KalPa kaudella 2013–2014

  • 948 378
  • 2 195

Focker

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Medveščak Zagreb, Alaska Aces
Jussi Pesonen KalPaan (Lainasopimus) Edit.näköjään vaan 2 ottelua.
 

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Lisäksi jos pelikirja ei koko laajudessaan pysty tuottamaan riittävää määrää laadukkaita maalintekopaikkoja, joista osa (suurin osa?) menee tilastollisestikin hukkaan, niin käykö joukkueessa kollektiivisesti niin, että niistä harvoista hyvistä paikoista tulee entistä merkityksellisimpiä, jolloinka paineet onnistumiseen juuri tässä ja nyt kasvavat. En tiedä, mutta itsestäni kuulostaa ihan inhimilliseltä, että tuolloin myös ratkaisuista noissa joukkueen pärjäämisen kannalta elintärkeissä paikoissa aletaan tehdä liiankin rationaalisia ja tietoisia, jolloinka luovuus ja selkärangasta tulevat nopeat ratkaisut kärsivät.

Tämä on aivan totta - juuri näin siinä lopulta käy. Tämä on sitten se viimeinen silaus tähän tarinaan.


Ja nyt kun Tuokkola lähti, niin jollain tavalla kai voidaan nostaa tätä asiaa esille toiselta puolelta. Laskin (tod.näk. väärin), että ET-pelit mukaan lukien KalPa on voittanut tällä kaudella 16 peliä (joko varsinaisella tai JA/VL). Yhdessäkään näistä peleistä ei vastustaja ole tehnyt yli kahta maalia (2 maalia = 8 peliä, 1 maali = 5 peliä ja 0 maalia = 3 peliä). Onhan siinä taasen henkistä lastia maalivahdillekin, kun ainakin alitajuisesti tiedostat, että sitä helppoa ei saisi joukkueen menestystä ajatellen laskea sitten millään. Toki ei muutenkaan saisi helppoja mennä, mutta voin vain kuvitella, että maalipaikkoja luovan joukkueen maalivahdin on helpompi antaa itselleen joku helppo anteeksi, koska pitkässä juoksussa ne muutamat helpot eivät niin paljon joukkueen menestykseen/menestymättömyyteen vaikuta.

Onpa mielenkiintoista, kiitos tilastoista. Johtopäätöksistäsi olen samaa mieltä. Tämä kertoo juuri siitä, että maalivahtia myöten KalPan pelaajien olisi joka ilta ylitettävä itsensä ja tehtävä ihmeitä, jotta voittamisesta voitaisiin edes puhua. Rutiinitaso ja keskiverto suorittaminen eivät riitä mihinkään. Jokainen ymmärtää, että tällainen vaatimus ei ole realistinen. Ei se onnistu elämässä millään muullakaan osa-alueella.


Se, mikä minua huolettaa on tuo onneton tehtyjen maalien määrä KalPalla. Jopa umpipaska joukkue (Kenigejä ja muita kääpiöitä...) armon liiganousun jälkeisellä kaudella 2005-2006 kykeni tekemään 112 maalia 56 otteluun. Nyt näyttää siltä, että 60 otteluun 100 tehdyn maalin rajaapyykin ylittäminen on KalPalle suuri haaste. Jos nyt en aivan väärässä ole, niin tällä kaudella KalPa on tehnyt 80 maalia. Jäljellä on vielä 14 ottelua. Jos katsoo 2000-luvulla vähiten maaleja tehneitä jengejä (Ilvestä, Jyppiä, Pulicaaneja, Lukkoa, Tapparaa ja Ässiä), niin huonoimillaan nämä joukkueet ovat kyenneet tekemään 110-144 maalia.

Kiitos, että iskit faktat pöytään. Tämä on hirvittävän karua kertomaa. Kuitenkin seurajohto on edelleen sitä mieltä, että asialle ei tarvitse tehdä mitään, vaikka Pieniniemen suhteenkin piti aikoinaan toimia. Hänellä oli kuitenkin aivan eri tason meriitit nykyiseen valmennukseen verrattuna, ja kaikki varmaan muistavat tuolloisen pelaajamateriaalin tason, mihin viittasitkin.

