Kallista... elämä on!

  • 624 975
  • 2 482

Ilmari Ahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukiputaan huorakuoro
Ilmainen VR:n Veturi-jäsenyys avittaa tässä hiukan, koska sitä kautta saa melko usein halpoja lippuja. Pori-Tampere välin pääsee usein vitosella/suunta.
Menomatkalle oli tarjolla tuo tarjouslippu johon hanakasti tartuin, se oli 7€.

Saattaahan tämä olla ihan turhaa natkuttamista kun meno-paluu yhteensä tuli maksamaan sen 17€. Mutta VR:n normihinnoilla kotiseutuvierailun matkat olisi maksanut n. 70€, minun mittapuulla se on paljon.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Suomalaisissa huvipuistoissa ruoka on ylihintaista p*skaa (juu ei saisi ruokaa haukkua, mutta silti).
Viime kesänä Särkkiksessä, tänä kesänä Korkeasaaressa sekä Lintsillä ja pakko yhtyä tuohon että ruoka on ylihintaista sontaa. Korkesaaressa lisäksi 0.5l limupullo oli muistaakseni 4.10€ ja 0.5l lähdevesi 3.70€, eikä ainakaan siinä ravintolassa ollut mahdollisuutta mukijuomiin (jotka ovat aina lähes sontaa verrattuna pullotavaraan) tai hanaveteen. Tai sitten en vain huomannut tuollaista mahdollisuutta. Kaikista paikoista on kuitenkin jäänyt ruokailusta paskan maku suuhun. Koitinpa jopa pastaakin, 15€ hintaa ja saan kotona tehtynä huomattavasti parempaa lihapullakastiketta. Tein itse sellaisen päätöksen että tulevaisuudessa teen itse vaikka pizzaa kotona edellisenä päivänä ja roudaan kylmälaukkua mukana sitten tuollaisissa paikoissa, jossa on juotavat ja ruokaa. Kylmä pizza kelpaa yleensä muksuillekkin ja saa sinne sitten muutakin tarpeen vaatiessa. Ei se hinta sinänsä ole niin paha, mutta se ruuan laatu. Vaikka se olisi ABC-hintaistakin, niin se olisi silti paskaa. Itseäni ketuttaa se melkein eniten.

Onko muuten siellä ruotsin kolmårdenissa muuten tuo ruokailu-puoli paremmassa kunnossa kuin kotomaassamme? Reissua suunniteltu ensi kesäksi sinne.
 

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Jyväskylä - Tampere junamatka, IC-juna ja hinta rapeat n. 35€, kun matka kestää ilman myöhästymisiä sen puolitoista tuntia, sehän tekee reilu kymppi/puoli tuntia. Perille tultiin muttei VR:n kyydillä, Onnibussi kyyditsi 10€ hintaan.

Usein käy tietenkin vielä niin että istut sen matkan olutta särpien joka on aina hintansa väärti. Kaikki on suhteellista. Toki tuo 35€ on ryöstöhinta mutta sen 20-25€ on maksanut jo vuosia.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Manchester United, Edmonton Oilers
Onko muuten siellä ruotsin kolmårdenissa muuten tuo ruokailu-puoli paremmassa kunnossa kuin kotomaassamme? Reissua suunniteltu ensi kesäksi sinne.

Viime kesänä viimeksi ja parilla aikaisemmalla kerralla me ollaan käyty kotiruokabuffetissa. Kohtuuhintainen muutamalla eri vaihtoehdolla ja ihan hyvä maku hommasta jäi. Ihan hyvää vaihtelua ainakin oli peruspikaruoalle, koska raflasta on vielä ihan mukavat näkymät. Pikaruokaakin tuolta kyllä varmasti löytyy.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
VR:ää olen pidemmillä matkoilla joutunut käyttämään kerran koko elämäni aikana. Jyväskylä-Turun satama-Jyväskylä 45e opiskelijalta. Porukassamme oli tuolloin yksi onneton opiskelija, jolla ei ollut opiskelijakorttia. Joutui maksamaan kyseisistä kyydeistä 90e, jota minä pidän melko suolaisena hintana. Halvemmalla oltaisiin päästy kimppakyydeillä kun meitä siinä 5 henkilöä oli, mutta kun taskussa oli suht tuore ajokortti, kelit olivat marraskuun pimeätä loskapaskaa ja päämääränä oli risteily josta saatetaan palata ties missä kunnossa, niin päädyttiin kuitenkin junaan. Nykyään Onnibussit on tuonut maukasta kilpailua Jyväskylästä Tampere/Turku- ja Helsinki-suuntiin. Yksi kaveri kehui napanneensa Jyväskylä-Tampere-Jyväskylä lipun neljällä eurolla, eli 2e suunta! Harmittaa kun itse "joudun" niin usein käyttämään omaa autoani, bussilla pääsen Tampereelle samalla hinnalla mitä omalla autolla matka lähimarkettiin maksaisi.

Toinen tähän ketjuun sopiva (voisi kirjoittaa myös Pitäisikö itkeä vai nauraa-ketjuun) on Tinderin maksuversio. Tämä hinta ilmeisesti vaihtelee vähän käyttäjän mukaan, mutta itselleni sovellus tyrkyttää 11,75e/kk. Siis noin 40snt/pvä jostain suht turhanpäiväisen sovelluksen "paremmasta versiosta". Ja mitä tuolla lähes 12 euron kuukausimaksulla sitten saa? Kolme lisäominaisuutta. Saat loputtomasti (tai niin paljon kuin niitä vain on) lähelläsi olevia käyttäjiä, kun taas ilmaisversiota näpräävä saa vain 100 käyttäjää per 12h. Toinen ominaisuus on että voit "perua" edellisen arvostelusi. Luultavasti tarkoitettu niihin tilanteisiin kun vahingossa swippaat käyttäjän hylättyihin, kun tarkoitus olisi laittaa jatkoon. Eipä itselläni ainakaan kovin montaa kertaa olisi tuolle käyttöä ollut. Viimeinen ominaisuus on että voin valita minkä tahansa paikan ja etsiä sieltä seuraa. Tyyliin jos olen menossa lähiaikoina Tallinnaan, voin jo nyt etsiä ennakkoon Tallinnan neitosista kiinnostavia. Isot pojat kertoivat jo ennen näitä maksullisia lisäominaisuuksia, että tuollainen kikkailu on mahdollista fake-gps-sovellusten avulla. Eli tuonkin maksullisen keinon saisi itselleen ilmaiseksi käyttöön pienellä kikkailulla. En ole kokeillut itse joten en varmaksi sano.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
VR:n hinnat nyt ovat käsittämättömät. Kahden tunnin matka Helsingistä Lappeenrantaan 49 euroa. Yhteensuuntaan.
 

Kalalokki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse kun katsoin viikonlopulle junalippua samaiselle välille niin hinnaksi olisi muodostunut opiskelijastatuksella 30 euroa, eli normiaikuiselta olisi veloitettu pöyristyttävät 60 euroa! Päädyin sitten mennen tullen onnibussiin, meno 18 ja paluu 9 euroa.
 

Veijari

Jäsen
Riippuu näköjään milloin lippuja VR:lle hankkii. Osin kuukauden päähän Tku-Tre-Tku lipun yht 16 €
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Viimeinen ominaisuus on että voin valita minkä tahansa paikan ja etsiä sieltä seuraa. Tyyliin jos olen menossa lähiaikoina Tallinnaan, voin jo nyt etsiä ennakkoon Tallinnan neitosista kiinnostavia. Isot pojat kertoivat jo ennen näitä maksullisia lisäominaisuuksia, että tuollainen kikkailu on mahdollista fake-gps-sovellusten avulla. Eli tuonkin maksullisen keinon saisi itselleen ilmaiseksi käyttöön pienellä kikkailulla. En ole kokeillut itse joten en varmaksi sano.

Toimii oikein hyvin. Siis teknisesti, eipä sieltä Tallinnastakaan tietenkään mätsejä saa noin muuten.

Riippuu näköjään milloin lippuja VR:lle hankkii. Osin kuukauden päähän Tku-Tre-Tku lipun yht 16 €

VR on jo pitempään hinnoittelut lippujaan enemmän lentoyhtiöiden tyyliin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itselläni kun ei ole töiden takia vaihtoehtona kuin yksi ainoa junavuoro, ja kuukausienkin päähän katsottuna kaikki liput kyseiselle vuorolle olivat 49 euroa suunta.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
VR:n hintoja tuli myös ihmeteltyä tuossa pari päivää sitten. Tässä on lyhyehkö loma menossa ja tuli Rovaniemellä asuvan kaverin kanssa puheeksi, että mitä jos lähtisin käymään hänen luonaan. Noh, Vaasa - Rovaniemi - Vaasa -reissulle olisi tullut junailtuna hintaa 166 euroa. Onhan siinä matkaakin jo joo, mutta silti tuntuu hitusen suolaiselta hinnalta. En kyllä tuota matkaa ruvennut sen vakavammin edes pohtimaan, eli ei tullut tarkistettua olisiko tuohon välille sitten jotain edullisia busseja tarjolla.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Etelä-euroopassakin voivat hinnat olla kohdallaan. Pari päivää sitten 0,5 litran vesipullo maksoi kahvilassa 6€. Pari oli tullut tilatuksi.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
VR:n hintoja tuli myös ihmeteltyä tuossa pari päivää sitten.

Nyt täytyy puolestaan antaa VR:lle tunnustusta. Porista Helsinkiin ja takaisin yhteensä 30€ jonkin veturi kampanjan tuloksena. Ei paljon kannata autolla lähteä, jos autoa ei määränpäässä tarvitse.
 

Obloquy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bluesit, ManUtd, Jets
Sunnuntaina matkustin junalla Helsingistä Ouluun. Samassa vaunussa istui kahden pariskunnan muodostama nelikko, jotka eivät kuulemma olleet kerenneet ostamaan lippuja etukäteen, koska oli tullut ex-tempore -lähtö. Konnarin saavuttua paikalle jossain Riksun tietämillä tiedusteli eräs heistä lipun hintaa Helsingistä Kokkolaan. Konnari näpytteli laitettaan ja ilmoitti: "Se tekis 220,40 €." Kysyjä alkoi sitten kaivella lompakkoaan esille ja ilmoitti maksavansa koko summan. Konnari siinä sitten hetken aikaa puhisi ja takelteli kunnes kertoi tuon summan olevan per pariskunta. Tästähän sitten syntyi pienimuotoinen ihmettely lippujen hinnoista. Nelikko kuitenkin maksoi lopulta lippunsa ilman sen enempää vittuilua tai käsirysyä.

Mutta siis... 110,20 € per aikuinen Helsingistä Kokkolaan peruslipulla? Ei siis ollut edes Ekstra-luokkaan. Toki VR on parantanut hinnoitteluaan etukäteen tilattujen lippujen suhteen huomattavasti, mutta omaan makuun tuo on kyllä aika posketon hinta. Opinpa ainakin sen, että lippu kannattaa AINA ostaa etukäteen. Pari viikkoa sitten ostettu kesäkampanjalippu Ouluun asti maksoi 25 €, joten kyllähän tuossa on melkoisesti eroa.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Mitäs omalla autolla menee matkalla Helsinki-Kokkola, 500km? Auton kulutus (sovitaan nyt että kyseessä on isompi henkilöauto) vaikka täydessä lastissa ja suksiboxilla, 10l/100km? 100l edestakaisin eli karkeasti arvioiden 160€. Jos laskee vain toiseen suuntaan, niin hinta on pienempi kuin yhden aikuisen lippu.

Joskus Lapin reissulla mietittiin oman auton ja bussin/junan välillä, kaksi ihmistä siis matkalla pohjoiseen ja opiskelijakortit taskussa. Muistaakseni halvimmat opiskelijaliput olivat samanhintaisia kuin bensat sinne. Eli kahden henkilön menolippujen hinnalla sai karkeasti bensat meno- ja paluumatkaan. Plussana vielä oma auto käytössä paikan päällä. Tuolloin kun raha oli vielä suhteellisen tiukalla, niin eipä kauheasti tarvinnut miettiä.
 

SamSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ikurin Vire
Sunnuntaina matkustin junalla Helsingistä Ouluun. Samassa vaunussa istui kahden pariskunnan muodostama nelikko, jotka eivät kuulemma olleet kerenneet ostamaan lippuja etukäteen, koska oli tullut ex-tempore -lähtö. Konnarin saavuttua paikalle jossain Riksun tietämillä tiedusteli eräs heistä lipun hintaa Helsingistä Kokkolaan. Konnari näpytteli laitettaan ja ilmoitti: "Se tekis 220,40 €." Kysyjä alkoi sitten kaivella lompakkoaan esille ja ilmoitti maksavansa koko summan. Konnari siinä sitten hetken aikaa puhisi ja takelteli kunnes kertoi tuon summan olevan per pariskunta. Tästähän sitten syntyi pienimuotoinen ihmettely lippujen hinnoista. Nelikko kuitenkin maksoi lopulta lippunsa ilman sen enempää vittuilua tai käsirysyä.

Mutta siis... 110,20 € per aikuinen Helsingistä Kokkolaan peruslipulla? Ei siis ollut edes Ekstra-luokkaan. Toki VR on parantanut hinnoitteluaan etukäteen tilattujen lippujen suhteen huomattavasti, mutta omaan makuun tuo on kyllä aika posketon hinta. Opinpa ainakin sen, että lippu kannattaa AINA ostaa etukäteen. Pari viikkoa sitten ostettu kesäkampanjalippu Ouluun asti maksoi 25 €, joten kyllähän tuossa on melkoisesti eroa.
VR on tosiaan sikakallis jos lipun ostaa hyvin lähellä lähtöä. Olen useasti joutunut ottamaan junan Vsa-Hki kun asiakkaat ovat tulleet junalla pohjoisemmasta. Joka kerta olisin päässyt lentäen samaan hintaan tai jopa halvemmalla. Onhan noita VRn kampanjoita, mutta jos vaikka keskiviikkona päätän vaimon kanssa lähteä pe-su Helsinkiin viikonlopun viettoon, tulee lento yleensä halvemmaksi.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Monesta kaupasta noita saa ns. irtotavarana tynnyristä. Esim. Prismassa hinta on muistaakseni jotain 7-8 €/kg. Eli vaihda kauppaa. Hymiö.

Jos siis puhutaan Myrttisen valkosipulikurkuista. Niiden tekeminen itse voikin olla vähän työläämpi juttu kun eivät ole mitään etikkakurkkuja vaan jotenkin hapattamalla tehtyjä.
 

Luotain

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aina olen tiennyt Siwan olevan varsin kallis kauppa, mutta nyt on kyllä hintahaarukointi mennyt vahvasti hanuripuolelle. Oli nimittäin pakko käydä lähi-Alepasta äsken pari boksia hakemassa, kun en ihan tarkkaan hintaa muistanut. Siellä maksoi vaivaiset 2,15€/ laatikko. Vittumaista hinnottelua todellakin Siwalta, sillä vaikka useimmissa pienemmissäkin kaupoissa on tynnyri maustekurkuille, täytyisi suolakurkut lähteä onkimaan jostain hypermarketista. Konseptina nuo Myrttisen laatikot ovat muutenkin aivan mainio juttu, joten olisi mukava, ettei niitä hinnoiteltaisi miltei sisäfileluokkaan.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Noita herkullisia Myrttisen kurkkuja saa myös pienessä ämpärissä. Olen noihin joissain kaupoissa törmännyt. Myrttisen eri tuotteet nähtävissä Myrttisen sivuilta.

Nyt kontaktia sen pikkukaupan myymälävastaavaan tms. ja pyyntöä, että ottavat valikoimiin myös nuo n. puolen kilon ämpärit. Pikkusangon kurkut säilynevätkin pidempään, ainakin jos eivät heti tule syödyksi.

Irtokurkuthan ovat noista isoista ämpäreistä saaviin kaadettuja.
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Opinpa ainakin sen, että lippu kannattaa AINA ostaa etukäteen. Pari viikkoa sitten ostettu kesäkampanjalippu Ouluun asti maksoi 25 €, joten kyllähän tuossa on melkoisesti eroa.
VR:n lyhytjänteinen voitonmaksimointi voi kalahtaa omaan nilkkaan, jos jotkut hinnat on ihan poskettomia niin tottahan se ihmisten matkusteluintoon vaikuttaa. Itseä ainakin ärsyttää että hinnoissa on hirvittävästi eroja eikä voi tietää mitä maksaa.. Mutta eiköhän siellä fiksut ihmiset tuota hinnoittelua mieti että kai tuollainen sekava systeemi on sitten VR:n kannalta kuitenkin paras.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
VR:n lyhytjänteinen voitonmaksimointi voi kalahtaa omaan nilkkaan, jos jotkut hinnat on ihan poskettomia niin tottahan se ihmisten matkusteluintoon vaikuttaa. Itseä ainakin ärsyttää että hinnoissa on hirvittävästi eroja eikä voi tietää mitä maksaa.. Mutta eiköhän siellä fiksut ihmiset tuota hinnoittelua mieti että kai tuollainen sekava systeemi on sitten VR:n kannalta kuitenkin paras.

VR teetti parisen kuukautta sitten ainakin M3 Panelin kautta kyselytutkimuksen, jossa kyseltiin muistaakseni etenkin ihmisten mielipiteitä junamatkailun hintatasosta. Epäilen kyselyn tulosten vaikuttaneen ainakin osittain tähän kuun alun uutiseen: VR alentaa hintoja. Männä vuosina n.1500 junamatkaa tehneenä annoin palautetta normaalikyselyä tarmokkaammin.

Viimeksi parisen viikkoa sitten junailin olosuhteiden pakosta n. 450 kilometrin pätkän, hinta 64,80€. Mieti siinä nelihenkisen perheen isähahmona taittaako vastaavan matkan mieluummin autolla ajellen sen seitsemän tuntia, vai ~200€:n hintaan junalla. Aivan käsittämätön laitos.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös