KalPa kaudella 2013–2014

  • 948 934
  • 2 195

August

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pekka Tuokkola Färjestadiin, KalPa purkanut sopimuksen! Hienoa!

Siirrossa siis saavutettu yhteisymmärrys. KalPa ei halunnut Tuokkolaa ensi kaudelle, ja Färjestad tarvitsi maalivahdin jo tälle kaudelle. Tuokkola pääsee antamaan näyttöjä ensi kautta ajatellen, ja KalPa säästää palkkakuluissa jo tällä kaudella.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Sinne mäni Pekka ja jääpi kysymys että paljokohan Kiviaho saapi nyt sitten peliaikoo jäljellä olevissa matseissa. Meinaan nyt olis oikea paikka nuorelle kasata vastuuta ja kerätä kovaa kokemusta jos ensikaudella jonkun aisaparina touhuta.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Hyvä uutinen kun nyt jo päästiin Tuokkolasta eroon koska taso laski vähän ja mies ei kuitenkaan olisi jatkanut enää ensi kaudella. Nyt pitää saada Henri Kiviahon pelejä alle jotta olisi "uskottava" kakkosmokke ensi kaudella! Ore ei kelpaa ykkösmokeksi joten sekin paikka olisi täytettävä ensi kaudeksi.
 

G-dog

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No niin, tervemenoa vaan Peku. Minusta on ollut mukava katsoa hänen pelaamistaan. Hyviä pelejä on ollut enemmän kuin huonoja.

Minkähänlainen jäkispalo on Malmi-Antilla pelata loppukauden matseja? Mielenkiintoista nähdä mihin hän seuraavaksi siirtyy.
 

Savon Detroit

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Sabres
Hyvähän tuo tietysti on että sai Pekka töitä ruotsista.Passoo esitellä taitojaan siellä. Kivastihan nuo ovat pärjänneet yleisestikin nämä kuopiolaislähtöiset pelaajat kun kahtoo vaikka tuota Derek Stepania niin nosti uransa ensin KalPassa huipulle ja sitten nyt tekkee hirmuista uraa new yorkissa. Hyvä ollaan noinniinkun kasvattajaseurana : D

Ööö...malmi-antti? : X
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Anagrammeja sanaparista 'malmi antti'

Koodi:
matalin tim     ilman mitat     
maltti main     ilman matti     
ilmat mitan     iliman matt     
ilmat matin     lammi titan     
milan mitta     lammi antti     
milan mitat     tilan tammi     
milan matti     talin tammi     
mailin matt     latin tammi     
laimin matt     tilin tamma     
ilman mitta
lähde: internet (joka osaa nähtävästi savoa, tjeu: iliman)

Ihan hyvä että Pekalle löytyi uusi poppoo. Löytyisköhän Papullekin?
 

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Tämä kohta pisti silmääni. Viimeistely on pitkin kautta ollut todella heikkoa. Eilisestä tulee mieleen Lampun puolittainen läpiajo. Laukaukset lähtevät muutenkin liian myöhään ja viime tingassa pakin ehtiessä laittaa jo lapaa väliin. Mistä tämä mielestäsi johtuu? Salminen osasi tehdä maaleja melkein mistä vaan. Onkohan hänen lähtönsä vaikuttanut muiden itseluottamukseen.

Pistitpä hyvän kysymyksen. Piti ihan pysähtyä fundeeraamaan. Tämähän on harvinaisen monimutkainen asia ja sitä voidaan lähestyä monesta näkökulmasta, joten kerron omastani.

Minusta maalinteko ei ole muusta pelaamisesta irrallinen, taianomainen asia, vaan ne ovat aivan samalla jatkumolla. Maalinteko on yksi osa pelitapaa ja pelikirjaa. Pelikirja on tässä yhteydessa yleensä parempi termi, koska se on käsitteenä laajempi sisältäen myös harjoittelun ja henkisen puolen. Maalinteon kohdalla henkinen puoli on tietenkin huomattavan suuressa roolissa.

Pelikirjan; pelisuunnitelman ja harjoittelun pitäisi tukea maalin tekemistä riittävän hyvin. Kun tämä toteutuu oikein, jää optimaalisella tavalla tilaa myös pelaajien luovuudelle. Pelisuunnitelman pitäisi sisältää maalintekopaikkojen tuottamisen lisäksi myös se, millaisia maalipaikkoja se tuottaa ja toimintamallit niissä. Maalintekotilanteita ja maalin tekemistä pitää harjoitella samalla tavalla kuin muitakin pelitavallisia juttuja. Jotkut hullut kanadalaisethan harjottelee sitä koko ikänsä enemmän kuin muita juttuja, mutta eihän ne maaleja osaa tehdä...

Kun KalPan hyökkäyspelaaminen ei ole pelitavallisesti toiminut, on luonnollista, että maalintekokaan ei ole toiminut. Molemmat ovat samalla tavalla harjoittelun kautta selkäytimeen meneviä asioita. Lisäksi se, että pelitapa tukee tai ei tue hyökkäämistä, näkyy myös psyyken puolella maalipaikoissa. Mikään muu ei auta pelaajaa yhtä paljon kuin se, että hän voi aidosti luottaa pelitapaan. Tämä näkyy myös maalipaikoissa – aivan psyykkiselläkin tasolla. Siis pelitapa tukee pelaajaa maalinteossa sekä konkreettisesti että psyykkisesti. On ihan turha kuvitella, että tällä kaudella nähty hyökkäyspelaaminen tuottaisi hyvää maalin tekemistä. Se on mahdottomuus. KalPa on tehnyt tällä kaudella historiallisen vähän maaleja. Toivottavasti joku päivittäisi tilanteen ja nähtäisiin tämänhetkinen realismi.

Vaikka maalinteko on yksi osa pelikirjaa kuten muukin pelaaminen, vaikkapa maalipaikkoihin johtava hyökkäyspelin rakenne, on tämä osa pelikirjasta aivan poikkeuksellinen. Mikään ei ole jääkiekossa niin vaativaa kuin pystyä kaiken hyvän pelaamisen lisäksi tekemään myös maaleja. Tämä johtuu siitä, että maalin tekemiseen vaaditaan vielä paljon korkeamman tason osaamista, yhteistyötä ja taitotasoa kuin vaikkapa avauspelaamiseen. Muuttujia on paljon enemmän ja vastustajan ydintavoite on estää maalien tekeminen kaikin keinoin puolustus- ja maalivahtipelaamisen avulla. Mitä lähempänä olet maalintekotilaisuutta, sitä haastavampaa pelaaminen on. Siksi kulmissa pyöriminen on helpompaa kuin yrittää suoraviivaisesti maalia.

Tämä mielestäni selittää sen, miksi KalPalla maalinteko on tökkinyt silloinkin, kun vaikkapa suora hyökkääminen on mennyt pelitavallisesti eteenpäin (kuten esim. viime peleissä). Maalintekosektorilla toimiminen on aivan eri tavalla vaativaa kuin keskialueen ylittäminen. Parantunut pelaaminen näkyy siis paljon pitemmällä viiveellä maalipaikkojen hyödyntämisessä tai ei näy siinä välttämättä koskaan.

Tietysti yksilötaidot vaikuttavat asiaan paljon. Tämä näkyy tietenkin siinä, että heikomman taitotason pelaajat onnistuvat huonommin kuin paremmat, eli esim. nykyinen KalPan loukkaantumistilanne jonkin verran vaikuttaa asiaan, mutta se ei ole ratkaisevin tekijä eikä sen taakse voi mennä. KalPan tilanteessa tuo paljon puhutun valmennuksen (ja sen tuottaman pelikirjan) rooli on keskeinen myös maalinteon kohdalla. Oikeastaan ei päästä edes puhumaan pelaajien suorittamisesta, koska tässäkään kohdassa valmennus ei pysty antamaan riittävästi välineitä hyvään suorittamiseen.

En ole tällä kaudella kirjoittanut KalPan maalinteon ongelmasta juuri em. syystä. Meillä on ollut niin suuria pelitavallisia ongelmia pelaamisessa ennen tuota maalintekovaihetta, että on ollut turhaa puhua maalinteosta mitään. Siihen saakka ei yksinkertaisesti ole analyysimielessä eikä käytännössäkään vielä edes päästy. Näin se on hyvin konkreettisesti myös kaukalossa: jos pelaaminen ei muuten toimi, ei toimi maalintekokaan. Nämä korreloivat myös suoraan eikä vain siten, että hyvä hyökkäyspelaaminen tuottaa maalipaikkoja. Niin pelaat kuin harjoittelet. Niin teet maaleja kuin pelaat. Minusta periaatteessa koskaan ei voi väittää, että enemmän maaleja tekevä joukkue pelaa huonommin kuin hävinnyt porukka. Aina on lopulta löydettävissä syyt, miksi voittaja teki enemmän maaleja kuin häviäjä. Rankkikilpailut on sitten erikseen.

Tuo, että maalinteossa toimitaan liian myöhään ja ratkaisuhetkellä vastustaja ehtii väliin, sehän on samaa jatkumoa sille, mitä tapahtuu pelissä muillakin osa-alueilla. Epätäsmällistä, puolivillaista toimintaa, josta selkeys puuttuu. Toimitaan toivotaan toivotaan -filosofialla enemmän kuin järjestelmällisesti ja suunnitelmallisesti. Silloin ”sattumalta” puolustaja saa laukaukseen mailaa väliin, koska pelikirja ei ole saanut eliminoitua tuota sattumaa. Pelisuunnitelmien ja pelikirjojen, ja mitäpä hyvänsä termiä käytetäänkään, tehtävä on tuottaa systemaattisesti ja toistuvasti asioita, jotka vähentävät sattuman merkitystä voittamisen suhteen. Mitä enemmän voitetaan, sitä vähemmän se on sattumaa.

Otetaan esimerkiksi tuo Lukko-pelin toisen erän Voutilaisen tilanne (varmaan samoja asioita näkyi Lampun tilanteessa, mutta en muista sitä niin tarkasti). Jälkeenpäin mietittynä ehkä Vode teki kuitenkin oikean ratkaisun ottaessaan tilaa pois, koska hän oli syötön saadessaan aika kaukana maalista ja kulmakin oli vähän pieni. Maalivahti oli hyvin mukana eikä olisi ollut yllätettävissä one-timerillakaan. Mutta tässäkin näkyy se ongelma, että maalipaikkoja ei saada nopeilla syötöillä pelattua laadukkaaseen one-timer paikkaan. Milloin viimeksi KalPa on tehnyt tällaisen maalin? Tämä on ihan puutteellisesta pelikirjasta johtuva asia, ei pelaajista. Esim. Voutilainen on Euroopan tasolla kova tekijä tällaisissa tilanteissa, mutta milloin hänelle on pystytty tällainen tilaisuus järjestämään? Todella harvoin tätä on tapahtunut. Kyllä nämä asiat sitten näkyvät henkilökohtaisessa pistetilastossa, mutta pitäisi nähdä myös tilastojen taakse.

Maalintekotilanteissakin meidän pelaaja siis joutuu usein tekemään ratkaisun sooloilla itse tai aikailla, koska ne paikat, joihin syöttämällä saadaan laukaisutilaisuus eivät olekaan niin hyviä kuin ensisilmäyksellä näyttäisi. Eli maalipaikoissakin tapahtuu sama ilmiö kuin aiemmin hyökkäyspelaamisessa: joudutaan sooloilemaan ja puskemaan, koska kiekon liikkuminen ja toiset pelaajat eivät auta yksittäistä pelaajaa tarpeeksi.

Toinen puoli maalitilanteissa hautomisessa on se, että pelaaja ei pysty nopeaan, laadukkaaseen ratkaisuun, koska ”selkäydin” ei anna periksi. Huonon pelisuunnitelman ja harjoittelun myötä pelaaja empii, eikä pysty toimimaan vaistoillaan oikein. Tähänhän vaikuttaa tietysti sekin, että noita kunnon maalipaikkoja on huomattavan vähän. Silloin ei onnistumisen kokemuksiakaan pääse syntymään riittävästi eikä päästä peleissä ”harjoittelemaan” noita tilanteita. Pelien kautta vahvistuva vaistonvarainen toiminta on kuitenkin eri juttu kuin harjoitusten kautta tapahtuva. Suuremmassa kuvassa tullaan sitten myös harjoittelukulttuuriin. Ne kanadalaiset kiskoo taaperosta lähtien hirvittävät määrät niitä one-timereita. On selvää, että sekin näkyy jossain.

On siis loogista, että KalPan kohdalla maalinteon suhteen samat asiat toistuvat kuin muillakin pelin osa-alueilla, koska maalinteko on paljon vaikeampaa kuin muut asiat, kuten edellä kirjoitin. Ajatus, että se sujuisi joidenkin eri lainalaisuuksien mukaan, ei ole looginen. Kun valmentajat pelin jälkeen puhuvat vain maalinteosta, varmaan he itsekin tietävät, että kyse ei ole pelkästään siitä. Sillä on vain helppo jossitella, koska se voisi muuttaa kaiken, JOS se olisi onnistunut. Jos valmentaja jauhaa pelin jälkeen vain maalinteosta ja huonosta onnesta, kertoohan sekin aika paljon. Minulle se kertoo epäammattimaisuudesta.

Sakari Salmisen yksilötaidot maalintekoa myöten olivat niin eri tasolla muihin kalpalaisiin verrattuna, koska Sakke ei ollut viime kaudellakaan Liiga-tason vaan ylemmän tason pelaaja. Mutta aika tehottomaksi vastustajat Salmisenkin saivat, kun pelitapa ei häntä enää tukenut ja vastustajan puolustuspeli toimi.

Varmasti se vaikuttaa muiden itseluottamukseen, kun ainut kunnolla maalintekoon pystyvä mies häviää joukkueesta. On turvallinen olo, kun sellainen kaveri istuu penkillä vieressä, ja on kai siinä sellainenkin psykologinen juttu, että jos edes joku pystyy maaleja tekemään, se saa ajattelemaan, että josko minäkin edes joskus. Tärkeäähän se on nähdä, että maalinteko ylipäänsä on meidän joukkueelle mahdollista – noin niin kun edes teoriassa. Puutetta on ollut tästäkin esimerkistä.

Salmisen myötä astutaan alueelle, jolla yksilölliset erot vaikuttavat paljon. Maalinteko on jääkiekon tärkein osa-alue ja myös suurimmat eroavaisuudet pelaajayksilöiden välillä tulevat siinä esille. Hyvä maalintekijä on loputon analysoitava. Maalintekijäksi kasvaminen alkaa jo vauvana (joidenkin mielestä jo kohdussa) persoonan perustan muotoutuessa. Kun taapero alkaa jollakin kepillä sohia ja heitellä jotakin, alkaa harjoittelu. Mitä varhaisemmasta kehitysvaiheesta on kyse, sitä enemmän merkitystä sillä on, mutta kehittyä voi aina – uran (tai elämän) loppuun saakka. Ja onhan niillä geeneilläkin roolinsa. Kyllä se Lehkonen vaan useimmin sen kiekon saa puolustajan ohi maalille asti. Pelitavasta huolimatta.

Mitä mieltä näistä?
 
Viimeksi muokattu:

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ps. On fakta, että KalPalla on paljon pitempi matka voittavaksi joukkueeksi kuin, minkä käsityksen meidän valmentajien tai median kommenteista saa, tai mitä yksittäiset voitot kertovat. 'Maalinteon tuska' on totta, mutta aika onttoa löpinää. Tuo matka voittoihin on todella pitkä, ja asiasta olisi syytä olla hyvin huolestunut. On traagista, että seurajohto ei tilanteen vakavuutta ymmärrä. Silloin sille ei voi tehdä mitään.
 

Börje #6

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Pps. En halua valaa negatiiviisuutta, mutta omaa huoltahan tämä on - samaa kuin monella muulla. KalPalla ei ole varaa suhtautua ylimielisesti tähän seuratoiminnan ydinalueeseen. Näin kuitenkin jatkuvasti tehdään. Tuolla KalPan tulevaisuus -ketjussa on savoxilta aika pysäyttävä kirjoitus, joka peilaa nykytilannetta menneisyyteen. Ymmärtääkö meidän seurajohto, missä mennään, vai eletäänkö vain jatkuvasti kuvitelmissa? Nähdään vain sellaisia asioita, joita halutaan nähdä - ei todellisuutta. Tästä haluaisin keskustelua vielä lisää, ja mahdollisimman monelta kantilta.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ps. On fakta, että KalPalla on paljon pitempi matka voittavaksi joukkueeksi kuin, minkä käsityksen meidän valmentajien tai median kommenteista saa, tai mitä yksittäiset voitot kertovat. 'Maalinteon tuska' on totta, mutta aika onttoa löpinää. Tuo matka voittoihin on todella pitkä, ja asiasta olisi syytä olla hyvin huolestunut. On traagista, että seurajohto ei tilanteen vakavuutta ymmärrä. Silloin sille ei voi tehdä mitään.

Börjeltä taas todella hyvää paneutumista "sylttytehtaaseen". Täysin totta että tällä kaudella matka voittavaan joukkueeseen on ollut tuskastuttavan pitkä ja syytä nyt ei tarvitse kaukaa hakea. EHT pelejä 8, joista 2 nollan maalin matsia, ja runkosarjassa tällä hetkelä 46 matsia, joista KalPalla tässä vaiheessa jo 11 "nollapeliä". Tuossa voisi jo puhua maalinteko ongelmasta tai oikeammin pitäisi puhua hyökkäyspelaamisen ongelmasta alkaen siitä kun kiekko omissa saadaan haltuun korostuen keskialueen ylityksessä ja sitä kautta vastustajan päädyssä, kuten Börje syvällisesti analysoi tilannetta. Pitkälti myös itse näkisin ettei KalPan kiekollinen pelaaminen ole edes tuottanut riittävästi hyviä maalintekopaikkoja tasakentälllisin tai edes yv:llä (jota KalPa päässyt muuten pyörittämään lähes eniten liigassa) jolloin maalinteon kautta lähtevällä onnistumisen oravanpyörällä ei ole ollut oikein tolokun mahdollisuutta päästä liikkeelle.

On varmaan myös totta että toiset tekevät maaleja ja toiset sitten eivät. Esimerkiksi Kalle pääsee usein paikoille ja pitäisi kuulua edellä mainittuun ryhmään mutta kun ei kuti lähde siten kuin muutama vuosi sitten niin ei vaan uppoa. KalPassa tähän jäkimmäiseen kategoriaan tällä kaudella voisi heittää tietysti puolet joukkueesta mutta annetaan nyt erityismaininta edes maalintekopaikkoihin silloin tällöin eksyneille eli mainitaan vaikka alkukaudella lukuisia paikkoja tuhlaillut Ikosen Jassen ja suuresti arvostamani av-tappaja, karvaaja, taistelija Junnilan jolla kuitenkin KalPassa poikkeuksellista kiekkotaitoa mutta ikävä kyllä myöhastynyt pahasti siitä jonosta jossa maalintekijän lahjoja jaettiin. Junnilalle jos jollekin toivoisin säkillisen itseluottamuspillereitä ja onnistumisten kautta nostetta otsikoihin. Itse asiassa nämä kaikki esille nostamani pelaajat ovat mielestäni saaneet kyllä "paikkoja" mutta sitten itseluottamus ja tähdet eivät ole olleet kohdillaan ja pyörä ei ole lähtenyt pyörimään vaikka teoriassa kaikki mahdollisuudet myös toisenlaiseen tulokseen olisi ollut olemassa. Mutta kuten aiemmin sanottu, turha tässä yksilöitä alkaa maalinteosta syyttämään kun joukkueen kiekollinen peli ei tuota riittävästi maalinteon mahdollistavia tekopaikkoja.
 
Viimeksi muokattu:

Yläpöysä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KPT, Leijonat, Huuhkajat, Liverpool
...Mitä mieltä näistä?

Kiitos hienosta analyysista. Myös Haalariosastolle. Pelit ei jaksa juuri nyt innostaa, mutta ajatuksella kirjoitettuja asioita jääkiekosta on aina nautinto päästä lukemaan.

Tässä ollaan mielestäni juuri siinä itsepetoksen ja rehellisyyden ristitulessa, jonka kanssa valmentajat ja seurajohto joutuvat painimaan. Valitettavasti täällä meillä on lipsuttu etenkin tiedottamisen puolella tuolle ensinmainitulle puolelle liian usein. Yksikin kerta olisi jo liikaa, mutta... Etenkin viime kevään pleijarijälkiviisastelu on jäänyt mieleen, kun oli saatu pataan kunnolla ja itse vain muutama kupru siihen toisen Padan kylkeen. Sitten sitä seliteltiin pomppukiekoilla jne. Kukas tai ketkäs viisaat ne aina sanovat, että kunnioita tulosta?

Tuo on juurikin totta, että tie voittavaksi joukkueeksi on pirun pitkä, jos ei olla rehellisiä tulokselle. Pitäisi muistaa se vanha totuus: Niin lähellä, mutta silti niin kaukana. Toisaalta juuri tällä hetkellä pitää olla myös realiteetit otettuina huomioon (Lukko-peli, materiaalierot joukkueiden välillä). Ja tässä asiassa pitää koko organisaation olla samalla kartalla rehellisyyden kanssa. Muistan (no tuskin olen ainoa) kun Virta tuli Pieniniemen tilalle, niin ei se ottanut enää päähän niin paljoa vaikka edelleen hävittiin, koska pelaamisen rakenteessa muutokset olivat näkyvillä varmaan heti toisesta tai kolmannesta pelistä lähtien. Ja silloin tuo pelaamisen rakenne alkoi näyttää siltä, että hei pitkässä juoksussa ja oikeilla vahvistuksilla täydennettynä tällä tavalla saattaa tulla tulostakin.

Tämä taas linkittyy tähän maalinteon vaikeuteen. Juuri noin, kuten mainioissa analyyseissanne kirjoititte, kyse on isommassa kuvassa siitä, että minkälaista hyökkäämistä ja puolustamista se pelikirja (toivottavasti joku keksii tälle korvaavan termin, kun nousee heti aina Sihvosen naama mielikuvana verkkokalvolle, kun tämän termin kirjoittaa) tuottaa. Antaako se mahdollisuuden juuri niille pelaajatyypeille, joita joukkueessa juuri sillä hetkellä on, onnistua?

Ennen Laukkasta yhtenä suurimmista sylkykupeista täällä taisi olla Kalle Kerman, josta joskus ehkä viime keväänä pohdiskelin, että oliko häntä kuitenkaan saatu peluutettua hänen omien vahvuuksiensa kautta? Tuottiko/tuottaako edelleenkään käytetty pelitapa hänelle luontaista pelaamista ja sitä kautta hänen luontaisten vahvuuksiensa korostumista vai onko hän joutunut pelaamaan tavalla, joka ei tue hänen vahvuuksiaan, eikä synnytä niitä tilanteita, joissa ratkaisut tulevat selkärangasta, helposti, ilman arpomista?

Lisäksi jos pelikirja ei koko laajudessaan pysty tuottamaan riittävää määrää laadukkaita maalintekopaikkoja, joista osa (suurin osa?) menee tilastollisestikin hukkaan, niin käykö joukkueessa kollektiivisesti niin, että niistä harvoista hyvistä paikoista tulee entistä merkityksellisimpiä, jolloinka paineet onnistumiseen juuri tässä ja nyt kasvavat. En tiedä, mutta itsestäni kuulostaa ihan inhimilliseltä, että tuolloin myös ratkaisuista noissa joukkueen pärjäämisen kannalta elintärkeissä paikoissa aletaan tehdä liiankin rationaalisia ja tietoisia, jolloinka luovuus ja selkärangasta tulevat nopeat ratkaisut kärsivät.

Ehkä juuri siksi hävinneen joukkueen valmentajat niin helposti syyllistyvät (ja aivan varmasti myös joku muukin kuin meidän JL) analyysissaan siihen maalinteon vaikeuden hokemiseen ja näkemään tilanteen niin, että olihan meillä paikkamme ratkaista ottelu, mutta kun ei. No joo tokihan faktana voidaan katsoa, että oli riittävä määrä paikkoja, jos kaikista olisi tehty, mutta onko sitä realistista edes odottaa. No missä tahansa yksittäisessä ottelussahan näin voi käydä sillekin joukkueelle, joka luo riittävän määrän hyviä paikkoja tuhlattavaksikin, mutta sille siitä ei muodostu pitkää jatkumoa, joka alkaisi kiristää sitä henkistä pantaa pelistä toiseen.

Ja nyt kun Tuokkola lähti, niin jollain tavalla kai voidaan nostaa tätä asiaa esille toiselta puolelta. Laskin (tod.näk. väärin), että ET-pelit mukaan lukien KalPa on voittanut tällä kaudella 16 peliä (joko varsinaisella tai JA/VL). Yhdessäkään näistä peleistä ei vastustaja ole tehnyt yli kahta maalia (2 maalia = 8 peliä, 1 maali = 5 peliä ja 0 maalia = 3 peliä). Onhan siinä taasen henkistä lastia maalivahdillekin, kun ainakin alitajuisesti tiedostat, että sitä helppoa ei saisi joukkueen menestystä ajatellen laskea sitten millään. Toki ei muutenkaan saisi helppoja mennä, mutta voin vain kuvitella, että maalipaikkoja luovan joukkueen maalivahdin on helpompi antaa itselleen joku helppo anteeksi, koska pitkässä juoksussa ne muutamat helpot eivät niin paljon joukkueen menestykseen/menestymättömyyteen vaikuta.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Ymmärtääkö meidän seurajohto, missä mennään, vai eletäänkö vain jatkuvasti kuvitelmissa? Nähdään vain sellaisia asioita, joita halutaan nähdä - ei todellisuutta. Tästä haluaisin keskustelua vielä lisää, ja mahdollisimman monelta kantilta.

Jos tämä meneillään oleva kausi ei ole tuonut ymmärrystä niin sitten pitää olla sen tason puupää, että kansi kiinni, omaiset on nähnyt jo.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
tämmöstä liikkuu twitterissä: Sports&Bet ‏@Sportsandbet 7m
Adam Masuhr myyty Ruotsiin. Tuleva osoite ilmeisesti Mora. #liiga #KalPa
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
tämmöstä liikkuu twitterissä: Sports&Bet ‏@Sportsandbet 7m
Adam Masuhr myyty Ruotsiin. Tuleva osoite ilmeisesti Mora. #liiga #KalPa

Jos tuo pitää paikkansa niin suunta ei yllätä mutta sarjataso sen sijaan kyllä. Tiedän että allsvenkanissa liikkuu rahaa mutta silti kyllähän Adamista nyt paremmissakin sarjoissa apua joukkueille olisi. Kyseessä kuitenkin varsinkin kiekollisena huippupakki joka arvoa useiden vuosien ajan KalPan puolustukseen ei voi liikaa korostaa. Niin ja kun ottaa vielä huomioon että kyseessä sarjataulukossa keskitason alapuolella majaileva joukkue (10/14) niin yllättävältä kuulostaa. Toisaalta, pari kertaa sisään ja ulos hengitettynä, kun muistiin palautuu (josta myös Fedo ennätti muistuttamaan) että kyseessä "kotiinpaluu" niin suunta on ymmärrettävissä.

Sitä myös jonkin verran mietin kuin KalPa tuollaisessa kaupassa kuiville pääsisi mutta jos muutakaan ei ole ollut tarjolla. No tiedä häntä. Luulisi Adamille kuitenkin kysyntää olevan.
 
Viimeksi muokattu:

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Jos tuo pitää paikkansa niin suunta ei yllätä mutta sarjataso sen sijaan kyllä. Tiedän että allsvenkanissa liikkuu rahaa mutta silti kyllähän Adamista nyt paremmissakin sarjoissa apua joukkueille olisi. Kyseessä kuitenkin varsinkin kiekollisena huippupakki joka arvoa useiden vuosien ajan KalPan puolustukseen ei voi liikaa korostaa. Niin ja kun ottaa vielä huomioon että kyseessä sarjataulukossa keskitason alapuolella majaileva joukkue (10/14) niin yllättävältä kuulostaa. Jotenkin en myöskään usko että KalPa tuollaisessa kaupassa kuiville pääsisi mutta jos muutakaan ei ole ollut tarjolla. No tiedä häntä.

Täytyy ottaa huomioon, että Mora on Masuhrin kasvattajajoukkue.

Ja Moralla on vielä hyvät mahdollisuudet pudotuspeleihin.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Rikotaan nyt radiohiljaisuus. Syynä on Börjen hieno analyysi. Se, mikä minua huolettaa on tuo onneton tehtyjen maalien määrä KalPalla. Jopa umpipaska joukkue (Kenigejä ja muita kääpiöitä...) armon liiganousun jälkeisellä kaudella 2005-2006 kykeni tekemään 112 maalia 56 otteluun. Nyt näyttää siltä, että 60 otteluun 100 tehdyn maalin rajaapyykin ylittäminen on KalPalle suuri haaste. Jos nyt en aivan väärässä ole, niin tällä kaudella KalPa on tehnyt 80 maalia. Jäljellä on vielä 14 ottelua. Jos katsoo 2000-luvulla vähiten maaleja tehneitä jengejä (Ilvestä, Jyppiä, Pulicaaneja, Lukkoa, Tapparaa ja Ässiä), niin huonoimillaan nämä joukkueet ovat kyenneet tekemään 110-144 maalia.

KalPan sijoitus ei liene tällä kenellekkään yllätys. Itse yllätyin siitä kuinka vähän maaleja KalPa on tällä kaudella tehnyt. Jos se vähäinenkin taito häviää kauden päätteeksi sekä puolustuksesta (Masuhr, Kauppinen...) että hyökkäyksestä (Lehkonen ja kumppanit), niin olen todella huolissani ensi kaudesta. KalPa tekee liian vähän maaleja/ottelu. Mistä lääke tähän tehottomuuteen? Itse en usko siihen, että Laukkanen kykenee tätä ongelmaa ratkaisemaan missään vaiheessa...
 

Nebula

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Crosbyn Pingviinit ja Lindrosin Flyers
Mistä lääke tähän tehottomuuteen? Itse en usko siihen, että Laukkanen kykenee tätä ongelmaa ratkaisemaan missään vaiheessa...

Nyt, kun mennään sillä oletuksella, ettei Laukkanen saa kenkää, niin on vain toivottava, että tämän kauden tehottomuus johtuu siitä, ettei hän ole saanut vapauksia oman itsensä toteuttamiseen Kapasten taholta. Jos tämä asia muuttuu ensi kaudeksi, niin on toivottava jälleen, että se jo itsessään lisää muutaman kymmenen häkkiä vastustajan maaliin ja muutaman kymmenen vähemmän omaan maaliin.

Mutta, kyllä nyt on saatana kumma jos Voutilaista peluutetaan edelleen ykkössena -statuksella. Vouti laitaan ja, vaikka Ilomäki siihen keskelle jos kerran ei aiota nappulaa laittaa siihen ykköskenttään ollenkaan.
 

Van Cleef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, suomalainen/kansainvälinen jääkiekko
Masuhr on näköjään kokoonpanossa huomenna Kärppiä vastaan kertoo SS. Miten lienee nämä Ruotsiin siirtymishuhut sitten?
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Taisi käydä niin kuin pelkäsin, että Masuhr ei kelpaa mihinkään niin isolla palkalla mitä nauttii tällä hetkellä. No eipäs siinä mitään. Ehkä Masuhr nähdään myös ensi kaudella KalPan riveissä.

Paljonkos otetaan turpaan huomenna?
 

tulikaste

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tero Lehterä
Mikä upeinta, Miika Koivisto pelaa ykkössentterinä Kolehmaisen ja Voutilaisen välissä. Huikeaa. No hei, ei kai se voi huonommin vetää kuin Kerman! Aatami on tosiaan myös kokoonpanossa mukana ja voipa olla vähäsen Madamin motivaatio pohjalukemissa, mutta jospa se nyt edes maalia kohti kiekon huitaisisi jos paikka siihen tulee. Noita hyökkäysketjuja näyttäisi yleisesti ottaenkin olevan vain kolme, johtuen siitä etteivät kärppälainat saa pelata oikeaa seuraansa vastaan (Junno näköjään osaa laatia tällaiset pykälät, toisin kuin he-who-shall-not-be-named), mutta se ei saa menoa haitata. Laukkanen osaa ennakoida että "lähtökohtaisesti Kärpät ei varmaankaan ole meille se kaikkein pahin vastustaja", joten hyvillä mielin lähdetään peliä seuraamaan.

Ylläolevaan viestiin sanoisin, että 5-0, mutta 5-1 jos joku onnistuu vahingossa pomputtamaan kiekon Rynnäksen tai Karhusen ohi.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
No jos nyt loppukausi annetaan junnuille paljon peliaikaa, jotta pääsevät liigaympyröihin mukaan. Ei kai tässä muutakaan kannata enää tehdä. Itsellä pieni toivonkipinä, että Laukkanen ei ole saanut kenkää siksi että ensi kauden valmentaja valmentaa nyt toisaalla, eikä voi tulla kesken kauden. Mitään muuta järkevää selitystä ei ole.
 

Kalikankosto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mikä upeinta, Miika Koivisto pelaa ykkössentterinä Kolehmaisen ja Voutilaisen välissä. Huikeaa. No hei, ei kai se voi huonommin vetää kuin Kerman!

Ylläolevaan viestiin sanoisin, että 5-0, mutta 5-1 jos joku onnistuu vahingossa pomputtamaan kiekon Rynnäksen tai Karhusen ohi.

Koivisto on tällä kaudella ollut niin kertakaikkisen huono puolustaja, että varmasti sentterinä yllättää ja heittää maalin ja kirjauttaa maalisyötön. Tämän takia varmista tulosvedon osumisen ja pelaan 5-0,1,2.
 

Siisel1

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juuso Mäenpää, Arsenal FC
Ei helvetti.. Luulin aluksi, että Miika Koivisto ykkössentterinä oli vaan läppää. No ei ollut. Luulin, ettei KalPa enää pystyisi yllättämään missään, mutta näköjään pystyy. Adam ei sitten ilmeisesti "kelvannut" Moraankaan. Jos nyt jää, niin ainakin on ensi kaudeksi valmiina ykköspakki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös