Kaskiselle kenkää, kuka tilalle?

  • 592 038
  • 3 412

Il Gladiatore

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, AS Roma
Antaisin 4 ottelua aikaa:
18.1 pelicans-tps
19.1 tps-jukurit
25.1 ässät-tps
26.1 tps-ässät

Kelkka pitää pystyä kääntämaään kun vastustakatkin Pelicanssia lukuunoamatta, altavastaajia.
Tuplapelit ässiä vastaan tärkeä, koska pitäisi osoittaa että träppiä vastaan pystyy pelaamaan.

En ole oikeastaan ikinä valmentajan kenkimisen kannalla. Mutta kyllä omakin mieli saattaa muuttua jos noista peleistä ei tule voittoja 3/4. Mieluiten täysiä pistepotteja.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En usko että Kaskinen saa kenkää tällä kaudella, kyllä mä katsoisin kauden kuitenkin loppuun ja kädet ristissä toivon että Korppari ja Suoranta tulevat kuntoon. Kaksi juurikin sellaista pelaajatyyppiä joita tarvitaan ja nyt uupuu.

Kauden jälkeen sitten monoa jos ihan vihkoon menee loppukausi eli ei päästä top4 joukkoon.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Onko top 4 paikasta ikinä potkaistu valmentajaa pihalle? Tää ketju on aivan naurettava.

Ja kun historia ei tunne tällaista tapausta, niin nytkään ei pidä reagoida. Pitää vain käydä otteluissa ja taputtaa paatoksellisesti, kun kipeäksi itsensä maksaneet katsojat näkisivät tähtien surffaillessa selkä suorana jokaisen hyökkäyksen puurouduttua vastustajan siniselle ja kotijoukkueen valmentajan seuratessa tiiviisti reagoimatta mitenkään. Lopuksi kuullaan satuja ylimääräisistä reisivatsapeppu-kuntopiireistä ja sisäisistä kokouksista sekä jostain mystisestä työnteosta sekä haalareista.
 

tombz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps,Nhl,Tuto,Turkulainen juniorijääkiekko
Valmentajaa vaihtamalla kesken kauden noi ongelmat ei todellakaan parane. Odotan itseasiassa hyvin samanlaista kautta kuin viime vuonna koska kaikki viittaa siihen tällä hetkellä. On niitä syvä tappioputkia ollut muillakin esimerkiksi Tapparalla oli pidempikin alla muistaakseni. Joukkueessa on vain liikaa alisuorittajia tällä hetkellä jotka pitää saada pelaamaan tasollaan. Etenkin Palve sekä maalipaikkojentuhlaaja ykkösmies Nurmi kismittää eniten. Mutta tiesin tämän jo kun Wirtanen lähti että tulos tulee heikentymään. Silloin tepsillä oli käsissä unelmamateriaali ja jopa yksittäisten pelaajien poislähtö voi laittaa päälaelleen kaiken.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Emme ole lainkaan uudessa tilanteessa, palataanpa reilun 10 vuoden takaisiin tunnelmiin, kun Hantta Virtaa erotettiin, poiminta Hantan ketjusta:

Pääasia nyt vaan että kerralla lähtee koko porukka, ei jätetä sinne edes Kaskista vaikka hänestä mulle on jotenkin jäänyt positiivinen kuva. Muutos on hyvä silloin kun se tehdään lähtökohdasta jolla haetaan joukkueeseen uutta puhtia ja ilmettä, pelkään pahoin että tässä taas hätiköidään ja otetaan vaan joku että saadaan sanoa että tehtiin jotain...
 

septi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eikös Antsakin jossain vaiheessa sanonut, että turbulenssin aika on ohi, ja tehdään valmennuksellekin polku (jota ei ole toki avattu tarkemmin) ja osin tästä syystä Kaskisellakin on kolmen vuoden sopimus. Vai muistanko omiani?

Tässä valossa olisi kyllä erikoinen ratkaisu kenkiä valmentaja joukkueen ollessa 2. sijalla, vaikka surkeasti onkin pelattu viime aikoina. Ehkä jos tässä nyt hävittäisiin yli kymmenen matsia putkeen niin sellainen voisi olla harkinnan alla, muuten tämä kausi kyllä mentäneen Kaskisella loppuun, ja hyvä niin. Luulisi erityisesti tämän seuran kannattajien tietävän hyvin onnistumisprosentin kesken kauden tehdyissä valmentajanvaihdoissa. Suikkanen onnistui, kukaan muu ei. Sitä Jugin ajan viimeisen sijan välttämistä pisteellä en laske onnistumiseksi, vaikka "se olikin meidän mestaruus".

Muutenkin kyllä huvittavaa settiä, kun edes vitsillä jotain Kuusamakujan egoistia ja maikkarin kalapaitapelleä täällä esitetään ratkaisuksi. Myöskin jonkun vittumaisuuden nostaminen valmentajastuntin tärkeimmäksi piirteeksi on koomista. Kun joukkue on noin pahasti lukossa niin mikään vittuilu ei sitä lukkoa avaa. Työnteko ja eteenpäin katsominen ja pienet onnistumiset ovat ne joita tarvitaan.

Helpotusta ei ole luvassa, Pelicans on vetänyt viimeiset 10 ottelua 2,4 pinnan keskiarvolla ja Ässillä ei ole mitään hävittävää, voivat pellailla rennosti.

Vielä täytyy vaan (kieltämättä naiivistikin) luottaa siihen että joukkue ja valmennus löytävät keinon kipsin murtamiseen, koska muuta järkevää vaihtoehtoakaan ei ole. Kauden päätyttyä katsotaan lopputulos ja reagoidaan siihen.
 

Sister luck

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos pudotaan sääleihin, niin ensi kaudeksi uusi valmentaja.Tämä kausi Kaskisella. Historia on osoittanut että hyvin harvoin kesken kauden valmentajan vaihdos on tuonut toivottua muutosta.
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eikös Antsakin jossain vaiheessa sanonut, että turbulenssin aika on ohi, ja tehdään valmennuksellekin polku (jota ei ole toki avattu tarkemmin) ja osin tästä syystä Kaskisellakin on kolmen vuoden sopimus. Vai muistanko omiani?

Jotain tälläistä itsekin muistelen. Tämä ei tosin alkanut kovin ruusuisesti sillä Juuso Nieminen lähti jo ensimmäisen kauden jälkeen. Mikäköhän tässäkin taustalla.

Mutta vakavasti puhuen. Kun tälläisestä valmentajapolusta on ollut puhetta niin olisiko seuran sisällä joku potentiaalinen päävalmentaja edustusjoukkueelle? Enkä puhu siis tästä kaudesta, enkä välttämättä ensi kaudesta vaan tulevaisuudessa.

Sami Salo on muistaakseni puhunut että hän on tulevaisuudessa kiinnostunut päävalmentajan tehtävistä. Myös Petteri Nummelin aloitti tällä kaudella valmentamisen. Olisikohan Petussa potentiaalia päävalmentajaksi tulevaisuudessa? Entäs tämä A-junnuissa vaikuttava Bogdanov?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Myöskin jonkun vittumaisuuden nostaminen valmentajastuntin tärkeimmäksi piirteeksi on koomista. Kun joukkue on noin pahasti lukossa niin mikään vittuilu ei sitä lukkoa avaa. Työnteko ja eteenpäin katsominen ja pienet onnistumiset ovat ne joita tarvitaan.

Ammattilaisurheilussa pelaajat aistivat kyllä tarkkaan milloin koutsi on ns. menettänyt kopin. Ote on hävinnyt ja kiva keskustelukulttuuri on yhtäkkiä muuttunut kaverilliseksi läpinäksi, kukaan ei johda joukkuetta. Jotta kierroksia saadaan irti tulee vaatimustason ja auktoriteetin nousta joukkojen edessä. Silloin koppi on taas valmentajan hallussa ja uskottavuus taattu, mikä on voittavan joukkueen normaalia anatomiaa. Nyt ei lämpimät sadut ja tarinat jostain mindfulnessista ja me-hengestä auta.

Nykyään siloteltu tee-kutsut - tyyppinen valmennus on In ja vanhan liiton autoritäärinen valmennus out. Näen itse vain ratkaisuksi että tarpeeksi karismaattinen ja voittamaan tottunut valmentaja osaa umpisolmun avata tai ohjata pelin raiteilleen. On helppo haukkua Jorea, mutta harva hänen joukkueessaan kiemurteli samalla tavalla vastuuntunnottomasti kuin muutama maailmantähtemme tällä hetkellä. Aina ei tarvitse myöskään huutaa. Big Daddy ohjasi katastrofikauden aikanaan maaliin prosenttikiekolla ja silkalla auktoriteetilla. Miten niin kuriton ja sekalainen seurakunta yhtäkkiä alkoi muka niin taistelemaan kesken vitun huonosti menneen kauden?
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Olisikohan Petussa potentiaalia päävalmentajaksi tulevaisuudessa? Entäs tämä A-junnuissa vaikuttava Bogdanov?

Hankala nähdä Nummelinien klaania missään valmennukseen liittyvässä niin kauan kuin Koivujen klaani on näin lähellä edustusjoukkuetta. Toisaalta tämä lähentäisi varmaan Kiprusoffien klaania lähemmäs Tepsiä ja esim. Kipper mukaan valmennukseen. Jos poika-Bogdanov on yhtään koutsina kuin isänsä, tultaisiin lähemmäs Jursin karismaattisia aikoja.
 

Zodiac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thunder Bay Bombers
Ei Kaskinen tällä kaudella potkuja tule saamaan. Olisi idioottimaista kenkiä Kalu nyt pihalle vaikka pieni suvantovaihe menossa. Osoittaisi täydellistä typeryyttä kun kumminkin kolmantena ollaan sarjassa.

Eiköhän kyse ole kumminkin että Hauki alkaisi ottaa koppeja ja pojat tekemään maaleja.
 

Hantta#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Niinkuin Pavlikovsky kirjoitti niin kyllä pelaajat tosiaan aistivat heti milloin koppi ei ole enää valmentajan hallussa. Ilmeisesti tilanne on jo päässyt senverran pahaksi koska jo katsojatkin sen huomaavat.
Jo pelkästään joukkueen kurittomuus ja maalien jälkeiset väkinäiset tuuletukset kertovat siitä että kaikki ei tosiaankaan ole kunnossa.
Joukkueeseen on kuitenkin jo tässä vaiheessa panostettu paljon( muutama palanen toki vielä puuttuu loukkaantuneiden lisäksi) joten olisi sääli jos tämäkin kausi hukattaisiin jättämällä edes yrittämättä tehdä tarvittavia muutoksia koska suunta on menossa niin vahvasti alaspäin toistaen viime kauden virheitä.
Mitään loppukauden stunttia on turha hakea penkin taakse vaan koutsi joka sitten jatkaisi työtään myöskin ensi kaudella.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, ettei Kaskiselle pidä kesken kauden antaa potkuja. Yhtä tyhmää olisi myös se, ettei hänelle kauden päätteeksi annettaisi potkuja, jos kausi päättyy urheilulliseen mahalaskuun. Vain kolmen parhaan joukkoon sijoittuminen kevään play offeissa voisi olla se asia, joka pelastaisi Kallen työpaikan ensi kaudeksi. Muussa tapauksessa sen pitäisi olla Kallelle,( Rintaselle ja Salolle ) good bye kauden päätteeksi. Mahdollisuutta vetää kolmatta vuotta putkeen vihkoon ei pidä kenellekään ammattilaisurheilussa antaa, vaikka olisi kuinka hyvä ”löylymies”.

TPS tarvitsisi ehdottomasti meritoituneen päävalmentajan, jolla olisi sellaiset näytöt ammattitaidostaan takataskussaan, etteivät TPS:n ”tähdet” pystyisi naureskelemaan valmentajan ohjeille ja pelishabloonalle, kuten nyt Kallen kanssa tehdään, kun hänellä ei ole mitään näyttöjä. Kallella ei ole minkäänlaista auktoriteettia pelaajiston keskuudessa. Kotimaasta ei varmasti TPS:lle pätevää meritoitunutta valmentajaa löydy, joten nyt olisi todella tarvetta hakea sellainen ulkomailta. Ammattimiehet ovat varmasti kalliita, mutta kyllä kai rahoittajatkin alkavat vihdoin uskoa, ettei valmentajaksi voida valita ihan ketä tahansa, olkoonpa sitten kuinka kiva kaveri tahansa. Satsaaminen valmennukseen on kaiken menestyksen pohja.

Jos valmennus ei ole tätä päivää, niin joukkueeseen uhratut eurot menevät suurelta osin hukkaan. Valmennuksen ja joukkueen on ”puhuttava” samaa kieltä. Joukkueen on uskottava valmennuksen tietotaitoon ja valmennuksen on uskottava, että joukkueen pelaajat pystyvät pelaamaan sellaista kiekkoa, mitä valmennus haluaa. Nyt TPS: n tilanne on sellainen, etteivät pelaajat näytä alkuunkaan uskovan valmennuksen pelikirjaan. Siksi pelaajat pelaavat vain itselleen eikä joukkueelle, ja jälki on nähdyn näköistä. Kukaan ei vastaan mistään ja palavereita pidetään milloin milläkin kokoonpanolla, mutta kurssi ei kuitenkaan muutu mihinkään, kun luottamus on menetetty puolin ja toisin.

Keväällä nähdään, onko TPS:n johdolla ammattitaitoa sen suhteen, että se osaisi tehdä oikeita johtopäätöksiä vai toimitaanko edelleen ”saunaseurapohjalta”, jolloin vaatimustaso on mitä on, ja sitten ihmetellään suut auki, kun miljoonat meni aivan harakoille eikä menestystä saatukaan, vaikka euroja laitettiin menemään todella paljon. Syyt ja seuraukset pitäisi vihdoin selvittää pohjamutia myöten. Muutoin ei mikään muutu ensi kaudellakaan.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Mahdollisuutta vetää kolmatta vuotta putkeen vihkoon ei pidä kenellekään ammattilaisurheilussa antaa, vaikka olisi kuinka hyvä ”löylymies”.
Varsinkin kun tuo ensi kauden joukkue on jälleen kasattava melkoisen alusta asti - aika vaatimaton runko siellä nyt on valmiina. Kakon ja Palveen sopparit voitaneen joka tapauksessa unohtaa.

Ja asiallinen kirjoitus aurajoelta muutenkin.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Varsinkin kun tuo ensi kauden joukkue on jälleen kasattava melkoisen alusta asti - aika vaatimaton runko siellä nyt on valmiina. Kakon ja Palveen sopparit voitaneen joka tapauksessa unohtaa.

Ja asiallinen kirjoitus aurajoelta muutenkin.

En mä tosta Palveen sopparista kovin huolissaan olisi. Aika timanttinen kevät täytyy vetää, että siirtyisi muualle.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
En mä tosta Palveen sopparista kovin huolissaan olisi. Aika timanttinen kevät täytyy vetää, että siirtyisi muualle.
En mäkään tavallaan olisi jos tämän hetkistä ajattelee. Mutta veikkaan, että tuolta itänaapurista ollaan kaveri jo naarattu. Ei ne Palveen taidot ole minnekään kadonneet, ne on siellä, missä koko joukkueen taidot ja tehot ovat. KHL vetää puoleensa joka vuonna aika paljon paskempiakin - niille on sit niin helppo antaa lapikasta kun ei enää palvelukset kiinnosta tai joukkue vetää muuten vihkoon. Nähty tälläkin kaudella.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Kyllä minä ainakin nykyisenlaiselle Palveelle toivottaisin hyvää matkaa jonnekin muuhun organisaatioon. TPS ei tarvitse selkä suorana itselle pelaavia rahastajia yhtään ensi kaudella, joten kiitos ja näkemiin Palveelle.
 

Bonsai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + länsirannikon muut joukkueet
Tuskin Kalle tälla kaudella mitään potkuja saa. Mutta jotain ryhtiä tuohon touhuun pitää saada ja nopeasti, sieltä on vielä ainakin neljä joukkuetta tulossa ohi jos koko joukkue pelaa kuin Ilkka Heikkinen.
 

Black Star

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En mä tosta Palveen sopparista kovin huolissaan olisi. Aika timanttinen kevät täytyy vetää, että siirtyisi muualle.

Niittymäkihän tätä jo aiemmin valitteli että nykyään tehdään jo syksyllä sopimukset seuraavasta kaudesta. Palve veti marraskuun loppuun asti piste per peli tahdilla. Alkukausi oli melkoista lentoa ja samoin viime kauden loppu. Lisäksi tuli maajoukkuekutsu.

Noilla näytöillä on hyvinkin voinut jo tehdä pahvin rahakkaampiin sarjoihin. Jännä nähdä kauden jälkeen miten käy.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Yleisin ratkaisu kengitylle valmentajalle on nostaa apuvalmentaja ykköseksi tai hommata joku helppoheikki vetämään kausi loppuun. Tällaisissa tapauksissa aniharvoin mitään parempaa on luvassa ja parempi vaihtoehto on mennä päävalmentajalla kausi loppuun.
Potkuja annettaessa pitäisi korvaajan olla kykynsä todistanut ammattimies jolla on realistiset mahdollisuudet kääntää joukkueen kurssi ylöspäin, Tapola ja Westerlund olisivat mielenkiintoisia nimiä jos kurssi ei ala Palloseuralla oikenemaan, kokonaan eri asia onko tuon tason valmentajia saatavilla, jos ei niin vaihdokset on syytä unohtaa.
 

MarkoPalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, Hammarby IF, Jokerit
Niittymäkihän tätä jo aiemmin valitteli että nykyään tehdään jo syksyllä sopimukset seuraavasta kaudesta. Palve veti marraskuun loppuun asti piste per peli tahdilla. Alkukausi oli melkoista lentoa ja samoin viime kauden loppu. Lisäksi tuli maajoukkuekutsu.

Noilla näytöillä on hyvinkin voinut jo tehdä pahvin rahakkaampiin sarjoihin. Jännä nähdä kauden jälkeen miten käy.

Sivusta sen verran, että se on juurikin näin. Loppuvuodesta kerroin palstalla tästä vihiä saaneena, niin heitettiin että ”mikäs letkautus se tämä on” ja ”hämeenlinnalaisten huuteluja on turha uskoa”. Ei sillä, monen asian summa on Oulan tilanne, ei hän tahallaan vihkoon vedä. Kun ei kulje, niin ei kulje. Ilmeisesti myös kommunikaatio valmennukselta ollut ”haastavaa”. Mutta nämä nyt on näitä, totuutta ei tiedä kun kopissa olijat (jos aina nekään kaikki).

Kaskinen ei ole TPS:n kaltaisen suurseuran arvoinen ja tasoinen valmentaja. Sekin on jo ennenkin todettu. Pitäisi olla muutakin kompetenssia kuin läheiset välit Koivun klaaniin ja ystävyys Sakuun jo lapsesta saakka.

PS. Muistaakos kukaan, kukas se olikaan TPS:n A-nuorten Suomen mestaruuden vuonna 1992 voittaneen joukkueen kapteeni? Olisi luullut, että Saku, mutta eipä ollut, vaan....
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Kaskisen ote on joukkueeseen täysin yhden tekevää muovia. Heikke Leimekin olisi ottanut 2-0 tilanteessa aikalisät, joukot kasaan ja pari vittua ilmoille ja show must go on. Mutta eihän tämä klaanin kaveri sitä halua tehdä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Enjoy

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaskisen ote on joukkueeseen täysin yhden tekevää muovia. Heikke Leimekin olisi ottanut 2-0 tilanteessa aikalisät, joukot kasaan ja pari vittua ilmoille ja show must go on. Mutta eihän tämä klaanin kaveri sitä halua tehdä.
Ehkä hieman väärä hetki ottaa aikalisä, jos maalia mennään tarkastamaan videolta, kun aikalisän veroisen tauon silläkin saa. Nykysäännöillä aikalisä on hyvä pyrkiä olemaan käyttämättä mahdollisimman pitkään, jotta haasto-oikeus säilyy.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös