kyllähän tämä ottelu tulee toimimaan tietynlaisena vedenjakajana. Jos Blues voittaa, on sarja tasan ja uskon espoolaisten vievän kotonaan seuraavan pelin turvallisesti nimiinsä. Siitä ei Kärpät enää toivu ja Blues on finaaleissa. Jos Blues taasen häviää tänään, tulee seuraavasta kotiottelusta vaikea, muttei mahdoton.

Kyllä, nyt ollaan tämän sarjan vedenjakajaottelussa. Onhan sitä toki yks jos toinenkin joukkue historiassa noussut 1-3 tappiosta voittoon, myös nyt mahtavaa sarjaa pelaavat. Jos Blues tänään voittaisi, ja perjantaina vielä kotonaan, olisi tilanne 3-2. Uskon kuitenkin, että tuossa tilanteessa ei kävisi niinkuin Juhaht ennakoi, vaan loppujen lopuksi mentäisiin aina seitsemänteen peliin saakka. Kotietu on nyt kuitenkin Kärpillä. Uskon myös Corson pelaavan Aaltosen ja Anderssonin välissä. Tämän kentän pitää sitten pelata oma pää huolellisemmin. Huh huh, kylläpä jo jänskättää.
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Kärpät tänään:

Andersson - Corso - Aaltonen
Forrest - Järventie

T. Koivisto - Viuhkola - Kuusela
Boumedienne - Korpikari

Normio - Paakkolanvaara - Alikoski
Mikkola - Grönholm

Viitakoski - Keränen - Aarnio

7.pakki: Ohtamaa
13. hyökkääjä: Karppinen

Mv: Tarkki (varalla P. Koivisto)

Blues tänään:

Tolsa - Öhman - Keller
Kultanen - Kokko

Kähkönen - Eaves - Lammassaari
Kuoppala - Alanko

Rajamäki - Häppölä - Puustinen
Kurki - Heiskanen

Saarinen - J. Lajunen - Nurmi

7.puolustaja: V. Lajunen
13.hyökkääjä: Stålhammar

Mv: Koskinen (varalla Brückler)

Nyt näyttää Kärppien nelonen hyvältä! Tekisiköhän Kärpät tällä kertaa jopa ottelun ensimmäisen maalin?
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Savolainen-Salminen parivaljakko on kyllä ollut aivan pihalla jo useaan otteeseen näkemissäni otteluissa. Parhaana esimerkkinä marraskuinen Kärpät-Lukko, jossa molempien joukkueiden valmentajat ja otteluvalvoja haukkuivat miehet. Linkkiä tuosta ottelusta ohessa: http://www.hs.fi/urheilu/artikkeli/Kärpät+kiri+takaa+Lukon+ohi/1135240726762

Kyseinen parivaljakko tuomitsi sarjan ensimmäisen ottelun Espoossa ja ei ainakaan allekirjoittaneelle jäänyt kovin paha maku suuhun. Salminen(?) ei vain osannut väistää kiekkoa, vaikka aikaa olisi ollut vaikka kuinka paljon, ja Blues Sallisen johdolla ei päässyt 2-1 hyökkäykseen.

Blues jatkaa ykkösketjun rukkaamista ja hyvä niin, sillä Eavesin ketjun lisäksi Blues tarvitsee ehdottomasti toisenkin maalintekoon kykenevän kentän, eikä pelkkä Keller yksin valitettavasti riitä, vaikka hieno pelaaja ja viimeistelijä onkin. Suuriin saappaisiin nostetaan tällä kertaa todellinen playoff-pelaaja Jari Tolsa, jolta odotan vähintään kahden tehopisteen iltaa.

Toivottavasti Bluesin pelaajilla jalat jaksaa vielä, vähän on pelko perseessä, että Kärppien nopeat hyökkääjät (Koivisto, Andersson) pitävät Bluesin pakistoa pujottelukeppeinä ja Blues sortuu jäähyilyyn. Suosikkipelaajani Heiskasenkin jalat ovat tuntuneet koko sarjan todella tahmeilta. Ei se mun mielestä ennen noin hidas ole ollut? Loukkaantuminen painaa?

Maali taas Bluesille ensimmäisessä erässä ja toivo elää. Voitto tänään ja sarja on taas auki.

Parempi voittakoon!
 

Oldus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Jotenkin tuli pelottava tunne kun katso tota kärppien kokoonpanoa. Miksei bluesin näyttäny yhtä vahvalta. Onko se sitten pelkästään toi corson paluu vai mikä.. Tänään hävii se joukkue joka tekee ekana maalin. Sanokaa mun sanoneen. Bluesilla tosiaan aikalailla veitsi kurkulla ottelu, toki ei vielä katki ja viime vuonna piestiin jokerit jne, mutta on se nyt aika selvä ettei tätä kärppä jengiä vastaan kolmea voittoa putkeen saada tällä jengillä, vaikka hyvin pelaavatkin. Eli nyt Blues hurmos päälle, ettei tarvitse pronssiottelua kärvistellä!
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärppien nelonen on hyvä, fyysiseenkin peliin soveltuva:
Viitakoski - Keränen - Aarnio

mukavampi nähdä tuossa kokoonpanossa kuin Karppinen keskellä. Näin ainakin minun silmääni, vaikka Karppinen on myös pelannut ihan ok. Ompahan mitä kokeilla jos ei toimi.

Onko tietoa Corson kunnosta, ainakin eilen ottanut vielä varovasti? No voihan tuohon C:n paikalle onneksi heittää vielä K:kin...
Huhujen (hallilta kuultu, tänään) mukaan Corson pitäisi olla täydessä tikissä!
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Kyseinen parivaljakko tuomitsi sarjan ensimmäisen ottelun Espoossa ja ei ainakaan allekirjoittaneelle jäänyt kovin paha maku suuhun. Salminen(?) ei vain osannut väistää kiekkoa, vaikka aikaa olisi ollut vaikka kuinka paljon, ja Blues Sallisen johdolla ei päässyt 2-1 hyökkäykseen.
Minä taas olin näkevinäni melko kuvottavan heikon tuomarilinjan joka salli todella räikeän kahvaamisen. Toivotaan nyt, että parivaljakko on tuosta ottanut opikseen... jota kyllä epäilen aika helvetin vahvasti.

Corso palannut takaisin. Liekö taitavaa mediapeliä tuo kun annetaan ymmärtää miehen olevan vähintäänkin rampa? Puolikuntoinenkin Corso on silti riittävän nopea kiekon kanssa, etenkin sen jakamisessa.

Karppista käy sääliksi, kun sitä seuraavaa tasoa ei pelistä tunnu löytyvän millään. Nyt menee jo Mestiksestä nostetut miehet edelle.

Mikäpäs se siinä sitten, TV:n äärelle katsomaan Bluesin tappiota, kunhan vain Ouluun keretään.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Vedenjakajaottelu. Bluesille voitto olisi elintärkeä ja uskon joukkueen sen itsekin tiedostavan. Odotuksissa siis kovasti psyykattu vierasjoukkue. Kärpät kuitenkin tietää kokemuksesta pelin hengen, eikä varmasti lähde romahtamaan kovan paineen edessä. Corso palaa, mikä on hieno juttu. Joku vamma siellä painaa, mutta katsotaan miten Corso suoriutuu.

Tuo Kärppien neloskenttä todella nostaa hymyn huulille jo etukäteen. Odotettavissa todella ärsyttävää hämmentämistä ja kovia pommeja.

Toivottavasti saadaan samanlaista viihdettä kuin viimeksi Espoossa (siis katse tuomareihin)!
 

wanhaa gauraa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Suosikkipelaajani Heiskasenkin jalat ovat tuntuneet koko sarjan todella tahmeilta. Ei se mun mielestä ennen noin hidas ole ollut? Loukkaantuminen painaa?

Heiskanen käveli tänään hallilla todella vaivaisesti. Treenien aikana/jäällä näytti liuku kuitenkin olevan kunnossa.

Kärppien pakisto on yllättänyt tässä sarjassa positiivisesti, aikaisemmin talvella joukkueiden kohtaamisissa Blues-pakisto oli huomattavasti edellä pelivarmuudessa, etenkin hyökkäyspäässä. Suurimmat ongelmat Kärpillä ovat olleet "unohdukset" oman maalin edessä eli joku seisoo avoimessa paikassa tyyliin Kokko.
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Hieno homma, että Corso mukana. Karppisen paikka 13. hyökkääjänä pisti heti miettimään, että onko ideana peluuttaa Karppista AA-kaksikon keskellä ainakin osittain ja säästää puoliramman Corson paukkuja ylivoimiin. Tuo voisi olla toimiva ratkaisu, jos Corso ei ole siinä kunnossa, että pystyisi raatamaan sen 20min jääajan, mitä tuon ketjun sentterille väkisinkin kertyy.
 

manemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hieno homma, että Corso mukana. Karppisen paikka 13. hyökkääjänä pisti heti miettimään, että onko ideana peluuttaa Karppista AA-kaksikon keskellä ainakin osittain ja säästää puoliramman Corson paukkuja ylivoimiin...

Itse ajattelin juuri samaa.
Hienoa kuitenkin että Corso on mukana. On se sen tasoinen pelimies että kun saa vielä "playoff vaihteen" päälle niin reppu alkaa heilumaan. Ja energiaahan miehellä varmasti on kun muutaman pelin on huilannut.

Niinkuin moni totesi niin edellisessä matsissa oli pieniä väsymisen merkkejä nähtävissä. (Tai sitten se oli toiveajattelua). Jos tänään on yhtä kova ja tasainen vääntö kuin maanantaina Espoossa niin kummalla alkaa kolmannessa erässä luistin painamaan? Jännä matsi varmasti tulossa ja tuskinpa tänäänkään voittaja tekee yhtä maalia (tai kahta jos heittää viimeistä tyhjiin) enempää kuin häviäjä.

Game on !
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Elämme mielenkiintoisia hetkiä tässä sarjassa. Veikkaan, että Kärppien voittaessa finaaliin mennään 100% varmuudella - muuten tapellaan tosissaan 7 peliä.
Jänskättää iha oikiasti! Let´s Play!
 

Teme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Kärpät toki hallitsi peliä näennäisesti, mutta avaruuteen asti näki miten joukkueella pää ja sydän puuttuvat pelistä. Kaikki ratkaisevat väännöt hävittiin ja laukausten laatu oli katastrofaalisen huono. Hävettää tuo Kärppien esitys, enkä voi millään hyväksyä tuollaista asennevammaisuutta tässä vaiheessa kautta. Joukkueella on kaikki ominaisuudet menestyä, mutta halua ei. Joukkueen asenteen esimerkkipoikana oli Viitakoski toisessa maalissa. Vesku oli ensi hieman maalille nousevan Öhmanin edessä, mutta otti pikku potkun sivuun, ettei vahingossakaan häiritsisi maalintekoa. Olisi varmasti käynyt runttaamassa reboundin sisään, jos Öhman ei olisi itse osunut. Tällaista Kärppä-joukkuetta en pysty katsomaan ja boikotti on päällä kunnes asenne löytyy tai kausi on ohi.

Bluesin otteita on hieno katsoa. Kapeammalla materiaalilla taistellaan ja pelataan jokainen tilanne loppuun asti. Kärppien primadonnat siivotaan maalin edustoilta ja runtataan kiekot sisään tai siivotaan ne omassa päässä. Tuollaista joukkuetta minäkin haluaisin kannattaa. En tämän hetkistä Kärppä-logoa häpäisevää virkamiesporukkaa.
 

Tuzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onnea Blues, olitte kaksi erää parempia. Kolmannen erän paremmuus jäi selvittämättä kiitos pilli-piipareiden! Molemmissa Kärppien koti-otteluissa on tuomarit paskonut housuunsa, mikäs on sen hienompaa.

Perjantaina jatkuu.
 

-Mercury-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eihän tuomarit tätä ratkaisseet, mutta paska maku jää suuhun kun hyvä momenttumi viedään noin amatöörimäisellä piiparoinnilla.

Sama parivaljakko pilasi täysin erään Lukko-pelin tammikuussa, nyt viimeistään jo pojat ansaitulle kesälomalle.
 

zztop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämäniltaisesta voimme ottaa oppia ja näin käy joskus. Jätkät pelasivat hyvin ja saivat paikkoja aikaan. Koskiselle iso tunnustus pelistä ja tottakai Levonen-Boman akselille.

Pelaajia voi moittia vain kahdesta ensimmäisestä maalista ja omien ratkaisupaikkojen käyttämättä jättämisestä.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Onnittelut nykyisille kotikaupunkilaisilleni.

En kyllä tässäkään ketjussa ala liikaa Kärppien esitystä haukkumaan. Hyvin paljon minä edelleen positiivista löydän Kärppien pelistä, sillä kyllähän tänäänkin nähtiin taisteleva Kärpät lukuunottamatta viimeistä kymppiä kun peli oli jo ratkennut. Corson paluu oli hyvä, vaikkakaan aivan täysipainoista esitystä ei mieheltä vielä saatu. 3. ketjun peli oli edelleen pääasiassa mainiota, ja tulosta tulee tuolta kolmikolta jatkossa ihan varmaasti jos vaan samaan malliin jatkavat. Jos Grönholm jättäisi virheensä pois niin tykkäisin miehestä aivan täysillä. Mahtavan painavia taklauksia läpi sarjan ja hyviä ratkaisuja hyökkäyssuuntaan, mutta jälleen kerran yksi vastustajan maali meni puhtaasti miehen piikkiin. Kokonaisuutena Kärpiltä tänään huolimatonta viimeistelyä, jossa kunnostautui erityisesti aivan off-pelin pelannut Andersson sekä Kuusela.

Parit pikkuasiat tuosta kuntoon, niin ei Blues tästä sarjasta tule finaaliin menemään. Nyt vaaditaan myös Alatalolta suoritusta joukkueensa psyykkaamiseen tämänpäivän epäonnistumisen jälkeen.

edit. En kyllä tajua pätkän vertaa Temen asennevammaisuus-kitinästä.
 

Makis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eihän tuomarit tätä ratkaisseet, mutta paska maku jää suuhun kun hyvä momenttumi viedään noin amatöörimäisellä piiparoinnilla. Kyseinen parivaljakko pilasi tammikuussa yhden Lukko-pelin. Nyt olisi viimeistään aika siirtyä poikien ansaitulle kesälomalle.
Ai eivät? Kärpät ei päässyt minkäänlaiseen kiriin kolmannessa, kun jokaisesta hipaisusta oltiin alivoimalla. Blues taas sai useammankin kerran vetää Kärpän nurin ilman, että pillipiipareita kiinnosti.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Outo peli. Kärpät vei pelitapahtumia "sata nolla", mutta kun ei tehty niin vastustaja rankaisi - tämä klisee pitää paikkansa.

Tarkin piikkiin ei mennyt kuin ehkä neljäs maali, muuten ei paljoa mahtanut. Kärppäpuolustus teki virheitä ja Blues rankaisi todella kovalla prosentilla. Hyökkäyspäässä tuhlailtiin aivan uskomattoman paljon tilanteita. Suoranaisia jäätymisiä nähtiin varmaan kymmenisen kappaletta, eikä hyökkäyksiä saatu riittävän yksinkertaisiksi (vrt. Koiviston syöttelyt maalipaikoista).

Kotituomareita ei tänään ollut, sen enempää en tätä aihealuetta viitsi ruotia.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Onnea Blues, olitte kaksi erää parempia. Kolmannen erän paremmuus jäi selvittämättä kiitos pilli-piipareiden! Molemmissa Kärppien koti-otteluissa on tuomarit paskonut housuunsa, mikäs on sen hienompaa.
Samat täältäkin. Aivan naurettavaa paskaa tältä etukäteen oksettavalta tuomarikaksikolta. Kuten jo aiemmin sanoin, kun kahva ja sukellukset menevät läpi: Blues on vahvoilla. Kärpät ei tehnyt paikoistaan, mutta Blues teki. Parempi voitti siis.

Ehkä seuraavassa pelissä näillä tuomareilla Kärpätkin älyää sukellella ja heittäytyä reppuselkään?

Mikkola-OMG voidaan hajoittaa samantien. Molemmat palasivat tänään tasolleen, joten ainoa oikea ratkaisu olisi siirtää OMG sivuun (jos Järventien on kunnossa) ja nostaa Ohtamaa 2. pariin. Korpikarilta helvetin heikko ottelu myöskin.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Lähinnä kaatui Kärppien tehottumuuteen. Vähän huonoa onnea ja osaamattomuutta. Kuinkahan monta laukausta esimerkiksi Kuusela veti ylitse tai ohitse.

Kolmas erä meni hieman pilalle osaltaan tuomarointiin. Samanlaisia tilanteita ei puhallettu ollenkaan ja yhtäkkiä rupeaa pillissä herne liikkumaan.

Blues käytti maalipaikat hyväkseen ja Kärpät ei. Hyvältä tämä kuitenkin näyttää kun Bluesi parin pelin aikana ollut käytönnössä neljä erää jyrän alla. Mutta se ei riitä. Nyt pitää tehdä enemmän maaleja kuin vastustaja.
 

Alttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lukko, Tomi Kallio
Blues oli tänään tehokkaampi ja ansaitsi siten voittonsa. Viimeisestä erästä jäi tosiaankin paska maku, koska eihän tuo viheltäminen kovin linjakasta ollut. Sen taakse on kuitenkin turha piiloutua, sillä kovan työn takana se nouseminen olisi ollut 1-3 tilanteestakin.

Temen kanssa olen kyllä eri mieltä. Mun mielestä Kärpät kyllä väänsivät ja voittivat kaksinkamppailuja tänään vähintäänkin yhtä hyvin kuin aiemmissakin peleissä. Tilanteita oli roppakaupalla, mutta ei vaan mennyt sisään. Kovin huolissani en kuitenkaan ole jatkoa ajatellen. Mielestäni Kärpät on ollut selvästi parempi joukkue ja pitkässä sarjassa se tuppaa yleensä voittamaan.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Tarkin piikkiin ei mennyt kuin ehkä neljäs maali, muuten ei paljoa mahtanut.

No eipä kyllä neljäs maali mennyt millään Tarkin piikkiin, sillä kiekko otti heittäytyvästä pelaajasta kimmokkeen. Ei mitään mahkuja pysäyttää tuota. Toinen maali sen sijaan oli Tarkinkin maali.

Kotituomareita ei tänään ollut, sen enempää en tätä aihealuetta viitsi ruotia.

En minäkään, mutta toteanpa vain ettei peli tuomareihin silti ratkennut, vaikka kaksikon esitys varsin surkea olikin ja valovuoden päässä maanantain parista Levonen-Boman.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ei tuomarikaksikon viheltämissä kahdessa Kärppäjäähyssä tavallaan ollut vikaa, siinä oli että sitä ennen meni melkein parikymmentä minuuttia ilman vihellyksiä. Käsittämätöntä roolin ottamista. Ensimmäisen maalin tuomarikimmoke nyt oli jo surkuhupaisan huonoa tuuria, voe vidhu.

En minä nyt ihan sydämettömäksi tuota esitystä kutsuisi, maalinteko vain mätti ja kun parhaissa paikoissa Koivisto ja kumppanit päättävät syöttää vielä kerran (2-1-hyökkäys Kuuselan kanssa) ja Andersson sekä Mikkola töhrivät avopaikkojaan, ei perkele tapahdu. Oliko se sitten sydämen puuttumista vai mitä, maalia ei saatu joka tapauksessa ajoissa. Keller taas pelasi tilanteensa loppuun asti ja teki ratkaisevan kolmannen maalin. Huippupeli kyseiseltä snaipperilta.

Mikkolan -3 oli tosiaan ruma, osittain myös huonoa tuuria kapteeniltamme.

Unohdetaan tämä, jatketaan uudella yrityksellä perjantaina, tämä on edelleen tällä määrällä luotuja maalintekopaikkoja ja hallintaa meidän sarja. Perjantaina vain laitetaan perkele kiekot sisään.

Vituttaa silti.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Blues ei pelaa vieläkään tasollaan. Paljon pitää vielä parantaa. Tuomarit olivat tasapuolisesti paskoja, mutta nelosen Grönmanin kärppien ihannointi oli jäätävää.

Hauskaa oli ja pahoittelut pettyneille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös