Kajaanin Hokki 2019–2020

  • 240 333
  • 823

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Huomiselle pelaajisto lupaili somessa suunnan kääntyvän, Hokki sydäntä ja taistelua löytyvän.
Jo tuo olisi aikakin, sitä ihmettä pitää kyllä tulla ihan katsomaan.
 

Qasowsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki.. enpä tiijä
Hokijone kertoo ihan asian ytimeen, onhan se ihan ihana ja kiva kun oma pikku söpönasu pelailee isojen poikien, no ei nyt niin isojen kanssa kuitenkaan. Pitää ajatella realistisesti, miesten sarjassa ei pojat kestä ja pärjää 2 ehkä 50:stä, mutta ne pojat on käyny pikkasen erilaisen kiekko kasvastuksen ja kulttuurin kun piskuinen Hokki.
Hyvähän se on jos nousee joku yksilö koputtelemaan ovia korkeammalle sarjatasolle.
Hokki kaipaisi Merten asennetta ja kokeneempaa valmennusta.
 

X-Stiff

Jäsen
Imatralla nähtynä Hokin suurin kompastuskivi on jalkanopeus. Tai enemmänkin sen krooninen puute. Vastustajia meni ohi oikealta ja vasemmalta. Siitä sitten seurauksena kaikenlaista muuta harmia joita edelliset luetelleet. Ei sitä tosiaan mikään valmennus korjaa mitenkään tässä ajassa jos ollenkaan. Tämä tosin vain sen Imatran pelin havainto.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Nyt on hehkutettu sitä ”uutta taistelevaa Hokkia” somessa ennen peliä miten pelaajat laittavat kaiken likoon tänään. Malliesimerkkinä tästä Mattila puppeloi ryömintävauhtia kulkevan kiekon pysäytyksen ylivoimalla viivalla, räpeltää vastustajan siitä läpi eikä ota yhtään kunnollista potkua ottaakseen kaveria kiinni. Ei näin. Jos vouhotetaan etukäteen, pitää sitten perkele edes yrittää.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Kovin kesyähän se taas oli ja kuritonta. Virheiden määrä näköjään vakio pelistä toiseen niin kentällä kuin valmennuksessakin.
Ihan sama kuka vastassa on niin 6 maalia hävitään vähintään.
"Yleisöennätys" eli nyt jo meni alle 600 eli ei hyvältä näytä, ainakaan kasvusuunnassa tuskin katsojien määräkään on .
Ei niin kauheasti jatkossa huvita ajella katsomaan tuota touhua viikonlopusta toiseen, kun tuota matkaakin hallile on .
Näinköhan Jarkko saa tuota hommaa jiirin niin että sarjapaikka säilyy .
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Kyllähän tuo on oletettua huonompaa tuo peli, vaikkein hyväksi ole sitä olettanutkaan. Pelin ongelma on se pelinopeus, johtuuko pelaajien hitaudesta, suomisarjassa totutusta pelityylistä vai pelaajien yksilötaidosta pelata nopeampaa peliä. Todennäköisesti kaikista noista.

Ongelma on se, että pakit ei löydä avauksessa syöttöpaikkaa, otetaan taaksepäin, sitten yritetään vauhtiin, mutta vastustaja on ehtinyt ajaa kaikki kiekottomat kiinni niin peli tukehtuu hyökkäyssiniselle. Ja miksi keskialueen ja sinisen välissä vauhtia hidastetaan, vaikka muut joukkueet painavat tässä kohti lisää kaasua?

Muutamat pelaajat väärässä roolissa. Klemetin Heikki ei kerkeä muiden mukaan ja hidastaa peliä todella hitaaksi kun saa kiekon. Ilomäki pois ykkösparista, ihan siksi että herää. Ja nopeat pelaajat Korhosriku ja Seppelin samaan kenttään ja vaikka Komulainen keskelle.

Katsojakeskiarvoon ei tällä pelillä päästä, jotain kampanjaa kannattaisi tehdä. Kyllähän tuo itseäkin harmittaa illasta toiseen pettyä, kun mikään osa-alue ei parane ja yksittäispelejä seuraavalle kynnys voi olla kovempi. Maalivahtipelikin on heikentynyt. Hokin pelaaminen on kuin Alzheimertauti huonommaksi vaan menee päivä päivältä, syöpä sentään kehittyy.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Klemetin hitaus pisti kyllä pahasti silmään. Paikka ei todellakaan ole oikea tällä hetkellä. Useampikin tilanne hyytyi tänään siihen ettei vaan ehdi millään mukaan tilanteisiin tai hidastaa muiden menoa. Ihan kuin vauhti olisi hidastunut muutaman vuoden takaisesta?

Toinen aivan väärä rooli on Mattilan peluuttaminen alivoimalla, aivan älytöntä. sen verran laiskaa on puolustustyöskentely ettei kuulu alivoimalla kaukaloon.

Ihmetyttää hieman se että miksei valmennus edes kokeile muutoksia. Mitä hävittävää on kun turpaan tulee joka pelissä? Jotain kosmeettista näperrystä, vaihdetaan seiskapakkia tai loukkaantuneen tilalle tulee joku muu johonkin peliin. Aivan sama olisi kokeilla isompiakin muutoksia tehdä.

Tänäänkin nähtiin älyttömiä jäähyjä, joita on nähty jo pidemmän aikaa. Kavereita vaan pienempään rooliin jotka eivät usko että sieltä boksista pitää pysyä poissa. Se pistää miettimään.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Herää kysymys myöskin ykköskentän tehoista, mihin ne on kadonneet?

Tosiasia on, että tämän hetkisessä Hokki joukkueessa on hädin tuskin 2-kentällistä Mestis tasoisia pelimiehiä, niillä ei tätä sarjaa klaarata sitten mitenkään, karsinnatkin tulevat olemaan kovapala nykyrosterille?

Ei varmaankaan löydy sellaista valmentajaa tähän hätään joka pystyisi nostamaan joukkueen ahdingosta, joten Jakelle työrauha vielä hetkeksi, mutta jotain pitää tehdä?
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Ei kai se Heikki ole raketti ikinä ollut, mutta sai suomisarjassa pelata kiekollista roolia, hitaasti näprätä ja leipoa kiekkoa. Yrittää nyt sitä samaa mestiksessä ja tukahduttaa pelin täysin. Suorassa luistelussa häviää kaikille vastustajille ja omat odottaa että missä se laituri tulossa.

Ja samaa mieltä, sotkisin kentät täysin. Tällä on nyt yritetty ja tulos on huono. Pitää tietenkin antaa aikaa ketjuille hakea kemiat, mutta tässä tilanteessa sitä on tuloksetta kokeiltu. Aikalisä olisi tänään pitänyt ottaa puhua jäähyistä, puolustuspelin kovuudesta yms. Ja Raution olisi voinut vaihtaa aikaisemmin, ei ollut Seppäsen ilta. Rautio oli positiivinen yllätys tänään.

Menisikö kokonaan peli pilalle jos:

Koivisto Tamminen Harjula
Seppelin Komulainen Korhonen
Niskanen Pyykkönen Klemetti H
Ahtonen Kilpeläinen Still

Olisi pelinopeudeltaan samanlaiset tyypit samassa ketjussa. Pakisto:

Kiviniemi Palojärvi
Mattila Kuoppala
Kyllönen Ilomäki/Martikainen
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Herää kysymys myöskin ykköskentän tehoista, mihin ne on kadonneet?

Suurimmat tehot ykköskenttä teki, kun kolmantena lenkkinä oli Salonen ja ylivoimassa Salosen lähdön jälkeen Markkula. Nyt kolmas pelaaja ykkösessä on Koivisto, hyvä pelaaja muttei esimerkiksi Salosen tasoinen pistenikkari. Mielestäni tehottomuus johtuu tästä. Parhaat paikat ykkönen kuitenkin saa järjestettyä.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Ja sitten Jyri Junnila mukaan rosteriin. Uutta ukkoa lappaa ovista ja ikkunoista, saa nähdä miten homma toimii.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Harmi että tämä Varttinen laitettiin Mattilan pariksi. Vaikutti ihan lupaavalta pakilta mutta hankala se on yksin puolustaa. Neljä omiin tänään. Jokohan valmennus alkaisi vähitellen herätä siihen että Mattilan paikka ei ole alivoimalla kaukalossa eikä tasakentällisinkään hääviltä näytä. Ylivoimakin alkaa olla niin ja näin kun ei vaan pysy kiekko lavassa.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Harmi että tämä Varttinen laitettiin Mattilan pariksi. Vaikutti ihan lupaavalta pakilta mutta hankala se on yksin puolustaa. Neljä omiin tänään. Jokohan valmennus alkaisi vähitellen herätä siihen että Mattilan paikka ei ole alivoimalla kaukalossa eikä tasakentällisinkään hääviltä näytä. Ylivoimakin alkaa olla niin ja näin kun ei vaan pysy kiekko lavassa.

Mattila -17 ei kysymyksiä pitäisikö penkittää. Pehmyttä on pelaaminen. Turha jäähy, josta SaPKo 2-1 johtoon ja sitä ei saatu kirittyä johtoon.

+++ Hyökkäyspeli, maalitilanteet ja huikea loppukiri
++ Yleisömäärä
+ Ylivoimapeli

- - - Päävalmentajan liiallinen aktiivisuus
- - liian nopeat viivelähdöt
- aikalisä väärään aikaan

Näillä on hyvä jatkaa, kentällisten peli toimii, ei muutoksia.


-
-
 

Salminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Mestis, Sm-liiga
Sapko peli on nyt taputeltu ja peli on edelleen ennallaan, ei mitään palaa. Veikkailin taannoin että 2 pistettä otetaan K-vantaalta, ei otettu. Eikä näillä esityksillä oteta muiltakaan. Loppuvuoden pelejä kun ennakoi niin tuskin niitä pisteitä tulee yhtäkään. Nyt on se tilanne että karsinnat kutsuu ja tällä joukkueella sielläkin tulee seinä vastaan, valitettavasti. Olisin toivonut että Hokki klaaraa tämän nousukauden siten että sarjapaikka tulevalle kaudelle olisi ollut varma jo runkosarjan jälkeen, ei todellakaan ole.

Pelinopeus on muilla joukkueilla aivan eri tasolla kun Hokilla, suomisarjan joukkue ei vaan pysty vastaamaan mestisjoukkueille. Eikä tällä joukkueella ole mahdollisuutta kasvattaa pelinopeutta kun materiaali ei vaan riitä. Liigalainoja on tullut ja mennyt, ei näytä auttavan sekään. Yksittäisiä pelaajia on turha haukkua koska suurin osa joukkueesta ei vaan täytä mestispelaajaan vaatimuksia.

Rautio oli hyvä tänään.

Aiemmin kyllä huutelin Kärppäapujen perään, mutta se ei varmaan toteudu ja tuskinpa sekään Hokkia pelastaisi karsinnoilta.
 
Mitähän valmennuksen päässä liikkuu? Samoilla ketjuilla vaan jatkossakin niin tulosta tulee...

Samaa kuraa kuin Niirasen aikaan eli penkin takana ei kerrassaan tapahdu yhtään mitään. Kahvakiekko hyvin tyhjensi pajatson.


Rautiolle ainoana puhtaat paperit. Varttinen ok, Palojärvi ok, muuten ihan karmeaa kuraa.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Eilen illalla tuossa surketellessani mielessäni mietin Sapko peliä. Omia havaintoja pelistä:
- Eilen eikä muissakaan peleissä ole huomannut pelisysteemiä, joka toistuisi.
- Eilen yritettiin purkukiekolla pelata turvallisemmin, se tuhosi koko oman vaatimattoman hyökkäyspelin
- Omalla puolustusalueella ollaan kokoajan jäljessä, pitäisikö pelata paikkaa tiukasti ja tiivistää maalin edusta, eikä olla metrin päässä vastustajasta antamassa mailahärintää
- Eilen oli sentteripeliä laskettu, niin että sentteri oli ottanmassa hyökkäyksiä alempana vastaan. Söi muuten hyökkäspelaamista.
- Pois ne "kontrollilähdöt" ei riitä nopeus eikä taitotaso hyökkäämään valmista viisikkoa vastaan. Pystysuunnan kiekkoa.

Johtopäätöset omista havainnoista:
- Päävalmentajan kauden alussa kertoma vapaus pelata kielii, että valmentajakaan ei tiedä miten pitäisi pelata. Ei pelikirjaa, ei systeemiä, ei avaimia pelin kehittämiseen. Johtokunnan nuukuus valmentajaa valitessa, maksaa nyt paljon, toivottavasti seurajohto ottaa vastuun päätöksestä palkata sekunttiakaan valmentaja ollut mies mestikseen päävalmentajaksi. Tämä oli uhka kuva, joka alkaa näyttäytyä.

- Lisäksi mukana pyörii pelaajina vapaamatkustajia, jotka eivät kelpaisi muihin mestisjoukkueisiin.

- Kiekkokontrolliin ei riitä pelinopeus, joten peliä on muutettava. Pakki-pakki syötöt turhia kun ei sen jälkeen päästä edes punaisen yli. Peluuttaminen alivoimalla, samaa mieltä Kumikiekon kanssa, Mattilan paikka ei ole siellä, koska ei voi mennä kiinni vastustajaan ja pelata miestä, osaa kyllä sijoittua ja lukea peliä, mutta se ei näy riittävän estämään maaleja. Klemetin Heikki häviää kaikki kaksinkamppailut ja muut pyörii päättömästi.

- Pahin on se, että tappioputki on jo pelaajien päänsisällä, pelistä puuttuu oikea rohkeus, kyky haastaa ja voittaa tilanteet.

Seurajohto voisi näyttää hauista ja kertoa, että tehtiin virheitä joukkueen rakentamisessa ja valmennuksessa. Kaikki ei ole pelaajien ja valmentajien syytä.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Ajattelin tuossa Vantaa pelin jälkeen ettei viitsi enää tätä paskaa kommentoida vähään aikaan. Tuo kaikki tuossa ylempänä Kahvan viestissä on totta ja osa on ollut näkyvissä koko kauden .
Seurajohto otti kyllä ison riskin, liekkö ollut edes tietoinen riski. Säästäminen ja kulujen seuraaminen ja kulukuri on hieno ja hyvä asia ja tarpeellinen pitkässä juoksusssa ja jatkuvuuden kannalta elinehto. Mutta nyt näyttää siltä että säästetään seura takaisin suomisarjaan, katsojia oli eilen muutama yli 500 eli kohta alkaa luku nelosella.
Oliko sarjapaikan vastaan ottaminen loppuun asti harkittu kun kerran panostusta ei haluttu tehdä kuin parin kentällisen verran. Pelissä ei ole tapahtunut mitään kehitystä, valoa ei tunnelin päässä näy, aika turha muuta väittää. Joukkue ei edes taistele voitoista ei edes niukasta tappiosta..
Tässsä vaiheessa kurssin korjaaminen ja karsintojen välttäminen lienee vielä mahdollista jos siihen panostetaan ja sitä halutaan mutta ei ilmaiseksi se ei onnistu, halvemmaksi olisi varmaankin tullut tehdä tiettyjä ratkiasuja jo kesällä joukkuetta rakentaessa.
Joku Junnilan tulo ei asiaa ratkaise, tuskin edes pelaa täällä pitkään.
Muutama sivu taaksepäin varoittelin pitkistä tappioputkista ja menetetyistä pisteistä, tappioita taitaa nyt olla setisemän ja seuraavat neljä vastustajaa ovat Ketterä, KeuPa KooVee ja TuTo.
Saa siinä ainakin "henkinenkin" valmenus töitä paiskia että joukkueella säilyy usko tekemiseen ja edes jonkinlainen moraali. Varsinaisesta valmennuksesta en olisi niin varma mikä meininki sielä on.
 
Valmennus, henkinen valmennus ja urheilujohtaja saavat katsoa peiliin. Samoin toki joukkue mutta valmennuksen pitää saada tuo joukkue pelaamaan.

Mattila -17... mitä ihmettä ihan oikeasti?? Piti olla sarjan kärkipakkeja ja toki onkin jos pakkaslukemaa mitataan. Ei ne pelitaidot ole mihinkään hävinneet mutta nyt pitää alkaa repiä pelaajistosta enemmän irti. Ensimmäisenä pitää laittaa tuo kokoonpano täysin uusiksi ja tosiaan A nuorista esim Paakkola olisi hyvä nähdä kentällä.
 

Velhelmiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Täytyy ihmetellä Hokki valmennuksen aivoituksia. Joukkue on rajussa tappioputkessa mutta valmennukselta ei tule minkäänlaisia ketjuvaihdoksia. Koivisto ei ole saanut viiteen peliin mitään muuta aikaan kuin sotkettua Harjulan ja Tammisen pelin ja kiitoksena siitä saa jatkaa ykkösketjussa. Komulainen pitäisi ehdottomasti palauttaa Harjulan rinnalle. Niskasen olisi voinut saman tien laittaa viime pelissä kun otti tasatilanteessa todella tyhmän jäähyn (ei ollut kyseisen pelaajan kohdalla ensimmäinen kerta..) ja sen jäähyn seurauksena SaPKo karkasi voittoon.

Samoin tuo kahvakiekon mainitsema että valmentaja antaa vapaat kädet pelata näyttää juuri siltä ettei siellä kentällä kukaan tiedä mitä pitäisi tehdä. Ei siis ole pelisysteemiä ellei kiekkojen menettäminen vastustajalle kuulu siihen. Jos näyttää siltä ettei joukkue pelaa kuten kuuluisi niin miksei valmennus ota aikalisää ja kertoa mitä pitäisi alkaa kentällä tehdä??

Jotenkin olisin ajatellut että Heikkinen entisenä puolustajana (ja Häkkinen ex maalivahtina) olisivat lähteneet rakentamaan tuota pelitapaa vahvasti puolustuksen kautta. Viime pelien omiin päästetyt maalimäärät eivät tätä hirveästi tue: 5, 7, 7, 7, 4, 5, 6, 4, 6, 7.... helvetin vaikea se on tuollaisella porukalla voittaa pelejä, kun hyökkäyksessä on näitä nelosketjun Stillejä jotka eivät ole saaneet koko kaudella pisteen pistettä. Ei se Harjulakaan voi joka peliin 6 maalia tehdä. Ja se mikä ihmetyttää miksei tuosta puolustuspeliä saada millään tavalla kuriin? On tullut sisään Varttista ja Palojärveä mutta sama meno jatkuu.

Seurajohdolle siitä kuitenkin peukkua että tilanteeseen on reakoitu hankkimalla lisää ukkoja ja lehtijutun perusteella lisää on tulossa. Heikkinen on kokematon päävalmentaja ja varmasti kehittyy kauden edetessä mutta nyt joukkue tarvitsee hinnalla millä hyvänsä pari voittoa. Junnila voi olla tähän tilanteeseen täsmähankinta ja tuoda myös valmennuskoppiin vähän rauhaa omalla kokemuksellaan. Otteluohjelma ei paljon siimaa anna kun vastaan tulee vain sarjan kärkipään joukkueita mutta nämä Ketterät ja Keupat pitää ainakin silloin tällöin kaataa.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Milloinhan viimeksi on on ollut sekä torjunnat että maalit tasan toisen erän alkupuolella? Positiivinen asia että kerrankin edes näin.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
No niin. Kaksi pistettä. Mattila sai itsestään irti sitä mitä pitääkin eli tehoja ja Seppänen oli hyvä. Tappioputki katkesi ja pahimmat kilpakumppanit RoKi, Vantaa ja Peliitat jäivät pisteittä. Pitkästä aikaa hyvä ilta.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Hienoa, taisi olla kauden parasta peliä Kajaanissa, mestarin kukistaminen on aina hatun noston arvoinen temppu.
Ruudun kautta katselin ja toivottavasti tuo Junnila olisi Kajaanissa pitkään, toi virtaa myös Tammiselle.
Vaikeaahan se peli omissa on edelleen, varsinkin ne lähdöt ja purut, nyt pidettiin sentään tuo keskusta aika hyvin.
Varmaan isoin merkitys voitolla on henkinen, katsotaan nyt miten joukkueen rakentaminen etenee kun kerran budjetissa kuulema on vielä varaa muutamaan hankintaan, ei tämä ilta mihinkään materiaali ongelmaa poistanut . Seppänen, Mattila Junnila, Tamminen, tuikkivat kirkkaina tänään.
Keskiviikkona sitten paikan päälle katsomaan KeuPa peliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös