KalPa tulee - SM liiga oletko valmis?

  • 8 058
  • 66

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Jos nyt ei takerruta sellaiseen pieneen nyanssiin, kuin pitäisikö SM-liigan olla suljettu sarja vai jotain muuta, niin tulevaisuutta lienee Kalevan Pallon kampäk Härmän liigaan.

Mistä sitten on luovuttava teidän mielestänne - vaiko ei mistään? Vai onko tuo KalPa sittenkään se paras tai sanottaisiinko todennäköisin vaihtoehto?

Ensinnäkin Kapanen (vai Kapaset?) sijoittanevat dollareitaan Kuopioon siinä uskossa ja tavoitteessa, että joukkueesta ja seurasta tulee salonkikelpoinen. Mestiksessä Vaasan Sportille, Kokkolan Hermekselle tai Kiekko-Vantaalle ei vastaavia vetonuppeja rahoineen ole näköpiiriissä. Jukurit on jo pitkään vannonut ettei tule edes yrittämään SM-liigaan.

Siis KalPa. OK - lienevät kaikki siitä yksimielisiä, että kyseisessä suunnassa on kohtuullinen talousalue nykyliigaseurojen mittapuussa ja maantieteellisesti aukko on täytettävissä. Entisiä vielä pelaavia mahdollisia paluumuuttajiakin on vähän joka puolella. Jos vaan talous sallii, niin vaikkapa Kimmo Kapanen, Olli Jokinen (?), Jarno Kultanen (?), Kimmo Timonen, Marko Tuomainen, Janne Laakkonen, Jukka Voutilainen, Tuomas Nissinen, Jermu Pisto, Pasi Kuivalainen, Jussi Tarvainen, Kalle Kerman, Jaakko Uhlbäck, Jussi Timonen, Markku Paukkunen voisivat osiltaan muodostaan jotain runkoa nykyjoukkueen tueksi. Eikä tietysti unohdeta Samia.

Jos yksi seura tulee, joukkueiden lukumäärät nousevat 14:ta ja nykyisellä paikallispelitaktiikalla pelimäärätä sietämättömäksi. SM-liigan tulee siis vähentää paikallispelejä, normaalikierroksia tai joukkueita.

Jos vähennetään paikallispelejä, niin hyvä. Nykyisin niiden merkitys on jo niin vähäinen eikä katsomossa kiinnosta seurata entistä verivihollista seitsemättä kertaa saman kuukauden sisällä. Lisää kipinää ja sähköä ja lohkot PAIKALLISPELImaisiksi;
TPS-Lukko-Ässät, Blues-HIFK-Jokerit, Kärpät-JyP-KalPa, HPK-Tappara-Ilves-Pelicans... jaa mihin SaiPa?

No jos lähdetään karsimaan joukkueita, niin eiköhän ensimmäiseksi tule mieleen, että 13 on ihan järjetön luku? Mistä siis poistetaan, miksi ja missä järjestyksessä?

Kun on laskenut kaikki mahdollisuudet, niin tulee äänestystavasta riippuen (urheilulliset edellytykset, taloudelliset edellytykset, maantieteelliset edellytykset jne.) vain kahteen lopputulokseen:

1) SaiPa - Lappeenranta ja lähiseutu on useassakin matemaattisessa kaavassa se toinen viimeisistä. Emme kai kiistä, että hohtohetkiä mahtuu idän sputnikkienkin lähihistoriaan, mutta SaiPa on kaikkine edellytyksineen ja resursseineen kuin Onyx formulamaailmassa? Eikö joku muista Onyxia? No ei se mitään, sekin oli kuninkuusluokassa ja oli sielläkin yksi tähti aikoinaan...

2) Lukko - Satakunnan ykkösseura on ollut ja tulee olemaan Porin Ässät. Ilman Olkiluodon ydinvoimalaa raumalainen jääkiekkoilu olisi jo pitkään ollut UJK-tasolla Mestiksen hännillä. Kaupunki on kuin Uusikaarlepyy tai Pietarsaari, ehkä jopa kuten Vaasa. Sillä negatiivisella erolla, että Satakunnan pääkaupunki ja ykkösimuri on Pori ja etelässä vastaan tulee Varsinais-Suomi ja TPS. Vaikutuspiiriin nähden ylivoimaisesti heikoin liigaseura. Omat pojat projekti? Kuten raumalainen kettufani totesi, tuollaisia projekteja luodaan hätäpäissään silloin, kuin tiedetään olevan uppoavan laivan kippari... minkähän projektinimen Tappara kehittääkään?

Siinäpä siis vaihtoehdot Mestikseen tai antaa mennä vaikka molemmat. (Harrison Ford: Kunnes toisin todistetaan)....

Entäpä sitten lopuksi se normaalikierrosten vähentäminen? Kohdataan se Kärpät vaan kotona ja vieraissa ja pelataan loput ottelut paikallispeleinä... eikai kukaan sentään selvinpäin sellaista odota?

Eihän?
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti Kossu

Entisiä vielä pelaavia mahdollisia paluumuuttajiakin on vähän joka puolella. Jos vaan talous sallii, niin vaikkapa Jarno Kultanen (?),

Sen enempää ottamatta kantaa näihin muihin "paluumuuttajiin" niin korjaisin että Jarno Kultanen on KooKoon kasvatti ja mahdollinen paluumuuttaja nimenomaan KooKoohon.

Myös muita selkeitä virheitä kirjoituksessasi oli kuten "Jukurit on jo pitkään vannonut ettei tule edes yrittämään SM-liigaan".
Lueppa vaikkapa ihan alkuun oheinen linkki
http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=kolumnit&id=1253.

Nyt kun täällä jaellaan liigapaikkoja taas paikkakuntien asukaslukujen mukaisesti niin tiedoksesi että Kouvolan seudulla on aloitettu Kouvolan, Kuusankosken ja Valkealan kesken kuntaliitosneuvottelut ja jos ja kun tämä kuntaliitos toteutuu on uusi "Kouvola" Suomen 11. suurin kaupunki asukasluvulla mitattuna. Nyt tietääkseni myös ainakin Anjalankoski mielii mukaan tähän uuteen "Kouvolaan" ja näinhän meillä olisi jo futisliigassa MyPa, korisliigassa Kouvot, superpesiksessä KPL ja kohta jääkiekon SM-liigassa KooKoo :)

Ps. totta puhuen kyllähän KooKoossa koko ajan tehdään lujasti taustatöitä mahdollisen liigapaikan eteen ja aika näyttää mikä seura liigaan nousee. Totuus kuitenkin on, että näistä liigapaikkaa tavoittelevista seuroista ainoastaan KalPa ja KooKoo ovat SM-liigassa pelanneet 90-luvulla.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Selvä, uskon että KalPa on potentiaalisin nousija liigaan ja tulee varmaan sen tempun tekemäänkin ihan lähiaikoina... Spekuloinnit on silti spekulointeja ja jalat maassa tämänkin hankkeen kanssa vaikka isot nimet onkin mukana.

Viestin lähetti Kossu

Kimmo Kapanen, Olli Jokinen (?), Jarno Kultanen (?), Kimmo Timonen, Marko Tuomainen, Janne Laakkonen, Jukka Voutilainen, Tuomas Nissinen, Jermu Pisto, Pasi Kuivalainen, Jussi Tarvainen, Kalle Kerman, Jaakko Uhlbäck, Jussi Timonen, Markku Paukkunen voisivat osiltaan muodostaan jotain runkoa nykyjoukkueen tueksi. Eikä tietysti unohdeta Samia.
Osa noista pelaajista on mielestäni aivan liian utopistisia haaveita KalPalle ihan noin lähitulevaisuudessa ainakin. En usko että joku "kotiseutu-uskollisuus" on kovin vankka peruste tässäkään tapauksessa. Aika monilla noista pelaajista on kehittynyt voimakkaampi identiteetti pelaajana ihan toisissa seuroissa ja raha vie enimmäkseen, sekä mahdollisuus menestykseen... Onko KalPa joukkueena sellainen joka voi sitä edes lähivuosinakaan tarjota jos ja kun liigaan palaa?

Viestin lähetti Kossu

1) SaiPa - Lappeenranta ja lähiseutu on useassakin matemaattisessa kaavassa se toinen viimeisistä. Emme kai kiistä, että hohtohetkiä mahtuu idän sputnikkienkin lähihistoriaan, mutta SaiPa on kaikkine edellytyksineen ja resursseineen kuin Onyx formulamaailmassa? Eikö joku muista Onyxia? No ei se mitään, sekin oli kuninkuusluokassa ja oli sielläkin yksi tähti aikoinaan...
Selvä, tämä tietysti koskettaa minua kyseisen joukkueen kannattajana. Onhan nuo omat ongelmansa tiedostettu täälläkin ja niitä on tuossakin mainittu. Kaikesta huolimatta E-Karjala on suhteellisen merkittävä ja kasvava alue joten ihan heppoisin perustein ei liiga SaiPaa pois sysää. Talouskin on kuitenkin kunnossa. Hiertäviä asioita on tietysti halli erityisesti ja se että menestys on alkanut vuosi vuodelta vältellä enemmän tätä seutua. Tuleva kausi on monessakin mielessä varmaan aika suuntaa antava, niin pelottavalta kuin se kuulostaakin... Luulen kuitenkin että liiga haluaisi nähdä lähitulevaisuudessa 14 joukkuetta liigassa. Onko niin monelle sitten elintilaa ja tarkoittaako se että nykyisistä 13. joukkueesta jokainen silti saa pitää paikkansa, on eri juttu sitten...
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
En jaksa lässyttää paikallispeleistä sun muista talousalueista, joten kirjoitan mielipiteeni lyhyesti:

- Yksi joukkue lisää, mieluiten KalPa, mutta ei kovin suurta väliä.
- Naurettavat hölynpölyvälisarjat ja lohkot takaisin sinne mistä ovat tulleetkin,-> nelinkertainen runkosarja=52 ottelua ja jokainen playoff-kierros neljästä poikki.
- Lisää pelaajapaikkoja->lisää peliaikaa junioreille (luulisin).
- Mitään nykyisistä ei siis tule pudottaa
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti Kossu
2) Lukko - Satakunnan ykkösseura on ollut ja tulee olemaan Porin Ässät.
.
.
.
Omat pojat projekti? Kuten raumalainen kettufani totesi, tuollaisia projekteja luodaan hätäpäissään silloin, kuin tiedetään olevan uppoavan laivan kippari...

Sairasta - ei näin hauskoja juttuja voi kukaan muut kirjoittaa kuin kirjailija tai Turkuun muuttanut porilainen? Sitä ei kuitenkaan ole kiistäminen etteikö Ässät olisi Satakunnan ykkösjoukkue, mikäli mittatikuksi otetaan vain ja ainoastaan asukasluku - muissa asioissa porilaiset voivatkin sitten kääntyä raumalaisten puoleen, eikä raha-asioiden hoito ole niitä vähäpätöisempiä. Ässät on ollut Arto Javanaisen "eläkkeelle" siirtymisen jälkeen SM-liigan kuonaa, jonka edesottamuksia on voinut seurata vain joko itkien ja sääliä tuntien koko SM-liigaa kohtaan tai porilaista hölmöyttä nauraen.

"Omat pojat"-projekti saattaa kuulostaa porilaisesta hölmöltä, koska Porissahan ei viimeisten kymmenen vuoden aikana ole ajateltu yhtä kautta pidemmälle - mikä helvetin monivuotissuunnitelma?

Kaikkihan on kuitenkin aina mahdollista. Kuka sitä tietää vaikka Ässät olisi jo tänä vuonna SM-liigan eliitissä Lukon tehdessä konkurssin?
 

JanJ

Jäsen
Re: Re: KalPa tulee - SM liiga oletko valmis?

Viestin lähetti t4
Sairasta - ei näin hauskoja juttuja voi kukaan muut kirjoittaa kuin kirjailija tai Turkuun muuttanut porilainen?
Viittaatko Erkki Liesmäkeen?
muissa asioissa porilaiset voivatkin sitten kääntyä raumalaisten puoleen, eikä raha-asioiden hoito ole niitä vähäpätöisempiä.
Eli Poriinkin kaivattaisiin veropetostuomiota?

mikä helvetin monivuotissuunnitelma?
Kävisiköhän se Ässien viisivuotis-suunnitelma jonka ensimmäinen vuosi meni jo ja päättyi taloudellisesti voitollisena, sarjataulukossa yhden sijan Lukkoa alempana?

Terveisiä Turun naapurikuntiin.
 

Vaicci#63

Jäsen
Hieno sepitys Kossulta....just joo.

SaiPa pois vai? Tuskinpa vaan...

Yksinkertaista, joko 14 joukkueen liiga, tai 13 joukkueen nykyinen liiga.

Mitään joukkueita aleta karsimaan, mutta jos pakko on, niin vaikka TPS kävisi mulle hienosti :P
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos nyt ensiksi laitetaan karsinnat takaisin ja urheilullinen menestys kunniaan.
Sitten liigaan nostetaan 14. joukkue. Pelataan pari kautta 14 joukkueella ja katsotaan miten se toimii. Jos ei toimi, niin palataan 12 joukkueen liigaksi.

Mitenhän onnistuisi tälläinen ratkaisu. Liigaa pelattaisiin kymmenen joukkueen voimin. Mestiksen ja liigan väliin perustettaisiin "välisarja". Jossa pelaisi esim. kahdeksan joukkuetta. Sitten mestiksessä 10-12 joukkuetta.
Liigasta joutuisi aina kaksi viimeistä karsintoihin ja loput playoffeihin. Välisarjasta kaksi parasta pelaisi liigan joukkueita vastaan ja kaksi viimeistä mestiksen kahta parasta vastaan nousuista ja putoamisista.
Näin saataisiin suurinpiirtein saman tasoiset joukkueet samaan sarjaan, kun nykyisin varsinkin mestiksessä parhaiden ja huonojen joukkueiden tasoerot ovat melko suuret.

Toisaalta voitaisiin pelata liigaa 16 joukkueen voimin, mutta siihen ei taida riittää tasokkaat pelaajat, joten tasoerot olisivat valtavat.

Mutta jos ensiksi kokeillaan sitä 14 joukkueen sarjaa ilman mitään lohkoja.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Re: Re: KalPa tulee - SM liiga oletko valmis?

Kimmo Kapanen, Olli Jokinen (?), Jarno Kultanen (?), Kimmo Timonen, Marko Tuomainen, Janne Laakkonen, Jukka Voutilainen, Tuomas Nissinen, Jermu Pisto, Pasi Kuivalainen, Jussi Tarvainen, Kalle Kerman, Jaakko Uhlbäck, Jussi Timonen, Markku Paukkunen voisivat osiltaan muodostaan jotain runkoa nykyjoukkueen tueksi. Eikä tietysti unohdeta Samia.
Viestin lähetti Ted Raikas
Osa noista pelaajista on mielestäni aivan liian utopistisia haaveita KalPalle ihan noin lähitulevaisuudessa ainakin. En usko että joku "kotiseutu-uskollisuus" on kovin vankka peruste tässäkään tapauksessa. Aika monilla noista pelaajista on kehittynyt voimakkaampi identiteetti pelaajana ihan toisissa seuroissa ja raha vie enimmäkseen, sekä mahdollisuus menestykseen... Onko KalPa joukkueena sellainen joka voi sitä edes lähivuosinakaan tarjota jos ja kun liigaan palaa?
Utopistisia ovat Jokinen ja Kultanen, joilla taitaa IFK olla se "rakkain" seura. Kimmo Timonen jatkanee NHL-uraansa vähintään 5 vuotta. Muut ovatkin sitten Sami Kapasta myöten täysin varteenotettavia paluumuuttajia kahden vuoden kuluttua. Sami kertoi eilispäivän Savon Sanomissa, ettei NHL-ura välttämättä jatku kahta vuotta pidempään. Sen jälkeen pelaajaomistaja palaisi kotikonnuilleen Kuopioon. Ja Pasihan me jo saatiin takaisin. Listaan voisi lisätä vielä JYP:in ensi kauden tehopakin Tommi Kovasen, ja miksei myös Ville Hyrkäksenkin.

Tietenkään rahallisesti kaikkien edellämainittujen pelaajien pelaaminen KalPassa ei tule mahdollisen liiganousun tapahduttua kysymykseenkään, mutta pelaajien kotiseuturakkaudesta tämä asia ei ole kiinni. Sen verran positiivisia lausuntoja monet ex-KalPat ovat kasvattajaseurastaan antaneet. Pitää muistaa myös, että uusia tähtiä syntyy junioritehtaasta kaiken aikaa. Mm. nimet Marko Ahosilta, Samuli Suhonen, Eero Kilpeläinen ja Aki Keinänen kannattaa painaa mieleen.

Minulla on kaikenkaikkiaan hyvin positiivinen kutina KalPan tulevaisuudesta. Uskon ja toivon, että rahkeet liigaan riittävät parin vuoden päästä niin pelillisesti kuin taloudellisestikin.
 

mode91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, TPS, Detroit Red Wings
Kalpa tullee??????

Johan jutun lykkäs. On Kossu tainnut nauttia nimimerkkiään useamman annoksen jo näin alkuperjantaista. Ainahan voidaan spekuloida, mutta kyllä se on justiin niin kuin t4 tuossa jo totesi, Pori on Satakunnan ykkönen vain ja ainoastaan asukasluvulla mitattuna. Talousasioissa ja pitkäjänteisessä joukkueen rakentamisprojekteissa raumalaiset ovat kyllä huomattavasti edellä. Tappiota ei tule, ja pelureitakin on ihan kivasti siunaantunut. JanJ, olet kyllä tsättäilyn kunkku. Jokainen viesti on ihan samaa sontaa, yhden lauseen halpamaisia heittoja ilman perustelun häivääkään. Jos ei ole mitään konkreettista sanottavaa, kannattaako vaivautua vastaamaan ollenkaan?

Tuomoita tai ei, näitä talouden kukkasia löytyy urheilun saralta Porista ihan riesaksi asti. Onkohan siellä yhtään joukkuelajin edustajaa, jolla ei olisi mennyt ns. kuralle kertaakaan? Esim. Jazz, Ässät ja viimeisimpänä konkurssin partaalla keikkuva SBS Pori. Näillä meriiteillä ei kauhesti kannattaisi röyhistellä.
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Kalpa tullee??????

Viestin lähetti mode91
Johan jutun lykkäs. On Kossu tainnut nauttia nimimerkkiään useamman annoksen jo näin alkuperjantaista. Ainahan voidaan spekuloida, mutta kyllä se on justiin niin kuin t4 tuossa jo totesi, Pori on Satakunnan ykkönen vain ja ainoastaan asukasluvulla mitattuna. Talousasioissa ja pitkäjänteisessä joukkueen rakentamisprojekteissa raumalaiset ovat kyllä huomattavasti edellä. Tappiota ei tule, ja pelureitakin on ihan kivasti siunaantunut. JanJ, olet kyllä tsättäilyn kunkku. Jokainen viesti on ihan samaa sontaa, yhden lauseen halpamaisia heittoja ilman perustelun häivääkään. Jos ei ole mitään konkreettista sanottavaa, kannattaako vaivautua vastaamaan ollenkaan?

Tuomoita tai ei, näitä talouden kukkasia löytyy urheilun saralta Porista ihan riesaksi asti. Onkohan siellä yhtään joukkuelajin edustajaa, jolla ei olisi mennyt ns. kuralle kertaakaan? Esim. Jazz, Ässät ja viimeisimpänä konkurssin partaalla keikkuva SBS Pori. Näillä meriiteillä ei kauhesti kannattaisi röyhistellä.
On se hyvä, että raumalaisella on auottavaa Porilaisesta urheilusta. raumalla taitaa olla yksi miesten pääsarjatason joukkue ja sekin on tuomittu veropetoksesta. Uskoisin, että pian ei ole sitä yhtäkään...
 

Carlos

Jäsen
Re: Re: Kalpa tullee??????

Viestin lähetti aaa
On se hyvä, että raumalaisella on auottavaa Porilaisesta urheilusta. raumalla taitaa olla yksi miesten pääsarjatason joukkue ja sekin on tuomittu veropetoksesta. Uskoisin, että pian ei ole sitä yhtäkään...

Noniinnoniin, otetaans sitten ihan rauhallisesti. Sanoisin että tällä hetkellä ei Ässillä eikä Lukolla ole hirveästi varaa soitella mihinkään suuntaan pelillisten ansioiden puolesta, eikä ainakaan neuvoa toista. Joka tapauksessa lienee selvää että molemmat joukkueet ovat ja pysyvät liigassa, mitään westcoastlightningia tuskin tullaan ikuna näkemään.

Jos sitten katsellaan niitä parin viime kauden aikaansaannoksia, niin niistä voi todeta mm. seuraavaa:

- Raumalla on ollut keskimäärin parempi tunnelma kuin Porissa
- Raumalla on ollut keskimäärin parempi menestys liigassa
- Raumalla on tehty resurssit huomioiden erittäin mallikasta jääkiekkotyötä. Siellä tosiaan on joukkue täynnä niitä omia/lähiseutujen nuoria poikia, joista tosissaan halutaan kehittää jotain.
- Raumalla on/on ollut myös tasaiseen tahtiin kunnon profiilipelaajia (Saarela, Pakaslahti, Nedved, Kron, Hämäläinen, jne), joka ainakin kertoo että yritystä on ja jonkunlainen käsitys siitä miten joukkueesta voi saada menestyvän.

- Porissa on sen sijaan tasaiseen tahtiin ollut vaihtuva joukkue, joka vuosi 5 uutta tusinatsekkikanukkia, ja profiilipelaajia -, -, sekä -.

Molemmilla seuroilla on muuten kaapissaan Suomen Mestaruuskin (Ässillä 2kpl), joten jo pelkästään siltä pohjalta voisi sanoa että olisi suuri tappio koko liigalle jos edes toinen näistä seuroista pudotettaisiin pois.

Oli muuten nerokasta vetää Lukon menestyksen ainoaksi tekijäksi TVO = Teollisuuden Voima = Se firma joka pyörittää Olkiluodon Ydinvoimalaa. Miksei Kossu muistanut ollenkaan UPM-Kymmeneä? Hemmetti, Raumalla on sentään maailman suurin aikakauslehtipaperia tuottava tehdas! Mutta, kumpikaan ko. firmoista ei ole se tekijä minkä takia Lukko hengittää. Sponsoreina ne ovat, kyllä, mutta ne rahavirrat ovat paljon pienempiä kuin moni kuvittelee. Sen sijaan mm. Raumalaisen Kiekkoilun Tuki Ry tekee aika paljon paalua Lukolle, joka on yksi suuri osatekijä siinä että niinkin pienessä kaupungissa kuin Rauma voidaan pyörittää liigamitat täyttävää seuraa, myös niinä vuosina kun menestys ei ole kovin huimaa (=gloryhunter-tuki).

Mutta siis itse aiheeseen, Kalpa liigaan, ja piste. Jos potentiaalia löytyy, niin ne 15. ja 16. joukkuekin otetaan ilomielin mukaan, kyllä maailmassa pelaajia riittää, eikä liigan taso muutenkaan ole niin kovin mairitteleva. Laajentamalla liigaa meillä saattaa kehittyä jopa enemmän pelaajia.
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Re: Re: Kalpa tullee??????

Viestin lähetti Carlos

- Raumalla on ollut keskimäärin parempi tunnelma kuin Porissa
????????
Mitä minä olen ollut seuraamassa raumalla pelejä voin vakuuttaa, että tunnelma raumalla on selvästi heikompi kuin Porissa. Paikallispeleissä Ässiä vastaan tunnelma on ollut erittäin vaisu, toisin kuin täällä Porissa.
 

JanJ

Jäsen
Raumlaissi hapatuksi

mode91 = piikki...?
No, tervetuloa takaisin.


Faktahan on se, että Lukko on tuomittu.
Fakta oli myös se, että Lukko oli yhden sijan parempi Ässiä Liigassa. Miksi nuo pitäisi jotenkin erikoisesti perustella? No, vanhalle nimimerkillesi ei mikään kelvannut joten miksi uudellekaan.

Fakta oli myös se, että Lukon "omat pojat" oli puoliksi ostettuja ja puoliksi se ryssittiin hermoilemalla viime hetkellä (Kronit ja muut). Jos se ottaa koville, lähetä palautetta Lukon upeiden sivujen kautta suoraan joukkueen johdolle. Mutta täällä inttämällä ei mitään tapahdu.
 

Penaltyfox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raum Lehvälugo
Re: Raumlaissi hapatuksi

Viestin lähetti JanJ
mode91 = piikki...?
No, tervetuloa takaisin.


Faktahan on se, että Lukko on tuomittu.
Fakta oli myös se, että Lukko oli yhden sijan parempi Ässiä Liigassa. Miksi nuo pitäisi jotenkin erikoisesti perustella? No, vanhalle nimimerkillesi ei mikään kelvannut joten miksi uudellekaan.

Fakta oli myös se, että Lukon "omat pojat" oli puoliksi ostettuja ja puoliksi se ryssittiin hermoilemalla viime hetkellä (Kronit ja muut). Jos se ottaa koville, lähetä palautetta Lukon upeiden sivujen kautta suoraan joukkueen johdolle. Mutta täällä inttämällä ei mitään tapahdu.


Ohhoh!
Saakost Moderaattorikin heittää provoja?
Valta on ihanaa! Vai mitä JanJ?
 

JanJ

Jäsen
Re: Re: Raumlaissi hapatuksi

Viestin lähetti Penaltyfox
Saakost Moderaattorikin heittää provoja?
Saakost? Kerrost sä mullest.
Käsittääkseni moderaattori saa osallistua keskusteluun.
Jos tuosta provon löytää, on aika ahdas pää.
Valta on ihanaa! Vai mitä JanJ?

Putosin!
Jos tuosta jotain valtaa löytää, viittaan edelliseen vastaukseen.
 

Penaltyfox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raum Lehvälugo
Re: Re: Re: Raumlaissi hapatuksi

Viestin lähetti JanJ
Saakost? Kerrost sä mullest.
Käsittääkseni moderaattori saa osallistua keskusteluun.
Jos tuosta provon löytää, on aika ahdas pää.


Putosin!
Jos tuosta jotain valtaa löytää, viittaan edelliseen vastaukseen.

Otappas jamppa ihan iisisti,nyte!
Menehän kuuntelemaan jazzia ja rauhoittelemaan itseäs,tiäksää!
Ei sen puoleen, on hyvä että luodaan vähän jännitettä taas kun liiga pikkuhiljaa lähestyy ja pitsiturnaus!
Hyvää kesän jatkoja sullekin,tiäksää!
 

JanJ

Jäsen
Re: Re: Re: Re: Raumlaissi hapatuksi

Viestin lähetti Penaltyfox
Ei sen puoleen, on hyvä että luodaan vähän jännitettä taas kun liiga pikkuhiljaa lähestyy ja pitsiturnaus!
Hyvää kesän jatkoja sullekin,tiäksää! [/B]
Samoin!

Ajattele, nyt on jo näin kovaa vaikka ei ole yhtään peliä pelattu. Huh, entäs kun kausi on kuumimmillaan? *pyyhkii hikeä*

No, Pitsistä se taas alkaa. Sietämätön jännittäminen.
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: Re: Re: Kalpa tullee??????

Viestin lähetti Carlos

Jos sitten katsellaan niitä parin viime kauden aikaansaannoksia, niin niistä voi todeta mm. seuraavaa:

- Raumalla on ollut keskimäärin parempi tunnelma kuin Porissa
- Raumalla on ollut keskimäärin parempi menestys liigassa
- Raumalla on tehty resurssit huomioiden erittäin mallikasta jääkiekkotyötä. Siellä tosiaan on joukkue täynnä niitä omia/lähiseutujen nuoria poikia, joista tosissaan halutaan kehittää jotain.
- Raumalla on/on ollut myös tasaiseen tahtiin kunnon profiilipelaajia (Saarela, Pakaslahti, Nedved, Kron, Hämäläinen, jne), joka ainakin kertoo että yritystä on ja jonkunlainen käsitys siitä miten joukkueesta voi saada menestyvän.

- Porissa on sen sijaan tasaiseen tahtiin ollut vaihtuva joukkue, joka vuosi 5 uutta tusinatsekkikanukkia, ja profiilipelaajia -, -, sekä -.

Molemmilla seuroilla on muuten kaapissaan Suomen Mestaruuskin (Ässillä 2kpl), joten jo pelkästään siltä pohjalta voisi sanoa että olisi suuri tappio koko liigalle jos edes toinen näistä seuroista pudotettaisiin pois.


On pakko tarttua tähän meidän Sveitsin-pojan huikeaan Ässä vs Lukko-perusteluun.

-Olen käynyt erinäisiä Lukon pelejä katsomassa (siis Lukko-Ässät-pelejä ei lasketa) poikkeuksetta tunnelma on ollut... ei niin kovin hyvää. Toki, muutamina viimevuosina Isonmäenkään hurmos ei ole ollut paras mahdollinen, mutta esim. viimevuonna lähes poikkeuksetta joka pelissä oli hyvä tunnelma. Mutta kait sinä näistä jutuista tiedät sieltä Sveitsistä käsin paremmin...

- Lukolla keskimäärin parempi menestys liigassa? ehei. En tiedä tarkoitatko lähivuosina, tosin sillä ei ole mitään merkitystä, sillä Ässät ja Lukko ovat historiansa aikana pelannut yhtämonta kertaa play-offeissa (muistaakseni tämä joskus oikein laskettiinkin.) Mutta aika liki tasoissa, ainakin kahden viimekauden osalta "menestys" on.

- Totta, että Ässien juniorityö on kusenut aikaisemmin. No, mielestäni asiat ovat muuttuneet. Viimekaudella 14 porilaisella oli sopimus Ässiin. Ei huono?
Kun ottaa huomioon, että viimekauden piti olla Lukolle se vuosi milloin "omat pojat" nousevat ratkaisijoiksi, ja heihin piti luottaa. Tiukan paikan tullen Santala & CO, painoi paniikkinappulaa, ja kas. Raumalle lennähtivät Kron, Cisar ja Tähtinen. Eli luottoa omiin poikiin riittää?

- Totta, että Raumalla on ollut profiilipelaajia. Mutta se ei ole totta etteikö Ässillä olisi. Tästä nopeasti mietittynä, kunnon profiilipelaajia ensiakaudella patapaidasta löytyy Korpisalo, Peltonen, Sorokins, Langkow, Fandul. Nuo nyt ainakin laskisin profiilipelaajiksi. Jos sitten otetaan kunnon profiilipelaajat vaikka 90-luvun puolestavälistä asti,jotka eivät enää Ässissä kiekkoile, niin niitä löytyy, ja paljon: Vujtek, Takko, Benda, Potaichuk, Perrin, , Kucharchik, jne.... ei ihan huonolta vaikuta?

- Ja vielä. Minkä takia Ässät/Lukko-akselia oltaisiin edes pudottamassa pois liigasta edes teorian tasolla? Molemmat joukkueet tulevat kohoamaan liigan ylempään keskikastiin kahden-kolmen kauden kuluttua. No, jos et usko, niin näe sitten.
 
Viimeksi muokattu:

Scotty

Jäsen
Kenen tilalle?

Mitä ilmeisemmin liiga täydennetään 14 joukkieseksi 2005-2006. Silloin voi olla nousijana Sport tai KalPa. Voihan siellä silloin olla molemmillekin tilaa? Siihen on sen verran aikaa että joku seura voi jo kaatuakin siiheh mennessä?
Ja jos em joukkueet ovat kunnossa niin on sinne tilaa ennenkin tehty (Pelicans ja Kärpät). Ennuste: Sport ja KalPa ovat molemmat liigassa 2005-2006 mutta liigan kokoa en veikkaa tässä vaiheessa...

Sportilla on aika uskottavalta tuntuva projekti ja joukkue taitaa olla ensi kaudella KalPaakin vahvempi?

Sportin kotisivulta pieni ote:

"Vaasan Sport on käynnistänyt tällä päivämäärällä projektin, jonka tavoite on pelata SM-liigassa kaudella 2005-2006. Tavoitteeseen pääsemiseksi organisaatiota on vahvistettu. Tänään julkaistiin myös 3 jatkosopimusta ja yksi uusi pelaaja.

Hockey-Team Vaasan Sport Oy:n uusi toimitusjohtaja on Juha Saari. Aikaisemmin Sportin markkinointipäällikkönä toiminut Saari astui Sportin palvelukseen toukokuussa 2000, jolloin Sport oli pahimmassa taloudellisessa kurimuksessa. Pitkälti juuri Saaren ansioista Sport on tänä päivänä suomalaisella kiekkokartalla.

- Tulin seuraan juuri kaikkein pahimpaan aikaan. Silloin teimme kaksivuotisen suunnitelman talouden kuntoon panemiseksi. Suuret kiitokset kaikille henkilöille, jotka olivat osallisena tuon projektin onnistumisessa. Nyt tuo välietappi on saavutettu ja on uuden projektin aika. Tuon projektin tavoitteena on pelata liigassa kaudella 2005-2006, kertoi Juha Saari.

Juha Saarella on vankka kokemus liikemaailmasta. Eri johtotehtävissä vuodesta 1985 toiminut Saari on ennen kaikkea tehnyt hyvää tulosta markkinoinnissa.

- Toimitusjohtajan vakanssi on haasteellinen ja mielenkiintoinen tehtävä. Haluan kiittää Vaasan Sportin hallitusta luottamuksesta, Saari jatkoi. "
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Niin meillähän ei ole merkonomeja markkinointipäällikköinä ;)

Kuten jo monet kirjoittajat ovat todenneet, niin Kossulla ei tainnut tekstiä kirjoittaessaan olla päässä muuta kuin nimimerkkinsä nimistä kirkasta juomaa. Aivan turhaa sitä on taas ruveta jankkaamaan, että kuka sinne liigaan nousee. Voin ennustaa tosin tämän ketjun jatkon: ensiksi keskustellaan rahoista, sitten paluumuuttajista ja lopulta kaikkia tuntuu kiinnostavan Ylistaron väkiluku, koska tällä tiedollahan ratkaistaan loppujen lopuksi liigapaikka.

Suosittelen edelleen muiden liigaanpyrkijöiden faneille käyntiä Vaasassa, koska tämä visiitti oikeasti avartaa ja tulette huomaamaan, että Sportin matsit ovat oikeasti kunnon pippalot ja Mestiksen ylivoimaisesti paras kotiyleisö ja pitää huolta siitä, että vastustajalla on housuissa muutakin kosteaa kuin hiki.. Olisi muuten mielenkiintoista kuulla kommentteja niiltä parilta jukuri-fanilta, jotka olivat seuraamassa Sportin ja Jukureiden ratkaisevaa välierämatsia. Ainakin Laaksosen Tompalla oli vahvat mielipiteet Sportin kannattajista matsin jälkeen.

"turha tänne tulla koittamaan, Vaasan Sporttia voittamaan!"

PS: Sekä Kuopiossa, että Vaasassa on 2 tiimaria. Koska Kuopion väkiluku on suurempi, tämä fakta kertoo sen että Vaasalaiset kuluttavat enemmän rahaa ja tämä kertoo sen, että Sport ei ainakaan rahan puutteeseen kaadu. Tosin kuopiolaiset voivat kääntää tämän sillä tavalla, että Kuopiossa ihmiset säästävät rahaa päästäkseen Kalpan matseihin. Mutta tämä taas kertoo siitä, että Kalpan lippujen hinnat ovat niin suuria, että ihmisten pitää säästää rahaa niitä saadakseen. Jaa mistä tämä alkoi? ai niin..Tiimarista
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Just joo

Viestin lähetti hörkkö
-Olen käynyt erinäisiä Lukon pelejä katsomassa (siis Lukko-Ässät-pelejä ei lasketa) poikkeuksetta tunnelma on ollut...sanoisinko melko perseestä. Toki, muutamina viimevuosina Isonmäenkään hurmos ei ole ollut paras mahdollinen, mutta esim. viimevuonna lähes poikkeuksetta joka pelissä oli hyvä tunnelma. Mutta kait sinä näistä jutuista tiedät sieltä Sveitsistä käsin paremmin...
Viestin lähetti aaa
Mitä minä olen ollut seuraamassa raumalla pelejä voin vakuuttaa, että tunnelma raumalla on selvästi heikompi kuin Porissa. Paikallispeleissä Ässiä vastaan tunnelma on ollut erittäin vaisu, toisin kuin täällä Porissa.

Siis ihanko totta? Olet käynyt katsomassa esim Lukko-Jyp pelin etkä oikeen digannut. Pelaajat eivät olleet suosikkejasi, kanssayleisö ja osa pelaajista ehkä tuntemattomia. Eepi oli koomisen hidas.
Ässät-Jyp pelissä taas yleisö eli raivokkaasti mukana. Korppi oli elementissään. Ja Ässät voitti. Jesss 2 pistettä!

Mielestäni Isomäessä on paska tunnelma. Kaikki on porilaisia, kannustaa Ässiä eikä tykkää raumalaisista. Lisäksi suosikkijoukkueeni Rauman Lukko pelaa Porissa aika harvoin. Mitä olen Raumalla käynyt niin tunnelma on paljon parempi.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tuo edellinen oli kyllä niin huonosti perusteltu kommentti raumalaiselta että minun on pakko laittaa omakin mielipiteeni...

Olen viimeisen kymmenen vuoden aikana käynyt jokusen kerran raumalla katsomassa pelejä, lähinnä TPS:ää vastaan mutta myös ainakin IFK:ta ja muistaakseni kerhoa vastaan Ässien (tietysti) lisäksi. Kyllä minunkin mielestäni lukon peleissä on vaisumpi tunnelma ollut kuin Ässien peleissä vaikka lukko olisi jopa voittanut. Onhan Ässienkin peleissä nykyisin aika vaisu tunnelma 90-luvun alkupuoleen verrattuna, mutta kuitenkin parempi kuin siellä etelässä. Tietysti tunnelmaan vaikuttaa todella monet asiat, mutta luonnollisesti pidän omieni puolta...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös