Kajaanin Hokki 2014–2015 – uuden alku

  • 147 503
  • 346
Jäipä ottelusta aika kaksijakoiset fiilikset. Ensinnäkin on todettava, että RoKi ei ole mikään mittari. Tai ehkä vain sillä tavalla, että Hokki on todistetusti selvästi edellä Suomi-sarjan kärkeä, joka ei toki ole mikään uutinen.

Sitten asiaan. Itse peli ei suuria tarjonnut. Peli oli aika normaalia sähellystä, kuten harjoituspelit yleensä tuppaavat olemaan. Avauspeli oli Hokkimaiseen tapaan katastrofaalista katsottavaa, omien lavat löytyivät hädin tuskin edes oman alueen pakki-pakki syötöissä. Yleisöä paikalla valitettavan vähän, vaikka mennäänkin vasta harjoituskautta.

Ihan yleisenä huomiona: Hokki pelasi kolmella sentterillä ja neljällä laituriparilla. Hokilla ei siis varsinaisesti ollut mitään pysyviä ketjukoostumuuksia missään kohtaa peliä.

Sitten muutama plussa ja miinus:

+ Humaloja. On ottanut selvästi harppauksen kohti Mestiksen eliittiä. Tulee olemaan ensi kaudella Hokin menestyksen tukipilareita. Saa ottaa talteen.
+ Kurkinen. Tiedä sitten oliko viime kaudella puutetta itseluottamuksessa, mutta on nyt pystynyt ottamaan (jo aikoja odotetun) viimeisen askeleen Mestis-tasolle. Pysyi hyvin tahdissa mukana ja täytti roolinsa hyökkäävässä ketjussa. Hienoa!
+ Sebok. On se tosiaan pelimies isolla P:llä. Harmittavasti vain taisi pelin lopussa loukata itseään, toivottavasti ei tullut mitään isompaa vammaa. Se olisi iso sääli kaikkien kannalta. Tärkeä mies Hokille.
+ Seppelin. Jalat liikkui hyvin vikkelästi ja ainakin RoKia vastaan se aiheutti vastustajalle paljon harmaita hiuksia. Olisi hyvä nelosketjun pelaaja mille tahansa Mestis-seuralle.
+ Toivo. Perusvarmaa toivomaista tekemistä.
+ Saarenpää. Sama kuin Toivo, aika perusvarmaa tekemistä. Ei vielä mitään loistavaa, mutta tuo muuten niin kokemattomattomaan joukkueeseen paljon tarvittavaa kokemusta.

+/- Lehtonen. Ei joutunut testiin missään vaiheessa. Ei mahtanut RoKin maalille mitään, mutta ei vakuuttanutkaan. Jättää ilmaan paljon kysymysmerkkejä.
+/- Näppi, Niva, Mattila ja Klemetti. Kaikilta näiltä edellä mainituilta pelaajilta nähtiin ajoittain hyviä väläytyksiä, mutta jotenkin jäin odottamaan kaikilta hieman enemmän. Katsotaan rauhassa ennen kuin vedetään mitään pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

- Heikkinen. Tuttu kaava. Vuodet vierii ja Jarkko sen kun pysyy ylivoimalla ampumassa päin 1. vastustajaa. Odotetaan taas ilmeisesti kevättä, kunnes Jakekin syttyy.
- Saukko. Kiekolliset taidot eivät vakuuta, eikä onnistunut oikein puolustuspäässäkään. Kai tuosta saadaan silti leivottua kelpo kolmosparin peruspakki.
- Mäkelä. Antoi pari pahaa hasardia, joskin paikkaisi antamalla nappisyötön Saarenpään yv-maaliin. Vähän sama juttu kuin Saukon kohdalla: kai tuosta saadaan silti leivottua kelpo kolmosparin yleispakki.
- Kellokumpu. Oma A-junnu ei pysynyt vauhdissa mukana, vaikka toisin olisi toivonut. Voinee paikata silloin tällöin loukkaantumisia, mutta kiitos ei vakituiseen kokoonpanoon.

Siinä jotakin ajatuksia pelistä. Sattuuko kellään olemaan tietoa, miksi Mikus ja Korkiakoski eivät pelanneet? Itse asiassa Korkiakoski ei ole tainnut pelata ensimmäistäkään harkkapeliä vielä tällä kaudella.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Siinä jotakin ajatuksia pelistä. Sattuuko kellään olemaan tietoa, miksi Mikus ja Korkiakoski eivät pelanneet? Itse asiassa Korkiakoski ei ole tainnut pelata ensimmäistäkään harkkapeliä vielä tällä kaudella.

Mikusista kuulin huhua, että olisi jotain pientä vammaa. Korkiakoskesta ei mitään käryä.

Pelaaja-arvioinneista aikalailla samaa mieltä. Erityisesti Sebok oli kyllä vakuuttava, mieleen jäi erityisesti tilanne, jossa mies suojasi kiekkoa hyökkäysalueen laidassa yksinään koko muun kentän vaihtaessa ja nakkasi päälle vielä aika nätin syötönkin. Lisäksi pari painavaa taklausta ja kiekollisestikin hyviä ratkaisuja. Tästä kaverista tulee olemaan vielä paljon iloa.
 
Tehdäänpä pieni vertailu viime kauden joukkueeseen. Käydään joukkue läpi pelaaja pelaajalta, ja katsotaan kuinka paljon joukkue on heikentynyt viimekautiseen verrattuna. Nopea selvennys merkeistä:

>> selvä heikennys
> heikennys
= samaa tasoa
< vahvistus
<< selvä vahvistus

Eli vasemmalla viime kauden ja oikealla tämän kauden joukkue.

Maalivahdit:
Seppänen >> Lehtonen
Tolonen < Tolonen

Mv-osasto on siis heikentynyt. Kaikki kunnia Lehtoselle, mutta Seppäsen jättämää aukkoa on vaan aika saakelin vaikea paikata. Tolppien välissä pitää loistaa joka ilta, jotta joukkue pystyy kamppailemaan voitoista. Harjoituskauden esitykset eivät ole vielä vakuuttaneet. Toivottavasti Tolonen on kehittynyt viime kaudesta, niin ei Lehtosen tarvitsisi aivan kaikkia pelejä urakoida.

Puolustajat:
Heikkinen = Heikkinen
Hyvärinen = Hyvärinen
Pälve < Pälve
Määttä < Määttä

Unterweger = Mattila
Makkonen > Saukko
Leinonen = Mäkelä
Santanen > ????
Vizvary >> ????

Näyttäisi siltä että taso heikkenee hieman, mutta ei loppupeleissä kovin radikaalisti. Jatkajista Heikkinen-Hyvärinen kaksikko pitänee viime kauden tasonsa ja Pälve-Määttä kaksikko toivon mukaan parantaa viime kaudesta. Hyvärinen toki oli yli puolet viime kaudesta sivussa ja siinä mielessä hän voisi mennä Santasen paikkaajana.

Mattila on esittänyt harjoituspeleissä varsin kelpo otteita, joten hän pystynee ottamaan kevyesti Unterwegerin jättämät saappaat. Makkonen ja Leinonen tuskin pelaavat missään ensi kaudella (korjatkaa jos olen väärässä). Pelityylin kannalta Saukko ja Mäkelä lienevät näille pelaajille lähimmät paikkaajat.

Santaselle ja Vizvarylle ei ole vielä löytynyt paikkaajia ja tästä kaksikosta etenkin Vizvaryn lähtö(?) kirpaisee kovasti. Paikkaajia tosin ei tarvita kuin yksi, sillä en näe Hokin kaltaiselle seuralle tarvetta pitää rosterissa 9 puolustajaa.

Keskushyökkääjät:
Humaloja < Humaloja
Pyykkönen < Pyykkönen

Virtala >> ???
Da Costa >> Sebok
Karppinen > ???

Tämä osasto tulee heikentymään 100% varmuudella. Virtalaa ei tule korvaamaan kukaan. Ei kukaan. Sebok on loistava pelimies, mutta ei silti pysty ottamaan Da Costan saappaita.

Jatkajista Humaloja ja Pyykkönen ovat kehittyneet viime kaudesta, joten saatiin edes jotain positiivista tälle osastolle. Karppiselle tuskin tullaan hankkimaan korvaajaa, sillä Pyykkönen nousee nelossentteriksi. Lisäksi Korkiakoski voi pelata myös keskellä.

Laitahyökkääjät:
Toivo = Toivo
Kurkinen << Kurkinen
Klemetti < Klemetti

Guttig > Mikus
Niskakangas < Saarenpää
Hiltunen = Näppi
Rajala = Niva
Pitkänen > Korkiakoski
Koivisto > Seppelin
A. Heikkinen >> ???
Fofanov = ???

Myös laitahyökkäjäosasto on heikentynyt. Jatkajista Toivo jatkanee samalla tasolla ja junnukaksikko Kurkinen-Klemetti on mennyt eteenpäin viime kaudesta.

Kärkimiehistä Mikusin on lähtökohtaisesti vaikea peitota Guttigia, Saarenpää sen sijaan on parempi kuin Niskakangas. Näppi ja Niva pystynevät täyttämään Hiltusen ja Rajalan saappaat. Korkiakoski ja Seppelin taas tuskin pystyvät yltämään Pitkäsen ja Koiviston tasolle. Heikkiselle ja Fofanoville ei ole löytynyt korvaajia, Heikkistä on vaikea korvata.

Valmennus:
Mattila >> Laukkanen
Kuusivuori = Turunen, Moilanen

Tähän mennään ihan sillä perustelulla, että Mattilalle viime kausi oli 3. Hokissa kun taas Laukkaselle tuleva kausi on 1. Hokissa. Myös aiempi valmennushistoria kääntää vaakakuppia Mattilalle. Muun valmennuksen kohdalla menen sillä ajatuksella, että määrä korvaa laadun.

Sikäli tämä vertailu on hieman epäreilu, sillä viime kauden joukkueesta moni pelaaja tulee saamaan tällä kaudella isompaa roolia (Humaloja, Pälve, Kurkinen etc). Esimerkiksi Humaloja tulee ottamaan Da Costan saappaat kakkossentterinä ja Sebok taasen ottaa Humalojan paikan kolmosen keskellä. Pyykkönen siirtyy laidasta keskelle ja ottaa Karppisen pelipaikan nelossentterinä.

Mutta all in all, tämän kauden joukkue on selvästi viimekautista heikompi. Tämä oli toki tiedossa ja viime keväänä, että samanlaista joukkuetta ei tulla saamaan kasaan. Toisaalta koko Mestiksen taso on menossa alaspäin, joten Hokki kulkee tässä ihan "trendin mukana".
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Patrik Machac Hokin testiin

Nuori tshekkisentteri Patrik Machac Hokin testiin. 20-vuotias Machac on pelannut kaksi kautta OHL:ssä hyvillä tehoilla (129 peliä, 16+46) ja viime kausi sujui Kladnossa Tshekin Extraliigassa. Tshekin nuorten maajoukkueista löytyy myös kokemusta. Oli muutama vuosi sitten käsittääkseni aika kova lupaus Tshekissä, mutta on jäänyt lopulta ilman NHL-varausta. Oli kuitenkin hyvä U18 kisoissa 2012, joiden matseja tuli katsottua streamiltä. Taitava, hyvä kiekon kanssa ja pelisilmää löytyy. Miinuksena, että on hieman pienikokoinen. Machac oli kuitenkin ihan hyvä kahden suunnan pelaaja.

Testi kestää siis 5.9. asti.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Machacin tasoa arvioitaessa vertailukohdaksi käynee viime kaudella Jokipojissa tehot 14+14 tehnyt Jakub Sramek. Machac on tehnyt hiukan enemmän pojoja niin Tsekin junnusarjoissa kuin junnumaajoukkueissakin. Kun on vielä tuo koeaika, niin erittäin hyvä haku.
 
Machac haiskahtaa vähän toivotaan-toivotaan haulta. Sinällään kuitenkin peukkua sille, että sopimuksessa on try-out. Jos kaveri on "ihan Pance", niin ei muuta takaisin kotimaahan ja uutta sentteriä hakuun. Ja toivon todellakin, että Laukkanen ja kumppanit eivät tyytyisi tässä tapauksessa mihinkään keskinkertaiseen suorittajaan.

Jos Hokki nyt tekisi sopimuksen Machacin kanssa, niin sarja-avauksessa Hokki pelaisi todennäköisesti seuraavalla sentterinelikolla:
- Patrik Machac (20v)
- Miska Humaloja (23v)
- Balazs Sebok (19v)
- Samu Pyykkönen (20v)

Eli sentterinelikon keski-ikä olisi 20,5 vuotta. Tähän voidaan lisätä mahdollisesti (ja toivottavasti) Sakari Manninen 22v. Ikä toki on vain numeroita, mutta aika kokemattomalla sentterinelikolla Hokki on sarjaan lähdössä. Esimerkiksi viime kaudella Hokki pelasi sentterinelikolla Virtala (nyt 31v)-Da Costa (28v)-Karppinen (28v)-Humaloja (23v).

Lehdessä taisi Machacin sopimuksen yhteydessä lukea, että Hokki hakee vielä yhtä pakkia ja yhtä hyökkääjää. Kärppien kanssa tilannetta katsotaan uudelleen elo-syyskuun vaihteessa. Ja mitä Manniseen tulee, niin aika vahvasti haisee siltä, että Manniselle ei ole luvassa paikkaa pelaavassa kokoonpanossa, ainakaan säännöllisesti. Ainakin Puljujärvi ja Aho ovat ovat käsittääkseni pelanneet harjoitusotteluissa sen verran vahvasti, että ovat ajamassa Mannisesta ohi. Eli Manninen lienee niitä todennäköisempiä Oulusta Kajaaniin suuntaajia.

Ilman uusia Kärppä-apuja, kokoonpano näyttää terveenä tältä:

Mikus - Machac - Toivo
Näppi - Humaloja - Saarenpää
Kurkinen - Sebok - Korkiakoski
Seppelin - Pyykkönen - Niva
+ Klemetti

Mattila - Hyvärinen
Heikkinen - Saukko
Pälve - Mäkelä
Määttä

Lehtonen - Tolonen

Ja vastaavasti Kärppien 1+1 avuilla kokoonpano olisi jotakuinkin seuraava:

Mikus - Machac - Toivo
Manninen - Humaloja - Saarenpää
Näppi - Sebok - Korkiakoski
Seppelin - Pyykkönen - Niva
+ Kurkinen, Klemetti

Mattila - Hyvärinen
Heikkinen - Nutivaara
Pälve - Saukko
Mäkelä (+Määttä)

Lehtonen - Tolonen
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Tuli tuosta Hockin mainitsemasta Nutivaarasta mieleen, että Kärppien harjoituspelin yhteydessä kauden alussa Marjamäki kertoi miehen kokoonpanosta poissaolon syyksi asepalveluksen suorittamisen. Onko Kajaanissa intin harmaissa? Vai jossakin muualla?
 
Facebookissa näkyi olevan alkukauden harkkapelien pistepörssi. Kopsaan sen tähän:

Miska Humaloja 2+3, (4)
Risto Mattila 0+4, (4)
Niklas Näppi 2+1, (4)
Balazs Sebok 1+2, (3)
Antti Kurkinen 1+2, (4)
Riku Toivo 1+2, (4)
Christoffer Seppelin 1+2, (4)
Niko Saarenpää 2+0, (4)
Janne Niva 2+0, (4)
Janne Pälve 1+1, (4)
Aleksi Mäkelä 0+2, (3)
Samu Pyykkönen 0+2, (4)
Ville Saukko 1+0, (4)
Lauri Kellokumpu 0+1, (2)
Heikki Klemetti 0+0, (4)
Ville Hyvärinen 0+0, (4)
Ville Määttä 0+0, (4)
Jarkko Heikkinen 0+0, (3)
Patrik Machac 0+0, (1)
Tomas Mikus 0+0, (1)
Joonatan Tuikkanen 0+0, (1)

Tuomas Tolonen 46/49 = 93,88% (2)
Antti Lehtonen 33/37 = 89,19% (2)

Ainakin Humaloja näyttäisi olevan tekemässä läpimurtoa, mistä täällä on aiemminkin puhuttu. Myös Kurkisen ja Mattilan tehot näyttävät lupaavilta. Toki noista nyt ei kannata tehdä vielä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, sillä joukossa on kaksi RoKi-peliä, joita ei voi pitää minkäänlaisena mittarina.

Lehtosen prosenteista en vetäisi vielä paljoa johtopäätöksiä, sillä takana on kaksi peliä ja joista toisessa (RoKi) pelissä häntä ei edes testattu kunnolla. Tolosen prosentit toki näyttävät lupaavalta, mutta katsotaan nyt vielä pari peliä ennen kuin päätelleen mitään.

Se mistä puhuin jo joku aika sitten, että Hokki tulee taas painimaan tällä kaudella maalinteko-ongelmien kanssa, pitänee paikkansa. JYP-Akatemiaa ja SaPKoa vastaan on syntynyt 120 minuuttiin kaksi maalia. Harjoituspelien maaleista 12/14 on siis tullut RoKia vastaan. Tuollaisilla 1-2 maalin määrillä ei voiteta pelejä säännöllisesti. Kuten sanottua niin ei vedetä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta ei tuo nyt kovin lupaavalta näytä.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Samaa mieltä siitä, että tällä hetkellä ei hyvältä näytä. Harkkapelit Mestiksen alakastin joukkueita vastaan onnettomia, kaksi voittoa SS-RoKista ei hurraa huutoja herätä.

Toki jengi on aivan sekaisin kun se on keräilty kesän aikana kasaan sieltä ja täältä. Eli alkukaudesta on varmasti vaikeaa ennen kuin porukka hitsautuu joukkueeksi. Miten kauan siinä kestää ja miten hyvin se onnistuu, on aika iso juttu. Syksyllä ei pidä antaa liikaa kaulaa jos meinaa keväällä olla vielä mukana sarjan paremmassa puoliskossa. Tässä se Laukkasen näytön paikka nyt on. Saa nähdä...

Tosin kun pudota ei voi eikä mitään isompaa voittaakaan niin mitäpä sillä on väliä monentenako sarjassa on kun runkosarja päättyy. Pysyypähän talous kunnossa kun ei kasata mitään niminippua. Ensimmäistä kertaa ikinä on vähän hällä väliä fiilis siitä että kausi alkaa. Onneksi A on esiintynyt yllättävän pirteästi harkkapeleissään, niillä vissiin on jotain panostakin tulevalla kaudella?
 
Aika heikolta näyttää vielä. Asplöveniltä turpaan 4-0 ja realistiset maalintekopaikat aika nollissa. Toki Asplöven on Allsvenskan jengi, joten siinä mielessä tappio on ihan ymmärrettävä.

Kuitenkin Hokki on tehnyt vain 2 pelitilannemaalia kolmeen otteluun (JYP-Akat, SaPKo, Asplöven), jos siis jätetään nuo RoKi-pelit huomioimatta. Enemmän ja enemmän maalinteko-ongelmilta tämä haisee. Runkosarjan alkuun on vain reilut 1,5 viikkoa ja harkkapelejäkin on jäljellä enää yksi ennen sarjan alkua. Jottain tarttis tehdä.

Pelaajista sairastuvalla ovat Korkiakoski ja Sebok. Viimeksi mainittu taitaa olla mukana harjoituksissa jo ensi viikolla, Korkiakoskesta ei ole mitään tietoa. Mahdollisia Kärppä-lainoja saatetaan myös nähdään Kajaanissa jo ensi viikolla, sikäli mikäli Hokki ja Kärpät katsovat tilannetta uudelleen tämän kuun vaihteessa, kuten suunnitelmana oli.

Siinä mielessä on aika hauskaa, että lähes kaikkien arvioissa täällä Hokki on rankattu sijalle 4. KooKoo, Jukurit ja TuTo muodostavat kärkikolmikon ja sen jälkeen Hokki on neljäntenä lähes poikkeuksetta. Eikä siinä, onhan Laukkasella käsissä Mestis-tasolle ihan kelpo nippu. Nyt tuosta porukasta vain pitäisi saada kaikki potentiaali ulos. Ja jos siinä Laukkanen onnistuu siinä, niin miksei Hokki voisi juhlia mitalia tulevana keväänä. Finaalipaikka on tuolla materiaalilla liikaa pyydetty.

All in all, ei vielä hätäillä. Uusi valmentaja, uusi pelitapa, uusi joukkue. Tuolla yhdistelmällä ei voida vielä olettaa, että joukkue olisi loistavassa iskussa heti syksyllä. Toisaalta kuten kumikiekko sanoi, niin ei Hokin kannata antaa liikaa tasoitusta muille syksyllä, sillä mitalipeleihin aikoakseen olisi parasta välttää sijat 6-8.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Onko kukaan käynyt katsomassa treenejä, miltä homma näyttää?
Muutamia treenejä on tullut nähtyä osittain sivusilmällä, ja mielestäni ovat olleet todella reipasvauhtisia. Toissaviikolla keskityttiin aika paljon lähtöihin ja karvauspeliin, eilen puolestaan ihan puolustukseen ja merkkaukseen 5-5-pelissä. Fyysisesti joukkueen ilme on mielestäni tosiaankin hyvä.
 
Ok, huomenna mielenkiintoinen treenipeli. Toivottavasti paketti alkaa olla kasassa.

Mielenkiintoinen peli on tosiaan luvassa monella tapaa. Ensinnäkin kokonaisuuden kannalta olisi tärkeää saada peli kulkemaan viimeisellä mahdollisella hetkellä ennen sarja-avausta. Pelillisesti Hokki on ollut toistaiseksi heikko, nyt pitää petrata. Ainakin kotiottelussa RoKia vastaan Hokilla oli ajoittain pahoja vaikeuksia oman pään lähdöissä, toivottavasti pahimmat ongelmat tällä sektorilla olisi selätetty. Eikä muutama tehty maalikaan olisi huono suoritus.

Toisekseen on mielenkiintoista nähdä millaiseen tulokseen Laukkanen ja seurajohto päätyvät Machacin suhteen. Huomenna on siis Machacin testijakson viimeinen ottelu ja tällä hetkellä kaveri on vetänyt kaksi peliä kiikareilla. Tietysti on vaikea sanoa miten Machac on onnistunut pelien sisällä, mutta tehosaldoa tuijottamalla voisi sanoa että olisihan tuo try-out voinut paremminkin sujua.

Odotan kuitenkin Laukkaselta ja kumppaneilta tämän asian suhteen suoraselkäisyyttä. Nyt puhutaan kuitenkin ykkössentterin statuksella liikkuvasta pelaajasta, joten pienellä pelaajabudjetilla ei ole varaa kovin isoihin virhearvioihin. Jos täyttä varmuutta ei saada niin mieluummin sitten jatketaan try-outia syyskuun loppuun ja katsotaan asiaa uudelleen.

Jos Hokki nyt päätyy tekemään sopimuksen Machacin kanssa, olisi joukkueessa siinä tapauksessa kolme varsin tasavahvaa sentteriä. Käytännössä ykkösketjun voisi rakentaa kenen tahansa em kolmikon (Machac-Humaloja-Sebok) ympärille. Oikeastaan on aika mielenkiintoista nähdä miten Laukkanen lopulta rakentaa ketjut, laitetaanko kaikki munat samaan koriin vai ripotellaanko avainpelaajia useampaan eri ketjuun.

Toisaalta jos asiaa aletaan pohtimaan syvällisesti, niin periaatteessa voisi ajatella Humalojan olevan ensi kaudella Hokin ykkössentteri, ainakin peliajallisesti. Humaloja tulee saamaan paljon peliaikaa tasakentällisin, ylivoimalla ja ennen kaikkea alivoimalla. Machac (179/80) tuskin on mikään alivoimapelin expertti, joten Humaloja saa/joutuu pelaamaan paljon alivoimavaihtoja.

Toivottavasti Hokki pääsee pelaamaan huomenna parhaalla mahdollisella kokoonpanolla Sebokia ja Korkiakoskea myöten, jotta nähdään joukkueen todellinen iskukyky. Yksittäisistä pelaajista odotan Machacin ohella paljon myös Mikusilta ja pelaavalta maalivahdilta, kumpi ikinä se sitten onkaan.
 
Hokilla tänään ykkösen sentterinä #8, Sakari Manninen. Ykkösparissa puolustaa Markus Nutivaara. Melko kovia vahvistuksia, jos pelaavat täällä enemmänkin kuin tämän pelin.

Kovia pelureita olisivat molemmat, mutta Hokin facebook-sivujen ovat Kajaanissa vain yhden ottelun ajan. Joten mene ja tiedä.

Lisäksi kokoonpanosta löytyy oma kasvatti Eemeli Sormunen, joka on yhden ottelun try-outilla. Tuskin Sormunen mikään sateentekijä on, kun ei kerta saanut sopimusta edes KeuPa HT:seen (ja viime kaudellakin 19 otteluun Suomi-sarjassa vain tehot 0+4).

Mielenkiintoinen ilta kuitenkin luvassa.
 
Machac ei siis jatka. Ja hyvä niin. Kolmessa pelissä tehot kiikareilla ja ei erottunut kentällä mitenkään edukseen. Muutama oivallinen passi ketjukavereille, siinä kaikki. Hyvä että Hokki ei tähän arpaan tarttunut, nyt vaan uutta ykkössentteriä hakuun.

Pelillisesti tämä oli ehdottomasti parasta Hokkia harjoituskaudella. Ei vielä valmista peliä, mutta suuri harppaus verrattuna edellisiin otteluihin. Hokki pystyi luomaan tasaisesti maalipaikkoja ja kahdessa ensimmäisessä erässä Hokilla oli myös huonoa tuuria. Toki Asplöven oli hallitsevampi osapuoli.

Tulos nyt oli hieman epäreilu vieraita kohtaan, olivat kuitenkin tasakentällisin selkeästi parempia mutta sotkivat oman pelinsä jäähyihin. Se antoi myös Hokille mahdollisuuden rimpuilla pelissä mukana ja 3. erässä nousta rinnalle ja lopulta ohi.

Sitten muutamat plussat ja miinukset:
+ Saarenpää. Kolme maalia ja ratkaisu rankkareissa. Ei tuon enempää voi enää vaatia. Toivotaan samoja otteita nähdään myös sarjapeleissä.
+ Manninen. On se vaan kova pelimies Mestikseen. Tänään taisi tulla tehot 0+2, pyöritti hyvin peliä ja väläytteli muutaman kerran jalkakyniäkin. Kelpaisi lainamieheksikin enemmän kuin hyvin.
+ Nutivaara. Pelasi varmaa peliä, kiekon kanssa viisaita ratkaisuja. Pätee sama kuin Manniseen, kelpaisi lainalle enemmän kuin hyvin.
+ Mattila. Pelirohkea kiekollinen puolustaja. Välillä tulee epäonnistumisia, mutta pääosin pelaa hyvin ja antaa viisaan ensimmäisen syötön. Viivamiehenä ainakin Jakea parempi (toki siihen ei paljoa vaadita).

+/- Seppelin. Jalat käy todella vikkelästi ja antaa silloin tällöin hyviä niittejä. Kiekko kuitenkin polttelee lavassa ja järki ei tahdo pysyä vauhdissa mukana. Uusi paranneltu versio Fofasta. Pointsit rankkariosumasta.
+/- Mikus. En oikein saanut kunnon otetta kaverista. Luistelu hieman kulmikasta, joskin liuku on varsin hyvä. Liikuttaa kiekkoa nopeasti, mutta ei oikein löytänyt ketjukavereita. Potentiaalia kuitenkin on.
+/- Näppi. Väläytteli taas muutaman kerran pelin alussa, mutta loppupuoliskolla ei juurikaan erottanut massasta. Ihan lupauksia herättävä esitys kuitenkin.
+/- Kurkinen. Näen pelissä paljon positiivista, kärsi tänään hieman ketjukavereista, jotka eivät olleet älyllisesti samalla tasolla

- Tolonen (pelasi siis maalissa ennakkotiedoista poiketen). Ei tuohon esitykseen voi olla tyytyväinen. Kahteen ensimmäiseen maaliin annetaan synninpäästö, mutta kaksi viimeistä olisi pitänyt ottaa kiinni. Taso ailahtelee liian rajusti pelin sisällä, vaatii siis otteisiin tasaisuutta. Lähtisin valmentajana peluuttamaan jääräpäisesti Lehtosta, Toloselle peli sieltä täältä. Tolonen ei ole (ainakaan vielä) voittava maalivahti. Toki plussapisteet rankkariskaban torjunnoista.
- Sormunen. Ei kyllä erottunut kentällä. Näköjään Laukkanen tykkäsi, eikä siinä, ihan kelvollinen mies paikkaamaan loukkaantumisia ja hyvä jos jaksaa painaa jugurttipalkalla kauden läpi.

Lisäksi tuonne miinuksiin olisi mennyt Machac, mutta hänen kohtalonsa selvisi, joten se siitä ja uutta matoa koukkuun.

Ihan positiivinen maku jäi tästä matsista. Eteenpäin on menty ja usko Laukkaseen kasvoi ainakin muutamalla napsulla. Hyvä tästä vielä tulee.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Noniin, Kärpistä Antti Kalapudas ja Sakari Manninen, sekä HPK:sta Santeri Vuoti Hokkiin lainasoppareilla. Mannisella kyseessä kahden ottelun stintti, muilla pitempi laina. Ihan tervetulleita vahvistuksia hyökkäyskalustoon, kun Machac ei sopimusta saanut ja Sebok ilmeisesti klesana.
 
Kausi alkoi 2-4 voitolla SaPKosta. Nuorelle joukkueelle varmasti tärkeä voitto heti alkuun, että homma lähtee pyörimään oikeaan suuntaan.

Manniselta perusvarma suoritus 1+2, myös Kalapudas pääsi komeasti pisteiden makuun. Olisi hyvä saada molemmat jäämään Kajaaniin pidemmäksi aikaa. Etenkin Manninen on erinomainen pelaaja tähän sarjaan, pelillisesti paikkaisi paljon Virtalan jättämästä aukosta.

Tästä on hyvä jatkaa kohti perjantaita.
 

Kolaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
PPS, Hokki
Jahas, kausi käyntiin melkoisella Talvisalon ihmeellä, ainakin statsien perusteella. Onko kellään tietoa Hokin taustakuvioista, kuka valittiin uudeksi puheenjohtajaksi? Joko harjoitushalli on rakenteilla? Perjantaina sitten Guttig kehissä.
 
Jahas, kausi käyntiin melkoisella Talvisalon ihmeellä, ainakin statsien perusteella. Onko kellään tietoa Hokin taustakuvioista, kuka valittiin uudeksi puheenjohtajaksi? Joko harjoitushalli on rakenteilla? Perjantaina sitten Guttig kehissä.

Harjoitushalli nyt ei ainakaan ole rakenteilla, lieneeköhän enää edes suunnitteillakaan? Olen kyllä jo tuudittautunut siihen, että uutta hallia ei Kajaaniin nousee seuraavan 50 vuoden aikana.

Nokkaan tuli Jukureilta 3-4. Kyllä siinä taas aihioita oli, mutta hieman vajaaksi se jäi. Kahdessa ekassa erässä Hokki oli hyvin mukana ja siinä se peli olisi pitänyt tappaa. Kolmas erä oli sitten aivan täysin Jukureiden.

Muutamilla ranskalaisilla:
+ Manninen. Aivan jäätävä esitys. Taas 1+2 ja ehdottomasti Hokin paras pelaaja. Etenkin se Mattilan tasoitusmaalia edeltänyt harhautus oli hieno ja nerokas. Hieno oli myös Mannisen itse tekemä maali. Eikä väheksyä sovi 1-0 maaliin johtanutta oivallusta. Toivottavasti Hokki saa miehen pysymään Kajaanissa, on nimittäin sen verran kova pelimies tähän sarjaan että huhhuh.
+ Mikus. Kyllä siinäkin on hyvä pelimies. Sopii hyvin tuohon Mannisen ketjuun, oli tänään paikkoja tehdä useampiakin maaleja.
+ Mattila. Fiksu pelaaja kiekon kanssa. Tekee paljon hyviä ratkaisuja ja sopii hyvin tuohon Hokin ykkösylivoimaan.
+ Nutivaara. Aika lailla samat kommentit kuin Mattilan kohdalla. Kolautti myös kerran tolppaan. On hyvä pelaaja Mestikseen, hyvä että saatiin Kajaaniin pidemmäksi aikaa.
+ Seppelin. Energinen pelaaja. Jalat liikkuu hyvin ja aiheuttaa sillä vastustajan pakeille päänvaivaa. Toistan itseäni, mutta paranneltu versio Fofanovista.

+/- Vuoti. Ei jäänyt mielipidettä herrasta, kun joutui istumaan pitkät pätkät vaihtopenkillä.
+/- Kalapudas. Ei oikein jäänyt hänestäkään kunnon mielipidettä. Pelin alussa kiekko poltteli muutaman otteeseen, mutta paransi pelin edetessä. Ihan kelvollinen pelaaja kuitenkin Mestikseen.

- Pyykkönen. Häviää lähes kaikki aloitukset. Kiekon kanssa ei juurikaan fiksuja ratkaisuja, normaalisti luistelee kiekon kanssa yli punaviivan jonka jälkeen heitto päätyyn ja perään.
- Toivo. Pyörähtää nyt jo pakkasen puolelle. Ei nyt varsinaisesti pelaa huonosti, mutta odotusarvo on korkeammalla. Ketjukaverit ovat toki hieman eri luokkaa kuin edellisvuosina (Virtala). Suti tänään myös kerran varmasta tyhjästä maalista tolppaan.
- Lehtonen. Kyllä tämäkin kääntyy pakkasen puolelle. Pelasi ajoittain hyvin, mutta kyllähän Jukureiden toinen maali olisi pitänyt saada kiinni. Myös neljäs näytti helpolta, vaikkakin otti kimmokkeen maalin edessä. Ja käytännössä mihin peli ratkesi, niin Lehtonen veti kiekon katsomoon --> Jukurit kahden miehen ylivoimalle --> kaksi maalia Jukureille.
- Saukko. Hidas ja kädetön. Lisäksi ottaa paljon jäähyjä. Nyt on ottanut kahteen peliin 4 jäähyjä, joka on auttamatta aivan liikaa. Hohhoijaa.

Sellasta. Ensi viikolla jatkuu, sinne voi lähteä kuitenkin ihan positiivisin mielin. Ei tuo nyt ihan mikään katastrofi ollut.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Samaa peliä ollaan Hockin kanssa katsottu. Mielestäni viisikkopeli on kunnossa ja muutenkin peli näyttää valmiilta, parannettavaa maalivahtipelissä sekä eilisen perusteella maalipaikoille pääsemisessä (viimeinen erä). Mutta parempaa peliä joukkue pelaa, kuin oletin tällä joukkueella tässä vaiheessa kautta pelattavan. Parista pelaajasta omat havaintoni, Vuoti näkymätön odotin enemmän sen Laukkasen Hokin sivuilla antaman haastattelun perusteella. Toki kärsi ketjukavereista, Sormusen kosketukset kiekkoon voidaan laskea yhden käden sormilla. Pyykkönen pelaa sitä peliä, mihin kykenee eli pitää kiekkoa ja painaa sen kulmiin. Enempää en häneltä vaadi, pelaa aikaa ykkös-kakkoskentille. Nyt kun saataisiin pisteet pois "päävastustajilta" ja "ennakkoon heikoimmilta", kaikki pisteet mitä Kookoolta, Tutolta ja Jukureilta saisi olisi plussaa.
 
Väite: jos Manninen ja Nutivaara olisivat olleet kokoonpanossa Hokki olisi voittanut tai ainakin taistellut viimeiseen asti voitosta.

Kärjistys, kyllä, mutta aika pitkälti Hokki on ollut alkukaudella Mannisen ykkösnyrkin varassa. Tänään hyökkäyspelaaminen oli umpisurkeaa. Käytännössä ainoat maalitilanteet Hokki sai ylivoimalla.

JYP-Akat oli toki hyvä, mutta ei tuossa Hokin pelaamisessakaan ollut kehuttavaa. Etenkin ne typerät joukkuerangaistukset vääristä vaihdoista ja vielä kolme kertaa! Aivan anteeksiantamatonta.

Vielä muutama ranskis pelaajista:
+ Vuoti. Ihan vain sillä nostin Vuoti tähän, että olihan sitä jonkun päästävä plussallekin. Ihan pirteää tekemistä nyt kun pääsi pelaamaan.

+/- Kalapudas. Luistelee isoksi kaveriksi varsin liukkaasti. Pelinluku kuitenkin varsin heikkoa, oli liian monta kertaa pelissä väärällä puolella ja vastustaja pääsi karkaamaan ylivoimahyökkäykseen.
+/- Klemetti. Muutama väläytys, mutta on edelleen todella pehmeä kaksinkamppailuissa. Punttisalille.

- Mikus. Laiskaa tekemistä. Näpräili kiekkoa niin kauan että menetti sen. Taisi Mannisen lähtö ketjusta sekoittaa pasmat aika pahasti. Lopussa vielä kruununa oma maali. Varmasti huonoin peli hänen Hokkiuralla.
- Pyykkönen. Ei nyt varsinaisesti pelannut huonosti, mutta paikka hyökkäävässä ketjussa on täysin väärä. Peliäly ei riitä nelosketjua ylemmäs.

Siitä sitten etiäpäin. Paljon jää petrattavaa. Mannista se hyökkäyspää kovasti huutaa. Kenelläkään mitään tietoa milloin Sebok ja Korkiakoski palaavat ruotuun?
 

Puukäsi#23

Jäsen
Suosikkijoukkue
HABS, Kärpät
- Pyykkönen. Ei nyt varsinaisesti pelannut huonosti, mutta paikka hyökkäävässä ketjussa on täysin väärä. Peliäly ei riitä nelosketjua ylemmäs.

Kiitos Hocki jälleen analyysistä, hyvä että täällä Hokin palstalla joku pistää itseään likoon. Pikkuisen särähti kuitenkin toi kommentti, että nelosketjussa ei tarvitsisi niin paljon peliälyä, kun kärkiketjuissa. Jos sinulla ei ole peliälyä, et voi pelata vastustajan parhaita vastaan. Hyökkäystaidot voi kyllä olla huonommat, mutta ei peliäly...
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Kyllähän tuo Hokin pelaaminen menestyksellisesti vaatisi kärkisentterin tasoa Manninen. Jyp A pelissä Hokki oli joutunut sotkemaan kentällisiä edellistä, niin tämähän näkyi runsaina harhasyöttöinä ja huonolaatuisina syöttöinä kaverille. Tästä seurauksena ei päästy maalintekopaikkoihin, toki Jyp A pelasi hyvin suojaisi ja ohjasi pelin pois parhaalta maalintekosektorilta. Mikus on kyllä välillä näkymätön ja Pälve tekee sen kahdesta kolmeen isoa mokaa per peli (ainakin kaikissa, joissa olen ollut paikan päällä). Muut melkolailla mielestäni pelanneet tasollaan. Näyttää vaan, siltä että lainapelaajat Manninen ja Nutivaara onnistuneet kärpissä, saa nähdä tulevatko Kajaaniin vielä, jotain väsynyttä Niemelää ei jaksaisi katsoa, Nutivaara energisempi ja potentiaalisempi tekemään pisteitä mestiksessä.
 
Pikkuisen särähti kuitenkin toi kommentti, että nelosketjussa ei tarvitsisi niin paljon peliälyä, kun kärkiketjuissa. Jos sinulla ei ole peliälyä, et voi pelata vastustajan parhaita vastaan. Hyökkäystaidot voi kyllä olla huonommat, mutta ei peliäly...

Nelosketjussa ei tarvitse peliälyä siinä määrin missä kärkikentissä, jossa pelaaja on ainakin jossain määrin vastuussa tuloksenteosta. Hokin nelosketju ei sitä paitsi pelaa vastustajan parhaita vastaan säännöllisesti, vaan nelosketju pelaa tasakentällisin aina sitä vastaan kuka sattuu vastustajalla olemaan kentällä. Eikä nelosketju pelaa pelissä kuin sen alle 10 minuuttia, tarkoituksena on antaa kärkipelaajille lepoaikaa ja pelata nolla nollaa.

Allekirjoitan tuon kahvakiekon kommentin. Pahasti on ollut Hokki alkukaudella Mannisen (ja Nutivaaran) varassa. Ja näyttää siltä, että tämä kaksikko on tuskin ensi viikolla tulossa takaisin. Molemmat pääsivät kuitenkin heti pisteille Oulussa. Ja myös samaa mieltä siitä, että ei mitään niemelöitä tänne, mielummin sitten annetaan Määtälle ja Mäkelälle isompaa tonttia. Mennään niillä ketä on, annetaan vaan kurkisille ja pyykkösille sitten tontti vaikka ykkösketjussa. Pelamalla ne junnut kehittyy.

Mikähän mahtaa olla Ville Leskisen tilanne Oulussa? Ainakaan ei ole tällä kaudella pelannut yhtään ottelua. Onko sitten loukkaantuneena vai eikö vain mahdu Kärppien kokoonpanoon? Siinä voisi olla Hokille vähän pidempiaikainen laina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös