Suosikkijoukkue
Kärpät,Jokerit,Hokki
Pitäisikö Hokin myös yrittää tuota samaa juttua kausikorttien kanssa mitä muutamat jalkapalloseurat ja RoKi ovat tehneet? RoKi sai yli 2000 kausaria myytyä. Tänäkin kautena taisi A-katsomossa vapaita paikkoja riittää ja sinne ei taida kovin moni irtolippua koskaan ostaa.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, kahden maalin Karvinen
Pitäisikö Hokin myös yrittää tuota samaa juttua kausikorttien kanssa mitä muutamat jalkapalloseurat ja RoKi ovat tehneet? RoKi sai yli 2000 kausaria myytyä. Tänäkin kautena taisi A-katsomossa vapaita paikkoja riittää ja sinne ei taida kovin moni irtolippua koskaan ostaa.
Varmasti halpojen kausarien myynti toimisi myös Hokin kohdalla. Jonkinlaisen kampanjan tulisi Hokki-organisaation tehdä, jotta yleisöä riittäisi myös ensi kaudella. On selvää, että muuten yleisömäärät tulevat romahtamaan, koska ns. "kiima-aika" on uuden sarjan osalta ohitse.
 
Infinite skills create miracles

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Jep. Ensi vuosi on haasteellinen varsinkin jos mennään porukalla jonka tavoitteena ei ole sarjanousu. Voi olla hallilla hiljaista ilman kikkakolmosia. Halpiskausarit on taas oma juttunsa kannattaako se koska Hokki on aina myynyt aika vakiomäärän järjettömän kalliita a-katsomon kausareita. Halpiskortit söisivät niitä varmasti.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

WLuK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Kannattaa varmasti kokeilla kausarihaastetta, jos sillä saa myytyä X-määrän kausareita hintaan Y ja sillä täyttää sen kaavailtun budjetin. Eihän siinä mitään häviä. Osa varmaan ostaa kalliimmalla sen oman paikkansa ja se on sitten pelkkää plussaa seuralle.
Kajaanin jäähallin kapasiteetti on pieni verrattuna vaikka Lappi-areenaan, joten hyviä paikkoja ei kuitenkaan riitä kaikille kausarihaasteeseen osallistuville, mutta ehkä se pistää ihmiset tulemaan aiemmin hallille ja se voi lisätä oheismyyntiä.

Jokin perhekausikorttikin voisi olla ihan toimiva idea, sillä vanhemmat + jälkeläiset saisivat tulla peleihin edullisesti. Yleisömäärää voi lisätä sillä, että lasten lukumäärää ei rajoiteta perhekausarissa. Kainuussa on aika vähälapsisia perheitä, joten ei tuossakaan paljoa takkiin tule (kai?). Nämä perheet siis istuvat aina vakiopaikoille. Ehkä tietotekniikkaa voisi hyödyntää ja ilmoittaa ennen peliä kuinka monta henkeä tulee matsiin. Ylimääräiset paikat jaetaan sitten kausarihaasteeseen osallistuville. Tämä siis vaatii jonkinlaiset digitaalinäytöt, jotka kertovat vapaat istumapaikat.

Voisikohan Jymyn tai AC Kajaanin kanssa järkkäillä jotain yhteiskausaria? Esim. ostamalla Jymyn kausarin saa Hokin kausikortista alennuksen tai pääsyn ilmaiseksi johonkin otteluun/otteluihin ja sama toisinpäin. Toki pitää huomioida kausareiden eri arvo ja suhteuttaa siihen.

Mutta tosiaan meikältä yläpeukut kausarihaasteille. Myös etäkannattajat voivat tukea seuraa edullisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Lätkä

Jäsen
Kajaanin jäähallin kapasiteetti on pieni verrattuna...
Tästä on napattava kiinni...

Vaikkakin kommentti sopisi paremmin "jäähalli-osioon", niin kommentoidaan nyt kuitenkin täällä....

Jäähallin kapasiteettia pyritään kasvattamaan tuonne 2000 katsojan paikkeille. Yhtenä uudistuksena on uusi päätykatsomo. Vanha siis tullaan purkamaan remontin yhteydessä ja uusi katsomo tulee lähtemään jyrkkänä lattialaatan tasosta kohti kattorakenteita.

Hokki-projekti on siis suuri ja haasteellinen, muttei mahdoton. Organisaatio kasvaa ja puitteet sitä myötä. Tarkoitus ei siis ole pelata maailmantappiin SS:ssa, ei todella! Ainoastaan taivas on rajana!
 
Jäähallin kapasiteettia pyritään kasvattamaan tuonne 2000 katsojan paikkeille. Yhtenä uudistuksena on uusi päätykatsomo. Vanha siis tullaan purkamaan remontin yhteydessä ja uusi katsomo tulee lähtemään jyrkkänä lattialaatan tasosta kohti kattorakenteita.

Hokki-projekti on siis suuri ja haasteellinen, muttei mahdoton. Organisaatio kasvaa ja puitteet sitä myötä. Tarkoitus ei siis ole pelata maailmantappiin SS:ssa, ei todella! Ainoastaan taivas on rajana!
Tämä olisi kyllä erinomainen asia. Pienellä uudistuksella tosiaan toisi halliin paljon uusia katsomo paikkoja ja ennen kaikkea parempia paikkoja.

Pieni kapasiteetti tosiaan rajoittaa kausarihaastetta ja Hokilla se kannattaisi tehdä joko pääty tai sivukatsomoon. Mutta tosiaan Rovaniemellä tuollainen on huomattavasti helpompi toteuttaa olosuhteiden vuoksi.

Ja itse en olisi noin negatiivinen että yleisömäärät tulee romahtamaan. Ainakin jos joukkue on mielenkiintoinen ( Seppelin yms ) ja menestyy niin yleisöä varmasti käy yhtä lailla kuin tällä kaudella. Lisäksi jos ottelu tapahtuman kehittäminen jatkuu viime kauden tapaan niin luulisi myös puskaradion kautta tulevan lisää katsojia. Tärkeintä olisi saada joka kotipeliin vähintään kelvollinen tunnelma niin sekin varmasti jo ruokkii niitä jotka käyvät satunnaisesti peleissä.

Mutulla toki väittäisin että Hokilla käy peleissä aika lailla ne samat katsojat eli varsinaista vaihtelua ei isosti tule. Tässä varmasti onkin iso haaste miten saisi esimerkiksi 3000 eri kävijän nostettua 5000 kävijään jne. ( vaikka katsojamäärät per peli pysyisikin samassa )

Hokki uloittaa muuten toimintaansa aikaisempaa enemmän tapahtumien järjestämiseen, huhtikuussa ravintola Onnelassa lätkäilta, jonka Hokki järjestää. DJ:nä toimii tapahtumassa toimii Amanda Harkimo, jokahan Amanda tietää mitä DJ tarkoittaa..
Tämä on kyllä ollut suurimpana erona vanhaan Hokkiin että seura haluaa näkyä myös pelikauden ulkopuolella ja muissa tapahtumissa. Ehdottomasti isoa peukkua näille kaikille oheis tapahtumille. Eiköhän tuostakin jokunen euro sukanvarteen jää....
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
En usko, että katsojamäärät romahtavat toisella suomisarjakaudella ihan hirveästi. Kajaanin katsomäärät olleet aika pitkään vakio, se noin 600 katsojaa plusmiinus 150-200 katsojaa. Tietenkin seura saa tehdä töitä, että katsojamäärät pysyvät tuossa ja tai jopa nousisivat. Tärkein keino saada katsojia on rakentaa kilpailukykyinen joukkue ja seuran pitää kertoa ulostulossaan, että tällä kaudella tavoitteena on suomisarjan mestaruus. Tämä on tärkeä viesti kannattajille, satunnaiskatsojille ja sidos- ja yhteistyöryhmille ja lisää tai ainakin pitää katsojamäärät "normaalissa". Kausikorttimyyntiä varmasti parantaa, jos kuluttajille kertotaan, että nyt pyritään menemään pitkälle ja joukkue on sen mukainen. Toinen millä on satunaiskatsojalle merkitystä, niin joukkueessa pitäisi olla joku tai jokunen viihdyttävä pelaaja / persoona, jota tullaan tarkemmin seuraamaan. Joukkueen pelityylissä pitäisi olla hiukan särmää, taklauksia ja rohkeaa hyökkäysvoittoista pelaamista, se on aina isonumeroisen kotivoiton jälkeen satakuntakatsojaa enemmän kuin tappioon päättyneen pelin jälkeen seuraavassa kotiottelussa. On merkittävästi mukavampaa voittaa, kuin hävitä elikkäs vanha klisee toimii katsojiinkin. Lisäksi joukkueessa tulee olla omia kasvatteja tai kainuulaislähtöisiä pelaajia, katsojat vain tykkäävät "omista' junan tuomia enemmän. Niinkuin täällä ollaan aikaisemminkin todettu, omilla ei pärjätä, vaan junantuomiakin pitää olla joukkueessa.

Hokki muuten aloittaa tällä viikolla, junnuhokin nettisivujen jäävuorotaulukon mukaan treenaamaan edustuksella tiistai - torstai kaksi kertaa päivässä, ainakin jäävuorovarausten mukaan. Listat on tehty pääsiäisviikolle saakka, käykäähän joku paikkakunnalla oleva katsomassa ketä jäällä pyörii, antaa varmaan osviittaa mahdollista jatkajista. Jäällä varmaan ne seitsemän omaa sopimuspelaajaa, intissä olevat ja joku a-juniori. Itse en ole nyt Kajaanissa.

Itse myös näkisin jonkin sortin kausarikampanjan, pitäisi varmaan laskea monta a-katsomon kausikorttia yleensä on myyty ja siitä laskea kampanjahinta, että montako pitää myydä hintaan x, että saavutetaan sama summa. Veikkaan, ettei yksityishenkilöille ihan hirveästi a-katsomon kausikortteja ole myyty. Jos a-katsomoon on myyty yksityishenkilöille 50 kausikorttia a 375e tekee se 18750e. Eli kausarikampanjaa tyyliin, jos 100 henkilöä varaa kausikortin a-katsomoon hinta on 188e, jolla rahaa tulisi 18800e. Hintoja voisi enemmänkin polkea,varauksia, vaan suhteessa pitää olla sen verran, että tulos pysyy normihintaisen kanssa +-.

Toinen millä kausikorttimyyntiä voisi parantaa olisi sisällyttää kausikortin sisään, vaikka yksi kappale b-osakkeita, mutta edelleen olen sitä mieltä, ettei suomisarjan a-katsomon kausikortti voi maksaa 375e, vaikka sillä näkee harjoitus-, runkosarja-, ylempijatkosarja-, ja plyoffottelut sekä mahdollisen karsintasarjan. Suuremmalla kausikorttimyynnillä otetaan halvempaa hintaa kiinni ottelun oheismyynnillä.
 

Lätkä

Jäsen
En usko, että katsojamäärät romahtavat toisella suomisarjakaudella ihan hirveästi. Kajaanin katsomäärät olleet aika pitkään vakio, se noin 600 katsojaa plusmiinus 150-200 Kausikorttimyyntiä voisi parantaa olisi sisällyttää kausikortin sisään, vaikka yksi kappale b-osakkeita, mutta edelleen olen sitä mieltä, ettei suomisarjan a-katsomon kausikortti voi maksaa 375e, vaikka sillä näkee harjoitus-, runkosarja-, ylempijatkosarja-, ja plyoffottelut sekä mahdollisen karsintasarjan. Suuremmalla kausikorttimyynnillä otetaan halvempaa hintaa kiinni ottelun oheismyynnillä.
En nyt kyllä ihan ymmärrä, mutta KOLMESATAASEITSEMÄNKYMMENTÄVIISI euroa. Siis 375 euroa ja sillä seurata saa koko kauden kaikki mahdolliset ja mahdottomat matsit! Onko se paljon? Ei todella!

Otampa vertaukseksi teinien(nuorten aikuisten) biletykset reilulta puolelta vuodelta. Ei taida 375 riittää siihen, että kipataan nestettä päähän ja hetken päästä lasketaan virtsana lavuaariin. Sitä ei nähdä lainkaan pahana hinta, eikä kyllä yksikään jamppa raflan tiskillä vingu alennuksia!

Tuo siis vertauksena ja pätee aivan varmasti. En vaan käsitä, miksi lähteä alekamppanjaan, joka lämmittään yhtä paljon, kuin kusasis pakkasella housuun. Eli lämmittää hetken, mutta lopputulos hirveä. Sama pätee alehintoihin. Niillä voidaan saada hetken hurma, mutta ihmisten tottuessa niihin, vaaditaan lisää alennuksia. Senkin lopputulos on katastrofi.

Itse kannatan sitä, että kausarien hinnat pidetään maximaallisen korkeana ja kertalipuissa voidaan aika-ajoin repäistä. Näin saadaan takuuvarmasti pidettyä tietynlainen pohja/linja hinnoittelussa. Jatkuvilla aleilla tulee pää vetävän käteen. Huomioden, että inflaatio esim.:nä mailojen ja muiden varusteiden, polttonesteiden ym., ym., ym. kohonneet hinnat syövät koko ajan saatua rahamäärää.

Jos aidosti halutaan tukea Hokki Kainuu Oy, niin ostetaan kausarit mahdollisimman korkeaan hintaan ja lisäksi kaikkea sälää päälle! Tiedän, jos lasketaan glory hunterit pois, niin ne vakikannattajat ostavat kausarin melkein hinnalla millä hyvänsä. Näin on käynyt joka vuosi. Kausikorttibudjetti on myyty liki joka vuosi loppuun.

Näin siis asia yrittäjän vinkkelistä katsottuna.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
En nyt kyllä ihan ymmärrä, mutta KOLMESATAASEITSEMÄNKYMMENTÄVIISI euroa. Siis 375 euroa ja sillä seurata saa koko kauden kaikki mahdolliset ja mahdottomat matsit! Onko se paljon? Ei todella!.
Ei minulle ole liikaa kausikortista, omistin kaksi korttia yksityishenkilönä, mutta moni ennen kausarin ostanut jätti hinnan takia kaupat tekemättä. Isolle massalle tuo 375e on paljoa ja siitä moni on otteluissa käytävillä maininnut.
 

Lätkä

Jäsen
Ei minulle ole liikaa kausikortista, omistin kaksi korttia yksityishenkilönä, mutta moni ennen kausarin ostanut jätti hinnan takia kaupat tekemättä. Isolle massalle tuo 375e on paljoa ja siitä moni on otteluissa käytävillä maininnut.
Lähinnä lainaus tekstistäsi oli ainoastaan aasinsilta aiheeseen. Ei siis henkilökohtaista, eikä nimiä.

Yritin vaan tuoda asian arkielämänesimerkein tajuttavaan muotoon, kuinka pieni/suuri rahamäärä 375 euroa on. Olisin toki voinut luoda ranskalaisinviivoin valtavan pitkän litanian, missä asioissa 375 euroa ei tunnu lainkaan suurelta. Mitä se totta tosiaan ei olekaan. "Halpuutus" onnaa suuryrityksiltä, mutta ei pieneltä urheiluosakeyhtiöltä.

Toki....eurokin on iso raha, jos sitä ei ole!
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Yritin vaan tuoda asian arkielämänesimerkein tajuttavaan muotoon, kuinka pieni/suuri rahamäärä 375 euroa on. Olisin toki voinut luoda ranskalaisinviivoin valtavan pitkän litanian, missä asioissa 375 euroa ei tunnu lainkaan suurelta. Mitä se totta tosiaan ei olekaan. "Halpuutus" onnaa suuryrityksiltä, mutta ei pieneltä urheiluosakeyhtiöltä. oki....eurokin on iso raha, jos sitä ei ole!
Se on monelle suomisarjasta iso raha. HC-kannattajat ne ostaa joka tapauksessa, eiköhän tuo alennukset ole suunnattu sellaisille katsojille, jotka ei muuten kausaria hankkisi. Ajattelen tämän kausarikamppajan myös niin, että halvalla yhden kauden kausarilla luodaan ja rakennetaan tulevaisuuteen kannattaja- ja katsojapohjaa. Uusia katsojia sitten seuraaville kausille, myös oheismyynti paranee, joista saa euroja, ei välttämättä montaa, mutta tarpeeksi moni kun katteeltaan hyvät kahvit ostaa, niin koko kauden aikana siitä hyvää tulosta tulee. Pelaajatkin tykkää pelata, kun on katsojia ja tunnelmaa. Se ei vaihtoautioon näy onko katsomon ukolla kallis vai halpa kausikortti, mutta ne tyhjät paikat näkyy.
 

Lätkä

Jäsen
Ajattelen tämän kausarikamppajan myös niin, että halvalla yhden kauden kausarilla luodaan ja rakennetaan tulevaisuuteen kannattaja- ja katsojapohjaa.
Hmmm...ehkä sit sellaisia uusittuun päätykatsomoon ja teatterituolien osalta, esim. 100 paikalle voisi myydä vieläkin kallimpia kausareita, joka sisältäisi jotain extraa. Loput teatterituolit, vaikkapa pariin eri kategoriaan, erilaisine "lisukkeineen". Eli mentaliteetilla "rahalla saa ja hevosella pääsee". Näin saattaisi toteutettua se toivottu "halpuutuskin". Pääasia kuitenkin, että rahaa saataisiin kerättyä max. määrä!
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Hmmm...ehkä sit sellaisia uusittuun päätykatsomoon ja teatterituolien osalta, esim. 100 paikalle voisi myydä vieläkin kallimpia kausareita, joka sisältäisi jotain extraa. Loput teatterituolit, vaikkapa pariin eri kategoriaan, erilaisine "lisukkeineen". Eli mentaliteetilla "rahalla saa ja hevosella pääsee". Näin saattaisi toteutettua se toivottu "halpuutuskin". Pääasia kuitenkin, että rahaa saataisiin kerättyä max. määrä!
Mistä muuten tuo tieto päätykatsomosta, onko faktaa? Hyvä, jos toteutuu! Itsellä on tiedossa vain seuraavat remonttikohteet: ulkovuorauksen ja katon eri tasojen saumaus, kaukalämpöverkkoon liittyminen, ilmastoinnin rakentaminen varustekoppeihin, uusi jään poistokaukalo jääkoneen alle ja käytävätilan muokkaus. Niistä on ainakin tarjoukset kysytty, päätykatsomon remontista ei tarjouskilvassa ole puhetta ollut. Saattaa hän se mennä Hokin projektinakin.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, kahden maalin Karvinen
Vielä tuohon kausikortin hintaan liittyen. Tein pari pikaista googletusta ja kävi ilmi, että muitten ss-seurojen kausikorttien hinnat majailevat 100-200 euron tietämillä. Jotkut jopa alle sadan euron. Tähän perspektiiviin laitettuna Hokin kausikortti on törkyhintainen. Kuinka paljon kausikortteja myytiin menneellä kaudella? Entä kuinka paljon enemmän saataisiin myytyä, jos hintaa pudotettaisiin vaikka 200 euroon?

Pienenä lisäyksenä, Kärppien runkosarjan ja harjoitusottelut (+ sisäänpääsy a-jun. peleihin) kattavan kausarin kulmakatsomoon saa hintaan 260e. Tästäkin perspektiivistä katsottuna 375 euron ss-kausikortti kuulostaa erittäin ylihinnoitetulta.
 
Infinite skills create miracles
Onhan tuo aika rapsakka hinta SS-sarjan kausikortista. Itse ostin Huntersin kausikortin kesäalesta 100€, syksyllä kortti olisi maksanut 125€. Itselleni tuo satasen hinta oli aika sopiva, sillä loppujen lopuksi pääsin katsomaan suurinpiirtein saman määrän pelejä kuin yksittäislipuilla olisin maksanut. Kohtuuhintainen kausikortti tuo seuralle rahaa jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua ja kasvattaa yleisömääriä sitouttamalla kausarin ostaneita. Tosin Porvoossa ei kai kovin paljon ollut kausikortin ostaneita ja eikä myöskään katsojia. Hokilla voisi tuollainen 150€ olla aika sopiva kausikortin hinta.
 
Savonlinnalaisissa yhdistyy saatanan savolaisuus ja kiero karjalaisuus.

Lätkä

Jäsen
Onhan tuo aika rapsakka hinta SS-sarjan kausikortista. Itse ostin Huntersin kausikortin kesäalesta 100€, syksyllä kortti olisi maksanut 125€. Itselleni tuo satasen hinta oli aika sopiva, sillä loppujen lopuksi pääsin katsomaan suurinpiirtein saman määrän pelejä kuin yksittäislipuilla olisin maksanut. Kohtuuhintainen kausikortti tuo seuralle rahaa jo hyvissä ajoin ennen kauden alkua ja kasvattaa yleisömääriä sitouttamalla kausarin ostaneita. Tosin Porvoossa ei kai kovin paljon ollut kausikortin ostaneita ja eikä myöskään katsojia. Hokilla voisi tuollainen 150€ olla aika sopiva kausikortin hinta.

Nooh...Hokki nyt ei ole Hunters ja tuskin tulee sitä koskaan olemaankaan. Luulempa, että joukkueiden välillä kaikki asiat ovat erilailla. Yhteistä on ainoastaan se, että pelataan jääkiekkoa. Kärppiin on myös yhtä huono vertailla. Oulussa hali on riittävän suuri, josta löytyy tilaa halppispaikoille, mutta kunnon paikat sitten maksavatkin silkin tilkkuja! Kajaanissa on pieni halli, joten saman kaltaisille halppispaikoille ei vaan ole yksinkertaisesti tilaa! Ylipäätään tuollainen vertailu on turhimmasta turhinta. Elämme markkinataloudessa, emmekä missään helvetin ent. Neukkulan kaltaisella suunnitelmataloudessa tasapäisine hintoineen! (Huom! Neukkula=Neuvostoliitto. Nuoremmat lukijat voivat lukea historiankirjoista kyseisestä maasta)
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, kahden maalin Karvinen
Siitä huolimatta tuotteen järkevällä hinnoittelulla saadaan aikaan enemmän tuottoa. Uskon että nykyinen kausikortin hinta ei ole se jolla saadaan maksimaalinen profitti hallin kapasiteettiin ja potentiaaliseen asiakaskunnan kokoon nähden.
 
Infinite skills create miracles

WLuK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Juu, kyllä tavalliselle kuluttajalle tuon parhaan kausikortin hinta on aivan liian korkea. Katsojan pitäisi sitoutua tulemaan jokaiseen matsiin ja silloinkin säästetty raha on aika pieni (vai säästääkö tuossa penniäkään?).
Pitkään Hokkia kannattaneet kyllä maksavat tuon hinnan, mutta uusien ostajien määrä on varmasti vaikeaa korkealla hinnalla ja tällä sarjatasolla.
Tavalliset kuluttajat saivat aika edullisesti kertalippuja viime kaudella, eli samaa voi olettaa myös tulevaisuudessa. Se taas johtaa siihen, että nämä tavalliset kuluttajat eivät näe järkevänä ostaa kallista kausikorttia, kun yksittäisiin kotiotteluihin pääsee edullisesti ja kaikissa kotiotteluissa ei ole "pakko" käydä.
Sitä en epäile, etteikö Hokki saisi eniten rahaa myymällä kalliita kausareita niille muutamalle sadalle, jotka sen mielellään maksaa. Kannattajapohjan kasvattamiseksi ja yleisömäärän lisäämiseksi ainakin itse miettisin edullisempia kausikortteja. Suomisarja on suhteellisen edullinen, joten nyt pitäisi yrittää hankkia niitä uusia kannattajia.
 

Lätkä

Jäsen
Hokin kannattaminen, vaiko halpuuttaminen? Siinäpä vasta kiperä kysymys...

Luulempa, että Hokin talousosaajat löytävät parhaan ratkaisun. Kohteena tuskin on glory hunterit, vaan aidosti seuraa tukevat toimijat. Niin...ja eihän kenekään ole pakko ostaa yhtikäs mitään! Kausikortit, kertaliput, fanisälä, makkarat/kahvit jne....ei niitä ole pakko ostaa! Jättäkää ostamatta, niin ei kulu yhtään euroa rahaa! Lisäksi muistakaa sanoa sama myös baaritiskillä. "En maksa tästä tuopposesta mitään...tai maximissaan olen valmis maksamaan puolet. Muutoin en osta!".
 

Knap

Jäsen
Hokin kannattaminen, vaiko halpuuttaminen? Siinäpä vasta kiperä kysymys...

Luulempa, että Hokin talousosaajat löytävät parhaan ratkaisun. Kohteena tuskin on glory hunterit, vaan aidosti seuraa tukevat toimijat.
Seuraa ei varmaan kiinosta kovin paljoa, tuleeko yksittäiseen otteluun glory hunter, vai koko kauden peleissä käynyt. Mitä veikkaat, ottaisiko Hokki ennemmin yleisöönsä 800 glory hunteria, vai 400 todellista fania? Mä veikkaan 800 glory hunteria. Jääkiekko on kuitenkin bisnestä, ja bisnekseen turha sekoittaa mitään tunteita tms mukaan. 375e kausikortti on aivan järkyttävän hintainen Suomi-sarjaan, itse en ostaisi sellaista IPKn peleihin edes, vaikka olenkin tähän mennessä melkein jokaisen IPKn Mestis-ottelun nähnyt. Ostin oman kausikorttini viime kaudella 150e muistaakseni, Mestikseen. Jossa näin luultavasti parempaa kiekkoa kuin Suomi-sarjassa.
 
KalPa, Brad Marchand #63

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Itse tuon hinnan kortista maksoin kuluvalle kaudelle. Ja olen maksanut parikymmentä vuotta joko yhden tai kaksi korttia. Ja jokaisessa pelissä olen kympistä kahteen jättänyt hallin oheismyynnille. Tälle kaudelle tein sen vielä uuden Hokin tukemiseksi mutta ensi kaudella en aio SS kausarista neljää sataa maksaa enää. Ja ymmärrän hyvin että suuri yleisö pitää kortin hintaa naurettavana, mitä se tällä sarjatasolle onkin. Ymmärrän sitä että A-katsomon korteista revitään se mitä saadaan, koska se vakiosakki on sama rahastaa niin isosti kuin suostuvat maksamaan. Alkaa vaan se vakiosakki käymään vähiin tällä menolla. Aika monta tuttua naamaa puuttui viime kaudella, sellaisiakin jotka ovat käyneet hallilla sen saman parikymmentä vuotta mitä itsekin olen.

Hankalia valintoja Hokille, mutta jotain pitäisi kehitellä että yleisöä hallille saadaan ja korteista & lipuista tulovirtaa kertyisi.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."
Suosikkijoukkue
Pyry & Tappara
Millä selittää tuo Hokin kausikortin hinta, kun muun muassa Pyryllä se on 120€, FPS:lla 150€ ja Kooveella 100€. 375€ Suomi-Sarjan kausikortista on aivan järkyttävä hinta, vaikka sillä näkisikin kaikki pudotuspelit, karsinnat ja muut. Mestiksessäkin saa halvemalla kausikortin, kuten yllä todettiin. Maksoiko Hokilla koko kauden liput 15€, niin ainakin ymmärsin Hokin kotisivuilta. Sekin on aika kova hinta Suomi-Sarja-pelistä, vaikka aivan punaviivan kohdalla paikka olisikin. 10€ on aika hyvä hinta Suomi-Sarja-pelistä ja 100-200€ sitten kausikortista. Itse en ainakaan 375€ kausikorttia Pyryn peleihin luultavasti ostaisi, vaikka olen ollut paikalla lähes kaikissa Pyryn kotiotteluissa monen vuoden ajan.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Pitää nyt selittää Hokin puolesta sen verran, että tuo 375e kausikortti oli a katsomoon. Päätykatsomoon taisi olla 79e tarjous ja tarjouksen jälkeen 99e. B- ja c-katsoloihin oli myös myynnissä paikaton kausikortti, hintaa en muista oliko tarjous noin 170e. Eli halvemmallakin kuin 375e on päässyt peleihin. Ja kalliimmallakin pääsi klubille, jossa hintaan kuului ruoka, alkoholittomat ruokajuomat, kahvi ja makkara sekä peliä sai katsoa vaihtoaitioiden yläpuolelta tai alkoholijuoman kanssa klubitiloista. Mutta muihin joukkueisiin verrattaessa kausikortti on kallis a-katsomoon.
 

Lätkä

Jäsen
Pitää nyt selittää Hokin puolesta sen verran, että tuo 375e kausikortti oli a katsomoon. Päätykatsomoon taisi olla 79e tarjous ja tarjouksen jälkeen 99e. B- ja c-katsoloihin oli myös myynnissä paikaton kausikortti, hintaa en muista oliko tarjous noin 170e. Eli halvemmallakin kuin 375e on päässyt peleihin. Ja kalliimmallakin pääsi klubille, jossa hintaan kuului ruoka, alkoholittomat ruokajuomat, kahvi ja makkara sekä peliä sai katsoa vaihtoaitioiden yläpuolelta tai alkoholijuoman kanssa klubitiloista. Mutta muihin joukkueisiin verrattaessa kausikortti on kallis a-katsomoon.
Noin se menee!

Pidän 375 euroa pilkkahintana istumapaikoista ja niistä eduista, mitä sillä saa. Tääl vaan ei eräät tunnu kertovat karvalakkilipun hintaa lainkaan, sillä "maalamalla" kaikki liput hinnaltaan 375 euroisiksi ruikutus kuulostaa paremmalta!

Tietääkseni sitä paitsi nämä kalleimmat 375 euron A-katsomon kausarit myytin loppuun ja olen varma, että se marginaalimäärä myytäisiin loppuun, vaikka hinta olisi 500 euroa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy