rolston

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Hyvä fiilis tuli kun saivat sovittua asiat yhdessä ilman pakkokeinoja. Varmasti jää parempi fiilis molemmin puolin, vaikkei ratkaisu tietenkään mukava ole.
Ja kun tuosta jutusta saa ainakin käsityksen että kaikki ovat olleet leikkaustalkoissa mukana. KalPan organisaation pieni koko lienee eduksi tällaisessa tilanteessa.
 

Uncle Ben

Jäsen
Pasi Kuivalaisen terveiset sivuavat myös talousasioita.

Yleisen koronatilanteen kehittymisen suhteen on varmasti vielä paljon epävarmuutta koko yhteiskunnassa. Tullaanko liigakausi pelaamaan normaaliin tapaan vai ei, sitä ei varmaan kukaan osaa vielä varmaksi sanoa. Jos kausi kuitenkin päästäisiin pelaamaan suht normaalisti, niin KalPan tilanne ja valmius vaikuttaa varsin hyvältä. Tarvittavat sopeutukset on nyt jo tehty niin vakituisen henkilöstön kuin urheilupuolen osalta, ja myynti puolestaan on edennyt hyvin.
 

Uncle Ben

Jäsen
Itse liittäisin tämän uutisen enemmänkin tänne talouspuolelle – tai en nyt tässä yhteydessä lähtisi leimaamaan ketään sen kummemmin puuhastelijaksi kuin ammattilaiseksikaan. Sami Kapanen siis on myynyt omistuksensa KalPa Hockey Oy:ssä ryhmälle ihmisiä, jotka omistavat jatkossa KalPan osake-enemmistön tätä tarkoitusta varten perustetun yhtiön kautta.

 

Uncle Ben

Jäsen
KalPa Hockey Oy:n osake-enemmistön hankkineen yhtiön taustalta löytyvät nämä henkilöt. Nämä tiedot löytyvät tuolta Savon Sanomien jutusta.

- Teemu Hartikainen, KHL-jääkiekkoilija ja KalPa-kasvatti
- Kimmo Timonen, ex-NHL-ammattilainen ja KalPa-kasvatti
- Toni Saksman, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja vuodesta 2013 lähtien
- Mikko Isotalo, Lujabetoni Oy:n toimitusjohtaja
- Markus Pohjonen, rakennusliike Pohjonen Oy:n toimitusjohtaja
- Mika Sutinen, hallitusammattilainen, joka toimi aiemmin muun muassa Musti ja Mirri -ketjun toimitusjohtajana
- Pasi Toppari, K-Citymarket Päivärannan kauppias
- Mika Tossavainen, toimitusjohtaja. Toimi pitkään perheyrityksen Kuopion Tapetti ja Värin toimitusjohtajana.
- Oskari Tuhkanen, Nordic Power Service Oy:n toimitusjohtaja. Varkautelainen NPS toimii energia- ja prosessiteollisuudessa.
- Teemu Vepsäläinen, Pok Group Oy:n toimitusjohtaja. Kuopiolaisyritys suunnittelee ja valmistaa järjestelmiä sähkönjakeluun.
- Jarmo Vidgren, Ponsse Oyj:n myynti- ja markkinointijohtaja

Tämä Savonmaan Puolesta Oy omistaa KalPasta noin 57 prosenttia ja kuten tuolla jutussa esille tulee, osalla yhtiön henkilöistä on ollut KalPa -omistusta jo aikaisemminkin, eli kaiken kaikkiaan heillä on lähes 70 prosentin osuus KalPasta.
 

Haalariosasto

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Todella yllättävä, mutta toisaalta järkeenkäypä muutos. Yksi aikakausi loppuu, toinen alkaa, niin Kapaselle kuin KalPallekin. Jossain taisi ollakin että win-win tilanne, hyvä aika mennä eteenpäin. Varmaan näin se on.

Kapasen ajasta leveään, Savonmaan puolesta, omistuspohjaan siirtyminen KalPan kannalta, ainakin ulospäin, todella suuri muutos. Kapasen myötä pääomistaja, todella vahva toimija, vaikuttaja ja "seuran kasvot "poistuu, tilalle tulee suurelle yleisölle paljon tuntemattomampi ryhmä. Uskallan epäillä ettei yhtä intohimoista sijoittajaa ja varsinkaan toimijaa Savonmaan puolesta ryhmästä tule, mikä voi olla hyväkin asia. Kaikkea ei todellakaan kannata tehdä itse. En usko että omistajapohja suoraan toiminnassa ulospäin näkyy, joskin hallituksen kautta toimintasta tulee omistajien näköistä. Ja ei tuolla omistajapohjalla mitään pohjatonta rahakirstua esille kaiveta mutta tuolla liike-elämän kokemuksella saadaan entistä ammattimaisempaa toimintaa. Aika näyttää kuin tässä käy.
 

Kalakukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sexy Hockey Tommi Miettinen
Voi tätä ilon ja onnea päivää! Vihdoin se tapahtui. S.Kapanen teki ainoan oikean päätöksen kaikkien osapuolten kannalta. Sami sai rahansa pois ja seura sai ammattitaitoisen ja liike-elämää ymmärtävän omistajatahon.

Vaikka Sami Kapanen tuntuu vieläkin olevan joillekin Jumalasta seuraava, ylöspäin, niin mielestäni hän on ollut viimeiset vajaa 10v seuralle pelkästään rasite. Seurajohtaja-Kapanen ei koskaan arvostanut ihmisten ammattitaitoa, tärkeintä oli, että seura on täytetty pätevien sijaan ennenkaikkea sopivilla ihmisillä. Mielestäni seurasta on puuttunut halu ja kyky kehittää organisaatiota seuraavalle tasolle.

Suhtaudun uuteen pääomistajatahoon positiivisella mielellä. Tosin hieman arveluttaa, onko mukana liian monta kokkia keittämässä yhtä soppaa. Mielelläni olisin nähnyt uutena omistajana KalPan oman arilahden, mutta tällaista ei ilmeisesti ollut tarjolla, joten näillä mennään. Toivottavasti uusi omistajapohja kykenisi tosiaan kehittämään seuran ulkoisia liiketoimintamahdollisuuksia, sillä tulorahoitusta tarvittaisiin muualtakin kuin kiekkotoiminnoista, mikäli eroa lähtökohtaisesti vauraampiin seuroihin halutaan kuroa kiinni.
 
"Tästä muuttui tukeminen yhteistyöksi."

Bigg_Doggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mielestäni tämä on urheiluseuroille Suomessa tulevaisuutta ja hyvä niin: omistajapohja on laaja ja omistajilla on taustaa erilaisilta toimialoilta, jolloin näkemystä ja tietotaitoa löytyy paljon. Urheiluseurojen kasvuun tarvitaan tukitoimia sekä myyntiä ympäri vuoden, jota on mahdollista hakea esimerkiksi uusilta aluevaltauksilta. Leveillä hartioilla seuran on mahdollista ottaa harppauksia eteenpäin ja kasvu saattaa olla kivuttomampaa. Toimitusjohtaja on hallituksen työrukkanen, joka toimii yrityksen strategian mukaisesti: laajan joukon omistajaohjauksella tulee varmasti monenlaista näkemystä ja en usko, että sopassa olisi liian montaa kokkia. KalPa on henkilöitynyt Sami Kapaseen hyvin paljolti ja se on tuonut paljon positiivista näkyvyyttä myös valtakunnallisesti. Nyt ajat ovat muuttuneet ja toiminta ammattimaistuu entisestään: urheiluseurojen on toimittava kannattavasti ja pyrkiä kehittymään liiketaloudellisessa mielessä.

Meillä Lappeenrannassa ei edes löydy noin montaa rahamiestä, jotka olisivat kiinnostuneita jääkiekosta ja haluaisivat olla mukana kehittämässä koko maakunnan yhteistä juttua. Tällä hetkellä SaiPankin taustalla on toiminnalle kasvot antanut toimitusjohtaja sekä muutama paksumman lompakon omaava kauppamies. Toivottavasti tulevaisuudessa SaiPallakin omistajapohja laajenisi entisestään ja löytyisi samalla tavalla kotiseutuaan rakastava porukka, jonka myötä koko yhteisö voi kasvaa isommaksi.

Uskoisin siis, että tämä voi olla pitkällä aikavälillä KalPalle todella positiivinen loikka 2020-luvulle.
 
Alle sadan tonnin palkalla en ole luistimennauhoja sitonut.
- Arjen sankari Marlo Koponen IS:lle.

rolston

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ehdottomasti positiivinen uutinen. Omistajapohja jatkossa useamman henkilön harteilla, jolla vältytään "kaikki munat samassa korissa" -ilmiöltä. Toivottavasti uusien omistajien liikemaailman tuntemus ja osaaminen avaa uusia ovia ja sitä myötä ansaintamalleja.
 

tipsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
No niin, -253k€ ja pelaajabudjetti 1,7m€. Kyllähän tuo budjetti väistämättä pieneltä kuulostaa, mutta minkäs voit. Näin nopeasti ravisteltuna ero viime kauden pelaajabudjettiin on jotakuinkin lähteneiden seitsemän pelaajan ja saapuneiden kolmen erotus. Liikevaihtoon ja yleisökeskiarvoon myös budjetoitu pientä laskua. Uutinen KalPan sivuilla: KalPa Hockey Oy:n tilikausi 2019-2020 kääntyi tappiolle

Vaikka budjetti pienenee, niin varmasti pelaajapalkkiotkin pienenee. Syksyllä on varmasti laatupelaajia saatavilla hieman halvemmalla kuin normaalisti.

Tuo tuloshan voisi oikeasti olla hirveämpi, positiivista on, että liikevaihto pysyi samana. KalPa on siis edelleen oikealla raiteella, siitä kiitos kuuluu Toni Saksmanille.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vaikka budjetti pienenee, niin varmasti pelaajapalkkiotkin pienenee. Syksyllä on varmasti laatupelaajia saatavilla hieman halvemmalla kuin normaalisti.

Tuo tuloshan voisi oikeasti olla hirveämpi, positiivista on, että liikevaihto pysyi samana. KalPa on siis edelleen oikealla raiteella, siitä kiitos kuuluu Toni Saksmanille.
Joo ja Kalpa myös osallistui noihin palkka leikkauksiin. Ei taidettu julkisuudessa kertoa tarkempia summia, mutta esimerkiksi 10% leikkauksella se tekisi jotain 150k alennusta palkkoihin jos palkat olisi 1,5 miljoonaa tuossa kohti ollut.

KalPalta taisi ainakin jäädä yksi kotipeli yleisöltä pelaamatta ja yksi pudotuspeli joten ainakin nollatulos olisi viimekaudesta tullut.
 
Hockeyarena.net

Hollanti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa 20-21: Restarting...
Joo ja Kalpa myös osallistui noihin palkka leikkauksiin. Ei taidettu julkisuudessa kertoa tarkempia summia, mutta esimerkiksi 10% leikkauksella se tekisi jotain 150k alennusta palkkoihin jos palkat olisi 1,5 miljoonaa tuossa kohti ollut.

KalPalta taisi ainakin jäädä yksi kotipeli yleisöltä pelaamatta ja yksi pudotuspeli joten ainakin nollatulos olisi viimekaudesta tullut.
Juu niin TJ sanokin tuossa videolla. Lisäksi Leijonien piti pelata yks matsi Kuopiossa ja joku konserttikin oli tulossa. Myös se Ravintolakin joutui lyömään ovet säppiin.
 
#Freenahkis / #nahkisDidNothingWrong / #MakeJatkoaikaGreatAgain / #NotMyModerators
311218 / 191019 / 151119

Willis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo
Sitten kun arvostelette kapasta tai saksmania niin pitäiskö olla joku verrokki mihin verrata onko hyvä vai huono? Niitä ei varmaan tuosta ympäristöstä löydy noille kavereille niin molempia "tökkineenä" sanoisin aika keskinkertaista suoritusta....siis johtajapuolella...rahalla saa ja muulilla päsee puolimatkaan
 
KalPan toinen tukihakemus "koronaoireisiin" näyttää tuottaneen tulosta ja oy sai ne 100 000 euroaan. Ainakin Savon Sanomat uutisoi asiasta, mutta sen juttu on maksumuurin takana.
 
snake70 kirjoitti: "JOS lehmällä olisi pyörät niin se olisi maitoauto.”
Pakkipari kirjoitti: "Väärin. Jos lehmällä olisi pyörät, niin silloin se olisi lehmä jolla on pyörät."
(Keskisuomalaista laatudialogia JYP-KalPa-ottelukeskustelussa 5.2.2010 JYPin 5-2-voiton huumassa)

Uncle Ben

Jäsen
Vähän jälkijättöisesti tässä kommentoimassa, mutta tuo jo muutama viikko sitten julkaistu kauden 2019-2020 tulos oli aiemmin ennakoidun kaltainen, sinällään siinä ei mitään kovin yllättävää ollut. Tappiollinen kausi ei onneksi tässä kohtaa venettä kovin pahasti keikuta, mutta eihän tuo tulos kovin hyvä ole poikkeusolot huomioidenkin. Jos suhteuttaa vaikka siihen, että samoille tienoille urheilullisesti päätynyt Ässät teki selvästi voitollisen tuloksen ja pari pykälää ylempää löytyvän HPK:n tilikausi tuotti suunnilleen saman neljännesmiljoonan voittoa mitä KalPa teki tappiota. Päättyneelle tilikaudelle osuvat myös Eetu Luostarisen ja Otto Leskisen NHL-diilit, sikäli kun noista sopimuksista tulevat korvaukset (kokonaisuudessaan) tuolle tilikaudelle kirjataan, niin siinäkään valossa tulos ei kovin kaksinen ole.

Alun perin KalPa lienee siis suunnitellut tekevänsä vain hyvin lievästi positiivisen tuloksen. Mikä taas vie pohjaa siltä valitukselta, että KalPassa ajatellaan vain taloutta eikä urheilullista menestystä. Näkymät ensi kauteen on edelleen hieman epäselvät, vaikka nyt lähtökohtaisesti päästäänkin pelaamaan täysi runkosarja. Ennakoitu pelaajabudjetti tippuu, kuten tietysti olettaa sopiikin, ja taloudellisesti tavoitellaan vain nollatulokseen pääsyä. Liikevaihdonkin ennakoidaan laskevan ja nyt kai odotettavissa onkin kausi ilman mitään Spengler Cupin tai NHL-korvausten tyylisiä extratuloja, eli ihan perustoiminnalla olisi tultava toimeen. Tai no, tavallaan nuo koronan varjolla saadut julkiset tuet ovat tietysti jonkinlaisia ylimääräisiä tuloja nekin.

Mitä joukkueen kasaamiseen ja pelaajabudjettiin tulee, niin itse olisin taipuvainen ajattelemaan, että rahat on nyt käytetty hieman paremmin kuin viime kaudella. Tähän tietysti vaikuttaa jo nuo aiemmin sovitut palkkojen leikkaamisetkin. Joukkue ei siis välttämättä heikkene ihan sillä tavoin kuin puhtaasti pelaajabudjettilukemia tarkastellen voisi ajatella.
 

Slaninja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa
Miten käy KalPan talouden jos koronan takia katsojia ei saa tulla kuin joitain satoja tai vaikka pelit perutaan kokonaan? Sopimukset on pelaajille tehty ja palkat pitää maksaa joka tapauksessako? Pelottaa tällaiset skenaariot.
 

Pande30

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Miten käy KalPan talouden jos koronan takia katsojia ei saa tulla kuin joitain satoja tai vaikka pelit perutaan kokonaan? Sopimukset on pelaajille tehty ja palkat pitää maksaa joka tapauksessako? Pelottaa tällaiset skenaariot.
Liigan johto on ilmoittanut aika suoraan että liigaa ei pelata kuin korkeintaan joku yksittäinen kierros jos olisi vaikkapa joku 500 hengen rajoitus yleisömäärissä. Eli jos rajoituksia tulisi niin liigaa ei pelattaisi ja seurat lomauttaisivat pelaajat sekä muun henkilökunnan. Tietysti jos koko kausi jäisi pelaamatta niin varmasti nähtäisiin useamman seuran konkurssi vaikka kulut ajettaisiin minimiin.
Mutta ainakin toistaiseksi tilanne on se että viimeisetkin rajoitukset poistuu lokakuun alussa ja liiga alkaa normaalisti. Ja pidetään peukkuja että näin myös käy.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Aattelin kysästä tässä ketjussa, jos jollain olisi parempaa tietoa.

Saako KalPa rahaa jos tilaat sen kautta/sen joukkueen passin, että näet telkkarista jääkiekkoa? Mielelläni jos sen voi jotenkin KalPan eduksia tilata niin näin tekisin. Vaikka onkin kyse pienestä summasta, niin mielellään senkin tukisi omalle joukkueelleen.

Kiitos jo etukäteen vastauksista.
 
Joka toiselle kuoppaa kaivaa. Joka toiselle ei.

Spuddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, littipeukku IPK:lle, KuPS
Aattelin kysästä tässä ketjussa, jos jollain olisi parempaa tietoa.

Saako KalPa rahaa jos tilaat sen kautta/sen joukkueen passin, että näet telkkarista jääkiekkoa? Mielelläni jos sen voi jotenkin KalPan eduksia tilata niin näin tekisin. Vaikka onkin kyse pienestä summasta, niin mielellään senkin tukisi omalle joukkueelleen.

Kiitos jo etukäteen vastauksista.
Kyllä se TV-raha taitaa olla jo jaettu riippumatta tilaajien määrästä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy