Ke 1.4.2009 Kärpät-Blues (4. välierä)

  • 22 117
  • 102

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ensinnäkin avaan ketjun siksi, että en enää jaksa katsella tuon jääkoneenkujettajan avauksia. Miksi tuollainen avauspaska menee edes läpi täällä?

Mutta nyt on kova paikka Bluesilla. Eaves takoo pisteitä päivästä toiseen, mutta riittääkö se kun vastassa on se jengi, jota vastaan normaalisti Blues häviää, ainakin historian mukaan ja sarjahan on jo 1-2.

Kärpillä on nyt tiukka etu, mutta Blues on tottunut tähän paikkaan. Viiime vuoden välierissä Jokerit piessyt jengi jäi kuitenkin Kärpille silloin toiseksi. Pelicansia vastaan noustiin ylös ja nyt on sama tilanne.

Kärpät ovat hemmetin paljon kovempi jengi kuin Pelicans, vaikka lahtelaiset saattavat olla tästä eri mieltä.

Eavesin ketju toimii, mutta missä ovat Bluesilla Alikoski ja Aarnio, liigan kovimmat mikkihiiret? Jos tämä on esim. Rajamäen viimeinen kevät täällä, niin sitten massaa peliin.

Paskanpuhumisen jälkeen lähden siitä, että Kärpät ovat lähellä finaalia ja Eaves on lähellä piste-ennätystä. Arpoisin jommankumman toteutuvan.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Ensinnäkin avaan ketjun siksi, että en enää jaksa katsella tuon jääkoneenkujettajan avauksia. Miksi tuollainen avauspaska menee edes läpi täällä?
Kiitokset vaivannäöstäsi, en olisi millään saanut noin kuvaavaa pakettia aikaiseksi.

Tiiviissä tahdissa jatkuu, kuten kevään huipennukselle kuuluukin. Bluesilla näyttäisi edelleen olevat ne samat ongelmat mistä olen maininnut jo aiemminkin: Eavesin kenttä on yksin, eikä Keller saa kuin viheltämättä jääneistä koukuista maalipaikkoja. Rajamäki on kadonnut jonnekin, minne toki rottien kuuluukin kadota, joka on vain pelaajien terveyden kannalta hyvä asia.

Sekä ennen kaikkea, Koskinen ei ole voittava maalivahti. Joko huomenna Brückler saa kokeilla? Eilinen tappio voidaan Blues leirissä kaataa kyllä koko joukkueen ja valmennuksen niskaan, mutta aimo annos sitä paskaa kuuluu kyllä Koskiselle. 2-2 ja 2-3 olivat molemmat otettavissa.

Kärpillä taasen tilanne on hyvä. Pakiston ihmeellisistä nukahteluista huolimatta Kärpät pelaa voitosta joka ilta Bluesia vastaan. Enää ei tarvitse kuin vähentään noita ihan käsittämättömiä merkkausvirheitä (kuten eiliset Lammassaaren maali ja Kokon paikka jatkoerässä) niin voitosta pelaaminen helpottuu entisestään. Hyökkäys ei ole vastustajan tavoin yhden tai kahden miehen varassa, sillä kolme kentällistä on ollut säännöllisen epäsäännöllisesti vastuussa maalinteosta. Eikä varmaan haittaa sekään, että Corson pitäisi pelata huomenna.

Maalivahtiosastoa ei tarvinne ruotia Kärppien osalta enempää? Riittää kun muistaa, kuka siellä Kärpillä on. Toivotaan nyt, ettei Rajamäki tällä kertaa osu Tarkin polviin, eilinen yritys kun on hyvin muistissa.

Eilinen ottelu oli eräs parhaista tämän kauden liigassa, ellei peräti paras? Huomiselta voi etukäteen odottaa taas ihan mitä vain, mutta eilisen kaltaista peliä tuskin tullaan näkemään. Bluesin pelaajissa näkyy jo väsymys, joten kuinka paljon se vaikuttaa peliin huomenna? Tippuuko paska rattailta kovassa vauhdissa? Vai antaako tuomarit kahvaamisen verran tasoitusta?
 

fewe0

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Senators
Huhtikuu, selvä merkki siitä, että tosipelit ovat meneillään ja kukaan ei anna tippaakaan periksi. Myös se on hyvä kevään merkki, että kärppä-laiva on purjehtimassa kohti finaalisaaria, monen myrskyn ja myötätuulenkin jälkeen.

Corso palailee isyyslomilta ja Junno vääntää jo Pikku-Dannylle sopparia kaudelle 1025-1026? Nimi alle, ja sillai, hei!

Sarjan aikaisemmat pelit ovat päättyneet aina maalin marginaalilla ja se taika tullaan luultavasti Raksilassa murtamaan. On se paikka, kun espoolaisten selkäranka napsahtaa lopullisesti tai se, kun Kärpät lähtee ylimielisyyksineen voiton jälkeen sooloilemaan ja antaa voiton hopeatarjottimella vastustajalle.

Eaves, playoffsien komeetta tulee olemaan taas pisteen/parin pelituulella, joten Kähköset ja Lammassaaret ono pidettävä kurissa. Benin syötöt napsahtelee lapaan kokoajan ja paremmalla viimeistelyllä tilanne olisi eri. Lajusen pakollista yläkulma-lämäriä odotellessa.

Kärpillä on joukko "nollakulmasnaippereita" Kuuselan ja Anderssonin muodossa, jotka tulevat laittamaan kiekkoa maaliin, mikäli Eavesin kaltaisia syöttöjä vain löytyy. Forrest on niitä aiemmin tällä kaudella esitellyt ja Viuhkola on tullut kuuluisaksi jonkinasteisena kapellimestarina. Corsolla löytyy myös peliälyä monenlaisiin kanukkimaisiin konnuuksiin, mutta tuntuu isällä nyt painavat elämän suuret vastuut nilkoissa.

Maalivahtipeli on tällä hetkellä Kärppien eduksi reilusti. Kolomenmetrin -mikälie, ei ole pelannut huonosti, mutta jokunen on vaan otettava paremmin, jos ei halua hävitä. Itävaltalaiskassari olisi varteenotettava vaihtoehto, ennen kuin on liian myöhäistä. Pekka-Virtamaisia ratkaisuja nyt vaan kehiin ja nuoren lihan tilalle kokemusta, jos tilanne niin vaatii (vert. Jyp-KalPa 1-2)
Kärppien Tarkki on ollut taas häkellyttävä. Runkosarjan epävarmuus on kadonnut ja Tuomas on oma Tarkkimainen itsensä kaikkine gamesavereineen ja hullunkurisine torjuntoineen. Torjunta% puhuu puolestaan ja mies jatkaa maalissa varmasti hamaan loppuun asti!

Mielenkiintoinen asia tulee olemaan, ketkä tuomaroivat kyseisen pelin.

Jos ja kun huomenna Raksilassa Kärpät ottaa voiton, niin pidän finaalipaikkaa selviönä! Täältä tullaan Keski-Suomi, kotiedun kanssa, tai ilman!
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
On tosiaan valitettavaa, että tietyt kirjoittajat pilaavat otteluketjun ala-arvoisilla provoillaan. Tämä ei kyllä innosta muita kirjoittamaan.

Joka tapauksessa jonkinlainen käänne edellinen ottelu oli. Ei kuitenkaan pelillisesti vaan peluutuksen osalta. Olisin odottanut Bluesin käyttävän enemmän jarrumiehiä, jotka eivät tehtävässään huonosti pelanneet. Nyt ykkös- ja kakkoskentän kuormitus nousi turhan suureksi, vaikka oli viimeisen vaihdon etu. Huomisessa pelissä sitten joko paljon pelanneet ovat väsyneitä, tai sitten nuo eilen levänneet pirteämpinä pystyvät pysäyttämään Kärppien hyökkäykset.

Eilinen peli oli kyllä molemminpuolin niin hyvä, että suunta lienee pelin tasossa alaspäin molemmilla. Toivottavasti sama pari tuomaroi, sillä kerrankin tuomarit eivät olleet pääosassa.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Blues puollusti ensimmäisessä pelissä Kärpät täysin aseettomiksi ja silloin näytti että sarjasta tulee totaalisen puuduttavaa vääntöä, jossa ei maalipaikoilla juhlita. Mutta iloiseksi yllätykseksi nämä kaksi seuraavaa peliä ovat olleetkin sitten taas todella viihdyttävää coast-to-coast lätkää ja draamaa sekä rytinää on saatu sitten koko rahalla!

Eipä SM-liiga kiekko voi juuri tästä parantua. Puheet tylsästä sarjasta voidaan samantien lopettaa. Lisäksi pelit olisi voineet päättyä ihan miten vaan. Lisäksi täytyy sanoa että Bluessin kiekollinen peli on saanut aimo annoksen lisää juonikkuutta esim. viime vuoden finaaleihin verrattuna, mutta se osaa olla myös samalla helvetin suoraviivaista. Todella hieno paketti on kasassa.

Kärppien pelissä olen todella iloinen tuosta fyysisyydestä. Yhtään ei ole tarvinnut hävetä Bluessille, vaan miestä on lentänyt seinille kummassakin päässä komeasti! Me like lot. Kyllähän nyt on menossa tämän kevään THE sarja enkä olisi todellakaan yllättynyt että mentäisiin siihen 7. matsiin...
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Mulla on vähän sellainen bonvoyage-fiilis, ihan kuin mä olisin lukenut tätä ketjua jo aikaisemminkin. Ai niin, se oli kevät 2008. Silloin oli vastassa Jokerit.

Jokerit vei täysin aseetonta Bluesia ottelusarjan neljännessä pelissä, otti siinä kolmannen voiton sarjassa. Jokereilla oli ennen kolmatta peliä alla yksi tiukka varsinaisen peliajan voitto ja yksi jatkoaikavoitto, Blues oli ottanut ainoan voittonsa jatkoajalla ja - ennen kaikkea- Jokerit oli neljännen pelin jälkeen jo varma finaalipaikastaan.

Viime vuonna neljännen pelin jälkeen Brücklerin piti olla kaadettu, helppoja meni sisään sieltä sun täältä. Koskista huudettiin maalille. Unelma finaalista oli lipumassa käsistä. Sitten tuli Petri Matikainen, joka nosti joukkueensa kuin fenix-linnun tuhkista takaisin kukoistukseen.

No se oli Jokerit, tämä on Kärpät. Se oli 2008, tämä on 2009.

Uskoisin, että Bluesin pelin teema voisi olla Kärppien sotkeminen. Kärpät pelaa pelottavan hyvin tällä hetkellä nimenomaan joukkueena. Kärpät keskittyy siihen olennaiseen, jolla pelejä tähän aikaan vuodesta voitetaan. Lisäksi takana on tärkeissä paikoissa todella äärettömän suuria koppeja ottava maalivahti. Vielä tuohon eiliseen koppiin palatakseni - tuskin moni liigaveskari olisi edes yrittänyt tuossa enää torjua. Tarkki yritti, onnistui ja voitti pelin joukkueelleen.

On aivan selvää, että Bluesin pitää pelata edelleen nöyrästi ja taistellen, mutta jonkinlaista hämmentämistä tullaan varmasti näkemään. Kärpät on niin kova joukkue, että se vie tämän sarjan vaikka väkisin, jos Blues ei keksi jotain sellaista, jolla saa Kärpät kuluttamaan energiansa tuottamattomaan toimintaan kentällä. Nyt olisi Matikaisen aika lähteä viemaan Alataloa. Nyt olisi Ekin aika alkaa hämmentää - ei mitään sikaa, mutta hieman tilanteiden loppumisen yli pelaamista, vähän päänaukomista, vähän kukkoilua - vähän sellaista toimintaa, millä saa Kärppien energiaa suuntautumaan muualle kuin oleelliseen. Kotonaan tuskin Kärpätkään kääntää toista poskea.

Toivottavasti tästä pelistä ei viime kevään Blues-Jokerit -sarjan neljännen tavoin tule pannukakkua. Kärpät aloittaa varmasti todella kovaa, Bluesin pitää alussa pitää nöyrästi pää kylmänä ja oma maali puhtaana, sen Kärppien kovimman alkukiiman jälkeen vähän hämmentää ja sitten iskeä, kun on paikka. Jos Blues onnistuu tällä kaavalla pelaamaan pelin läpi, uskon perjantaina Espoossa aloitettavan taas samalta viivalta. Jos Kärpät onnistuu alussa helposti tekemään maalin tai kaksi, Kärpillä on mahdollisuus pistää sarja poikki perjantaina.

Toistaiseksi ollut kuitenkin kahden hienon joukkueen sarja, toivottavasti pelissä on maanantain tapaan sellaista tuomarointia, jossa ei jää seliteltävää.
 
Suosikkijoukkue
Blues
Huomenna tosiaan pitää hoitaa homma himaan, mikäli tässä aiotaan vielä tapella tosissaan. Raksila on paha paikka, mutta onhan siellä ennenkin voitettu. Voitto vaatii kuitenkin nappisuoritusta koko poppoolta, jolloin oman pään perseily, munaton hyökkäyspeli sekä puolihelpot maalit kaverille on syytä jättää pois iltasuunnitelmista. Sen sijaan haluan nähdä aktiivista kiekollista peliä, jossa ajetaan äijään kiinni ja annetaan pakeille painetta. Eli siis pelataan niin kuin kärpät pelaa. Mä olen nähnyt blegiltä useasti sellaista peliä, joten miksei siis huomennakin?

Eilen useaan otteeseen käppyrä painoi parhaimmillaan jopa kolmella äijällä kiinni blegin pelaajiin, jolloin nopeilla pystysyötöillä oltaisiin saatu todennäköisesti yv-hyökkäyksiä. Mutta ei, sillä puukätiset pakkimme eivät osaa avata peliä vaan heittävät paniikkiroiskaisuja keskelle, josta takatukka-aaltonen ja kumppanit poimivat kiekon ja ajavat alueelle uudestaan sisään. Eilinen matsi toi välillä mieleeni fläsäreitä hanttavirran ajoista, jolloin joka peliin lähdettiin pelaamaan nollanollaa ja hyökkäyspeli oli hirveätä paskaa. Parasta ovat kuitenkin pakkien syötöt hyökkääjille, jotka seisovat suorin jaloin laidassa. Ei siis hanttailua enää jooko, vaan aktiivista espoolaista lätkää. Kiitos.
 

Gooner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues ja Arsenal FC
Vaikka Kärpät vaikuttaa hieman vahvemmalta tällä hetkellä niin en kyllä edes pitäisi kovin yllättävänä sitä, että Blues nappaisi vierasvoiton. Onhan näitä nähty aikaisemmin vielä kummallisemmissa paikoissakin (esim. vuonna 2006 kun Kärpillä oli Raksilassa mahdollisuus katkaista sarja 3-1 tilanteessa). Huominen tappio ei kuitenkaan olisi todellakaan mikään kuolinisku Kärpille toisin kuin Bluesille. Oikeastaan Kärpät olisi edelleenkin se ennakkosuosikki vaikka se häviäisi.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
On tosiaan valitettavaa, että tietyt kirjoittajat pilaavat otteluketjun ala-arvoisilla provoillaan. Tämä ei kyllä innosta muita kirjoittamaan.

Jaksoin silti painaa kohdallasi quote-näppäintä.

Eilisen jälkeen hyvässä nosteessa, minä ja Kärpät. Huomenna television ääressä, mutta sarjan isoa pamausta eli 3-1-johtoa hakemassa tässä ollaan, joten nyt vedetään SAK-taktiikka, kun kotietu on napattu, saavutetuista eduista ei tingitä.

Sarja ei ole taputeltu. Eilen näki, että Eavesit väsyvät, ja olen siitä jauhanut jo liian moneen ketjuun, mutta ei se tarkoita että Blues on täysin ilman saumoja, kyllä noilla miehillä liittää etenkin YV-potkua ja huikeita käsiä. Kaikki on kiinni siitä miten Kärpät kestää ottelun alun, mitä pidemmälle ottelu menee tasoissa tai jopa Kärppäjohdossa, sitä enemmän alakuloisten selästä kuuluu naps.

Mitä luulette, sekoittaako Matikainen pakkaa?

Onko muuten mitenkään mahdollista että Brückler heitettäisiin vielä tässä vaiheessa peliin? Vaikkei Koskinenkaan ole erityisen huonosti pelannut...
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Onko muuten mitenkään mahdollista että Brückler heitettäisiin vielä tässä vaiheessa peliin? Vaikkei Koskinenkaan ole erityisen huonosti pelannut...

En usko tähän. Matikainen on päätöksensä tehnyt ja seisoo sen takana viimeiseen asti. Ainoastaan Koskisen loukkaantuminen tai totaalinen selkärangan (henkisen) katkeaminen voisi johtaa Brücksin peluuttamiseen. Ja ei Kossu ole huono ollut, ei todellakaan.
 

trap

Jäsen
Onko muuten mitenkään mahdollista että Brückler heitettäisiin vielä tässä vaiheessa peliin? Vaikkei Koskinenkaan ole erityisen huonosti pelannut...

Kuten toisaalla tuli todettua, itse haluaisin nähdä Bernd Brücklerin vielä Espoo Bluesin maalilla. Viimeistään perjantaina kotona, jos ollaan 1–3-tappioasemassa.

Nykytilanteessa kaikki on kuitenkin yhä aivan avoinna ja Brücklerillä ei ole yhtään pelituntumaa, joten vaikea sanoa mikä olisi oikea ratkaisu. Toivottavasti valmennusjohto päättää oikein.
 
Ilmoitus

Ensinnäkin avaan ketjun siksi, että en enää jaksa katsella tuon jääkoneenkujettajan avauksia.

On tosiaan valitettavaa, että tietyt kirjoittajat pilaavat otteluketjun ala-arvoisilla provoillaan.
Se on meidän tehtävämme arvioida, mikä on provoamista ja mikä taas ei.

Jos nyt sovitaan niin tästä eteenpäin, että jokainen keskittyy vain siihen otteluun sekä siitä kirjoittamiseen, ja jättää kaiken muun vähemmälle, niin saadaan tästäkin ketjusta vielä ihan luettava kokonaisuus aikaiseksi.

-Moderaattorit-
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Eilen useaan otteeseen käppyrä painoi parhaimmillaan jopa kolmella äijällä kiinni blegin pelaajiin, jolloin nopeilla pystysyötöillä oltaisiin saatu todennäköisesti yv-hyökkäyksiä. Mutta ei, sillä puukätiset pakkimme eivät osaa avata peliä vaan heittävät paniikkiroiskaisuja keskelle, josta takatukka-aaltonen ja kumppanit poimivat kiekon ja ajavat alueelle uudestaan sisään.
Tuo karvauspeli oli kyllä täyttä myrkkyä meidän Bluesille. Oikeastaan yllätyin siitä ettei Kärpät saanut pahempia riistoja aikaiseksi, sillä sen verran hyvin tuo prässi toimi. Pakit saivat hakea avauspaikkaa tosissaan, ja usein se lähti sitten laiturille joka seisovin jaloin ehti hädin tuskin ottaa kiekon vastaan ennen kuin joutui vastustajan jyräämäksi. Nopeutta avauksiin kaivataan, mutta jos pakeilta puuttuu kyky siihen eikä syöttölinjoja löydy niin vaikeatahan se on.

"Kaveri Kellerille" on valitettavasti edelleenkin ajankohtainen aihe. Mielestäni edelliseen peliin tehdyt ketjumuutokset vaikuttivat hyviltä paperilla - käytännössä niistä ei juurikaan ollut iloa.

Homman nimi on edelleenkin se että meillä on neljä huippuluokan hyökkääjä, sitten lauma ynnä muita. Siitä laumasta Teemu Nurmi on ehkä potentiaalisin tällä hetkellä, kaveri on sen oloinen että jos saisi onnistumisen alle niin voi jopa roihahtaa liekkeihin. Eli Nurmi Kellerin rinnalle ja Öhman jumittakoon nyt siinä keskellä kun muitakaan ei ole.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Uskoisin, että Bluesin pelin teema voisi olla Kärppien sotkeminen. Kärpät pelaa pelottavan hyvin tällä hetkellä nimenomaan joukkueena. Kärpät keskittyy siihen olennaiseen, jolla pelejä tähän aikaan vuodesta voitetaan. Lisäksi takana on tärkeissä paikoissa todella äärettömän suuria koppeja ottava maalivahti. Vielä tuohon eiliseen koppiin palatakseni - tuskin moni liigaveskari olisi edes yrittänyt tuossa enää torjua. Tarkki yritti, onnistui ja voitti pelin joukkueelleen.

On aivan selvää, että Bluesin pitää pelata edelleen nöyrästi ja taistellen, mutta jonkinlaista hämmentämistä tullaan varmasti näkemään. Kärpät on niin kova joukkue, että se vie tämän sarjan vaikka väkisin, jos Blues ei keksi jotain sellaista, jolla saa Kärpät kuluttamaan energiansa tuottamattomaan toimintaan kentällä. Nyt olisi Matikaisen aika lähteä viemaan Alataloa. Nyt olisi Ekin aika alkaa hämmentää - ei mitään sikaa, mutta hieman tilanteiden loppumisen yli pelaamista, vähän päänaukomista, vähän kukkoilua - vähän sellaista toimintaa, millä saa Kärppien energiaa suuntautumaan muualle kuin oleelliseen. Kotonaan tuskin Kärpätkään kääntää toista poskea.

Tuo on niin monta kertaa nähty, Kärppiä ei voiteta hämmentämällä. Eikä pikkusikaa pelaamalla. Eikä "fyysisellä" pelillä - mitä se nyt tarkoittaneekaan. Bluesin mahdollisuus on äärettömän tarkassa puolustussumpussa ja vastaiskuissa. Peli ei ehkä tule huomenna olemaan aivan eilisen kaltainen huippupeli, mutta tiukkaa ja armotonta taistelua on tulossa. Kansa viihtyy ja saa elämyksiä.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Dave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mulla on vähän sellainen bonvoyage-fiilis, ihan kuin mä olisin lukenut tätä ketjua jo aikaisemminkin. Ai niin, se oli kevät 2008. Silloin oli vastassa Jokerit.

Jokerit vei täysin aseetonta Bluesia ottelusarjan neljännessä pelissä, otti siinä kolmannen voiton sarjassa. Jokereilla oli ennen kolmatta peliä alla yksi tiukka varsinaisen peliajan voitto ja yksi jatkoaikavoitto, Blues oli ottanut ainoan voittonsa jatkoajalla ja - ennen kaikkea- Jokerit oli neljännen pelin jälkeen jo varma finaalipaikastaan.

Kärpät on niin kova joukkue, että se vie tämän sarjan vaikka väkisin, jos Blues ei keksi jotain sellaista, jolla saa Kärpät kuluttamaan energiansa tuottamattomaan toimintaan kentällä. Nyt olisi Matikaisen aika lähteä viemaan Alataloa. Nyt olisi Ekin aika alkaa hämmentää - ei mitään sikaa, mutta hieman tilanteiden loppumisen yli pelaamista, vähän päänaukomista, vähän kukkoilua - vähän sellaista toimintaa, millä saa Kärppien energiaa suuntautumaan muualle kuin oleelliseen. Kotonaan tuskin Kärpätkään kääntää toista poskea.

Näitä bonvoyage-fiiliksiä nyt on vaikka minkälaisia. Minulla on sellainen että näitä molempia mainittuja porukoita on kyykytetty vuosien ajan mennen tullen. Se, miten he ovat keskenään joskus pelanneet, ei taida Kärppiä paljon hetkauttaa. Saa nähdä mikä historia toistaa itseään jos toistaa.

Tietenkin hämmentämistaktiikallakin saattaa saada tulosta aikaan, mutta kyllä siinä alkaa pientä epätoivoa jo olla jos sille linjalle joutuu. Tässähän on jo valmiiksi hiukan sitä makua että Kärpät on lievästi kuskin paikalla ja Blues roikkujan roolissa. Jos kylätappeluilla ja suunsoitolla sarja kääntyy, täytyy sanoa että olen kauhian ihmeissäni ja kuin klapilla päähän lyöty.

Rajamäen pelistä ei muuta voi toivoa kuin sitä, että kaikki pysyvät terveinä hänen haahuillessaan kentällä. Turpaansa hän saa kyllä repiä minkä haluaa. Luulisin että esim. "ei aavistusta, olin jäähypenkillä" -miehen huumori kestää Ekin toikkaroinnit mainiosti. Kärppä-maalien high light reelillä näyttää Eki myös olevan useasti comic relief -osassa.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tuo on niin monta kertaa nähty, Kärppiä ei voiteta hämmentämällä.

Kärppiä ei ole välttämättä voitettu hämmentämällä, mutta onko Alatalo? Ainakin ulospäin vaikuttaa, että nimenomaan Jalonen oli se, joka piti paletin kasassa ja pään kylmänä. Alatalo tässä on nyt selkeästi se lenkki, johon pitäisi iskeä ja saada pasmat sekaisin, sitten se saattaa tarttua myös joukkueeseen. Ja nimenomaan sellaisessa tilanteessa pitää saada pasmoja sekaisin, jossa joku pieni asia kentällä on mennyt juuri ennen hieman eri tavalla kuin Kärppien puolella oli toivottu. Jos Kärppien annetaan pelata niin, että kaikki energia kohdistuu oleelliseen, Bluesin pitää onnistua täydellisesti voittaakseen.

Dave kirjoitti:
Tietenkin hämmentämistaktiikallakin saattaa saada tulosta aikaan, mutta kyllä siinä alkaa pientä epätoivoa jo olla jos sille linjalle joutuu. Tässähän on jo valmiiksi hiukan sitä makua että Kärpät on lievästi kuskin paikalla ja Blues roikkujan roolissa. Jos kylätappeluilla ja suunsoitolla sarja kääntyy, täytyy sanoa että olen kauhian ihmeissäni ja kuin klapilla päähän lyöty.

Hämmentäminen välttämättä tarkoita kylätappeluita tai suunsoittoa, vaan nimenomaan jotain sellaista erikoista, mihin Kärpät ei osaa varautua. Kyllä Oulussa tiedetään, että Bluesilla on pelaajia, jotka pystyvät esim ajamaan surutta maalille - se ei enää yllättäisi, se ei sekottaisi Kärppiä. Pitäisi olla jotain ihan älytöntä (ei tyhmää tai jäähyä aiheuttavaa, vaan nimenomaan omituista, esim Rönnberg aloitukseen Koiviston puolen laidalle ilkeä ilme kasvoilla), minkä Kärpät huomaa ja mihin siellä a) ei ole varauduttu ja b) ei oikein tiedetä, miten siihen pitäisi suhtautua. Se on harmillista, että Pate on sivussa, koska Pate pystyy jo kentällä olemalla saamaan hämmennystä aikaiseksi, vaikkei mitään kävisikään.

Joka tapauksessa odotan tänään Bluesilta tiukkaa ja aggressiivista puolustusta alusta alkaen ja sitten kytätään niitä paikkoja, joista pelin voi rakaista. Ja siinä samalla vähän koetellaan kärppäläisten kanttia. Ei mitään karisihvosmaisuutta, joka halventaa kiekkoa lajina vaan nimenomaan jotain sellaista, mikä saa oululaiset keskittymään epäolennaiseen ja sitä kautta purkamaan energiaa turhiin asioihin.
 

Jeff

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet
Corson pelaaminen on edelleen epävarmaa. Ilta-sanomien mukaan reenasi eilen erillään muusta joukkueesta ja Alatalon mukaan aamujäiden jälkeen selviää pelaako illalla vai ei. Että se siitä isyysloma-kortista. Loukaantuneesta Corsosta ei hirveästi ole apua, joten melkeinpä Keränen voisi jatkaa omasta mielestä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Philly Flyers, Larva ja Todd Timantti
Kärppiä ei ole välttämättä voitettu hämmentämällä, mutta onko Alatalo? Ainakin ulospäin vaikuttaa, että nimenomaan Jalonen oli se, joka piti paletin kasassa ja pään kylmänä. Alatalo tässä on nyt selkeästi se lenkki, johon pitäisi iskeä ja saada pasmat sekaisin, sitten se saattaa tarttua myös joukkueeseen.

Turha lähteä sille tielle, sehän on itse Buddha, ei Matilla sekoita päätä juuri mikään, katso vaikka tämä.

Sitten muuten pelistä..
Blues tulee hakemaan sarjan toistaisiksi arvokkainta voittoa pahaan paikkaan, sillä kuten Matti rehellisesti myönsi viime launtaina, silloin kun Raksilassa on hurmos päällä, Kärpille se tarkoittaa huomattavaa kotietua. Kenties jopa siinä legendaarisessa Aravirran "kun puoli Suomea huutaa niin tuomarit sekoilee" mielessä, tosin tähän vaikuttaa kuka puhaltaa.

Tänään peluutus ratkaisee paljon, Eaves on pelimiehenä verraton ja Kähköstä vastaan joutuu käyttämään tosissaan massaa jos miehen aikoo pois pahanteosta pitää. Paakkolanvaaran ketju pelasi aika paljon näitä kavereita vastaan, ja pidän sitä järkevänä ratkaisuna, vielä kun puolustuksessa yleensä on Mikkola ja huikean kevätvireen saavuttanut OPG aka oli vielä talvella OMG. Tämä viisikko vaan pitämään tämän Bluesin suuresti ihailemani ketjun kurissa niin Viuhkolat ja Corsot/Keräset ketjuineen pääsevät toteuttamaan itseään toisessa päässä.

Hienoa kiekkoiltaa kaikille ja huudetaan taas sitä mistä meidät tunnetaan ;)
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllähän tämä ottelu tulee toimimaan tietynlaisena vedenjakajana. Jos Blues voittaa, on sarja tasan ja uskon espoolaisten vievän kotonaan seuraavan pelin turvallisesti nimiinsä. Siitä ei Kärpät enää toivu ja Blues on finaaleissa. Jos Blues taasen häviää tänään, tulee seuraavasta kotiottelusta vaikea, muttei mahdoton. Silloin oltaisiin samassa tilanteessa kuin Pelicansia vastaan, mutta tällä kertaa vastassa on huomattavasti kovempi joukkue. No, Bluesilla on kokemusta noiden veitsi kurkulla -sarjojen kääntämisestä voitoksi, joten kaikki on mahdollista.

Eipä siinä, näitä samoja jargoneita voisi toistella taas maailman ääriin saakka, mutta turhaahan tämä on. Tänään Blues voittaa.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kantautui juur huhua notta Willisian ovat sulkeneet. Siellä piti einestää ennen peliä joten nyt pitäis pikaiseen löytää vastaava ruokapaikka. Pystyisiköhän joku ystävällinen oululainen neuvomaan jostain keskustan/aseman kupeesta hyvän pihvipaikan vaikka yv:llä? Kiitokset etukäteen.
 

BumeLupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

Teukka Teräs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät Rangers
Pitäisi olla jotain ihan älytöntä (ei tyhmää tai jäähyä aiheuttavaa, vaan nimenomaan omituista, esim Rönnberg aloitukseen Koiviston puolen laidalle ilkeä ilme kasvoilla), minkä Kärpät huomaa ja mihin siellä a) ei ole varauduttu ja b) ei oikein tiedetä, miten siihen pitäisi suhtautua.

Oletko nyt aivan varma, että ilkeä ilme saisi Kärppäjunan suistettua raiteeltaan? Eikö rajuerkki tätä yritä koko ajan kentällä ollessaan? Paras keinohan hämmentää Kärppiä on tehdä vain maaleja. Sanotaan, että jos Blues tekis alkuun vaikka 4-5 maalia niin siitä en enää usko Kärppien nousevan.
 
Kantautui juur huhua notta Willisian ovat sulkeneet. Siellä piti einestää ennen peliä joten nyt pitäis pikaiseen löytää vastaava ruokapaikka. Pystyisiköhän joku ystävällinen oululainen neuvomaan jostain keskustan/aseman kupeesta hyvän pihvipaikan vaikka yv:llä? Kiitokset etukäteen.

Oskarin kellari on aivan aseman kupeessa. Siellä on varsin miellyttävät ruuat. Mikäli taas willisian kaltaisia appeita muuten syöt niin sitten kai se on sama mennä amarilloon.

Willisika aloitti remonttinsa piru ties kuinka kauan sitten. Tekevät sinne lisää ravintolakerroksia.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Jos Blues taasen häviää tänään, tulee seuraavasta kotiottelusta vaikea, muttei mahdoton. Silloin oltaisiin samassa tilanteessa kuin Pelicansia vastaan, mutta tällä kertaa vastassa on huomattavasti kovempi joukkue. No, Bluesilla on kokemusta noiden veitsi kurkulla -sarjojen kääntämisestä voitoksi, joten kaikki on mahdollista.

Sen enempää vieraisiin pöytiin huutelematta, mutta eikös tilanne ole kuitenkin vähän eri kuin Pelicans-sarjassa, sillä tänään voittamalla Kärpät ottaisi 3-1-johdon, jota Pelicansilla ei tietääkseni koskaan ollut? Muuttaa asetelmia aika reilusti, sillä Kärpillä olisi tuolloin kaksi ottelupalloa ja Pelicansilla oli vain yksi (seitsemäs ottelu pois lukien molemmista sarjoista, jolloin ottelupallot on tasan).
 

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Tuomareina tänään Tatu Savolainen ja Teemu Salminen. Linjureina Fonselius & Orelma.

Savolainen-Salminen parivaljakko on kyllä ollut aivan pihalla jo useaan otteeseen näkemissäni otteluissa. Parhaana esimerkkinä marraskuinen Kärpät-Lukko, jossa molempien joukkueiden valmentajat ja otteluvalvoja haukkuivat miehet. Linkkiä tuosta ottelusta ohessa: http://www.hs.fi/urheilu/artikkeli/Kärpät+kiri+takaa+Lukon+ohi/1135240726762
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös