Mainos

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2018–2019

  • 808 498
  • 2 280
Tila
Viestiketju on suljettu.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Päätinpä nyt jo avata uuden topikin, vaikka kausi nyt ei ole virallisessa päätöksessään.

2018 Free Agent Predictions - Google Sheets

The Athleticin artikkelin kautta tömäsin linkkiin Matt Canen vapaa-agenttien "tulevan sopparin arvo" -ennustustaulukkoon, jonka varmaan saa mielenkiintoiseksi pohjaksi tulevalle keskustelulle. Ainakin tämän kesän vapaista agenteista tuo Evander Kanen sopparin arvon ennuste osui lähes prikulleen nappiin. Cane veikkasi pituudeksi 4 vuotta, mutta meni siinä metsään. Arvossa osui kuitenkin 100k tarkkuudella 7 vuoden sopparin ennusteensa kanssa.

Matt Cane‏ @Cane_Matt 24. toukok.
Matt Cane uudelleentwiittasi CapFriendly

My model had Kane predicted at 4x7.3 as the most likely outcome, and had a 7.1M prediction on a 7 year term.

Kaveri on siis laskenut arvoennusteet kaikille eri pituisille soppareille. Kaikki ei varmastikaan tule osumaan, mutta hauska seurata, kuinka lähelle mies osuu. Eiköhän nuo aika hyvin suuntaa anna.

Tässä kesän TOP5 caphittien ennustukset:

UFAt
1. John Tavares, UFA, 8 vuotta - 10.7M
2. John Carlson, UFA, 8 vuotta - 8.6M
3. Evander Kane, UFA, 4 vuotta - 7.3M
4. David Perron, UFA - 4 vuotta - 6.6M
5. Mike Green, UFA - 5 vuotta - 5.6M

RFAt
1. Mark Stone, RFA - 4 vuotta - 8.7M
2. William Nylander, RFA - 5 vuotta - 7.0M
3. Connor Hellebuyck, RFA - 4 vuotta - 6.7M
4. Dylan Larkin, RFA - 6 vuotta - 6.3M
5. Matt Dumba, RFA - 4 vuotta - 6.3M

Jotenkin nuo Mark Stone ja David Perron noilla arvioilla hirvittää. Kesän pahimmat miinat?

Itse en myöskään allekirjoita, että Dylan Larkin ansaitsisi vielä noin kallista lappua.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tässä vielä selitystä The Athleticin artikkelista, kuinka Matt Cane arvioi noita sopimuksia.

First: A word on Cane’s methodology

His spreadsheet of predicted contracts is impressive. It has predicted lengths and annual average values for each expiring contract but also the ability to project different AAVs based on term. It’s a great resource, even if sources were quick to disagree with specific projections. One agent felt it was team-friendly for his guys. One executive felt his prominent free agent was way too high. So it goes in contract talks.

How does Cane come up with the numbers? Here’s how he explained via DM:

The high level summary is that it uses a player’s stats over their past two seasons, plus their contract history (free agent status, last cap hit, were they a buyout, arbitration status), and few other biographical/contextual factors (nationality, draft, position, age) to predict cap hit and contract length. Everything gets adjusted for the min/max salary so the cap inflation gets built in there. Length is also an input into the cap hit calculation, which is why you see the big dependency there as predicted length changes.

Äkkiseltään voisin väittää, ettei kukaan julkisesti numeroita esittävä ole tarkempi. Ainakaan en ole semmoiseen törmännyt.
 

Hendo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Senators
RFAt
1. Mark Stone, RFA - 4 vuotta - 8.7M

Jotenkin nuo Mark Stone ja David Perron noilla arvioilla hirvittää. Kesän pahimmat miinat.

Mark Stone on varmasti yksi sarjan aliarvostetuimpia pelaajia. Erinomainen kahden suunnan pelaaja, joka tosin siinä sivussa on onnistunut tekemään sen verran pisteitä, että kestää vertailun lähes huipulle asti jo varsin hyvin. Numerolla #178 varattu Stone on vuoden 2010 draftin 9. eniten pisteitä tehnyt pelaaja (249). Stone murtautui Senatorsin NHL miehistöön pysyvästi vasta kaudella 13-14, joten pelejä on huomattavasti vähemmän kuin muilla kärkinimillä. Pistekeskiarviossa (0,81) vuoden 2010 draftatuista edellä ovat ainoastaan Tyler Seguin, Taylor Hall ja Vladimir Tarasenko.

Pisteiden lisäksi kahden suunnan työssä erottuva Stone on onnistunut saamaan urallaan tehopörssin lukemaan +42, joka on sinänsä hyvä suoritus ottaen huomioon, että menneen neljän kauden aikana seuraavaksi parhaalla Senators hyökkääjä Pageaulla lukema on +20. Kiekonriistot eivät hirveästii kiimaa aiheuta, mutta pakko mainita, että neljän kauden aikana Stone on täysin ylivertainen koko sarjan kiekonriistoissa (381), kun toiseksi eniten on kerännyt Jeff Skinner (297).

Paras verokki Stonen sopimukseen lienee Kuznetsov, jonka urakäyrä on melko samanlainen kuin Stonella. Molemmilla neljä kokonaista kautta takana, joiden aikana pistekeskiarvot Stonelle 0,81 vs Kuznetsovin 0,77. Tämän kauden runkosarja olisi hyvin todennäköisesti menneet lähes samoihin tehoihin ellei Stone olisi loukkaantunut kauden lopussa. Kuznetsov on sentteri joka loistaa hyvien pelikaverien rinnalla tälläkin hetkellä playoffeissa, mutta Stone on tehnyt vakuuttavaa jälkeä heikossa Senators nipussa. Kuznetsovin sopimus oli 8 vuotinen ja arvoltaan 7.8M/vuosi. Stonen sopimuksen en usko olevan noin pitkä, koska Melnyk. 4-6 vuotinen sopimus nostanee arvon yli kahdeksaan miljoonaan.

Tarkoitus ei ollut nostaa Mark Stonea maailman parhaaksi pelaajaksi, vaikka sen melkein teinkin, mutta toivottavasti viesti avasi monelle aliarvostetun pelaajan tasoa. Nykyisellä meiningillä ja palkanmaksukyvyillä Mark Stone on yli kahdeksan miljoonan arvoinen pelaaja.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Laitetaan nyt muista (ainakin itselleni) kiinnostavista UFA-pelaajista ennusteet näkyville, niin ei tarvitse etsiä muualta:

Paul Stastny, UFA, 3 vuotta - 5,4M
James van Riemsdyk, UFA, 3 vuotta - 5,4M
Patrick Maroon, UFA, 4 vuotta - 5,3M
Rick Nash, UFA, 1 vuosi - 4,6M
Tyler Bozak, UFA, 3 vuotta - 4,4M
James Neal, UFA, 1 vuosi - 4,3M
Michael Grabner, UFA, 4 vuotta - 3,8M

Eniten pistää silmään Patrick Maroonin neljän vuoden sopimus ja sen hinta. En todellakaan tekisi noilla spekseillä jatkoa hänen kanssaan, sillä neljän vuoden kuluttua hän on todennäköisesti vielä hitaampi pelaaja kuin nykyään – ja se on sitten jo hidasta. Pari vuotta ja 4 miljoonaa olisi vielä ihan ok. Tosin vielä vähemmän minä Grabneriin koskisin tuolla sopimuksella, vaikka totta kai hän voi onnistua uudessa joukkueessa samalla lailla kuin Rangersissa.

Noilla sopimuksilla ottaisin ihan mielelläni Stastnyn, van Riemsdykin tai Nealin Devilsiin, tosin itse vain epäilen että jokainen noista pelaajista etsii itselleen pidempää sopimusta, mikä vähentää kiinnostusta heitä kohtaan (minkä lisäksi he – tai ainakin osa heistä – etsii sopimusta todennäköisesti varmemmista pudotuspelijoukkueista).
 

Knap

Jäsen
James van Riemsdyk, UFA, 3 vuotta - 5,4M
Patrick Maroon, UFA, 4 vuotta - 5,3M
Aika absurdia, että näillä kahdella pelaajalla on sama palkka ja Riemsdykilla on vielä vuosi vähemmän sopparia, jonka tulisi nostaa sopimuksen rahallista arvoa. Riemsdyk tasainen 30 maalin mies, viime kaudella jopa 38. Maroon taas.. tasainen 30-40 pisteen mies. Kummankin pelityyli vaikuttanee aikaisemmin, kun monella muulla, mutta Riemsdyk ei sentään ole hidas jo nyt. Tyhmä se on, joka Maroonista sen viisi miljoonaa maksaa, mutta eiköhän silti maksa. Riemsdykista voisi maksaa jopa vähän enemmän, jos sopimus olisi kestoltaan tuo 3 vuotta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
4. David Perron, UFA - 4 vuotta - 6.6M

James Neal, UFA, 1 vuosi - 4,3M

Todella pahasti puutteellinen malli jos se ennustaa Nealille tuollaista sopimusta. 30-vuotias laituri joka kymmenenä vuotena putkeen tehnyt 20+ maalia kaudessa, kolmen viimeisen kauden keskiarvo siellä noin 25 maalissa per kausi, joka on kahtena vuotena putkeen ollut Stanley Cup-finaaleissa pelanneen joukkueen top-6 hyökkääjä ja jonka vanha sopimus kustansi hänelle $5 miljoonaa per kausi. Mitään perusteita palkanalennukselle tai lyhyelle yksivuotiselle sopimukselle ei ole olemassa. Nyt on Nealin viimeisiä tilanteita ottaa pitkä ja rahakas sopimus.

Jos nuo ennusteet olisivat toisinpäin niin ei olisi niihin mitään sanottavaa. Toisin sanoen Perron kaksikosta se joka voi hyvin ottaa lyhyen sopimuksen. Hän on kaksikosta kuitenkin selvästi ailahtelevampi pelaaja kausi- sekä ottelukohtaisella tasolla, ja vaikka nyt vetikin sitten lähes PPG-tahdissa kauden niin kolme edellistä mennyt siellä 40 pisteen tahdilla. Neljä vuotta tuolla hinnalla Perronille olisi riski. Vaikka jostain noin monta vuotta saisikin niin hinta pysynee maksimissaan viitosella alkavassa numerossa, kun taas Nealillta numero alkaa kuutosella millä vuosimäärällä tahansa.
 

Taskulamppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
koko viesti

Kyseessä lienee tuo että Perron on vasen laitahyökkääjä. Mutta täysin samaa mieltä ettei Perronille voi tuommoista sopimusta antaa verrattuna Nealiin. Eikä oikein muutenkaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kyseessä lienee tuo että Perron on vasen laitahyökkääjä. Mutta täysin samaa mieltä ettei Perronille voi tuommoista sopimusta antaa verrattuna Nealiin. Eikä oikein muutenkaan.

Miten tuo vasemmalla laidalla pelaaminen noihin ennusteisiin vaikuttaa? Kesän laiturisato UFA-pelaajien osalta heikompi vasempien laitureiden osalta ja siksi Perronille ennustettu isompaa kysyntääkö?

Neal on ns. luonnollinen vasen laitahyökkääjä, joka Dan Bylsman toimesta siirrettiin oikealle laidalle. Useamman vuoden enemmän tai vähemmän pääsääntöisesti pelannut oikealla puolella (en nyt osaa sanoa kuinka eksklusiivisesti vietti sillä puolella aikaa Nashvillessa), joten nykyisin se lienee hänelle jo luontaisin pelipaikka, mutta voinee hyvin siirtyä tarpeen vaatiessa takaisin vasemmalle laidalle myös. Jos joku Nealin haluaisi signata vasemmalle laidalleen niin mikseipä tuo Nealille kelpaisi muiden olosuhteiden ollessa oikeat?
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Sehän tuossa taulukossa on mielenkiintoista, että varmasti tietyllä kestolla löytyy pelaajan kannalta järjettömän halpa soppari, mutta sehän ei tarkoita sitä, että pelaaja sellaiseen suostuu.

Kyllä ne tarjoukset tiettyjen kaavojen ja palkka/kesto verrokkien kautta menee. Nealille ei varmasti kukaan tarjoa lyhyttä sopparia ja Perronille taasen tarjoaa.

Taulukosta Perron 1v 5.5M ja Neal 6v 5.8M on varmasti lähempänä totuutta.

Juurikin Nealin aikaisemman vahvan historian ansiosta tulee pitkä lappu jonnekin ja ailahteleva Perron joutuu tyytymään lyhyeen.
 

Taskulamppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miten tuo vasemmalla laidalla pelaaminen noihin ennusteisiin vaikuttaa? Kesän laiturisato UFA-pelaajien osalta heikompi vasempien laitureiden osalta ja siksi Perronille ennustettu isompaa kysyntääkö?

Neal on ns. luonnollinen vasen laitahyökkääjä, joka Dan Bylsman toimesta siirrettiin oikealle laidalle. Useamman vuoden enemmän tai vähemmän pääsääntöisesti pelannut oikealla puolella (en nyt osaa sanoa kuinka eksklusiivisesti vietti sillä puolella aikaa Nashvillessa), joten nykyisin se lienee hänelle jo luontaisin pelipaikka, mutta voinee hyvin siirtyä tarpeen vaatiessa takaisin vasemmalle laidalle myös. Jos joku Nealin haluaisi signata vasemmalle laidalleen niin mikseipä tuo Nealille kelpaisi muiden olosuhteiden ollessa oikeat?

No näin ajattelin, mutta meni näköjään metsään.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
No näin ajattelin, mutta meni näköjään metsään.

Ok.

Tilanne on muutoinkin päinvastainen kun asiaa enemmän katseli. Tässä kesän tarjontaa vasenten ja oikeiden laitureiden osalta:

LW: JVR, Kovalchuk, Perron, Nash, Maroon, Vanek, Komarov, Roussel, Calvert
RW: Neal, Grabner, Comeau, Reaves, Stempniak

Toki noista molemmilta puolin useimmat pystyvät pelaamaan molempia laitoja. Nähdäkseni ainoastaan JVR, Maroon, Roussel, Calvert ja Reaves aika puhtaasti pelanneet yhdellä puolella koko uransa. Mutta tosiaan vasemmalle laidalle olisi enemmän ja paremmin tarjontaa UFA-markkinoilta tänä kesänä.

Edit. Lisätään vielä Kovalchuk listalle.
 
Viimeksi muokattu:

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Pitää GMllä olla todella kova himo keskiketjujen laiturille, että viitsii tänä kesänä tarjota ufa-markkinoilla kenellekään edes kolmevuotista sopimusta. Riskittömiä vaihtoehtoja ei ole. Neal ja Perron ovat lähinnä Heatley ja Leino vol2.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
^ Lähinnä tyyliin viittasin. Neal on jo nyt hidasjalkainen, ja kun vähän hidastuu tai liiga nopeutuu, niin laukauksesta ei ole enää paljon iloa. Edit. Kuten Heatleyllä.

Perron taas on Leinon tyylinen taito/mielialapelaaja, jolle jääkiekossa menestyminen on taistelua mukavuusalueensa ulkopuolella. Kun saa eläkesopimukseen nimensä, niin ei kannata paljoa enää odottaa.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Pitää GMllä olla todella kova himo keskiketjujen laiturille, että viitsii tänä kesänä tarjota ufa-markkinoilla kenellekään edes kolmevuotista sopimusta. Riskittömiä vaihtoehtoja ei ole. Neal ja Perron ovat lähinnä Heatley ja Leino vol2.
Ainoa ero on että molemmilla oli merkittäviä vammoja jotka loppujen lopuksi päättivät miesten NHL-urat kun paluu vanhalle tasolle ei onnistunut leikkausten jälkeen.
 

Ralph

Jäsen
Millaisia sopimuksia veikkailette Komaroville sekä Rousselille bottom6 rooliin ? Ikiensä puolesta saisivät pysyä alle neljän vuoden.
Eihän Roussel ole kuin 28-vuotias, joten hänelle ei neljä- tai viisivuotinen sopimus olisi mikään erikoinen. Toki pelaajatyypiltään tai tasoltaan ei ole sellaista laatua, jotka pidempiä soppareita saa. Vaikka roolissaan hyvä onkin. Mutta ikä ei pitkälle sopparille este olisi.
 

Viljami84

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,Buffalo,Leijonat, altavastaajat
Eihän Roussel ole kuin 28-vuotias, joten hänelle ei neljä- tai viisivuotinen sopimus olisi mikään erikoinen. Toki pelaajatyypiltään tai tasoltaan ei ole sellaista laatua, jotka pidempiä soppareita saa. Vaikka roolissaan hyvä onkin. Mutta ikä ei pitkälle sopparille este olisi.

Jotenkin vähän luulen, että @Lord Nikon tarkoitti juuri samaa kun puhui siitä, että ikiensä puolesta eivät tarttisi pidempiä soppareita. Ei puhunut mielestäni, että yleisesti tämän ikäisille ei voi tehdä nelivuotisia sopimuksia vaan näille kahdelle ei voi tehdä, joka nyt viittaa juuri tuohon pelityyliin ja rooliin!?
 
Jotenkin vähän luulen, että @Lord Nikon tarkoitti juuri samaa kun puhui siitä, että ikiensä puolesta eivät tarttisi pidempiä soppareita. Ei puhunut mielestäni, että yleisesti tämän ikäisille ei voi tehdä nelivuotisia sopimuksia vaan näille kahdelle ei voi tehdä, joka nyt viittaa juuri tuohon pelityyliin ja rooliin!?

Juurikin näin. Varsinkin kun Phillyn miehenä meillä on kokemusta esim. Weisestä ja 4x2.5 sopimuksesta.

Flyersilla laahaa hieman tuo bottom6 / middle6 scoring ja fyysinen osaaminen joten tähän täydennys varmasti haetaan kesällä. Prospect poolissa on kasvamassa jonkin sortin pelimiestä mutta auttamatta liian köykäisiä vielä.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Edelleen ei kiitos ton tyyppisille pelaajille kuin Roussel/Komarov, omille kavereille vaan näytön paikkaa farmista.
 

Zohan

Jäsen
Ei taida täällä olla mainintaa, mutta sunnuntaina tosiaan Florida Panthers teki sopimuksen CSKA sekä Venäjän maajoukkuepuolustaja Bogdan Kiselevichin kanssa. Mielenkiintoinen haku todellakin. Florida tuntuu vetävän näitä venäläispelaajia, joten josko se Ilya sieltä naarattaisiin vielä?
 
Ei taida täällä olla mainintaa, mutta sunnuntaina tosiaan Florida Panthers teki sopimuksen CSKA sekä Venäjän maajoukkuepuolustaja Bogdan Kiselevichin kanssa. Mielenkiintoinen haku todellakin. Florida tuntuu vetävän näitä venäläispelaajia, joten josko se Ilya sieltä naarattaisiin vielä?

Itse pidän tuota erinomaisena hankinta. Puoli-ilmainen (650k) sopimus pelaajasta, joka on KHL:n parhaimmistoa. Kiselevitsh edusti tällä kaudella Venäjää (tai no venäläisiä urheilijoita) Olympialaisissa sekä kevään MM-kisoissa. Todella fyysinen all around -puolustaja, joka pystyy pelaamaan isoja minuutteja ja kantamaan vastuuta kaikissa erikoistilanteissa. KHL:stä ei ole viime vuosina noussut oikein puolustajia NHL:ään ainakaan isoon rooliin, mutta tähän korttiin luotan. Tuntuu muutenkin, että Floridassa jos jossakin on venäläisen untuvikon mahdollisuus onnistua ja onhan siellä muita samaa kieltä puhuvia, joiden kanssa viettää vapaa-aikaa Floridan lämmössä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Itse pidän tuota erinomaisena hankinta. Puoli-ilmainen (650k) sopimus pelaajasta, joka on KHL:n parhaimmistoa.

Tuohon peruspalkan päälle Kiselevich sai vielä $275k allekirjoitusbonuksen eli AAV on $0.925 miljoonaa.

Noita venäläisiä peruspakkeja on tänä kesänä siirtynyt monta NHL:ään (Kiselevich Floridaan, Lyubushkin Arizonaan, Yakovlev New Jerseyhin ja Ozhiganov Torontoon). Noista on vaikea aina sanoa miten sopeutuvat Pohjois-Amerikkaan, mutta todennäköisyydet sen puolella että nuo tulevat olemaan seuraavia Bereglazoveja (ei viihtynyt AHL:ssä, meni takaisin Venäjälle ja toisen kauden osalta sopimus purettiin) tai Antipineja (sai mahdollisuuden NHL:ssä mutta ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa ja yhden vuoden kokeilun jälkeen takaisin Venäjälle) kuin Zaitseveja. Mutta ovathan nuo kokeilun arvoisia hakuja aina.

San Jose puolestaan vetää hyvin vuodesta toiseen noita eurooppalaisia FA-pelaajia ja ihan hyvin onnistunut sieltä myös löytämään NHL-pelaajia (Donskoi, Heed ja Melker Karlsson nyt äkkiseltään heti mieleen). Red Wingsin kulta-aikoina puhuttiin paljon Håkan Anderssonin löydöistä (tosin ne olivat enemmän draftin kautta tapahtuneita), kukas San Josessa vastaa näistä löydöistä? Hyvää työtä tekee ja selvästi hänellä korkeimman johtoportaan luotto kun vuodesta toiseen useampi signaus aina tulee euroopasta sinne. Nytkin tänä keväänä ennen Suomelaa signasivat Vincent Praplanin joka on myös mielenkiintoinen haku.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
San Jose puolestaan vetää hyvin vuodesta toiseen noita eurooppalaisia FA-pelaajia ja ihan hyvin onnistunut sieltä myös löytämään NHL-pelaajia (Donskoi, Heed ja Melker Karlsson nyt äkkiseltään heti mieleen). Red Wingsin kulta-aikoina puhuttiin paljon Håkan Anderssonin löydöistä (tosin ne olivat enemmän draftin kautta tapahtuneita), kukas San Josessa vastaa näistä löydöistä? Hyvää työtä tekee ja selvästi hänellä korkeimman johtoportaan luotto kun vuodesta toiseen useampi signaus aina tulee euroopasta sinne. Nytkin tänä keväänä ennen Suomelaa signasivat Vincent Praplanin joka on myös mielenkiintoinen haku.

Tällä hetkellä Euroopan scouttauspäällikkönä on ruotsalaisjapanilainen Shin Larsson, joka on vaikuttanut seurassa reilut kymmenen vuotta. Tavalliselta scouttausosastolta löytyy Sharksista tuttuja nimiä peliuran perusteella: Niklas Sundström ja Jevgeni Nabokov.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös