Kaskiselle kenkää, kuka tilalle?

  • 593 492
  • 3 412

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
Täällä kun vaaditaan johtajuuden perään, niin avataanpas hiukan termiä. Eli mitä konkreettisia toimenpiteitä johtajuudelta odotat? Onko tehopisteet johtajuuden ilmentymä vai pystyykö sitä osoittamaan tehottomanakin? Vai lähteekö se jokaiselta sisältä? Mitä Kalle & co voisi asian eteen tehdä?
 

Fremont

Jäsen
Ehkä kannattaisi uhata joukkuetta Tamin kahden tunnin "Prinsiipit"-luennolla, jos kohta asennetta ei ala löytymään.

Kolmesta vuodesta Kaskisen tullessa kai oli suunnitelma? Tässä kohtaa ei kauheasti haittaisi, vaikka se jäisi kahteen. Tosin, joukkueesta puuttuu oman näkemykseni mukaan johtajuuden ohella hiekkapaperia. Yksi Jonne ei vain riitä, jos muut hiihtelevät laitoja pitkin. Huolestuttavaa että Pajuniemen ja Niemisen sopimuksista ei ole mitään kuulunut, sen sijaan ollaan hankkimassa yhtä random-laituria Ruotsista. Tuleeko siinä sitä kuulua johtajuutta ja kiekon syöntiä, epäilen. Wirtanen takaisin ja JJ puolustukseen olisi hyvä alku, mutta vaikuttaa siltä, että Kaskisen joukkueessa ei rymistelijöille ole tilaa. Tulos nähdään keväällä.
 

Lätkäfani66

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS
Johtajuus on sitä, mitä teet kentällä ja kopissa. Se ei tarkoita välttämättä pisteitä ja tehoja, eikä myöskään pelkkää huutamista kopissa. Se on esimerkin näyttämistä muille - ja varsinkin nuorille. Kopissa se tarkoittaa uskallusta avata suunsa ja puhua ihan kaikille - ja musta ainoastaan Jonne tämän hetkisistä pelaajista tuntee jokaisen noista pelaajista. Jos Pikkarainen olisi edelleen joukkueessa, olisi siinä toinen oma kandidaattini. Ja tämä johtajuus ei siis ainakaan mun silmissäni tarkoita niitä tilastojen tehoja.
Muista tässä yhden aiemmista matseista kun taidettiin olla vastustajaa perässä, mutta noustiin ohi (peliä en nyt jaksa muistaa). Lehdistötilaisuudessa Kallelta kysyttiin, mitä tapahtui kopissa erätauolla - pitikö korottaa ääntä? Kalle vastasi, ettei hänen tarvinnut tehdä yhtään mitään - Jonne otti tilanteen haltuunsa. Eikä takuulla vaan huutanut siellä kopissa. Jokainen, joka on nähnyt ja kuullut Jonnen haastatteluja, tietävät varmasti minkälaisesta joukkuepelaajasta on kyse!
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Täällä kun vaaditaan johtajuuden perään, niin avataanpas hiukan termiä. Eli mitä konkreettisia toimenpiteitä johtajuudelta odotat? Onko tehopisteet johtajuuden ilmentymä vai pystyykö sitä osoittamaan tehottomanakin? Vai lähteekö se jokaiselta sisältä? Mitä Kalle & co voisi asian eteen tehdä?
Päävalmentajalta täytyy löytyä korkea vaatimustaso joka pitää jo kesätreeneissä tehdä selväksi ettei siitä lipsuta tai jos homma ei pelitä niin ryhdytään konkreettisiin toimenpiteisiin välittömästi.
Pelien aikanakin pitäisi joukkuetta pystyä herättelemään ja reagoimaan nopeasti kun tilanne sitä vaatii eikä seistä paskanjäykkänä fläppitaulu kädessä, ainoana elonmerkkinä purkkaa jauhavat leuat.
Kyllähän se yläkatsomoonkin paistaa ettei vaatimustaso/taktiset asiat Kaskisen poppoolla ole aivan reilassa.
Ei kaiken tarvitse olla aina kivaa.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Täällä kun vaaditaan johtajuuden perään, niin avataanpas hiukan termiä. Eli mitä konkreettisia toimenpiteitä johtajuudelta odotat?

Wikipedia:

Johtaminen on ryhmän toiminnan ohjaamista, joukon käskemistä tai komentamista, sen päällikkönä, esimiehenä tai johtajana toimimista.[1] Johtaminen on tavoitesuuntautunutta vuorovaikutteista sosiaalista toimintaa. Johtamisen avulla pyritään siihen, että joukko ihmisiä toimii paremmin ja tehokkaammin kuin ilman johtamista. Johtaminen on toimintaa, jossa on tarkoitus saada aikaan tuloksia ihmisten avulla ja ihmisten kanssa. Tässä johtamisen määrittelyssä korostuu tulosten aikaansaaminen ihmisten avulla ja kanssa – ei itse tehden. Johtaminen tapahtuu siis aina ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa. Tämä johtamisen määrittely on yleisesti hyväksytty ja sen alkuperä on yhdysvaltalaisen tutkijan Mary Parker Follettin (1868–1933) ilmaisussa ”the art of getting things done through people”lähde

Johtajuutta voi tehdä kentällä kuka tahansa pelaaja jos haluaa. Forsströmkin voi johtaa tavallaan syödä kiekkoja, heittäytyä laukausten eteen, ajaa tilanteet loppuun jne. Se on merkki vaihdossa istuville vellihousuille, että nyt taistellaan.

Johtajuutta voi myös edustaa joku kokenut, voittanut, karismaattinen pelaaja, joka on teoillaan ansainnut aiemmin muiden/lauman kunnioituksen. Saku/Mikko Koivu, Tomi Kallio, Tallen, Perrin, Sami Salo, Tony Virta, Hannu Virta, Numppakin tavallaan, Vahalahti, Eloranta, jopa Miikka Kiprusoffkin, kyllä sä tiedät, meillä on Tepsissä näitä aina ollut. El Capitano. Hänellä on kiveksiä vaatia joukkueelta voittoa vaativia asioita, koska hän tietää mitä voittaminen vaatii. Hän laittaa itsensä likoon ja menee vaikka itse tappelemaan maalin eteen ja ottamaan osumat. Näillekin pelaajille tulee huonoja päiviä ja selkä suoristuu, mutta silloin he ruoskivat itseään. Nämä pelaajat vihaavat häviötä. Sieltä se lähtee. Kaikista pelaajista ei tähän ole. Ei tarvitsekaan. Ei Kai Nurminen ollut koskaan mikään joukkoja edestä käskevä soturi, vaan virran mukana kulkeva maalintekijä. Johtavat pelaajat johtavat arvoillaan, käyttäytymisellään, asenteillaan kentän ulkopuolellakin. Joku viittäkymmentä lähestyvä Perrin oli/on esimerkillinen käytökseltään, kropan huolehtimisesta ja arvoiltaan.

Valitettavasti pelaajistosta kukaan ei nyt kaappaa joukkuetta reppuselkään. Kuntoutuva Korpedo ei siihen kykene. En ole varma, että olisiko edes hänestä nyt siihen.

Sitten on autoritääriset valmentajat, joilla on omat heikkoutensa, mutta johtajuudesta he eivät tingi pätkääkään. He joutuvat myös tästä ongelmiinkin, mutta se ei heitä kiinnosta, heitä kiinnostaa voittaminen eikä jeesustelu. Hannu Jortikka, Jursinov, Suikkanen (esim. kultakautena), Jukka Koivu, Kari Jalonen, Juhani Tamminenkin, kyllä Tami vaati pelaajilta.

He sanovat, kun peli ei kulje ja reagoivat siihen. He keksivät keinot kyllä jos viesti ei mene vieläkään perille. Joukkueurheilussa sä et voi kaikkia miellyttää ja keskustelemalla ainoastaan ei ole koskaan voitettu mestaruuksia. Viirit katossa puhukoon johtajuudesta puolestaan meidän kotihallin katossa. Se siitä selonteosta.

Miten Kaskinen johtaa? Reagoiko hän? Vaatiiko hän? Jos vaatii niin mitä? Mitkä ovat ne keinot?
 
Viimeksi muokattu:

JohnVeiNe

Jäsen
Suosikkijoukkue
TURKU - ÅBO
Antsa vois lähtee Aurinkorannikolle rekrytointihommiin #VieläKerran -hengessä. Kalle vois edelleen jäädä valmennustiimiin taputtamaan ja tekemään julisteet. Onhan tää nyt tosiaan aika selvä asia mistä ongelmat kumpuaa. Peli-ilo selvästi tapettu, ja tuntuu että Palvekin pakotettu johonkin muottiin, jonka vuoksi herralla "vähän" hiljaisempaa. Toki, jos ongelmat on pelaajalähtöisiä niin joku toinen valmentaja laittais katsomoon laskemaan laukauksia siksi aikaa, että pelaaminen taas alkaa maittamaan. Niin ku joku aikasemmin jo sanos, niin on toi pelaaminen ku häkää: hajutonta, mautonta ja väritöntä.
 

Wanhajalka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Isot Totovoitot, Gracefull Swamp
Hyvää keskustelua. Itseä on aina häirinnyt keskustelu asenteen puuttumisesta, laimeudesta jne. Kuitenkin kysymyksessä on urheilijapersoonat, joita pienestä pitäen opetetaan voittamaan. Mikäli tämä jää kiinni asenteesta, tilanne on hyvin omituinen. Kun pelasjien keskimääräinen, tehokas nettoaika peleissä on 20-25 min., niin ei liene kohtuutonta vaatia, että edes tämän ajan asenne on kunnossa. Vai onko?
 

Oddmanrush

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun joukot,Leijonat,Colorado, NyR.
Yritän mennä posin kautta vieläkin ja toivon huonoon peli-ilmeeseen syynä pitkin syksyn kiveenhakattua kakkossijaa. Myöskään Kärpät eivät ole olleet parhaimmillaan viime aikoina varmana runkosarjan ykkösenä.

Olisi kuitenkin haihattelua olla miettimättä muitakin syitä Tepsin huonoon peli-ilmeeseen ja varsinkin kun aina sieltä sun täältä tulee pientä vinkkiä ettei kaikki ole hyvin Artukaisten pätsissä.

Vaihtoehtoja Tepsin ailahteleviin esityksiin ja epävireiseen Peli-ilmeeseen:

a) epäuskottava valmentaja ja valmennusryhmä, joka ei saa nostettua joukkueen suoritus, taistelu -ja vaatimustasoa liigan terävimmän kärjen vaatimalle tasolle.(jep. 2.ollaan vielä mutta mielessä viime kevät eikä runkosarjan himmeämmät mitalit täytä sitä kevään play offien tuomaa kiimaa)

b) valmentajasta, joka ei onnistu saamaan pelaajia pelaamaan haluamaansa pelitapaa kunakin iltana ja jopa pelien sisällä eli esimerkiksi harjoiteltujen pelikirjojen sivujen toteutus ontuu. Syitä voi olla lukuisia. Tuskin kukaan valmentaja ikinä on täydellisesti tyytyväinen miten joukkue pelaa 60 minuuttia. Sitä paitsi jäkis on peli jonka jokaista tilannetta voisi harjoitella.

c) joukkueen henki on huono. Näkyy peli-ilmeenä sekä moraalissa. Tästä kertoo joukkueen sisältä tullut tieto Monnin sekä Filppulan haastattelun muodossa. Joku mainitsikin eilisen Palveen maalin. Oliko yletöntä juhlintaa, kun kärkisentteri sai maalin pitkästä aikaa?kaikkia pikku juttuja ei pystytä piilottamaan eikä näyttelemään. Pääseekö koira turkistaan eli onko Palve muuttunut mies valmennukselle vai sama jääräpää, joka hinkkasi Pennasen kanssa yhteen. Toisaalta olin eilen hiton iloinen Palveen juuri tuollaisesta suoran hyökkäyksen vetomaalista. Jos lähtisi nyt useammin toteuttamaan suoraviivaisempaa.

d) johtajuus niin kaukalossa kuin kopissa ei ole riittävällä tasolla. Tästä kertoo yllämainitut haastattelujen muodossa.

e) pelaajat ovat hyvin itsepäisiä eivätkä halua pelata valmennuksen pelitapaa.

f) joukkueen kunto on huono. Tämä tulee välillä väistämättä mieleen, kun bensa tuntuu loppuvan kesken pelien ja peliviikkojen. Viime keväänä bensan loppuminen oli näkyvää ja siihen vaikutti rosterin kaventuminen, sekä liiderien pelikunto

g) materiaali ei riitä. Mielestäni pääsääntöisesti riittää(siivoaja pakki vielä) , mutta siitä ei saada kaikkea irti johtuen mahdollisesti aikaisemmin mainituista kohdista. Johtavat pakit alisuorittaa, johtavia hyökkääjiä ollut telakalla ja Palve alisuorittanut. Pakeista hintalaadultaan aavistamalla palkat ovat O. Kaskinen, EJ ja Forström. Eronenkin parantaa ja ei liene kallis mies. Piskula on ok kunhan olisi kovempi luuta maalinedustalle ja tajuaisi ettei ole B. Burns. Hänen ylösnoussut eivät ole tuottaneet juurikaan mitään muuta kuin kerran takapolvarivedon jonka muistaakseni Kakko lapioi sisään. Silloin innostuin hetkeksi jos tuollainen jatkuisi sillä siinä tapahtui oikeita juttuja paljon. Lukka on ilmeisesti kallis pelaaja ja huolimaton, ei pysty ehjään 60 minuuttiin . Kuvastaa Tepsin pelaamista. Heikkinen on ihan hiton hiipuva tähti. Motivaatio pois. Heikkisen tavaramerkki kova laukaus ei ole accuscorella näyttänyt kertaakaan yli 140 km/h. Hyökkääjistä eniten ehkä Nurmi ja Väyrynen ovat olleet pettymykset. Välillä hyvääkin mutta TPS tarvitsee näiltäkin ukoilta maaleja sen 6-10 kappaletta runkosarjaan.

Näistä a-f kohdista osuu valmentajan tontille enemmän tai vähemmän. G - spot on myös Niittymäen tonttia, mutta hyvässä valkku - UJ suhteessa sopimuspelaajat pitäisi katsoa ja keskustella heidän välillä.

Tällä hetkellä Kaskisen porukka ei osaa pelata pelitavallisesti ja taktisesti ehjää 60 minuuttia paria kertaa viikossa. Eilinen Tappara peli osoitti että valmistautumine yhden pelin viikkoon meni pieleen.

Tätä ei voi laittaa materiaalin tai joukkueen kokemattomuuden, saati enää Kaskisenkaan kokemattomuuden piikkiin. Pitkä sopimuskin toi hänelle työrauhan. Kyllä Kallenkin tulee pystyä oppimaan joka hetkestä, pelistä, pelaajasta, vastustajasta lisää ja kehittyä edarijoukkueen valmentajana urheiluseurassa joka haluaa olla v. 2020 paras juniorikasvattajaseura Euroopassa.

Valmentajan tulee siis myös olla kunnianhimoinen ja voitontahtoinen. Kun joukkue ei pysty pelaamaan hyvää kiekollista peliä, niin pitäisi keskittyä pistämään oman pään keskusta tukkoon ja saada A-korin maalipaikat vastustajalta pois. Tässä Kaskisen tepsi oli joskus syksyllä vielä hyvä. Pärjättiin huonollakin pelillä voittoon asti
Ei tällä hetkellä. Eiliset 1 ja 2.kentän hyökkääjillä olivat oman puolustuspään pelaaminen todella haussa.

Edellämainituista jutuista käy ilmi etten ole tyytyväinen missä mennään nyt ja mitä Joukkue on esittänyt. En kuitenkaan usko ikipäivänä, että TPS hallitus olisi harkitsemassa Kallen erottamista tässä kohtaa kun joukkue on kakkosena. Niinkuin alussa mainitsin ns varma kakkonen on ehkä vienyt pelaajilta motivaatiota vaikkei saisi.

Pitäisikö Kaskinen erottaa? Mielestäni ei. Vaihdosta johtuvat riskit ovat suuremmat kuin todennäköiset hyödyt tässä kohtaa. Tilalle tulevan henkilön tulisi olla karismaattinen kiekkotietäjä, jolla ei olisi pitkää aikaa totutella. Jos samaa kaveria kaavailtaisiin ensi kauden valkuksi voi huono ja epäuskottava kevät viedä pohjan jatkolta.

Toivon kuitenkin, että TPS organisaationa on suora Kallen suuntaan koko ajan ja on antanut urheilullisen tavoitteen sekä käy keskustelua Kallen kanssa missä mennään. Siihen kuuluu silloin osana mahdollinen työpaikan menetys tulosurheilussa.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Todella hyvää ja analyyttistä pohdintaa tuossa yllä. Aivan samoin ajatuksin olen itse.

Kiinnittäisin vielä kuitenkin yhteen seikkaan huomiota. Se on TPS:n skouttauksen todella huono ammattitaito. Oivallisena esimerkkinä siitä, ettei hommia osata tehdä, on "tapaus Tarmo Reunanen". Hänen taitonsa oli yleisesti tiedossa, mutta pitkä loukkaantuminen tuli väliin, ja kun hän vihdoin viime kaudella tervehtyi, niin Kaskinen ja Niittymäki eivät nähneet hänelle enää käyttöä tämän kauden TPS:ssä, ja siksi hänet päästettiin kesken viime kauden Lukkoon.
Lukossa hän on nyt ollut tällä kaudella yksi johtavista pakeista, ja siellä hänelle kirjoitettiinkin juuri tällä viikolla kahden vuoden jatkopahvi. Ennusteena Reunasen kohdalla on, että hän on ensi kaudella EHT-tason pakki. Ja tällainen oma talentti päästetään TPS:stä pois ja haalitaan tilalle Santeri Lukan tapaisia "vellihousuja". Kannattaa varmaan myös maksaa Heikkiselle megaluokan palkkaa, kun hän vetää laukauset hehtaaripyssyllä plekseihin tai vastustajan ensimmäisen miehen polvareihin ja on olevinaan niin hyvä pelaaja, ettei p:lle taivu. Kalle ja Antsa ovat varmaan nykytilanteeseen tyytyväisiä, ettei tarvinnut katsoa Tarmo Reunasta enää tällä kaudella, kun hän ei ollut TPS:ään sopiva.

TPS haluaa olla johtava nuorten pelaajien kasvattaja, mutta hukkaa pääsääntöisesti omat juniorinsa muualle, kun valmennus ja skouttaus on suomisarja-tasoa. Ei mitään järkeä taas tässäkään touhussa nyky-TPS:ssä.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Jos huhut pitävät paikkaansa, että Otto Nieminenkin tähyää muille maille, ei voi kuin ihmetellä. Ei meillä kuitenkaan niin paljon omia junnuja nouse Liigatasoisiksi pelureiksi, että olisi varaa lahjoittaa muualle. 90-luvulla näin varmasti olikin. Olisi Reunasen tapauksessa luullut, että TPS oli jo oppinut läksynsä junnujen kohtelusta. Kai Reunanen sitten itse halusi pois? Näkihän kyllä sokeakin, että kaverissa on potentiaalia. Nykyajan pakki.

Kun runkoa pitäisi muodostaa, olisi Nieminen loistava kappale siihen.
 

Bisons77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps,Leijonat,NHL
Ja ei toi Reunanen ole ainoa.. Lehkonen meni kalpaan ja pari kautta siellä ja pari ruottissa ja nyt 3 kausi änärissä..
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Koska Haukeland lähtee tämän kauden jälkeen TPS:stä pois, niin ensi kaudeksi pitäisi ehdottomasti kotiuttaa Julius Pohjanoksa TuTosta TPS:ään. Voi kyllä olla vaikeata, koska Juliustakin on kohdeltu Artukaisista päin hyvin kylmäkiskoisesti. Mutta jos saataisiin ensi kaudeksi "Uusi Alku" ja "Uudet Eväät", niin saattaisi onnistua paremmin.

Jo ensi kaudeksi kyllä pitäisi vakavasti harkita valmennuksen täysremonttia. Nykyisellä jatkaminen kun on täysin järjetöntä ja vain rahan tuhlaamista. Vaikka Kaskiselle hankittaisiin maajoukkuetason joukkue, niin ei sekään menestystä toisi. Sen verran heikoilla eväillä mennään Kaskisen taholta. Tämä on valitettava tosiasia, joten oma ehdotukseni on, että ensi kauden valmentajaksi palkattaisiin ulkomaalainen (esim.ruotsalainen) nykyjääkiekosta perillä oleva päävalmentaja, ja hänelle sitten suomalainen "oppipoika", josta ajatellaan sitten aikanaan tämän ulkomaalaisvalmentajan työn jatkaja. Voisi olla aika hyvä homma, jos Norrenasta koulittaisiin tätä henkilöä. Norrena on nähnyt läheltä omin silmin, miten esim. Jussi Ahokas päivitti nopeasti pelikirjansa vastaamaan nykyjääkiekon tämän päivän trendiä, joten hänellä voisi olla eväitä muutaman "koulutusvuoden" jälkeen ottaa TPS:n päävalmentajan pesti haltuunsa.
 

Forn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils
Vaikka tämä ei Kaskisen potkuihin liittykkään, niin Nieminen luultavasti haluaa enemmän vastuuta ja päästä pelamaan isoja minuutteja ykkös- ja kakkoskentässä. Tepsissä se ilman loukkaantumissumaa on käytännössä mahdotonta, koska nykyisestä rosterista löytyy kärkiketjuihin parempia pelaajia. Kolmoskenttään Nieminen on loistava, mutta haluaako hän jämähtää lopullisesti Tepsin kolmoseen? Ei Niemistä väkipakolla voi Tepsissä pitää, jos mies itse haluaa enemmän. Ja eikö kasvattajaseura tarkoita nimenomaan sitä, että jossain kohtaa ne linnut lentää pesästään? Ei sellaista seurauskollisuutta ole enää mitä oli vielä ysärillä.

Kaskisesta sen verran, että viime vuoden pystyi jotenkin katsomaan sormien läpi, koska kyseessä oli kuitenkin ensimmäinen kausi, eikä mikään täysi floppi. Muttä tällä kaudella pitää tulla jo kovempaa tulosta. Finaalipaikka pitäisi olla ehdoton tavoite, jos sen ulkopuolella jäädään taas, niin on syytä alkaa miettiä annetaanko Kaskiselle vielä kolmaskin kausi.
 

Forre

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voisi olla aika hyvä homma, jos Norrenasta koulittaisiin tätä henkilöä. Norrena on nähnyt läheltä omin silmin, miten esim. Jussi Ahokas päivitti nopeasti pelikirjansa vastaamaan nykyjääkiekon tämän päivän trendiä, joten hänellä voisi olla eväitä muutaman "koulutusvuoden" jälkeen ottaa TPS:n päävalmentajan pesti haltuunsa.

Onhan Kaskinen ollut Marjamäen ja Westerlundin valmennustiimeissä ja hänellä on myös kokemusta päävalmentajan roolista, mutta hänen palkkaaminen on täällä silti tuomittu täydeksi farssiksi. Millä perusteella Norrenan palkkaaminen olisi nyt järkevä veto, etenkin kun hän on myöskin ilmeisen vaikea persoona, esim. Kallio-episodi viime kaudelta?
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Mihin Haukeland on lähdössä?

Haukelandin sopimus päättyy tähän kauteen, enkä millään jaksa uskoa, että hän haluaisi jatkaa täällä, kun varmasti saa tarjouksia muualtakin, joten on erittäin suuri todennäköisyys, että Haukelandin kausi TPS:ssä jää yhden kauden mittaiseksi. Siksi olisi syytä ajoissa hankkia hänen tilalleen huokeampi kakkosvahti, joka kirittäisi Tirrosta ja jota voisi huolella myös peluuttaa maalissa ilman pelkoa, että ilman Tirrosta ei pärjätä.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Onhan Kaskinen ollut Marjamäen ja Westerlundin valmennustiimeissä ja hänellä on myös kokemusta päävalmentajan roolista, mutta hänen palkkaaminen on täällä silti tuomittu täydeksi farssiksi. Millä perusteella Norrenan palkkaaminen olisi nyt järkevä veto, etenkin kun hän on myöskin ilmeisen vaikea persoona, esim. Kallio-episodi viime kaudelta?

Jos luit oikein, niin ehdotinkin Norreenaa vasta kakkosvalmentajaksi, joka ensin imisi vaikutteita uudelta päävalmentajalta ja joka kahden-kolmen vuoden jälkeen olisi valmis astumaan ykköseksi. Pidän hyvänä puolena, että valmentajalla on särmää ja uskon, että sitä Norrenalta löytyisi aivan riittävästi. Kaiken kun ei tarvitse olla aina kivaa.

Kaskinen "pudotettiin" maajoukkueen valmennustiimistä ulos ja tilalle otettiin Manner Kärpistä. Jokainen varmaan osaa arvata, miksi näin tehtiin. Kummalla itse luulet olevan enemmän annettavaa päävalmentajalle Mannerilla vai Kaskisella?
 

Forre

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kaskinen "pudotettiin" maajoukkueen valmennustiimistä ulos ja tilalle otettiin Manner Kärpistä. Jokainen varmaan osaa arvata, miksi näin tehtiin. Kummalla itse luulet olevan enemmän annettavaa päävalmentajalle Mannerilla vai Kaskisella?

Esim. Tässä jutussa mainitaan, että Manner ja Kaskinen ovat samaan aikaan olleet samaan aikaan valmennustiimissä, samassa jutussa muuten haukutaan myös Manner alimpaan maanrakoon.
 

aurajoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TPS
Voi olla, että Kaskinen ja Manner todellakin toimivat pienen aikaa yhtä aikaa maajoukkuevalmennuksessa. Käsittääkseni Kaskisen tehtäväkuvaa kuitenkin rukattiin silloin, kun Manner tuli mukaan kuvioihin, mutta niin tai näin, Manner on edelleen mukana maajoukkuevalmennuksessa mutta Kaskinen ei. Jotainhan sekin varmasti kertoo.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
c) joukkueen henki on huono. Näkyy peli-ilmeenä sekä moraalissa. Tästä kertoo joukkueen sisältä tullut tieto Monnin sekä Filppulan haastattelun muodossa. Joku mainitsikin eilisen Palveen maalin. Oliko yletöntä juhlintaa, kun kärkisentteri sai maalin pitkästä aikaa?kaikkia pikku juttuja ei pystytä piilottamaan eikä näyttelemään. Pääseekö koira turkistaan eli onko Palve muuttunut mies valmennukselle vai sama jääräpää, joka hinkkasi Pennasen kanssa yhteen.

Itsekin ihmettelin ihan samaa. Avausmaali mestarisuosikkia vastaan. Tuuletukset luokkaa "ilmoitusluonteinen asia". Kerhofanithan hieman varoittelivat vuosi sitten, että Palve on hankala kaveri. Kannattajat usein kyllä tietävät asioita. Samoin Lukasta kuopiolaiset sanoivat, ettei nyt niin ihmeellinen ole. Jotenkin pidän ihmeellisenä, miksi henki olisi sitten huono? Ollaan Liigakakkosia! Eivätkö rivit rakoile silloin kun rämmitään Liigan hännillä, miksi ihmeessä nyt?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: kopo

Oddmanrush

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun joukot,Leijonat,Colorado, NyR.
Itsekin ihmettelin ihan samaa. Avausmaali mestarisuosikkia vastaan. Tuuletukset luokkaa "ilmoitusluonteinen asia". Kerhofanithan hieman varoittelivat vuosi sitten, että Palve on hankala kaveri. Kannattajat usein kyllä tietävät asioita. Samoin Lukasta kuopiolaiset sanoivat, ettei nyt niin ihmeellinen ole. Jotenkin pidän ihmeellisenä, miksi henki olisi sitten huono? Ollaan Liigakakkosia! Eivätkö rivit rakoile silloin kun rämmitään Liigan hännillä, miksi ihmeessä nyt?
Niin oli silmiinpistävä yksityiskohta. Jostain Perrinistä näkee vielä tällä kaudella kun tekee maalin, että nauttii siitä ja antaa sen näkyä.
Mehän ollaan nyt Palven fanilaumaa muttei juuri hajaääniä kuulu muuta kuin monien mielestä Palve ei pelaa omalla tasollaan syystä tai toisesta. Itse en loukkaantumiseen usko. Silloin se lepuutettaisiin nyt kuntoon ennen kevättä. Jos soppari taskussa KHLään, niin kyllä maine leviää jos joka kausi lopettaa kesken pelaamisen kun soppari muualle. Ei kanna sellainen juttu. Yksi vaihtoehto miksei Palve tuulettele, ei ole pelituulella ja jäytää muun joukkueen henkeä saattaa olla, että Palve ei vetele harkoissa täysillä, tulee myöhässä ja saa silti peliaikaa niin syöhän se joukkuehenkeä rotan lailla. Palveella ja Filpulla, ehkä Palmullakin on pelipaikka melkein varmassa, muut rotaatiouhkan alla, niin luulisi heidän tsemppaavan satasella kaikki hetket. Juuri paljon parjattu Nurmikin vetää pelit satasella ja jättää kentälle kaiken. Alkukaudesta muistan jonkun vastustajan maalin kun oli melkein kiinni vastustajassa kiinni lopetti kesken taka karvan ja tulihan siitä maali,mutta nyt on taistelija. Hän kun muuten saa sen maalin, niin uskon että selkääntaputtajia tulee.
Niin vaikka itsekin olen kuulunut koko kauden Lukan kritisoijiin ja pelannut alle odotusten, niin eihän nyt oikeasti täysi floppi ole kun katsoo peliajan, plusmiinus, pistepörssin, ja maajoukkuekutsun. Vaikka kuinka itse ajattelen ymmärtäväni kiekkoa riittävästu kotisohvatasolle, niin ei hänet maajoukkueeseen kutsuneet voi täysiä kierosilmiä olla. Yksi juttu mikä varmaan Lukalla tökkii on hänelle selkeästi muuttunut pelitapa Kalpasta. Tepsissä hän on joutunut puolustavampaan rooliin. Kuitenkin lahjakas pelaaja sen oppii nopeasti. Eikä pelityyli ja tapa saa johtaa huonoihin tai harhasyöttöihin. Itselle monesti Lukan ratkaisu on ollut se mahdollinen kakkosratkaisu eikä hän ole pelannut sitä helppoa/minusta pelillisesti järkevää syöttöä. Ja kyllä mä kaipaan Lukalta sitä viivasta kiekontoimitusta maalille useammin, ja niin ettei jää matkalle. Toivonkin Tepsiltä seuraavaan peliin suoraviivaisempaa peliä kaikinpuolin sekä omassa päässä keskustantukkimista niin kairataan kotona se niukka voitto kovaa luistelevasta Ilveksestä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Palveella ja Filpulla, ehkä Palmullakin on pelipaikka melkein varmassa, muut rotaatiouhkan alla,
Niin vaikka itsekin olen kuulunut koko kauden Lukan kritisoijiin ja pelannut alle odotusten, niin eihän nyt oikeasti täysi floppi ole kun katsoo peliajan, plusmiinus, pistepörssin, ja maajoukkuekutsun.

---------------
niin ei hänet maajoukkueeseen kutsuneet voi täysiä kierosilmiä olla.

Järkevästi johdetussa joukkueessa kenelläkään ei ole mitään kausikortteja yhdellekään pelipaikalle. Ei vaikka Crosby - Gretzky - Messier löytyisi hyökkäyksestä. Juuri tuollaisen löyhän yksilöihin luottavan valmennusmetodin myötä joukkuepeli alkaa kärsiä. Suikkanenhan oli toisella kierroksellaan samanlainen ja Selinkin puhkikulutti tietyt pelaajat. Joku Pajuojakin taisi peluuttaa kahta kentällistä kokonaisuudessaan. Okei, silloin ei kahta kenttää enempää pelaajia tainnut ollakaan.

Se, että tänä päivänä saa noihin eurokisoihin maajoukkuepaikan, ei kerro vielä pelaajan varsinaisesta tasosta mitään. Maajoukkuepaikkoja jaetaan liigassa pelaaville kuin ämpäreitä Tokmannissa kävijöille, että en pitäisi tuota meriittinä enää. Palvekin siellä on jo kahdesti tällä kaudella käynyt antamassa näyttöjään, mutta taso sen kuin tippuu itse työantajan leivissä. Lukalla on komeat tehopisteet, mutta nyt pitää nähdä tuonne taakse. Siinä sivussa on sitten tullut ihmeellistä suhmurointia kiekolla, merkkausvirheitä, turhia jäähyjä ja suoranaista sooloilua kiekon kanssa.
 

Oddmanrush

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun joukot,Leijonat,Colorado, NyR.
Järkevästi johdetussa joukkueessa kenelläkään ei ole mitään kausikortteja yhdellekään pelipaikalle. Ei vaikka Crosby - Gretzky - Messier löytyisi hyökkäyksestä. Juuri tuollaisen löyhän yksilöihin luottavan valmennusmetodin myötä joukkuepeli alkaa kärsiä. Suikkanenhan oli toisella kierroksellaan samanlainen ja Selinkin puhkikulutti tietyt pelaajat. Joku Pajuojakin taisi peluuttaa kahta kentällistä kokonaisuudessaan. Okei, silloin ei kahta kenttää enempää pelaajia tainnut ollakaan.

Se, että tänä päivänä saa noihin eurokisoihin maajoukkuepaikan, ei kerro vielä pelaajan varsinaisesta tasosta mitään. Maajoukkuepaikkoja jaetaan liigassa pelaaville kuin ämpäreitä Tokmannissa kävijöille, että en pitäisi tuota meriittinä enää. Palvekin siellä on jo kahdesti tällä kaudella käynyt antamassa näyttöjään, mutta taso sen kuin tippuu itse työantajan leivissä. Lukalla on komeat tehopisteet, mutta nyt pitää nähdä tuonne taakse. Siinä sivussa on sitten tullut ihmeellistä suhmurointia kiekolla, merkkausvirheitä, turhia jäähyjä ja suoranaista sooloilua kiekon kanssa.

Jotakuinkin näen itsekin asiat ja tilanteen.
Kuitenkin maajoukkuepaikka on maajoukkuepaikka. Juuri ennen maajoukkuepelejä olevilla esityksillä varsinkaan Palve ei sinne olisi kuulunutkaan,tiedä missä kohtaa nuo päätökset tehtiin ja niin betoniin valetuiksi ettei muutoksia tehty.
Samalla lailla ajattelen myös Lukasta ja kommenteillani sitä avasinkin etten tyytyväinen ole. Lukan pitäisi tuosta väestä olla se luottosoturi, vahva ja varma kiekolla ja avustamaan myös hyökkäyksiä,ottamaan sen johtajan roolin puolustuspäässä. Tätä roolia hänelle on oikein tyrkytetty peliminuuttien valossa. Eronen tulee varmaan parantamaan pikku hiljaa ja muistamme mihin hän pystyi, tosin paljon Tallen rinnalla. Eronen oli myös viime kaudella kaiketi Tepsin peliaikakuningas.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
Jos tavoite on, että turkulainen päävalmentaja pitäisi olla, niin keitäs sinne nyt olisi vaihtoehtona? Juuso Nieminenkin sentään aloitti uudestaan koutsaushommat.
 

M.O.R.O

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Ei tarvitse olla turkulainen vaan nykyaikaisesta kiekosta perillä oleva henkilö joka saa porukan pelaamaan taitojensa tasolla, Kaskisesta ei ole siihen hommaan ja se tosiasia tullaan taas/viimeistään ensi keväänä karusti huomaamaan
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös