Kauden eteneminen

  • 273 946
  • 1 046

Unchained

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko Pohl pelannut yhdessäkään ottelussa ykköskentässä tai edes ylipäätään isoja minuutteja?

Jos ei ole, niin on aivan outoa ettei miehelle anneta mahdollisuutta kun kerran pirteästi esiintyy...

Toissa ottelussa pääsi pelaamaan ykkösketjussa pari vaihtoa pelin alussa, kunnes vaihtoivat Barneyn tilalle, kuten oli alunperin suunnitelmissa. Pohl pelasi ykkösessä ne pari vaihtoa ihan pirteästi, mutta loppupelissä ei saanutkaan paria vaihtoa enempää peliaikaa vaikka hyvin alustikin Pukan maalin.

Jos on, niin jäikö silloin Selinin päähän mielikuva että pelaa paremmin pienellä vastuulla. Peluuttamalla paljon taso laskee tjsp.

Tällä hetkellä kaiken Selinin mielikuvista kertoo se, että Kohon jarruketju pelaa ylivoimaa ja Jouhkimaisella on mandaattipaikka pelaavassa kokoonpanossa.

Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla Selinin kommentteja Pohlista.

Tästä olen enemmän kuin yhtämieltä kirjoittajan kanssa.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jotenkin jää Selinistä sellanen kuva, että mies ei vihaa häviämistä tarpeeksi. Voisi tehdä Saipalle hyvää saada joku enemmän asennevalmentaja joka todella vihaa häviämistä ja antaa sen kuulua hävityn pelin jälkeen.

En muutenkaan tykkää selittelyistä kuten tuo nää on näitä yhden maalin tappioita. Turhaa... Häviö sekin on.

Toivottavasti Pohl saa vielä enemmän peliaikaa ja näyttöpaikkoja. Mielenkiintoinen pelaaja...
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Onko mieleesi juolahtanut että tuohon voi olla joku syy. Meistä kumpikaan ei työskentele tuon joukkueen parissa päivittäin kuten valmentajat. Minussa on luultavasti joku rakenteellinen vika kun luotan enemmän valmennusjohtoon, kuin pohjaan palaneeseen Nakkikastikkeeseen (:

Minussa taas on sellainen rakenteellinen vika, että luotan eniten omiin silmiini. Tässä tapauksessa kun katsojien omin silmin tekemät näköhavainnot puhuvat Pohlin suuremman roolin puolesta. Sitä vasten on mahdotonta keksiä järkevää syytä, miten tuon minimaalisen peliajan perustelisi. Ainoa mieleen tuleva vaihtoehto on se, että Pohlin fysiikka ei kestäisi tuon suurempaa kuormitusta. Tuokaan tuskin on kyseessä, koska jos Pohl olisi kunnoltaan niin raakile, ei hän olisi saanut tryoutin jälkeen sopimusta. Ja ainakin Jokerit-pelissä Pohl oli kolmannessa erässä vielä joukkueen pirtein luistelija.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Minussa taas on sellainen rakenteellinen vika, että luotan eniten omiin silmiini. Tässä tapauksessa kun katsojien omin silmin tekemät näköhavainnot puhuvat Pohlin suuremman roolin puolesta.
Juu onhan tämä ihan järjetöntä, ettei Petr saa jääaikaa tuon enempää. Aina kun Pohl kirmaa kentällä, voi odottaa hässäkkää vastustajan maalille. Kyllä tuosta kokoonpanosta helposti saisi sellaisen hyökkäysvitjan aikaan, jossa joku syöttäisi Pohlille kiekon vauhtiin ja sekunnin sadasosassa ollaankin jo vastustajan maalin edustalla aiheuttamassa sekaannusta, ehkä maalejakin.

Seliniltä kaivattaisiin nyt kyllä todellista härkämäisyyttä tuohon joukkueen vetämiseen. Kauden alla mies peräänkuulutti, että tappioputkia on vältettävä. Niillä pudotaan heti kyydistä. Nyt se on todellisuutta, taas. Viisi kertaa on tullut perätysten turpiin ja ei ole tullut edes niitä "taistelupisteitä". Kaikista eniten ottaa päähän se, että ilme on ollut koko ajan tavallaan voittava. Eli joukkue on pelannut lätkää sillä tasolla, jolla voitaisiin olla korkeallakin taulukossa.

Pisteet ne kuitenkin ratkaisevat, ja maalit. Vastustaja onnistuu kerta toisensa jälkeen tekaisemaan sen yhden tarvittavan osuman enemmän kuin SaiPa. Mistä sitä voittamisen kulttuuria tuohon porukkaan löytyisi? Minustakin tuntuu vain koko ajan, että valmennuksesta se lähtee. Ei tuollaisia 0-3-tilanteita saa menettää 4-3-tappioiksi. Vieraissa ei saa olla jatkuvasti liian nöyrällä asenteella liikkeellä. Yleensäkin paketti pitää pystyä pitämään paremmin kasassa täydet 60 minuuttia.

Minä olen sitä mieltä, että tuossa kokoonpanossa on aineksia paljon parempaankin, tuloksellisempaan jääkiekkoon.
 

vallu#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Seliniltä kaivattaisiin nyt kyllä todellista härkämäisyyttä tuohon joukkueen vetämiseen.

Vastustaja onnistuu kerta toisensa jälkeen tekaisemaan sen yhden tarvittavan osuman enemmän kuin SaiPa. Mistä sitä voittamisen kulttuuria tuohon porukkaan löytyisi? Minustakin tuntuu vain koko ajan, että valmennuksesta se lähtee. Ei tuollaisia 0-3-tilanteita saa menettää 4-3-tappioiksi. Vieraissa ei saa olla jatkuvasti liian nöyrällä asenteella liikkeellä. Yleensäkin paketti pitää pystyä pitämään paremmin kasassa täydet 60 minuuttia.

Minä olen sitä mieltä, että tuossa kokoonpanossa on aineksia paljon parempaankin, tuloksellisempaan jääkiekkoon.
Tuossa vähän lyhenneltynä tuota Spac:n tekstiä. Tuohon voin aika lailla yhtyä. Omastakin mielestä tuolla kokoonpanolla voisi pystyä parempaan lopputulokseen. Jostain vaan kiikastaa, että maalin voittojen sijaan tulee peräperään maalin tappioita. Itse näkisin, että kyse "voittamisen kulttuurin" puutteesta ja myös tietyssä mielessä asenteen puutteesta, etenkin valmennuksen osalta. Eihän nyt valmennus saisi vaikuttaa jo etukäteen luovuttaneelta. Ehkei näin oikeasti olekaan, mutta väkisin on vain Selinin kommenteista tullut sellainen vaikutelma, että ollaan suunnilleen jo etukäteen luovutettu ja lähdetään nöyristellen peleihin.

Joukkue on kyllä mielestäni yrittänyt ja taistellut, mutta tuntuu että valmennus on luovuttanut. Ei nuo Selinin antamat kommentit kuulu voittavan valmentajan puheisiin. Valmentajan pitäisi vaikka ruoskia esiin se viimeinen voittamisen tahto ja "tappamisen meininki" otteisiin. Se että kiekko vaikka syödään estääkseen vastustajan maalinteko ja toisaalta itse ajetaan hyökkäyksissä loppuun asti. Minusta Selinistä ei vaan ole siihen. Lisäksi peluutus kyllä ihmetyttää itseänikin. Eihän Kohon ketju todellakaan kuulu ylivoimaa pyörittämään ja eilenkin kyllä Pohl oli yritteliäimpiä hyökkääjiä jäälle päästessään. Kanukkiketju toimi kyllä toisen erän ylivoimissa, mutta muuten tuntui olevan turhan kovissa vaikeuksissa omassa päädyssä Mäen ketjua vastaan. Tämän ketjun kyllä hajottaisin seuraavaan peliin.

Jottei tämä menisi pelkästään Selinin mollaukseksi niin se pitää kyllä sanoa, että se miellytti esimerkiksi Jokerit-pelissä, että omista päädystä pyrittiin lähtemään hyökkäyksiin pelaamalla ja syöttelemällä, eikä vain kiekkoa roiskimalla. Jotain tässä kuitenkin tarttis tehdä, jotta suunta saadaan muutettua. Tai muuten kyllä tulee todella pitkä talvi SaiPan kannattajille.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Eiks näitä maalin tappioita tullut myös Mällin aikakautena? Taisi olla suoranainen tavaramerkki muistelisin. Kyvykkään joukkueen hyvä taistelu valui aina hukkaan kalkkiviivoilla. Että tätä voittamisen kulttuuria ei kyllä kamalasti ole ollut edellisenkään koutsin aikana.
 

TeePee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat menee kaakonkulmalle
Minä olen sitä mieltä, että tuossa kokoonpanossa on aineksia paljon parempaankin, tuloksellisempaan jääkiekkoon.

Spacin kanssa täysin samaa mieltä. Ei tuo kokoonpano niin huono etteikö sillä pisteitä tässä liigassa pystyisi keräämään. Joukkueen ilme on viime aikoina ollut suurimman osan aikaa ihan hyvä, ja kurssi kääntyy varmasti vielä. Mielestäni suurin puute tällähetkellä on pätevän kakkossentterin puuttumien, mutta sekin korjaantuu aikanaan T.Koskirannan paluun myötä. Siihen saakka on vaan pärjättävä näillä.

Mitä Atun ja Sannin peluuttamiseen tulee, niin siinäkin on varmasti skarppaamista. Pohlin vähäinen peliaika ihmetyttää minuakin, eikä esim. duunariketjun paikka todellakaan ole olla jäällä yv:llä. Ja sitten tuo eilinen Jokerit-pelin kolmas erä! Yksi karmeimmista esityksistä mitä on tullut todistettua. Mutta siitä huolimatta, katsotaan nyt ihan rauhassa....

Nyt on kuitenkin edessä kotiottelujen putki, ja SaiPan kuluvan kauden kannalta ehkä tärkein viikko. Pari-kolme kolmen pisteen voittoa, ja taas ollaan mukana taistelussa säälipleijari paikasta. Nyt olisi vain erityisen tärkeää että jokainen kannattaja on joukkueen tukena tulevissa kotipeleissä. Nyt kaikki halliin kannustamaan SaiPa takaisin voittojen tielle, ja ottakaa kaveritkin mukaan ;) Eiköhän pidetä porukalla huolta siitä että yleisömäärä nousee jälleen yli 3000:een, mielellään sinne 3500:aan! Näytetään joukkueelle että tukea Etelä-Karjalasta löytyy myös vaikeina aikoina.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, FC Barcelona
Taas sössitty valmentajan toimesta oikein urakalla?

SM-liiga.fi:n mukaan Saipa ottanut maalivahdin pois ajassa 58:11 Saipan ylivoiman alkaessa tilanteessa 1-2.

58:34 AV maali ja 1-3!

Topo vielä kaventanut hetkeä myöhemmin 2-3, mutta miksi maalivahti noin aikaisessa vaiheessa pois vain maalin tappioasemassa ja lähes 2 minuuttia ylivoima-aikaa ja peliä jäljellä?
 

Peggis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Taas sössitty valmentajan toimesta oikein urakalla?

SM-liiga.fi:n mukaan Saipa ottanut maalivahdin pois ajassa 58:11 Saipan ylivoiman alkaessa tilanteessa 1-2.

58:34 AV maali ja 1-3!

Topo vielä kaventanut hetkeä myöhemmin 2-3, mutta miksi maalivahti noin aikaisessa vaiheessa pois vain maalin tappioasemassa ja lähes 2 minuuttia ylivoima-aikaa ja peliä jäljellä?

Yleensä veskari otetaan poikkeuksetta aivan liian myöhään pois. Kerrankin tämä tehtiin ajoissa. Muuten olen samoilla linjoilla siitä, ettei valmennuksella ole mitään hajua siitä mitä kentällä tapahtuu. Selinille kenkää ja nopeasti! Kiitos!
 
Kun nyt Seliniä haluaa monikin kenkiä pois (itse vähän kiikun kaakun asian suhteen), voidaan pohti kuka olisi mies paikallaan ottamaan pestin SaiPan peräsimessä? Jos valmentajan vaihdokseen päädytään, toivoisin itse näkeväni jonkun hieman "räiskyvämmän" (tuohon kohtaan olisi varmasti olevassa sopivampikin sana) persoonan valmentajana. Mutta onko päteviä käskijöitä vapaana ja löytyykö heiltä SaiPaan kiinnostusta?

Mitäs nykyään tekee Lehkosen Ika? Siinä olisi ainakin yksi vaihtoehto.
 

Unchained

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Seliniltä jälleen huolestuttavaa kommenttia Jatkoajan raportin mukaan:

Selinin kommentti tulevasta oli varsin vaisu.

- Taas on kova työ löytää eväitä lauantaille.

Valmentajan kuuluu kaivaa se tahto voittaa pelejä, tahto pistää itsensä likoon. Ei tuollainen itkeminen paranna joukkueen tilaa suuntaan eikä toiseen.

Vieläkin naurattaa ne elokuun alun puheet ennen Koskirannan loukkaantumista, että hallitus piti joukkuetta kilpailukykyisenä. Onneksi saatiin Rede ja Pohl niin on saatu edes jotain pisteitä.
 

ahal

Jäsen
Seliniltä jälleen huolestuttavaa kommenttia Jatkoajan raportin mukaan:

Selinin kommentti tulevasta oli varsin vaisu.

- Taas on kova työ löytää eväitä lauantaille.

Valmentajan kuuluu kaivaa se tahto voittaa pelejä, tahto pistää itsensä likoon. Ei tuollainen itkeminen paranna joukkueen tilaa suuntaan eikä toiseen.
Onhan tuo katsomoonkin kuultuna huolestuttavaa, ei siitä mihinkään pääse. Tulee väkisin mieleen, että (valmentajan) eväät on syöty. Atu ei taida enää uskoa joukkueeseensa, kun tuollaisia laukoo. Sellainen fiilis hiipii ajatuksiin, että kaveri johtaa joukkojaan takaapäin. Jos taas "mission impossible" olisi selkeästi etenemässä iskuista huolimatta, puheet olisivat toisenlaisia.

Toisaalta Atu on ollut aina matalan profiilin kaveri, herrasmiesvalmentaja, mutta mukavat kaverit eivät ikuisesti saa paistatella menestyksessä (vrt. Aravirta, Muurinen). Se kolmas valmennusvuosi näyttää olevan kriittisin. Puukkoja sataa.

Jotain joukkueen herättämiseksi on pakko tehdä, ja aika piankin, etteivät muut karkaa ulottumattomiin. Kolmen pisteen voitoilla säälipleijarit ovat kurottavissa ennen jouluakin. Laskin aiemmin, että minimitavoite maajoukkuetaukoon mennessä olisi n. 20 p, mutta sekin jää nyt haaveeksi.

Vanha klisee kuuluu, että liigakiekkoilu on tulosurheilua. Ja jos tulosta ei tule, jotain on vaihdettava. Usein se on valmentaja. 2-3 puukättä vaihtamalla voisi myös maaleja tulla, mutta lovi lompakkoon kasvaa. On pakko kuitenkin uskoa, kun on omin silmin nähnyt, että tuokin joukkue voi hyvänä päivänä voittaa kenet tahansa. Ja että se onnistuu uudelleenkin. Nyt on vain löydettävä se pelikipinä ja -kiima uudelleen. Mieleen ovat piirtyneet mm. kuvat Jere Sallisesta, kun lapioi tahdonvoimalla kahden sputnik-pakin välistä kiekon Hostikan selän taakse, ja Lennart Petrellistä pelaamassa kiekkoa maalinedustalla, vaaka-asennossa noin metrin korkeudella jäästä. Sellainen ei jätä kylmäksi.
 

Hamraan

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ottawa Senators, Edmonton
Ensimmäinen ajatus tänään herätyskellon soidessa oli Selin ulos. Ei me voida olla kovin huono joukkue jos hävitään yhdellä maalilla, tarvitaan se poppamies joka herättää joukkueen taistelemaan aikaisemmin kuin parin maalin tappioasemassa.

Parin muun kirjoittajan mukaisesti aineksia on joukkueessa paljon parempaan, olkoon vaan liigan pienin budjetti, mutta rahat on melko fiksusti sijoitettu.

Barney alkaa olla nähty kortti uutta arpaa tilalle, Pohlille lisää peliaikaa, Topolle tiukemmalla fontilla teroitettava vaihtojen pituudet, kakkos-ylivoimaan erikoiskentällinen.

Jokerit pelin "tuhlattu" 0-3 johto oli lopulta ihan ansaittu, peliä ei missään vaiheessa viety ja maalit tehtiin ikäänkuin tuurilla. Huonoin peli SaiPalta näkemistäni peleistä tällä kaudella.
 

Jõse

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt kun tässä on haukuttu Seliniä siitä, ettei hän anna peliaikaa Pohlille, niin eilisen perusteella tuntuu tämä mölyäminen turhankin kovalta. Näkemykseni perustan vain eiliseen peliin, jossa Pohl tuntui saavan jo hieman enemmän peliaikaa, muttei vakuuttanut minua siltikään. Tiivistäisinkin Pohlin pelaamisen yhteen sanaan: luisteleminen. Mutta se ei pelkästään riitä. Omaankin silmään Pohl esiintyi melko useaan otteeseen positiivisella tavalla tuodessaan kiekkoa hyvällä liikellä, mutta useimmiten siihen se loppuikin. Ei pysty antamaan syöttöä kaverille laitaan tai käyttösyöttöä, jolla saisi itselleen lisää tilaa, vaan Pohl laukkasi kuin ravihevonen keskialueen yli. Huvittavimpana tapahtumana oli se, jossa SaiPalla oli hyvä paikka lähteä nousuun, mutta Pohl pysäytti pelin tekemällä kaarroksen, jonka jälkeen mies lähti itse polkemaan keskialuetta läpi. Useimmiten hyvä keskialueen luistelu päättyi siihen, että Pohl löi kiekkoa päätyyn (kiitos osittain Ilveksen Norja-pelaamiselle) ja itse perään ja välillä ensimmäisenä kiekkoon, mutta siihen se sitten jäikin, Ilves korjasi lopulta kiekon pois. En tiedä, onko Pohl sitten fysiikaltaan hieman raakile vielä.

Ei siinä mitään, luitelu on aina hyvästä, mutta tuntui eilisen perusteella siltä, ettei Pohlista aivan ykköskentän tasoiseksi pelaajaksi ole. Ja jos en väärin muista, Pohlilla piti olla kova ranneveto, sitä en ole eilen enkä UrhoTV peleissä nähnyt. No, jos se siitä.
 

aHab

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Montreal Canadiens
Pohl pelasi erinomaisen ensimmäisen erän, ja syötti yhden parhaista maalipaikoista (jonka Nyrhinen munasi totaalisesti), mutta sen jälkeen mies vähän katosi kartalta tuossa pelissä.
Oli tosiaan hitusen erikoinen tuo yksi tilanne... harvoin sattuu kohdalle sellaista tapausta, missä viisikon neljä muuta kaveria rynnistää yhdessä tuumin kohti vastustajan aluetta mutta kiekollinen mies kääntyykin takaisin ja luistelee omalle puolustusalueelle. Mutta kyllähän mies sen kiekon hyökkäyspäätyyn sieltä kuskasi.

En silti menisi tätä ketjua rikkomaan ja päästäisin kentän pelaamaan ylivoimaa myös HIFK-ottelussa.

Ykkösketjutasoa ei näytä olevan myös Scott Barneykaan. Tässä vaiheessa sanoisin, että erittäin hyvä haku SaiPalta, mutta mikäli homma näyttää samalta HIFKiä vastaan niin ei muuta kuin tämä "vonkale" takaisin järveen ja uutta matoa koukkuun.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ykkösketjutasoa ei näytä olevan myös Scott Barneykaan. Tässä vaiheessa sanoisin, että erittäin hyvä haku SaiPalta, mutta mikäli homma näyttää samalta HIFKiä vastaan niin ei muuta kuin tämä "vonkale" takaisin järveen ja uutta matoa koukkuun.
Hyvä yritys, mutta metsään meni. Ei nosta SaiPaa suosta, ennemminkin upottaa sinne. Eroon ehdottomasti ja mitä nopeammin sen parempi.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Ykkösketjutasoa ei näytä olevan myös Scott Barneykaan. Tässä vaiheessa sanoisin, että erittäin hyvä haku SaiPalta, mutta mikäli homma näyttää samalta HIFKiä vastaan niin ei muuta kuin tämä "vonkale" takaisin järveen ja uutta matoa koukkuun.

Ei ole ollut sellainen kanukki mitä haetaan, röyhkeästi maalin edustalle ajava jässikkä joka siitä ronkkisi kakkoskiekkoja sisään. Ennenkaikkea maaleja pitää tulla. En itse usko että näkee joulua täällä. Uutta jantteria puetaan SaiPa-paitaan tilalle suht varmasti, toivottavasti osumatarkkuus on hieman parempi.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Ensin pieni poikkeama ketjun aiheesta: Katselin tuota Tappara-HPK peliä äsken TV.stä ja oli kuin olisi katsellut eilisen SaiPa-Ilves pelin toisintoa, samanlaista näennäisyrittämistä oli Tapparan pelaaminen kuin SaiPan pelaaminen eilen, ei mitään tunnetta, vain aneemista pelailua.

Tuohon tunteeseen ja sen käyttöön pelaamisessa tulisi valmennuksen minun mielestäni kiinnittää huomiota, ei se eilisen kaltainen pelailu tuo tulosta, siellä kentällä on minun mielestäni pystyttävä osoittamaan kuka siellä määrää tahdin ja haluaa voittaa pelin. Tunne ja sen kautta tuleva "raivo" ja voittamisen halu tuo niitä maalejakin joilla ne pisteet otetaan, ei tuollainen pehmeä näennäispelaaminen, minkälaista eilinen peli minun mielestäni oli.

Ja sitten: Jos ei tämän Barney-karhun peli perkele pikaisesti parane, niin se paluupostimerkki heti käyttöön ja uusi mies, mieluummin hiukan tulinen, heti tilalle, jospa sitä kautta tulisi "tappajan" meininkiä näihin muihinkin vässyköihin.

En kyllä ole tyytyväinen myöskään Pohlin pelaamiseen, ei kyllä valmennuskaan osaa miestä käyttää oikein, eihän hän ole mikään pelin rakentaja, snaipperi kylläkin, syöttöjä maalipaikoille, tai täyteen vauhtiin läpiajoihin, silloin saattaa tulostakin tulla, ei tuolla eilisen kaltaisella sooloilulla.

Jos ei eilisestä peli parane lauantaiksi, niin paskasta lunta tulee taas tupaan, ja REILUSTI !!

Pitipä tulla vielä hiukan lisäilemään:
Kyllä meidän puolustus on aika syvältä perseestä, jos tälläinen putkinäkö-Pukka on vakiomiehiä, ei yhtään yli 5.n metrin syöttöä perille, vain eteenpäin heittoja.
JOTAIN PAREMPAA TILALLE,,,,KIITOS!!
 
Viimeksi muokattu:

Unchained

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos tänään tulee HIFK:ltä turpaan, mikä on erittäin todennäköistä, niin olisiko maajoukkuetauon jälkeen aika ruveta antamaan junioreille peliaikaa? Tarkoitan tällä lähinnä Kaijomaata, Leivoa, Mankista ja Hämäläistä. Ei tietenkään kaikille samalla kertaa, mutta kuitenkin ihan kunnon minuutteja pojille. Ennemmin otetaan turpaan omilla nuorukaisilla kuin muualta tulleilla Barneylla ja Jouhkimaisilla.
 

ahal

Jäsen
Jumpsista. Sinne pohjalle sitä nyt lopulta valahdettiin, kun kolmannes kaudesta on taputeltu. Ansaittua tai ei, mutta kun ei maalihanat aukea niin minkäs teet. Nyt vaan jäädään odottelemaan, mitä uutta EH-tauko tuo tullessaan. Jos ei mitään, seurassa nukutaan jo syvää talviunta. Toivottavasti herätään ennen liigakarsintoja.

Pikkuisen offia. Katselin striimiltä Sport-KiVa-pelin ja nyt alkaa bonusmatsina Sport-SaiPa (A). Josko siellä olisi enemmän ilonaiheita. Niin, ja toivotaan ettei kuitenkaan ole enne kevään otteluparista (liiga). Sportilla kyllä on hyvä kotiyleisö, täytyy myöntää.
 

vallu#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tauon aikana olisi parasta tapahtua jotain. Ensimmäisenä voisi heivata luuseriasennevalmentajan vaihtoon. Selin on laukonut sellaisia kommentteja mitä en todellakaan halua oman joukkueeni valmentajan mediassa laukovan. Jos äijän eväät on kerran syöty niin uutta miestä puikkoihin, sellaista jolta löytyisi edes jotain asennetta, eikä vain luuserimentaliteettia.

Ja ei, en osaa sanoa kenet pitäisi palkata ja se ei ole edes minun hommaani päättää siitä. Mutta nyt mielestäni Selinin taidot ja tahto on nähty ja ne ei vaan riitä, joten mielestäni olen oikeutettu kertomaan asiasta mielipiteeni. Haluan SaiPaan valmentajan joka ei lauo hävityn pelin jälkeen kommentteja tyyliin: "vaikea löytää eväitä lauantaille". Jumankauta ne eväät on kaivettava vaikka väkisin ja se apinanraivo maalitilanteisiin pitää saada kaivettua esiin, ja siinä on myös valmentajalla oma vastuunsa, se että saa pelaajien asenteen kohdalleen. Selin ei siihen vain näytä kykenevän, joten äijä vaihtoon, kun koko joukkuetta ei pystytä vaihtamaan. Tuollakin miehistöllä pitäisi saada parempaa tulosta aikaan, ja uskon että paremmalla valmentajalla se olisi myös mahdollista. Nyt olisi toimittava ennen kuin on liian myöhäistä!
 

Juanito

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Valmennusta on helpointa syyttää tässä tilanteessa, mutta useimmissa (koti)peleissä SaiPa on vienyt 5-5 peliä. Ylivoimat, alivoimat ja aloitukset - eli siis erikoistilanteet - joissa henkilökohtaisen osaamisen erot tulevat selkeämmin esiin kuin tasakentällisin pelatessa, sen sijaan hävitään aina. Tällä hetkellä näyttää siltä että meillä on ihan ok ykkösketju (tekee tasakentällisin 1-2 maalia/peli) ja kolme nelosketjua, jotka pystyvät kyllä nollaamaan vastustajan, mutta eivät saa hyökkäyspäässä mitään aikaiseksi. Revi siitä sitten tehoja irti. SaiPan pelitapa näyttää edelleen tuottavan ihan tarpeeksi maalipaikkoja, mutta... ei näillä käsillä! Valmennus ei joka tapauksessa ole mielestäni se heikoin lenkki. Nuo Selinin lausunnot ovat loppujen lopuksi aivan yhdentekeviä, lehdistötilaisuuksissa ei voiteta eikä hävitä yhtään peliä. Ja etenkin Kisapuistossa nuo lehdistötilaisuuksissa esitetyt kysymykset ovat todellakin välillä aika huikeita.
 

vallu#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Valmennus ei joka tapauksessa ole mielestäni se heikoin lenkki. Nuo Selinin lausunnot ovat loppujen lopuksi aivan yhdentekeviä, lehdistötilaisuuksissa ei voiteta eikä hävitä yhtään peliä. Ja etenkin Kisapuistossa nuo lehdistötilaisuuksissa esitetyt kysymykset ovat todellakin välillä aika huikeita.
Ei ehkä ole se heikoin lenkki, mutta tällä rosterilla valmennuksen pitäisi olla sieltä paremmasta päästä jotta voitaisiin pärjätä, mutta sitä se ei ole. Ja kyllä, lehdistötilaisuuksissa ei pelejä voiteta, mutta onko nuo Selinin kommentit mielestäsi sellaisia joita joukkueen päävalmentajalta haluaisit kuulla? Ja onko nuo kommentit sellaisia, joiden avulla saataisiin peleihin katsojia, kun valmentaja on jo suunnilleen etukäteen ilmoittanut, että ei me voiteta kuitenkaan?
 

kykke

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Heikki Mälkiä
Ja ei, en osaa sanoa kenet pitäisi palkata ja se ei ole edes minun hommaani päättää siitä. Mutta nyt mielestäni Selinin taidot ja tahto on nähty ja ne ei vaan riitä, joten mielestäni olen oikeutettu kertomaan asiasta mielipiteeni. Haluan SaiPaan valmentajan joka ei lauo hävityn pelin jälkeen kommentteja tyyliin: "vaikea löytää eväitä lauantaille". Jumankauta ne eväät on kaivettava vaikka väkisin ja se apinanraivo maalitilanteisiin pitää saada kaivettua esiin, ja siinä on myös valmentajalla oma vastuunsa, se että saa pelaajien asenteen kohdalleen. Selin ei siihen vain näytä kykenevän, joten äijä vaihtoon, kun koko joukkuetta ei pystytä vaihtamaan. Tuollakin miehistöllä pitäisi saada parempaa tulosta aikaan, ja uskon että paremmalla valmentajalla se olisi myös mahdollista. Nyt olisi toimittava ennen kuin on liian myöhäistä!

Ikävä kyllä nyt taitaa olla jo liian myöhäistä, sillä sääliplayoffpaikka on karannut jo todella kauas. Tässä hieman faktoja:

Kolmannes liigasta pelattu, ja SaiPa on kerännyt 18 ottelusta säälittävät 14 pistettä. Sijaan 10. vaadittaneen noin 75–80 pistettä, eli SaiPan on kerättävä loppukauden otteluista noin 65 pistettä. Tämä vaatisi loppukauden otteluihin pistekeskiarvoa 1,63, ja tätä paremmin alkukauden ovat pelanneet vain tämänhetkisen sarjataulukon viisi ensimmäistä joukkuetta. SaiPan tasoiselle joukkueelle joku 1,5 pistekeskiarvo pidemmältä ajanjaksolta on aikalailla maksimi kaiken mennessä nappiin. Esim. SaiPan superkaudella 2005–2006 runkosarjan pistekeskiarvo oli 1,55, vaikka näin jälkikäteen kautta muistellessa tuo huikea porukkahan voitti illasta toiseen! Tasainen pisteidenkeruu on myös ainut vaihtoehto, tällaisia nyt menossa olevia pidempiä tappioputkia ei SaiPa yhtään kestä. Joten kuka vielä uskoo siihen, että SaiPa pelaa playoffeissa tällä kaudella? Aika tylyä tosiaan, että kausi on jo playoffien osalta ohi ennenkuin ollaan edes marraskuulla...

Sitten valmennuksesta: Selin on nyt kolmen kauden aikana saanut antaa SaiPassa näyttöjä, ja ne ei kyllä riitä yhtään mihinkään. Tässä Atun saldo SaiPassa runkosarjassa siitä lähtien, kun Mälli sai kenkää:

91 ottelua, 30 voittoa, 61 tappiota, 90 pistettä, pistekeskiarvo 0,99.

Atu on varmasti kaikin puolin mukava mies, ja onhan tuo nykyinen pelityyli Mällin aikaa luovempaa ja kiekollisempaa. Kuten moni on täällä todennut, se viimeinen puristus ja tappion häviäminen kuitenkin puuttuvat sekä valmentajalta että joukkueelta. SaiPaan tarvitaan mies, joka ei salli yhtään lepsuilua ja häviämistä. Tällaisia kavereita ei vain taida olla tällä hetkellä saatavilla. Ja olisiko valmentajanvaihdosta lopulta mitään kunnollista hyötyä? Kurssin täydellinen kääntäminen SM-liigassa on todella harvinaista, ja on viime vuosina tapahtunut ainoastaan kerran: Suikkanen ja TPS viime kaudella. Uskon vakaasti siihen, että tällä porukalla ja valmentajalla SaiPa klaaraa mahdolliset putoamiskarsinnat, joten niitä en ainakaan tällä hetkellä yhtään huolehtisi. Mutta kuka valmentaa SaiPaa kaudesta 2010–2011 lähtien, siinä onkin seurajohdolle miettimistä.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Selin vaihtoon. Mies on parisen vuotta ollut puikoissa, eikä ole kyennyt juuri mainittaviin suorituksiin. Ei toki ole ollut katastrofikaan. Mielestäni tuleva tauko olisi ollut erittäin otollinen valmentajan vaihdolle, olisi ollut reilu viikko aikaa treenata ja ajaa uusia asioita joukkueeseen. En myöskään näe mitään järkeä siinä, että odotetaan että kausi on vedetty totaalisen perseelleen jouluun mennessä ja säälipleijaripaikka on utopiaa ja vaihdetaan sitten koutsia. Miksei sitä voisi tehdä nyt, kun mahdollisuuksia vielä olisi? Selinin kanssa niitä ei valitettavasti ole. Potkiminen ei myöskään varmasti kävisi kauheasti Saipan kukkaron päälle, sillä Selinillähän loppuu sopimus joka tapauksessa tähän vuoteen. En näe vaihdoksessa mitään hävittävää, vaan Tammisen sanoin potentiaalisen low risk-high reward -tilanteen.

Suurin kysymys olisikin, että kuka tilalle? Saipaan on turha odotella mitään meritoitunutta valmentajaa tyyliin Jortikka eikä niitä hirveästi olisi vapaanakaan, mutta Mestiksestä joku "nouseva kyky" olisi varmasti saatavissa. Kolek Kookoosta? Pikkarainen Jokipojista? Tirkkonen Sapkosta?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös