Kanada olympialaisissa 2010

  • 111 418
  • 254
Tila
Viestiketju on suljettu.

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Kanada tarvitsee parhaan mahdollisen kokoonpanon, ettei Venäjä vahingossakaan voita olympiakultaa. Sitä ei suomalainen heteromies kestäisi.

Varsin virheellinen premissi sinun väitteellesi. Erittäin moni suomalainen heteromies kestäisi vallan hyvin sen, että Venäjä veisi olympiakultaa. Siis siinä vaiheessa kun Suomen teoreettiset mahdollisuudet kultamitaliin olisivat menneet.

Henkilökohtaisesti toivon ihan näin heteromiehenä (vaikka mitäpä helvetin väliä seksuaalisella suuntautumisella ylipäätään on jääkiekon seuraamisen kanssa, ellei ole joku luolassa asuva uskonnollis-puritaaninen punaniskakiihkoilija, jolle homot ovat kauhistus Herran silmien edessä, tai vähintäänkin ruotsalaisia), että Venäjä näyttää kanadalaisille ns. närhen munat ja suistaa nämä puolivälierässä kisoista ulos, jos Kanada ei venäläisille pärjää. Ennakkosuosikkien romahtaminen on aina hieno asia, kotikisoissa varsinkin. Asennevamman ja itsestään liikoja luulemisen korjaamiseen auttaa aina kunnon nöyryytys.

Kanada ei "tarvitse" parasta kokoonpanoa - jos sillä ei sellaista jo nyt ole, se ei ansaitsekaan voittaa. Jos taas Kanada turnauksen voittaa, niin sitten voittaa. Melko lailla samantekeväähän se on, kuka turnauksen voittaa jos Suomi ei voitosta taistele. Jos Kanadan menestys taas menee jonkun kannattajan silmissä jatkuvasti Suomen edelle, niin sitten vain lomakkeita täyttämään:
http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Heh, miten hauskaa. Olen kerran tuotakin kokeillut. No dice. Suomi suomalaisille, ajattelivat varmaan.

Vähän offtopiccia, mutta menköön, kun Kanadasta kuitenkin on kyse. Kanadahan on oikeasti toimiva monikulttuurinen maa - mikä tarkoittaa, että jos maahan haluaa asumaan tai kansalaiseksi, täytyy täyttää varsin kovat kriteerit. Tulokaskokelaat pisteytetään, ja mitä tahansa kahviloissa notkuvia moniosaajia tai kulttuurin rikastuttajia ei hyväksytä ollenkaan. Tulokkaalla täytyy olla jotain tarjottavaa Kanadalle ja hyödyn molemminpuolista, mitään sossun tuloilla loppuikäänsä elätettäviä klaaneja ei niin vain maahan heilahda.

Perheenyhdistäminen onnistuu, jos jo maassa asuva ja asumisluvan saanut pystyy tätä perhettä elättämään tietyissä rajoissa (ts. on töissä). Otetaan Kanadaankin toki pakolaisstatuksella tuleviakin, mutta pääsääntöisesti maahanmuutto on järkiperäistä, työvoittoista ja näin ollen toimivaa. Jos Kanadaan haluaa pysyvästi, on syytä olla vankka työkokemus, sopiva ikä, koulutusta ja tutkintoja sekä kernaasti työpaikka jo tiedossa tai mahdollisuus perustaa yritys sopivan alkupääoman kera.

Jääkiekon osalta Suomen pitäisi järjestää joku soluttautumisohjelma, jotta saisimme "kahden passin kanukkeja" hakemaan kiekko-oppinsa Kanadasta ja tuomaan väkivahvaa fyysisyyttä tulevaisuuden maajoukkueeseen, sillä eivät Ruudun veljeksetkään ikuisesti uraansa jatka. Tai sitten vaihto-oppilaiksi vain parhaat taklaaja/rymistelijälupaukset.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
No niin Saksa kaatui aika vakuuttavan esityksen jälkeen. Staalin tulo ykköseen oli toimiva muutos. Sharks kenttä ei ehkä terävimmillään, säästeli varmaan Venäjä matsiin. Lopuissa kentissä on kaksi toimivaa paria Getzlaf-Perry ja Toews-Richards. Nyt täytyy sitten miettiä kummassa pelaa Nash ja kummassa Morrow. Bergeron on ollut aika heikko kisoissa. Olisi kyllä pitänyt valita J.Staal tuohon puolustavan miehen rooliin. Pakeista isoja minuutteja tulevat pelaamaan Keith, Weber, Niedermayer, Doughty ja Boyle. Pronger tulee saamaan vastuuta AV:lla ja Seabrook pelaa välillä Keithin kanssa. Näin jälkikäteen olisi pitänyt valita Bouwmeester nopeana pelaajana, Prongerin tilalle. Luongo oli maalilla ok. Jos pelattaisiin vielä lohkopelejä voisi kokeilla Fleurya, mutta kun seuraavaksi on vastassa Venäjä laitetaan Luongo maaliin. Uskon vahvasti Venäjän kaatoon. Kanada on ollut näissä kisoissa parempi, ja vaikka Kanadan maalivahti tilanne on ollut huolestuttava niin Nabokovkin on ollut haparoiva.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Olen ollut Kanadan pelien osalta pitkälti koosteiden varassa. Maalitilanteiden perusteella en näe syytä tuomita Brodeuria ja hänen pelityyliään. Edes tuon Yhdysvallat-ottelun lopputulos ei mielestäni anna mitään eväitä sellaiseen analyysiin, koska ei Kanada Martyn vuoksi hävinnyt. Brodeur ei ollut missään nimessä parhaimmillaan Yhdysvaltoja vastaan, mutta mihinkään lynkkaustuomioon ei ole aihetta.

Hui helvetti. Jos nyt puututaan vaikka tuon matsin koosteeseen, niin kyllä moderni maalivahti olisi aivan hyvin voinut käytännössä kaikki maalit torjua.
Brodeur on yksi omia suosikkejani kautta aikojen, mutta nämä hänen heikot matsinsa (joita tulee silloin tällöin) ovat nykykiekossa surkuhupaisia. Kaveri saa itsensä näyttämään välillä todella huonolta (useimmin kuitenkin helvetin hyvältä). Jos et esimerkiksi USA-matsista suostu myöntämään Kanadan hävinneen Brodeurin huonon päivän takia, niin olet liikkeellä todella vahvoilla värilaseilla. Ikävä kyllä.


Aika hyvin tuo Brodeurin ysärityyli (mitä ikinä tarkoittaakaan) on hänen urallaan kantanut. Muutaman päästetyn maalin perusteella vedetyt vastakkaiset johtopäätökset ovat varsin ohuella pohjalla. Samoin tuo on aika tyhjää puhetta, että mitä Luongo olisi torjunut.

Kyllä on kantanut, olen siitä itsekin hyvin tietoinen.
Olet ilmeisesti nähnyt esim. Luongon, Kiprusoffin tai vaikka Lundqvistin jääkiekkomaalivahtina? Siinä on ero ysärimaalivahdin (loistavan sellaisen) ja 2000-luvun maalivahdin välillä. Jos et oikeasti pysty näkemään noiden kavereiden pelaavan "hieman" eri lailla kuin Marty, on meidän turha jutella maalivahtipelistä enempää. Johtopäätöksiä en ole itsekään tehnyt muutaman maalin perusteella. Tuo USA-ottelu nyt vaan oli helvetin hyvä esimerkki tähän kohtaan. Sattuu kuitenkin monella varmaan olemaan vielä muistissa, kun ei ole kuin parin päivän takaa.

Martyn tyyli perustuu vastustajan pelaajien ratkaisujen loputtomaan opiskeluun ja tilanteiden ennakointiin. Tässä on toki huonona puolena se, että aika ajoin hänelle tulee helppoja maaleja erityisesti rookie-pelaajilta, joiden tyyliä hän ei ole opiskellut. Brodeur pelaa paljon pystyssä, koska tällöin hän pystyy reagoimaan huomattavasti paremmin tilanteisiin ja hänet on vaikeampaa ohittaa esimerkiksi sivuttaisliikkeessä.

Totta, olet ymmärtänyt tämän aivan oikein. Hän tekee läksynsä hienosti, mutta vetää omalla tyylillään uransa loppuun asti (kiistaton peukku siitä). Tuosta tyylistä on aika ajanut vaan ajat sitten ohi (siis tyylistä, ei Martysta).


Haluaisin tietää, millä matematiikalla olet laskenut, että joka viides Brodeurin peli on perseestä, tai miksi oletat, että Marty pelaisi jatkossakin alle odotusten? Jos arviosi joka viidennestä paskasta pelistä pitää paikkansa Brodeurin kohdalla, tällöin Martyn huippuvireen pitäisi kantaa kauniisti lopputurnauksen ajan ja siivittää Kanada olympiakultaan. Mihin silloin tarvitaan Luongoa?

Kuten saatat ymmärtää, niin asia ei ole ihan noin simppeli. Kuitenkin riski siitä, että Martylle sattuu huono ilta on suurempi kuin Luongon huonolle illalle. Tämän lisäksi Luongon huono peli on rutkasti parempi kuin Martyn vastaava. Tämä on ihan oikeasti jo matematiikkaa. Luongon ollessa pihalla tilanteista, on hänellä silti hyvä sauma torjua kiekko. Johtuu ihan puhtaasti siitä, että on maailman eniten peittävä maalivahti (He`s like a large building in the net..)

Brodeur on maalivahti, joka tunnetaan erinomaisesta kyvystään karistaa mielestään helpot maalit ja huonot pelit. Tästä malliesimerkkinä on viime kevään pudotuspelisarja Canesia vastaan, jossa alakanttiin menneen neljännen ottelun jälkeen Marty pelasi nollapelin ja varmaan parhaan ottelun sitten työsulun.

Totta. Näitä esimerkkejä Martysta on hirveä liuta. Nyt puhuinkin Kanadan riskien minimoinnista. Brodeur (niin hurjalta kuin se tuntuukin) on joukkueensa suurin yksittäinen riskitekijä.


Kanadalla on joka tapauksessa käsissään sangen positiivinen pelillinen ongelma - Tehdä valinta Martyn ja Luongon välillä, jotka molemmat ovat erittäin voittavia maalivahteja. Imagollisesti ja urheilumediumien silmissä tilanne voi olla sitten mitä tahansa, vaikkapa joukkuetta eri leireihin repivä ongelma.

Tämä on myös totta. Tässä heillä on miettimisen paikka.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Puututaan nyt tuohon pieneen yksityiskohtaan. Eli eihän siitä ole kahta sanaa, etteikö Brodeur ollut USA pelissä huono. Miten tämä yksi kaveri edellä viitsii edes väittää, että 'missään' maalissa ei ollut Martyn vikaa. Pari maalia käytännössä voi suoraan laittaa Martyn piikkiin, ja ei ollut muutenkaan kovin varmalla pelipäälle.

Joku aijemmin mainitsikin, että hänellä on sellainen kuva, että Brodeur on ollut maajoukkueessa monesti haparoiva/alisuorittanut. Itsellä on tuo sama kuva. Ei nyt luulisi ainakaan pään kestosta olevan kiinni. Tuntuu, että Martyn pitää saada pelata nimenomaan Devilsien alakerran takana, että hommat toimii.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Hui helvetti. Jos nyt puututaan vaikka tuon matsin koosteeseen, niin kyllä moderni maalivahti olisi aivan hyvin voinut käytännössä kaikki maalit torjua.
Brodeur on yksi omia suosikkejani kautta aikojen, mutta nämä hänen heikot matsinsa (joita tulee silloin tällöin) ovat nykykiekossa surkuhupaisia. Kaveri saa itsensä näyttämään välillä todella huonolta (useimmin kuitenkin helvetin hyvältä). Jos et esimerkiksi USA-matsista suostu myöntämään Kanadan hävinneen Brodeurin huonon päivän takia, niin olet liikkeellä todella vahvoilla värilaseilla. Ikävä kyllä.

Tarkastelemme asiaa ilmeisesti kovin erilaisesta näkökulmasta. Voi olla, että Luongo tai joku muu olisi torjunut osan noista maaleihin johtaneista tilanteista, mistä sen tietää. Pointtini on, että tämä on aivan turhaa spekulointia. Totta kai Luongo olisi pelannut tilanteet eri tavalla kuin Marty, mutta miten tämä olisi vaikuttanut ottelun lopputulokseen on lämpimikseen puhumista.

Kanada ei kaatunut yksin Brodeuriin, vaan joukkueessa moni muukin saa yhtä lailla katsoa peiliin, kuten tappion jälkeen yleensäkin joukkueurheilussa. Jos syntipukkeja halutaan etsiä, niin yhtä lailla Corey Perry voidaan nostaa ristille. Tärkein tappioon johtanut seikka on kuitenkin Yhdysvaltain ennakkoluuloton ja onnistunut esitys.

Eikä tällä Martyn puolustuspuheella ole mitään tekemistä suosikkijoukkueeni kanssa, vaikka kommenttini onkin vaivatonta ahtaa stereotyyppisiin puitteisiin.

Kyllä on kantanut, olen siitä itsekin hyvin tietoinen.
Olet ilmeisesti nähnyt esim. Luongon, Kiprusoffin tai vaikka Lundqvistin jääkiekkomaalivahtina? Siinä on ero ysärimaalivahdin (loistavan sellaisen) ja 2000-luvun maalivahdin välillä. Jos et oikeasti pysty näkemään noiden kavereiden pelaavan "hieman" eri lailla kuin Marty, on meidän turha jutella maalivahtipelistä enempää. Johtopäätöksiä en ole itsekään tehnyt muutaman maalin perusteella. Tuo USA-ottelu nyt vaan oli helvetin hyvä esimerkki tähän kohtaan. Sattuu kuitenkin monella varmaan olemaan vielä muistissa, kun ei ole kuin parin päivän takaa.

Totta, olet ymmärtänyt tämän aivan oikein. Hän tekee läksynsä hienosti, mutta vetää omalla tyylillään uransa loppuun asti (kiistaton peukku siitä). Tuosta tyylistä on aika ajanut vaan ajat sitten ohi (siis tyylistä, ei Martysta).

Niin, olen toki seurannut kiekkoa jonkin verran vuosien varrella ja tiedostan keskeiset pelityylien erot Brodeurin ja "modernien maalivahtien" välillä. Näissä kysymyksissä mennään kuitenkin jo todella peruskysymysten äärelle muun muassa sen suhteen, onko maalivahdin tehtävänä olla kiekon tiellä vai osallistua myös aktiivisesti joukkueen peliin, kuten Brodeur niin mielellään tekee. Tämä on kuitenkin jo kokonaan toisen keskustelun paikka.

Näkemyksesi siitä, että Martysta on aika ajanut ohi, on mielenkiintoinen. Hän on kuitenkin pelannut tilastollisesti parhaimmat kautensa viimeisimmän työsulkukauden jälkeen. Haluaisin aidosti, ilman sarvia ja hampaita, saada tietää tämän ajatuksen taustoja enemmän. Itse en ole tällaista trendiä havainnut Martyn otteissa, koska hän lähes 38-vuotiaana torjuu edelleen huipputasolla ja on päässyt Kanadan kivikovaan olympiaryhmään. Ei yksi alavireisesti sujunut ottelu näitä faktoja muuta mihinkään.

Kuten saatat ymmärtää, niin asia ei ole ihan noin simppeli. Kuitenkin riski siitä, että Martylle sattuu huono ilta on suurempi kuin Luongon huonolle illalle. Tämän lisäksi Luongon huono peli on rutkasti parempi kuin Martyn vastaava. Tämä on ihan oikeasti jo matematiikkaa. Luongon ollessa pihalla tilanteista, on hänellä silti hyvä sauma torjua kiekko. Johtuu ihan puhtaasti siitä, että on maailman eniten peittävä maalivahti (He`s like a large building in the net..)

Edellisellä kommentilla halusin vain haastaa näkemyksesi "tilastollisesta" huonosta pelistä. Tiedämme varmasti molemmat, ettei asia ole näin yksinkertainen.

En kuitenkaan ymmärrä, mistä muuttujista olet johtanut tuon ajatuksen, että todennäköisyys Brodeurin sakkaamiselle on suurempi kuin Luongolle. Samoin minua ihmetyttää, miten Luongon huono ilta on parempi kuin Brodeurin huono ilta? Eikö huono peli ole huono peli riippumatta siitä, kuka on maalissa? Takaiskujen määrä riippuu tietenkin myös vastustajasta ja sen viimeistelyn laadusta.

Marty on ollut parhaimmillaan tiukoissa paikoissa ja hän on urallaan ehtinyt torjua monessa ratkaisuottelussa, kuten tiedämme. Tämä puoltaa hänen valintaansa maalille. Myös Luongon peluuttamisessa on riskinsä. Luongo on jossain määrin katsomaton kortti, koska hänellä ei ole vastaavaa kokemusta. Mutta mistäpä niitä kokemuksia saisi, jollei pelaamalla.

Kuten edellä totesin, peluutusongelma on sangen positiivinen, koska valinta tehdään kahden ehdottomasti maailman eliittiin kuuluvan veskarin väliltä.

Totta. Näitä esimerkkejä Martysta on hirveä liuta. Nyt puhuinkin Kanadan riskien minimoinnista. Brodeur (niin hurjalta kuin se tuntuukin) on joukkueensa suurin yksittäinen riskitekijä.

Kanadan joukkueessa on asiat todella hyvällä mallilla, jos Martin Brodeur on joukkueen suurin yksittäinen riskitekijä. Siinä jäävät taakse kotiyleisön asettamat menestyspaineet, ajoittain takelteleva puolustuspään pelaaminen ja muut sivuseikat matkalla kultajuhliin. Niin nimekkäässä joukkueessa kuin Kanadan ketään pelaajaa ei oikeastaan voi kutsua riskiksi, sillä kaikki kuuluvat maailman eliittiin. Riskit turnauksen katkeamiseen tulevat tyystin muualta, ensisijaisesti vastustajan leiristä.

Kokonaisuutena ennakkosuosikki Kanadan tappio Yhdysvaltoja vastaan on aiheuttanut myrskyn vesilasissa. Mukana on saattanut olla myös Yhdysvaltain hyvyyttä ja turnauspelaamisen ihmeellisen maailman koukeroita. Tänään tulos voisi olla jotain tyystin muuta ja Brodeur kanukkien kansallissankari pelattuaan nollapelin tyylipuhtaassa 5-0-voitossa.

Puututaan nyt tuohon pieneen yksityiskohtaan. Eli eihän siitä ole kahta sanaa, etteikö Brodeur ollut USA pelissä huono. Miten tämä yksi kaveri edellä viitsii edes väittää, että 'missään' maalissa ei ollut Martyn vikaa. Pari maalia käytännössä voi suoraan laittaa Martyn piikkiin, ja ei ollut muutenkaan kovin varmalla pelipäälle.

Kommentoidaan nyt, koska ilmeisesti minä olen "tämä yksi kaveri", johon viittaat.

Älä viitsi laittaa sanoja suuhuni. Kirjoitin varsin selväsanaisesti, ettei Brodeur ollut Yhdysvaltoja vastaan parhaimmillaan, mutta lynkkaustuomio on liioittelua. Rafalskin toinen maali oli ilman muuta otettavissa ja Druryn maali on sitten makuasia, miten sen tulkitsee. Kanadan viisikko oli unohtanut Bobby Ryanin täysin yksin ja maalivahdin oli tehtävä valinta, koettaako estää Ryania saamasta kiekkoa, vai odottaa hänen esteentöntä nousuaan maalille tai syöttöä vapaalle pelaajalle. Brodeur päätti koettaa katkoa, epäonnistui siinä ja USA rankaisi kylmästi.

Mielestäni ei ole kohtuullista laittaa maalivahdin piikkiin vetoja, jotka muuttavat suuntaa matkalla tai varsinkaan juuri nenän alla kuten Rafalskin ensimmäisessä ja Langenbrunnerin maalissa kävi. Näkemykseni ei ole riippuvainen maalivahdin pelityylistä tai nimestä paidan selkäpuolella. Jos sinä haluat tulkita asian toisin, niin kaikin mokomin.

Jonain toisena päivänä Brodeur ei olisi päästänyt neljää maalia, mutta tästä huolimatta Martyn piikkiin on turha kaataa koko likasankoa. Tästä koko ajatukseni alkaa ja siihen se myös päättyy.

Joku aijemmin mainitsikin, että hänellä on sellainen kuva, että Brodeur on ollut maajoukkueessa monesti haparoiva/alisuorittanut. Itsellä on tuo sama kuva. Ei nyt luulisi ainakaan pään kestosta olevan kiinni. Tuntuu, että Martyn pitää saada pelata nimenomaan Devilsien alakerran takana, että hommat toimii.

Tämä haparoiva/alisuorittanut maalivahti on muun muassa torjunut vuonna 2002 olympiakultaa Kanadan maalilla sekä World cupin voiton vuonna 2004, jolloin hänet valittiin myös turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.

Martyn kansainvälisellä uralle mahtuu toki myös heikompia otteluita, kuten tasapaksut esitykset vuoden 1996 MM-kisoissa. Mutta kaikkien tärkeimmissä otteluissa Marty on ollut omalla tasollaan myös kansainvälisillä kentillä.
 
Eikä tällä Martyn puolustuspuheella ole mitään tekemistä suosikkijoukkueeni kanssa, vaikka kommenttini onkin vaivatonta ahtaa stereotyyppisiin puitteisiin.

Jaa ei ole?

Miten minusta tuntuu, ettet olisi Devils-miehenä kirjoittamassa samalla tunteella kieltämättä ansiokasta puolustuspuhetta vaikkapa Henrik Lundqvistista, vaikka olisit miehen otteita paljon seurannutkin ja vaikka olisit hieman eri mieltä miehen tämän astisista otteista.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Jaa ei ole?

Miten minusta tuntuu, ettet olisi Devils-miehenä kirjoittamassa samalla tunteella kieltämättä ansiokasta puolustuspuhetta vaikkapa Henrik Lundqvistista, vaikka olisit miehen otteita paljon seurannutkin ja vaikka olisit hieman eri mieltä miehen tämän astisista otteista.

Olet oikeassa tuon tunteen suhteen. Varmaan valitsisin sanoja toisin, jos Lundqvist tai joku muu maalivahti olisi kyseessä. Halusin ilmaista, että suosikkijoukkueeni ei määrittele käsitystäni siitä, mikä on kohtuullista kritiikkiä ja mikä ei. Suosikkijoukkue luonnollisesti määrittää jossain määrin sitä, miten tunteikkaasti asiaan suhtautuu.

En pidä mahdottomana ajatuksena, että puhuisin myös Lundqvistin puolesta, jos hän olisi joutumassa ristille roikkumaan. Maalivahtien kohtuuton syyllistäminen tappioista on sellainen asia, johon olen ennenkin tarttunut esimerkiksi M-A Fleuryn kohdalla viime kaudella.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Tämä haparoiva/alisuorittanut maalivahti on muun muassa torjunut vuonna 2002 olympiakultaa Kanadan maalilla sekä World cupin voiton vuonna 2004, jolloin hänet valittiin myös turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.

Martyn kansainvälisellä uralle mahtuu toki myös heikompia otteluita, kuten tasapaksut esitykset vuoden 1996 MM-kisoissa. Mutta kaikkien tärkeimmissä otteluissa Marty on ollut omalla tasollaan myös kansainvälisillä kentillä.
On Broudeurilla hienot saavutukset, mutta esim. tuolla World Cupissa Kiprusoff oli parempi veskari kuin Brodeur ja torjui Suomen finaaliin, vaikka Kanadalle siellä hävisikin.
Brodeurille on noita heikkoja/keskitason pelejä sattunut nimenomaan kansainvälisillä kentillä aivan liikaa miehen normaalitasoon nähden kuten 2005 MM-kisoissa tai näissä Olympialaisissa.
Tänään se taidettiin lopullisesti nähdä, että Kanadan ykkösveskarin rooli siirtyi pois Brodeurilta Luongon harteille.
 

janóz

Jäsen
Nyt on kyllä Kanadan lyötävä jäitä toppahousuihin oikein lapiokaupalla. Venäjän piekseminen ja "helpon" välierävastustajan saaminen varmaan saa monet ajattelemaan (vara)unelmafinaalia USA:a vastaan.

Tämän päivän voitto oli toki paljon Kanadan hyvyyttä, mutta pelottavan paljon Venäjän huonoutta. Slovakia pelaa hyvin erikoistilanteet ja osaa iskeä vastaan terävästi. Kanada ei todellakaan ole vielä finaalissa, mutta hyvältä näyttää heidän kannalta.
 

Maastomasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kanadan mestaruusjuna puksuttaa. Sopivaa yskähtelyä ollut joten on totaalinen mahdottomuus, että kanukit enää sortuisivat lepsuiluun ennakolta heikompia vastaan. No kaikkihan on Kanadaa ennakolta heikompia.

Mutta tärkein on jo tapahtunut: neukut ja svedupetterit on ulkona. Nyt mestaruus ei voi enää karata karmivaan osoitteeseen. Toki Suomelle sitä menestystä eniten toivoo, mutta Kanadan puolia on tullut pidettyä ihan siksi, että maa on yleensä tärkein tuki ja turva sveduja ja neukkuja vastaan.

Oli kyllä ihanaakin ihanampi kiekkoyö. Kaikki matsit meni oikeastaan niin kuin halusin. Töissä kyllä nyt vituttaa ja väsyttää, mutta onneksi alkaa hiihtoloma huomenna. Saa kattoa finaalinkin olutta siemaillen.

Kanadan pahin uhka mestaruudelle lienee USA. Toivotaan nyt kuitenkin Suomea finaaliin ja toivotaan että jotain haastoakin saataisiin aikaan. Epäilen kumminkin, että P-Amerikkalainen finaali nähdään. SUomi vie sitten pronssit, että saa Teukka ja Saku vetistellä uran loppumista mitalit kaulassa.
 

Jaasin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Detroit Red Wings, Boston Bruins
Kanada ei kaatunut yksin Brodeuriin, vaan joukkueessa moni muukin saa yhtä lailla katsoa peiliin, kuten tappion jälkeen yleensäkin joukkueurheilussa. Jos syntipukkeja halutaan etsiä, niin yhtä lailla Corey Perry voidaan nostaa ristille. Tärkein tappioon johtanut seikka on kuitenkin Yhdysvaltain ennakkoluuloton ja onnistunut esitys.

Eikä tällä Martyn puolustuspuheella ole mitään tekemistä suosikkijoukkueeni kanssa, vaikka kommenttini onkin vaivatonta ahtaa stereotyyppisiin puitteisiin.

Kerran viellä tähän aiheeseen. Onhan se selvää, että suosikkijoukkueesi (ja koko NHL:n) suurimpiin legendoihin kuuluvan kaverin arvostelu suututtaa. On täysin selvää, ettet hänen otteitaan pysty objektiivisesti arvioimaan ja se sinulle suotakoon.

Maalivahti on jääkiekkojoukkueen ylivoimaisesti tärkein lenkki, kuten tiedät. Silloin heidän pienemmätkin virheensä nousevat otteluiden ratkaisuissa suuriin rooleihin. Nyt ei kuitenkaan puhuttu pienestä virheestä, vaan useasta suuremmasta virheestä. Siksi Brodeur kantaa suurimman vastuun tuosta tappiosta. Korostan nyt vielä sitä, että arvostan Martya itsekin älyttömästi ja tiedostan kyllä kaverin legendaariset saavutukset.

Niin, olen toki seurannut kiekkoa jonkin verran vuosien varrella ja tiedostan keskeiset pelityylien erot Brodeurin ja "modernien maalivahtien" välillä. Näissä kysymyksissä mennään kuitenkin jo todella peruskysymysten äärelle muun muassa sen suhteen, onko maalivahdin tehtävänä olla kiekon tiellä vai osallistua myös aktiivisesti joukkueen peliin, kuten Brodeur niin mielellään tekee. Tämä on kuitenkin jo kokonaan toisen keskustelun paikka.

Puhetta ei edes ollut peliin osallistumisesta, vaan maalivahdin perustyöstä eli torjumisesta. Peliin osallistumisessa on kaksi yli muiden, Marty ja Rick DiPietro. Ei siitä tosiaan enempää. Martyn torjuntatyyli ja koko torjumisen ajattelutapa on täysin erilainen kuin muilla maalivahdeilla nykyään.
Maalivahtipeli on pelikirjoista huolimatta jääkiekon suurin tieteellinen osa-alue. Suht huonostikin peliä lukeva kaveri voi olla hyvä maalivahti, jos ymmärtää tietyt peittämiseen tulevat lainalaisuudet.
Brodeur on tässä muita selvästi jäljessä (monella muulla osa-alueella täysin omaa luokkaansa kuitenkin edelleen).

Näkemyksesi siitä, että Martysta on aika ajanut ohi, on mielenkiintoinen. Hän on kuitenkin pelannut tilastollisesti parhaimmat kautensa viimeisimmän työsulkukauden jälkeen. Haluaisin aidosti, ilman sarvia ja hampaita, saada tietää tämän ajatuksen taustoja enemmän. Itse en ole tällaista trendiä havainnut Martyn otteissa, koska hän lähes 38-vuotiaana torjuu edelleen huipputasolla ja on päässyt Kanadan kivikovaan olympiaryhmään. Ei yksi alavireisesti sujunut ottelu näitä faktoja muuta mihinkään.

Nyt ymmärrät joko tahallasi väärin, tai et vain suostu ajattelemaan näitä sen enempää. Sanoin nimenomaan, että Martysta aika ei ole ajanut vieläkään ohi, mutta hänen tyylistään jo ajat sitten. Hän on edelleen huippumolari tästä huolimatta.

En kuitenkaan ymmärrä, mistä muuttujista olet johtanut tuon ajatuksen, että todennäköisyys Brodeurin sakkaamiselle on suurempi kuin Luongolle. Samoin minua ihmetyttää, miten Luongon huono ilta on parempi kuin Brodeurin huono ilta? Eikö huono peli ole huono peli riippumatta siitä, kuka on maalissa? Takaiskujen määrä riippuu tietenkin myös vastustajasta ja sen viimeistelyn laadusta.

Tämä on totta. Sitten tullaan siihen matematiikkapuoleen, jota yritin sinulle jo avata. Eli, jos Luongo on pihalla tilanteesta, peittää hän kuitenkin verkon käsittämättömän hyvin. Jos Marty taas on pihalla tilanteesta, voi kiekko mennä käytännössä millä korkeudella ja suunnalla tahansa maaliin. Kuten USA-ottelun maaleista ainakin heti muistan kolme maalia. Tuollaiset maalit päätyvät teknisten, modernien maalivahtien patjoihin (Rafalskin maalit mm.)

Kanadan joukkueessa on asiat todella hyvällä mallilla, jos Martin Brodeur on joukkueen suurin yksittäinen riskitekijä. Siinä jäävät taakse kotiyleisön asettamat menestyspaineet, ajoittain takelteleva puolustuspään pelaaminen ja muut sivuseikat matkalla kultajuhliin. Niin nimekkäässä joukkueessa kuin Kanadan ketään pelaajaa ei oikeastaan voi kutsua riskiksi, sillä kaikki kuuluvat maailman eliittiin. Riskit turnauksen katkeamiseen tulevat tyystin muualta, ensisijaisesti vastustajan leiristä.

Tämä on totta. Kanadalla on asiat hyvin. Tuntuukin jokseenkin oudolta, että oikeasti yhdestä poikki-systeemissä heidän suurin riskinsä olisi Brodeur maalinsuulla.

Mielestäni ei ole kohtuullista laittaa maalivahdin piikkiin vetoja, jotka muuttavat suuntaa matkalla tai varsinkaan juuri nenän alla kuten Rafalskin ensimmäisessä ja Langenbrunnerin maalissa kävi. Näkemykseni ei ole riippuvainen maalivahdin pelityylistä tai nimestä paidan selkäpuolella. Jos sinä haluat tulkita asian toisin, niin kaikin mokomin.

Jonain toisena päivänä Brodeur ei olisi päästänyt neljää maalia, mutta tästä huolimatta Martyn piikkiin on turha kaataa koko likasankoa. Tästä koko ajatukseni alkaa ja siihen se myös päättyy.

Maalivahdin paikka on nykykiekossa kova. Mahdottomankin tuntuisista tilanteista torjuntoja pitää ottaa. Ilman muuta Brodeurin olisi pitänyt ottaa noita maaleja kiinni. Ei hän kuitenkaan ainoa syyllinen ollut, ei missään nimessä. Suurin yksittäinen syyllinen kuitenkin.

Tämä haparoiva/alisuorittanut maalivahti on muun muassa torjunut vuonna 2002 olympiakultaa Kanadan maalilla sekä World cupin voiton vuonna 2004, jolloin hänet valittiin myös turnauksen parhaaksi maalivahdiksi.

Martyn kansainvälisellä uralle mahtuu toki myös heikompia otteluita, kuten tasapaksut esitykset vuoden 1996 MM-kisoissa. Mutta kaikkien tärkeimmissä otteluissa Marty on ollut omalla tasollaan myös kansainvälisillä kentillä.

Kyllä, hienoja meriittejä taas. Nyt kuitenkin puhutaan tästä hetkestä. Se, että Marty on Luongoa "huonompi" vaihtoehto, ei synkistä hänen sädekehäänsä yhtään.

Hieno maalivahti. Spriten juontiaankin kovasti vähentänyt legenda.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Näihin seikkoihin muun muassa perustan väitteeni, että Babcock ei ole - minun nähdäkseni - vielä pystynyt osoittamaan kaikkea sitä kriisinhallintakykyä ja taitoa viedä joukkuetta eteenpäin vaikeina aikoina, mitä "yleisesti maailman parhaalta valmentajalta" odottaisin.

Aika syvästä kuopasta ne kanukit tuli ylös kenties ylivertaisimmalla esityksellä kautta aikojen suhteessa vastaustajan tasoon. Kiisinhallinnasta turnauksen aikana on saatu ihan hyvä esimerkki muun muassa uskalluksena vaihtaa ykköstorjujaa ratkaisevalla hetkellä.

Itse veikkaisin, että "maailman paras valmentaja" näissä kisoissa on Bykov T-1000, joka on lähetetty tulevaisuudesta tappamaan kanukkien olympiakultahaaveet kotikisoissaan ja hymyilemään sen jälkeen - kerran, toisesta suupielestään.

Babcock T-800 voitti kyllä tämän erän. Bravuurina Toewsin kentän täydellinen pimennyssuoritus Venäjän ykkösvitjaa vastaan. Bykovin jäätyessä Mike pääsi tokaisemaan, hasta la vista, baby.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Mutta tärkein on jo tapahtunut: neukut ja svedupetterit on ulkona. Nyt mestaruus ei voi enää karata karmivaan osoitteeseen. Toki Suomelle sitä menestystä eniten toivoo, mutta Kanadan puolia on tullut pidettyä ihan siksi, että maa on yleensä tärkein tuki ja turva sveduja ja neukkuja vastaan.

Oli kyllä ihanaakin ihanampi kiekkoyö. Kaikki matsit meni oikeastaan niin kuin halusin.

Täällä hekumoidaan samoilla aaltopituuksilla! Ainoastaan pala Tsekkoslovakiaa on mukana, mutta eiköhän jääkiekon emomaa pistä puoli-mustalaiset sinne ronssipeliin. Toivottavasti USA olisi sitten vastassa siellä, mutta pahalta näyttää. Tietysti leijonien finaalipaikka olisi poikkeuksellisen mahtava juttu, mutta katteltavaa olisi kyllä Kanada - USA matsissakin, toisin kuin jossain Venäjä - Ruotsi farssissa.

Mutta ryssät ja hurrit ovat kotimatkalla... N-A-S-U-L-I-A!!!!
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Rossija: vain yksi muiden joukossa

Onnittelut kanukeille murskavoitosta ! Nyt on ihan sama kuka vie pystin, paskat on pudotettu rattailta.

Edelleen on vuosi 1981 ainoa kerta, jolloin Moskovan pojat ovat pystyneet voittamaan kaikki-parhaat-mukana-turnauksen. Kun ottaa huomioon, kuinka monta noita em. turnauksia on jo ollut (MM:t ei siis ole koskaan kuuluneet ko. joukkoon), niin onhan se aikamoinen tahra neukuille. Tuomareiden piikkiin ei asiaa voi jatkuvasti laittaa ... tai no kenties joku Tiedonantaja-osasto voi.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Loistavaa!!!! Täydellinen peli. Nyt nähtiin Kanadan koko potentiaali. Kyllä näkee, että Kanada on keksinyt jääkiekon, sillä se pelaa juuri niin kuin jääkiekkoa on tarkoitus pelata. Aivan huikeaa karvaus- ja kulmapeliä.

Staal - Crosby - Iginla
Hiukan pimennossa tänään. Crosbylta ok peli, tarjosi pari avo paikkaa Iginlalle, mutta ei kiinnostanut. Mikäköhän on Staalin tilanne. Toivottavasti pääsee pelaamaan ainakin finaaliin

Heatley - Thornton - Marleau
Thonton rupesi tässä matsissa taklaamaan. Josko sitä playoff-asennetta rupeisi löytymään tällä kaudella. Heatley vähän näkymätön.

Richards - Toews - Nash
Tosi hyvä peli kaikilta.

Morrow - Getzlaf - Perry
Loistava peli. Odotetusti Venäjä oli pulassa näitten isokokoisten ja nopeitten pelaajien kanssa.


Luongo oli tänään tosi hyvä. Ei se nyt Millerin nykyvireeseen pääse, mutta ei sinne helppoja uppoa.

Keith, Doughty, Weber ja Boyle tänään todella hyviä. Weber pimensi loistavasti Ovyn. Ei Pronger ollut tässä matsissa kyllä yhtään pulassa, eli kyllä se Prongerin liike riittää.


Kyllä Kanada on ja tulee olemaan maailman paras jääkiekkomaa. Venäjällä ei ole mitään asiaa edes haastamaan, ennen kuin Ovy ja kumppanit oppivat puolustamaan. Kanadan pelaajat paljon monipuolisempia ja tasoa löytyy jokaisesta kentästä, toisin kuin Venäjällä jolla on kahdessa viikassa kentässä KHL-sontaa. Lisäksi Venäjän puolustajat hautovat liikaa kiekkoa, eivätkä laita kiekkoa nopeasti liikkeelle ja eivät pärjää kulmissa ja maalinedessä. Lisäksi taas oli nähtävissä Venäjän perisynti, eli itseyritetään purjehtia ketän läpi. Fyysisessä pelissä Kanada on valovuoden edellä Venäjää. Ovy oli tänään todella huono. Sokkona antoi harhasyöttöjä ja taklasiko kertaakaan ottelun aikana. Weber pehmensi miehen täysin taklauksillaan ja mies pimettettiin täysin menemällä aina kahdella miehellä kiinni, jolloin Ovy ei päässyt laukomaan.

Kyllä mestaruus on nyt aika varma. Slovakiasta ei ole haastetta ja Milleriin Kanada ei toista kertaa kaadu.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Kyllä näkee, että Kanada on keksinyt jääkiekon, sillä se pelaa juuri niin kuin jääkiekkoa on tarkoitus pelata.

Täytyi tulla tännekin kommentoimaan tätä typerää väitettä sillä, että jos tuo on se tapa, millä jääkiekoä kuuluu pelata, niin luoja en kyllä seuraa sitten jääkiekkoa, vaan jotain muuta lajia. Minusta Kanada pelaa miestä, eikä kiekkoa.

Jääkiekon ehkäpä suurin syöpä on väite, että Kanadan pelitapa on ainoa oikea. Se on tehokkain tapa tappaa koko lajin idea.
Ei se pelitapa, vaan se, kuinka sen pelitavan hallitsee. Kanadan pelitapa perustuu vastustajan pelitavan rikkomiseen. Kun vastustaja ei hallitse omaa peliään, Kanada hallitsee peliä.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Babcock T-800 voitti kyllä tämän erän. Bravuurina Toewsin kentän täydellinen pimennyssuoritus Venäjän ykkösvitjaa vastaan. Bykovin jäätyessä Mike pääsi tokaisemaan, hasta la vista, baby.

Näin kävi. Sitten ei kun odottelemaan kiekkoterminaattorisaagan jatko-osaa Sotshissa 2014, jos/kun NHL-miehet siellä pelaavat. Tosin eiköhän Bykov T-1000 ole nyt sulatettu ja tuhottu, Sotshissa nähtäneen uusi, kehittyneempi malli Venäjän peräsimessä. Tai sitten itse Putin ottaa jääkiekonkin haltuun ja pelaa itse ykkössentterinä. Putinhan kaataa tiikereitä paljain käsin, syö rautaa ja paskantaa kettinkiä, joten kaipa hän jääkiekonkin voi ottaa haltuun.
 

czerkawski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sidney Crosby, Penguins, Colorado, NYR
Täytyi tulla tännekin kommentoimaan tätä typerää väitettä sillä, että jos tuo on se tapa, millä jääkiekoä kuuluu pelata, niin luoja en kyllä seuraa sitten jääkiekkoa, vaan jotain muuta lajia. Minusta Kanada pelaa miestä, eikä kiekkoa.

Jääkiekon ehkäpä suurin syöpä on väite, että Kanadan pelitapa on ainoa oikea. Se on tehokkain tapa tappaa koko lajin idea.
Ei se pelitapa, vaan se, kuinka sen pelitavan hallitsee. Kanadan pelitapa perustuu vastustajan pelitavan rikkomiseen. Kun vastustaja ei hallitse omaa peliään, Kanada hallitsee peliä.

Onhan tuo aika tyypillistä huonon häviäjän puhetta kun oma joukkue eli Ihmeiljan tapauksessa Venäjä on surkea ja hävinnyt niin pitää käydä joka puolella selittämässä että se sentään on ainut joka pelaa oikein. Kanada pelasi kaunista upeaa hyökkäävää kiekkoa, jossa Venäjän pikku superstarat eivät pysyneet ollenkaan perässä. Hyökkäyskuviot olivat mahtavia ja peli hienoa, vauhdikasta jääkiekkoa. En tiedä mitä tuo sinun tarkoittama oikea jääkiekko sitten on, taitaa vain tappio ottaa päähän liikaa.

Tuo peli oli upea esitys Kanadalta joukkueena, ja he olivat parempia kuin Venäjä pelin joka osa-alueella. Itse näin siinä Kanadalla pelitavan, joka perustui kauniiseen ja vauhdikkaaseen hyökkäämiseen, hyviin syöttöihin ja kiekkokontrolliin, jota vastaan Venäjä ei mahtanut mitään. Saa nähdä miten menee Slovakia-peli, mutta Kanada pelasi kyllä todella viihdyttävää jääkiekkoa Venäjää vastaan.
 

palle fontän

Jäsen
Suosikkijoukkue
RDS
Ei se pelitapa, vaan se, kuinka sen pelitavan hallitsee. Kanadan pelitapa perustuu vastustajan pelitavan rikkomiseen. Kun vastustaja ei hallitse omaa peliään, Kanada hallitsee peliä.

Kyllähän se tapa, jolla Kanada pyöritti kiekkoa Venäjän päädyssä on mitä puhtainta taitoa ja upean näköistä. Jos kaiken lisäksi osaavat vielä puolustaa, niin mikäs siinä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllähän se tapa, jolla Kanada pyöritti kiekkoa Venäjän päädyssä on mitä puhtainta taitoa ja upean näköistä. Jos kaiken lisäksi osaavat vielä puolustaa, niin mikäs siinä.

Juuri näin. Kun kaikessa siinä vastustajan pelin tuhoamisessa vielä ehtivät itsekin hyökkäämään ja tekemään hienoja maaleja, niin voiko mitään enää vaatia tekemään absoluuttisesti paremmin?
 

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Olen katsonut Kanadan peleistä pelit Venäjää ja USA:ta vastaan, ja nämä kaksi peliä ovat olleet selvästi tähän mennessä kisojen parhaat, kun Suomi-lisä otetaan pois sotkemasta. Ei harmittanut pätkääkään, että heräsin katsomaan jo Kanada-Venäjä ottelua, vaikka pirusti väsyttikin koko eilisen päivän. Mahtavaa kiekkoilua sai seurata, ok jos Venäjä olisi pystynyt laittamaan paremmin kampoihin peli olisi voinut olla vieläkin parempi. Näinkin kelpasi, hullu tempo, fyysisyyttä ja 10 maalia puoleen tuntiin ja monta nättiä pörsää joukossa. Kanada oli aivan älyttömän kova, epäilyttää vain löytääkö Kanada samaa tatsia viimeisiin peleihin. USA:n kohtaaminen finaalissa voisi saada aikaan yhtä hienon pelin, alkusarjassa meno olikin jo kovaa. Ensin pitää toki hoitaa pirteästi pelanneet slovakit, mutta uskon Kanadan sen tekevän. Suomi-Slovakia olisi toki melkoinen paukku finaaliksi tähän kaikkien aikojen turnaukseen, USA-Kanada ottelua kuitenkin veikkaisin.

Kanadan peleissä on mätetty hienoja määriä maaleja ja hienoja sellaisia. Ilmeisesti kova intensiteetti ja vauhti tuovat muassaan kosolti virheitäkin myös Kanadalle, jolloin paikkoja tulee. Mikä on näin katsojalle vain hyvä asia.

Jonathan Toews on pistänyt kivasti silmään Kanadan poppoosta. Jokunen vuosi sitten nuorten MM-kisoissa jo tykästyin kovasti kaveriin ja nyt tuntuu kulkevan aikuistenkin tasolla. 0+7 ja +9. Melkoinen turnaus menossa. Onhan Toewsilla toki kahdet MM-kisatkin jo vyöllään ja niissäkin on tehoja tullut. Jos NHL-pelaajat pelaavat jatkossakin olympialaisissa niin taitaa Toewsille olla paikka varattuna Crosbyn takana näillä otteilla.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Minun silmääni pistää vuodesta toiseen Dany Heatley, joka sylkee maajoukkueessa maaleja todella kovaa tahtia.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dany_Heatley#International_statistics
Ennen tätä turnausta 64 aikuisten arvokisaottelua, niissä 40 maalia ja 27 syöttöä. Heatleyhan on Kanadan kaikkien aikojen pistemies ja maalintekijä MM-kisoissa (kuudet kisat takana), lisäksi World Cup -edustus ja nyt toiset olympialaiset. Näissä kisoissa tullut viidessä pelissä 4+3 pistettä, eli taas mennään yli piste per peli -tahtia.

Heatleyhan on Kanadan mittapuulla todella uskollinen maajoukkuepelaaja, aina mukana MM-kisoissa ja muissakin arvokisoissa kun kutsu käy. Ei mikään itsestäänselvyys Kanadassa, jossa varsinkaan MM-kisoihin ei aina saada parhaita pelaajia.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA

Kah, viestisi olikin jäänyt huomaamatta. Aihe sinänsä on jo happanemaan päin, mutta vastataan nyt vielä, kuten hyviin tapohin kuuluu.

Tarkoituksenani ei tosiaan ollut käydä "objektiivista keskustelua" Martin Brodeurista, vaan kritisoida näkemystä, että Brodeur oli USA-tappion suurin syntipukki tai että päästetyt maalit olivat seurausta hänen torjuntatyylistään.

Viestini sisältö voidaan tiivistää seuraaviin yksinkertaisiin kysymys-vastauspareihin:

Oliko Brodeur omalla tasollaan? - Ei missään nimessä.
Hävisikö Kanada Brodeurin takia? Ei, koska tappio joukkuepelissä on aina monen osasen summa, joista yksi on maalivahtipeli.
Onko Martin Brodeur arvostelun yläpuolella? - Ei ole, mutta kritiikin pitää olla suhteessa koko joukkueen suorituksiin.

Minulta on varmaan jäänyt jokin keskustelun metataso havaitsematta ja siksi en oikein ymmärrä, että mistä päin oikein tuulee. Toisaalta kirjoitat, että Brodeur on yksi kaikkien aikojen maalivahdeista, mutta hänestä on kuitenkin aika jättämässä, tai hänen torjuntatyylistään. Ja mitä tulee tuohon objektiivisuuteen: Jo ensimmäisessä viestissäni kirjoitin, että jos maalivahtien suorituksia arvioidaan, pitäisi tehdä kokonaisvaltaisempaa analyysiä torjuntatyylistä eikä vain todeta: Toinen veska olisi ottanut tuon. Se ei ollut kuitenkaan mielestäsi relevanttia. Myöhemmin päätit kuitenkin syyttää minua kyvyttömyydestä objektiiviseen keskusteluun, jossa käsitellään Martin Brodeuria.

Mutta se siitä.

Saa tosiaan nähdä, toistaako historia sen puolesta itseään, kun Luongo sai samanlaisen tilaisuuden kuin Marty kahdeksan vuotta sitten, jolloin CuJo haparoi ja Marty sai ensimmäisen suuren tilaisuutensa johdattaa Kanada menestykseen. Luongo ei vielä ole joutunut todelliseen testiin, mutta huomisiltana hänet testataan kovemmassa paikassa kuin koskaan aiemmin urallaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös