kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Valmentaja oli sitä mieltä, että kamppailupelaaminen oli heikkoa. Se on totta, mutta en tiedä onko joku muu seikka tärkeämpi saada kuntoon. Itse lähtisin yksilön pelaamisesta, miten tilanteet pelataan ja miten autat omalla toiminnalla kaveriasi ja ennen kaikkea omasta henkilökohtaisesta pelistä virheet pois.

Odotetun tasoista peliä pelataan, mutta toistuvat pikkumokailut ja huolimattomuus virheet maksavat maaleja vastustajalle. Tämä pois ja jokaiseen vaihtoon tavoitteeksi voittaa tilanne ja pelata se tarkasti. Kuumailu merkki siitä, että pää ei kestä. Pitkä kausi mahdollistaa kasvun kauden aikana, sellaista se on nuoren joukkueen elämä sarjanousijana.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Jep, kasvun vuosi. Viime kaudella pystyttiin perseilemään ja tekemään virheitä, silti noustiin voittoon. Tällä kaudella ne virheet ovat kalliimpia, nousu on paljon vaikeampaa altavaastaajana.

Kamppailupeli on kaiken alku, ilman sitä tulee tukkaan kyllä. Voita tilanne, voita vaihto, voita erä, voita peli.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Tauko tulee kyllä hyvään aikaan Keuruun reissu vasta 13.11, on aikaa harjoitella ja saada peliä kuntoon.
Siitä sitten joulukuun alkuun on sitten 6 peliä joissa kohdataan KeuPa myös kotona , K- Vantaa ja Sapko sekä Ketterä myös kotona ja KOOVEE ja TuTo vieraissa. Pisteitä ja voittoja olisi ravittava näistä jollakin keinolla muuten tappioputki on äkkiä yli kymmenen peliä joka on kuitenkin 30 sarjapistettä eli joitakin noista peleistä on pakko kääntää voitoksi .
Riskinähän tässä on että ilman todellista parannusta pelaamiseen taulukon peräpää kutsuu, lähimmät kilpailijat karkaavat useamman pisteen päähän, sekä katsoja keskiarvo painuu jonnekin 500 tietämille, tietysti jos tavoitteena perinteisellä mestis seuralla on vain karsinnat, niin siitä vaan.
Mutta mielestäni sarjapaikan säilyttäminen ilman karsintoja on ehdoton minimi, ei se ilmaiseksi tule mutta on mahdollista.
 

Qasowsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki.. enpä tiijä
Katotaan nyt miten seuran johto alkaa heräämään, vai herääkö ollenkaan? Joillakin pelaajilla paistaa ylimielisyys tälle sarjatasolle liiaksikin.
Itsellä iskenyt silmään sellanen Hokin pelissä, Ketju pelaa liian leveällä, yritetään Suomi-Sarjan kikkoja ja yli puolenkentän syöttöjä, ne ei toimi. Seurauksena montakohan yv-hyökkäystä vastustajat saanu ks. tilanteista, luovutaan kiekosta roiskaistaan se vaan pois omasta lavasta, saatikaan sitä yritettäs syöttää järkevästi lähimmälle pelaajalle. Tässäpä tullaan siihen lähipeli taktillisiin seikkoihin, varsinkin KOOVEE harrasti tuota paljon, ne tuli aina 2 päälle ja kolmas haki kiekon ja siinä oli tivoli Hokin päässä valmis.
 
Eikös se ole enemminkin valmennuksen jonka pitää herätä kuin seuran johdon? Ei tuo materiaali mitenkään kovin huono ole ja sinne on hankittu lainalle Markkulaa ja nyt uusimpana sitten loppukaudeksi Koivisto. Valmennuksen pitää nyt saada tuosta nipusta kaikki irti ihan niin kuin alkukaudella otettiin.

Eilen maaleja kolisi omiin eikä aikalisää missään vaiheessa. Ei mv:n vaihtoa. Ei herättelyä ketjujen vaihdoksille. Ei aainakaan tv kuvien kautta jäänyt sellaista kuvaa että siellä oikeasti ollaan valmiita herättelemään joukkuetta pelaamaan ja sellaiselta se lopputulos sitten näytti. Valmistautuminen meni täysin reisille kun 7 minuutin pelin jälkeen tilanne oli 3-0.

Tauko tulee nyt hyvään paikkaan niin joukkue saa valmennusta myöten katsoa peiliin. Toivotaan että tauon jälkeen nähdään jäällä täysin uudesti syntynyt Hokki.
 

Qasowsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki.. enpä tiijä
Seurajohto tekee hankinta/potku päätökset ei valmennus, mutta kaikki kaikessa jotain pitäisi tehdä.. valmennus peluuttamis asioissa, seurajohto pelaaja hankinnoissa tietty yhdessä valmennuksen kanssa..
Peluuttaminen oikeilla paikoilla ei taida olla sitä mihin muutama herra mm. Markkula, Koivisto on pelannut, mutta
sen enempää kommentoimatta, kun täällä ei peli parane, niin toivottavasti jotain tapahtuu. Pahimmat virheet tekee puollustuspää kuiteski, minun mielestä, sitä pitäs roimia ja kunnolla asenteet kohdalleen joka äijälle, tosiaan se pöhinä jäälle pois sieltä pukukopista.
 
Viimeksi muokattu:

Velhelmiina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Pelin sisällä reagointi näyttäisi olevan Hokki valmennukselle vuodesta toiseen aika olematonta. Laukkanen (vaikka hyvä valmentaja olikin) seisoi pelit kädessä taskussa, Niiranen saattoi kerran kaudessa tehdä penkin takana yhtään mitään ja Heikkinen jatkaa samalla linjalla. Imatralla peli lähti saman tien väärille raiteille, johon valmennuksen olisi pitänyt puuttua heti. Varmaan erätauolla on voitu puhua asioista mutta se on liian myöhäistä kun taululla on 4-1. Ajatteliko kukaan mitä teki entinen Hokki pelaaja Miikka Kuusela perjantaina? Hokki oli saamassa pelistä otetta ja Koovella pelaajin pelaaminen meni ylimieliseksi. Kuusela otti samantien aikalisän ja antoi melko kovalla kädellä ohjeita pelaajille. Ja samantienhän se Hokin momentum loppui....

Puolustus näyttää tällä hetkellä aika pehmeältä, etenkin jos Pennanen on pidempään poissa. Mahtaako lisäksi Kiviniemi saada pelikieltoa eilisestä ulosajosta? Martikainen, Kyllönen ja Kuoppala ovat maksimissaan 7-8 pakkeja Mestiksessä, nyt Hokki joutuu laittamaan kaikki samaan aikaan pelaavaan kokoonpanoon.
 
Leskinen oli hyvä Hokissa mutta joku syy siihen on miksi ei saanut IPK:ssa kunnon roolia. Toki IPK:lla on niin kova materiaali että sen ymmärtääkin eli Hokissa varmasti mahtuisi pelaavaan kokoonpanoon mutta onko tässä vaiheessa tosiaan järkeä laittaa paukkuja 3-4 ketjun laituriin?

Varovainen kyllä hankinnalle kuitenkin.
 

Korpikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, IPK,
IPK:n harjotuspelit kahtoneena sanoisin että Leskinen pelasi hyvät harjotuspelit ja ilman Kalpalainoja, Hämäläisen ja Pikkaraisen tuloa olisi varmasti 2-3 ketjussa ollut IPK:ssakin. Ite ottasin kyllä Leskisen mielellään Hokkiin.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
En näe Hokissa Leskiselle käyttöä, vastustajat on samoja kuin IPK:ssa ja tulosta ei ole tullut parempien ketjukavereidenkaan kanssa. Ei kahden kärkikentän pelaaja Mestiksessä ja eikä oikein Hokissakaan.

Tauko tulee hyvään aikaan. Mahdollistaa harjoittelun, videoiden katsomisen ja pelin parantamisen ja jopa mentaalivalmennuksen tappioputken katkaisemiseen.

Jokaisen pelaajan on katsottava omaa peliään ja rehellisesti arvioita onko pelannut tasollaan, onko tehnyt virheitä ja mitä voi tehdä paremmin. Ja sen voisi kertoa valmennukselle, siinäpä näkisi valmennus huomaako kaikki edes omia virheitään.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Ennen kauden alkua muistelen lukeneeni että Hokki tulee pelaamaan rohkeaa peliä. Tällaisen pelityylin näkee mielellään juniorikiekossa koska siinä pelaajien taidot todennäköisesti kehittyvät enemmän kuin siilipuolustuksessa. Ja onhan sitä hauskempaa katsoakin kuin tiivistä puolustamista ja 1-2 päättyviä pelejä. Maalit ovat pelin suola.Tietty Mestis eräänlainen kasvattajasarja on siinä missä juniorisarjatkin.

Mutta silti soisin tässä aikuisten kilpasarjassa ehkä hieman järkevämpää peliä pelattavan, tähän yltiöpäiseen rohkeuteen ja yliyrittämiseen näitä pelejä on viime aikoina hävitty. Hivenen malttia ja järkeä lisää edes sen verran ettei tarvitsisi taas karsintapelejä katsella, olisi kiva. Toki kassakin varmaan kiittäisi kun kainuulainen yleisö tulee katsomaan vain voittavaa joukkuetta pelityylistä riippumatta...
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Ennen kauden alkua muistelen lukeneeni että Hokki tulee pelaamaan rohkeaa peliä. Tällaisen pelityylin näkee mielellään juniorikiekossa koska siinä pelaajien taidot todennäköisesti kehittyvät enemmän kuin siilipuolustuksessa.Mutta silti soisin tässä aikuisten kilpasarjassa ehkä hieman järkevämpää peliä pelattavan, tähän yltiöpäiseen rohkeuteen ja yliyrittämiseen näitä pelejä on viime aikoina hävitty. Hivenen malttia ja järkeä lisää edes sen verran ettei tarvitsisi taas karsintapelejä katsella, olisi kiva. Toki kassakin varmaan kiittäisi kun kainuulainen yleisö tulee katsomaan vain voittavaa joukkuetta pelityylistä riippumatta...
Juurikin näin, saisi päävalmentaja ehkä ottaa sitä vapautta sen verran pois, ettei alimpana pelaaja lähdetä vispaamaan kiekkoa ja menetetä sitä. Parin pakin pitäisi ainakin olla oppinut, että jos se onnistukkaan, niin maalilla vastustaja rankaisee. Samoin yleisti kun omissa ollaan ja mahdollisuus peleta oman sinisen yli, niin ei ainakaan pakitella ja yritetä sitä hienompaa lähtöä omista. Hokki pelaa usein alaspäin enemmän kuin vastustaja ja hyökätään valmista viisikkoa vastaan sekä annetaan mahdollisuus karvata kahdella ja estää Hokin hyökkäyksiin lähdöt. Myöskään pelin ei pitäisi hidastua keskialueella, vaan kun ollaan päästy vastustajan päätyyyn ryhtytään miettimään niitä poikkisyöttöjä. Muutenkin saisi pelata suoraviivaisemmin vastustajan maalia päin peliä, kiekkoa ja pelaajia. Sama myös ylivoimalla, ylivoimalla seistään omilla paikoillaan ja haetaan sitä poikkisyöttö - suoralaukaus komboa. Röyhkemmin kun ajettaisiin liikkeestä p-pisteelle ylivoiman pyöriessä, joutuisi ainakin vastustajan nelikko reakoimaan, nyt riittää kun peitetään syötöt.

Toinen mitä ihmettelen, niin peli sekaisin kuin suomituristi Tallinnassa, niin torstaihin asti treenataan ja sitten jäädään maajoukkuetauolla ja varmaan tuleva maanantaikin lomaillaan. Tämä harjoittelukuvio poimittu Hokin sosiaalisesta mediasta. Tekee se lepokin hyvää, mutta olisiko perjantai pitänyt vielä treenata ja edustuksella junnuhokin sivujen perusteella jäävuoro lauantaina, mutta se on varmaan tyhjillään. Saatiinko tauosta se hyöty mitä tarvittiin, jos kolme ja puoli päivää pantiin peliä kuntoon?
 

Salminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Mestis, Sm-liiga
Neljännes runkosarjasta pelattu. Sarjataulukko alkaa näyttää Hokin kannalta uhkaavalta, kun Peliitat ja Roki pelaavat rästipelinsä voi olla että Hokki vielä vajoaa alemmas. Jos Kajaanissa on tarkoitus pelata mestiskiekkoa vielä ensikaudellakin taitaa ainoa mahdollisuus olla yhteistyö 180 kilometriä lännenpänä sijaitsevan, sarjaporrasta ylempänä, pelaavan seuran kanssa. Tämän hetkinen joukkue ei vaan riitä.
 

Qasowsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki.. enpä tiijä
Jos Hokkia valmentaa, ns. hasardi pakki jonka aikana, olikohan viimekaudella hokin pelatessa yv:a, teki vastustaja av maaleja ennätykselliset määrät. Seuran prioriteetti numero 1. on Ensin valmennus kuntoon! onko se nyt kunnossa ... ei ole, kun tällainen duo rupeaa kasaamaan "kainuulaista porukkaa", tässä on tulos. Kaikilla ei taidot ja meriitit riitä Mestis tasolle, valitetava fakta.
Noh, jospa nämä myöhäisheränneet alkavat itsekin näkemään, missä mennään.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Jos Hokkia valmentaa, ns. hasardi pakki jonka aikana, olikohan viimekaudella hokin pelatessa yv:a, teki vastustaja av maaleja ennätykselliset määrät. Seuran prioriteetti numero 1. on Ensin valmennus kuntoon! onko se nyt kunnossa ... ei ole, kun tällainen duo rupeaa kasaamaan "kainuulaista porukkaa", tässä on tulos. Kaikilla ei taidot ja meriitit riitä Mestis tasolle, valitetava fakta.
Noh, jospa nämä myöhäisheränneet alkavat itsekin näkemään, missä mennään.

En kyllä lähtisi valmennusta täysin "lyttäämään", toki sielläkin on petrattavaa, sarja on vaan niin kova, että Hokin materiaali ei oikein riitä millään?

Kun muistetaan, että minimitavoite on sarjassa säilyminen, eikä velkaa oteta, niin kutakuinkin siinä vauhdissa ollaan.
Alkukauden voitot taisi nostaa joillekin kannattajille hieman ylirealistiset luulot joukkueen menestyksen suhteen?
Nyt ollaan sillä tasolla mihin tällä joukkueella voi normi esityksellä yltää, jos tulee "oikein pöljiä päiviä", niin voittojakin varmaan on mahdollista ottaa, jokaisen pitää vaan hieman petrata henk.koht. tasolla.
 
Pro: Avoimet sarjat

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Uuden Hokin perustamisesta alkaen on menty kaikessa talous edellä. Käsi ylös kuka tällä kaavalla odottikaan ennen kauden alkua paluuta Mestiksen kärkiporukaksi takavuosien malliin jolloin pelaajia tuli kärpistä ja velkarahalla hankittiin lisää?

Tällä hetkellä peli on karmean näköistä mutta hyvä alkukauden ansiosta ollaan edelleen turvallisesti ”ynnä-muut” korissa. Toki viimeaikainen suuntaus on huolestuttava. Mutta en nyt näkisi että vielä täytyy paniikkinappulaa painaa ja vaihtaa valmentajaa ja anoa armopaloja Oulusta. Katsotaan vielä alkaako kurssi kääntymään edes sellaiseksi että silloin tällöin pisteitä napsitaan.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hokin yllättävän vahva alku varmaan hämäsi monia ja sai ehkä odotukset nousemaan liian suuriksi. Kuten @kumikiekko tuossa kirjoittaakin, niin varsin maltillisesti ja inhorealistisesti Hokki tähän paluukauteensa lähti ja kaikissa veikkauksissa arviona olivat lähes poikkeuksetta sijat 10-12.
 
"Unless we do something about it, in ten or fifteen years the Internet
will be monopolized by the megacorporations" -Noam Chomsky​

Qasowsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki.. enpä tiijä
Yleensä kun pelataan sarjassa oli se sitten mikä laji/sarja thanasa lähdetään hakemaan menestystä, sellanen kuten lainatakseni 15 vuotta sitten mm. maajoukkue hiihtäjä naiset aina sanoivat, ei tässä muuta kunhan omalla tasolla hiihdetään, ja ei tullut menestystä, olikohan Matikainen jne..
Mestis, valmennuksen osalta on ihan eri tasoa kun Suomi-sarja ja siitä alaspäin, eikä tällähetkellä hyvältä näytä.
Jospa ainahan voi toivoa, että kelkka kääntyy ja kivireki kevenee..
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Yleensä kun pelataan sarjassa oli se sitten mikä laji/sarja thanasa lähdetään hakemaan menestystä
Siinäpä se juttu onkin, miten menestys määritellään. Johtokunta on määrittänyt menestykseksi hyvän talouden ja sarjassa säilymisen, joukkueen tavoite playoff-paikka. Onko se menestystä, ei kaikille, mutta joillekin voi olla. Itselle riittäisi tältä kaudelta, ettei karsintoja tarvitsisi katsella ja ensikautta ajatellen nähdään ne pelaajat, jotka pärjäävät Mestiksessä.

On aikaista puhua valmentajan potkuista ensimmäisen tappioputken aikana. Nyt nähdään onko valmennuksesta kääntämään kelkkaa, pelaajiston suorittaessa tasollaan ja nuorimpien ylittäessä tasonsa voidaan taistella sijoista 8-10.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
15 vuotta sitten mm. maajoukkue hiihtäjä naiset aina sanoivat, ei tässä muuta kunhan omalla tasolla hiihdetään, ja ei tullut menestystä, olikohan Matikainen jne...
Totanoi, jos Marjo Matikaisesta puhut, niin hän lopetti kilpahiihto-uransa yli 30 vuotta sitten. 15 vuotta sitten hän oli kansanedustaja. Eli näinikkään.

Hokki oli jokaisen asiantuntijan mielestä bottom2-joukkue ja on sitä varmaan edelleen. Ei sen nyt pitäisi olla mikään maailman isoin uutinen, jos käkeen tulee vähän joka käänteessä. Jaksamisia.
 
SM-liiga on iso bisnes, monien työpaikka, eikä mikään pelleily paikka. -TosiFani 4.9.2013
Juu kyllä täällä on lähtenyt pahasti laukalle osalla porukasta. Seuran tavoitteet tosiaan tuotiin esille eli talous ja sarjapaikka.. mielestäni se on sarjanousijalle oikea tavoite. Ei kannata lähteä ensimmäisenä kautena alkaa tavoittelemaan kuuta taivaalta ja kaikki mikä tulee sijasta 10 ylöspäin on tänä vuonna plussaa.

Se mitä tulee peliin niin varmasti tauko tekee enemmän hyvää kuin liiallinen harjoittelu. Onko tässä Karjala turnauksen aikana harjoittelu jotenkin kiellettykin ( tuskin mutta eiköhän joka joukkue pidä vapaata kun kerrankin voi ).

Tässä on Hokille tulossa nyt paljon pelejä lähi aikoina ja ei se pelaaminen nyt niin karmeaa ole kuin täällä maalaillaan. Pitää myös hieman katsoa ketä on ollut vastassa ja Ketterä näytti Suomen cupin finaalissakin löyvän selkeästi Sapkon eli ei se Hokin tappiokaan sen rinnalla niin karmelta näytä.

Heikkinen on suoriutunut tähän asti hyvin ja nyt valmennusta vasta aletaan mittaamaan. Kuten joku hyvin totesi niin nyt nähdään ensi kautta ajatellen ketkä kannattaa kiinnittää Mestikseen ja ketkä voidaan vapauttaa alemmille sarjatasoille. Sama pätee valmennukseen kun Heikkinen tuli Hokkiin 1+1 sopimuksella jossa on seuran optio.
 

Qasowsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki.. enpä tiijä
Hyvä että nyt kaikki on asennossa, antaa Hokin vääntää miten vääntää. tällasta se foorumeila yleensä on, heittää puukepin niin se muuttuu kohta rautakangeksi.
Toisaalta sillointällöin meinaa ruveta hymyilyttämään kannanotot asioihin.
Jatketaan samaan malliin.

No, hups, noinko nopeasti se aika rientää, Karate Mauri varmaan sitten on ymmärtänyt kuitenkin pointin mitä ajoin takaa,
vaikkakin aikajänne oli hieman nuori..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy