Kauden alku – odotukset ja todellisuus

  • 144 081
  • 571
Totta tavallaan tuokin, mutta kyllähän Alpoloverien tunteista välittämättä on pakko sanoa että suurin ongelma nykyisen valmennuksen suhteen on herra Suhonen.

Justiinsa. Alpovihasi on kyllä melkoisen surkuhupaisaa. Osa kannattajista halusi uuden valmentajan ja sen te saitte.
Ässien huonot otteet tuskin johtuvat siitä, että Rockylla ja Kivellä olisi ollut liian vähän aikaa Alpon takia.
Ongelma on asenteessa. Eilen kentällä oli pelkkiä lampaita. Marjamäki kelasi Kilpeläisen päälle eikä kukaan käynyt kuittaamassa. Kuukka tinttasi Pirosia nyrkillä lättyyn eikä kukaan kuitannut. Irtokiekoista ei tapella. Oman maalin edessä ollaan pelkkiä ämmiä.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aikamoista vuodatusta Verolta, jolla yleensä on älyttömän viimeisteltyjä ja harkittuja viestejä ja mielipiteitä. Kahden pelin jälkeen ehdotellaan jo valmentajan vaihtoa, kun ketjukokoonpanot eivät ole mieleisiä?

Koskahan voitaisiin rehellisesti myöntää, että vika ei ole valmentajassa, vaan umpisurkeassa ja vielä omaa (alhaista tasoaankin) alisuorittavassa joukkueessa.

Siis en minäkään vaadi valmentajan vaihtoa juuri tässä ja nyt, mutta valmentajat ovat ne, joiden täytyy toimia nyt korkeapaineella. Ässillä kun ei ole varaa antaa yhtään tasoitusta asioissa, jotka me fanitkin näämme persellään oleviksi.

Noin yleisesti ottaen koska Ässissä on ollut sellainen valmentaja, joka yleisesti on tunnustettu laatuvalmentajaksi? Toivola oli hyvä valmentaja, mutta ei hänellekään ole mitään Aravirran tai Jalosen sädekehää. Alpo taas jakoi mielipiteet vahvasti ja konsesus lieni se, että Ape oli enemmän haittaa kuin hyötyä. Tässä mielessä on vaikeaa sanoa kuinka paljon Ässien pelaajista on mahdollista saada irti huippuvalmennuksessa.
 

Mig428

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kilpeläisen otteet, köykäinen puolustus ja ratkaisupelaajat hyökkäyssuuntaan. Nämä asiat pistävät miettimään, että minne tämä kausi vielä tulee viemään. Eero ei lukkopelissä vakuuttanut ei sitten ollenkaan, kiekot pomppi eteen ja muutama helppo maali. Viimestään kolmannen jälkeen olisi pitänyt heittää Rynnäs tolppien väliin ja yrittää edes vielä herätellä joukkuetta. Neljä pakkia kuudesta häviää lähes jokaisen kaksinkamppailun hyökkääjien kanssa. Ei oikeen vakuuta ja nyt olisikin erittäin tärkeää hankkia kokoa ja voimaa tuonne osastolle kahden pakin verran. Heikkisen sopimus pitää purkaa pikaisella aikataululla, ei ole liigatason pakki. Iliakis omaa kohtalaisen pelinlukutaidon, mutta hyökkäyspäässä ei mitään käyttöä, koska ei osaa laukaista. Tällä hetkellä on jopa Sammalkangasta ikävä puolustukseen, koska hoitaa oman pään sentään melko hyvin sekä pärjää kaksinkamppailuissa. Hyökkäyksestä puuttuu ratkaisijat, paikoista on tehtävä maalit. Ei auta vaikka kuviot pyörisivätkin, kun paikoista on laitettava sisään. Kahden ottelun jälkeen maaliero -7, tätä menoa mestikseen ja maaliero runkosarjan loputtua -196, ei paha. Hommatkaa nyt pikaisesti edes kokoa tuonne puolustukseen, ei tarvi olla käsiäkään vaan voima riittää. Kaksi seuraavaa vastustajaa HIFK ja Blues, ei ainakaan helpompaa tule olemaan ja pahoin pelkään, että näiden pelin jälkeen tappioputki on jo neljän ottelun mittainen ja kokoajan menee vaikeammaksi jos ei sitä ensimmäistä voittoa tule.
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Karsintakrapula

Moni on kirjoittanut, että ässäpelaajat näyttävät laiskoilta, taistelua ei löydy jne. Voisikohan olla mahdollista, että pojat on vallannut hyvänolontunne viime kevään karsintojen jälkeen, kun sentään liigapaikka saatiin pitää. Sitten on kesätreenit vedetty vähän niin ja näin. Tämä tietysti kuulostaa typerältä, että karsintakrapula...yleensähän puhutaan mestaruuskrapulasta. Mutta Ässissä kai tämäkin on mahdollista. Ja aika moni asia viittaa tuohon suuntaan.
 

ipamies#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Prague Rangers
Kilpeläiselle osunut kaksi huonoa peliä heti kauden alkuun. Se osasto petraantunee jatkossa.

Ykköshyökkääjät Kivenmäki ja Piros olivat eilen täysin yössä. Piroksen liikkuminen oli kovin verkkaista ja Mave ei jaksanut alkuunkaan tsempata. Jos joukkue aikoo menestyä, täytyy tämän liiderikaksikon ottaa iso ryhtiliike. Jos pitäisi nyt rohkeasti veikata, niin epäilen, että Piros ei koko kautta edes viihdy Suomessa, siksi vaivalloista pelaaminen oli eilen.

Huhtala ei pääse nykyisellä roolituksella tarpeeksi esille. Hän voisi vaihtaa paikkaa Luomalan kanssa. Voisi nuoruuden energiallaan sytyttää myös nimimiehiä.

Uusitalo, Kuusisto, Iliakis -kolmikosta täytyy löytyä enemmän kiekollista osaamista puolustukseen.

Ylivoimapelaamista täytyy yksinkertaistaa. Eilen edes 5-3 -ylivoimalla ei tullut laukauksia, kun kukaan ei tehnyt maskia. Tilanteita yritettiin luoda vaikeamman kautta, pelaamalla laitojen kautta pikkunäppärää.

Siinä muutamia lääkkeitä ekojen pelien alakuloon. Paljon täytyy parantaa.

PS. Lopuksi jotain positiivista: Mika Niemi tullut miehekkäästi liigatasolle.
 

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Noin yleisesti ottaen koska Ässissä on ollut sellainen valmentaja, joka yleisesti on tunnustettu laatuvalmentajaksi? Toivola oli hyvä valmentaja, mutta ei hänellekään ole mitään Aravirran tai Jalosen sädekehää.
Turhaa spekulointia, niillä mennään joihin rahkeissa on varaa. Tuossa Ässien pelaamisessa mättää kahden näkemäni pelin perusteella koko joukkueen viisikkopuolustus. Puolustetaan lepsusti ja huolimattomasti sekä keskialueella että omassa päässä. Parhaalta maalintekosektorilta tulee laukauksia solkenaan ja omaa maalinedustaa ei pystytä siivoamaan. Kun sitten puolustetaan lepsusti ei päästä nopeasti vastaiskuihin eli pelinkääntö ja pelinopeus ovat liian hitaita. YV peli on lisäksi umpisurkeaa ja AV peli liian passiivista, eilen se sentään oli pikkaisen agressiivisempaa kuin perjantaina muttei lähelläkään liigatasolle sopivaa. Perusasioiden pariin pitää palata mahdollisimman nopeasti. Oma maalinedusta tukkoon ja helpoilla syötöillä eteenpäin. YV peliin voisi alkaa hakemaan erikoisketjuja, koska puolustajien itseluottamus/pelirohkeus ei tuohon viivapelaamiseen tunnu riittävän. Vetoja ei saada viivasta edes maalille asti. No, siellä on valmennusportaassa entinen euroopan varmin viivamies ja kaikkienaikojen suomalaispakki joten luulisi nyt ainakin puolustajien ohjeistus menevän perille. Ei tämä heikko kauden avaus nyt kuitenkaan mistään puun takaa tullut.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Turhaa spekulointia, niillä mennään joihin rahkeissa on varaa.

Ja varaa ei sitten ole, vai? Moneen kertaan tältäkin palstalta lukeneena, ja oliko jossain lehdessäkin juttua siitä, että yli 700 000€(hurjimmissa huhhuissa yli miltsi) löytyy jemmasta. Puskuriksikin sitä väittävät, mutta kunnon valmentajaan tai edes pariin oikeaan puolustajaan ei menisi välttämättä puoliakaan tuosta.

Mihin vittuun sitä rahaa säästetään? Teron tulevaan soppariin vai? Perkele, alkaa hajoomaan pää tähän hemmetin pihistelyyn. Mennään saman tien pelkillä junnuilla niin johan säästyy...

Mielummin seuraisin pari kautta oikeasti kilpailukykyisellä joukkueella riskin saattelemana, kuin kärvistelisin kaudesta toiseen pohjamudissa toivoen, ettei hävitä siellä karsinnoissa.
 
Ja varaa ei sitten ole, vai? Moneen kertaan tältäkin palstalta lukeneena, ja oliko jossain lehdessäkin juttua siitä, että yli 700 000€(hurjimmissa huhhuissa yli miltsi) löytyy jemmasta. Puskuriksikin sitä väittävät, mutta kunnon valmentajaan tai edes pariin oikeaan puolustajaan ei menisi välttämättä puoliakaan tuosta.

Pelailkoot nyt tuolla porukalla. Käytetään puskuri sitten juuri ennen siirtorajaa, kun karsijanpaikka on jo selvästi tiedossa. Paljon pitää tapahtua, että Ässät ei karsintoihin joudu, koska pelissä ei toimi yhtään mikään.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viimestään kolmannen jälkeen olisi pitänyt heittää Rynnäs tolppien väliin ja yrittää edes vielä herätellä joukkuetta.
Niin, miksihän näin ei muuten tehty? Odotus kai on se, että Rynnäs pelaa muutaman pelin talven mittaan. Voisin odottaa, että ainakin kotiavaus tulee olemaan miehelle melkoinen jännityksen paikka, joten olisi varmaan ollut ihan paikallaan vähän madaltaa kynnystä ja hoitaa kotiavaus paineettomasti alta pois. Itse asiassa miksi nykyään ei ylipäätään koskaan vaihdeta maalivahtia kesken pelin? Muistelen, että joskus kultaisella 90-luvulla oli hyvinkin tyypillistä.
 

Travel Boss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, RU-38, NHL
Mun mielestä vaivalla hankittu "puskuria" ei pitäis nyt lähtee tuhlaamaan hätähankintoihin. Jos porissa on jotain vuosien varrella voitu oppia, niin kädestä suuhun eläminen on helvetin rankkaa ja vaarallista, ja että hädässä/hätäisesti tehdyt hankinnat eivät juuri koskaan onnistu.

Varsinkin tämän hetken yleisessä taloustilanteessa ei todella kannata pelata upporikasta ja rutiköyhää. Ässien budjettikin on palstan kirjoitusten perusteella aika ylärajaan mitoitettu, joten on järkevää varautua pakkaslukemiin. Puskurin käytön ymmärrän korkeintaan tärkeiden jatkosopimusten tekemiseen.

Ässien peli on nyt niin sekaisin, että siihen yhden miehen mukaantuonti tuskin vaikuttaa yhtään mitään. Vaikutuksen tekevät pelimiehet maksavat 300 000€ ja sellaisilla on jo tähän vuoden aikaan sopimus. Näitä miehiä hankitaan keväisin.

Pata oli lukko-pelissä aivan kuutamolla, niin joukkue- kuin yksilöpelaamisen tasolla. Mielestäni organisoidumpaa joukkuepeliä on turha edes odottaa niin kauan kuin pelaajat tekevät noin karmeita virheitä mitä lukkoa vastaan nähtiin. Jopa perussyötön antaminen tuntui olevan aivan mahdoton tehtävä. Lisäksi pelaajilla oli järkyttävä tarve yrittää ihme kuningassyöttöjä, jotka järjestäin löysivät tiensä lukkolapaan. Ihan kuin helppo syöttö olisi ankarasti kielletty, mitä epäilen suuresti. Tämä osa-alue ei korjaannu uudella miehellä, joka pahimmassa tapauksessa saadaan viikossa sekaisin ja harrastamaan samaa sekoilua. Ensin pitää saada perusrunko toimimaan ja sitten miettiä, josko on järkevää lisätä tähän joku äijä mausteeksi.
Kun mietitään, että padalla on ongelmia tällä hetkellä puolutuspelissä, maalinteossa ja fyysisessä pelissä eli oikeastaan kaikessa. Saa olla melkoinen ihmemies, joka omalla pelipanoksellaan hoitaa kaikki osa-alueet kuntoon.

Mielestäni on vaan hyväksyttävä totuus, että ainakin seuraava kuukausi tulee olemaan ässäfanille erittäin raskasta aikaa ja kärsivällisesti odotettava että valmennusjohto saa kurssin käännettyä.

Ilves-pelin otteluketjufoorumista luin, että Piros ja Kivenmäki olivat yv:lla yrittäneet jälleen tuota käsittämätöntä kuviota, jossa Piros on etutolpalla selkä kenttään päin ja odottaa mavelta samasta laidasta syöttöä, jotta voisi jatkaa sen kolmannelle kaverille takatolpalle. Järjetön kuvio, joka voi onnistua ainoastaan puolustajien ja maalivahdin täydellisen nukahtamisen seurauksena. Tähän ja vastaaviin järjettömyyksiin odotan valmennusjohdon puolelta välitöntä muutosta.

Samaa mieltä ei muuten tarvi olla, joten ei mitää itkupotkuraivareita, kiitos
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Lisäselvennyksenä sanottakoon vielä, etten suinkaan tarkoittanut että koko kassa pitäisi törsätä kesken kauden. Ihmettelen vaan sitä, että sillä rahalla olisi varaa hankkia helposti kahdellekin kaudelle pari oikeasti kovaa pakkia, sen sijaan että ihmetellään ja venytetään senttiä. Siinä ei todellakaan ole järjen hiventäkään alkaa joskus lokakuun lopulla hankkimaan yhtä arpapakkia, kun peli on siihen mennessä jo todennäköisesti menetetty. (En millään jaksa uskoa, että tuolla pakistolla homma voisi toimia edes välttävästi)

Jos johto on niin sokea tuon puolustuksen suhteen, että uskoi kevään ja kesän yli tuon pakiston riittävän seuraavalle kaudelle, niin so be it. Suurinpiirtein kaikki tällä foorumilla näki tuon ongelman, miten voi olla ettei sitä olla tiedostettu johdossa?
 
Viimeksi muokattu:

Tuamas

Jäsen
Ilves-pelin otteluketjufoorumista luin, että Piros ja Kivenmäki olivat yv:lla yrittäneet jälleen tuota käsittämätöntä kuviota, jossa Piros on etutolpalla selkä kenttään päin ja odottaa mavelta samasta laidasta syöttöä, jotta voisi jatkaa sen kolmannelle kaverille takatolpalle. Järjetön kuvio, joka voi onnistua ainoastaan puolustajien ja maalivahdin täydellisen nukahtamisen seurauksena. Tähän ja vastaaviin järjettömyyksiin odotan valmennusjohdon puolelta välitöntä muutosta.

Tätä taidettiin yrittää kolme kertaa joista kaksi päättyi vetoon ja toisesta vetoon päättyneestä tilanteesta Ipalle tuli jäähy. Eli ihan ok saldo noinkin onnettomalle kikalle.
Itse asiassa taisivat olla maalin lisäksi vaarallisimpia paikkoja mitä Ässät sai yv:llä aikaan (joka kertaa omaa surullista kieltään yv:n tämän hetkisestä toimivuudesta).
 

Tuamas

Jäsen
Lisäselvennyksenä sanottakoon vielä, etten suinkaan tarkoittanut että koko kassa pitäisi törsätä kesken kauden. Ihmettelen vaan sitä, että sillä rahalla olisi varaa hankkia helposti kahdellekin kaudelle pari oikeasti kovaa pakkia, sen sijaan että ihmetellään ja venytetään senttiä. Siinä ei todellakaan ole järjen hiventäkään alkaa joskus lokakuun lopulla hankkimaan yhtä arpapakkia, kun peli on siihen mennessä jo todennäköisesti menetetty. (En millään jaksa uskoa, että tuolla pakistolla homma voisi toimia edes välttävästi)

Niin, jo nykyinen joukkue ylittää hinnaltaan pelaajabudjetin, eli tappiota on tulossa kauden päätteeksi (joka siis syö tuota puskuria) joka tapauksessa (ilman playofftuloja). Nyt on vain kyse siitä kuinka paljon tuosta puskurista syödään, ei siitä otetaanko se käyttöön vai ei.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Niin, jo nykyinen joukkue ylittää hinnaltaan pelaajabudjetin, eli tappiota on tulossa kauden päätteeksi (joka siis syö tuota puskuria) joka tapauksessa (ilman playofftuloja). Nyt on vain kyse siitä kuinka paljon tuosta puskurista syödään, ei siitä otetaanko se käyttöön vai ei.

Kyllä se puskuri näinkin saadaan muutamassa kaudessa kulutettua. Mielestäni olisi vaan viisaampaa hankkia niillä tappioon varatuilla rahoilla tarvittavat täydennykset ja edes yrittää jonkinlaista menestystä (ne playoffit), sen sijaan että maksellaan ne persnetot sitten kauden jälkeen kiltisti pois ja toivotaan uutta ihmettä.
 

Tuamas

Jäsen
Kyllä se puskuri näin saadaan muutamassa kaudessa kulutettua. Mielestäni olisi vaan viisaampaa hankkia niillä tappioon varatuilla rahoilla tarvittavat täydennykset ja edes yrittää jonkinlaista menestystä, sen sijaan että maksellaan ne persnetot sitten kauden jälkeen kiltisti pois ja toivotaan uutta ihmettä.

Siis mitä kohtaa et ymmärtänyt?
Eli nyt hankitulla joukkueella tuota puskuria on jo käytetty (arvioisin että nykyisellä pelaajistolla 100-150k eur) ja jos uusi(a) pelaaj(i)a liittyy joukkoon, puskuria syödään vielä lisää.

Eli kun jo valmiiksi kynnetään syvällä savessa (tämän kauden kulujen osalta), niin en näe järkeä upottaa seuraa kaulaa myöten paskaan (taloudellisesti).
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Siis mitä kohtaa et ymmärtänyt?
Eli nyt hankitulla joukkueella tuota puskuria on jo käytetty (arvioisin että nykyisellä pelaajistolla 100-150k eur) ja jos uusi(a) pelaaj(i)a liittyy joukkoon, puskuria syödään vielä lisää...

Ok. En todellakaan tiennyt että ne keilat on saanut tähän joukkueeseen noinkin paljon rahaa upotettua. Määttä, Kivenmäki ja Piros nyt on jotakuinkin selvä, mutta muuten en ymmärrä miten tuo on mahdollista.

Oliko pelaajabudjetti nyt se 1,6milj€ ja siihen vielä upotettu 100 - 150k€ päälle? Aika jäätävältä kyllä kuulostaa. Varsinkin kun joukkueen yksi tärkeimmistä osa-alueista on noinkin levällään.
 

Tuamas

Jäsen
Oliko pelaajabudjetti nyt se 1,6milj€ ja siihen vielä upotettu 100 - 150k€ päälle? Aika jäätävältä kyllä kuulostaa. Varsinkin kun joukkueen yksi tärkeimmistä osa-alueista on noinkin levällään.

Joukkueen hinta lienee tällä hetkellä aikalailla tuota pelaajabudjetin luokkaa, todennäköisesti jonnin verran yli (Iliakiksen palkan verran), mutta budjetoitujen tuottojen (varsinkin katsojatulojen suhteen) toteutuminen näyttää siltä että joukkueen on menestyttävä jotta budjetoidut tuotot saavutetaan.
 

mic82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ja lentävät mikroautonrenkaat
Joukkueen hinta lienee tällä hetkellä aikalailla tuota pelaajabudjetin luokkaa, todennäköisesti jonnin verran yli (Iliakiksen palkan verran), mutta budjetoitujen tuottojen (varsinkin katsojatulojen suhteen) toteutuminen näyttää siltä että joukkueen on menestyttävä jotta budjetoidut tuotot saavutetaan.
Pelaajabudjetti on mitä todennäköisimmin ylitetty jopa vähän enemmän. Eli piukassa paikassa ollaan. Nyt vain kun muistelee, että ketä nämä sopparit ja palkkadiilit on tehnyt... Tietysti jälkiviisaus on parasta viisautta, mutta onhan nämä aika penailuja ollut.

Riskit on jo nyt suuret ja kauden alku aikas katastrofaalinen. Jotain tarttis tehdä, mutta eiköhän se lähde joukkueen sisältä. Vaikka tuonne nyt hankkisi kuinka kovia vahvareita ja asettaisi seuran taloudelliseen ahdinkoon, niin se ei silti takaa menestymistä. Nyt vaan pitää tehdä nöyrästi töitä ja vääntä itsensä pois sillasta. Kausi on vasta aluillaan.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Katastrofaalinen alku?? Totta vai harhaa.

Jos SM-liigan joukkueiden kokoonpanoja vertaillaan, Ässien materiaali on SM-liigan heikoimpia, ellei heikoin, ja 10. sija on sen mestaruus. Tämä on siis se lähtökohta, josta kauteen lähdettiin.

Painetila

Kauden avauspeli on aina erityinen ja aiheuttaa joukkueelle painetta. Joskus paine kääntyy heikomman joukkueen eduksi, kuten kävi Lappeenrannassa, mutta yleensä nuorten ja kokemattomien suoritustaso putoaa tällaisessa tilanteessa. Ja kun Ässien suoritustaso hieman putoaa, joukkue häviää.

Lukko-pelissä joukkueen niskaan lastattiin roppakaupalla paineita, avauspeli, nuoria pelaajia ratkaisurooleissa, Lukko on pakko voittaa, täysi katsomo jne. Ja kun pelin alussa ei tullut onnistumisia, seuraus oli aika ymmärrettävä. Täytyy muistaa, että Ässien pitää pelata suoritustasonsa ylärajalla, jotta se voi voittaa Lukon. Nyt Lukko pelasi hyvän pelin ja Ässien taso putosi hieman.

Kun peli ei käy, eikä tule onnistumisia, pelaajat voivat toimia kahdella tavalla. Kokeneet pelaajat jatkavat tasaista suorittamista ja uskovat omaan systeemiin, eivätkä yritä ratkaista peliä yksin. Nuoret ja kokemattomat panikoivat ja yrittävät voittaa pelin yksin. En nähnyt Lukko-peliä, mutta väittäisin että esimerkiksi Jyrkkiö yritti älyttömiä ratkaisuja. Harjoituspeleissä hän oli hyvä ja pystyi antamaan helppoja, hyviä avauksia. Onko taidot hävinneet? Eivät ole, kyse on kyvystä sietää paineita.

Nyt Ässien suoritustaso putosi hieman, vastustaja pelasi hyvän pelin ja tulos oli ruma. Seuraava peli oli heti seuraavana päivänä, minusta aika ymmärrettävää. Nyt pitää katsoa tulosten taakse, eikä lähteä panikoimaan. Viime vuonna pelit olivat toisin päin eli ensimmäinen Raumalla ja toinen kotona. Silloin oli paljon helpompi puolustella avaustappiota ja silloin joukkue oli huomattavasti kokeneempi.

Nuoria pelaajia näistä tappioista on turha syyttää, he maksavat oppirahoja. Nyt pitää kokeneiden pelaajien nousta esiin. Piros, Kivenmäki, Kuparinen, Luomala, Määttä jne., näiden miesten pitää kantaa joukkuetta vaikeina aikoina. Heidän pitää kertoa joukkueelle, ettei ole mitään katastrofia vaikka lehdistö ja fanit näin väittävät. On pelattu kaksi peliä, joissa epäonnistuttiin, nyt pitää vaan nostaa suoritustaso kohdalleen. Suoritustaso on se tärkein asia, jokainen pelaaja tekee pelissä jokaisen suorituksen hyvin ja tekee niitä asioita, joita on sovittu.
 

Karl Benz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Tottenham, vuorikauriit ja kiritykit
J Nyt pitää kokeneiden pelaajien nousta esiin. Piros, Kivenmäki, Kuparinen, Luomala, Määttä jne., näiden miesten pitää kantaa joukkuetta vaikeina aikoina. Heidän pitää kertoa joukkueelle, ettei ole mitään katastrofia vaikka lehdistö ja fanit näin väittävät.

Aika kyseenalainen nippu on hengennostattajan asemassa. Kuparinen ehkä mutta muut... Mietippä nyt millainen "tsemppari" esim. Mave on. Ja miltä tuntuu ajatuksena ylipainoinen Määttä luomassa henkeä pukukopissa, kun vellipesä ei meinaa hikihaalarin sisään mahtua?

Pakkikaluston totaalinen riittämättömyys on sitä luokkaa, ettei sitä millään tsemppailulla oikein pysty korvaamaan. Ei ainakaan pitkässä juoksussa. Ostoksille pitää lähteä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aika kyseenalainen nippu on hengennostattajan asemassa. Kuparinen ehkä mutta muut... Mietippä nyt millainen "tsemppari" esim. Mave on. Ja miltä tuntuu ajatuksena ylipainoinen Määttä luomassa henkeä pukukopissa, kun vellipesä ei meinaa hikihaalarin sisään mahtua?

Pakkikaluston totaalinen riittämättömyys on sitä luokkaa, ettei sitä millään tsemppailulla oikein pysty korvaamaan. Ei ainakaan pitkässä juoksussa. Ostoksille pitää lähteä.

Harjotuspeleissä Ässät pelasi hyvää peliä, eikä tämä osaaminen mihinkään parissa päivässä katoa. Nyt täytyy vaan saada kaikki irti tästä joukkueesta. Ei kokeneiden pelaajien tarvitse välttämättä kopissa metelöidä vaan kentällä. Kivenmäen tai Määtän tulee näyttää kentällä esimerkkiä ja kantaa joukkuetta näin.

Ostoksia pitää tehdä, mutta järkevästi. Puolustus tarvitsee yhden kunnon vahvistuksen, mutta mielestäni vasta verorajalla.
 
Harjotuspeleissä Ässät pelasi hyvää peliä, eikä tämä osaaminen mihinkään parissa päivässä katoa. Nyt täytyy vaan saada kaikki irti tästä joukkueesta. Ei kokeneiden pelaajien tarvitse välttämättä kopissa metelöidä vaan kentällä. Kivenmäen tai Määtän tulee näyttää kentällä esimerkkiä ja kantaa joukkuetta näin.

Ostoksia pitää tehdä, mutta järkevästi. Puolustus tarvitsee yhden kunnon vahvistuksen, mutta mielestäni vasta verorajalla.

Ässät myös hävisi jokaisen täysmittaisen liigajoukkue-harjoitusottelun. Pahaa pelkään, että joukkueesta ollaan otettu irti mitä siitä tällä hetkellä otettavissa on.

Puolustajan hankinta verorajan jälkeen on aivan liian myöhäistä ja kuten aiemmin mainitsin: koko pakisto pitäisi uusia. Yksi mieletön läski, neljä mikkihiirtä ja yksi välimallin jätkä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Puolustajan hankinta verorajan jälkeen on aivan liian myöhäistä ja kuten aiemmin mainitsin: koko pakisto pitäisi uusia. Yksi mieletön läski, neljä mikkihiirtä ja yksi välimallin jätkä.

Olet oikeassa, mutta koko puolustuksen uudistus olisi pitänyt tehdä viime keväänä. Jyrkkiö, Korkeavuori, Sammalkangas ja toinen kaksikosta Uusitalo - Kuusisto, olisi voinut jäädä. Tämän lisäksi olisi junnut ja kaksi - kolme hankintaa. Mutta Pena ja Alpo päättivät tehdä toisin.
 
Olet oikeassa, mutta koko puolustuksen uudistus olisi pitänyt tehdä viime keväänä. Jyrkkiö, Korkeavuori, Sammalkangas ja toinen kaksikosta Uusitalo - Kuusisto, olisi voinut jäädä. Tämän lisäksi olisi junnut ja kaksi - kolme hankintaa. Mutta Pena ja Alpo päättivät tehdä toisin.


Tottakai puolustus rakennettiin Alpon kannalta toimivaksi. Puolustuksen toimivuus olisi ilmeisesti edellyttänyt, että siellä on valmentaja, joka on harjoittelun suhteen tarpeeksi vaativa.
Pena taisi tehdä sopimukset Kuusistolle, Määtälle ja Sammalkankaalle, jotka olisivat kunnossa ollessaan keskitason tai ylemmän keskitason liigapakkeja.
Jyrkkiön, Uusitalon, Korkeavuoren sopimukset tehtiin ennen Penaa. Korkeavuori ulostettiin jo. Kauden jälkeen pitäisi olla Uusitalon vuoro. Jyrkkiö luonnollisesti saa pelata Ässissä hamaan loppuun saakka huolimatta selkeistä puutteistaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös