Kalle Sahlstedt – Lukon oma poika urheilujohtajaksi

  • 480 678
  • 3 601

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Onko sitten ykkösvahti se puuttuva vielä?
Lebedeffin tandemi taitaa olla vielä etsinnässä. Hakulisen jatkoa varmaan odotellaan ja yhtä kärkilaituria etsitään. Lisäksi pakisto on vielä palasina. Siinä taitaa olla se 5-6 nimeä. Kaikki sopparit ovat varmaan jo vuotaneet. Westerholmit, Krannila ja Lebedeff. Kivihalme neuvotteluasteella.
 

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
Gregu, Abt, Pavelka, Kestner, Karjalainen, Saarela ja Hagu. Jos oletetaan että Westerholmit ja Krannila tulee, niin 4-5 pelaajaa puuttuu. Onko sitten ykkösvahti se puuttuva vielä?

Paljon tulee tietysti riippumaan näistä viimeisistä 5–6 pelaajasta, joita vielä haetaan.



Eli tuon verran on Keisarin mukaan vielä haussa ja ihan kärkipäähänkin.
 

sheiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Huolestunut Kallen kommenteista joukkueen kasaamisen ja laajuuden osalta mutta kuten tuossa sanoo niin ei kulunutta kautta ole ehditty analysoimaan niin ei ole ihme ettei siihen ole vielä vastauksia
 

Äksönn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lugu
Hieman jäi vastauksista kuva, että ei oikein tiedetty mitä sanoa. Tottakai siellä on vielä perkaamiset tekemättä ja mainitsi että kaikkien sidosryhmien kanssa puidaan asiat läpi.

Ihan punaista lankaa en tuosta saanut, varsinkaan ensi kauden osalta, CHL joo, mutta pitäisikö mennä laatu vai määrä edellä.

Varmaan nyt loppukaudesta jatkosopimuksia tai uusia sopimuksia on ollut hankala sorvata. Loppukausi meni niin mollivoittoisesti pitkään ja loppui floppiin, niin varmasti kaikki perää vastauksia ennen kuin päätöksen sopimuksesta tekee. Varsinkin jos valmentaja on liipaisimella. Kurja tilanne kaiken kaikkiaan.
 

Ihmiskuula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vähän pelottavan mitäänsanomattoman kommentit.

Kauden kärkihankinnat meni aika vihkoon, Kestner näytti välillä että niitä maaleja kyllä siellä on . Pavelka oli ihan hirveä huti ja Karjalaisesta nyt on turha edes puhua. Fontaine ehkä onnistui mutta ei siltä odotettu mitään.

Pakko sanoa myös et Gregoire oli pleijareissa todella heikko, ei ihan heti ole kyl Änäriin menossa!
 

Riksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko ja Johtaja Virran Dream Team
Toivottavasti Repo saataisiin pidettyä. Toki ei sille mitään voi jos rahakkaampaa diiliä saa muualta
 

Gitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Näitä asioita pitää perata läpi niin pelaajien kuin valmennuksenkin kanssa. Pitää kuunnella kaikkia, mitkä ne johtopäätökset ovat. Vielä ei ole vastausta, mutta se pitää kollektiivisesti löytää.

Mielestäni tämä oli se kaikkein tärkein. Tämän kevään katastrofi-sulaminen ei missään nimessä saisi toistua. Jos s urheilujohto onnistuu löytämään ne tarkat ja oikeat syyt, niin silloin ollaan oikealla tiellä. Se ensimmäinen syyttävä sormi tietysti osoittaa Marko Virtasta, mutta sen sijaan että tyydytään tilanteeseen "Virtanen epäonnistui -> ulos, ongelma korjattu", niin tulisikin saada vastaus "MIKSI Virtanen (ja joukkue) epäonnistui?".
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Toivottavasti perataan kunnolla ja löydetään ne vastaukset avoimiin kysymyksiin. Eerolan aiemmin ja Kallenkin mainitsema neljän sakkiin joka vuosi on sitä, mihin vain Tappara on Suomessa pystynyt. Siellä on vielä kolme muuta paikkaa vapaana, joten tavoite sinällään on varsin upea, mutta vaatii kyllä paljon koko organisaatoilta.

Kalle itse, kuntovalmentaja, data-analyytikko, päävalmentaja jne saavat kirjoittaa auki kaikki tekemisensä ja sieltä se vastaus historialliseen romahdukseen löytyy. On sitten eri asia halutaanko se totuus oikeasti kohdata silmästä silmään ja tehdä tarvittavat muutokset.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Kalle itse, kuntovalmentaja, data-analyytikko, päävalmentaja jne saavat kirjoittaa auki kaikki tekemisensä ja sieltä se vastaus historialliseen romahdukseen löytyy. On sitten eri asia halutaanko se totuus oikeasti kohdata silmästä silmään ja tehdä tarvittavat muutokset.
Näissä itsearvioinnissa piilee se vaara, että jokainen ei pysty työpaikan menettämisen pelossa, olemaan objektiivinen omaa tekemistä kohtaan, vaan syyt löytyy kovin helposti muista tai vain ulkopuoliset tekijät löydetään. Olisin hämmästynyt jos joku mainitsemistasi tahoista uskaltaisi nostaa käden pystyyn ja ottaa vastuuta toteamalla että epäonnistuin. Minun on myös hyvin vaikea uskoa että Kallekaan pystyy julkisesti myöntämään virheensä eikä tuossa jutusta tullut kuvaa, että hänellä olisi selkeää näkemystä miten pitäisi toimia, se huolestuttaa.
 

Walton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Gregu, Abt, Pavelka, Kestner, Karjalainen, Saarela ja Hagu. Jos oletetaan että Westerholmit ja Krannila tulee, niin 4-5 pelaajaa puuttuu. Onko sitten ykkösvahti se puuttuva vielä?
No tuostahan ilmeisesti ainakin Hagulla on soppari jossa on mukana ulkomaan optio johon on kirjattu joku päivämäärä(kesäkuun alku?). Eli hän vienee yhden paikan tuosta 5-6 puuttuvasta palasesta.
Ja toiseksi Saarelan jatko oli tuossa edellisessä Kallen haastatelussa mukana laskuissa mutta Saarelan tilannehan muuttui tällä viikolla.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ping @1936

Kun Sahlstedt tulee vieraaksi, niin minulla olisi tässä kysymysaihioita, joita käydä läpi.

- Marko Virtanen kertoi, että "Meillä on omat tilastot. Me olemme 90 prosenttia peleistä pystyneet olemaan pelin päällä ja voittamaan maalipaikat." Voitko avata tätä tilastoanalyysia ja väitettä, koska se kuulostaa hyvin aktiivisesti ~25 vuotta kiekkoa niin kaukalossa kuin kaukalon ulkopuolella katsoneelle ihan vitunmoiselta valeelta.

- Sahlstedt totesi paikallislehdessä seuraavasti "Meidän pitää keskustella, käytetäänkö jäljellä olevat rahat hieman isompaan porukkaan vai yritetäänkö mennä laadukkaammalla mutta vähän pienemmällä porukalla" Jos siis Sahlstedtin mukaan Lukko ei kaatunut loukkaantumisiin, kuten samaisessa haastattelussa mainitsi, niin miksi valmentaja Virtanen valitteli asiasta mediasta, että pelaajia on loukkaantunut ja mm. vieritti syyn monesti huonoon ylivoimaan sen tähden että yksi pelaaja oli pudonnut pois aamun aikana. Onko tässä selvä erimielisyys valmentajan sekä Urheilutoimenjohtajan välillä, missä valmentaja kyseenalaistaa Urheilutoimenjohtajan mielipiteen ja lautaselle tarjoaman ruuan?

- U20 joukkueen päävalmentajaksi valittiin U18 joukkueen päävalmentaja Mensonen, joka toki on luonnollinen jatkumo, mutta... Onko totta, että Lukko oli kuukauden päivät Tommi Miettisen perässä ja hänelle olisi rakennettu polku, missä on vuoden valmentajana junioreissa, jonka jälkeen ottaa Virtasen paikan, mutta kun TPS tuli väliin, niin Mensonen oli hätäratkaisu valmentajaksi? Jos ei ole halukas ottamaan kantaa yksittäisiin huhuihin, niin haluaisin tietää onko tämä se fiksuin tapa menetellä uuden päävalmentajan rekrytoinnissa, että otetaan sisään tutustumaan uuteen organisaatioon ennen nousua päävalmentajaksi. Eikö tämä karkota huippuvalmentajat pois ja jättää vain keskinkertaisuudet jäljelle, joiden on pakko tarttua mahdollisuuteen kun ei muutakaan ole tiedossa?

- Kalle Sahlstedt pelasi itse TPS-dynastiassa vuosien ajan jopa kapteenina, sekä menestyksekkäässä Kärppien organisaatiossa Ruotsin vuosien jälkeen. Nämä joukkueet voittivat kultaa kausi kauden perään. Monet pelaajat jotka ovat mm. TPS dynastiassa pelanneet, ovat kertoneet kuinka kilpailu pelipaikoista oli äärettömään kovaa ja ellei onnistunut kaukalossa, niin sitten oli heittää uutta ukkoa tilalle. Tämä pakottaa pelaajien pistämään parastaan joka ilta sisäinen kilpailun myötä, joka on vain ja ainoastaan positiivinen asia. Miksi Lukosta ei ole haluttu rakentaa vastaavaa joukkuetta samanlaisella rungolla, missä kenenkään pelipaikka kokoonpanossa ei ole selviö, vaan olisi aitoa kilpailua illasta toiseen? Ainoastaan mestaruusjoukkue 2021 sekä kautta ennen ollut joukkue on rakennettu näin, missä on aidosti ollut kilpailua pelipaikoista jokaisen pelipaikan osalta. Tämä ei kuitenkaan ole epäluottamuslause nuoria taikka yksittäisiä pelaajia kohtaan, vaan aito ihmetyksen aihe. Nythän ei joukkueessa ollut aitoa kilpailua kun rosteri nipin napin riitti siihen, että kaikki terveenä se on täynnä Liiga-tason pelaajista.

- Lukolla tietenkin on luottamus omaan tekemiseensä sekä päätöksiinsä, että ne ovat oikeat. Mitä UTJ haluaisi sanoa heille, jotka ovat epäileväisiä, astettain tyytymättömiä ja jopa uskonsa menettäneet kahden huonon kevään ja oikeastaan tämän kevään katastrofin jälkeen, että se sama luottamus ja usko saataisiin takaisin? Loppupeleissä sanat ovat sanoja ja vain teot vaikuttavat, mutta tämän kevään katastrofi oli katastrofien katastrofi.

- Miten Sahlstedt kokee yhdessä Elon kanssa tiedonkulun onnistuneen lippulaivasta alaspäin?

- Pitäisikö Lukon palkata junioreille täyspäiväisiä taitovalmentajia? Kun rahaa on kuin roskaa, niin miksi näin ei ole tehty?

- Olisiko syytä lyödä kaikki nappulat kesällä käyttöön, jotta joukkue saataisiin kerrankin sellaiseen jamaan, ettei puutu esim. ykkössentteriä, ykköspakkia taikka ykköslaituria, kun selkeästi niiden hankkiminen on ollut lähes mission impossible kauden aikana. Johon jatkokysymys, että mistä ne on sitten kiikastanut? Eikö olla oltu valmiina maksamaan tarpeeksi, vai onko Lukko liian nirso pelaajahankintojen suhteen, kunnes lopulta ostetaan sika säkissä?

Jos edes yhden kysymyksen otat esille, niin sekin olisi kiva.

Kysymykset voivat tuntua hyökkääviltä ja syyllistäviltä, mutta sitä niiden ei missään nimessä tarkoitus ole olla, vaan ajatuksia jakavilta ja herättäviä suuntaan taikka toiseen, enemmän tänne suuntaan. Kysyisin nämä sadan prosentin varmuudella itse mieheltä face-to-face jos sattuisin jossain törmäämään, mutta eipä ole tuollaista tilannetta tullut. Josta ehkä bonuskysmys, olisko Sahlstedt valmis kannattajien piinapenkkiin, jos sellainen järjestettäisiin ja jos ideana on hyvä, niin voisiko Lukko ottaa ideasta kopin ja järjestää sellaisen, kuten aikoinaan Virran kanssa?

Samalla voit kiittää lopuksi Sahlstedtia jo tehdystä työstä Lukon hyväksi. On vieläkin mielestäni tärkein yksittäinen palanen, että uskaltaa oikeasti haaveilla vielä joskus mestaruudesta.
 
Viimeksi muokattu:

sir jusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Montreal Canadiens
Hyviä kysymyksiä edellisessä Kallelle. En kuitenkaan itse allekirjoita kommenttia "katastrofien katastrofista". Loppukausi meni vihkoon, vaikka hilkulla oli kuitenkin nousu välieriin. Kolmas sija runkosarjassa ei mielestäni myöskään anna aineksia katastrofikaudeksi.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Loppukausi meni vihkoon, vaikka hilkulla oli kuitenkin nousu välieriin. Kolmas sija runkosarjassa ei mielestäni myöskään anna aineksia katastrofikaudeksi.
Minun mielestäni täytyy katsoa kokonaiskuvaa, eikä pelkästään tulosta. Lukko johti runkosarjaa kaudesta mututuntumalla sellaisen 85% ajan, kunnes pelillisesti sulasi hitaasti mutta varmasti. Joulun jälkeen 25 ottelun ajan oli tilastollisestikin bottom-5 joukkueita ja viimeisen 15 pelin ajan pelillisesti lähes yhtä surkea mitä kaiken myynnyt Sport sekä SaiPa. Silloin kun olisi pitänyt olla parhaimmillaan, oli Lukko huonoimmillaan.

En pysty allekirjoittamaan myöskään hilkulla nousua välieriin. Ensin nolla-kolme tilanne, josta tietenkin kaikki paineet IFK:lle ja sarjan katkaisun hankaluus tiedetään. Loppupeleissähän viimeinen ottelu oli vain hyvä kokonaiskuva Lukon kaudesta. Alussa oltiin hyviä, ellei jopa erinomaisia, kunnes lopussa sulattiin kuin lumiukko kesähelteellä.

CHL-paikkakin tuli lopulta hiuskarvan varassa, mihin vaadittiin Pelicansin voitto.

Kaikista kausista mitä olen seurannut, niin tämä kausi oli kyllä kaikkein karmein sulaminen ja fiasko.

Toki jälleen, tämähän on vain kriittisen kannattajan mielipide, enkä vaadi kenenkään olevan samaa mieltä.
 

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
”Olemme lopettaneet pienuudesta puhumisen, koska emme ole pieni. Ponnistamme sijoille 1-4.
Haluamme päästä liigassa kestomenestyjän asemaan. Yksittäinen mestaruus ei sitä sinetöi. Tavoitteena on olla useita kertoja vuosikymmenen aikana mitalikolmikossa.”

Yllä oleva on suora lainaus Eerolan lausunnoista Helsingin Sanomissa.

Sahlstedt ja Virtanen ovat nyt kaksikertaa peräkkäin epäonnistuneet tavoitteessa.

Ei nyt ehkä katastrofien katastrofi, mutta jos tuolla jengillä oikeasti vedettiin viimeiset n. 30 peliä pistekeskiarvolla, jolla ei sijoitus olisi ollut edes kymppisakissa, voidaan puhua historian kovimmasta sulamisesta Raumalla.

Kova on ratkaisu, jos Virtasen johdolla oikeasti lähdetään kauteen.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
”Olemme lopettaneet pienuudesta puhumisen, koska emme ole pieni. Ponnistamme sijoille 1-4.
Haluamme päästä liigassa kestomenestyjän asemaan. Yksittäinen mestaruus ei sitä sinetöi. Tavoitteena on olla useita kertoja vuosikymmenen aikana mitalikolmikossa.”

Yllä oleva on suora lainaus Eerolan lausunnoista Helsingin Sanomissa.

Noin se pitää ollakin. Rauma on pieni kaupunki, mutta Lukolla on rahaa ja top4 pelaajabudjetti. Joka vuosi pitäisi olla välierissä, tai kausi on epäonnistunut.

Nyt on 2 heikkoa kautta alla, siinä on urheilujohdolla ja hallituksella mietittävää.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
@sir jusa Ei Lukon välierä paikka ollut kyllä lähelläkään, vaan kahden voiton päässä. Se on todella kaukana mun mielestä, vaikka sarja heräsikin henkiin kahden voiton myötä. Lukko ja Virtanen munivat kuudennen pelin kyllä ihan itse, kuten koko viimeisen 1,5 kuukauden pätkän. Syitä siihen pohditaan täällä ja toimistolla, mutta mitkä ne syyt sitten ovat, olisi toimistolla syytä saada selville nopeasti ja korjaus liikkeet pitää tehdä kauden alkuun mennessä, jos Virtanen kerran saa jatkaa. Mulla ei kyllä hirveästi enää luottamusta Veltsuun ole.
 

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
@sir jusa Ei Lukon välierä paikka ollut kyllä lähelläkään, vaan kahden voiton päässä. Se on todella kaukana mun mielestä, vaikka sarja heräsikin henkiin kahden voiton myötä. Lukko ja Virtanen munivat kuudennen pelin kyllä ihan itse, kuten koko viimeisen 1,5 kuukauden pätkän. Syitä siihen pohditaan täällä ja toimistolla, mutta mitkä ne syyt sitten ovat, olisi toimistolla syytä saada selville nopeasti ja korjaus liikkeet pitää tehdä kauden alkuun mennessä, jos Virtanen kerran saa jatkaa. Mulla ei kyllä hirveästi enää luottamusta Veltsuun ole.
Muutama oma maali pois ja yksi-kaksi tolppalaukausta sisään niin Lukko pelaisi välierissä. Asiaa voi katsoa monelta kantilta.
 

Sinkilä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, ManU, Pesäkarhut, SoJy, Valepa, Narukerä
Huippu-urheilussa on mittari, joka on tulos / sijoitus.
Mittari ei ole tolppalaukaukset, pelinhallinta, sairastumiset tai epäonni.
Pitkä kausi ja pitkät sarjat tuovat kyllä paremmuuden esille.

Kaksi kautta putkeen on jääty tavoitteesta.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Muutama oma maali pois ja yksi-kaksi tolppalaukausta sisään niin Lukko pelaisi välierissä. Asiaa voi katsoa monelta kantilta.
Tolppa sisään-tolppa ulos toimii mahdollisena olkiukkona MM-kisojen kaltaisessa formaatissa, missä ratkaisupelit ovat kerrasta poikki.

Paras seitsemästä sarjassa taasen nämä menevät pitkässä juoksussa tasan, eikä vielä kertaakaan ole väärä joukkue mennyt jatkoon pitkässä sarjassa, kuten ei Lukon ja IFK:n sarjassakaan.

IFK oli kaikessa edellä ja ennenkaikkea Lukkoa parempi. Tulos oli oikeutettu, eikä Lukko ollut lähelläkään välieräpaikkaa.
 

nexustron

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Chelsea
Tolppa sisään-tolppa ulos toimii mahdollisena olkiukkona MM-kisojen kaltaisessa formaatissa, missä ratkaisupelit ovat kerrasta poikki.

Paras seitsemästä sarjassa taasen nämä menevät pitkässä juoksussa tasan, eikä vielä kertaakaan ole väärä joukkue mennyt jatkoon pitkässä sarjassa, kuten ei Lukon ja IFK:n sarjassakaan.

IFK oli kaikessa edellä ja ennenkaikkea Lukkoa parempi. Tulos oli oikeutettu, eikä Lukko ollut lähelläkään välieräpaikkaa.
En todellakaan sano, että väärä joukkue meni jatkoon. Sarja oli vaan tasaisempi pelillisesti kuin lopputulos antaa olettaa.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Muutama oma maali pois ja yksi-kaksi tolppalaukausta sisään niin Lukko pelaisi välierissä. Asiaa voi katsoa monelta kantilta.
Pyöreästi 380 minuuttia ja 10 tehtyä maalia. Otteluista 2 ja 6 voidaan sanoa tolppa sisään tai ulos olisi toinen tilanne, mutta niin myös otteluista 4 ja 5 jotka Lukko voitti. Ei tuo tehtyjen maalien määrä ja tahti kyllä kerro siitä että Lukko olisi lähelläkään jatkopaikkaa ollut.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Lämsän kaljaveikot
Kyllä allekirjoittaneelle se runkosarjan kolmas sija oli valtava pettymys kun sarjaa johdettiin kuitenkin todella pitkään kunnes kiitos totaalisen sulamisen piikkipaikka menetettiin. Joulun jälkeen Lukko oli sarjan surkeimpia joukkueita kaikilla mittareilla. Pudotuspeleissä sitten jotenkin rimpuiltiin mukana, mutta eihän siinä tosiasiassa oltu lähelläkään jatkoon pääsyä. Turha viisastella millään tolppalaukauksilla tai vastaavilla.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Muutama oma maali pois ja yksi-kaksi tolppalaukausta sisään niin Lukko pelaisi välierissä. Asiaa voi katsoa monelta kantilta.
Toivottavasti seurajohdossa ei ajatella näin, vaikka pahaa pelkään, että tällainen selitys kuullaan vielä. Tai kuultiin jo.

Tässä olisikin yksi kysymys Äijiensuohon @1936 , että onko siellä urheilujohdossa sellainen ajatus, että "tämä jääkiekko nyt vain on tuuripeli ja yksittäiset tilanteet ohjaavat tulosta kohtuuttoman paljon"?

Voin sanoa, että tuo on luusereiden ajattelumalli. Rosteriin, valmennukseen (ts. pelitapaan) ja vaatimustasoon panostamalla nimenomaan on tarkoituksena minimoida nämä sattumatekijät. Ei tarvinnut vuonna 2021 paljoa tolppalaukauksilla jossitella.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä allekirjoittaneelle se runkosarjan kolmas sija oli valtava pettymys kun sarjaa johdettiin kuitenkin todella pitkään kunnes kiitos totaalisen sulamisen piikkipaikka menetettiin. Joulun jälkeen Lukko oli sarjan surkeimpia joukkueita kaikilla mittareilla. Pudotuspeleissä sitten jotenkin rimpuiltiin mukana, mutta eihän siinä tosiasiassa oltu lähelläkään jatkoon pääsyä. Turha viisastella millään tolppalaukauksilla tai vastaavilla.
Joulun ja 8.2. välinen aika meni tuloksellisesti hyvin. 18 ottelua ja 35 pinnaa, maalit 52-44. Tuon jälkeen pudotuspelit mukaan lukien 16 ottelua joista 2 suoraa voittoa, 3 jatkoaika voittoa, 2 jatkoaika tappiota ja 9 suoraa tappiota, maalit 25-42. Eli viimeiset 5-6 viikkoa hävettävän heikkoa ja juuri silloin kun pitäisi olla parhaillaan.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Rönnin ihan saatana paska pumppu
Voin sanoa, että tuo on luusereiden ajattelumalli. Rosteriin, valmennukseen (ts. pelitapaan) ja vaatimustasoon panostamalla nimenomaan on tarkoituksena minimoida nämä sattumatekijät. Ei tarvinnut vuonna 2021 paljoa tolppalaukauksilla jossitella.
Luusereiden ajatusmalli voi olla sekin että nähdään muutakin kun mustaa / valkoista. Ei pelkkää kusta / paskaa niin kuin aika monen ajatusmalli on täälläkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös