daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Ei mitään,Räsäs Pasi on ihan symppis äijä, mutta en näkis häntä kuitenkaan Hokin tulevana valmentajana, oli rahaa tai ei,...mutta tätä avointa tiedottamista ihmettelen,kun sentään NHL:ssä kin tiedotetaan, että pelaaja on poissa,, niin ja niin kauan kokoonpanosta, mutta Suomessa sitä pitää pihdata, eli kiinnostas tosiaan tietää Vizvaryn sairasloman pituus, eihän se pitäisi olla kuitenkaan mikään suuri salaisuus, jos tämä niin hirveesti kiinnostaa, kun mentiin häviämään "Ruottalaisille"...
 
Pro: Avoimet sarjat
Hyvä kirjoitus rosswellilta. Olisin voinut lainata koko tekstin, mutta pelikiellon pelossa en tee sitä.

Ensiksi otan kiinni tuohon valmentajakuvioon. Räsäseen en millään jaksa uskoa koska a) kiinnostus, b) ammattitaito ja c) raha. Ainakin mitä noita Sportin ketjuja lukee, niin Räpsästä ei jää kovin ammattitaitoinen kuva. Lisäksi kun CV:ssä on noita vuosia Liiga-koutsina + Mestiksen mestaruus, niin tuskin Räsänen edes kovin halvalla lähtisi. Lisäksi juuri edellä mainitsemastani syystä en usko, että joku Mestiksen keskikastin seura kiinnostaisi, koska Räpsä on kuitenkin statukseltaan Liiga/Mestiksen kärkivalmentaja. Eli mielestäni hinta-laatu suhde ei kohtaisi tässä.

Valmentajamarkkinat on sen verran kuivat, että itsellä ei ole hirveästi heittää nimiä pöytään. Nykyisistä Mestis-koutseista (joilla sopimus tiettävästi loppuu) kelpaisivat Ahvenjärvi, Haapakoski, Juujärvi ja Karjalainen. Ahvenjärven ja Haapakosken perässä lienevät isommat seurat ja Juujärveä tuskin Kajaani kiinnostaa, joten Karjalainen voisi olla näistä em. nimistä ainut sellainen, missä molempien osapuolien intressit kohtaa edes jossain määrin. Toki hintalappu lienee aika kova (kuitenkin hänellä on sitä Liiga/KHL/U20 taustaa), mutta Karjalainen olisi mielestäni sellainen "Hokin näköinen koutsi". Eikä tarvitsisi pelaajienkaan turhaan opetella uuden valmentajan nimeä (ja tähän niitä hymiöitä). Toinen hyvä heitto voisi olla vaikka Kiekko-Koreasta potkut saanut Pekka Kangasalusta. Mutta oli miten oli, mielummin valmentajaksi joku isomman hintalapun varmempi haku, kuin joku halvempi riskihaku tyyppiä "samikarppinen" tai "jannesinkkonen".

Sen verran pitää rosswellista kysäistä, että paljonkohan sitten lienee ollut Hokin katsojatavoite, jos siitä nyt "ollaan kaukana"? Tällä hetkellä keskiarvo on 846, joka lienee aika lailla siellä haarukassa missä tavoitteetkin. Ok, muutama ilmaispeli tai puoli-ilmaispeli siellä taitaa olla, mutta kokonaisuudessaan ei nuo luvut nyt prosentuaalisesti kovin kaukana taida olla? Tokihan Hokin ottelutapahtuman tuottavuuden tietäen se on käytännössä ihan sama, onko hallissa 700, 800 vai 900 katsojaa.

Aikalailla samankaltaisia juttuja olen kuullut noista kaupunkifestareista, mitä rosswellkin. Tarkkoja lukuja en tiedä, mutta huhujen mukaan puhutaan jo lähemmäs yhden keskiverto Mestis-pelaajan kausipalkan suuruisesta summasta. Ei siis mennyt "ihan kivasti" nuo festarit. Toki sitä en tiedä, onko luvuissa otettu huomioon sitä toista tapahtuman järjestänyttä osapuolta, joten näin ollen se voi olla, että ne tappiot ovatkin vain puolikkaan Mestis-pelaajan kausipalkka.

Oli miten oli, niin ainakin mun mielestä se on Mersu-Eskolta aika törkeää vakuutella lehdissä ja muissa medioissa festareiden menneen hyvin, vaikka turskaa tulee ja Hokin mittapuulla vielä aika isosti. Vai onko sieltä tullut sitten vielä jälkikäteen joku isomman luokan lasku, jota ei ole osattu ennakoida? En usko. Enkä henkilökohtaisesti oikein usko enää mitään, mitä tämä miehen suusta ulos pulppuaa. Kaikkea sitä on lupailtu, mutta ne teot puuttuvat edelleen.

Toki tuo oli kahvakiekolta ihan hyvä pointti, että tuskinpa se toinen osapuoli enää tuota festaria uudelleen järjestäisi, jos se olisi mennyt aivan penkin alle. Ideana tuo festari oli varsin raakile ja nyt toisena vuotena siellä osataan ennakoida paremmin tapahtuman aiheuttamia kuluja ja sitä kautta mahdollisuus plussalle pääsemiseen on varmasti isompi. Sen toki tässä kyseenalaistan, että miksi tähän projektiin ylipäätään lähdettiin mukaan, jos sen tiedettiin olevan iso riski seuran taloudelle. Toki niitä keinoja hankkia rahaa täytyy koko ajan miettiä lisää, mutta lähtökohtaisestikaan tämä ei ollut mikään kultakaivos. Näin jälkikäteen on helppo jossitella, että taloudellisesti olisi saatu sama tulos, jos koko joukkue olisi lähtenyt viikon lomareissulle aurinkorannoille. Ja mitä tulee tuohon kahvakiekon pointtiin Mersu-Eskon tulosta seuraan, niin omaan korvaan se kuulostaa vaan jonkinnäköiseltä oman selustan suojaamiselta. Tämä toki on vain oma mielipide, koska mitään faktoja OP:n aikaisesta taloudesta en osaa heittää. Ja olihan siinä joku Karppinenkin seuran puikoissa jonkin aikaa ennen Mese-Eskoa.

Sikäli aika mielenkiintoista (jos tuo rosswellin huhu pitää paikkansa), että pelaajabudjetti on ollut täynnä jo ennen Vizvarya+Rajalaa, niin ainakin itse tulkitsisin sitä niin, että siinä tapauksessa pelaajabudjetti on ollut kauden alusta lähtien täynnä/ylitetty. Hokki luopui joulun alla Rantasesta, joka oletettavasti ei ollut niitä huonoiten palkattuja pelaajia tässä joukkueessa. Sen jälkeen joukkueeseen on tullut sisään Vizvary ja Rajala (Pitkänen tuli Kajaaniin marraskuussa), jotka ovat rahallisesti aikalailla yks yhteen Rantasen kanssa.

Mitä tällä nyt haen on se, että kauden alkaessa on mahdollisesti otettu jo iso riski, jos/kun pelaajabudjetti on ylitetty. En haluaisi maalata piruja seinille enkä haukkua Mattilaa, koska hän on tehnyt erittäin hyvää työtä, mutta jotenkin tästä haiskahtaa sellainen, että Mattilaa ei loppupeleissä kiinnosta tämän seuran talous vaan hän pyrkii (ylittämällä pelaajabudjetin) nostamaan omaa profiliaan ja saamaan sitä kautta tulevaisuudessa hyvän työpaikan. Voi olla että Mattila on tiennyt heti syksystä (tai kesästä) alkaen, että hän ei täällä valmenna enää ensi kaudella ja tuskin koskaan tänne tulee palaamaankaan. Sen vuoksi hän voi haistattaa vitut seuran taloudelle ja ottaa oman hyvän nimissä riskejä. Ja kieltämättä, näyttäähän se ulkopuolisin silmin aika hienolta, jos valmentaja vie pikkuseuran jollain 200k pelaajabudjetilla (ilmoitettu luku) välieriin. Aika raju teoria, mutta en pitäisi täysin mahdottomanakaan. Toivon kuitenkin, että tämä ei pidä paikkaansa ihan jo siinäkin mielessä, että muutoin meillä olisi kyllä todella ammattitaidoton seurajohto, jos he olisivat antaneet tämän tapahtua. Ja sama vielä tähän, eli en pidä sitä mahdottomana ajatuksena.

Kausikorttiasiaa täällä onkin puitu jo useaan otteeseen. En tiedä sitten onko Hokilla se ajatus, että ne HC-fanit ketkä sen kausikortin haluavat ostaa, tulevat ostamaan sen joka tapauksessa, oli hinta sitten 300e tai 500e. Jossain määrin jopa uskon tähän teoriaan, jossa tyhmä ei ole se joka myy, vaan se joka ostaa. Siinä kuitenkin komppaan rosswellia, että onhan nuo hinnat nyt aivan poskettomia. Joku vähänkin matikkapäätä omaava henkilö laskee, että jos tietää missaavaansa runkosarjassa joku 2-3 peliä, niin halvemmaksi tulee ostaa joka peliin lippu erikseen. Lisäksi kun on näitä ilmaiseksi peliin tai ilmaiseksi VeikkausTV:stä kamppanjoita, niin aivan varmasti irtoliput ovat fiksumpi sijoitus. Toki tällä kaudella ne kausikortin ostaneet säästivät edes sen vähän, kun otteluohjelmaa muutettiin syksyllä ja ottelumäärä kasvoi.

Ja tokihan tuon superkausikortin ostossa on omat riskinsä liittyen mahdolliseen pudotuspeleistä ulos jäämiseen. Kuinka moni muistaa sen kevään, kun Hokki rämpi karsintasarjassa? Silloin tuolla superhyperultrakausikortilla olisi päässyt pudotuspeleihin ja niihin erittäin epätodennäköisiin liigakarsintoihinkin, mutta karsintasarjan peleihin sarjapaikasta (kuten logiikkakin sen jo sanoo) ei toivoakaan. Siinä kustiin kannattajien naamalle oikein urakalla. Enkä yhtään ihmettele, jos muutamalla henkilöllä jäi kausikortti seuraavalla kaudella ostamatta sen takia.

Kaiken tämän paskan keskellä kuitenkin toivon (ja ainakin vielä tällä hetkellä uskon), että joukkue menee tänä keväänä pitkälle. Vaikka se ottelutapahtuma nyt ei miljoonia tuotakaan, niin tuskinpa välieriin pääseminen ja sitä kautta parin ylimääräisen kotipelin saaminen pahitteeksi olisi? Koska kaikki playoff-sarjat pelataan paras seitsemästä systeemillä, niin esimerkiksi se välieriin pääseminen tietää automaattisesti vähintään kahta ylimääräistä kotiottelua. Ylimääräistä siinä tapauksessa, jos budjettiin on laskettu oletusarvoksi kaksi playoff-kotiottelua.

Mutta karkeasti laskettuna: oletetaan yleisömääräksi 1100 per ottelu ja oletetaan näistä vielä 500 olevan kausikorttilaisia/vapaalippulaisia, keskimääräinen lipunhinta 12 euroa. Näin ollen se tekisi irtolippuina 12x600 = 7200 euroa/ottelu. Tottakai kaiken maailman sivukuluja on, mutta toisaalta vastaavasti myös oheismyynti (MestisTV, kaljamyynti, lihikset ja mahdolliset fanituotteetkin) saattaisivat nyt jonkun euron tuoda kassaan. Jos nämä karkeat laskelmat nyt vähäänkään pitävät paikkansa, niin välieriin pääsy toisi seuran kanssa noin 15 000 euroa, joka olisi Hokille jo iso summa. Tottakai menestys myös lisäisi sponsorien kiinnostusta seuraa kohtaan, joka saattaisi näkyä tulevilla kausilla positiivisesti. Ja tämän ketjun aihetta sivutenkin menestys voisi herätellä kaupungin päättäviä ihmisiä talviunesta harjoitushallihankkeen suhteen.

Pelaajista en jaksa tähän palaan enää isosti vääntää, mutta komppaan rosswellia siinä, että niitä alisuorittajia pitäisi laittaa pihalle. Santanen, Leinonen ja Niskakangas ovat etunenässä niitä pelaajia, jotka alisuorittavat tällä hetkellä palkkapussiin nähden. Pitkästä en alisuorittajaksi nimeä, koska hän pelaa illasta toiseen hyvää alivoimapeliä (en ole häntä miksikään pistelingoksi missään vaiheessa mieltänyt). Toki tämä on vain oletus, että Pitkäsen palkkapyyntö ei ole ollut kovinkaan suuri. Ja sitten alisuorittajien vastapainona on heittää vaikka Hiltunen ja A. Heikkinen, jotka ovat olleet todella edullisia löytöjä, hinta-laatu suhde varmasti kohdallaan.

Hokin kaltaisella seuralla on kuitenkin pakko ottaa riskejä joukkueen rakentamisen suhteen. Nyt hankittiin terävämpi kärki ja vähemmän leveyttä, ja ainakin tällä hetkellä tuo taktiikka on tuntunut ihan toimivalta. Toki siinä vaiheessa kun oli joku 5-8 ukkoa sivussa, niin ei kovin paljoa naurattanut. Ja toisaalta nyt oltaisiin kusessa, jos Da Costan ja Guttigin hankinnat olisivat menneet ihan vasempaan käteen. Ulkomaalaisten täytyy kuitenkin lähtökohtaisesti olla vahvistuksia joukkueelle.

Tulipa tekstiä. Taidanpa siis olla hetken aikaa hiljaa tämän kirjoituksen jälkeen.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Peliitat-Hokki

Hyvin menee vieras turnee, jälleen tappio jumbolle, kuten sanottu, marginaalit ovat minimaalisia,etenkin pisti silmään tuon "Hokki-Poliisin" eli Virtalan pikku kakkoset, jotka tuli todella helposti, erittäin asiantuntevaa kommentointia Jani Keinäseltä,..(katsottu ilmais-otteluna Veikkaus-Tv:ltä)

Jos olen rahellinen, niin eipä taaskaan tuo surkeus yllättänyt,...ei taida tulla pitkää kevättä Hokille, mutta kevät tulee kuitenkin. (silmää iskevä hymiö)
 
Pro: Avoimet sarjat

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Virtalan hattutemppukaan ei riittänyt ja niin jälleen kerran vierasturneelta nolla pistettä. Vastustajina karsintaan menossa olevia joukkueita molemmissa peleissä. Karmeaa on tämä vieraspelaamisen taso tänä vuonna. Huonoa se oli viime vuonnakin ja nyt aivan umpisurkeaa. Kotona pisteitä tulee hyvään tahtiin, mutta vieraissa erittäin harvoin.

Jos Virtalan loukkaantuminen ( josta on huhuttu ) kestää pitempään kuin pari päivää, alkaa Hokin kevät olla taputeltu. Teemu on tehnyt hirveästi töitä molempiin suuntiin kentällä ja varmaan puolet joukkueen pisteistä viime aikoina.

Toki kauden ykköstavoite oli välttää karsinnat, mutta huikean alkukauden jälkeen on aika tylsää taas todeta että pleijareissa voitetaan yksi kotipeli ja sitten alkaa kesäloma.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."
Tuloksien valossa Hokki kyllä kyntää vieraissa todella syvällä. MUTTA. Muistetaan taas niitä faktoja, että esimerkiksi kaikki neljä edellistä vieraspeliä ovat olleet maalin pelejä. Lisäksi Mestiksessä pelataan aivan uskomatonta kautta, mitä tulee kotivoittojen määrään. Ja pitää muistaa myös se, että LeKi ja Peliitat pelaavat elämästä ja kuolemasta, Hokki "vain" kotiedusta. En toki sitä sano, että huonoa vierasmenestystä voitaisiin paeta näiden asioiden taakse. Se on selvää, että vieraissa ei kulje todellakaan hyvin. Mutta vähän kuitenkin jäitä hattuun.

Se, mistä olen enemmän huolissani, on pelin laatu. Ainakin sen verran, mitä sitä perjantain matsia VeikkausTV:stä seurailin, niin pelillisesti se oli aikamoista kuraa. Tuli ihan viime kevät mieleen. Vaikka silloin tuloksellisesti kulki vielä ihan kohtuullisesti, niin pelillisesti tekeminen oli todella heikkoa - ja niin se on nytkin. Lisäksi jos huhut Virtalan loukkaantumisesta pitävät paikkansa, niin se on hellurei ja hellät tunteet jatkohaaveille. Tällä hetkellä tulos on täysin Virtalan vastuulla (teki etelänkiertueella kaikki joukkueen maalit), muita vastuunkantajia ei yksinkertaisesti löydy.

Lisäksi pelin laadun ja Virtalan loukkaantumisen lisäksi huolestuttaa se, että siitä edellistäkin oikeasti hyvästä pelistä on aikaa. Siitä taitaa olla jo kuukausi, kun edellisen kerran peli luisti useammalla osa-alueella hyvin. Viittaan siis siihen murskavoittoon JYP-Akatemiasta. Sen jälkeen peli on ollut enemmän tai vähemmän paskaa.

Ensi viikolla pitää herätä taas tähän maailmaan. Vaikka tämä on joukkuepeli, niin yksilötasolla joukkueesta löytyy tällä hetkellä noin 25 alisuorittajaa. Eli muitakin yksilöitä, kuin Virtalan, pitää nousta esiin. Toki jos Virtala on poissa, niin silloin tuo em. lause täytyy toteutua ihan konkreettisesti. Etenkin patonkimaan pojat ovat olleet aivan yössä viime aikoina. Vaikka pisteitä tulee sieltä täältä, niin pelillisesti näiltä kavereilta on lupa odottaa paljon paljon enemmän. Se potentiaali on kuitenkin jo tällä kaudella aiemmin huomattu, nyt pitää taas alkaa pelaamaan. Lisäksi Seppäsen pitää alkaa seisoa päällään, se on elinehto jos meinataan keväällä menestyä.

Tuo heräämisen pitäisi tapahtua jo ihan sen vuoksi, että Jokipojat hengittää niskaan kahden pinnan päässä. Jos puolivälieristä aiotaan mennä jatkoon, on vastustajaksi tultava HCK. Jos tulee KooKoo, niin se on samantien goodbye. En näe tällä hetkellä Virtalan lisäksi yhtään hyvää syytä, miksi Hokki voittaisi KooKoon neljä kertaa.

Se HCK:n kohtaaminen vaatii vähintään neljän pisteen nappaamista. Jos saldona on kolme pinnaa tai vähemmän, niin silloin homma ei ole enää omissa käsissä. Toki jos Hokki ottaa keskiviikkona pinnan Jokipoa enemmän, niin silloin sija viisi on varma (maaliero on Hokilla 15 maalia parempi kuin Jokipolla). Ja ok, onhan HCK:lla vielä mahdollisuudet nousta ohi KooKoon, mutta pidän sitä varsin teoreettisena vaihtoehtona. Jokipojat kohtaa viimeisellä kierroksella JYP-Akat, jolla hyvin mahdollisesti ei ole enää silloin pelissä panosta. Toki Peliitat tulee olemaan myös Jokipojille vaikea vastus, koska siinä ollaan jälleen asetelmassa "elämä&kuolema vs ei-mikään-pakko-voittaa".

All in all, Hokin pudotuspelit alkavat jo keskiviikkona. Ensimmäinen steppi on ottaa voitot JYP-Akoista ja Jukureista, joka varmistaisi sijan viisi ja näin ollen antaisi edes jonkinnäköiset mahdollisuudet puolivälierissä. Näin vertauskuvallisella tasolla tulevalla viikolla pelataan säälipleijarit Jokipoikia vastaan, ja se joukkue, jolla on enemmän pisteitä ensi lauantaina, sen kausi jatkuu vielä sitä seuraavalle viikolle.
 
Nyt ei enää naurata

Voitto tuli joo, mutta ei jumalauta tälläisellä pelillä pärjätä playoffeissa. Otetaan yksilöistä ranskalaisilla muutama lause:
- Toloselta ihan katastrofaalinen esitys. En nähnyt tarkkaan, mutta mielestäni siinä ekassa maalissa se lerppukiekko meni ilman kimmokkeita maaliin. Toisessa helppo rebound eteen ja kolmaskin olisi ollut otettavissa (olkoonkin, että oli tarkka laukaus).
- Seppäseltä puolestaan vahva esitys. Toisessa ja kolmannessa erässä nähtiin se, mikä on Mestiksen ja A-junnujen mutasarjojen välinen ero. Seppäsellä mennään nyt päätyyn asti.
- Virtala oli vaisu, vaikka nyt pari syöttöpinnaa saikin kasaan. Olisiko sitten se huhuttu vamma painanut? Taitaa kuitenkin voittaa pistepörssin.
- Da Costa aivan kuutamolla. Tänään ei kiinnostanut edes se hyökkääminen (puolustamisesta puhumattakaan). Aivan järkyttävä määrä kiekonmenetyksiä.
- Eipä kyllä Guttiakaan paljon näkynyt. Ehkä se sitten kertoo tästä pelaajasta, jos tekee tehot 2+1 ja on täysin näkymätön.
- Niskakankaalle tärkeä onnistuminen. Pelillisestikin jo paljon parempaa.
- Hiltunen oli hyvä. Jalat kävi ja kiekko pysyi lavassa. Näyttäisi lopulta olevan se oikea mies patonkien viereen.
- Santasta taisin täällä vähän aikaa sitten dissata, mutta tänään jo hieman parempi esitys.
- Koivisto oli suorastaan erinomainen. Melkein ainoa, jota pelaaminen kiinnosti.

Kaiken kaikkiaan tämä oli aivan kauhea kiekkomatsi. Maaleja tuli, mutta muuten tämä näytti joltain C-junnujen peliltä. Jatkuvia kiekonmenetyksiä, harhasyöttöjä ja nuo maalivahdit eivät saaneet Sepiä lukuunottamatta edes sitä rantapalloa kiinni. Toki positiivista on se, että Hokki nousi 2-4 tappiosta 7-4 voittoon (tälläisillä esityksillä ylipäätään pisteisiin saa olla tyytyväinen).

Kuten tuossa edellisessä viestissä jo kirjoitin, niin Hokin edellisestä hyvästä ottelusta on jo aikaa. Tänään mentiin pelillisesti taas askeleita taaksepäin. Toki asennemuutoksella peli paranee jonkin verran, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että pelin rakenne on tällä hetkellä huonossa jamassa. Jotain tästä alisuorittamisesta kielii myös nuo Mattilan kommentit lehdistötilaisuudessa. Ei ole kaikki kunnossa tällä hetkellä.

Sitten jotain positiivista. Saatiin HCK vastustajaksi playoffeihin ja hyvä niin. Pelkästään rostereita vertaamalla ei ole kahta sanaa, kumpi (KooKoo vai HCK) oli se mieluisampi vastus pleijareihin. Lisäksi ainakin tällä hetkellä tuo HCK:n sairaslista on sen verran pitkä, että ei sielläkään varmasti ole helppoa.

Lauantain matsissa ei sitten ole enää mitään panosta. Jännä nähdä, säästeleekö Hokki näitä pienesti loukkaantuneita, vai mennäänkö parhaalla kokoonpanolla ja pyritään saamaan peli kuntoon? Myös MV-valinta on aika mielenkiintoinen. Itse laittaisin Seppäsen maaliin.
 
Mattilan kommentit lehdistötilaisuudessa huolestuttavat. "Olosuhteisiin nähden ok peli". Nuo olosuhteet, mitä hän niillä tarkoitti? Ei kyse varmaankaan ole loukkaaantumisista tai sairasteluista, sillä rosteri on aika lailla ok. Ikävä kyllä mieleen tulee ongelmat joukkueen taustalla eli esim. palkanmaksussa. Rahaongelmia seuralla on enemmän kuin normaalisti, se on selvää. Tämä voisi selittää pelaajien haluttomuuden vaikkapa Teddyn kohdalla. Jos kaverilla on perhe mukana ja seuralla on maksuongelmia, voi pelimotivaatio olla matalalla.

Outo oli yleensä puheripulia potevan Mattilan lyhyt kommentti, todella outo.
 

kahvakiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
En tiedä palkoista, toivottavasti ei johdu siitä pelin ailahtelu. Hokki on ennen ollut hyvässä maineessa maksujen suhteen. Da Costa on tunnepelaaja, veikkaan on saanut "yksinyrittämisestä" ja kiekon kuskaamisesta palautetta valmennukselta ja nyt vetää vähän fleguna, en tiedä. Mutta Da Costan pelityyli muuttunut melko paljon syksystä. Pelaajille tämä runkosarjan viimeiset pelit on jäiden polttelua, koska me kannattajat mietimme pelaajia ennemmän kuka tulee vastaan playoffseissa. Pelaajat ajattelet enemmän sen kautta, että kaikki pitää kumminkin voittaa.. (joten heille ei niin paljon väliä kuka tulee vastaan ja ollaanko loppujen lopuksi sarjassa viides vai kuudes)

Uskon, että tiistaina ja torstaina on kentällä eilistä enemmän tunnetta, yrittämistä ja viisikkopeliä kentällä. Lisäksi alitajuisesti pelaajat ajettelevat, että pääsevät ehjinä playoffseihin, näkyy jollakin tasolla pelissä. HCK on kuntopuntarin perusteella Kookoota helpompi vastustaja. Lisäksi Kookoo ketjussa huhuillaan Mattilan olevan Kookoon seuraava päävalmentaja, ei se toki peleihin vaikuta, mutta tilanteena hieman jännä.

Sitten lauantain peli: kaksiteräinen miekka, pelataanko parhaalla miehistöllä vai säästelläänkö ja estetään vammoja. Virtalalle tulee suoda mahdollisuus taistella pistepörssin voitosta. Ruohomaa eilen pelannut vissiin melko paljon ja tavoitellut pisteitä. Itse laittaisin osan pelaajista valmistautumaan playoffseihin kaiken viisikkopelaamisenkin uhalla. Kaikki junnut pelaamaan. Sitten Seppänen vai Tolonen, itse laittaisin Tolosen. Eilisen pelin jälkeen itseluottamus kateissa täysin eli ei muuta kuin rattiin kolarin jälkeen, niin ei tule kammoa. Lauantain peliin, vaikka ranskalaisille ja Clementsille vapaapäivä ja pelataan kilpikonna meiningillä puolustuksen kautta, niin saadaan se osa-alue kuntoon playoffseihin.

Kentälliset laitteisin lauantaille:

Toivo Virtala Rajala
Makkonen Santanen

Hiltunen Humaloja Koivisto
Määttä Heikkinen

Niskakangas Karppinen Klemetti
Leinonen Pälve

Kurkinen Pitkänen Fofanov

AM Tolonen
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Samoilla linjoilla kahvakiekon kanssa. Lauantaina on ihan sama laittaa Tolonen takaisin maaliin ja ranskikset vilttiin. Viimeisimmän kabinettipäätöksen myötä täydellisen merkityksetön koko kierros, kukaan ei voi pudota eikä sijoitukset enää pudotuspelin osalta muutu mihinkään. Saattaa olla melko mielenkiintoisia kokoonpanoja joukkueilla.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat; Kerava Shakers
Sitten jotain positiivista. Saatiin HCK vastustajaksi playoffeihin ja hyvä niin. Pelkästään rostereita vertaamalla ei ole kahta sanaa, kumpi (KooKoo vai HCK) oli se mieluisampi vastus pleijareihin. Lisäksi ainakin tällä hetkellä tuo HCK:n sairaslista on sen verran pitkä, että ei sielläkään varmasti ole helppoa.
No, ei täällä tosiaan niin helppoa ole, mutta Keravalla ei myöskään ole mitään varsinaista hätää. Kahdeksan kärkipelaajan poissaolo, seitsemän sairaana ja Roope Ranta katsomossa kymppitilin täyttymisen vuoksi, HCK:n ynnämuut pelaajat pitivät sarjakärkeä aikamoisessa pinteessä ja TUTOlla oli kuitenkin pelissä runkosarjan voitto ja voittamisen pakko. "Ynnämuut"kaverit ovat saaneet loukkaantumisista johtuen runsaasti peliaikaa ja se alkaa nyt näkymään. TUTO saa kiittää kahdesta pisteestä maalivahtiaan Virtasta, joka on kerrassaan jäätävä.

Mielnkiintoinen ja tunteita täynnä oleva sarja tulee varmasti.
 
Asun böndellä, mut mulla on pala Stadia sydämessä
”Mitä helvettiä sinä oikein paukutat täällä? Kannattaisi ehkä kahteen kertaan miettiä mitä sanoo, vaikka nyt vain internetissä ollaankin. Lähe menee vielä kun ehdit.” - käyttäjien ’SirPentti’ ja ’Animal’ yhdistetty kommentti eräässä Jatkoaika.com palstan ketjussa syyskuussa 2016 -
Samoilla linjoilla kahvakiekon kanssa. Lauantaina on ihan sama laittaa Tolonen takaisin maaliin ja ranskikset vilttiin. Viimeisimmän kabinettipäätöksen myötä täydellisen merkityksetön koko kierros, kukaan ei voi pudota eikä sijoitukset enää pudotuspelin osalta muutu mihinkään. Saattaa olla melko mielenkiintoisia kokoonpanoja joukkueilla.
Ranskanperunoille tekisi kyllä hyvää vetää vähän happea. Toivottavasti tulevat uudestisyntyneenä ja paremmalla asenteella playoffeihin - se on Hokin menestymisen edellytys. Sen sijaan olen Tolosesta eri mieltä. Jos se itseluottamus ei ole kahdessa päivässä palautunut, niin mitä järkeä on laittaa maaliin sellainen kassari, joka pomputtelee kaikki kudit eteensä? Pakit saavat koko ajan olla maalin edessä siivoamassa irtokiekkoja ja jännittää, että saakohan se sitä siniviivakutia kiinni. Vaikka pelissä ei ole mitään panosta, niin pelaajien itseluottamuksenkin kannalta olisi hyvä laittaa Seppänen maaliin. Näen siis suuremman riskin Tolosen kuin Seppäsen peluuttamisessa.

Mattilan kommentit lehdistötilaisuudessa huolestuttavat. "Olosuhteisiin nähden ok peli". Nuo olosuhteet, mitä hän niillä tarkoitti? Ei kyse varmaankaan ole loukkaaantumisista tai sairasteluista, sillä rosteri on aika lailla ok. Ikävä kyllä mieleen tulee ongelmat joukkueen taustalla eli esim. palkanmaksussa. Rahaongelmia seuralla on enemmän kuin normaalisti, se on selvää. Tämä voisi selittää pelaajien haluttomuuden vaikkapa Teddyn kohdalla. Jos kaverilla on perhe mukana ja seuralla on maksuongelmia, voi pelimotivaatio olla matalalla.

Outo oli yleensä puheripulia potevan Mattilan lyhyt kommentti, todella outo.
Vähän samaa pohdiskelin. Rahaongelmat on myönnetty seurajohtoa myöten, joten en yhtään ihmettelisi, jos myös palkanmaksuissa olisi ongelmia. Joko Mattilalla ei ole kaikki kunnossa, tai sitten palkanmaksuissa on ongelmia, näin epäilen.
 

Nixe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät,Hokki,SoJy
Ranskan pojista sen verran, että ainakin osa poikien liksoista tulee käsittääkseni muualta kuin hokin kassasta. Siinä valossa en uskoisi finanssipuolen olevan syynä heikkoihin peliesityksiin.
Guttigin ja da Costan pelin taso on tosiaan laskenut kuin lehmän häntä runkosarjan loppua kohti. Olkoonkin, että varsinkin Guttig on tehnyt pisteitä aika hyvin. Yksi merkille pantava asia da Costan pelailussa on se, että jampalla ei ole yhtään tunnetta pelissä. Parhaillaan mies oli kuin ruutitynnyri. Jakeli komeita taklauksia ja jäähyili mutta samalla teki myös tuhojaan maalien ja pisteiden valossa. Puolustaa he eivät ole osanneet koko Kajaanissa olo aikana enkä usko, että asiaan tulee muutosta playoffeissa...toki sitä toivon.
Mielestäni Rajalaa voisi kokeilla ranskalaisten kanssa. Tiedä vaikka Villen asenne tarttuisi myös heihin ja pelaaminen alkaisi taas maistua. Rajala voisi taklauksillaan hommata kiekonriistoja ja muutamia ylimääräisiä kymmenyksiä aikaa ranskan pojillle hyökkäyspäässä.
Eilisen esityksen perusteella ei tosiaan hirveän pitkää playoff- kevättä voi Hokille ennustaa.
 
Tervetuloa Nixe palstalle, ei meitä Hokki-kirjoittelijoita täällä liikaa ole.

Yksi merkille pantava asia da Costan pelailussa on se, että jampalla ei ole yhtään tunnetta pelissä. Parhaillaan mies oli kuin ruutitynnyri. Jakeli komeita taklauksia ja jäähyili mutta samalla teki myös tuhojaan maalien ja pisteiden valossa. Puolustaa he eivät ole osanneet koko Kajaanissa olo aikana enkä usko, että asiaan tulee muutosta playoffeissa...toki sitä toivon.
Saman olen pannut merkille. Ei ole Da Costalla ollut sitä tunnetta enää, mitä oli vielä pari kuukautta sitten. Joko pitkä talvi on tehnyt tehtävänsä vai onko fokus jossain muualla (toivon mukaan playoffeissa) tällä hetkellä? Kuten aikasemmin todettua, patongit nappaavat pisteitä sieltä täältä, mutta kokonaisvaltaisesti on tultu viime viikkoina alaspäin.

Puolustamisesta olen eri mieltä. Guttig osaa puolustaa, jos vain haluaa. Eli jos asenne on kunnossa, niin kyllä Guttig ihan hyvä puolustuspäässäkin on (ei tee esmes yhtä ylimielisiä harhautuksia omalla alueella kuin Da Costa). Enemmänkin olisin huolissani Niskakankaan ja Hiltusen puolustamisesta, heillä omien miesten (tai paikan) löytäminen tuottaa välillä vaikeuksia.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Mattilan kommentit lehdistötilaisuudessa huolestuttavat. "Olosuhteisiin nähden ok peli". Nuo olosuhteet, mitä hän niillä tarkoitti? Ei kyse varmaankaan ole loukkaaantumisista tai sairasteluista, sillä rosteri on aika lailla ok. Ikävä kyllä mieleen tulee ongelmat joukkueen taustalla eli esim. palkanmaksussa. Rahaongelmia seuralla on enemmän kuin normaalisti, se on selvää. Tämä voisi selittää pelaajien haluttomuuden vaikkapa Teddyn kohdalla. Jos kaverilla on perhe mukana ja seuralla on maksuongelmia, voi pelimotivaatio olla matalalla.

Outo oli yleensä puheripulia potevan Mattilan lyhyt kommentti, todella outo.
Huhuja aina liikkuu eivätkä ne läheskään joka kerta pidä paikkaansa, mutta tällainen käsitys tilanteesta on minullakin. Olosuhde, johon Mattila viittaa, on raha. Autoarpajaiset eivät menneet putkeen ja kaupunkifestivaali meni perseelleen Hokin kannalta taloudellisesti.

Ulospäin on näyttänyt siltä että positiivisia asioita tapahtuu: mainostaulut, festivaali, todella rajusti lisääntynyt medianäkyvyys varsinkin facessa ja youtubessa, hallin uusi katsomorivi ja tulossa oleva ravintolatila, uudistuksia hallin käytävillä, hyvä mestisTV-lähetys selostuksen ja kommentattorin kanssa jne jne... Silti se sama surkea katsojamäärä kuin aina, mitään taloudellista hyötyä ainakaan maksavien katsojien muodossa ei ole tullut. Kuluja on kyllä ollut varmasti edelliskausia enemmän.

Toivottavasti kausi saadaan vedettyä loppuun ja ensi kaudellakin vielä Mestistä pelataan.
 
Canis Lupus Kajaanin Hokki 2017-18 ketjussa: "Jossain tämän paskan reunalla tilannetta ihmettelevät ne noin 600 aktiivikannattajaa, joille Hokki on ollut tärkeä henkireikä, ja 1000 glory hunteria. Ja joku sata vahingoniloista kolmen eri alasarjapotkupallojoukkueen kannattajaa, kolmannessa polvessa."

WLuK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki
Hokki on tällä kaudella ottanut paljon riskejä ja ne eivät ole kantaneet hedelmää. Velkaa on tullut (lisää) moneen suuntaan, tarkkoja lukuja en tiedä, mutta olen melko varma, että lainaa (lisää velkaa) tarvitaan, jos ensikaudella meinataan pelata Mestistä. Toivottavasti kaupungilta tai joltain taholta sitä rahaa löytyy.
Kainuun suurilla yrityksillä ei kovin hyvin mene ja Hokki ei ulkopuolella, eikä oikein Kainuun sisäpuolellakaan vaikuta kiinnostavan ihmisiä. Minuakin jääkiekko kiinnostaa vähemmän ja vähemmän, mutta se ei toki Hokista johdu, jossa tekijämiehet ja tekijänaiset tekevät kovasti hommia. Siihen on etsittävä syitä muualta. Toivottavasti pleijareissa Hokki pelaa monta peliä ja ihmiset kiinnostuvat peleistä.
 

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Hokin talous?

Mehän emme tiedä täällä palstalla kukaan todellista tilannetta, en ainakaan minä, eikä maalailla mitään, mutta kyllä tässä huolissaan ollaan, kuten taisin mainita jo aiemmin.

Oli miten oli, nyt toivotaan joka tapauksessa Kajaanin kaupungilta edes pientä mukana oloa näihin "talkoisiin", Kainarin mukaan ainakin kaupungin tilinpäätös oli kohtuullinen.
 
Pro: Avoimet sarjat
Noniin. Vaikka alhaisin odotuksin tämän päivän peliin lähti, niin VeikkausTV:stä nähtynä Hokki oli paska. Umpisurkea. Ok, ei ollut panosta, mutta olihan tuo joukkue tänään aivan paska.

Mattilan aikakaudella ei ole hirveästi nähty nousujohteisuutta kevättä kohti. Eikä siitä ole nähty nyt yhtään pilkahdusta. Ei yhtään. Peli senkun huononee kevättä kohden.

Vaikka miten yritän uskoa menestymiseen, niin ei tuolla pelillä ole mitään jakoja. Noh, yritetään nyt kasata jonkun sortin listaa, mitä menestyminen vaatii:
- Seppänen seisoo päällään
- Ranskalaisten heräävät
- Virtala nostaa tasoaan
- Vizvaryn lisäksi muutkin pakit alkavat pelaamaan
- HCK:n loukkaantumishuolet eivät hellitä

Näillä tekijöillä voisi olla jotain jakoja. Lisäksi ongelma on se vieraissapelaaminen. Nyt pitää sitten alkaa olla tuloksellisestikin hyvä, ainakin kerran.

Pahimmillaan kausi loppuu sunnuntaina. Parasta toivoen, pahinta peläten.
 

Kolaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
PPS, Hokki
Mikäs sen hienompi asetelma pudotuspeleihin, kun vastakkain asettuvat keikaroiva etelän rahajengi vastaan korpi-Kainuun nälkää ja puutetta näkevä selviytyjäjengi. Puntarissa kenties pelaaminen seuran jatkuvuudesta, kamppailu rahasta ja uskollisuudesta, valokeilasta ja joukkueesta. Toivottavasti runkosarjan 56 harjoitusottelua eivät valuneet hukkaan, sillä vasta nyt tosimies erottuu mikkihiiristä.

Luu kurkkuun heti tiistaista alkaen ja täysi kattila porisemaan torstaina.
 

Ttie

Jäsen
Suosikkijoukkue
KJT Miehet HC K (<-HC Kerava<-Sherwo), KJT, Kerho
Mikäs sen hienompi asetelma pudotuspeleihin, kun vastakkain asettuvat keikaroiva etelän rahajengi vastaan korpi-Kainuun nälkää ja puutetta näkevä selviytyjäjengi.
Eipä ole mennyt perinne hukkaan, vaan "korpikirjailija" Ilmari Kiannon perinne elää ;D Jatka vaan kirjallista uraasi.

Onko ne Teidän ulkomaalaisetki jotain huono-osaisia? Ainakin epäilen sitä Grazista kotoisin olevaa ihan hyvä osaiseksi, sillä eräs ystäväni asuu samassa kaupungissa ja kuvat sieltä eivät kerro mistään nälkämaasta. Puhumattakaan jostain Da Costasta, joka esiintyy, kuin euroopan omistaja.

Toisaalta varmaan pelit pelataan kaukalossa.

Eräs keikari.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Ainakin epäilen sitä Grazista kotoisin olevaa ihan hyvä osaiseksi, sillä eräs ystäväni asuu samassa kaupungissa ja kuvat sieltä eivät kerro mistään nälkämaasta.
No jos nyt lähdetään saivartelemaan, niin ei ainakaan Hokissa kukaan ole Grazista kotoisin. Unterweger siirtyi vasta viimekaudeksi Graziin.

Lisäksi minäkin olen nähnyt hienoja kuvia New Yorkista...ei kai sielläkään voi kodittomia olla, kun niin korkeat pilvenpiirtäjätkin sieltä löytyy, vai häh??

Mut joo, asiaan. En tiedä kuinka vakavasta tilanteesta Hokin talouskurimuksessa on ihan oikeasti kyse, mutta kyllähän se niin on, että kyseessä ei ole vain se, että "pelaajabudjetti on täynnä", vaan ilmeisen moni asia on mennyt hanuriin! Huhujen mukaan rahat ovat ihan oikeasti loppu. Miten lie sponsorimme Osuuspankki innokas antamaan vaikka vähän lisää lainaa...

Saas nähdä, jos sarja menee seitsemään otteluun, joudutaanko liftaamaan tai kävelemään viimeiselle Keravan reissulle.

Hokki on käyttänyt rahaa moneen tärkeään kehityskohteeseen, mutta toisaalta mikään niistä ei ole toiminut siinä mielessä, että se olisi realisoitunut lisätuloina. Ainakaan suuresti.

Hokin katsojakeskiarvo oli runkosarjassa 838 katsojaa, mikä on yllättävän hyvä kun ajatellaan että ottelumäärä lisääntyi aikaisempiin kausiin nähden. Tilastoa en löydä käsiini juuri nyt, mutta jos katsotaan viimeiset 10 kautta, niin väitän, että aika vakiona katsojakeskiarvo on ollut 770-870 välillä. Mestaruuskausi ja sen jälkeinen kausi ovat ehkä poikkeuksia tuosta.

Niin ikävä asia kun se onkin, ei Kajaanissa taida olla juuri saumaa tuota suurempiin määriin. Kun ei yksinkertaisesti kiinnosta. 2007-2008 tehtiin tutkimusta, mikä lisäisi kiinnostusta Hokin pelejä kohtaan. Kärkivastauksia olivat uusi halli, kainuulaisempi joukkue, pari ulkomaalaista tähtipelaajaa ja menestys.

No menestystä saatiin juuri noina vuosina --> ei nostanut katsoja määriä pitkällä aikavälillä...

Nyt on muutama ulkomaalainen tähtipelaaja --> ei ole nostanut katsojamääriä suuresti...

nyt on omasta mielestäni aika kainuulainen joukkue (11 kainuussa syntynyttä pelaajaa + useita Oulun seudulta olevia...lisäksi esim. Virtalalla pitkä Hokki-historia) --> ei ole lisännyt väkeä hallilla...

No hallia ei ole saatu uutta, eikä näillä katsojamäärillä kukaan ole niin tyhmä, että sellaista rakentaisi. Eri asia olisi, jos keskiarvo alkaisi olemaan 1300 tienoilla ja voitaisiin sanoa, että halli on jatkuvasti melko täynnä.
Hallia on toki uudistettu, sen mitä Hokin ja kaupungin vähillä rahoilla pystyy, mutta ei sekään ole juuri katsojamääriä lisännyt. Olemassa oleville katsojille mukavuus on ehkä hiukan lisääntynyt. Nyt virvokkeitakin saa jopa neljältä kioskin luukulta...esimerkiksi makkaran tai lihiksen kerkeää jopa nykyisin syömään erätauon aikana. Toista oli ennen kun erä oli jo puolillaan kun pääsit takaisin paikallesi istumaan ja lihiksen syötyäsi sait lähteä jo jonottamaan uutta :D

Siinä mielessä ymmärrän Hokin näkökulmasta sen, että lippuhintoja ollaan nostettu melko reilusti esim. 5 vuoden takaisesta. Jos katsojamäärät ovat vakiot, euronkin nosto jokaiseen lippuun on aika paljon kauden aikana. Ainoa asia on vaan se, että loputtomasti lippujen hintoja ei voi nostaa, ja mielestäni Kajaanin osalta ollaan kipurajoilla, ja jopa yli.

Mutta toisaalta kun sponssirahatkin ovat tiukilla, niin vaihtoehdot on vähissä.

Pelkonani on se, että nyt kun tämä kausi menee kuralle taloudellisesti, ensi kaudella säästellään rajusti joukkueen rakennuksessa, se taas näkyy menestyksessä ja siitä seuraa katsojakato, joka taas aiheuttaa sen, että kierre on valmis. Eikä se tarvi montaa vuotta, kun hommalle voidaan laittaa sitten lopullinen piste.

Hokille olisi elintärkeää päästä välieriin saakka.
 
"Saa olla välipäivät rauhassa, kun ei ole maaleja, mitä käydä läpi" (Antti Virtanen, 28.9.2010, JYPin kolmen perättäisen nollapelin jälkeen)

daerok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Kalpa Kuopio
Jes, ehkä kauden paras ja tasapainoisin vieraspeli tällä kaudella ja olisiko se sattunut sitten tällä kertaa oikeaan paikkaan, tosiaan tämmöistä tämä pudotuspeli maailma sitten on, en millään olisi jaksanut uskoa, vaikka toivoinkin näin uudistunutta Hokki ilmettä.

Tuomareista en sano mitään, tässä asiassa lienee etuoikeus Kotkanniemellä.

Siis ryöstöretki on tehty, nyt riittää sitten kotipelien hoitaminen.
Toivotaan ja uskotaan jatkoon, vaikka sarja on vasta alkutaipaleellaan.

Tämän illan parhaat: Karppisen kentällinen, Seppänen maalilla ja myös Ranskalaiset pelasivat pirteästi.
 
Pro: Avoimet sarjat

Entrosantier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Hieno ryöstö eilen Keravalta! Veikkasin alusta asti, että tässä otteluparissa nähdään yllätyksiä ja se ensimmäinen tuli jo. Toivottavasti Hokki menee tänä keväänä pitkälle! Liian usein olette jääneet ekalle kierrokselle.
 
Vaasan Sport 2020-2021 - Rehtorin puhuttelussa vol 2

jmexel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Roki,
Onnittelut Hokille hienosta HCK-sarjasta ja välieräpaikasta. Voittava veska ja maalintekotaitoa löytyy, toivottavasti FLOW vie pitkälle!
 
Tampereella ei liigapelissäkään nouse tunnelma ja kannustus sellaisiin atmosfääreihin, mihin se Lappi Areenalla ylsi - Nokian Pyryn kotisivut
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy