Taitaa se kiinalainen riisiviina olla hyvin samantapaista kuin vastaava aine Balilla l. Indonesiassa. Jo haju on kammottava, muistuttaa mätänevää hedelmää tms. Maku samaa rataa, ei voi juoda. Arak jotain oli sen nimi. Välttäkää kaikin keinoin.;)
Tässä kohdin täytyy tietysti muistaa että Indonesia on muslimivaltio, viinaa ei juurikaan juoda. Balilla 90% väestöstä on hinduja ja loput muslimeja, joten markkinat sille aineelle ovat hyvin niukat. Ainoastaan me hyväuskoiset turistit erehdymme tärväämään rahojamme siihen aineeseen.
Tequilaa juon erittäin sujuvasti, Fernettiä parempaa juomaa ei darraan ole. Kullankeltainen Tequila on kypsytetty tynnyrissä muutama vuosi, siitä väri. Meksikossa kirkasta, "raakaa" tequilaa juovat vain köyhimmät ja dokut. Eihän se maku siinä tynnyrissä hirveästi pehmene, mutta hieman kuitenkin. Muutama pikku ryyppy menee aina.
Lähes samaa ainetta on Mezcal, se kuuluisa matoviina. Mato sisältää kuulemma sitä peyote-hallusinogeeniä, jonka takia sitä myydä Suomessa(?). Täytyy myöntää että mato sai jäädä rauhaan vaikka itse viinaa maistoinkin.
Helmien helmi pahojen viinojen sarjassa on brasilialainen sokeriruokoviina, johon caipirinha kuuluu tehdä. Aine muistuttaa hajultaan ja maultaan petroolia, joten ei kannata ihmetellä miksi brassitkaan eivät ainetta juo ilman että siihen on sotkettu hirveä määrä limeä ja sokeria. Unohtumaton makuelämys joka huonona tisleenä aiheuttaa Brasiliassa aivovaurioita ns. pitkän linjan miehille. Kuulemma.
Todellinen helmi on myöskin Meksikossa lähes juomani krapulakalja, johon oli sotkettu paljon Tabascoa, limeä, worsesössönsössön-soosia ym. Koko komeus "nautittiin" suolareunaisesta tuopista. Noin desin juomisen jälkeen olinkin valmis siirtymään Tequilaan.:cool: Siinä mielessä erinomainen ratkaisu krapulaan ja pahoinvointiin.
Ah, niin, tänäänhän on lauantai...