Vaikutti siltä, että Pouliotin kanssa oli sopimusneuvottelut niin hyvässä tilanteessa, että ei tarvinnut nähdä vaivaa QO:in tarjoamiseksi. Jos nyt joku ihmetteli miksei tarjottu.
Täällä on nyt tullut esille näkemystä, jonka mukaan tämä QO:n tarjoamatta jättäminen olisi ikään kuin jonkinlainen hyvän tahdon ele pelaajan suuntaan. Nähdäkseni kyse on ihan muusta.
Kaikki nämä pelaajat, jotka ovat jääneet ilman QO:ta ovat profiililtaan lähinnä kokoonpanopaikoista taistelevia melko puhtaita syvyyskavereita SEKÄ sellaisia, joilla on mahdollisuus viedä tilanteensa välimiesten käsiin. Tämä jälkimmäinen seikka on ehdottoman oleellinen näissä tapauksissa. On toki selvää, että he ovat vaatineet enemmän kuin mitä heidän QO:nsa on - mahdollisesti jopa selvästi. Kuitenkin mikäli joukkue heittää QO:n, voi pelaaja viedä juttunsa välimiehen käsiin ja todennäköisesti saada vähintään pientä korotusta. Joukkueen näkökulmasta tilanne on hankala, koska he ovat käytännössä sitoutuneet pelaajaan tarkalleen tietämättä mitä tämä tulee lopulta maksamaan. Kyse on myös capin hallinnan suhteen liikkuvasta tekijästä, mikä ei ole suotavaa tuollaisen täyden syvyyspelaajan osalta.
Pelaajan näkökulmasta taas jääminen ilman QO:ta voi tarkoittaa sitä, että pelaaja ei tule ylipäänsä saamaan NHL-sopimusta. Varsinkin tuollaisten täytepelaajien osalta markkinoilla on huomattavasti vähemmän penkkejä kuin mitä siellä on penkkiä etsiviä - lopputulos voi olla se, että pelaaja jää ilman sopimusta ylipäänsä, kun joukkueet syystä tai toisesta (myös se oikeudet aikaisemmin omistava) päätyvät eri pelaajaan hakiessaan tuota syvyyspelaajaa.
Näin ollen jättäminen ilman QO:ta sekä tuon summan nokittaminen tuolla about 200k:lla on yleensä riittävä porkkana pelaajalle siihen sopimukseen tarttua - hänellä ei ole enää mahdollisuutta viedä asiaansa välimiehille eikä täten varmuutta ylipäänsä sopimuksen saamisesta. Joukkuekkin tietää tasan tarkkaan, minkä verran ko. sopimus vie capista tilaa - ja todennäköisesti summa on pienempi kuin mitä pelaaja on aluksi vaatinut.