Kajaanin Hokki 2019–2020

  • 240 839
  • 823

Salminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Mestis, Sm-liiga
Markkula jatkaa lainalla, tosin Hermeksessä seuraavat kaksi kuukautta.

Tämän päivän mestiskiekossa on käsittääkseni enenpi sääntö kuin poikkeus antaa liigapelaajille mahdollisuus kehittää itseään liigapelaajaksi ja samalla auttaa mestisjoukkuetta menestymään. Tämä on täysin molempien joukkueiden yhteisistä tarpeista johtuvaa toimintaa. Nyt Hokki menetti jostain syystä yhden merkittävän palasen syksyn pelaavasta kokoonpanosta ja tämä heikentää joukkuetta merkittävästi. Kumikiekko on sitä mieltä että liigalainojen hyödyntäminen on armopalojen kerjäämistä, en ymmärrä. No nyt päästiin yhdestä ”armopalasta” eroon. Vielä olisi Tamminen jäljellä, sitten päästäisiin napsimaan hajapisteitä ihan omalla joukkueella, huhhuh...

Hokin mestaruus on tällä kaudella välttää karsinnat ja jos sen tavoittelu liigalainojen avustuksella on mahdollista toteuttaa niin tyhmäähän se on jos näin ei toimita.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Nähtävästi Markkulan entinen historia Kokkolaan painoi valinnassa kirkkainpiin valoihin. Mielestäni käyttöä olisi Kajaanissa todellakin ollut. Ykköskorin miehiä ei liikaa ole. Edelleen sitä mieltä että vahvistuksia, pelin parenemisen lisäksi, kaivataan jotta karsinnat vältetään ja uusitaan sarjapaikka suoraan.
Toinen mikä huolestuttaa on yleisömäärä, miten käy lipputuloille jos konttaaminen ja pitkät tappioputket jatkuu.
Kohta lähnnellään SS aikaisia keskiarvoja, vain derbyssä oli yli 900 katsojaa, yleensä siellä on se noin 600 uskollista eli semmoinen noin 150-200 katsojaa on jo äänestänyt jalollaan jos ajatellaan níitä aikaisempia mestiskausia.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Salminen takertuu nyt yhteen viestiin muodostaessaan käsitystä. En ole koskaan ollut sitä vastaan että hyvä pelaaja tulee lainalle. Sitä vastaan taas olen että jos menee huonosti, ainoa vaihtoehto on ottaa hattu koukääntää katseet Ouluun. Armopala-kommenttini oli vastaus toisen kirjoittajan viestiin josta sellaisen käsityksen sai.

Markkulan neljän pelin ranskalainen visiitti olisi päättynyt varmaan muutenkin, Kokkola lienee pelaajalle enemmän mieleen ja siellä peli sujunee paremmin.

Se sarjapaikan säilyminen JA positiivinen taloudellinen tulos on edelleen se meidän mestaruus. En näe järkeä siinä että velalla tehdään joukkuetta. Enkä siinäkään että pelaajia tulee ja menee kuin ladon ovista muutaman pelin lainoilla.Pidemmät lainat kuten Tammisen ovat hyviä, niillä pienennetään kulurasitusta. Edelleenkään ei ole mitään hätää.
 
Salminen takertuu nyt yhteen viestiin muodostaessaan käsitystä. En ole koskaan ollut sitä vastaan että hyvä pelaaja tulee lainalle.
Se sarjapaikan säilyminen JA positiivinen taloudellinen tulos on edelleen se meidän mestaruus. En näe järkeä siinä että velalla tehdään joukkuetta. Enkä siinäkään että pelaajia tulee ja menee kuin ladon ovista muutaman pelin lainoilla.Pidemmät lainat kuten Tammisen ovat hyviä, niillä pienennetään kulurasitusta. Edelleenkään ei ole mitään hätää.

Jatkan hieman tuosta lihavoidusta kohdasta. Mielestäni jos ollaan rehellisiä niin Hokin pitäisi hommata aika monta pelaajaa ennen kuin voidaan puhua merkittävästi paremmasta joukkueesta. Jos vahvistetaan 2-4 pelaajalla niin lopputulos on aika lailla sama koska tuo runko sama kuin Suomi sarjassa ja näiden kahden sarjaportaan välinen ero on tullut selväksi. Selkeämmin ero alkaisi näkyä kun tuossa olisi 5-8 uutta pelaajaa.

Yritän siis sanoa sitä, että 2-4 pelaajaa veisi Hokin ehkä maksimissaan pudotuspeleihin, mutta ei sitä korkeammalle. 5-8 pelaajaa uutta/parempaa pelaajaa kun tulisi niin olisi jo mahdollista puhua mitalipeleistä. Nykytilanteessa pelataan suorasta sarjapaikasta ja kaiken osuessa nappiin playoff paikasta. Ja kuten kumikiekko totesi niin positiivinen taloudellinen tulos + sarjapaikka olisi jo mestaruus Hokille. Mikä into on hankkia kentällinen uusia/parempia pelaajia kun lopputulos ei siitä hirveästi parane? Tuskin on ihan halpaa hupia hankkia muutama hyökkääjä tasoa Samuel Salonen tai pari kovaa pakkia.

Jos miettii vaikka Laukkasen huippukausia Hokissa niin nykyisestä joukkueesta ei hirveän moni mahtuisi niissä pelaamaan. Seppänen, Harjula, Tamminen, Seppelin, Koivisto, Pyykkönen, Mattila, Pennanen ja varauksin Kiviniemi. Muut ovat jo rajatapauksia ja puolet voisi viivata yli samantien.

Mutta toivotaan että nämä ovat kainuulaiset ottavat vielä kauden edetessä isoja steppejä eteenpäin tai edes sellaisia että ovat käyttökelpoisia 3 - 4 ketjun pelaajia jatkossa. Esim Martikainen, Klemetit, Kyllönen, Korhonen, Kilpeläinen, Niskanen, Vikholm ja Ahtonen ovat sellaisia pelaajia jotka eivät mahtuisi kovin monessa muussa Mestis joukkueessa pelaamaan. Peukku kuitenkin Hokille siitä että on lähdetty tietoisesti antamaan näille pelaajille mahdollisuus. Ja nimenomaan toivotaan että nämä mainitut pelaajat vielä loppukauden aikana osoittavat olevansa niitä hyviä 3 - 4 ketjun pelaajia tulevilla kausilla.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Vapaamatkustaja tuossa selvensikin sitä mitä en osannut eilen sanoa. Hokin tilanteessa tietynlainen pitkäjänteisyys on etu tulevaisuuteen.

Uskottavasti toimiminen vaatii A-junnut jotka pelaavat vähintään A-nuorten Mestis-tasolla ja vielä jotenkin pärjäävätkin siellä. A:n vetovoimaa taatusti lisää se että sieltä on jonkinlainen mahdollisuus nousta edustukseen taitojaan näyttämään ja A:n kautta ”kasvaa” Mestikseen. Siihen pitäisi pyrkiä että A materiaali olisi sellainen, että joka kaudella olisi mahdollista niitä terävimmän kärjen pelaajia käyttää silloin tällöin edustuksen mukana. Ilman että A suoritustaso siitä romahtaa omassa sarjassaan tai ollaan veitsi kurkulla A sarjapaikan kanssa. Tätä kautta saadaan sitä perusrunkoa kasaan omasta takaa ja edullisemmin ja hyvällä onnella ja työn laadulla joskus joku ylemmän korin pelaajakin.

Laukkasen aikaa kun sivuttiin niin silloin edustukseen tuli paikkamiehiä Oulusta yksittäisiin peleihin B ikäluokkaa myöten. En sano etteikö esim Puljun ja Kuokkasen näkeminen kaukalossa olisi ollut hyvä juttu, yleisöä kiinnostivat ainakin. Seuran omalle pelaajatuotannolle se ei ole hyväksi jos yhdenkin pelin visiiteille tuodaan pelaajat aina muualta. Näitä täyttöjä pitäisi suorittaa omista junioreista, antaa niitä näytönpaikkoja ja mahdollisuuksia ja signaalia siitä että jos pelaat hyvin A:ssa, pääset näyttämään kyntesi edustuksessakin. Tämä lisää sitä A:n vetovoimaa ja houkuttelee pelaajia sinnekin.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Rauman Lukon puolustaja Antti Palojärvi saapuu Hokkiin lainasopimuksella.
Tulee kyllä tarpeeseen, koska Pennanen on pitkään pois. Hyvä myös, että on oletusarvoisesti koko kauden laina.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Erittäin hyvä haku toimistolta, saadaan Pennaselle korvaaja ja oletusarvoisesti pidemmäksi aikaa.
 
Taitaa Palojärvi olla Lukon pakkihierarkiassa sijalla 10 eli aika paljon pitää tulla loukkaantumisia jos lähtee takaisin Raumalle. Kaikkien etu että pelaa koko kauden Hokissa. Hyvä haku.
 
Hienoa nähdä NHL-varauksen omaava pelaaja Kajaanissa. @Pistelinko87 voisi avata enemmän millainen pelaaja kyseessä on?

Palojärvi on omaan silmääni hyvän liikkeen omaava peruspakki, jolla varsinaisesti ei ole suuria vahvuuksia eikä heikkouksia. On nyt pari kautta polkenut vähän kuin paikallaan kehityksessä ja Liigassa on pelannut ailahtelevasti. Välillä todella rohkea ja hyvin liikkuva kiekollinen pakki, mutta välillä taas hasardi, joka meinaa olla omissa vaikeuksissa. Tosiaankin kyseessä Pittsburghin 6. kierroksen varaus kesältä 2017 ja monelle tuo varaus tuli yllätyksenä. On käyny jokaisena kesänä Penguinsin NHL-leirillä.

Pelasi viime kaudella lainalla Mestistä SaPkossa. Pelasi siellä kuulema hyvin, joten uskoisin, että tälläkin kaudella Palojärvi on Mestiksessä juuri teille hyvä vahvistus.
 

Qasowsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki.. enpä tiijä
No, ohan tämä ihan jo sitä itteensä, noita varaus hemmoja, monesko varausnumero? sais olla 3 ketjua. 3-0 jo Keupa vie Hokkia kun pässiä narussa.
 

Korpikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, IPK,
Kylläpä oli Hokinpeli ihan hirveetä taas. Ei tule mitään tästä touhusta. Harjula sanoi erätauko haastattelussa hyvin "ollaan oltu viimeaikoina paskoja ja maajoukkuetauko tuli hyvään aikaan". No se taukokortti on käytetty nyt mitäs sitte tehdään.
 

Qasowsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki.. enpä tiijä
Tosiasioita pitäs nyt lyödä seuralla pöytään, Hokin valmennuksella ei ole hajuakaan Mestis tason valmenuksesta, mitä se vaatii. Pelkällä suomussalmelta kotosi ja pelannu hokissa x vuodet hasardi pakkina..PAsikin sopinee kyllä kakkosvalmentajaksi, mutta päävalmentajaa ei Hokilla ole. ehkä 5-10 vuoden päästä kun ensin saa kokemusta vaikka 2-div. tai no Suomi-Sarjakin taitaa olla alkuun kova pala nieltäväksi.. nämä on vaan tosiasioita ei mielipiteitä.
 

Salminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, Mestis, Sm-liiga
Voihan sitä valmennustakin moittia mutta ei sitä paskasta saa konvehtia valmennusta vaihtamalla. Tosi rumasti sanottu, mutta tarkoitin että materiaali ei vaan riitä. pisteveikkaus seuraavaan kuuteen peliin on maks. 2 pistettä. Ja ne tulee jos on tullakseen K-Vantaalta.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Voihan sitä valmennustakin moittia mutta ei sitä paskasta saa konvehtia valmennusta vaihtamalla. Tosi rumasti sanottu, mutta tarkoitin että materiaali ei vaan riitä. pisteveikkaus seuraavaan kuuteen peliin on maks. 2 pistettä. Ja ne tulee jos on tullakseen K-Vantaalta.
Näin se vaan on, päävastustajat tänä vuonna Roki, Peliitat ja näin kauden alussa K-Vantaa ja Jokipojat niin kauan kun saavat rivinsä kuntoon.
Eihän tänään KeuPan tarvinnut edes pistää parastaan voittaakseen, Hokki teki siitä helppoa.
Kolmanteen erää päästiin 3-1 lukemissa mutta minkäänlaista "taistelua" voitosta ei näkynyt odotettiin vain niskalaukausta.
No eihän tässä vielä mitään hätää ole vai miten se meni.
Se mikä eniten raivostuttaa on tuo asenne mikä paistaa kauas, kyllä edes taistella pitää eikä luovuttaa noin helpolla, vaikka kuinka on huonompi materiaali. Kurittomia jäähyjä, samat merkkausvirheet toistuu pelistä toiseen, omaa hyökkäyspeliä ei ole juuri ollenkaan, omista ei päästä pois, ylivoima ala-arvoista. Osa pelaajiasta oiken pelkää ottaa vastuuta.
Varmaan lauantaina taas Vimpelissä katsomossa on tungosta.
 

Qasowsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki.. enpä tiijä
Kiekkojen roiskiminen äkkiä omasta lavasta pois, tämä on monen pelaajan taktiikka kun suurella vaivalla se saadaan karvattua omille, jos saadaan. Aiemmin kirjottelin fyysisistä avuista aika monella hyökkääjällä, niitä ei ole. Jokainen Hokin peli on ollut vähän kuin pikku pojat vastaan isokokoiset isät, Hokki ei voi vastata kovaan peliin ei sitten alkuunkaan.
Tosiasia alkaa tulla selville, pelkillä Kainuulaisilla pelaajilla, joita seurajohto hehkuttaa, voidaan pärjätä Suomi-Sarjassa, mutta Mestiksessä ei.

Tämä alkaa pian näkyä katsomossa..... ja makkara myynnissä kun Kivikylän makkaratkin jäi Suomi-sarjaan, nyt saa pelkkää
Ö- luokan jauho paskaa.
 

Sven Tuuva

Jäsen
Suosikkijoukkue
IPK, Kalpa & Jokerit
Tämä alkaa pian näkyä katsomossa..... ja makkara myynnissä kun Kivikylän makkaratkin jäi Suomi-sarjaan, nyt saa pelkkää
Ö- luokan jauho paskaa.

Petyin kyllä pahasti, kun odotin saavani siihen hintaan lihamakkaran. Toivottavasti homma menee Kajjjaanissa eteenpäin ja vielä oikeat makkarat ja yleisö löytää jälleen hallille, vaikka pieni suvantovaihe on menossa.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Tästä pakko olla samaa mieltä. Kivikylän makkarat takaisin, jauhopaskasta ei tykkään varmaan kukaan.
 
Eikös tuo kioskimyynti ole junnujen ( vanhempien ) talkootyötä? Hokki ei niistä taida saada mitään? Oli miten oli niin kioski toimintaa ei ole hirveästi muuttunut mihinkään viimeiseen 10 vuoteen. Jotain erilaista kuten pizzasiivuja tai popkorneja sinne olisi kiva saada.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Jesh! Pelilliset ongelmat jäävät makkaroiden jalkoihin. Makkaroista sen verran, että lähinnä on hankalasti perusteltavissa, miten heikompilaatuisesta makkarasta voi periä saman hinnan kuin parempilaatuisesta. Syy huonompaan makkaraan siirtymiseen on käytännöllinen, eli höttömakkara lämpenee ja valmistuu nopeammin kuin lihaisa makkara. Valmistuskapasiteetti kioskin laitteilla on rajallinen.

Limsoissakin tuli "pienehkö" prosentuaalinen hinnannousu, kun 0,33:n litran limsat tulivat puolen litran tilalle, mutta hinta pysyi entisenä. Junnuhokki nuo tosiaan talkoilee, ja se saisi olla paremmin näkyvissä. Silloin katsojat tietäisivät, ketä ostoillaan tukevat. Valikoimaa kannattaisi myös miettiä. Eipä tainnut ikinä suklaadonitseja jäädä myymättä.

Jotta liippaisi kuitenkin enemmän urheilupuolta, niin siihenkin pari kommenttia. Näkisin, että riittävän hyväkurisella pelaamisella on saumat saada peliä parannettua paljon. Nyt on höntyilty liikaa vastustajalle hyviä paikkoja. Jos pelissä on ongelmia, niin aina yksinkertaistamisen kautta pitäisi lähteä ratkaisua hakemaan. Ja kun tämän paskemmin ei voi mennä, niin rohkeasti sellaisia junnuja kehiin, joilla vauhti/peliäly voisi riittää (Paakkola, Kemppainen, Haikonen, Ovchinnikov, Niemi etc.) Hitusen kilpailua edes pelipaikoista. Paljon ei voi kuitenkaan heikentää viime peleistä.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Eikös tuo kioskimyynti ole junnujen ( vanhempien ) talkootyötä? Hokki ei niistä taida saada mitään? Oli miten oli niin kioski toimintaa ei ole hirveästi muuttunut mihinkään viimeiseen 10 vuoteen. Jotain erilaista kuten pizzasiivuja tai popkorneja sinne olisi kiva saada.
Edustus ottaa tietyn siivun myynnistä, junnuhokki hoitaa työt ja ostot ja myymiset. Mutta ihan varmasti edustuksella sanansa on sanottavana siitä mitä sen pelien aikana myydään.

Ja sitten siihen peliin. Ollaan Canis Lupuksen kanssa samoilla linjoilla. Pisteitä voisi tullakin joskus nöyremmällä ja huolellisemmalla pelillä. Ja kun vakioringillä ei kulje niin herättely voisi oikeinkin olla hyvä juttu. Jos illasta toiseen tulee turpaan isolla marginaalilla pelaajien ”pelaillessa” ei kovin paljoa hävittävää olisi jos otettaisi junnuja vaikka kentällinen mukaan ja laitettaisi nimekkäämpää kaartia sivuun. Tosin tällä heikennetään kyllä ratkaisevasti A kokoonpanoa jos pelit ovat yhtä aikaa. Joten tekisin sen vasta sitten kun A Mestispaikka on varma.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Näkisin, että riittävän hyväkurisella pelaamisella on saumat saada peliä parannettua paljon. Nyt on höntyilty liikaa vastustajalle hyviä paikkoja. Jos pelissä on ongelmia, niin aina yksinkertaistamisen kautta pitäisi lähteä ratkaisua hakemaan. Ja kun tämän paskemmin ei voi mennä, niin rohkeasti sellaisia junnuja kehiin, joilla vauhti/peliäly voisi riittää (Paakkola, Kemppainen, Haikonen, Ovchinnikov, Niemi etc.) Hitusen kilpailua edes pelipaikoista. Paljon ei voi kuitenkaan heikentää viime peleistä.

Lainaamani kappaleen alku- ja loppupuoli ovat kyllä ristiriidassa keskenään. Millä kaavalla laittamalla lisää junnuja kokoonpanoon estetään kuriton pelaaminen? Miten itse nään asian on, että juniorit ovat vielä huonompia orientoitumaan tiettyyn rooliin kentällä, kuin kokeneemmat pelaajat.

Nopeasti Hokilla taas lappu luukulla, jos ruvetaan leikkimään jollakin junnuilla Mestis-tasolla. Ikävä kyllä.
Nuorten Mestiksestä hyppy miesten Mestikseen on kyllä melkoinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös