Kajaanin Hokki 2013–2014

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
ei hypätä vielä niin pitkälle, että oltaisiin varmasti kotiedussa kiinni, joten mietitäänpä kaikista vaihtoehdoista mieluisinta vaihtoehtoa:

- TuTo ei missään nimessä! Hokille pelkkää myrkkyä, varsinkin kun tämä tarkoittaa sitä, että kotietua ei Hokilla olisi.
- Sport ei ole suotava vastustaja myöskään, vaikka ehkä mielenkiintoisimmat pelit tästä tulisikin: Tunnetta riittäisi jokaiseen otteluun, ehkä liikaakin! Sport vaan tulee kaikella todennäköisyydellä olemaan NIIIIIIN kova jengi, että mielellään otetaan vastaan vasta finaalissa :)
- Jukurit ja HCK ovat olleet Hokille haastavia vastustajia. Kummallakin on viime aikoina vähän tökkinyt, ja Jukureilla se on kestänyt jo pidempään.

No joo...Jyp-akatemialla on HYVIN TEOREETTINEN, häviävän pieni mahdollisuus nousta peräti kuudennelle sijalle asti. Tosin se vaatii loppukauden osalta täyttä pistepottia, runsasmaalisilla voitoilla ja samalla katastrofaalista loppua niin Jokipojille, Jukureille kuin K-Vantaallekin. Ja että Hokki saisi siltikään JYP-akatemian vastaansa, tarvitsis Hokin nousta kolmanneksi. Näin ollen väitän, että ei ole mahdollista saada JYP-akatemiaa vastaan, mutta se voisi olla mielestäni se unelma vastus (tosin sekin pitäisi miettiä sitten uudestaan, jos kaverit tulisi vastaan 7 ottelun voittoputkessa). Eli unohdetaan JYP-akatemia.

K-Vantaa on heikentynyt valtavasti, joten olisi mieluisa vastustaja. Pitkät pelireissut tosin verottaisi molempia, mutta juuri silloin kotietu on tärkeimmillään. K-vantaalla on teoriassa hyvätkin mahdollisuudet nousta kuudenneksi (jolloin Hokin pitäisi taas nousta kolmanneksi), mutta kuten sanottu, Vantaa on heikentynyt ja tuskin nousee enää sijaakaan. Uskon kuitenkin että saavat pakolliset pisteet raavittua, että jyväkyläläiset eivät tule takaa ohi. Epätodennäköistä siis.

Jukurit käsitelty jo edellä, joten hypätään Jokipoikiin. Vaarallisen ykköskenttänsä takia erittäin pelottava vastustaja, mutta tällä molemmat voittaneet aina kotona. Tosin siihen tilastoon ei kannata tuijotella. En kyllä mielelläni ottaisi Jokipoikiakaan vastaan.

Totuus on se, että todennäköisimmin Hokki saa vastaansa joko KooKoon tai HCK:n. HCK on siis ollut vaikea vastus Hokille, joskin voittojakin on saatu. Kotkaniemi ärsyttää niin, että en toivo heitäkään vastaan. KooKoo taas on niin nähty viime vuosina, mutta ei sovi unohtaa sitä faktaa, että Hokki on pelannut hyvin KooKoota vastaan.

Ei sieltä helppoa vastustajaa tule missään nimessä vastaan, se on selvä. Mutta oma toivejärjestys olisi:

1. HCK, jos romahtaa vielä vähän rajummin, muuten KooKoo
2. KooKoo, mikäli HCK ei romahda.
3. K-Vantaa
4. Jukurit, mikäli eivät saa skarpattua. Muussa tapauksessa Jokipojat
5. Jokipojat/Jukurit
6. Sport
7. Tuto

JYP-akatemia (toivottu vastustaja, mutta käytännössä mahdoton skenaario, näin ollen ei oikeastaan edes mukana laskuissa)
 
No niin, tulihan se Rajala sieltä. Itse tykkään paljon Rajalan pelityylistä ja saatiin ennen kaikkea leveyttä hyökkäysrintamalla. Ja nyt kun Heikkisen Arttu on sivussa, niin eikun samantien Rajala ykköseen Virtalan ja Toivon vierelle. Muistaakseni ovat pelanneet aiemminkin samassa ketjussa.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
No niin, tulihan se Rajala sieltä. Itse tykkään paljon Rajalan pelityylistä ja saatiin ennen kaikkea leveyttä hyökkäysrintamalla. Ja nyt kun Heikkisen Arttu on sivussa, niin eikun samantien Rajala ykköseen Virtalan ja Toivon vierelle. Muistaakseni ovat pelanneet aiemminkin samassa ketjussa.
Ainakin Toivon kanssa muodostivat joku kausi sitten melko tehokkaan parivaljakon. Mielestäni erinomainen haku vielä siirtorajan kynnyksellä, sopii tuohon Heikkis Artun paikalle just' eikä melkein!

Playoff-parista kun täällä on keskusteltu, niin tosiaan tällä hetkellä HCK näyttäisi todennäköisimmältä vaihtoehdolta. Kova materiaali paperilla ja Kotkaniemi on saanut joukkueen pelaamaan yhteen. Viime aikoina kurssi on kuitenkin laskenut kuin lehmän häntä, tämän jatkumisesta tosipeleissä ei kuitenkaan ole takeita. Tästä voisi tulla mielenkiintoinen sarja, mutta pitäisin kotietua lähes elintärkeänä pitkien matkojen (ja tämän kauden jäätävän kotisaldon) vuoksi. Muita mahdollisia vastustajia en lähde tässä ruotimaan, sen rosswell tekikin melko hyvin tuossa ylempänä.

Mitäs muuta... Virtalalla tosiaan paukkui eilen 60 pinnan raja rikki toista kertaa uralla. Taas pitää hehkuttaa, mutta on mies kyllä jäätävässä vireessä kun on saanut pelata (melkein) terveenä koko kauden.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Rajala tuo röyhintävoimaa ja ehdottomasti Virtalan ja Toivon kenttään.
Mutta tuo vieraspelaaminen, ties monesko nollan pisteen keikka etelään.. Sarjajumbo voittanut kolme ottelua tämän vuoden puolella, niin Hokki saa tehtyä Lempäälässä vain yhden maalin ja luonnollisti häviää. Tutoa vastaan odotuksia ei juurikaan ollut, mutta kolme pistettä olisi pitänyt raapia tänään.

Toivottavasti joukkueen kaljat on ollut valmiiksi kylmässä, on niin kuumaa tuo vieraspelaaminen.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Hokin vieraspelaaminen vain huononee koko ajan. Aika iso muutos pitää tapahtua että kevät jatkuu ensimmäistä kierrosta pidemmälle. Ja kotiedulle voi heittää hyvästit tämän vkl:n 0-tuloksella. KooKoo ja HCK kyllä raapivat ne muutamat pisteet lopuista peleistä joilla pitävät Hokin takanaan.

Toivottavasti tuohon vieraspelaamiseen löytyisi joku lääke ennen pudotuspelejä.
 
Mun mielestä näistä vierastappioista on tehty vähän liiankin iso numero. Ainakin kaikki ne "miten voi hävitä sarjajumnbolle" tyyppiset kommentit lähinnä naurattaa. Tässä sarjassa, jossa tasoerot ovat kuitenkin aika marginaalisia, ei ole mitenkään ihmeellistä, jos tulee sarjajumbolta turpaan. Ja jos mietitään ihan prosentuaalisesti, niin ei Hokki siinä LeKi-pelissä ollut mikään jättisuosikki (max 60%). Pitkä vierasreissu, ykköspakki sivussa jonka johdosta Hokki pelasi koko pelin 5 pakilla, vastustaja pelaa sarjapaikan suhteen elämästä ja kuolemasta (+ huono onnikin), niin en yhtään ihmettele, jos tulee turpaan LeKiltä. TuToa vastaan Hokki kuitenkin pelasi hyvän ottelun, joten en olisi erityisen huolissani.

Ok, en toki sitä sano, että se tappio LeKille olisi ollut mitenkään hyvä juttu. Se on selvää, että Hokin olisi pitänyt pystyä se matsi ehdottomasti voittaamaan. Eikä toki Hokin pelaaminen vieraissa ole sillä tasolla, mitä se on ollut kotona. Mutta toisaalta jos katsoo koko sarjan tilastoja, niin tällä kaudella 50% otteluista on päättynyt 60min jälkeen kotivoittoon. Eli ei se muillakaan kulje vieraissa mitenkään erityisen hyvin, parhaat yltävät juuri ja juuri siihen 1,5 pisteen tahtiin.

Kotiedun suhteen ei kyllä näytä enää kovin hyvältä. Oikeastaan se vaatisi sitä, että viimeisistä 5 pelistä pitää napsia aikalailla täydet pisteet ja HCK:n (tai KooKoon) pitäisi pelata melko alavireisesti. Toki Hokin loppuohjelma on HCK:hon ja KooKooseen verrattuna hieman helpompi, mutta tuollaisen 7 pinnan kurominen on todella vaikeaa.

Tärkeämpää on nyt keskittyä siihen, että Jokipojat ja Jukurit pysyy takana. Jokipojilla on helpohko loppuohjelma, siellä ei ole kuin vierasmatsi KooKoota vastaan sellainen, mikä on heille lähtökohtaisesti paha. Ja vaikka Jukureilla se loppuohjelma on erittäin haastava, niin ei Hokilla ole varaa loppuohjelman erikoisuuden vuoksi hävitä kahdesti Jukureille. Kaikkein katastrofaalisinta olisi tippua sijalle 7, jolloin vastaan tulee joko TuTo tai Sport. Myös sija kuusi on todennäköisesti huono vaihtoehto, koska uskon KooKoon olevan kolmas ja lisäksi pidän KooKoota erittäin vaarallisena playoff-joukkueena. Siinä mielessä HCK:n kohtaaminen olisi lottovoitto. Ja kun matkat tiedetään pitkiksi, niin olisi helvetin tärkeä saada kotietu, joten näihin kaikkiin viimeisiin peleihin jää paljon panosta. Toki onhan se tässä vaiheessa vähän turhaa jossitella eri skenaarioilla, koska runkosarjaa on tahkottu jo yli 50 kierrosta ja siellä on ollut monia saumoja kerätä ne riittävät pisteet kotiedun saamikseksi.

Tuli vastaan sitten kuka tahansa, niin tärkeintä on saada miehistö pysymään terveenä. Nimet Seppänen, Vizvary, Virtala, Guttig ja Da Costa ovat niitä pelaajia, joita ei missään nimessä saa menettää sairastuvalle. Lisäksi itse ainakin elän sellaisessa uskossa, että Da Costa ja Guttig alkavat "oikeasti pelaamaan" vasta playoffeissa. Etenkin Da Costa on pelaajatyypiltään sellainen playoff-pelaaja. Muita tälläisiä playoffeissa syttyjä ovat mielestäni Lenni, Virtala, Toivo, Rajala, Koivisto ja varauksin myös Fofanov. Vastapainoksi heitän toiseen suuntaan ainakin Hiltusen, jonka uskon jäätyvän playoffeissa.

En tiedä onko joku muu ajatellut samaa asiaa, mutta Karppinen ei ole paluunsa jälkeen ottanut aloituksia ollenkaan. Eli pystyy pelaamaan, mutta aloittamaan ei pysty. En ole mikään alan asiantuntija, mutta vähänhän tuo viittaisi jonkinlaisiin ongelmiin olkapäässä/käsivarressa. Sikäli se on iso sääli, että Veikko on kuitenkin yksi sarjan parhaimpia aloittajia niin nyt juuri playoffeissa, joissa aloituksien merkitys vielä korostuu, meillä ei olisi sitä asetta käytettävissä. Jos ja kun siellä kädessä on jotain häikkää, niin ei muuta kuin huilia torstain peliin, Rajala ykköseen Pitkäsen paikalle ja Pitkänen puolestaan Veikon paikalle sentteriksi. Tässä tulee kuitenkin sarjassa sellainen pidempi huili (kahteen viikkoon yksi peli), joten nyt olisi sauma laittaa paikat kunnolla kuntoon, että pystyy sitten keväällä aloittamaan. Lisäksi Kurkiselle olisi hyvä antaa paljon pelejä alle, jotta pystyisi sitten keväällä tarvittaessa paikkailemaan loukkaantumisia. Mielestäni Kurkinen on kuitenkin se kaikkein paras vaihtoehto kokoonpanoon meidän junnuista, vaikka pelaaminen on ollut (ainakin kotona) melkoista tärisemistä ja koomailua. Toki Pyykkönen taitaa olla edelleen se Mattilan luottosoturi.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Ainakin kaikki ne "miten voi hävitä sarjajumnbolle" tyyppiset kommentit lähinnä naurattaa. Tässä sarjassa, jossa tasoerot ovat kuitenkin aika marginaalisia, ei ole mitenkään ihmeellistä, jos tulee sarjajumbolta turpaan.

Rajala ykköseen Pitkäsen paikalle ja Pitkänen puolestaan Veikon paikalle sentteriksi. Tässä tulee kuitenkin sarjassa sellainen pidempi huili (kahteen viikkoon yksi peli), joten nyt olisi sauma laittaa paikat kunnolla kuntoon, että pystyy sitten keväällä aloittamaan.
Mukava, että muiden kommentit saa sinut nauramaan, on vaikeaa päästä tasollesi, mutta asiaan: se, että Leki ei ole voittanut kuin kolme ottelua ennen Hokki ottelua tänä vuonna ja on jumbona. Jos toinen joukkue kamppailee kotiedusta, niin asenne ja tekeminen ei ole Hokilla oikealla tasolla ollut ja tästä syystä ihmettelen suuresti miten voi hävitä jumbolle, koska tuto ottelun olisi pitänyt sisuunnuttaa porukka pelillisesti. Yhden pakin puuttuminen ei voi olla niin kriittinen suorituskyky, että sen piikkiin kukaan ilkeäisi tappioita laittaa.


Veikolle tulee sitten huilia parin ottelun verran Leki ottelun taklauksesta. Olen myös huomannut, että Veikko ei ole aloituksissa ollut, jokin vamma varmaan vaatii parantelua. Nyt se Rajalan hankinta korostuu, muuten neloskenttä olisi ollut melko junnu painoitteinen.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
En oikein ymmärtänyt tuota Hockin pitkän kirjoituksen pointtia? Tosiasia on se, että Hokki on pleijareihin lähtevistä joukkueista huonoin suorittaja vieraissa. Alle piste per peli keskiarvolla. Ja tosiasia on se, että ollaan lähdössä pleijareihin ilman kotietua. Nämä ynnäämällä keväästä on tulossa tasan yhtä pitkä/lyhyt kuin aiempinakin vuosina. Kyllä tämä on sellainen ongelma jonka pohtiminen ja tapetille nostaminen ei ole mitenkään "huvittavaa".
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
Joo, tasainen tämä sarja kyllä on ja marginaalit pieniä.
Kyllä Hokki on ollut kohtuullisen surkea vierailija, ei siitä pääse mihinkään, etenkin Ranskan pojat ovat olleet todella näkymättömiä niissä vieraspeleissä jotka olen nähnyt.

Playoff-maailma on sitten aivan oma lukunsa, siellä voi pärjätä vieraissa, vaikka runkosarjan vieraspelit olisi menneet kuinka heikosti tahansa. Toki myös päinvastoin.

Ei muuta, kun kunnon hurmos päälle ja sama se kuka sieltä tulee vastaan, on vaan otettava aina playoff-sarjassa yksi voitto enemmän, kuin vastustaja.

Toivottavasti Vizvaryn loukkaantuminen ei ole paha ja muutenkin toivotaan porukoitten pysyvän terveenä.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Torstain matsiin siis yhteistyökumppanit tarjoavat ilmaisen sisäänpääsyn. Toivottavasti saadaan väekä halliin! Lisäksi 1000 ensimmäiselle tarjolla hernekeittoa.
 
Niin, pointti oli lähinnä se, että en olisi vielä huolissani, vaikka nyt tulikin 0 pisteen viikonloppu. Ja lisäksi ihmettelin sitä "miten voi hävitä sarjajumbolle" -asennetta, vaikka Mestiksen kaltaisessa sarjassa se on täysin normaalia. Ja jos mietitään vaikka vedonlyönnillisestä näkökulmasta, niin LeKi-ottelun voittoon nuo prosentit olivat jotain 40-60 Hokille, joten mikään katastrofi tuo tappio ei ole. Ja se pitää vielä todeta, että Vizvaryn (joka on tällä hetkellä meidän paras pakki) poissaolo näkyi pelaamisessa satavarmasti. Alla jo yksi kova ottelu Turussa ja koko pelin pelaaminen viidellä pakilla näkyy varmasti jäsenissä.

Ja kuten daerok mainitsi, niin playoffit ovat täysin oma maailmansa. Silloin mm. patonkeja saattaa jopa kiinnostaa tuo vieraissa pelaaminen. Pelillisesti Hokki on kuitenkin ollut varsin hyvä, kotona ei olla jääty ilman pisteitä sitten lokakuun. Playoffeissakin riittää se, kun voitat kerran vieraissa ja hoidat kotipelit.

Karppiselle tuli sitten ihan luonnollinen huili, joten nyt olisi hyvä aika laittaa paikat kuntoon. Jukurit-matsi näkyy olevan ilmaispeli, eikä olympialaissakaan näyttäisi olevan mitään kiinnostaa tuolloin torstaina, joten nyt pitäisi paukkua nelinumeroiset katsojaluvut.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Mukava aihe tämä vieraspelaaminen, joten ajankuluksi jatkan siitä vielä viestin. Katsoin tilastoja ranskalaisten osalta niin plus/miinus saldo vieraspelit:
Guttig -9
Da Costa -5

Kun taas kotiotteluissa:
Guttig +7
Da Costa +6

Aika iso ero, jos Hokin syömähampaat ei onnistu vieraspeleissä. Varsinkin jos kotietua ei saada, niin sen yhdenkin pelin voittaminen vieraissa on todennäköisyyksiä katsomalla aika vaikeaa. Tässä on ollut noin 25 vieraspeliä saada peli siellä kulkemaan, jos ei paria viikkoa ennen playoffseja kulje, niin epäilemättä se ei kulke playoffseissakaan. Tästä syystä kritisoin, miksi jumboa vastaan ei onnistuta näin lähellä playoffseja. Lisäksi Leki hävinnyt tammikuu - helmikuu aikana 12 ottelua, voittanut Sapkon, K-vantaan ja Hokin. Saanut toki tammikuun alussa irtopisteet Kookoolta ja Sportilta, mutta aika eri rosterilla kuin Hokkia vastaan ja Kookoo on jo korvannut tämän menetyksen voittanmalla sen jälkeen Lekin.

Eli mestiksen isot myllyttäneet Lekiä. Jos Hokki haluaa pärjätä näille isoille, jotka Lekiltä "helpot" pisteet otteneet, niin myös Hokin pitäisi tässä vaiheessa kautta Lekille pärjätä. Veikkaus muuten huomioi Hokin surkean vieraspelaamisen kertoimissaan. Tässä ei pidä tätä minun tekstiä lukea, kuin piru raamattua, Leki vain esimerkki ajankohtaisuutensa vuoksi. Olen itsekkin huudellut, että tasainen sarja ja takki kiinni joka peliin..

Playoffseissa on tiukka ottelutahti ja ukkoja tippuu kokoonpanosta pois, joten edellisen illan peli ja yhden (toki hyvän, paras mielestäni Unterweger) puolustajan puuttuminen ei olla syy tappioon, koska playoffeissakin pitää pelata peräkkäisinä päivinä ja kokoonpano saattaa elää, mutta voittoja on tultava rikkoontuneella kokoonpanollakin.

Toivottavasti päästään ekaa kierrosta pitemmälle, kaksi edellistä vuotta on tiputtu heti pois ja olisi mukava nähdä Hokin menestystä, lisäisi imua ensi kauden Hokkiin.
 
Tämän päivän Kiekkoviestistä muutama nosto.

Mersu-Eskon palstalta käy ilmi, että Mattila ei jatka enää ensi kaudella. En olisi pistänyt pahakseni jos Mattila olisi vielä ensi kaudella täällä jatkanut, mutta toisaalta ymmärrän hänen päätöksen. Neljäs kausi samassa seurassa olisi ollut ehkä jo vähän liikaa. Tai jos Mattila olisi jatkanut, niin siinä tapauksessa joukkueen olisi pitänyt uusiutua rajusti, sillä samat naamat kaudesta toiseen ei pidemmän päälle kanna hedelmää. Toivotaan, että Mattila saisi loppukaudeksi työrauhan ja veisi joukkueen tänä keväänä mitalipeleihin.

Ensi kaudeksi pitäisi saada siis joku pätevä valmentaja. Mielummin joku Mattilan tapainen haku, eli joku joka olisi todistanut kykenevänsä valmentamaan tämän tason joukkuetta. Ennen Mattilan aikakautta nähtiin, että minne tasolle jollain "samikarppisella" joudutaan. Mahdollisia nimiä en ala tähän vielä heittelemään, eiköhän seurajohto hoida sen valmentajan rekrytoinnin. Toivottavasti tämän hankinnassa ei kuitenkaan pihtailla.

Sitten toinen poiminta. Vaikka sitä suoranaisesti ei Mersu-Esko myöntänytkään, niin seuran talous on päin helvettiä. Puhuttiin "vaikeista ajoista" ja muuta diibadaabaa, mutta rivien välistä pystyi lukemaan, että tänä vuonna tulee monta kiloa tappiota. Lisäksi Esko valitteli sitä, kuinka Hokki joutuu maksamaan kaupungille isoja vuokria ja lisäksi joutuu maksamaan vuokrtaa siitä rakennetusta VIP-tilasta.

Tähän liittyen keväällä seurajohto istuu alas ja miettii uusia rahoituskuvioita. Myös puheenjohtaja vaihtuu ja taas kerran rivien välistä voisi lukea, että sitä paikkaa pedataan nykyiselle pelaajakoordinaattori Joonas Karjalaiselle (Mese-Eskon poika). Tietenkin nuorennusleikkaus ei olisi pahitteeksi, mutta toisaalta mulla ei ole minkäänlaista kuvaa siitä, osaisiko Joonas johtaa Mestis-seuraa.
 
Jotain positiivista välillä. Makkonen (jonka kauden piti melkein olla paketissa) palaa huomenna askiin. Toki Hokin tuuri menee niin, että Turussa loukkaantunut Vizvary on sivussa. Eli kun yksi palaa kokoonpanoon, niin samalla yksi tippuu pois. Toivottavasti ei tule Vizvarylle pidempää huilia.

Kuten jo aiemmin ounastelin, niin Rajala nousee Virtala-Toivo kaksikon viereen ja Pitkänen tippuu nelosen sentteriksi Karppisen paikalle. Vaikka Pitkänen ei niillä pisteillä ei hirveästi mälläile, niin tuollainen monikäyttöinen pelaaja ei ole playoffeja ajatellen missään nimessä huono juttu.

Huomenna pitää napata se kolme pinnaa jos meinataan kotiedusta haaveilla. Ja vaikka ei meinattaisikaan, niin voitolla Jukurit jäisi lisää ja näin ollen Hokki aika lailla varmistaisi sen, että puolivälierissä ei tule vastaan Sport tai TuTo. Isoista pisteistä pelataan.
 

Kolaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
PPS, Hokki
Tämän päivän Kiekkoviestistä muutama nosto.

Mersu-Eskon palstalta käy ilmi, että Mattila ei jatka enää ensi kaudella. En olisi pistänyt pahakseni jos Mattila olisi vielä ensi kaudella täällä jatkanut, mutta toisaalta ymmärrän hänen päätöksen. Neljäs kausi samassa seurassa olisi ollut ehkä jo vähän liikaa. Tai jos Mattila olisi jatkanut, niin siinä tapauksessa joukkueen olisi pitänyt uusiutua rajusti, sillä samat naamat kaudesta toiseen ei pidemmän päälle kanna hedelmää. Toivotaan, että Mattila saisi loppukaudeksi työrauhan ja veisi joukkueen tänä keväänä mitalipeleihin.

Ensi kaudeksi pitäisi saada siis joku pätevä valmentaja. Mielummin joku Mattilan tapainen haku, eli joku joka olisi todistanut kykenevänsä valmentamaan tämän tason joukkuetta. Ennen Mattilan aikakautta nähtiin, että minne tasolle jollain "samikarppisella" joudutaan. Mahdollisia nimiä en ala tähän vielä heittelemään, eiköhän seurajohto hoida sen valmentajan rekrytoinnin. Toivottavasti tämän hankinnassa ei kuitenkaan pihtailla.

Sitten toinen poiminta. Vaikka sitä suoranaisesti ei Mersu-Esko myöntänytkään, niin seuran talous on päin helvettiä. Puhuttiin "vaikeista ajoista" ja muuta diibadaabaa, mutta rivien välistä pystyi lukemaan, että tänä vuonna tulee monta kiloa tappiota. Lisäksi Esko valitteli sitä, kuinka Hokki joutuu maksamaan kaupungille isoja vuokria ja lisäksi joutuu maksamaan vuokrtaa siitä rakennetusta VIP-tilasta.

Tähän liittyen keväällä seurajohto istuu alas ja miettii uusia rahoituskuvioita. Myös puheenjohtaja vaihtuu ja taas kerran rivien välistä voisi lukea, että sitä paikkaa pedataan nykyiselle pelaajakoordinaattori Joonas Karjalaiselle (Mese-Eskon poika). Tietenkin nuorennusleikkaus ei olisi pahitteeksi, mutta toisaalta mulla ei ole minkäänlaista kuvaa siitä, osaisiko Joonas johtaa Mestis-seuraa.
Erikoinen aika ulostulolle näissä asioissa. Mitä mieltä on kertoa kesken kauden loppuhuipennuksen että nykyinen valmentaja ei jatka, ja että talous kyykkää syvältä? Eikö nämä olisi ehtinyt tiedottaa kauden jälkeenkin? Jotain taisi mennä pieleen jo kaupunkifestivaalista alkaen, kun ensiksi rummutettu hyvä tulos muuttui nollatuloksen kautta suurturskaksi.

Toivotaan puolivälierävastustajaksi Keravan kolleja, niin jäätävä oli porukan viimeisin esiintyminen Kajaanissa, ja ainahan kevätmatkailu kiinnostaa. Mielenkiintoista olisi muun muassa nähdä miten Jozef S:n levikset repeää ja mitä Itkuniemi keksii kameralle tällä kertaa. Ja tuomariksi Timo Favorin, yksin!

Peluutukseen kaipaisi sen verran rohkeutta, että mikäli Guttig jatkaa tämänpäiväisiä esityksiä, niin vilttiä voisi huoletta kokeilla. Liekö kaveri päässyt kainuulaisen naisen makuun, vai millä selittyy keitettyä makarooniakin löysemmän kehonkielen lisäksi yleinen haluttomuus. Muutoin olisin Mattilan nähnyt mielellään pidempäänkin Kainuussa, vaikka koko kainuulaista kiekkoa kehittämässä akatemioineen, mutta ehkä on seuraavan hiomattoman timantin aika, ja ainahan tänne takaisinkin pääsee.

Nyt vaan tarmoa loppucoitukseen, on tullut aika viimeistellä runkosarja ja heittää all-in play-offeissa!
 
Erikoinen aika ulostulolle näissä asioissa. Mitä mieltä on kertoa kesken kauden loppuhuipennuksen että nykyinen valmentaja ei jatka, ja että talous kyykkää syvältä? Eikö nämä olisi ehtinyt tiedottaa kauden jälkeenkin? Jotain taisi mennä pieleen jo kaupunkifestivaalista alkaen, kun ensiksi rummutettu hyvä tulos muuttui nollatuloksen kautta suurturskaksi.
Tuo viimeinen lause kuvastaa jotenkin Hokkia. Kuulutetaan ympäri kylänraittia, että festarit meni hyvin, vaikka ilmeisesti takkiin tuli aika isosti. Sekin tässä ulostulossa (case Mattila) vielä ihmetyttää, että nämä tiedot tulee ilmi seuran puheenjohtajan kirjoituksen kautta. Vähän tästä jää sellainen kuva, että siellä on painettu enteriä lukematta ja ajattelematta, mitä siinä tekstissä oikein kerrotaan. Tästä virtuaalinen keskisormi Mese-Eskolle.

Mutta tosissaan, jos talous on päin vittua, niin pitänee ottaa tästä keväästä kaikki ilo irti, sillä ensi kaudella ei tuskin tämäntasoista joukkuetta saada kasaan. Tai jos saadaan, niin silloin joukkueen rakentanut henkilö on nero tai sitten seura on konkurssissa. Tai sitten joku venäläinen öljymiljonääri on ostanut seuran.

Itse pelistä. Paskaa. Jotenkin tämä alkaa taas muistuttaa viime kevättä. Mitä lähemmäs pleijareita mennään, sitä huonommaksi peli muuttuu. Ei tuolla pelillä olisi ansainnut saada kuin maksimissaan yhden pisteen, jos sitäkään. Jukurit vei kahta viimeistä erää aivan niin kuin halusi, mutta Seppänen piti pystyssä ja Hokki kävi tekemässä 3. erän loppuun maalin. Tilastojen mukaan Setäsellä ei ollut yhtään torjuntaa koko kolmannessa erässä, joka on omalla tavallaan jo jonkin sortin ennätys. Hokin onneksi Jukurit tuskailee nyt tuloksien suhteen oikein urakalla.

Eli kenttätapahtumiin nähden kolmeen pisteeseen pitää olla enemmän kuin tyytyväinen. Seppänen oli hyvä sitä ensimmäistä maalia lukuunottamatta. Sikäli toki huolestuttavaa, että noita helppoja on alkanut upota näin kevään kynnyksellä, eiköhän kaikki ole kuitenkin kiinni sieltä korvien välistä. Myös Rajalan sisääntulo oli vahva. Tuollaista voimahyökkääjää tuohon jengiin onkin kaivattu, etenkin nyt kun Heikkisen Arttu on sivussa. Saisi ampua enemmän, laukaus kun on kuitenkin melko hyvä. Makkoselta olosuhteisiin nähden hyvä paluu ja posia myös Kurkiselle, joka teki tärkeän maaliin (oli toki onnekas pomppu).

Parhaat ranskalaiset, ne löytyivät tänään grilliltä. Ehkä kauden surkein esitys patongeilta. Kumpikin aivan yössä. Komppaan siinä Kolaajaa, että olisi voinut heittää vilttiin molemmat. Myös Niskakangas on tällä hetkellä aivan yössä, tehnyt viimeksi maalin joskus about B-junnuissa. Lenniltä maalista huolimatta heikko esitys, etenkin se avauspelaaminen on jotain aivan karmivaa katsottavaa. Ei tainnut omien lavat löytyä kuin kerran (Hiltusen läpiajo), muuten kaikki syötöt luistimiin tai lantion korkuisina. Myös Santasella välillä hieman yllättäviä ongelmia avauspelaamisen kanssa. Parantaa pitää kevättä ajatellen.

Pakko kuitenkin nostaa esiin vielä tuo Humalojan kenttä. Alkukaudella kenttä oli muodossa Fofanov-Karppinen-Koivisto, mutta nyt (Karppisen vammojen myötä?) se on saatettu muotoon Fofanov-Humaloja-Koivisto. Tämä vaikuttaa erittäin hyvältä pleijarikentältä, joka liikkuu hyvin, raastaa, tappaa paljon alivoimia ja ärsyttää vastustajaa. Erityisesti Humaloja otti tänään muutaman ison blokin alivoimalla. Ehdottomasti Hokin paras kokonaisuus tänään, maali(t) mukava bonus.

Jos ja kun Mattila ei ala tuota kokonaisuutta rikkomaan, niin ne ketjut kasataan todennäköisesti muotoon:

Fofanov - Humaloja - Koivisto
Rajala - Virtala - Toivo
Guttig - Da Costa - Hiltunen
Karppinen - Pitkänen - Niskakangas

Kokeilunarvoinen idea voisi olla myös Karppinen tuossa patonkien kanssa, kun ainakaan tällä hetkellä Karppinen ei niitä aloituksia pysty ottamaan. Sinne vaan Veikko tekemään maalin eteen tilaa ja runnomaan irtokiekkoja sisään, saisi Teddykin hyökkäyssuuntaan vähän vapaammat kädet. Toki Karppisen pelikiellon myötä sille kokeilulle ei taida jäädä kunnolla aikaa, mutta näin teoreettisella tasolla tuo ketju saattaisi toimiakin. Jos Heikkisen Arttu kuntoutuu vielä tämän kauden puolella, niin siinä tapauksessa peli menee jännäksi ketjujen kasaamisen suhteen. Kukahan sitten tippuu pois? Itse olisin valmis heittämään, tehoista huolimatta, Hiltusen katsomoon. Toki se on nyt aika satavarmaa, että joku sieltä loukkantuu edestä pois jos Arttu kuntoutuu. Eihän siellä nyt vaan voi olla valinnanvaraa hyökkäysoastolla, kuulostaisi liian hyvälle.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
Samaa mieltä Eskon kirjoittelusta, tälläisella negatiivisella ilmoittelulla saadaan kyllä monta kiekkoihmistä huolestuneeksi täällä Kainuussa, mukaan lukien allekirjoittanut.

Tuli semmonenkin asia mieleen, että toivottavasti palkanmaksu on ajantasalla, jos ei, niin siinä asia, joka vie varmaankin pelaajien moraalia kovasti alaspäin.

Mattilan olisin pitänyt Hokissa jatkossakin, toivottavasti Petri saa hyvän työpaikan tuleville kausille. Kuka tulee jatkamaan, se taitaa vaatia jo uuden ketjun avaamista ja on vielä ennenaikaista.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Taitaa olla Eskolta toinen tai kolmas hieman negatiivissävytteinen puheenjohtajan palsta kirjoitus. Kaupunkifestivaalin en usko tappioita tuottaneen ja siitähän puhuttiin, että ihan ok meni taloudellisesti. Vai onko asia suoraan jossain kumottu, mennyt ainakin itseltä silloin ohi. Toinen perustelu, ettei se tappioita voinut jäätävästi tuottaa, koska toinen osapuoli eli SV-sounds järjestää sen uudelleen, Kajaanilaisen jalkapalloseuran kanssa. Niin en usko kenenkään olevan niin hullu olevan, että tappiota vuodesta toiseen haluaa tehdä. Vielä kun se toinen isompi musiikkitapahtuma on ensi kesänä Kajaanissa. Se miksi Hokki ei ole mukana jatkossa voi johtua suuresta määrästä tarvittavaa talkooväkeä ja taloudelllinen riski on aina suuri.

Voihan toki olla, että tappiota tulee, tai sitten annetaan päättäjille, kannattajille ja ennenkaikkea sponsoreille kuvaa, ettei liian hyvin mene, jotta rahan tulo Hokille ei katkea tai heikkene. Syy talouteen voi olla aikaisempaa suurempi määrä väkeä toimistolla ja mainostaulujen tuoton olleen vähäinen ( Kirjoittajan havainto mainoksien määrästä) sekä Ac Kajaanin pelatessa ykköstä söi sekin sponssituloja. Myös markkinoinin ja tiedottamisen on oletettu kasvattavan katsojamääriä, jonkin verran.

No Hokki ei ikinä ole ollut kauhean tuhlaava yhdistys, pois lukien Hakkaraisen aikana mentiin pikkuriskillä, silloin se kannatti. Epi ja Esko on aika talouden kannalta ajattelevia ihmisiä, joten pienikin notkahdus saattaa aiheuttaa negaryöpyn. Muistaakseni Esko astuessaan puheenjohtajiksi ensi töikseen ryhtyi selvittämään Hakkaraisen aikaisia velkoja. En usko Hokin tilanteen olevan taloudellisesti sellainen, kuin esimerkiksi vuosina 2007-2009. Ja nekin on kestetty, niin eiköhän tämäkin saada kuntoon. Esim Jokipo ja pari muutakin menee varmasti enemmän limiiteillä kuin Hokki.

Valmentajan vaihtumisesta ulostulo on perusteltua siinä mielessä, että huhuja olisi kohta alkanut tulla. Spekulaatiot valmentajasta ja ensikauden joukkueesta voidaan jättää pelien jälkeiseen aikaan, että pojat saa työrauhan ja päästään pitkälle playoffseissa.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Räsänenhän sai potkut Sportista...eihän Hokilla varaa Räsäseen ole, mutta oishan se jees vaihtoehto, vaikka miehestä en varsinaisesti pidäkään. Kelpo korvaaja Mattilalle.

Virallisten ilmoitusten mukaanhan kaupunkifestivaali meni "ihan kivasti"...epävirallista kautta saamani huhun mukaan miinukselle mentiin, mahdollisesti jopa kohtuullisen paljon. Väkeä oli, mutta kulupuoli ilmeisesti ylitettiin syystä jos toisestakin.

Hokin talous on ollut haastavassa tilanteessa jo pitkään, ja esim. pelaajabudjetti on jälleen epävirallisten, mutta seuraa läheltä tulevien tietojen mukaan, ollut täynnä jo paljon ennen esimerkiksi Vizvaryn ja Rajalan hankintaa. Siihen kun lisätään se kylmä fakta, että katsojatavotteista ollaan kaukana, niin turskaa tulee tältä kaudelta valitettavan paljon.

Riskillähän Hokki lähti tähän kauteen. Rosteri oli kapea, mutta pelimerkkejä satsattiin kärkimiehiin, jotka kyllä ovat koko kauden huomioon ottaen paikkansa täyttäneet. Kapea rosteri + loukkaantumiset + useamman kaverin armeija on vaan heikko yhdistelmä. Riski kostautui ainakin jossain määrin.

Melko varmaa on, että Guttig, Da Costa ja Unterweger eivät jatka ensikaudella Hokissa. Unterweger taisikin itseasiassa olla lainasopimuksella täällä. Toivoa sopii, että ensi kaudeksi sieltä Grazista saataisiin joku "Unterweger vol.2" lainalle. Tää yhteistyökuvio on ainakin Clemensin kohdalla toiminut melko hyvin - jätkästä on kehittynyt kelpo pelimies!
Toivottavasti Vizvarya kiinnostaisi jatkaa Mestiksessä!

Jos oletetaan että ulkkarit lähtee, niin toivottavasti jatkoa saataisiin mahdollisimman monelle muulle. En tiedä pelaajien palkkapusseista, mutta odotuksiin nähden Pitkänen, Niskakangas ja Leinonen alisuorittavat kyllä minun papereissani, joten ikävä kyllä he saattaisivat olla ensimmäiset, joille en ihan heti sopparia tarjoaisi. Toisaalta kyseiset kaverit ovat vissiin pysyneet melko hyvin terveinä, joten siinä mielessä voi olla "vastinetta rahalle".

Kyllähän tässä seuran tulevaisuus on aika synkeä. Mersu-Eskon ja kumppaneiden puuhastelu on ollut välillä surkuhupaisaa...mutta toisaalta Hakkaraisen aikaan jopa suuruuden hullua (Korpi-areena suunnitelmineen kaikkineen).

Oli miten oli, toivottavasti mahdollinen uusi johto tajuaa eron rahalla, joka on jo tilillä ja toivotaan, toivotaan-rahalla. Kausikorttien hinnat ovat mielestäni osin päättömät (tästä olen puhunut aiemminkin, mutta vielä kerran pojat!):

Normaali kausikortti on hinnaltaan 395€, joka on aika lähellä sopivaa hintaa tämän kauden ottelumäärään suhteutettuna. Mutta eikös ottelumäärä laske ensi kaudeksi??

Superkausikortti 480€ tarkoittaa käytännössä sitä, että sen ostamalla, otat riskin, että Hokin jäädessä pudotuspelien ulkopuolelle, olet maksanut kaudesta enemmän kuin KS-, Maxi- tai OP-kortin kanssa irtolipun ostamalla. Varsinkin kun pari kertaa kaudessa on näitä "vapaa pääsy"-pelejä muutenkin. Tässä ei ole mielestäni järkeä. Kausikortin pitää tarjota asiakkaalle selkeä säästö, eikä lisäkustannuksia! Seuralle etuna on se, että rahat saadaan etukäteen!

Täytyy myöntää, ettei minulla ole mitään käsitystä Hokin kausikorttimyynnistä. Jos kaverit ovat myyneet esim. 300 kpl superkausareita niin kritiikkini on turhaa. Jos Superkausareiden myynti mitataan kymmenissä kappaleissa, niin sitten minulla on varmaankin joku pointti tässä.

Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä Hokin kirjanpito niin menojen kuin tulojenkin osalta. Väitän, että kokonaisbudjetista pelaajabudjetti on loppujen lopuksi pienempi osuus kuin yleisesti luullaan. Ja tulopuoli se vasta mielenkiintoista nähtävää olisikin...
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
Ei mitään,Räsäs Pasi on ihan symppis äijä, mutta en näkis häntä kuitenkaan Hokin tulevana valmentajana, oli rahaa tai ei,...mutta tätä avointa tiedottamista ihmettelen,kun sentään NHL:ssä kin tiedotetaan, että pelaaja on poissa,, niin ja niin kauan kokoonpanosta, mutta Suomessa sitä pitää pihdata, eli kiinnostas tosiaan tietää Vizvaryn sairasloman pituus, eihän se pitäisi olla kuitenkaan mikään suuri salaisuus, jos tämä niin hirveesti kiinnostaa, kun mentiin häviämään "Ruottalaisille"...
 
Hyvä kirjoitus rosswellilta. Olisin voinut lainata koko tekstin, mutta pelikiellon pelossa en tee sitä.

Ensiksi otan kiinni tuohon valmentajakuvioon. Räsäseen en millään jaksa uskoa koska a) kiinnostus, b) ammattitaito ja c) raha. Ainakin mitä noita Sportin ketjuja lukee, niin Räpsästä ei jää kovin ammattitaitoinen kuva. Lisäksi kun CV:ssä on noita vuosia Liiga-koutsina + Mestiksen mestaruus, niin tuskin Räsänen edes kovin halvalla lähtisi. Lisäksi juuri edellä mainitsemastani syystä en usko, että joku Mestiksen keskikastin seura kiinnostaisi, koska Räpsä on kuitenkin statukseltaan Liiga/Mestiksen kärkivalmentaja. Eli mielestäni hinta-laatu suhde ei kohtaisi tässä.

Valmentajamarkkinat on sen verran kuivat, että itsellä ei ole hirveästi heittää nimiä pöytään. Nykyisistä Mestis-koutseista (joilla sopimus tiettävästi loppuu) kelpaisivat Ahvenjärvi, Haapakoski, Juujärvi ja Karjalainen. Ahvenjärven ja Haapakosken perässä lienevät isommat seurat ja Juujärveä tuskin Kajaani kiinnostaa, joten Karjalainen voisi olla näistä em. nimistä ainut sellainen, missä molempien osapuolien intressit kohtaa edes jossain määrin. Toki hintalappu lienee aika kova (kuitenkin hänellä on sitä Liiga/KHL/U20 taustaa), mutta Karjalainen olisi mielestäni sellainen "Hokin näköinen koutsi". Eikä tarvitsisi pelaajienkaan turhaan opetella uuden valmentajan nimeä (ja tähän niitä hymiöitä). Toinen hyvä heitto voisi olla vaikka Kiekko-Koreasta potkut saanut Pekka Kangasalusta. Mutta oli miten oli, mielummin valmentajaksi joku isomman hintalapun varmempi haku, kuin joku halvempi riskihaku tyyppiä "samikarppinen" tai "jannesinkkonen".

Sen verran pitää rosswellista kysäistä, että paljonkohan sitten lienee ollut Hokin katsojatavoite, jos siitä nyt "ollaan kaukana"? Tällä hetkellä keskiarvo on 846, joka lienee aika lailla siellä haarukassa missä tavoitteetkin. Ok, muutama ilmaispeli tai puoli-ilmaispeli siellä taitaa olla, mutta kokonaisuudessaan ei nuo luvut nyt prosentuaalisesti kovin kaukana taida olla? Tokihan Hokin ottelutapahtuman tuottavuuden tietäen se on käytännössä ihan sama, onko hallissa 700, 800 vai 900 katsojaa.

Aikalailla samankaltaisia juttuja olen kuullut noista kaupunkifestareista, mitä rosswellkin. Tarkkoja lukuja en tiedä, mutta huhujen mukaan puhutaan jo lähemmäs yhden keskiverto Mestis-pelaajan kausipalkan suuruisesta summasta. Ei siis mennyt "ihan kivasti" nuo festarit. Toki sitä en tiedä, onko luvuissa otettu huomioon sitä toista tapahtuman järjestänyttä osapuolta, joten näin ollen se voi olla, että ne tappiot ovatkin vain puolikkaan Mestis-pelaajan kausipalkka.

Oli miten oli, niin ainakin mun mielestä se on Mersu-Eskolta aika törkeää vakuutella lehdissä ja muissa medioissa festareiden menneen hyvin, vaikka turskaa tulee ja Hokin mittapuulla vielä aika isosti. Vai onko sieltä tullut sitten vielä jälkikäteen joku isomman luokan lasku, jota ei ole osattu ennakoida? En usko. Enkä henkilökohtaisesti oikein usko enää mitään, mitä tämä miehen suusta ulos pulppuaa. Kaikkea sitä on lupailtu, mutta ne teot puuttuvat edelleen.

Toki tuo oli kahvakiekolta ihan hyvä pointti, että tuskinpa se toinen osapuoli enää tuota festaria uudelleen järjestäisi, jos se olisi mennyt aivan penkin alle. Ideana tuo festari oli varsin raakile ja nyt toisena vuotena siellä osataan ennakoida paremmin tapahtuman aiheuttamia kuluja ja sitä kautta mahdollisuus plussalle pääsemiseen on varmasti isompi. Sen toki tässä kyseenalaistan, että miksi tähän projektiin ylipäätään lähdettiin mukaan, jos sen tiedettiin olevan iso riski seuran taloudelle. Toki niitä keinoja hankkia rahaa täytyy koko ajan miettiä lisää, mutta lähtökohtaisestikaan tämä ei ollut mikään kultakaivos. Näin jälkikäteen on helppo jossitella, että taloudellisesti olisi saatu sama tulos, jos koko joukkue olisi lähtenyt viikon lomareissulle aurinkorannoille. Ja mitä tulee tuohon kahvakiekon pointtiin Mersu-Eskon tulosta seuraan, niin omaan korvaan se kuulostaa vaan jonkinnäköiseltä oman selustan suojaamiselta. Tämä toki on vain oma mielipide, koska mitään faktoja OP:n aikaisesta taloudesta en osaa heittää. Ja olihan siinä joku Karppinenkin seuran puikoissa jonkin aikaa ennen Mese-Eskoa.

Sikäli aika mielenkiintoista (jos tuo rosswellin huhu pitää paikkansa), että pelaajabudjetti on ollut täynnä jo ennen Vizvarya+Rajalaa, niin ainakin itse tulkitsisin sitä niin, että siinä tapauksessa pelaajabudjetti on ollut kauden alusta lähtien täynnä/ylitetty. Hokki luopui joulun alla Rantasesta, joka oletettavasti ei ollut niitä huonoiten palkattuja pelaajia tässä joukkueessa. Sen jälkeen joukkueeseen on tullut sisään Vizvary ja Rajala (Pitkänen tuli Kajaaniin marraskuussa), jotka ovat rahallisesti aikalailla yks yhteen Rantasen kanssa.

Mitä tällä nyt haen on se, että kauden alkaessa on mahdollisesti otettu jo iso riski, jos/kun pelaajabudjetti on ylitetty. En haluaisi maalata piruja seinille enkä haukkua Mattilaa, koska hän on tehnyt erittäin hyvää työtä, mutta jotenkin tästä haiskahtaa sellainen, että Mattilaa ei loppupeleissä kiinnosta tämän seuran talous vaan hän pyrkii (ylittämällä pelaajabudjetin) nostamaan omaa profiliaan ja saamaan sitä kautta tulevaisuudessa hyvän työpaikan. Voi olla että Mattila on tiennyt heti syksystä (tai kesästä) alkaen, että hän ei täällä valmenna enää ensi kaudella ja tuskin koskaan tänne tulee palaamaankaan. Sen vuoksi hän voi haistattaa vitut seuran taloudelle ja ottaa oman hyvän nimissä riskejä. Ja kieltämättä, näyttäähän se ulkopuolisin silmin aika hienolta, jos valmentaja vie pikkuseuran jollain 200k pelaajabudjetilla (ilmoitettu luku) välieriin. Aika raju teoria, mutta en pitäisi täysin mahdottomanakaan. Toivon kuitenkin, että tämä ei pidä paikkaansa ihan jo siinäkin mielessä, että muutoin meillä olisi kyllä todella ammattitaidoton seurajohto, jos he olisivat antaneet tämän tapahtua. Ja sama vielä tähän, eli en pidä sitä mahdottomana ajatuksena.

Kausikorttiasiaa täällä onkin puitu jo useaan otteeseen. En tiedä sitten onko Hokilla se ajatus, että ne HC-fanit ketkä sen kausikortin haluavat ostaa, tulevat ostamaan sen joka tapauksessa, oli hinta sitten 300e tai 500e. Jossain määrin jopa uskon tähän teoriaan, jossa tyhmä ei ole se joka myy, vaan se joka ostaa. Siinä kuitenkin komppaan rosswellia, että onhan nuo hinnat nyt aivan poskettomia. Joku vähänkin matikkapäätä omaava henkilö laskee, että jos tietää missaavaansa runkosarjassa joku 2-3 peliä, niin halvemmaksi tulee ostaa joka peliin lippu erikseen. Lisäksi kun on näitä ilmaiseksi peliin tai ilmaiseksi VeikkausTV:stä kamppanjoita, niin aivan varmasti irtoliput ovat fiksumpi sijoitus. Toki tällä kaudella ne kausikortin ostaneet säästivät edes sen vähän, kun otteluohjelmaa muutettiin syksyllä ja ottelumäärä kasvoi.

Ja tokihan tuon superkausikortin ostossa on omat riskinsä liittyen mahdolliseen pudotuspeleistä ulos jäämiseen. Kuinka moni muistaa sen kevään, kun Hokki rämpi karsintasarjassa? Silloin tuolla superhyperultrakausikortilla olisi päässyt pudotuspeleihin ja niihin erittäin epätodennäköisiin liigakarsintoihinkin, mutta karsintasarjan peleihin sarjapaikasta (kuten logiikkakin sen jo sanoo) ei toivoakaan. Siinä kustiin kannattajien naamalle oikein urakalla. Enkä yhtään ihmettele, jos muutamalla henkilöllä jäi kausikortti seuraavalla kaudella ostamatta sen takia.

Kaiken tämän paskan keskellä kuitenkin toivon (ja ainakin vielä tällä hetkellä uskon), että joukkue menee tänä keväänä pitkälle. Vaikka se ottelutapahtuma nyt ei miljoonia tuotakaan, niin tuskinpa välieriin pääseminen ja sitä kautta parin ylimääräisen kotipelin saaminen pahitteeksi olisi? Koska kaikki playoff-sarjat pelataan paras seitsemästä systeemillä, niin esimerkiksi se välieriin pääseminen tietää automaattisesti vähintään kahta ylimääräistä kotiottelua. Ylimääräistä siinä tapauksessa, jos budjettiin on laskettu oletusarvoksi kaksi playoff-kotiottelua.

Mutta karkeasti laskettuna: oletetaan yleisömääräksi 1100 per ottelu ja oletetaan näistä vielä 500 olevan kausikorttilaisia/vapaalippulaisia, keskimääräinen lipunhinta 12 euroa. Näin ollen se tekisi irtolippuina 12x600 = 7200 euroa/ottelu. Tottakai kaiken maailman sivukuluja on, mutta toisaalta vastaavasti myös oheismyynti (MestisTV, kaljamyynti, lihikset ja mahdolliset fanituotteetkin) saattaisivat nyt jonkun euron tuoda kassaan. Jos nämä karkeat laskelmat nyt vähäänkään pitävät paikkansa, niin välieriin pääsy toisi seuran kanssa noin 15 000 euroa, joka olisi Hokille jo iso summa. Tottakai menestys myös lisäisi sponsorien kiinnostusta seuraa kohtaan, joka saattaisi näkyä tulevilla kausilla positiivisesti. Ja tämän ketjun aihetta sivutenkin menestys voisi herätellä kaupungin päättäviä ihmisiä talviunesta harjoitushallihankkeen suhteen.

Pelaajista en jaksa tähän palaan enää isosti vääntää, mutta komppaan rosswellia siinä, että niitä alisuorittajia pitäisi laittaa pihalle. Santanen, Leinonen ja Niskakangas ovat etunenässä niitä pelaajia, jotka alisuorittavat tällä hetkellä palkkapussiin nähden. Pitkästä en alisuorittajaksi nimeä, koska hän pelaa illasta toiseen hyvää alivoimapeliä (en ole häntä miksikään pistelingoksi missään vaiheessa mieltänyt). Toki tämä on vain oletus, että Pitkäsen palkkapyyntö ei ole ollut kovinkaan suuri. Ja sitten alisuorittajien vastapainona on heittää vaikka Hiltunen ja A. Heikkinen, jotka ovat olleet todella edullisia löytöjä, hinta-laatu suhde varmasti kohdallaan.

Hokin kaltaisella seuralla on kuitenkin pakko ottaa riskejä joukkueen rakentamisen suhteen. Nyt hankittiin terävämpi kärki ja vähemmän leveyttä, ja ainakin tällä hetkellä tuo taktiikka on tuntunut ihan toimivalta. Toki siinä vaiheessa kun oli joku 5-8 ukkoa sivussa, niin ei kovin paljoa naurattanut. Ja toisaalta nyt oltaisiin kusessa, jos Da Costan ja Guttigin hankinnat olisivat menneet ihan vasempaan käteen. Ulkomaalaisten täytyy kuitenkin lähtökohtaisesti olla vahvistuksia joukkueelle.

Tulipa tekstiä. Taidanpa siis olla hetken aikaa hiljaa tämän kirjoituksen jälkeen.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki,Kalpa Kuopio
Peliitat-Hokki

Hyvin menee vieras turnee, jälleen tappio jumbolle, kuten sanottu, marginaalit ovat minimaalisia,etenkin pisti silmään tuon "Hokki-Poliisin" eli Virtalan pikku kakkoset, jotka tuli todella helposti, erittäin asiantuntevaa kommentointia Jani Keinäseltä,..(katsottu ilmais-otteluna Veikkaus-Tv:ltä)

Jos olen rahellinen, niin eipä taaskaan tuo surkeus yllättänyt,...ei taida tulla pitkää kevättä Hokille, mutta kevät tulee kuitenkin. (silmää iskevä hymiö)
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Virtalan hattutemppukaan ei riittänyt ja niin jälleen kerran vierasturneelta nolla pistettä. Vastustajina karsintaan menossa olevia joukkueita molemmissa peleissä. Karmeaa on tämä vieraspelaamisen taso tänä vuonna. Huonoa se oli viime vuonnakin ja nyt aivan umpisurkeaa. Kotona pisteitä tulee hyvään tahtiin, mutta vieraissa erittäin harvoin.

Jos Virtalan loukkaantuminen ( josta on huhuttu ) kestää pitempään kuin pari päivää, alkaa Hokin kevät olla taputeltu. Teemu on tehnyt hirveästi töitä molempiin suuntiin kentällä ja varmaan puolet joukkueen pisteistä viime aikoina.

Toki kauden ykköstavoite oli välttää karsinnat, mutta huikean alkukauden jälkeen on aika tylsää taas todeta että pleijareissa voitetaan yksi kotipeli ja sitten alkaa kesäloma.
 
Tuloksien valossa Hokki kyllä kyntää vieraissa todella syvällä. MUTTA. Muistetaan taas niitä faktoja, että esimerkiksi kaikki neljä edellistä vieraspeliä ovat olleet maalin pelejä. Lisäksi Mestiksessä pelataan aivan uskomatonta kautta, mitä tulee kotivoittojen määrään. Ja pitää muistaa myös se, että LeKi ja Peliitat pelaavat elämästä ja kuolemasta, Hokki "vain" kotiedusta. En toki sitä sano, että huonoa vierasmenestystä voitaisiin paeta näiden asioiden taakse. Se on selvää, että vieraissa ei kulje todellakaan hyvin. Mutta vähän kuitenkin jäitä hattuun.

Se, mistä olen enemmän huolissani, on pelin laatu. Ainakin sen verran, mitä sitä perjantain matsia VeikkausTV:stä seurailin, niin pelillisesti se oli aikamoista kuraa. Tuli ihan viime kevät mieleen. Vaikka silloin tuloksellisesti kulki vielä ihan kohtuullisesti, niin pelillisesti tekeminen oli todella heikkoa - ja niin se on nytkin. Lisäksi jos huhut Virtalan loukkaantumisesta pitävät paikkansa, niin se on hellurei ja hellät tunteet jatkohaaveille. Tällä hetkellä tulos on täysin Virtalan vastuulla (teki etelänkiertueella kaikki joukkueen maalit), muita vastuunkantajia ei yksinkertaisesti löydy.

Lisäksi pelin laadun ja Virtalan loukkaantumisen lisäksi huolestuttaa se, että siitä edellistäkin oikeasti hyvästä pelistä on aikaa. Siitä taitaa olla jo kuukausi, kun edellisen kerran peli luisti useammalla osa-alueella hyvin. Viittaan siis siihen murskavoittoon JYP-Akatemiasta. Sen jälkeen peli on ollut enemmän tai vähemmän paskaa.

Ensi viikolla pitää herätä taas tähän maailmaan. Vaikka tämä on joukkuepeli, niin yksilötasolla joukkueesta löytyy tällä hetkellä noin 25 alisuorittajaa. Eli muitakin yksilöitä, kuin Virtalan, pitää nousta esiin. Toki jos Virtala on poissa, niin silloin tuo em. lause täytyy toteutua ihan konkreettisesti. Etenkin patonkimaan pojat ovat olleet aivan yössä viime aikoina. Vaikka pisteitä tulee sieltä täältä, niin pelillisesti näiltä kavereilta on lupa odottaa paljon paljon enemmän. Se potentiaali on kuitenkin jo tällä kaudella aiemmin huomattu, nyt pitää taas alkaa pelaamaan. Lisäksi Seppäsen pitää alkaa seisoa päällään, se on elinehto jos meinataan keväällä menestyä.

Tuo heräämisen pitäisi tapahtua jo ihan sen vuoksi, että Jokipojat hengittää niskaan kahden pinnan päässä. Jos puolivälieristä aiotaan mennä jatkoon, on vastustajaksi tultava HCK. Jos tulee KooKoo, niin se on samantien goodbye. En näe tällä hetkellä Virtalan lisäksi yhtään hyvää syytä, miksi Hokki voittaisi KooKoon neljä kertaa.

Se HCK:n kohtaaminen vaatii vähintään neljän pisteen nappaamista. Jos saldona on kolme pinnaa tai vähemmän, niin silloin homma ei ole enää omissa käsissä. Toki jos Hokki ottaa keskiviikkona pinnan Jokipoa enemmän, niin silloin sija viisi on varma (maaliero on Hokilla 15 maalia parempi kuin Jokipolla). Ja ok, onhan HCK:lla vielä mahdollisuudet nousta ohi KooKoon, mutta pidän sitä varsin teoreettisena vaihtoehtona. Jokipojat kohtaa viimeisellä kierroksella JYP-Akat, jolla hyvin mahdollisesti ei ole enää silloin pelissä panosta. Toki Peliitat tulee olemaan myös Jokipojille vaikea vastus, koska siinä ollaan jälleen asetelmassa "elämä&kuolema vs ei-mikään-pakko-voittaa".

All in all, Hokin pudotuspelit alkavat jo keskiviikkona. Ensimmäinen steppi on ottaa voitot JYP-Akoista ja Jukureista, joka varmistaisi sijan viisi ja näin ollen antaisi edes jonkinnäköiset mahdollisuudet puolivälierissä. Näin vertauskuvallisella tasolla tulevalla viikolla pelataan säälipleijarit Jokipoikia vastaan, ja se joukkue, jolla on enemmän pisteitä ensi lauantaina, sen kausi jatkuu vielä sitä seuraavalle viikolle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös