Richardsin sopimuksen yksityiskohdista sen verran, että miehen palkka on $300000/kuukausi. Aika kovaa palkkaa Kazan on maksamassa miehelle.
Kyseenalaistaisin kuitenkin hieman tällaisten palkkojen maksamisen järkevyyttä. OK, on hienoa että Venäjällä nähdään paljon maailmantähtiä, ja sarjan taso varmasti nousee korkeammalle kuin vuosiin.
Mutta entä sitten, kun NHL taas jatkuu? Suurin osa pelaajista tulee varmasti palaamaan takaisin rapakon taakse. Onko NHL-pelaajiin investoiduista miljoonista ollut mitään konkreettista hyötyä? Ehkä Superliiga onnistuu houkuttelemaan supertähdillä enemmän faneja, mutta pysyvätkö fanit edelleen katsomoissa, kun NHL-pelaajat palaavat Pohjois-Amerikkaan?
Eikö olisi kuitenkin järkevintä sijoittaa maan kiekkoilussa liikkuvat valtavat rahasummat junioritoiminnan kehittämiseen? Vaikka Venäjä onkin Kanadan ohella juniorikiekkoilun ykkösmaa maailmassa, niin paljon parannettavaa varmasti on edelleen. Koska maan kiekkoilussa kiistatta liikkuu rahaa enemmän kuin sitä edes osataan käyttää, niin näillä rahoilla varmasti rahoittaisi myös paljon uusia halleja, uusia varusteita junioripelaajille, uusia junioriohjelmia, ja juniorivalmentajien palkkauksia.
Jalkapallo on Venäjällä selvä ykköslaji, mutta oikeilla investoinneilla kiekkoilu voisi minusta tosissaan haastaa sen aseman. Aikanaan panostukset näkyisivät myös huippupelaajien määrän lisääntymisenä, kun lajin pariin saadaan enemmän massaa, ja sitä kautta enemmän lahjakkuuksia.
Superliigan jokainen joukkue on tällä hetkellä varakkaampi kuin yksikään SM-liigan joukkue. Varallisuuden oikea sijoittaminen on tärkeää. En ole lainkaan varma, että miljoonien syytäminen (etenkään ulkomaalaisille) tähtipelaajille on paras mahdollinen sijoituskohde.
Kazan tosin on poikkeuksellisen rikas jopa Venäjän olosuhteissa. Joukkue on sanalla sanottuna ökyrikas, jolla on rahaa enemmän kuin se pystyy käyttämään. Voidaan hyvin puhua maailman rikkaimmasta kiekkojoukkueesta myös NHL mukaanlukien. Kazaniin on valmistumassa uusi huippumoderni urheilupalatsi, jossa Ak Bars tulee myös pelaamaan ottelunsa. Ak Bars Kazan on ainutlaatuinen tapaus myös Venäjällä. Kaikki Superliigajoukkueet eivät tietenkään ole aivan näin varakkaita. Mutta melkoisesti ajat ovat muuttuneet sitten 1990-luvun alun, jolloin venäläisseuroilla oli vaikeuksia kustantaa varusteita pelaajilleen.