Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Leikkikalugangsteri, 27.06.2019 klo 05.56.

 1. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Kyllä, nimenomaan viimeisen vuoden palkka on se joka määrittää seuraavan QO:n. Esimerkiksi Timo Meier teki sopimuksen jonka caphit on 6 miljoonaa, mutta viimeisen vuoden palkka 10 miljoonaa. Tuolla hän pystyy takaamaan itselleen vähintään 10 miljoonan QO:n tai hänestä tulee UFA.
   
 2. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Tästähän olikin aiemmin puhetta, että olisivat sopineet valmiiksi seuraavaa sopimusta, minkä vuoksi caphit jäi pienemmäksi. Meier pelasi kuitenkin varman päälle ja jos ei haluamaansa saa, voi valita seuransa ihan itse. Luulen aika monen jopa ottavan tästä mallia ja jatkossa saattaa olla yleistä tällaiset ”siltasopimukset”, jossa pelaaja pelaa itselleen 10 miljoonan QO:n pelatessa seuran pussiin capin kanssa.
   
 3. Ralph Jäsen

  Ylihuomenna alkaa näillä näkymin välimieskäsittelyt, kun launtaille on merkitty Hurricanesin ja Brock McGinnin keskustelu. Sunnuntaina on vuorossa Jets ja Andrew Copp, jonka jälkeen ensi viikolle on joka päivä tällä hetkellä menossa joku käsittelyyn, yhteensä 11 pelaajaa.

  40 pelaajaa välimieskäsittelyyn haki ja yksi sinne vietiin joukkueen toimesta. Näistä 16 on nyt tehnyt sopimuksen, mutta niitä tulee varmasti monia lisää ja lopulta vain muutama sinne asti päätyy. Mutta McGinn on nyt jo lähellä.
   
 4. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Luulisi, että tällainen keinotekoinen capin kiertäminen kielletään seuraavassa työehtosopimuksessa. Capin kiertämisestä tässä on kuitenkin ihan selkeästi kyse.
   
 5. pahakurki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
  Lainaus:
  Miten tämä kiertäminen teknisesti kielletään?
   
 6. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Kirjataan seuraavaan työehtosopimukseen, että se on kiellettyä. Vai ymmärsinkö nyt kysymyksesi väärin?
   
 7. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa ja Pena
  Lainaus:
  Mua jäi ihmetyttämään, että miten tuo ylipäätään on capin kiertämistä?
   
  Hockey Puck ja LostHorizon tykkäävät tästä.
 8. pahakurki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
  Lainaus:
  Siis mikä on tarkalleen kiellettyä? Että ei saa sopia seuraavaa sopimusta seuran kanssa? Miten tällainen todistetaan tapahtuneen?
   
 9. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa ja Pena
  Lainaus:
  Jep, äkkiä tuli mieleen menneiltä vuosilta ainakin O'Reilly ja Johansen, joilla neuvottelut olivat aina hankalia, mutta tuolla rakenteella saivat ainakin vipuvartta seuraavalle kierrokselle.
  ROR'12 3,5M --> 6M
  RyJo'14 3M -> 3M -> 6M

  Toki Meierilla vielä suurempi pompsahdus.
   
 10. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Eihän tuossa kierretä capia vaan pelaaja ottaa niskalenkin joukkueesta. Meier pelaa RFA:na kuuden miljoonan cap hitillä, mutta kun viimeisen vuoden palkka on kymmenen miljoonaa, tuo kymmenen miljoonaa on hänen QO:nsa kun soppari päättyy. Näin hän varmistaa vähintään kymmenen miljoonan palkan myös seuraavalle kaudelle tai lähtee UFA-markkinoille.

  Huono tilanne Sharksille, jos Meieristä "jämähtää" "vain" 70 pisteen mies. Tällöin kymmenen miljoonaa on liikaa, riippuen toki tuon vuoden palkkakatosta.
   
 11. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  No siten, että maksetaan pelaajalle neljästä vuodesta 24 miljoonaa ja taataan 5. vuodelle 10 miljoonaa. Saadaan näin caphit 6 miljoonaan, vaikka se "todellisuudessa" olisi 6,8 miljoonaa. Ymmärsikö kukaan?
   
 12. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Ei tuo kiellettyä ole. Lähinnä pohdin tässä, että tuo kiellettäisiin tulevaisuudessa varsinkin jos nämä yleistyvät. Kiellettiinhän ne häntäsopimuksetkin katon kiertämisenä melko nopeasti.

  Voin olla ihan väärässäkin tästä. Voi olla, että tämä on liigalle täysin ok menettely. Kunhan pohdin ääneen ja näytän olevan vähemmistössä tämän kanssa.
   
 13. ipaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Power forwardit ja stay-at-home pakit
  Lainaus:
  Mä en ainakaan pääse kiinni tähän, koska jos Meier jatkaa tämän neljän vuoden jälkeen Sharksissa, niin esim. vuoden sopimus kaudella 2023-24 on vähintään 10M ja samalla caphit on 10M. Eihän sitä tulevaa sopimusta voi tämän nykyisen cappiin jatkottaa.
   
 14. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa ja Pena
  Lainaus:
  No en oikein. Hyötyykö Sharks muka tuosta 800k niin paljon, kun sitten se caphit on 10M siltä viitosvuodelta, jos ylipäätään QOn mukaan mentäisiin. Tuskin mennään, ei varmaan kummankaan intresseissä 1v 10M jatko.
   
 15. odwaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kepa ja Pena
  Lainaus:
  Siis nimenomaan vain QOn on oltava 1v 10M tai muuten Meierista tulee UFA -23, mutta voihan ne tehdä kesällä -22 vaikka 8v 8M jatkonkin.
   
  Karpat46, Vislami & pahakurki tykkäävät tästä.
 16. Mettis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Flyers & Pelicans
  Voihan Meier tehdä vaikka uuden sopimuksen 4v ja 6m capilla, ei sitä 10m sopimusta panosti tule.
   
  Karpat46, Hockey Puck, Vislami ja yksi muu tykkäävät tästä.
 17. Mängimies Jäsen

  Nyt asiaa tarkemmin mietittyäni luulen, että olette ihan oikeassa. Ihan normaalia neuvotelutaktiikkaa tuo onkin. Wilson sai kuitenkin painettua keskiarvoa alemmas tuolla sopimuksen viimeisen kauden hulppealla 10 miljoonan porkkanalla. Tai no, neljän miljoonan (6 -> 10). Hetken aikaa jo luulin Wilsonin keksineen jotain nerokasta.

  Laitetaan vielä tägit @pahakurki @odwaz @Ralph @ipaz ja muut.
   
 18. pahakurki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
  Itse saatan olla edelleen pihalla, mutta eikös tuo mene niin, että jos QO:ta ei tule Meierille neljän vuoden päästä niin kävelee UFAksi, mutta ei hän mitään 10 miljoonan vuosipalkkaa (cap hittiä) tule välttämättä silti saamaan vapailta (ellei ole sitten kehittynyt radikaalisti tai cap ole noussut ihan hurjasti mikä sekin on mahdollista uuden tv-diilin myötä jne).

  Tuolla varmistetaan se, että Sharksilta ei ainakaan tule mitään bullshit-tarjousta jos haluavat pelaajan pitää.
   
  Mettis tykkää tästä.
 19. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Ymmärrän mitä haet takaa, mutta voihan sekin olla mahdollista, että sopimukseen tuli tuo kallis viimeinen vuosi vain QO:n takia. Eli jos Meieristä olisikin tulossa UFA tuolloin, olisi jokainen sopimusvuosi voinut olla yhtä arvokas. Nyt Meier halusi neuvotella tuon kalliin viimeisen vuoden vain QO:ta silmällä pitäen.
   
 20. Hokipedia Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Underdog
  Lainaus:
  Siis tuo 1v/10M on ainoastaaan se, mikä Sharksin pitää tehdä QO:na Meierille kesällä -23, ellei sopimusta ole sitä ennen tehty. Aiemmin voi tehdä vaikka tuon 8v/8M tai 4v/6M pahvin, samoin vapailta markkinoilta voi ottaa UFA:na minkä tahansa pahvin haluaakin.
   
  Kopteri ja Vislami tykkäävät tästä.
 21. vilpertti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  San Jose Chokes
  Lainaus:
  No siis onhan tuo sinänsä nerokasta, että nyt tuossa maksetaan neljästä vuodesta 24M, mutta käytännössä kiinni on viidessä vuodessa 34M.

  24/4 = 6
  34/5 = 6,8

  Onhan tuossa nyt tietysti se riski Meierillä, että muuttuukin kahden vuoden kuluttua 20 pisteen pelaajaksi jolloin on tyydyttävä siihen mitä Sharks antaa tai koitettava onnea vapaana agenttina. Onko se millainen riski, niin täällä varmasti on paljon asiantuntemusta sen arvioimiseen. Meierin nimessä on kuitenkin r-kirjain eli potentiaalia on vaikka maalivahtina.
   
  Malmi tykkää tästä.
 22. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Nimenomaan tätä hainkin. Saivat 0,8 miljoonaa ekstraa kattoon. Aluksi ajattelin sen olevan cap-kikkailua, joka ehkä myöhemmin kiellettäisiin, mutta tarkemmin mietittyäni en näe tuossa mitään sellaista mistä liigan pitäisi ärähtää. Jos ei nerokasta, niin ainakin kekseliästä.
   
 23. Dissonanssi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Moderaattorit
  Minä en oikein ymmärrä, mikä tuossa Meierin sopimuksessa oli hyvää Sharksin kannalta.

  Sharks ei saanut ostettua sopimuksella ulos ainuttakaan UFA-vuotta, mutta silti caphit on hyvin korkea huomioon ottaen se, että maksetaan käytännössä yhden kauden näyttöjen perusteella.

  Tuo viimeinen sopimusvuosi vieläpä takaa Meierille erinomaiset neuvottelulähtökohdat. Joko se toimii automaattisena pontena pidemmän jatkosopimuksen neuvotteluissa, se varmistaa ainakin yhdeksi kaudeksi 10 miljoonan kausitulot tai vähintäänkin hän pääsee eroon yhdestä RFA-vuodesta ilman, että takana edes täytyy olla katastrofikautta.

  Wilson on tehnyt pääosin hyvää työtä, mutta tuossa sopimuksessa sulka menee Meierin agentin hattuun ylivoimaisesti.
   
  pahakurki ja Tadu tykkäävät tästä.
 24. pahakurki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TBL, COL, WPG, DET, FLA, STL
  Lainaus:
  Juurikin näin. En ymmärrä tuota laskentatapaa, että cap hitin pitäisi olla 6,8M. Saivat 6M caphitin, koska vuosia on vain neljä. Viides vuosi ja siitä eteenpäin cap hit on jotain paljon enemmän, tai ei ole cap hittiä ja pelaajaa ollenkaan.
   
 25. dali Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
  Näin ulkopuolisen amatöörin silmin katseltuna Meierin sopimuksessa ennen muuta paljon hyvää pelaajalle, mutta myös Sharksille - paljolti juuri siksi, että Meier on saanut varsin suopeaa kohtelua.

  GM:n hommista en ymmärrä paljoakaan, joten ehkä Doug Wilson on ollut neuvotteluhuoneessa pylly pystyssä ja ottanut vastaan, mitä on tarjottu. Minusta Wilson on kuitenkin toiminut kaukonäköisesti ja Sharks niittää satoa myöhemmin olettaen, että Meier jatkaa nykyisellä tiellä ja vakiinnuttaa seuraavien kausien aikana paikkansa ykkösketjussa/noin ppg-pelaajana ja on tietysti tyytyväinen elämäänsä Sharkissa ja Kaliforniassa. Wilsonin, tai kuka ikinä Sharksissa onkaan neuvottelemassa Meierin kanssa, on huomattavasti parempi lähteä neuvottelemaan seuraavaa sopimusta Meierin kanssa, kun pelaajalle on annettu siimaa ja osoitettu konkreettisesti, että seura haluaa pitää hänestä kiinni. Samalla Wilson välittää viestiä myös seuran muille (nuorille) pelaajille, että jos te sitoudutte meihin, me sitoudumme teihin. Hyville neuvotteluyhteyksille on vaikeaa laskea rahallista arvoa, mutta ilman niitä on vaikeaa rakentaa menestyvää joukkuetta.

  Sopimuksen viimeisen kauden palkkannousu takaa Meierille vuosiksi eteenpäin sangen hyvät ansiot, mikä on tietenkin ennen muuta hänen etunsa. Tämä toimii yhtä lailla myös Sharksin eduksi Meierin kehityksen jatkuessa ja varsinkin, jos joku GM harkitsee offer sheetin heittämistä. Yksikään joukkue tuskin pystyy/haluaa tarjoamaan ratkaisevasti parempia ansioita kuin Sharks, jolloin muita GM:iä riisutaan aseista ja mahdollista tarjousta harkitsevat saadaan miettimään kahdesti, tarjotako mielettömiä Meierille. Nykyisen työehtosopimuksen mukainen raja neljälle ykköskierroksen varaukselle on noin 10,6 miljoonaa dollaria, ja on vaikeaa nähdä tilannetta, jossa Sharks ei vastaisi tämän rajan alle jääviin sopimustarjouksiin, tai että liigasta löytyisi niin hullu toimitusjohtaja, joka heittäisi Meieristä neljän ykköskiepin varauksen ylittävän tarjouksen, jonka rahatukulla houkuttelu väistämättä vaatii.

  Meierin sopimuksen viimeinen kausi ulottuu nykyisen työehtosopimuksen yli. Kauden 2022-2023 ansiot koostuvat peruspalkasta, eli sopimukseen ei ole leivottu suojaa työsulun varalle niin, että Meier olisi kuitannut leijonanosan ansioistaan allekirjoitusbonuksina. Muutenkin on mielenkiintoista nähdä, päätyvätkö omistajat, tai pelaajayhdistys syksyllä irtisanomaan työehtosopimuksen, jolloin tuo Meierinkin sopimus voi päätyä ihan uuteen valoon.