Ilmoitukset

Nimimerkki Dats keskittyi tuotannossaan pelkästään flametukseen. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on nyt poistettu.

Sulje ilmoitus

Kaupat, waiverit ja uudet sopimukset 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Mr. Smith, 13.06.2017 klo 20.46.

 1. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Näköjään tuonne Coloradon pakistoon mahtuu sitten Dallasin 9-10 pakki. Ei siinä, voi se vaikka vahvistus sinne ollakin.

  Vegasin osalta en ymmärrä miten meinaavat tuon 23 pelaajan rosterin kanssa toimia. Nyt tuli vielä kolmas maalivahti ja ilmeisesti ylhäällä on sen lisäksi 11 pakkia. Ja jos ketään ei laitettu waiveriin tänään niin vähintään 10 pakkia jää ylhäälle.
   
 2. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Tää oli aika kuvaava Twiitti. Noh, nykyään kaikki osaa draftata molarit vasta alakierroksilla.
   
 3. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Tai sitten Duchene-dominot ovat lähteneet liikkeelle ja kohta on tarve tuollaiselle seiska-pakille.
   
 4. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Tanner Glass sai sitten vuoden sopparin Flamesiin. Ilmeisesti caphit 650 000 dollaria.
   
 5. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  Tuolta Pronmanin huomioimalta ajanjaksolta (kaksi viimeistä eli Oettinger ja Samsonov pois laskuista kun liian aikaista sanoa heidän osaltaan mitään) yksi kuudesta ensimmäisellä kierroksella varatusta maalivahdista ollut täysosuma. Ei kai se nyt huono osumaprosentti ole, ottaen huomioon että kaikki on vielä vuoroilta #11 ja #30 eli sieltä kierroksen jälkipuoliskolta?

  Siitä kun menee taaksepäin viiden vuoden ajan niin saadaan 11 maalivahtia mukaan ja heidän joukosta löytyy Fleury, Price, Rask, Dubnyk, Schneider, Varlamov ja Bernier ja jopa Montoyan voi myös huomioida. Osumaprosentti siinä onkin jo huikea.

  Sieltä ihan jämäkierroksilta eli 6. ja 7. kierrokselta ei taas olla pitkään aikaan löydetty ketään hyvää maalivahtia. Frederik Andersen lienee ainoa sellainen viimeiseltä kymmeneltä vuodelta ja hänkin meni draftissa uudestaan myöhemmin sitten jo 3.kierroksella. Siellä kolmannella kierroksella tai viimeistään 100. ensimmäisen vuoron aikana nykyisin kyllä aika hyvällä prosentilla kaikki parhaat maalivahtilupaukset viedään jo pois. Varaus on keskittynyt sinne kolmannelle kierrokselle maalivahtien osalta, mutta jos oikeasti on lupaava maalivahti tarjolla niin en minä ainakaan pelkäisi joukkueeni käyttävän siihen 1.kierroksen vuoroa.
   
 6. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Tyhmä kysymys, mutta miten näitä pelaajia on ollut näin paljon waiwereissa? Eikös Subbanillakin ollut 2-suuntainen sopimus? (tiedän ettei se automaattisesti meinaa sitä) Mutta miten Boston on antanut Subbanille 2-suuntaisen sopimuksen, mutta ei voi silti liikutella sitä ilman riskiä että joku poimii sen? Mitä järkeä tuollaisessa toiminnassa on edes, kun et voi siirrellä pelaajia ilman pelkoa että menetät hänet?
   
 7. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Andrey Pedan + 4th round <-> Derrick Pouliot

  En tajua kyllä tätäkään kauppaa Vancouverin kannalta.
   
 8. Hyttynen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia Flyers
  Lainaus:
  Ihan tavallista tämä touhu tähän hetkeen kautta.

  Kun harjoituskausi alkaa kaikki sopimukselliset pelaajat ovat NHL-joukkueen rosterissa. Ennen runkosarjan alkua, joukkeiden pitää vähentää rosteri 23 pelaajaan. Pelaajia siirretään farmiin tai junioreihin tai sopimuksia puretaan, jotta tämä saavutetaan. Pelattujen pelien lukumäärä, sopimuskausien lukumäärä, ikä, planeettojen asento määrittelee pelaajan onko pelaaja waiverseista vapaa vai ei. Nuoret yleensä ovat, vanhemmat eivät. Kaksisuuntaisuus ei tähän taida nykyään millään tavalla vaikuttaa (en ole täysin varma, jossain vaiheessa se jotenkin taisi muuttaa jonkin verran noita em. kriteereitä).

  Farmiin siirto on pääasiallinen keino joukkueille karsia rosteria ja kun tähän aikaan kautta kaikki joukkueet tekevät tätä samaan aikaan, laulavat waiversit aika ahkerasti muuttaman päivän ajan.

  Kaksisuuntaisen sopimuksen ensisijainen vaikutus on se, että pelaaja saa farmissa pienempää palkkaa kuin NHL:ssa. Pelaajan kannalta tämä lienee merkittävin syy waiverseille eli näin varmistetaan, että pelaajat voivat saada parempaa palkkaa. Seuroille tämä mahdollistaa sen, että mikään joukkue ei voi kerätä liian suurta määrää "liian hyviä" pelaajia ja liiga pysyy jossain määrin tasaisena.

  Meille vähän omituisille managerifaneille tämä käy suuresta viihteestä.
   
 9. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Subbanilla oli päättynyt waivers-vapaus viime kauteen (5 kautta kulunut varauksesta). Sopparin suuntaisuus ei merkkaa niissä asioissa mitään.

  Ja tosiaan, miksi pelaajia on näin paljon waivereissa? Aina on ollut, nyt on vaan tuntuu olevan kovempi seuranta sosiaalisessa mediassa.
   
 10. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Etkö kuullut kun Yle-Puheen NHL ennakossa Antti Mäkinen tiesi Pouliotin nousevan NHL kokoonpanoon. Joukkue taisi mennä vain väärin, kun ei muistanut mainita että Pouliot tulee treidatuksi kassilliseen kiekkoja. Taisi Mäkisellä käydä klassinen varausvuorosta tehty skouttaus, vailla mitään hajua pelaajan oikeasta tasosta.

  No ei Pouliot täysin menetetty tapaus varmaankaan ole, mutta pitkän taipaleen takana on NHL-tason suorittaminen.
   
 11. Knap Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IPK, Bruins
  Lainaus:
  Juu ihan perus kauraa tämä setti oli minulle, ja tyhmästi muotoilin tuon että miksi noin paljon on waiwereissa, oli lähinnä yhdistää se johonkin lauseeseen mutta se jäi tekemättä.. Kiitos silti vaikka tämä nyt ei sinänsä uutta tuonutkaan.

  Lainaus:
  Tämä avasi aika hyvin kysymykseeni vastauksen: Eli viisi kautta varauksen jälkeen waiwers vapaus raukeaa, kiitokset.
   
 12. BeAGM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning, Tappara
  Mutta eikös Pouliot kuitenkin olisi joutunut todennäköisesti waivereihin, jos ei nyt ennen kauden alkua, mutta hyvin pian sen jälkeen. Pingviinien rosterissa oli kahdeksan pakkia, ja varmaan Ruhwedel on ollut se seiskapakki. Eli tässä vaihtokaupassa sai sentään jotain vastinetta, mielummin kuin päästä ilmaiseksi menemään.
   
 13. Largo Jäsen

  Lainaus:
  Tai puolestaan pelimäärät tulevat täyteen. Esim. Connor McDavid ja Jack Eichel ovat vielä waiver-vapaita, mutta Noah Hanifin ei ole. Kannattaa tsekata vaikka CapFriendlyn FAQ-osiosta noita määriä. Maalivahdeilla eri pelimäärät ja muutenkin monimutkaisempi vastaus tuohon kysymykseen.
   
 14. Kaskelo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Florida Panthers
  Jack Eichel on sopinut 8 vuoden ja 80 miljoonan dollarin jatkosopimuksen Buffalon kanssa. Lähteenä Sabresin twitter.
   
 15. sumuinen suo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Onpas se jo iso tähti. Vai pitäisikö sanoa, että onpas palkat tosiaan kovassa nousussa.
  Nykyään on paljon kannattavampaa olla hyvä NHL-pelaaja. Jo sellainen 3-5 vuoden ikäero tietää miljoonia ja taas miljoonia enemmän tai vähemmän. Puhumattakaan 10 vuotta eicheliä mcdavidia vanhemmista.
   
 16. Kirjoittelija Jäsen

  Lainaus:
  Ihan mielenkiintoinen lukema siihen nähden, että nimimerkki @Ralph veikkailee Patrik Laineelle noin viiden miljoonan cap hittiä.
   
 17. Ralph Jäsen

  Lainaus:
  Kyllä, ihan kuin minun arvioilla olisi jotain merkitystä NHL-pelaajien ja -joukkueiden sopimusneuvotteluissa. Onhan toki Eichel pelannut tuplasti sen mitä Laine, toinen kaksi ja toinen yhden kauden NHL:ssä. Enpä usko, että vuosi sitten Eichelille olisi kaavailtu kymmenen miljoonan caphittiä, tähän vaikutti vahvasti myös viime kauden näytöt.

  Toki onhan tuo kymmenen miljoonaa tarjottu paljon sen uskon varassa, että Eichel kehittyy vielä hurjasti.
   
 18. Mängimies Jäsen

  Ja monien mielestä Eichelin sopimuksessa on vielä hieman alea joukkueen suuntaan, jotta saadaan pidettyä muu joukkue kilpailukykyisempänä.
   
 19. larzzon Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rullat, pipo, parhaus & NHL-doping
  Ilmeisesti seurat arvioivat capin nousevan tulevina vuosina reilusti. Ei Eichelin tai Draisaitlin sopimuksia oikein muu selitä. Yksinkertaisesti lasketaan, että mitä maksaa pitää pelaaja seurassa X vuotta tekemällä suoraan jättisopimus tai sitten siltasopimuksen kautta ja silta nähdään huonompana vaihtoehtona.

  Lamoriello on varmasti kiroillut paljon tänä kesänä.
   
 20. Lico Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  Elliotte Friedmannin viimeisimmässä "31"-kolumniketjussa taisi ensimmäisenä kohtana olla, että palkkakaton ennustettaisiin nousevan lukemiin 80 miljoonaa dollaria. En nyt äkkiseltään muista mihin perustui, mutta jotain kuvernöörejä siellä oli keskustellut.
   
 21. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  Itse en pidä tästä lapusta ollenkaan. Aivan hirvittävä riski. Statistiikan puolelta en ole ainakaan löytänyt vielä mitään viitteitä siitä, että Eichelista olisi tulossa hintalappunsa mukainen superpelaaja.

  Ehkä se lisääntyvien YV-mahdollisuuksien turvin sitten pääsee piilottamaan heikkoutensa.

  Mutta joo, ainakin tässä nyt varmistettiin Patrik Laineelle +10M ansiot.
   
 22. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Itse uskon että Eichelistä kasvaa sellainen "Getzlaf" joka on lappunsa arvoinen tulevaisuudessa, mutta on kyllä kummallista minkälaisiin riskeihin seurat nyt pakotetaan. Ei näköjään tarvitse huippulupauksen kuin nippanappa vastata odotuksiin (tai jopa vähän alle) ja heti on monsterisopimus taskussa.

  Mistähän sopimuksesta tämä lumipallo lähti vyörymään uuden työehtosopimuksen alla?
   
 23. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Lainaus:
  Tarasenkosta ehkä? Sitten lähti Toews ja Kanerva ja nyt McDavidin sopimus..
   
 24. Fat Cat Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Juuri nythän tuo Tarasenkon soppari näyttää aika hyvältä: caphit 7,5 ja tasaisesti 40 maalia kauteen. Mielestäni näytöt tuohon soppariin olivat vielä paremmat kuin Eichelillä. Toki Eichel on nuorempi ja sentteri, mutta silti. Toki kun jokaiseen uuteen soppariin lisätään aina vähän lisää niin näinhän tässä käy.
   
 25. chamilitaryman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
  No siis muistelisin, että eichelistä puhuttiin samassa lausessa mcdavidiin vertailussa. Ns melkein yhtä hyvä ku McD, mutta vähintään Kanen tasone. Niin ei tuo soppari yllätys sinänsä ole, varsinkin kun Mcd sai sen omansa jo. Toki näytöt on vähäset vai pitäskö jopa sanoa olemattomat. Missään contenderissä tuskin ois tollasta saanu, mutta Buffalo on Buffalo.