Tuosta muutoksesta alkoi sitten aivan uusi luku KalPan historiassa. Menestystarina. Se oli mahdollista vain siksi, että kaikki tiesivät, mitä tekivät, ja toimivat samaan suuntaan toisiaan tukien kohti yhteistä päämäärää. Tämä on edelleenkin ainut mahdollinen toimintapa, jos KalPa haluaa menestyä.

Ainoa konkreettinen asia, mitä nykyiselle katastrofiselle tilanteelle on tehty, on se, että valmennusryhmää on heikennetty päästämällä sen paras osanen Pennasen muodossa muualle.


Jos tämä meneillään oleva kausi ei ole tuonut ymmärrystä niin sitten pitää olla sen tason puupää, että kansi kiinni, omaiset on nähnyt jo.

Niinpä. Kuten edellä totesin, ei ole kuitenkaan näkyvissä mitään selviä merkkejä siitä, että ymmärrystä olisi tullut ja asioille tehtäisiin jotakin. Tämä tekeminen on olennainen asia, koska muuten kerta kaikkiaan hukutaan.

On vielä suurempikin ongelma kuin onneton valmennus. KalPan urheilutoimen kokonaisuudessa ei ole olemassa mitään selkeää linjaa saati strategiaa. Kukaan ei tiedä, mitä halutaan ja mihin ollaan menossa. Valmennus puskee yhteen suuntaan, pelaajisto toiseen, pelaajahankinta kolmanteen, pelitapa neljänteen, junioripuolen pelitapa ja toiminta viidenteen ja sitä seuraavat sektorit kukin aina omaan jääräpäiseen suuntaansa. Ei näistä muodostu yhtenäistä kokonaisuutta, jonka myötä urheilupuolen eri osa-alueet tukisivat toisiaan, ja mentäisiin samaan suuntaan. Siksi voidaan kysyä, auttaisiko edes valmennuksen vaihtaminen. Sehän edellyttäisi mm. sitä, että seurajohdossa olisi kykyä rekrytoida kokonaisuuden kannalta oikeanlainen ja riittävän hyvä valmentaja. Uskooko tähänkään enää kukaan?

On olemassa vielä suurempikin ongelma kuin urheilutoimen strategian puuttuminen. Se on koko seuratoiminnan kokonaisuutta koskevan strategian puuttuminen. Aivan samanlainen eri suuntiin vetäminen toteutuu tälläkin tasolla. Seuran puheenjohtaja ja hallitus käyttävät KalPassa suurinta valtaa. Omilla päätöksillään ja jääräpäisyydellään tämä instanssi vie mielestäni pohjaa muulta seuran kokonaisuutta koskevalta päätöksenteolta ja linjauksilta. Puheenjohtaja ja hallitus ovat klikki, jolla on todellinen valta. Kukaan ei silti tiedä heidän ajattelustaan ja strategiostaan mitään. Kuitenkin tästä tahosta johtunevat kaikkein suurimmat järjettämyydet ja reagoinnin puutteet vaikkapa valmennuksen suhteen. Tämän vuoksi kysyn: riittäisikö edes se, että urheilupuoli saataisiin toimimaan?

Mielestäni tällainen ajattelu havainnollistaa sitä, että pelkästään yksittäiset ratkaisut - vaikka ne olisivat kuinka hyviä tahansa - eivät KalPan tilanteessa enää riitä, ellei pyritä löytämään suuria linjoja ja tekemään niille jotain. Mutta eihän se tietenkään sitä tarkoita, että esim. urheilupuolella pitäisi vain olla möllöttää tekemättä mitään.

Nämä vastaukset vievät asiaa tietysti jo niin pitkälle, että pohtimista olisi syytä jatkaa toisessa ketjussa.
 
Viimeksi muokattu:
Rutiinitaso ja keskiverto suorittaminen eivät riitä mihinkään. Jokainen ymmärtää, että tällainen vaatimus ei ole realistinen. Ei se onnistu elämässä millään muullakaan osa-alueella.

On olemassa vielä suurempi ongelma kuin urheilutoimen strategian puuttuminen. Se on seuratoiminnan kokonaisuutta koskevan strategian puuttuminen. Seuran puheenjohtaja ja hallitus käyttävät KalPassa suurinta valtaa. Omilla päätöksillään ja jääräpäisyydellään tämä instanssi vie mielestäni pohjaa muulta seuraa koskevalta päätöksenteolta ja linjauksilta. Puheenjohtaja ja hallitus ovat klikki, jolla on todellinen valta. Kukaan ei silti tiedä heidän ajattelustaan ja strategiostaan mitään. Kuitenkin tästä tahosta johtunevat kaikkein suurimmat järjettömyydet ja reagoinnin puutteet.

Ensimmäiseen: jep, ja juuri siksi paskasaavin kaataminen joukkueen tai edes Laukkasen niskaan on edelleen kohtuutonta eikä lopulta vie asioita juuri mihinkään.

Jälkimmäiseen: no tätähän tässä on jankutettu jo pari vuotta. Ja sadannen kerran: totta helvetissä omistajataho on tehnyt valtavan palveluksen KalPalle - alun perin. Ja totta helvetissä päätösvallan pitääkin olla johdon käsissä; ei sekään toimi, ettei tiedetä, kuka päättää.

Sen sijaan väärällä tavalla tunnepitoinen poukkoilu, virheiden ja ylipäätään todellisuuden kieltäminen, oikeasti pätevien "alaisten" palkkaamisen pelko, roolien/vastuualueiden kanssa sekoilu (eläkeläisiä kopissa jne.) ja yleinen kiukutteleva suku/sisäpiirisuhmuroiminen johtavat juuri siihen paskajamaan, jossa liigajoukkue ja laillaan koko seurakin nyt on.

Kyllä sieltä pois pääsee, muutkin kontanneet jengit ovat päässeet (not to mention kootut aiemmat jutut Kuopiossa:). Mutta ei ennen kuin oikeasti myönnetään, mikä meni v-tuiksi, miksi, mitä jatkossa todella halutaan ja miten se olisi mahdollista.
 

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Just niin. Mutta miten saadaan tämä soihtu vietyä valaisemaan myös seuramme todellisen johdon ajattelua? Siis juuri sinne, minne kaikki langat johtavat, ja missä kaikki ratkaisevat päätökset ja linjanvedot kuitenkin tehdään tai vähintäänkin siunataan? Ja nyt en tarkoita edes toimitusjohtajaa saati muuta toimiston väkeä. Jos muutosta ei tapahdu tuon todellisen johdon ajattelussa, en usko, että tosi muutosta voi tapahtua missään muuallakaan.
 
Viimeksi muokattu:

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Sen sijaan väärällä tavalla tunnepitoinen poukkoilu, virheiden ja ylipäätään todellisuuden kieltäminen, oikeasti pätevien "alaisten" palkkaamisen pelko, roolien/vastuualueiden kanssa sekoilu (eläkeläisiä kopissa jne.) ja yleinen kiukutteleva suku/sisäpiirisuhmuroiminen johtavat juuri siihen paskajamaan, jossa liigajoukkue ja laillaan koko seurakin nyt on.

Niin, tämähän on se koko jutun ydin. Mitä sille on tehtävissä? Tämä on tärkeä kysymys, koska jos mitään muutosta ei tähän toimintaan saada, eletään kohta sitä todellisuutta, jota savox ja Pallonivel KalPan tulevaisuus -ketjussa kuvaavat. Se on vääjämätöntä. Kysymys on vain aikataulusta.
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Vihainen minä en enää ole, enkä vittuuntunut, mutta haluaisin vain neutraalisti todeta, että Meidän KalPa on viimeiseen 19 erään tehnyt yhteensä viisi maalia - nytkin viimeiseen seitsemään pyöreä nolla. Se ei ikävä kyllä ole järin paljon, kun ei jalkapalloa pelata. Ymmärrän, että päävalmentajan täytyy olla kiireinen miekkonen, mutta joskus voisit, Jari, vähän yrittää pohtia, että mistä se tämä tämmöinen johtuu ja ennen kaikkea miten asian laita voitaisiin saada uuteen kuosiin. Mikään kiirekään näillä analyyseilla ei ole, kunhan tuonne syyskuun alkuun mennessä olisivat suht reilassa. Voisitko sinä, Jari, minun vuokseni sellaista tehdä?
 

A.P.Järvi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jyväskylän Lohi
Olipa sarjatilanne millainen tahansa, tuntuu kovin erikoiselta ratkaisulta laittaa Miikka Pitkänen pelaamaan A-juniorien mukaan samaan aikaan kun edustusjoukkueella on heittää vain yhdeksän hyökkääjää kehiin. Ratkaisun taustoja sen kummemmin tuntematta tuli tästä ratkaisusta hieman mieleen savoxin muistuttamat yhtäläisyydet 90-luvun lopun katastrofivuosiin. Niihin aikoihinhan jopa A-nuorten valmentaja sanoi, että heidän ensisijainen tarkoituksensa ei ole kasvattaa pelaajia KalPan edustusjoukkueelle. Minun on vaikea kuvitella, että esim. Kollien (HIFK:n A:n) valmentaja voisi koskaan antaa tällaista lausuntoa. Junioreista on ajoittain saatu aika hyviä lupauksia liigaan, mutta jotenkin haiskahtaa, että se side juniorijoukkueiden ja edustuksen välillä ei edelleenkään ole aivan saumaton. Kenen ehdoilla tässä mennään?

Voi tietysti olla, että Pitkäselle haettiin vähän suurempaa vastuuta ja onnistumisia palauttamalla hänet nuorten joukkueeseen. Tällaisella ratkaisulla pelaajaa voidaan suojella ns. Mikko Kinnunen -syndroomalta. Kinnunen oli aikanaan kohtalaisen lupaava sentteri, jota väkisin ajettiin sisään silloiseen umpisurkeaan edustusjoukkueeseen 18-vuotiaana - liian aikaisin. Pelaaja ei nimittäin suuremmin kehity, jos kiekkoa haetaan koko ajan omasta repusta. Kinnusesta ei sitten koskaan tullut liigatasolla oikein mitään, mutta pelasi hyviä vuosia alemmissa sarjoissa. Jälkiviisaasti ajateltuna Kinnusen liigaura olisi voinut onnistua huomattavasti paremmin, jos olisi saanut rauhassa pelata nuorten liigaa ja ajaa itseään sisälle aikuisten peleihin vaikka jossain divariseurassa.

Kenties Miikka Pitkäsen kohdalla ajateltiin juuri näin. Hän on kiekollinen taitopelaaja, vaikkakin tietysti raakile, jonka rooli liigapeleissä oli kuitenkin jäänyt rajalliseksi, joten nyt haluttiin tarjota isoa ruutua. Ja jos joku nyt ei vielä tiennyt, niin sanottakoon se vielä kertaalleen: Tässä meillä on talentti. Ajankohta siirtoon oli vain todella erikoinen.
 
Viimeksi muokattu:

Uncle Ben

Jäsen
Körkkökin sitten jatkaa KalPassa ainakin siirtorajalle asti ja Leskinen jopa kauden loppuun, aika yllättävää. Tosin kelpaa mulle toki.

-> Uutiset - Tomi Körkkö ja Ville Leskinen jatkavat KalPassa

Saas nähdä mitä vielä tapahtuu ennen siirtorajaa, nythän ilmeisesti niin Lehkonen, Harjama, Saarinen kuin Liedeskin olisivat mahdollisesti ihan lähiaikoina palaamassa kehiin. Pesonen siis tuskin ainakaan jatkaa enempää kuin nuo sovitut kaksi peliä.

Ilman lisäloukkaantumisiahan voitais noiden edellä mainittujen herrojen palaamisen jälkeen kasata vaikkapa tällaiset ketjut.

Kolehmainen-Voutilainen-Kerman
Lehkonen-Manninen-Leskinen
Saarinen-Kinnunen-Harjama
Liedes-Riekkinen-Junnila

Olishan tuo jo aika tavalla parempi tilanne, kuin eilen Kärppiä vastaan. :) Ja tuosta vielä puuttuvat molemmat Kapaset, lisäksi kokoonpanon ulkopuolella olisivat Lammassaari, Kouvalainen ja Körkkö.

Jos sitten Manninen ja Körkkö eivät jatka siirtorajan jälkeen, mutta oletettaisiin, että Kapaset palaisivat kehiin, niin tällöin ketjut voisivat olla vaikka näin:

Kolehmainen-Voutilainen-Kerman
Lehkonen-Harjama-Leskinen
S.Kapanen-Kinnunen-K.Kapanen
Saarinen-Riekkinen-Junnila

Ja reserveissä Lammassaari, Kouvalainen ja Liedes.

Tuossa nyt siis olisi pelaajia sen verran, että en ihmettelisi, jos liikennettä vielä tapahtuisi ulospäinkin. Normaalitilanteessa hyökkääjiä saisi toki viisi ketjullista ollakin, mutta nytpä ei ihan normitilanteessa enää olla. Kun Artturi Lehkosen jatkaminen KalPassa ensi kaudella lienee erittäin epätodennäköistä, niin en ihan hirveästi ihmettelisi, jos Lehkonen siirtyisi vielä ennen siirtorajaa jonnekin toisaalle. Jos nyt siis normaaliin pelikuntoon on pian palaamassa. Lehkosen kohdallahan voisi tulla kysymykseen vaikka loppukauden vuokraus niin, että KalPa kuitenkin pitää itsellään oikeudet mahdollisiin NHL siirtokorvauksiin.
 
Voi tietysti olla, että Pitkäselle haettiin vähän suurempaa vastuuta ja onnistumisia palauttamalla hänet nuorten joukkueeseen. Tällaisella ratkaisulla pelaajaa voidaan suojella ns. Mikko Kinnunen -syndroomalta.. jne.

Tämä on muuten ihan todellinen uhka ja realisoituu minusta myös Kasperin ja ehkä myös Lehkosen kohdalla. KalPan lupaukset ei taida olla kuitenkaan Barkoveita, eikä tietysti tarvitse ollakaan. Kunhan saisivat rauhassa kasvaa ja kehittyä "isompien", ei välttämättä vanhojen, varjossa.
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tässä välissä haluan muistella, mitä Kimmo puhui viikko sitten:

– Hän ei ole sellainen pelaaja, josta meillä olisi mitään halua tai tarvetta luopua. Luulen, että Iltalehden uutinen tuli Jukallekin ihan puskista. Uskon, että hän soittaa minulle jossain vaiheessa ja kysyy, että mistä on kyse, KalPan urheilutoimenjohtaja Kimmo Kapanen toteaa.

– Ilomäellä on pitkä sopimus Tapparan kanssa, Kapanen kuittaa.
Hyvä Kimmo, kunnon "paskapuheet" kuuluu menestyvän UTJ:n repertuaariin.
Tuo Ilomäen sopimuksen pituutta koskeva kommentti on myös taattua laatua, Tappara varmasti oli iloinen siitä, että Kimmo julkaisi heidän puolestaan Ilomäen jatkosopimuksen. Ilomäellähän oli julkaistu vain tähän kauteen päättyvä sopimus. Jatkosopimus Tapparan kanssa oli sitten näköjään myös tehtynä, muttei vielä julkaistuna. Tapparan tiedotteen mukaan Ilomäki on siis ensi kaudellakin vuokrassa KalPassa.


Itse siirtokuvio on erinomainen, tässä ei ole kuin voittajia.
 
Viimeksi muokattu:

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ilomäen perään on täällä kovasti huudeltu joten saatiin mitä haluttiin. Hinta on kyllä kova mutta ehkä kuitenkin sen arvoinen vaikka riskinsä tässäkin. Kaikki riippuu miten Ilomäki loppupelissä täällä tällä kertaa onnistuu. Näytöt täällä on kyllä hyvät ja täytyy sanoa että tykkäsin itsekin miehen otteista. Niitä harvoja pelaajia jotka oman onnistumisen lisäksi näyttivät tekevän kaveritkin paremmiksi. Toisaalta näytöt mestistä lukuunottamatta ovat sitten olleet muualla liigassa vaisumpia mutta NYT on Ilomäen tsäänssi ottaa oma paikkansa, omilla vahvuuksillaan "tulosyksikössä". Toivon todellakin että onnistuu.

Tuosta Kimmon kommentista, onhan se kyllä taas melekosta settiä. Se on varmaan totta ettei KalPa Vodesta ollut halukas luopumaan (tai ainakaan myöntämään että "halvalla lähtee" jos kerta kysyntää on ollut) mutta toki saatu hinta ratkaisee ja muuttaa tilannetta sekä tässä tapauksessa etenkin pelaajan tahto. Sen sijaan tuo toinen lause olisi voinut jäädä sanomatta. Tuskin Vode enää tuossa vaiheessa kuitenkaan täysin tietämätön on ollut mitä "hänen selän takana Sairaalakadulla suhmuroidaan". Toisaalta en toki tiedä kuinka näitä neuvotteluja on käyty ja missä vaiheessa "tiedustelut" kaupantekoon silloin olivat. Niin ja vaikea sanoa kuinka onnellinen Kimmo oli kun tällainen keskeneräinen kaupanteko tuli julkisuuten ties mistä. Ehkä kuitenkin tietynlainen avoimuus ja rehellisyys olisi suotavaa ainakin silloin kun asia nousee esille vaikkei kaikkia taustalla tapahtuvaa keskeneräistä puuhastelua aina esille kannata tuoda.
 

pleijjeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suosikkijoukkue
Hyvä Kimmo, kunnon "paskapuheet" kuuluu menestyvän UTJ:n repertuaariin.

Itse siirtokuvio on erinomainen, tässä ei ole kuin voittajia.

Kimmo osaa nää hommat. Tuollaísta perusvedätystähän harjoiteltiin jo aikanaan Jukka Hentusen kanssa, kun Hentunen oli "100% varma KalPan mies seuraavalla kaudella". Toisin kuitenkin kävi kun Hentunen kirjoitti muutamaa viikkoa myöhemmin 2 vuoden sopimuksen Jokereihin. Tuli toki sen jälkeen KalPaan, mutta väliäkö tuolla.

Liekköhän Kimmon puheet ensikauden hankinnoista "olemme saaneet sellaisia pelaajia kuin olemme halunneetkin" sitten luokkaa "halusimme 1.korin sentterin - saimme Jussi Pesosen"?

Voutilaisen siirtokuvio on passaa tännekin, eikä tuota nyt enää tuomitsemaan pysty millään mittarilla. Olkoon kapteeni tai mehupullon täyttäjä, väliäkö tuolla. Sitä paitsi jättihän kapteeni Costa Concordiankin ensimmäisten joukossa.
 

muzakian

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, St.Louis Blues, SiiPe, Koparit, Man City
Ajattelinpa avata sanaisin arkkuni hiljaiselon jälkeen vaikkei tuosta menosta paljoa kommentoitavaa ole. Haluttu muutos. Ruletti pyörii ison maailman malliin. Pitäisiköhän kysyä löytyisikö sponsorit manpowerin ja vmp.fi kautta ensikaudeksi sen verran tehokkaasti on vuokrapalveluita käytetty tällä kaudella. Enkä tiedä voisiko tuo rekrytointi kusta edes pahemmin vaikka UTJ:n tehtävät hoitaisi joku noiden konsulttikin. Jos nyt ihan oikeaa asiaakin niin tämä on selkeä win-win kuten Zorba edellä sanoi. Jotenkin hyvä kutina tästä siirrosta. Yksi suurimmista ongelmista on kuitenkin edelleen, että meillä ei ole ollut kokeneita ja pelitavan sisäistäneitä kiekollisia senttereitä ja Vodenkin hyppäys takaisin sentterin tontille on ollut yllättävän tuskaista.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Odotettu vaihtokauppa tuli Vode <-> Ilomäki, ihan jees fiilis siitä.

Ajoissa alkaa nämä ensi kauden sentterit hahmottua:

Voutilainen
Ilomäki
Kinnunen
Riekkinen (jos jatkaa tai muuten Harjama)

eli tosi nuorella rosterilla lähdetään.
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Odotettu vaihtokauppa tuli Vode <-> Ilomäki, ihan jees fiilis siitä.

Ajoissa alkaa nämä ensi kauden sentterit hahmottua:

Voutilainen
Ilomäki
Kinnunen
Riekkinen (jos jatkaa tai muuten Harjama)

eli tosi nuorella rosterilla lähdetään.

Jos uusia pelaajia tulee 6-10 ensi kaudelle, niin kyllä tuota luulisi, että vielä yksi sentteri noihin mahtuu. Tosiaan hieno juttu, että Ilomäki on ensi kauden rosterissa ja Kinnunen!
 

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Odotettu vaihtokauppa tuli Vode <-> Ilomäki, ihan jees fiilis siitä.

Ajoissa alkaa nämä ensi kauden sentterit hahmottua:

Voutilainen
Ilomäki
Kinnunen
Riekkinen (jos jatkaa tai muuten Harjama)

eli tosi nuorella rosterilla lähdetään.

Jaakko Rissanen (ja Sami Mutanen) on 100% varma nimi.

Kilpeläinen sekä Janne Keränen neuvotteluasteella.
 

ToobHanns

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Bruins
Kimmokin hieroo seuraavan pelin alkaessa silmiään: "Jumalauta! Kermanin Kallella on kultapotta päässä! Nyt 4v jatkosoppari Kermanille ennenkuin muut ennättävät väliin!!"
 

Räpylätassu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Avalanche
Kilpeläinen sekä Janne Keränen neuvotteluasteella.

Janne Keränen olisi ihan hyvä haku, kunhan miehestä ei makseta ylihintaa. Keränen on suhteellisen taitava pelaaja, mutta olen saanut käsityksen että ailahteleva ja tarvitsee hyvän sentterin päästäkseen oikeuksiinsa. Olisi kuitenkin ehdottomasti vahvistus ensi kauden joukkueeseen.

Lisäksi Ilomäen sopimuksesta iso peukku, yksi Liigan potentiaalisimmista kavereista. Tuo ensi kauden laina lämmittää mieltä.
 

Yläpöysä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KPT, Leijonat, Huuhkajat, Liverpool
Tämä Voutilainen - Ilomäki -sopimus tuntuu erittäin järkevältä. On myös osoitus, mihin suljettu liiga antaa mahdollisuuksia eli pelaajien uran eteenpäinviemiseen (Ilomäki) ja menestysmahdollisuuksien tarjoamiseen (Voutilainen) seurojen yhteistyöllä. Molempien seurojen toimistoille voin nostaa hattua. Etenkin nostan sitä kuitenkin Vodelle, jos vaan vetää kevään totaaliporkkanana ja jatkaa syksyllä täällä hyvällä moraalilla.

Sen sijaan KalPan osalta pelottaa, että tämä marketin ovien läpikäynyt pelaajapolitiikka ei johtaisi kevään loppupeleissä huonoon työmoraaliin ja epäyhtenäiseen joukkuepelaamiseen. Mielestäni vaara on olemassa, kun pukukopissa naamat ovat vaihtuneet ja roolit varmaan vielä hakusessa. Voihan se olla uuden mahdollisuuskin, mutta kova työ on JuTilla ja Pavulla apupapuineen (hienosti hokattu kuka tätä tuossa edellä käyttikään) tsempata porukka lopuista peleistä kunnialla läpi. Vaikka tuloksellista painetta ei olisikaan, niin uskottavuuspaineet ovatkin sitten ihan tapissaan mielestäni.
 

G-dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onkohan Voutilaisella samanlainen pykälä lainasopimuksessa kuin KalPan kärpillä, eli että ei saisi pelata omaa joukkuettaan vastaan?
 

petete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Timonen vetämään ratkaisevaa rankkaria... No, eihän Papu muuta voinut, kun Foss ei ollut kokoonpanossa. Voi elämä.

Ilomäestä on vielä paljon iloa, jos ei jää kentällä liian yksin.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Timonen vetämään ratkaisevaa rankkaria... No, eihän Papu muuta voinut, kun Foss ei ollut kokoonpanossa. Voi elämä.

Ottelua näkemättä niin sanoisin näin ensi tuntumalta, että "hivenen" erikoinen veto.
Vai oliko Timonen lähes maaginen pelissä? Ehkä Jari yritti sekoittaa vihollisen maalivahdin konseptit täydellisesti. Tai ehkä Jari ei muistanut, että se on Jussi eikä Kimmo niistä Timosista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös