daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Samaa mieltä kerrankin Hockin kanssa, maalivahtien pelistä, mutta yksityis kohtiin en mene, hyvin on "papu" saanut porukat liikkeelle, on se kyllä tyyliltään paljon enemmän Erkan tyyylinen kuin esikuvansa ison Duffan, mutta onneksi Jyp voitti,...ja valitettavasti,....kaikki ei voi voittaa,...
 
Pro: Avoimet sarjat

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Samaa mieltä kerrankin Hockin kanssa, maalivahtien pelistä, mutta yksityis kohtiin en mene, hyvin on "papu" saanut porukat liikkeelle, on se kyllä tyyliltään paljon enemmän Erkan tyyylinen kuin esikuvansa ison Duffan, mutta onneksi Jyp voitti,...ja valitettavasti,....kaikki ei voi voittaa,...
Tarkennuksena sen verran, että onneksi Hokki voitti ja tosiaan tuo valmentajien vertailu tarkoittaa tietenkin Westerlundin Erkkaa, joka on mielestäni todella rauhallinen ja "viilipyttymäinen" valmentaja, jota mielestäni Laukkanen muistuttaa.
Tänään sitten Jukurit ja ensimmäinen välierä.
 
Pro: Avoimet sarjat
Hiljaista on täällä, mutta herätellään hieman keskustelua.

Hokki on pelannut ja pelaa edelleen hienoa kautta. Toisen kerran peräkkäin välierätappio tietysti harmittaa, mutta lähtökohtiin nähden finaalipaikka olisi ollut jo aivan huikea suoritus. Tällä kertaa ei hirveästi jäänyt jossiteltavaa, kun sarja meni suoraan poikki 4-0, joten pronssipeli on Hokille varmasti oikea paikka.

Vaikka se kannattajan näkökulmasta tunnustaa hieman vaikealta syttyä pronssipeliin, niin Hokille pronssimitalit olisi iso juttu. Jos joku ennen kautta joku olisi sanonut Hokin sijoittuvat pronssille, niin kyllä siihen olisi voinut olla tyytyväinen. Isossa kuvassa tälläiselle pikkuseuralle mitali on aina mitali. Viime vuosina niitä ei ole liikaa tullut ja Hokista voisi alkaa jossain määrin puhumaan "Mestiksen kestomenestyjänä", kun ne kaikki Mestis-mitalit eivät ole osuneet sinne "hurjille menetysvuosille 2007-09". Mitali voisi tuoda myös imua ensi kauden joukkueeseen.

Eli mitä tästä opimme? Kyllä pronssi kiinnostaa ainakin minua. Toivottavasti myös pelaajia. Ja vaikka vastustajalle ei mitään pahaa toivoisi, niin enpä kyllä pahakseni laita jos TuTolla olisi vaikeuksia asennoitua pronssimatsiin pitkän ja tappiollisen välieräsarjan jälkeen. Yleensä pronssimatsissa juuri se asenne nousee isoon rooliin. Jos Hokki on liikkeellä paremmalla asenteella, niin silloin Hokilla on hyvä ote myös mitaliin.

Jatkakaa.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Kyllähän odotuksiin nähden neljän joukossa olo on jo yllätys. Ja varmasti pronssi kelpaa, ja uskon että kelpaa meidän melko kokemattomalle joukkueellekin. TUTOlla ehkä oli kovemmat odotukset, mutta uskon kyllä että TUTO tulee myös täysillä.

Omalla kohdallani katsojana näen suomalaisen kiekkoilun ongelmana kilpailuttomuuden. Minä haluan nousut ja tippumiset näihin sarjoihin. SM-Liigakin kiinnostaa vasta playoffeissa...Mestiksen kiinnostus lopahti jo ennen kauden alkua kun voitolla ei ole juuri mitään merkitystä. KooKoo-fanitkin kovasti hehkuttavat menevänsä muka pelaamalla liigaan. Just joo. Kabinetti, mikä kabinetti.

Ja nyt Suomi-sarjan voittajakaan ei nouse Mestikseen, vaan sieltä tulee pari muuta, jolla ei pelilliset otteet sinne riittäneet.

Onneksi kesä on tulossa...pääseepä pohtimaan pelaajasiirtoja ja joukkueiden rakentamista. Se on sentään vielä kiinnostavaa.
Otetaan sitä ennen kuitenkin pronssi Kajaaniin!
 
"Saa olla välipäivät rauhassa, kun ei ole maaleja, mitä käydä läpi" (Antti Virtanen, 28.9.2010, JYPin kolmen perättäisen nollapelin jälkeen)

WLuK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Ja nyt Suomi-sarjan voittajakaan ei nouse Mestikseen, vaan sieltä tulee pari muuta, jolla ei pelilliset otteet sinne riittäneet.
Tietääkseni Jokipojat nousee Mestikseen ensikaudeksi, kuten myös Hermes ja RoKi.

edit. Tosiaan virallista päätöstähän ei ole vielä tullut mistään, mutta ainakin minulla on vahva tunne siitä, että kaikki kolme nousevat.
 
Viimeksi muokattu:
Kunhan paperihommat saadaan kuntoon niin kyllä Jokipojat tietysti Mestiksessä nähdään.
 
– En mä sitä väitä, että internetti on huono harrastus, mutta jos siihen ottaa rinnalle urheilua niin hyvä.
Matti Nykänen

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Kaiken kaikkiaan hieno kausi Hokilta ennakko-odotuksiin nähden. Alkukaudesta oli vaikeaa ja tuli jo ajateltua että Laukkasesta ei valmentajaksi ole, mutta onneksi jälleen kerran olin väärässä. Hyvä suoritus valmentajalta ja koko joukkueelta. Kärppien suuntaan yhteistyö toimii paremmin kuin koskaan, toivottavasti se auttoi pitämään talouden kurissa kun vyön kiristyskausi oli. Ensi vuonna Rovaniemi ottanee osansa Oulun pojista joten tilanne sillä saralla muuttunee.

Kabinettien kaudeksihan tämä muistoissa jää kun Mestiksestä Liigaan ja Suomi-Sarjasta Mestikseen noustiin saunomalla oikein urakalla. Onneksi Mestikseen nousijat tuovat ensi kaudeksi edes vähän mielenkiintoa, Hermestä on ehtiny kaivata jo kauemmin takaisin Mestikseen. Hokilla on ensi kaudella kolme joukkuetta lähempänä kuin yksikään tällä kaudella.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

Lätkä

Jäsen
Omalla kohdallani katsojana näen suomalaisen kiekkoilun ongelmana kilpailuttomuuden. Minä haluan nousut ja tippumiset näihin sarjoihin. SM-Liigakin kiinnostaa vasta playoffeissa...Mestiksen kiinnostus lopahti jo ennen kauden alkua kun voitolla ei ole juuri mitään merkitystä. KooKoo-fanitkin kovasti hehkuttavat menevänsä muka pelaamalla liigaan. Just joo. Kabinetti, mikä kabinetti.
Yllä oikeastaan kaikki olennainen tuli...ja siinäkin jo ensimmäisessä lauseessa. Siinä koko Suomi-kiekon sairauden syy!

Ok. Kausi paketissa, mutta eipä tässä aihetta hirveisiin hurraahuutoihin ole. Aika hyvin kaiken kuvaa, että ei juuri kiitoksien tai onnittelujen jakelijoita näy. Mikäli 3. sija olisi tullut divariaikana, niin se olisi johtanut liigakarsintasarjaan. Nyt lyödään tuollainen "romumetalli"lätkä kaulaan, paiskataan kättä ja siirrytään loman viettoon. Kolmas sija sarjassa, jonka status on käytännössä pelkkä pelaamisen ilo. Sama vähän, kuin mikä tahansa harrastesarja, jossa ainoastaan kunnon ylläpito on pääasia. Toki saahan/saattaahan niitä "tulevaisuuden" tähtiä joukossa nähdä, jos osaa oikein haistaa! Kyllä vaan on Mestis kokenut valtavan statuksen laskun...ei voi muuta sanoa! Vielä aikaan, jolloin Hokki nousi sarjaan, tekoa pidettiin liki maagisena tekona. SS:sta Mestikseen kynnys oli kertakaikkiaan valtava! Entä nyt?...Sarjaan nostetaan noin vaan esim. joukkue, joka ei ole urheilullisin saavutuksin yltänyt nousuu! Almupaikka, mikä almupaikka! Tällainen nosto vie maton alta siltä valtavalta tunneryöpyltä, mitä järjetön määrä venymistä, tunnetta ja taitoa urheilullinen nousu vaati. Tätäkö me haluamme???

Joillekin tämä ilm. riittää, mutta ei heille...jotka haluavat olla Suomen paras...tai nähdä omansa Suomen parhaina. Urheilussa kun vaan parhaat muistetaan ja suuriosa urheilijoista urheilee juuri sen vuoksi, että haluaa olla PARAS! Pistesijat eivät ole kenenkään tavoite(ei pidäkään olla), eikä niitä sen paremmin noteeratakaan historian saatossa. Ainostaan karsinnat ja mahdollisuudet sarjanousuihin urheillen palauttavat sen, mitä urheilullinen suomalainen, sekä urheilija, että katsoja odottaa kilpaurheilulta. Ennen niiden palautumista on turha kuvitella, että Kajaanin jäähallissa on tarvetta katsomopaikkojen lisäämiseen ja 2000 katsojan katsojakeskiarvoihin!

KIITOS hyville Hokki-urheilijoille pyyteettömästä urheilemisesta. Liki 7 kuukautta pelaamista useana päivänä viikossa ja siihen päälle tuhansia kilometreja bussissa istumista. Loistava saavutus tuo...ikävä kyllä muusta en osaa kiittää, eikä se ole upeiden hokkilaisten...joukkueen, taustajoukkojen(isolla EPI), kannattajien tai muidenkaan Hokista kiinnostuneiden vika. KIITOS!
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Hokille onnittelut pronssista ja se oli ihan pelaamalla voitettu. Kabinettikaudeksihan kulunut kausi jää ja saa nähdä milloin pelataan tavoitteellista jääkiekkoa karsintasarjoineen.
Ensi vuonna sitten mitä todennäköisemmin pelataan jo vastakkain ja eiköhän Joensuun faniyhdistys Punamustat vieraile Kajaanissakin.
 
"Amat victoria curat"
Yhteenvedon paikka.

Kausi jälleen saatu onnellisesti maaliin ja tällä kertaa myös mitallit kaulassa kotiin. Hyvä suoritus tuolta joukkueelta ja Laukkaselta.

Pelaaja kerrallaan lyhyt yhteenveto ja arvosana asteikolla 4-10.

Maalivahdit:
Lehtonen 8 - Alkukausi surkea, paransi koko ajan otteitaan ja loppukaudella selkeä ykkönen. Torjui Hokille mitalin.
Niemi 7 - Tuli hyvin sisään, mutta oli vähän väliä loukkaantuneena. Playoffseissa sulaminen ja menetti ykkösmolarin paikan Lehtoselle.
Tolonen 5 - Ajoittain ihan kelvollinen, mutta ei ole edelleenkään riittävän hyvä maalivahti Mestikseen.

Puolustajat:
Pälve 8 - Hyvät tehopisteet ja iso parannus viime kaudesta. Omassa päässä silti edelleen hasardi.
Hyvärinen 9 - Nousi kapteeniksi ja johti joukkueen pronssille. Puolustuspään liideri, johtohahmo.
Saukko 8 - Alkukaudella hommasta ei tullut lasta eikä paskaa, mutta nosti tasoaan kauden aikana huimasti. Loppukaudesta Hokin varmimpia pakkeja.
Määttä 5 - Ei tullut läpimurtoa vieläkään. Silloin tällöin pystyy stunttaamaan, mutta pidemmällä aikavälillä taso ei riitä.
Uusivirta 7 - Tuli loistavasti sisään, mutta hiipui hieman try-outin jälkeen. Hoiti kuitenkin oman ruutunsa kohtuullisesti.
Mäkelä 8 - Sama tarina kuin Saukon kohdalla. Alussa huono, mutta paransi huomattavasti kauden aikana.
Mattila 6 - Kausi loppui ennen kuin ehti alkaakaan. Hyökkäyssuuntaan loistava, omaan suuntaan ihan pujottelukeppi.
Heikkinen 6 - Sama homma kuin Mattilalla, loukkaantuminen pilasi kauden. Ei tainnut montaa peliä ehtiä pelaamaan.

Hyökkääjät:
Niva 8 - Hokin paras kahden suunnan pelaaja. Hyökkäystehoissa paljon toivomisen varaa, tuhlaili paikkoja paljon.
Näppi 7 - Alku vaikutti lupaavalta, mutta hyytyi pahasti kauden aikana. Hyvä laukaus, mutta antaa liikaa tasoitusta liikkeessä.
Toivo 8 - Perushyvää tekemistä Toivolta läpi kauden. Playoffeissa kuitenkin selvästi odotuksia heikommat tehot 2+0.
Pyykkönen 8 - Läpimurto Mestikseen, niitä ei ole liikaa kainuulaispelaajilta nähty.
Saarenpää 8 - Alku hyvä, keskikaudella aivan hukassa, kevätpuolella taas tuttu oma itsensä. Osaa edelleen tehdä maaleja.
Wilenius 6 - Ei varsinaisesti pettänyt odotuksia, mutta tärkeillä hetkillä täysin poissa kuvasta. Hyvä laukaus, fyysisesti todella raakile.
Kurkinen 6 - Mahdollisuuksia läpimurtoon annettiin, mutta ei vieläkään onnistunut. Vauhti ei vain taida riittää Mestikseen.
Korkiakoski 7 - Koko alkukauden sivussa. Ei missään vaiheessa loistanut, vaikka tehoja tuli tasaisesti. Kausi loppui tyhmään taklaukseen.
Seppelin 7 - Alkukaudella vaikutti huikealta pelimieheltä, mutta jalkanopeus hävisi kauden aikana johonkin. Hoiti kuitenkin oman roolinsa hyvin.
Kalapudas 8 - Hyvä läpimurto miesten peleihin. Syksyllä loistava, mutta u20 kisojen jälkeen aivan hukassa.
Mikus 9 - Alku ei näyttänyt hyvältä, mutta paransi koko ajan ja loppukaudella oli Hokin paras pelaaja. Osaa tehdä maaleja.
Klemetti 7 - Läpimurto Mestikseen Pyykkösen tavoin. Potentiaalia olisi edelleenkin parempaan.
Humaloja 9 - Alkukaudella hieman hukassa, mutta paransi kuitenkin runkosarjan edetessä. Playoffeissa loistava. Ihmettelen miksi ei pelannut ylivoimaa.
Sebok 9 - Hokin paras hyökkääjä Mikusin ohella. Liike on loistavalla tasolla ja kiekon kanssa taitava.
Sormunen 5 - Ei tarjonnut juuri mitään lisäarvoa Hokin pelaamiseen. Muiden loukkaantumisten myötä pääsi pelaamaan.

Lainat:
Perhonen 10 - Pelasti Hokin syksyllä. Yhdellä sanalla kuvattuna oli loistava.
Parikka 8 - Pisteiden valossa hyvä vahvistus, mutta välillä kiekon kanssa ihmeellisiä aivopieruja. Arvaamaton pelaaja.
Mikkola 8 - Alussa vaikutti loistavalta pelimieheltä, mutta hieman hävisi kuvasta playoffeissa. Varmaa tekemistä sen aikaa mitä Hokissa pelasi.
Puljujärvi 9 - Huikea lupaus. Kiekollisesti loistava pelaaja, mutta kiekottomana ei tarjonnut juuri mitään. Välillä katosi kokonaan kuvasta.
Mäenalanen 8 - Ihan perushyvää tekemistä, mutta potentiaalin tietäen pienoinen pettymys.
Pitkänen 7 - Ei missään vaiheessa päässyt säväyttämään, mutta ei ollut esillä huonollakaan tavalla.
Vuoti 8 - Sen mitä alkukaudella ehti pelata niin pelasi myös hyvin.
+ muita lyhyitä lainoja ei viitsi edes arvostella

Näiden pohjalta jatkopestejä miettisin seuraavalla tavalla:
Ehdottomasti jatkoon: Hyvärinen, Saukko, Mäkelä, Saarenpää, Kalapudas, Mikus, Humaloja, Sebok
Jos hintalappu kohdallaan niin miksei: Lehtonen, Pälve, Uusivirta, Mattila, Niva, Toivo, Pyykkönen, Seppelin, Klemetti
Jos ei parempiakaan löydy ja halvalla lähtee: Niemi, Määttä, Heikkinen, Wilenius, Kurkinen, Korkiakoski
Ei kiitos: Tolonen, Näppi, Sormunen

Mikusin ja Sebokin kohdalla aina saa haaveilla, mutta eiköhän kumpikin pelaa ensi kaudella hieman isoimmissa ympyröissä. Kalapudas myös pelannee jossain muualla kuin Hokissa.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Onnea? Suomen 17:ksi paras jääkiekkojoukkue...
KHL 1 + Liiga 14 + Mestis 2 = 17. Eli 18:nneksi paras. Silti onnitella voi. Esimerkiksi Jokipoikia onnittelen
urheilusuorituksesta varauksetta, samoin KeuPa HT:ta playoff-paikasta. Ihan muistutuksena, että Helsingin
keskustaajaman yli 1,1 miljoonaa asukasta ei tuota 28:aa Hokkia parempaa joukkuetta, vaikka väkimäärän perusteella näin voisi olla.
Toki jos saa negailuista kiksejä, niin siitä vain.
Näiden pohjalta jatkopestejä miettisin seuraavalla tavalla:
Ehdottomasti jatkoon: Hyvärinen, Saukko, Mäkelä, Saarenpää, Kalapudas, Mikus, Humaloja, Sebok
Jos hintalappu kohdallaan niin miksei: Lehtonen, Pälve, Uusivirta, Mattila, Niva, Toivo, Pyykkönen, Seppelin, Klemetti
Jos ei parempiakaan löydy ja halvalla lähtee: Niemi, Määttä, Heikkinen, Wilenius, Kurkinen, Korkiakoski
Ei kiitos: Tolonen, Näppi, Sormunen
Melko pitkälti samaa mieltä. Luulisin, että Kalaputaalla, Sebokilla ja Pälveellä on mahdollisuus ottaa ensi kauden Kärppissä
kohtuullinen rooli. Toloselle, Määtälle, Kurkiselle ja Sormuselle täysi kausi Suomisarjaa, ja jos onnistuvat, takaisin yrittämään uudelleen.

Osittain olen eri mieltäkin. Voi esimerkiksi pohtia, voiko vain viidellä kiitettävästi onnistuneella pelaajalla ottaa Mestis-pronssin.
Kun lisäksi muistaa, että 22 Hokissa kauden aikana pelanneista pelaajista listautuu tulokkaiksi Mestiksen runkosarjan tilastosivuilla, voi arviointiasi
pitää melkoisen ankaranakin. Näppi ja Wilenius ovat tulokkaista maalipörssin kolmonen ja nelonen runkosarjassa. YV-aikaa saivat
reilusti, mutta ei suorituksia voi umpihuonoinakaan pitää. Jos kyseisille pelaajille saataisiin ripaus lisää fysiikkaa ensi kaudelle, kelpaisivat minulle paremmin kuin hyvin.
 
Vastuu ko. taklausten suorittamisesta on näkemykseni mukaan taklaavalla pelaajalla. Jarmo Muukkonen 16.11.09.
Haluan varmistaa, ettet ole roskapostirobotti.

Lätkä

Jäsen
KHL 1 + Liiga 14 + Mestis 2 = 17. Eli 18:nneksi paras. Silti onnitella voi. Esimerkiksi Jokipoikia onnittelen
urheilusuorituksesta varauksetta, samoin KeuPa HT:ta playoff-paikasta. Ihan muistutuksena, että Helsingin
keskustaajaman yli 1,1 miljoonaa asukasta ei tuota 28:aa Hokkia parempaa joukkuetta, vaikka väkimäärän perusteella näin voisi olla..

Naiivia saivartelua...

Esim. ajattelutavalla tiedän lukemattomasti valtioita, joissa voisi olla monia maajoukkueita ja kaikki olisivat vahvempia, kuin Suomi! Väkiluvun jos ottaa mittariksi, niin asioita voi vaikka kuinka väännellä, mutta...

Perusajatukseni lähtee ainoastaan avointen sarjojen pohjalta. Ajan ainoastaan sitä. En nykymallia, en kabinettipäätöksiä, en lisenssejä jne. Ainoastaan avoimia sarjoja! Asian ydin on siis ainoastaan ja vaan avoimet sarjat...aivan kuten kaikissa euroopan maissa...lukuunottamatta Venäjää, jos joku sen nyt eurooppaan haluaa sijoittaa. Siis vielä kerran. AVOINTEN sarjojen puolesta!

Olen pitkästi yli 40 vuotta eri tasojen jääkiekkoa seurannut...eli 5:llä vuosikymmellä. Mikään ei ollut niin "raikasta", kuin sarjasta pelaamalla putoamiset ja pelaamalla nousemiset...., sekä niihin liittyneet karsintasarjat. Lukemattomat vanhat pelimiehet ovat todenneet, että veitsi kurkulla-pelit olivat parhaita climaxeja. Näin on minunkin mielestäni.

Mutta...jos hulluna stepataan paikallaan, mutta ei liikuta eteenpäin lainkaan...ja se riittää, niin ei siinä mitään. Näin on hyvä. Itselleni se ei riitä Suomi-kiekossa. Mielestäni täytyy antaa tilaisuus kokeilla rahkeita...ja jos ne eivät riitä, niin sitten eivät riitä. Mahdollisuus täytyy silti suoda.

Lopuksi...Kannattaa lukea tarkemmin...Kiitin joukkuetta urheilullisesta osuudesta ja se oli minun kiitokseni tästä kaudesta Hokille. Kiitos kuitenkin lienee jokaisen oma asia...siis millä moodilla kiittää.

PS. Vielä kerran, ettei jää epäselväksi....Ajan omalta osaltani avoimia sarjoja....ainoastaan ja vaan avoimia sarjoja. Erikoista, jos se ei jollekin kelpaa!? Tosin suuriosa on tämän ajatusmallin kannalla.
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Naiivia saivartelua...

Esim. ajattelutavalla tiedän lukemattomasti valtioita, joissa voisi olla monia maajoukkueita ja kaikki olisivat vahvempia, kuin Suomi! Väkiluvun jos ottaa mittariksi, niin asioita voi vaikka kuinka väännellä, mutta... [--]
Lopuksi...Kannattaa lukea tarkemmin...Kiitin joukkuetta urheilullisesta osuudesta ja se oli minun kiitokseni tästä kaudesta Hokille. Kiitos kuitenkin lienee jokaisen oma asia...siis millä moodilla kiittää.

PS. Vielä kerran, ettei jää epäselväksi....Ajan omalta osaltani avoimia sarjoja....ainoastaan ja vaan avoimia sarjoja. Erikoista, jos se ei jollekin kelpaa!? Tosin suuriosa on tämän ajatusmallin kannalla.
Pääkaupunkiseutu on minun käsittääkseni osa Suomea, ei jotakin kehitysmaata. On lähinnä säälittävää, että alueella on vain kolme Hokkia kovempaa joukkuetta. Mutta mitä järkeä on vastata ivallisesti vierasjoukkueen kannattajalle, joka tulee vilpittömin mielin onnittelemaan voitetusta pelistä ja mitalista. Ja totta kai kannatat avoimia sarjoja, kuten jokainen vähänkin älyllinen olio. Hyvää yötä.
 
Vastuu ko. taklausten suorittamisesta on näkemykseni mukaan taklaavalla pelaajalla. Jarmo Muukkonen 16.11.09.
Haluan varmistaa, ettet ole roskapostirobotti.

Uncle Ben

Jäsen
Yhteenvedon paikka.

Kausi jälleen saatu onnellisesti maaliin ja tällä kertaa myös mitallit kaulassa kotiin. Hyvä suoritus tuolta joukkueelta ja Laukkaselta.

Pelaaja kerrallaan lyhyt yhteenveto ja arvosana asteikolla 4-10.
...
Hyvärinen 9 - Nousi kapteeniksi ja johti joukkueen pronssille. Puolustuspään liideri, johtohahmo.
Kiitoksia yhteenvedosta, ihan mielenkiintoista näin ulkopuolisenkin lukea. Itseäni kiinnostaa erityisesti nuo KalPa-taustaiset kaverit, Ville Hyvärinen ja lainamiehet. Mites näet(te), voisiko Hyvärisellä olla saumaa puolustavan pakin rooliin Liiga-tasolla?

Ja onnittelut tosiaan täältäkin pronssista, hieno saavutus ilman muuta!
 

Canis Lupus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, LuPo
Kiitoksia yhteenvedosta, ihan mielenkiintoista näin ulkopuolisenkin lukea. Itseäni kiinnostaa erityisesti nuo KalPa-taustaiset kaverit, Ville Hyvärinen ja lainamiehet. Mites näet(te), voisiko Hyvärisellä olla saumaa puolustavan pakin rooliin Liiga-tasolla?

Ja onnittelut tosiaan täältäkin pronssista, hieno saavutus ilman muuta!
Kyllä Liigassa monen monta Hyväristä huonompaa peruspakkia hyörii. Ei mitään ongelmaa olisi. Muista lainoistanne Perhonen oli loistava. Mikkola yllättävänkin valmis miesten peleihin. Pidin tyylistä ja pelirohkeudesta todella paljon. Seppälä pelasi hyvää peruspeliä. Hänelle yksi täysi Mestis-kausi isossa roolissa tekisi hyvää. Pitkänen kykeni vain ajoittaiseen väläyttelyyn, eikä päässyt kunnolla systeemiin sisään. Fyysisesti raakile, mitä playoff-peli vielä ikävästi korosti. Kainuulaisittain suurin pettymys kaudella oli Kinnunen, joka ei tuonut joukkueelle mitään lisäarvoa pelaamisellaan. Lähes näkymätön mies linnapaidassa.
 
Vastuu ko. taklausten suorittamisesta on näkemykseni mukaan taklaavalla pelaajalla. Jarmo Muukkonen 16.11.09.
Haluan varmistaa, ettet ole roskapostirobotti.
Osittain olen eri mieltäkin. Voi esimerkiksi pohtia, voiko vain viidellä kiitettävästi onnistuneella pelaajalla ottaa Mestis-pronssin.
Arvostelu olikin suhteessa odotuksiin. Ja odotukset Hokilla oli ennen kautta mitalipeleihin. Ja iso osa pelaajista sai kuitenkin arvosanan 8-9.

Näppi ja Wilenius ovat tulokkaista maalipörssin kolmonen ja nelonen runkosarjassa. YV-aikaa saivat reilusti, mutta ei suorituksia voi umpihuonoinakaan pitää.
Eivät olleet umpihuonoja, mutta odotuksetkin molempien kohdalla olivat suht korkealla. Näpillä nyt etenkin, kun viime kaudella paukutteli A-junnuissa ison kasan maaleja. Syksyllä Näppi oli hyvä ja Wileniuskin runkosarjan loppupuoliskolla hyvä, mutta kauden tärkeimmät pelit pelataan keväällä ja keväällä molemmat myös alisuorittavat. Playoffeissa Näpin tehot 2+1 ja Wilenius 0+2. Runkosarjassa Wileniuksen plusmiinus -7 ja Näpillä -5, kun valtaosa Hokin runkopelaajista oli plussan puolella.

Kiitoksia yhteenvedosta, ihan mielenkiintoista näin ulkopuolisenkin lukea. Itseäni kiinnostaa erityisesti nuo KalPa-taustaiset kaverit, Ville Hyvärinen ja lainamiehet. Mites näet(te), voisiko Hyvärisellä olla saumaa puolustavan pakin rooliin Liiga-tasolla?
Varmaan av-pakkina saattaisi mennä, mutta Hyvärinen on aika jäähyherkkä pelaaja ja liike ei ehkä liukkaille liigajyrille riitä. Kiekollisesti myös todella rajallinen pelaaja.

Ja onnittelut tosiaan täältäkin pronssista, hieno saavutus ilman muuta!
Joku saattaa vetää tästä herneen nenään, että miksi onnittelet, kun Hokki on Suomen x paras seura. (ja tähän niitä hymiöitä)
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Näiden pohjalta jatkopestejä miettisin seuraavalla tavalla:
Ehdottomasti jatkoon: Hyvärinen, Saukko, Mäkelä, Saarenpää, Kalapudas, Mikus, Humaloja, Sebok
Jos hintalappu kohdallaan niin miksei: Lehtonen, Pälve, Uusivirta, Mattila, Niva, Toivo, Pyykkönen, Seppelin, Klemetti
Jos ei parempiakaan löydy ja halvalla lähtee: Niemi, Määttä, Heikkinen, Wilenius, Kurkinen, Korkiakoski
Ei kiitos: Tolonen, Näppi, Sormunen
Vielä omat havannoit tämän kauden ketjuun, näkisin jatkajina Saarenpään (Talo ja vaimon työ Kajaanissa), Humalojan (opiskelu AMK:ssa) niin sanotusti varmoina. Sitten haluaisin nähdä tämän kauden joukkueesta ensikaudella Hyvärisen tuon oivan joukkuepelaajan. Mäkelän, koska puolustajista hänessä on eniten potentiaalia kehittyä huippupakiksi. Saukko lisäksi on perusvarma pakki loppukaudesta, alku meni mestistä opetellessa, joten toinen kausi näyttäisi potentiaalin hänelläkin. Lehtonen alkoi vertymään ja osoitti hyvää pelaamista loppukaudesta, joten jatkoa. Seppelin oli mielestäni taistelija, ei välttämättä tehopisteissä, mutta aiheutti liikkeellään paljon jäähyjä vastustajille. Toinen kausi voisi olla se breikkaus mestistasolle. Pyykkönen oman kylän poeka, oivallinen nelossentteri, Klemetti voisi myös jatkaa, jos motivaatiota harjoitella vielä kausi kovaa ja kokeilla kunnolla onnistuuko mestis. . Lisäksi Mattilan ehjä kausi olisi mukava nähdä, kiekollisia pakkeja kun ei helppo ole saada. Lisäksi Toivo toisi jatkuvuutta ja kokemusta. mitä tulevan kauden Hokki tarvitsee. Sebokit, Kalaputaat ja MIkukset kelpaisi toki minulle, mutta ajattelin tälleen realistisesti mitä voidaan pitää tässä porukasta.

Jotenkin sellainen olo, että Näppi menee esim Jukureihin ensikaudella, Sebok ja Kalapudas luonnollisesti Kärppiin, Mikus ehkä liigaan try-outille tai joku ulkomaan sarja. Sitten Toonen, Kurkinen, Sormunen ja Määttä voisivat pelata, vaikka IPK:ssa kauden suomisarjaa ja jos kehitystä tapahtunut, niin sitten vuoden kuluttua kotiin. Niva varmaan tähyää paikkaa Rokiin, muista pelaajista ei sitten voi sanoa minne matka vie.

Ensikauden ketjuun sitten ketä ja millaista ukkoa haluaisin nähdä nälkämaalla ensikaudella..
 

Uncle Ben

Jäsen
Varmaan av-pakkina saattaisi mennä, mutta Hyvärinen on aika jäähyherkkä pelaaja ja liike ei ehkä liukkaille liigajyrille riitä. Kiekollisesti myös todella rajallinen pelaaja.
Kyllä Liigassa monen monta Hyväristä huonompaa peruspakkia hyörii. Ei mitään ongelmaa olisi. Muista lainoistanne Perhonen oli loistava. Mikkola yllättävänkin valmis miesten peleihin. Pidin tyylistä ja pelirohkeudesta todella paljon. Seppälä pelasi hyvää peruspeliä. Hänelle yksi täysi Mestis-kausi isossa roolissa tekisi hyvää. Pitkänen kykeni vain ajoittaiseen väläyttelyyn, eikä päässyt kunnolla systeemiin sisään. Fyysisesti raakile, mitä playoff-peli vielä ikävästi korosti. Kainuulaisittain suurin pettymys kaudella oli Kinnunen, joka ei tuonut joukkueelle mitään lisäarvoa pelaamisellaan. Lähes näkymätön mies linnapaidassa.
Joo, kiitokset kommenteista. Ajattelin vain, että Mestiksestä kuka tahansa tekstitv-scoutti löytää ne pelaajat, jotka löytyvät pistepörssien kärkisijoilta, mutta puolustavan roolin osaajat pitää löytää muulla tavoin. Saapa nähdä pääseekö Hyvärinen koskaan liiga-tasolla kokeilemaan. Saku Kinnusen kausi oli tosiaan vaatimaton, varsinkin kun edellisellä kaudella hän oli yksi KalPan onnistujia, liigassa 15 pistettä ja MM-kultaa junnumaajoukkueessa. Perhonen, Kinnunen, Mikkola ja Pitkänen ovat KalPan sopimuspelaajia ensi kaudellakin, Mikael Seppälälle ei ole jostain syystä (ainakaan vielä) jatkoa tehty, eli ehkäpä hänen kohdalleen tuo täysi kausi Mestistä saattaisi toteutuakin.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Naiivia saivartelua...


PS. Vielä kerran, ettei jää epäselväksi....Ajan omalta osaltani avoimia sarjoja....ainoastaan ja vaan avoimia sarjoja. Erikoista, jos se ei jollekin kelpaa!? Tosin suuriosa on tämän ajatusmallin kannalla.
Mielestäni Lätkän mielipide on tullut selväksi ja vaikka olen hyvin pitkälti samaa mieltä avoimista sarjoista, niin alkaa kuulostaa jo todella paatokselliselta lukea joka ketjussa samaa "itkuvirttä" Suomen jääkiekon tuhoutumisesta,....Ainakin minulla on elämässäni tärkeimpiäkin asioita, kuin Kummolat , SM-Liigat, Mestikset ja ym. ...Kaikesta huolimatta vilpittömät onnittelut Hokille Pronssista, ja tiedoksi Lätkälle, että uskon, että Mestis mitaleille ei Hokin jätkät taistelematta päässyt,..jokainen joka seurasi Hokin taistelua, loppuun asti näki, että joka äijä pisti itsensä likoon jne .kuullostaa paljon paremmalta Mestispronssi, kuin aletaan puhua jostain Suomen 17. paras joukkue, mutta onhan sekin hyvä,..täällä kun taso on kova,...erityiskiitokset Laukkasen Jarille ja muille "talkoisiin" osallistuneille, jotka ovat tehneet pyytentöntä työtä Kajaanilaisen palloilun puolesta.....
 
Viimeksi muokattu:
Pro: Avoimet sarjat

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Tuomas Tolonen siirtyi sarjaporrasta alemmas IPK:n paitaan.

Varmasti hyvä siirto kaikille osapuolille. Tolosen kehitys on polkenut paikallaan vähäisen peliajan vuoksi ja viime kauden lainapesti Iisalmessa sujui hyvin. Sen verran nuori kassari vielä kyseessä, että siitä ura uuteen nousuun ja jossain välissä takaisin linnapaitaan!
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
 • 1
 • x
 • 2
SaiPa - Sport
 • 2.40
 • 3.70
 • 2.65
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy