Kajaanin Hokki 2022–2023 – Räpsän toinen

  • 190 717
  • 1 177

litfam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Washington Capitals
Espoon kivikovat tänään Kajaanissa. Sairastupa on näköjään tyhjentynyt Hokilla mukavasti, Mäkelä maalissa, on nyt kyllä näytönpaikka silläkin tontilla.
Vastus on kovin mahdollinen, posketon tuo rosteri joka Espoolaisilla on.
Mäkelällä tosiaankin näytönpaikka ja voisi vaikka vetästä huippupelin tähän väliin. Mielestäni Mäkelä ei ole missään vaiheessa päässyt enää samalle tasolle, kuin oli toissa kaudella muutamassa matsissa lainapestillä. Toki loukkaantuminen varjosti viime kautta mutta anyways aika helppoja maaleja tuppaa menevän ja prosentit ei hirveästi hurraa huutoja herätä (toki puolustus on mitä on ja siinä isoin petraamisen paikka). On kuitenkin teknisesti hyvä maalivahti, mutta pienikokoinen niin liikettä pitäisi vielä saada lisää että pystyisi kokoa kompensoimaan.
 

Näläkämua

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Espoo on kyllä erittäin hyvä tällä kaudella. Hokilla on kuitenkin iskukykyinen ja yllätysvalmis kokoonpano. Mäkelältä vaatii huippupelin, se voisi siivittää tänään pisteille.
 

Näläkämua

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
3-7 tappio Espoolle. Sekava peli puolin ja toisin. Espoo on vaan pirun kova ja hankalasti voitettava. Hokilla oli ihan yrittämistä pelissä kyllä ja useita läpiajoja. Vähän harmittaa kun ylivoimalla ei nyt saatu enempää maaleja, samoin muutama tehokkaampi viimeistely ja Mäkelä olisi voinut pari ottaa? Espoo taasen rankaisi tehokkaasti.

Siikille heti maali, hyvä homma.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Tasoero oli tänään selvä ja niin pitikin olla. Hokki olisi vielä pyristellyt toisesskin erässä ehkä mukana mutta tehottomuus ja perseily ylivoimapelssä 5-3 ja heti perään 5-4 vastaan ratkaisi, joukkueen peli hajosi ja peli oli pian 1-4 ja samalla ohi. Maalin edestä kivikova suurimman osan maaleista teki eli ei se puolustus vieläkään oikein pidä.
Mutta kuten jo etukäteen on tiedossa Espoo pelaa tänä vuonna ihan eri asioista kuin Hokki. Hokin päävastustajat ovat siellä top 5 joukkueiden alapuolella. Pinnojen saaminen Hokin tämän hetken pelin tasolla noilta huippujoukkueilta on aika kovan työn takana ja vaatii täydellistä onnistumista joka osa alueella sekä vastustajalta hieman apuja. Eteen päin.
 

Lepotila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki, Kärpät, Tappara
Tuli bussilastillinen pelimiehiä kylään. Jäätiin altavastaajaksi heti alkumetreillä vaikka ensimmäinen maali meille kuitattiinkin. Koko pelin aikana ei Espoolaisilla ollut suurempaa hätää, taitavia pelaajia jotka laittoivat helposti Hokin puolustuksen solmuun. Puolustuspelaaminen oli heille helppo nakki Hokin yksittäisiä pelaajasuorituksia vastaan.
Koska hävittiin niin nostan kolme suurinta epäonnistujaa tältä illalta:
Mattila, ei vaan kerkeä. Taisi olla kahdessa Espoon maalissa mukana. Ensimmäinen menee hänen piikkiin.
Komulainen, kiekoton pelaaminen taas luokatonta. Ei taida enää kiinnostaa?
D Troshin, syötöt menee ohi tai taakse. Heikoin syöttö hyökkääjälle 4 metriä taakse josta vastapuoli pääsi samantien takaisin.
Siikille mukava onnistuminen, maistui varmasti. Niemikin sai yhden kymmenestä sisään, kannattaisi joskus syöttää.
Pisteitä saadaan varmasti helpommalta vastustajalta. Niitäkin sarjassa on.
 
Suosikkijoukkue
Hokki
Mielenkiintoisia nähdä saako valmennus muutettua suuntaa tällä hetkellä mennään pohjalla.. toivotaan että kurssi kääntyy mutta en usko että seurajohto katselee loputtomiin tätä "korpivaellusta". Joko valmennus ei saa joukkueesta kaikkea irti tai pelaajat eivät pelaa joukkueelle.

Maalivahtipeli ja puolustuspelissä suurimmat ongelmat tällä hetkellä.

Itse laittaisin toisen maalivahdin vaihtoon ja hommaisin sellaisen maalivahdin joka pystyy pitämään joukkuetta pystyssä vaikeina aikoina. Tällä hetkellä kumpikaan mokeista ei siihen pysty.

Tsemppiä Hokki.
PS Väinö Liikonen oli suurin menetys pakistossa viime kaudelta.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Espoo on tähän sarjaan ylivoimainen, ei Hokin tarvitse hävetä suoritustaan, mukana roikuttiin, mutta minkäs teet?
Positiivistä oli Siikin maali heti ensimmäisessä ottelussa ja Niemi jatkaa pistetehtailua.

Negatiivistä löytyy paljon enemmän, korjatkaa jos olen väärässä:

-puolustajat ei kertakaikkiaan vaan pysy Mestis vauhdissa mukana, jalka ei liiku, fyysisyyttä ei ole tarpeeksi, tänäänkin kierrettiin aivan liian helposti Hokin puolustajat, olkoonkin sarjan kovimmat hyökkääjät K-Espoolla, mutta näitä on tullut tällä kaudella liian paljon, en yleensä lähde syyttelemään yksittäisiä pelaajia, mutta nyt on pakko:

Mattila, puolastiminen on ollut aina vähän heikkoa ,mutta tällä kaudella vieläkin heikompaa, tänään hyökkäyssuuntaan hieman parempaa.

Forssberg, on kyllä ollut surkea viime peleissä, ei mitään järkeä avauksissa, hidas ja kankea joka suunttaan, ihmettelen miksi on kokoonpanossa?

Savolainen, Nevasaari, Lausniemi, Jokinen, ei vaan näköjään lähde,...

No tapaus maalivahdit, kumpaakaan maalivahtia en lähtisi syyttämään ainakaan tappiosta K-Espoota vastaan, mutta tosiasia on, että meidän maalivahdit ei ole tällä hetkellä ns. voittavia maalivahteja ja ihmettelen suuresti Myllyksen Jamon palkkaamista, koska ainakin tällähetkellä ei mitään posia ole siellä rintamalla tapahtunut, päinvastoin Jamon tulon jälkeen taso on mieleestäni mennyt alas,, Myllys ei varmaan ilmaiseksi Kajaanissa mokkeja koutsaa, joten Jamo ulos ja tilalle jotain....

Räsäselle antaisin kuitenkin täyden työrauhan vielä.
 

Näläkämua

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
En ole vielä uskoa menettänyt. Espoo vaan on tähän sarjaan tällä hetkellä ylivertainen. Oli Hokillakin hetkensä ja huippu maalivahtipelillä (sekä puolustuksella) ja viimeistelyllä olisi jopa pisteistä taisteltu? Virheitä tulee, tuli niitä Espoollekin. Eilen olisi kaatunut moni muu vastustaja, mutta ei Kivikova. Puolustus/maalivahtipeli on ailahdellut kauden miitaan liikaa. Mattila ei ole ollut sama mihin on totuttu. Vaatisi kyllä edes nyt niitä tehoja. Hidas on ja nyt on vielä kiekkokin pomppinut lavassa ja vähän on laukonut.

Aloitukset meni Hokin nimiin. Eteenpäin, vielä niitä voittojakin alkaa tulemaan
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Kyllähän tuon puolustuspelin saisi kuntoon, niin hyökkäyspeli aukeaisi. Hyökkäyspelaaminen on jopa virkeämpää, kuin viime kaudella. Puolustamisesta pitäisi muuttaa pakistolle sopivammaksi. Vähän näytti, että meidän kompurajalkaiset pakit jää puolustusalueen pelissä jälkeen nopeissa suunnanmuutoksissa jälkeen, jonka jälkeen voi ajaa maalille tai syöttää avaava syöttö vapaalle pelaajalle. Samoin nopeissa vastahyökkäyksissä pakit on kierrettävissä jalalla.

Pakisto on mielestäni rakennettu hieman oudosti, ei ole selkeästi jalalla hyvää kiekollista pakkia, eikä kukaan ole perusvarma fyysinen pakki. Kaikki on jotain siltä väliltä ja näyttää ettei pelaajatkaan tiedä mikä olisi oma vahvuus?

Mutta kivakova espoo oli selkeästi kovin vierasjoukue, joka Kajaanissa vieraillut. Yksilötaito korkeaa. Helppo on westerlundin olla penkin takana, ei tarvitse ihmeitä tehdä tai osata.

Se, että Räsänen puhui miljoonajoukkueesta tarkoitti lähinnä sitä, että vastaavan joukkueen kokoaminen Kajaaniin maksaisi tuplan tai triplan isomman pelaajabudjetin verrattuna Espooseen. Verrokkina Espoolla housussa mcdonaldsin logo, Hokilla "maijanmakkaranpaistopiste" niin siinä on merkittävä ero. Ja hyvä niin, että espoolla kulkee, ei ole meiltä pois.
 

IkuinenVappu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eilen oli lähes varmasti ensimmäinen peli jossa oli mukana lähes koko joukkue niin, ettei sairastuvalla ollut pelaajia. Todennäköisesti ei montaa harjoitusta ole takana ”täydellä” rosterilla ja varmasti vieläkin mukana on toipilaita. Nyt on viikko aikaa harjoitella hyvin ja viikon päästä peli on varmasti hyvää, jota se toki oli osittain jo eilen. Siikin tulo oli iso positiivinen tekijä koko joukkueelle ja uskon siihen, että tuo eilinen hyökkäyskolmikko missä Siiki pelasi tulee olemaan todella hyvä kun saavat yhdessä muutaman harjoituksen yhdessä alle! Ongelmat on edelleen puolustusalueella ja siitä Räsänenkin mainitsi C Moren otteluhaastattelussa pelin jälkeen. Liian helposti Espoon pelaaja pääsi Hokin maalille kun Hokin pelaaja hävisi oman 1 vs 1 tilanteensa. Kyllä Hokki tästä vielä alkaa pelejä voittamaan.
 

Näläkämua

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Hyvään saumaan tulee nyt harjoittelutauko. Saa koko porukalla treenata ja pääsee Siiki hienosti mukaan. Kylläpä noita kierroksen tuloksia kun katselee, niin näkyyhän tuolla joukkue jos toinenkin välillä häviävän tai epäonnistuvan.

Hokilla on kova nippu ja tuo kun alkaa sillä kuuluisalla neljällä pumpulla jauhamaan niin pisteitä alkaa tulemaan. Espoo vaikuttaa tällä hetkellä lähes voittamattomalta, mutta samaa puuroa nekin syö ja tulee vielä päivä että saadaan sieltäkin päänahka. Kiire tosin tulee ennenkuin livahtavat liigaan :)

Joukkueessa vaikuttaa olevan kuitenkin hyvä tekemisen meininki ja porukalla hyvä yhteishenki kopissa. Sieltä se lähtee.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Tulevana viikonloppuna kaksi peliä, nyt mitataan joukkuetta ja valmennusta onko kasaan saadulla täydellä kokoonpanolla ja harjoitteluviikolla saatu tuloksia aikaan. Peliittojen kokoonpanosta en osaa sanoa ja taitaa liigalainat vaikuttaa millaisella kokoonpanolla saapuvat pohjoisen turneelle. Mielenkiintoa tuo Selänteen poika, pelaako jo Kajaanissa, ehkä tällä saisi jonku ylimääräisen silmäparin katsomoon..

Nousukuntoinen Hermes vieraissa voi olla kovapaikka, siellä on aikasamalaisella kokoonpanolla kuin Kajaanissa saatu hyvä buusti kentällä aikaan ja eilen kaatui murskajaiset Kajaanissa pitänyt kivikovakiekkoespoo.

Puolustuspeli, jota hyökkääjät tukevat aktiivisella takakarvauksella, nopealla luistelulla puolustusalueelle ja oikealle paikalle siellä pitäisi saada kuntoon. Myös puolustajien perässä hiihtely vastustajan hyökkääjiä vastaan puolustusalueella ja ennen kaikkea maalin edustan puolustaminen olisi oltava kunnossa, pysytään perässä ja maalin edessä ei anneta tilaa vastustajan mailalle. Viimepeleissä ollut kauhee katsottavaa, kun pakit ei pysy perässä ja osa hyökkääjistä ei osoita puolustussuuntaan tarvittavaa aktiivisuutta.

Valmennus voisi, myös kesken pelin herättää joukkuetta, jos peli on sekaisin. Esimerkiksi useassa pelissä toisessa erässä olisi pitänyt ottaa aikalisä ja pumpata pelaajat peliin. Toiset erät hävitty poikkeuksetta, syytä estää tämä toisen erän mureneminen esimerkiksi juuri aikalisällä. Turhaan sitä säästää kolmenteen erään jos ollaan 3-5 maalia tappiolla lähdettäessä kolmanteen.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Yksi ajatuksia herättävä asia tällä kaudella on maalivahtikaksikon suoritustason lasku. Toki osa johtuu puolustuksen sekoilusta, mutta ei se puolustus viime vuonnakaan mitään sarjan timanttia ollut.

Toistaiseksi ei ainakaan ole nähtävissä että Myllys olisi kovin paljoa saanut maalivahteja kehitettyä paremmiksi, päinvastoin molemmat ovat huonompia kuin viime kaudella.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Yksi ajatuksia herättävä asia tällä kaudella on maalivahtikaksikon suoritustason lasku. Toki osa johtuu puolustuksen sekoilusta, mutta ei se puolustus viime vuonnakaan mitään sarjan timanttia ollut.

Toistaiseksi ei ainakaan ole nähtävissä että Myllys olisi kovin paljoa saanut maalivahteja kehitettyä paremmiksi, päinvastoin molemmat ovat huonompia kuin viime kaudella.
Samaa mieltä maalivahdeilta ei ole parasta tukea tullut auttaa joukkuetta voittamaan pelejä. Toisaalta, kun laukaisukarttaa pelien jälkeen katsoo, joutuu Hokin maalivahdit torjumaan laukauksia parhaasta maalitekosektorista merkittävästi enemmän kuin vastustajan veräjän vartija.

Erikoista sinänsä, että viimekaudella maalivahti oli oikeastaan samoilla maalivahdeilla paremmassa kuosissa. Vai onko puolustus- ja viisikkopeli vielä niin auki, että tämä maalivahtien arviointi on visuaalinen harha.
 

litfam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Washington Capitals
Tässä vähän tilastoja molareilta:
Koivisto po:8 pmk: 4,48 t%: 84,85
Mäkelä po: 3 pmk: 7,30 t%: 78,48

Tilastot sen verran kertonee, että nuo eivät ole voittavan maalivahdin tilastoja. Tilastoihin pelkästään ei voi nojautua, mutta jokaisen pelin aikana tulee se tunne "kohta alkaa omissa kolisemaan". Useissa peleissä myös maalivahtien kohdalla käy se, että kun 1-2 menee omiin, homma lässähtää ja omissa alkaa kolisemaan urakalla. Haastavaksi toki tuon maalivahtien arvioimisen tekee tuo järkyttävän huono puolustus pelaaminen, vastustajat tosiaan pääsee hirveesti laukomaan parhailta tekopaikoilta maalin edustalta. Täytyy myös kuitenkin muistaa, että epävarma maalivahtipeli luo epävarmuutta myös puolustussuuntaan.

Tässä ei missään nimessä ole kuitenkaan tarkoitus lytätä meidän veskareita. Puolustus on ensin saatava kuntoon, ja sitä kautta antaa veskoillekkin mahdollisuus parempiin otteisiin. Tähän mennessä kuitenkaan meidän veskoista ei ole ollut paikkaamaan puoluksen virheitä.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Koivisto po:8 pmk: 4,48 t%: 84,85
Mäkelä po: 3 pmk: 7,30 t%: 78,48

Tilastot sen verran kertonee, että nuo eivät ole voittavan maalivahdin tilastoja. Tilastoihin pelkästään ei voi nojautua, mutta jokaisen pelin aikana tulee se tunne "kohta alkaa omissa kolisemaan".

Samoja katselin aamulla ja viimekauden tilastot olivat aika paljon paremmat.

Koivisto 90.78%
Mäkelä 88.50%
 

Korpikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, IPK,
Tässä vähän tilastoja molareilta:
Koivisto po:8 pmk: 4,48 t%: 84,85
Mäkelä po: 3 pmk: 7,30 t%: 78,48

Tilastot sen verran kertonee, että nuo eivät ole voittavan maalivahdin tilastoja. Tilastoihin pelkästään ei voi nojautua, mutta jokaisen pelin aikana tulee se tunne "kohta alkaa omissa kolisemaan". Useissa peleissä myös maalivahtien kohdalla käy se, että kun 1-2 menee omiin, homma lässähtää ja omissa alkaa kolisemaan urakalla. Haastavaksi toki tuon maalivahtien arvioimisen tekee tuo järkyttävän huono puolustus pelaaminen, vastustajat tosiaan pääsee hirveesti laukomaan parhailta tekopaikoilta maalin edustalta. Täytyy myös kuitenkin muistaa, että epävarma maalivahtipeli luo epävarmuutta myös puolustussuuntaan.

Tässä ei missään nimessä ole kuitenkaan tarkoitus lytätä meidän veskareita. Puolustus on ensin saatava kuntoon, ja sitä kautta antaa veskoillekkin mahdollisuus parempiin otteisiin. Tähän mennessä kuitenkaan meidän veskoista ei ole ollut paikkaamaan puoluksen virheitä.
Samaa mieltä ja tässä jo alkanut hiipiä mieleen että nyt varmaan olisi suunnan kääntämiseksi samoin kuin koko joukkueen itseluottamuksen kääntämiseksi paikallaan ottaa käyttöön takavuosina käytetty lainamaalivahtikortti tyyliin Perhonen, Karjalainen, Mäkelä yms. mitä on jouduttu monesti muulloinkin käyttämään ja jolla on saatu koko joukkueen (maalivahdit mukaan lukien) peli taas lapaseen.
 

litfam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Washington Capitals
Samaa mieltä ja tässä jo alkanut hiipiä mieleen että nyt varmaan olisi suunnan kääntämiseksi samoin kuin koko joukkueen itseluottamuksen kääntämiseksi paikallaan ottaa käyttöön takavuosina käytetty lainamaalivahtikortti tyyliin Perhonen, Karjalainen, Mäkelä yms. mitä on jouduttu monesti muulloinkin käyttämään ja jolla on saatu koko joukkueen (maalivahdit mukaan lukien) peli taas lapaseen.
Jep todella hyvällä menestyksellä on lainaveskarit hokin kurssia historian aikana kääntäneet! Tuo Perhosen visiitti tuo kyllä kultaisia muistoja mieleen..Lehtosella ja Tolosella, eikä koko joukkueella lähteny yhtään. Sit tuli Herra Perhonen joka käänsi kurssin täysin, tais Jukuri kans käydä pari voittoo napsimassa välissä. Lopputulema oli, että Lehtonen torjui hokin pronssille.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Onko Koivusella loukkaantuminen vai muuten ulkona illan kokoonpanosta?

Tänään varmaan aika monta silmäparia Peliittojen Selänteen takia ottelua seuraamassa.
 
Selänne tuo lisää mielenkiintoa illan kamppailuun kun muuten harmaa Peliitat ei hirveästi vastustajana sytytä. Joku voisi kertoa sinne Hokin markkinointiosastolle (jos sellaista on) että Selännettä olisi voinut nostaa esille kotisivuille ja somekanavissa. Täysin ainutlaatuinen tilanne kun iltapäivälehtiä myöteen kohistaan aiheesta ja eka peli vieläpä Hokkia vastaan ja tätä ei älytä millään tavallaan mainostaa. Täysin kuollutta on tuo markkinointi ollut jo pitkään joten eipä tuo sinällään yllätä.

Kokoonpano näyttää ihan hyvältä eikä tuo Koivusen poissaolo/katsomokomennus isoa lovea tee. Jospa siellä Räsänen on nyt viikon kertonut harjoituksissa puolustamisesta ja omissa ei heiluisi sitä normaalia 5 maalia.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Selänne tuo lisää mielenkiintoa illan kamppailuun kun muuten harmaa Peliitat ei hirveästi vastustajana sytytä. Joku voisi kertoa sinne Hokin markkinointiosastolle (jos sellaista on) että Selännettä olisi voinut nostaa esille kotisivuille ja somekanavissa. Täysin ainutlaatuinen tilanne kun iltapäivälehtiä myöteen kohistaan aiheesta ja eka peli vieläpä Hokkia vastaan ja tätä ei älytä millään tavallaan mainostaa. Täysin kuollutta on tuo markkinointi ollut jo pitkään joten eipä tuo sinällään yllätä.
Valitettavasti ei yllätä täälläkään. Vaikkei jr olisikaan taidoiltaan kaksinen kaveri, olisi Selänteen nimi taatusti jonkun uteliaan hallille lisää tuonut. Mutta mitäpä se hyvejää.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Valitettavasti ei yllätä täälläkään. Vaikkei jr olisikaan taidoiltaan kaksinen kaveri, olisi Selänteen nimi taatusti jonkun uteliaan hallille lisää tuonut. Mutta mitäpä se hyvejää.
Kainuun Sanomat sentään uutisoi illan seuratuimmasta pelaajasta digilehdessään.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Koivistolta hyvä peli, hieman jo muistutti viime kautta, Ajoittain peli kulkee Hokilla hyvin mutta sitten se hajoaa käsittämättömästi, merkkaukset unohtuu ja sítten on kiire. Ajattelin kyllä eka erän jälkeen että lähden kotiin, sellaista Shaissea se oli. Mutta siitä se toisessa sitten kääntyi.
Pyykkösen ketju on kyllä tehokas mutta on sillä kyllä pahoja ongelmia myös puolustus suuntaa. Koiviston lisäksi pisti silmään Kovaniemi joka Paakkolan stunttina pelasi kyllä hyvin ja yritteliäästi.

Huomenna sitten Hermes vieraissa. Vierasottelut ollut pisteettömiä tähän saakka ja kahta voittoakaan ei peräkkäin vielä tullut eli siinä tavoitteita huomiselle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös