Katupartiot – ”nyt voin tuntea oloni turvalliseksi/turvattomaksi”

  • 194 459
  • 1 974

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Asiallinen viesti, asiallisin huomioin. Kirjoittelen huomenissa hiukan syvällisempää vastausta, mutta monella tapaa jaan ajatuksesi siitä, että joku aina täyttää turvallisuustyhjiön - joka on vieläpähyvin subjektiivinen kokemus - aivan samalla tapaa kuinka jossain vaiheessa väkivaltamonopoliin syntynyt tyhjiö täytetään jonkin toimesta.

Itsekin pidän perustalta katupartiointia ok toimintana, mutta tietyistä syistä johtuen näkisin toiminnan toteutettuna jollain toisella tapaa kuin SoO:n toimesta. Ainakin teoriassa hallituksella olisi mahdollisuus siihen, tai olisi ollut, joka olisi pitänyt toteuttaa jo syksyllä ongelmien alkaessa kertyä sen sijaan, että totuus kiellettiin ja/tai sitä ei kerrottu sellaisenaan julki. Näin luotiin tilaa omaehtoisella katupartioinnille ja kun "piru" kerran on päässyt irti, on sitä paha saada takaisin pulloon.

Aivan. Tässä on myös hyvä huomioida se, että Odinit todella täyttävät sen tyhjiön tällä hetkellä ja iso osa ihmisistä sen myös hyväksyy. Tekisi mieli sanoa että suurin osa, ja se on ihan meidän päättäjien "ansiota". He tämän ovat mahdollistaneet. Jos ihmiset eivät yleisesti Odineita hyväksyisi, niin Odinit lähtisi kadulta hyvinkin nopeasti, samojen ihmisten toimesta ja aloitteesta. Samoin ne Odinit lähtevät todella nopeasti pois kaduilta, jos alkavat olla aloitteellisia rikoksen tekemisissä, sillä silloin mielipideilmasto kääntyy heitä vastaan. Samoin ihmiset noin yleisesti ovat sitä mieltä, että kaikilla on oikeus kävellä rauhassa vaikka missä porukassa julkisilla paikoilla, kun siis eivät ala rikoksia tekemään. Tähän oikeuteen tuskin kovin moni haluaa puuttua. Vai haluaisiko joku tämän palstan nimimerkeistä, että joku toinen alkaa päättää kuka saa kävellä, kenen kanssa ja missä?

Hyvä esimerkki mielipideilmastosta on Odinien ja loldierssien vertailu. Loldierssit ovat joka kerta mediassa ollessaan joko haastaneet riitaa, aukoneet päätään Odineille sekä saaneet sakkoja ja joutuneet putkaan. Odinit ovat olleet rauhallisesti, ja kuitanneet loldierssien tappeluhaluisuuden olankohautuksella ja jatkaneet etenpäin. Odinien porukassa on kiistatta tuomioita saaneita väkivaltarikollisia, jotka kuitenkin nyt ovat olleet kunnolla. Loldierssien porukassa tuskin vakavia rikoksia löytyy, todennäköisesti jotain huumetuomioita ja niskurointia ja ilkivallantekoja vaan. Mutta kummalle porukalle tällä hetkellä yleisesti naureskellaan ja kummalle ei? Kummalle löytyy yleisesti ymmärrystä ja kummalle ei?
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eikö se olisi vähän resurssien hukkaan heittämistä jos jokaista amerikkalaista risteilymummoa aletaan seuraamaan satamasta lähtien? Toisaalta rahaa saa taikaseinästä joten anna mennä vaan.

Niin, minun mielestäni tuollainen ei ole viisasta. @Telaketju sen sijaan oli sitä mieltä, että Odineita on syytä poliisien seurailla ja tuhlata siihen resursseja. Mun mielestä se on typerää ja resurssien täydellistä haaskausta.

Voisiko joku kertoa, minkälaisessa paikoissa nämä urpot marssivat? Olisi mielenkiintoista nähdä, olisiko näillä tyypeillä rohkeutta mennä rajat kiinni julisteineen esim. Turun Varissuolle. Siellä tosin asuu paljon kantasuomalaisia, joista se on hyvä paikka asua. Esim. persujen puhemies Lohelan mielestä.

Mitähän varten heidän pitäisi sinne mennä plakaattien kanssa?
 

Tuamas

Jäsen
Olen ilmeisesti huono googlettamaan, kun en pystynyt löytämään yhtään ainutta kuvaa SOO:n kerhotiloista. Pystynet auttamaan, koska olet kuvia nähnyt. Vai oletko käynyt paikan päällä toteamassa tilojen sisustuksen?

Tässä viitteenä Daily Mailin juttu, jossa "asioista uskalletaan puhua oikeilla nimillä"
Finland-based Soldiers of Odin are neo-Nazi White Supremacist led vigilantes | Daily Mail Online


Ovatko mainitsemasi kommentit annettu SOO:n tai jonkun sen paikallisosaston nimissä vai ovatko ne jonkun yksittäisen henkilön aivopieruja?

Liitteenä lähteet.

Valkoisen Suomen puolesta taistelu:
Uudelleenohjausilmoitus

Totuudenkieltäminen on kovin vahvaa.
 

Liitteet

  • 12360109_1043317385719884_8965392029220978746_n.jpg
    12360109_1043317385719884_8965392029220978746_n.jpg
    59,6 KB · kertaa luettu: 379

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Mitähän varten heidän pitäisi sinne mennä plakaattien kanssa?
Muutamia viikkoja sitten Yleltä tuli ohjelma, missä odinit marssivat Joensuussa autioilla kaduilla. Joukkion ensimmäiset miehet kantoivat rättiä, missä luki maahan muutto kuriin. Kysyn sinulta samaa, miksi he tuollaisia plakaatteja kantavat?
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Muutamia viikkoja sitten Yleltä tuli ohjelma, missä odinit marssivat Joensuussa autioilla kaduilla. Joukkion ensimmäiset miehet kantoivat rättiä, missä luki maahan muutto kuriin. Kysyn sinulta samaa, miksi he tuollaisia plakaatteja kantavat?

Nyt menen kyllä ihan mutulla tässä asiassa, mutta mun mielestä heillä ei ole mitenkään yleistä tuo plakaattien kantaminen partioidessaan. Voin hyvin olla väärässäkin, mutta en siis osaa vastata kysymykseesi. Todennäköisesti Odinit kyllä vastustavat maahanmuuttoa ihan kategorisesti, joten liittynevät siihen nuo plakaatit. Onko mielestäsi muuten noiden plakaattien kantaminen sitten rikollista tai muuten vaan väärin vai miksi kysyit?
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Onko mielestäsi muuten noiden plakaattien kantaminen sitten rikollista tai muuten vaan väärin vai miksi kysyit?
Ei ole rikollista. Sananvapaus kuuluu jokaisen suomalaisen perustuslain suomiin oikeuksiin. Sitä vaan ihmettelen, miten tuon plakaatin kantamisella suojellaan lenkkeileviä naisia. Useat naiset ovat sanoneet, että tuollaiset joukkiot pelottavat heitä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Aivan. Tässä on myös hyvä huomioida se, että Odinit todella täyttävät sen tyhjiön tällä hetkellä ja iso osa ihmisistä sen myös hyväksyy. Tekisi mieli sanoa että suurin osa, ja se on ihan meidän päättäjien "ansiota". He tämän ovat mahdollistaneet. Jos ihmiset eivät yleisesti Odineita hyväksyisi, niin Odinit lähtisi kadulta hyvinkin nopeasti, samojen ihmisten toimesta ja aloitteesta. Samoin ne Odinit lähtevät todella nopeasti pois kaduilta, jos alkavat olla aloitteellisia rikoksen tekemisissä, sillä silloin mielipideilmasto kääntyy heitä vastaan.
...
Se ettei SoO:n ulkoiluhenkisiä jäseniä ole kaduilta poistettu "samojen ihmisten toimesta ja aloitteesta" ei johdu siitä että järjestöllä olisi väestöstä suurimman osan mandaatti (joku kysely taisi olla että partiointiin suhtautuu myönteisesti 40% vastaajista, mutten tutustunut tarkemmin kysyttiinkö suhtautumista naapurivahtijärjestelmään yleisesti vai klanipäisiin lenkkeilijöihin spesifimmin), vaan siitä että (kuten hetkeä myöhemmin itsekin kirjoitit), ulkoileminen ei sinänsä ole keltään kiellettyä ja toisaalta ainakin omalta kohdaltani en pysty edes kuvittelemaan niin provosoivaa tilannetta, että suuri yleisö lähtisi aktiivisesti poistamaan ei-toivottua väkeä kaduilta. Ei sinänsä liity edes siihen että suurin osa suomalaisista on tätä "tolkun ihminen" -kategoriaa, vaan siitä että tuo vaatii melko epäsuomalaishenkistä aktiivista tunkeutumista muiden ihmisten oikeuksiin ja "tilaan".

Positiivista toki ettei SoO ole ainakaan vielä lunastanut pelkoja aktiivisesta vääränlaisten muiluttelusta. Siinähän ulkoilevat jos osaavat olla ihmisiksi, kansanterveydellisestikin hyvä juttu että syrjäytymisvaarassa olevat nuore(hko)t miehet harrastavat ulkoliikuntaa.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Tässä viitteenä Daily Mailin juttu, jossa "asioista uskalletaan puhua oikeilla nimillä"
Finland-based Soldiers of Odin are neo-Nazi White Supremacist led vigilantes | Daily Mail Online
Kerhotiloissa näytti olevan lakki ja tikari, jotka ovat kyllä turhaa ja natsikrääsää. En nyt kuitenkaan sanoisi, että tilat mitenkään pullistelivat natsikrääsää.

Liitteenä lähteet.

Valkoisen Suomen puolesta taistelu:
Uudelleenohjausilmoitus

Totuudenkieltäminen on kovin vahvaa.
Aivan käsittämättömän typerä kommentti, jonka julkaisija sietääkin kuulla kunniansa. Tunnen kaksi jäsentä, toinen Etelä-Suomessa ja toinen pohjoisessa ja heidän mukaansa ylivoimainen enemmistö halua irtisanoutua kaikesta tuollaisesta ajatusmaailmasta.
 

Anssi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kerhotiloissa näytti olevan lakki ja tikari, jotka ovat kyllä turhaa ja natsikrääsää. En nyt kuitenkaan sanoisi, että tilat mitenkään pullistelivat natsikrääsää.
Ilta-Sanomien mukaan löytyy myös Hitler t-paita. ( Daily Mail vieraili Soldiers of Odinin päämajassa: ”SS-koppalakki pääkallon päällä ja hirttosilmukka katossa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat )

Tunnen kaksi jäsentä, toinen Etelä-Suomessa ja toinen pohjoisessa ja heidän mukaansa ylivoimainen enemmistö halua irtisanoutua kaikesta tuollaisesta ajatusmaailmasta.
Lainaus em linkin takaa (tummennus oma):
Järjestön perustajan Mika Rannan mukaan myös valkoisen rodun ylivaltaa kannattavat ihmiset ovat tervetulleita ryhmään, mutta vain viisi prosenttia jäsenistä kannattaa aatetta. Toisaalta hänen mukaan yksikään jäsen ei ole voimakkaasti eri mieltä.
 

Acid

Jäsen
Natsipartiot on nyt sitten jalkautuneet tänne Helsinkiinkin – ja työllistävät poliisia. Veronmaksajana näkisin mieluummin, että poliisia ei häirittäisi tällaisilla esiintymisillä, jotta niitä rajallisia resursseja voitaisiin käyttää tärkeämpiin tehtäviin, kuten rikosten selvittämiseen.
Soldiers of Odin partioi viime lauantaina Helsingissä – poliisin mukaan toiminta ei paranna turvallisuutta - Turvallisuus - Kaupunki - Helsingin Sanomat
Näin veronmaksajana toivoisin ettei partalapsia päästettäisi näin helpolla Suomeen pilaamaan kantasuomalaisten elämiä ja valtio ( veronmaksajat) vielä kustantaa näille kaiken. Vaikka aivan todistetusti sieltä tulee aivan liikaa ongelmajätettä joilla ei tee yhtään mitään.
 

Acid

Jäsen
Missä näin on vaadittu?Mikähän tämä turvallisuustyhjiö on? Katujen turvallisuushan on parantunut vuosi vuodelta, kuten poliisikin on todennut. Taitaa olla sinun ja muiden mamu-kiihkoilijoiden mielikuvituksissa tämä "turvallisuustyhjiö".
Oletko siis sitä mieltä että ns.puskaraiskaukset eivät ole jatkuvasti lisääntyneet? Se että sinun mielestäsi pelko on turhaa, ei paljon lohduta näitä kantasuomalaisia tyttöjä/naisia joita nämä kulttuurinrikastuttajat ahdistelevat.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
@Kisapuisto väittää, että pienempien (mm. Lahti mainittu) kaupunkien katukuvassa ei juuri näe partioivia poliiseja. Mihin tämä perustuu?

Itse olen erittäin paljon keskusta-alueella viihtyvä kansalainen ja myös asunut vuosia mainitun Lahden keskustassa. Partioivia poliiseja, autoissaan toki, näkee mielestäni aivan riittävän usein. Otapa seuraavan kerran harjoitukseksi laskea poliisihavaintosi (myös sama partio, jos tulee vaikutusalueellesi toistamiseen) ja jaa havainnot havainnointiajan kanssa. Kyllä niitä siellä pääsääntöisesti näkee. Lähiöissä varmasti saisi näkyä enemmän. Jos jossain on turvallisuustyhjiö, niin se ei ole keskusta-alueet. Tietysti en tiedä havaitessani, onko partio "kiinnitetty" johonkin näppärikeikkaan mutta jos jotain akuutimpaa tulee, niin näppärihän se on joka odottelee.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Siis muutama kerta on eri asia kuin usea kerta? Asia selvä.

Voisitko kuitenkin nyt vastata, että miksi olet muutaman kerran ollut lähellä saada turpaasi hirveiltä natseilta? Oma arviosi tilanteesta? Ihan vahingossa olet niihin törmännyt ja sitten ne on uhanneet pistää sua turpaan tai jopa ampua. Mä en nimittäin tiedä ketään ihmistä, joita nuo hirveät natsit olisivat uhanneet pieksemisellä, kun tämä ihminen on ihan rauhassa dallannut pitkin jalkakäytävää, mihin vuorokaudenaikaan tahansa.
Yrität toistuvasti korostaa mm. lihavoinnin kera, että olisin jotenkin jatkuvasti natsien kanssa napit vastakkain. Kuten mainitsin alun perin, olen muutamia kertoja kohdannut äärioikeistolaisia hörhöjä. Muutama kerta ihmiselämän varrella ei ole millään mittarilla merkittävä määrä. Näistä muutamasta kerrasta korostin tapausta, jossa natsi tuli tivaamaan mielipidettäni "neekereistä" ja tämän jälkeen uhkaili minua.
Kyllä, ja vähintään yhtä useat ovat täällä todenneet että Odinit eivät luo turvattomuuden tunnetta heidän mielestään. Useat ovat sanoneet, että eivät halua Odineita kaduille, useita taas Odinit eivät haittaa. Kuka on tällöin oikeassa, ketä pitää uskoa? Päteekö tässä nyt tämä samassa viestissä aiemmin toteamasi kohta:

Tilastojen mukaan Odinien ryhmä ei ole partioidessaan tehnyt yhtään rikosta. Miksi sinä siis pelkäät niitä, jos luotat kerran tilastoihin etkä pelkotiloihin? Tietenkään tuo ihan oma lausahduksesi ei sovellu omaan tilanteeseesi, koska _________________________________________? Tilastojen valossa loldiersit ovat paljon vaarallisempi porukka partioidessaan. Pelkäätkö sinä heitä, kun kerran tilastoihin luotat?
En minä pelkää ketään. En myöskään koe, että odinit olisivat merkittävä turvallisuusuhka kansallisella tasolla. Heidän poliittinen motiivi ja rasistiset tarkoitusperänsä sen sijaan ovat huolestuttava ilmiö, koska on selvästi nähtävillä, että kyseiselle toiminnalle on jonkinlaista tilausta ja että se saa monen hiljaisen hyväksynnän.

Rikosilmoituksen jättämisestä on aina hyötyä. Jos natsit uhkailevat usein porukkaa pyssyjen kanssa niin jossain vaiheessa poliisin täytyy paneutua asiaan, nyt menettelysi takia "mitään" ei ole tapahtunut.
Jotta siitä olisi minkäänlaista hyötyä, tulisi minun todistaa jollain tasolla väitteeni ja esittää mahdollisesti tuntomerkkejä, jotta poliisi pääsisi jäljille. Tämänkään jälkeen tuskin mitään tapahtuisi - muuta kuin että joutuisin itse näkemään asian eteen vaivaa.

Mikäköhän olisi reaktiosi, jos joku äärikansallismielisten porukka julistaisi Facebookissa näin: "Meillä on unelma kaikille suljetusta Suomesta. Suomesta, joka sulkee jokaisen pois." Siinä vaiheessa ei taitaisi sinullekaan mennä läpi tuollainen newspeak-henkinen selittely, vaan silloin kiinnostaisivat sinuakin sanojen konkreettiset merkitykset.

Tietysti on mukavaa kirjoitella kamalan kauniita ja maailmaa syleileviä sanoja, joiden takana ei oikeasti olla valmiita seisomaan. Toki onneksi Emma Kari ja Veronika Honkasalo ovat valmiita sitä kaikille avointa Suomea puolustamaan, vaikka sinulle se on vain sanahelinää.
Reaktioni olisi yllättynyt, koska en odota natseilta noin kirjoituksellisesti virheetöntä ilmaisutapaa.

Saivartelusi on täysin tarpeetonta, sillä kuten kaikki tiedämme, tiedät, mitä alkuperäisellä esittelytekstillä pyrittiin välittämään yleisölle.

Oletko siis sitä mieltä että ns.puskaraiskaukset eivät ole jatkuvasti lisääntyneet? Se että sinun mielestäsi pelko on turhaa, ei paljon lohduta näitä kantasuomalaisia tyttöjä/naisia joita nämä kulttuurinrikastuttajat ahdistelevat.
Kyse ei ole minun mielipiteestäni; oletan, että puskaraiskaukset ovat lisääntyneet viime vuosina. SIllä taas ei ole kokonaisturvallisuuden kannalta juurikaan merkitystä, sillä kuten aiemmin todettua, katujen turvallisuus on kokonaisuudessaan parantunut vuosi vuodelta.

Mielikuvilla kaduilla väijyvistä puskaraiskaajista on toki helppo välittää mielikuvaa, jonka mukaan vaara vaanisi öisillä kaduilla enemmän kuin aikaisemmin. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa kuin joidenkin yksittäisten rikosnimikkeiden osalta, enkä pidä kovinkaan relevanttina tehdä moista erittelyä puhuttaessa niinkin laajasta aiheesta kuin yleinen turvallisuus.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Et pelkää ketään.. mutta juokset karkuun.

Suuresti inhoamasi avaruusnatsi uhkaa ampua sinut ja sinä et vaivaudu edes tekemään ilmoitusta...

Olisiko lisää hyviä tarinoita avaruusnatseista tarjolla?
En minä puhunut avaruusnatseista vaan äärioikeistolaisista hörhöistä. Juokseminen oli tuossa järkevin toimintamalli, koska tilanne alkoi vaikuttaa uhkaavalta.

Kolmatta kertaa en aio enää vastata rikosilmoituksiin liittyviin ihmettelyihin.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Et pelkää ketään.. mutta juokset karkuun.

Terveen itsetunnon omaava henkilö saataa juosta karkuun vaikka pystyisikin uhkaajan voittamaan. Tiedän esimerkiksi bjj:ssä ruskean vyön omaavan kaverin, joka on useammin kuin kerran ottanut ritolat uhkaavista tilanteista. Tehnyt näin vaikka pystyy laittamaan 90 prosenttia uhkaajista nippuun alle 15 sekunnin.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Useat naiset ovat sanoneet, että tuollaiset joukkiot pelottavat heitä.

Useat naiset ovat myös sanoneet pelkäävänsä Kaupan kassalla työskenteleviä miehiä.

SoO:n vastustaminen on ihan ymmärrettävää, enkä itsekään tilanteeseen ole tyytyväinen. Mutta silti toivoisin keskusteluiden kannalta perusteluksi jotain konkreettista asiaa, enkä tuollaista merkityksetöntä paskaa.
 

Tuamas

Jäsen
Terveen itsetunnon omaava henkilö saataa juosta karkuun vaikka pystyisikin uhkaajan voittamaan.

Yleensä se on myös taloudellisesti pirun paljon kannattavampaa.

Jos otat turpiisi, olet helposti saikulla viikon-pari jopa pidempäänkin, eikä työttömiltä klanipäiltä/hamppuheikeiltä mitään korvauksia saa.
Jos taas olet antava osapuoli, on hätävarjelun ja hätävarjelun liioittelun raja hiukan veteen piirretty ja on mahdollista, että joudut maksamaan korvauksia työttömälle klanipäälle/hamppuheikille, kun vedit häntä pataan.

Edit.
Lisätty tasapuolisuuden vuoksi toinenkin mahdollinen vastapuoli.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Aivan. Tässä on myös hyvä huomioida se, että Odinit todella täyttävät sen tyhjiön tällä hetkellä ja iso osa ihmisistä sen myös hyväksyy. Tekisi mieli sanoa että suurin osa, ja se on ihan meidän päättäjien "ansiota". He tämän ovat mahdollistaneet. Jos ihmiset eivät yleisesti Odineita hyväksyisi, niin Odinit lähtisi kadulta hyvinkin nopeasti, samojen ihmisten toimesta ja aloitteesta. Samoin ne Odinit lähtevät todella nopeasti pois kaduilta, jos alkavat olla aloitteellisia rikoksen tekemisissä, sillä silloin mielipideilmasto kääntyy heitä vastaan. Samoin ihmiset noin yleisesti ovat sitä mieltä, että kaikilla on oikeus kävellä rauhassa vaikka missä porukassa julkisilla paikoilla, kun siis eivät ala rikoksia tekemään. Tähän oikeuteen tuskin kovin moni haluaa puuttua. Vai haluaisiko joku tämän palstan nimimerkeistä, että joku toinen alkaa päättää kuka saa kävellä, kenen kanssa ja missä?

Hyvä esimerkki mielipideilmastosta on Odinien ja loldierssien vertailu. Loldierssit ovat joka kerta mediassa ollessaan joko haastaneet riitaa, aukoneet päätään Odineille sekä saaneet sakkoja ja joutuneet putkaan. Odinit ovat olleet rauhallisesti, ja kuitanneet loldierssien tappeluhaluisuuden olankohautuksella ja jatkaneet etenpäin. Odinien porukassa on kiistatta tuomioita saaneita väkivaltarikollisia, jotka kuitenkin nyt ovat olleet kunnolla. Loldierssien porukassa tuskin vakavia rikoksia löytyy, todennäköisesti jotain huumetuomioita ja niskurointia ja ilkivallantekoja vaan. Mutta kummalle porukalle tällä hetkellä yleisesti naureskellaan ja kummalle ei? Kummalle löytyy yleisesti ymmärrystä ja kummalle ei?

Keskustelussa katupartioinnin tarpeellisuudesta häiritsee myös se, että osa kiistää turvattomuuden tunteen olemassa olon - kyse kun kuitenkin on subjektiivisesta kokemuksesta, jota toki voidaan lisätä/vähentää oikeanlaisella viestinnällä. Mutta yhtäkaikki, Suomessa on huomattaviakin alueellisia eroja, jotka on tyystin jätetty huomiotta ja tämän kun yhdistää syksyn aikana vallinneeseen tiedotukselliseen ilmapiiriin, jossa vääristeltiin turvallisuustilannetta (rikostilastot etc) median ja valtiojohdon taholta, ollaan päästy nykyiseen tilanteeseen, jossa jo luottamuspula luo omalta osaltaan sitä turvattomuudentunnetta. Tällainen asetelma vain lisää erinäisten toimijoiden mahdollisuutta vastata huutoon ja tätä sitten vahvistaa se, että hallituksen omat toimet ovat loppujen lopuksi melkoista näpertelyä mitä tulee turvallisuustilanteen kohentamiseen. Pallo on pelattu SoO:lle sekä erilaisille vastamedioille, ja nämä vastamediat repivät kyllä jokaisesta otsikosta kaiken mahdollisen irti. Ja tämä sitten sataa SoO:n laariin ja heille tulee entistä enemmän mahdollisuuksia saada näkyvyyttä, saada tilaa ja julkisuutta - niinpä he lisäävät partioidensa määrää viikko viikon jälkeen (joskin eräillä seuduilla samat partiot kiertävät useammalla paikkakunnalla - mutta se näkyvyys!). Välttämättä partioilla ei ole suurta vaikutusta vallitsevaan tilanteeseen, mutta sillä huomiolla ja näkyvyydellä on suurehko psykologinen vaikutus - ollanko jo tilanteessa, jossa on syntynyt itseään ruokkiva asetelma ja SoO:n kannatus tulee kasvamaan (ja sanoisin, että tämä tulee jollain muotoa kanavoitumaan myös SVL:n kannatuksen kasvuna ja tätä pidän itseasiassa huolestuttavampana ilmiönä kuin itse katupartiointia).

Mielestäni on aivan oikein todeta, että päättäjiä toimettomuus/virheellinen toiminta mahdollisti syksyllä ja alkutalvesta tämän kehityksen, he pelasivat pallon vastustajalle ja vastustaja kiitti tästä namupassista. Suurempi ongelma on sitten se, että viimekädessä hallitus ei ole itsekään kyennyt tarjoamaan mitään todella konkreettista parannusehdotusta tilanteeseen, sen omat konkretian toimet turvallisuustilanteen kohentamiseksi ovat minimaalisia. Poliiseja ei ole määräänsä enempää, mutta asetelmaa ei paranna lain puheet poliisin toiminnan karsinnasta. Ja vaikka poliiseja ei ole määräänsä enempää, sisäministeriöllä olisi mahdollisuus turvautua muihinkin keinoihin, tai sitten kutsua eläkkeelle jääneitä poliiseja takaisin hommiin (rahoitus lisäbudjetista) tai miettiä sitä onko turvauduttava virka-apupyyntöön tms. Samoin rajan ongelmiin on ehdottomasti kiinnitettävä huomiota > eläkeläisiä kutsuttava kevääksi/kesäksi töihin etc. Keinoja olisi jos olisi todellista tahtoa niiden toteuttamiseen.

Ja edelleen, jos joku väittää, että kaduilla on turvallista niin niin siellä onkin - keskimäärin, mutta samalla tunnetasolla muutos on suuri, eikä tätä muutosta pidä aliarvioida. Minuun ei kohdistu sama uhka mikä kohdistuu parikymppisiin naisiin, ja kun tarkastellaan kokonaisuutta, on tolkutonta kiistää olosuhteiden muutosta. Tai kieltää toisen tunteita.

vlad
 
Jotta siitä olisi minkäänlaista hyötyä, tulisi minun todistaa jollain tasolla väitteeni ja esittää mahdollisesti tuntomerkkejä, jotta poliisi pääsisi jäljille. Tämänkään jälkeen tuskin mitään tapahtuisi - muuta kuin että joutuisin itse näkemään asian eteen vaivaa.

Rikosilmoituksen tekeminen netissä vie aikaa muutaman minuutin eikä sen yhteydessä tarvitse esittää mitään todisteita tapahtuneesta. Vaatiihan se hieman vaivannäköä kuten aiheesta keskustelu nettifoorumillakin, mutta enemmän hyötyä siitä rikosilmoituksesta on itse asialle kuin viesteistä Jatkoaikaan.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Ozan Yanar heitti (verbaalisesti) Sampo Terholle aika hyvän kommentin. Eli ne perussuomalaiset, jotka hyväksyvät katupartiot, koska ihmisillä on oikeus liikkua kadulla, suhtautuisivat asiaan eri tavalla, jos katupartioiden tarkoitus olisi liikkua sharia-lain nimessä. Terho ei voinut paeta tätä kommenttia ja hetken hiljaisuuden jälkeen totesi, että "ihmisillä on oikeus liikkua kaduilla". Minä en usko, että Terho suhtautuisi asiaan tuolla tavalla.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Ozan Yanar heitti (verbaalisesti) Sampo Terholle aika hyvän kommentin. Eli ne perussuomalaiset, jotka hyväksyvät katupartiot, koska ihmisillä on oikeus liikkua kadulla, suhtautuisivat asiaan eri tavalla, jos katupartioiden tarkoitus olisi liikkua sharia-lain nimessä.
Olisihan tuo mielenkiintoista, jos tummat partaiset miehet alkaisivat partioida kaduilla kulkien odineiden perässä turvaamassa, että odinit eivät vahingoita muslimeita. Joku voisi varmaan persujen mielestä vapaasti kantaa Isisin lippuakin, kun kaduilla saa kävellä ja mielipidettään osoittaa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Olisihan tuo mielenkiintoista, jos tummat partaiset miehet alkaisivat partioida kaduilla kulkien odineiden perässä turvaamassa, että odinit eivät vahingoita muslimeita. Joku voisi varmaan persujen mielestä vapaasti kantaa Isisin lippuakin, kun kaduilla saa kävellä ja mielipidettään osoittaa.
Tästäpä muistui mieleeni dokkari jo useamman vuoden takaa. Siinä seurattiin (muistaakseni Göteborgissa) islamiin kääntyneen etnisyydeltään ruotsalaisen nuorehkon miehen saudihenkistä "moraalipartiota". En kyllä muista millä mielellä paikalliset toimintaan suhtautuivat, mutta melko kylmäävältä tuntui tyypin intomielinen selvitys siitä miten pyrkii kitkemään saatanalliset moraalittomuudet maailmasta, tarpeen vaatiessa vääräuskoiset väkivalloin kouluttamalla.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Ozan Yanar heitti (verbaalisesti) Sampo Terholle aika hyvän kommentin. Eli ne perussuomalaiset, jotka hyväksyvät katupartiot, koska ihmisillä on oikeus liikkua kadulla, suhtautuisivat asiaan eri tavalla, jos katupartioiden tarkoitus olisi liikkua sharia-lain nimessä. Terho ei voinut paeta tätä kommenttia ja hetken hiljaisuuden jälkeen totesi, että "ihmisillä on oikeus liikkua kaduilla". Minä en usko, että Terho suhtautuisi asiaan tuolla tavalla.

Tämä olisi muuten erinomainen kysymys myös tällä palstalla. Nämä kaikki Soldiers of Odin (tirsk) katupartioiden puolustelijat, tokihan puolustelisitte myös vastaavaa Sharia of Allah ryhmittymää kaduillamme? Jos heidän päämääränään olisi turvallisemmat kadut kaikille.
 

sinikettu

Jäsen
Jos nuo hypoteettiset partiot pitäisivät huolta siitä, että Suomen kaduilla käyttäydyttäisiin lainkuuliaisesti Suomen lakia kohtaan samalla kunnioittaen Suomen lakia, niin sehän olisi aivan loistava juttu. Jos puolestaan kyseiset partiot käyttäisivät Sharian tulkintaa ja katkoisivat ihmisten käsiä ja kivittäisivät hengiltä naisia, vääräuskoisia, tai harjoittaisivat muita Suomen lain vastaisia tekosia, se olisi kitkettävä välittömästi pois.

Melkoisen huono ja provosoiva kysymys ilman minkäänlaista kontekstia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös